Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο ΣΟΦΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Recommended Posts

Μου έστειλαν το παρακάτω mail, το οποίο βρήκα σοκαριστικά σωστό και σας το παραθέτω:

"Ο σοφός γυναικολόγος"

Μια γυναίκα με το μικρό της παιδί αγκαλιά πηγαίνει στον γυναικολόγο της και τον παρακαλάει:

Γιατρέ σας παρακαλώ βοηθήστε με στο πρόβλημά μου:

Το παιδί μου δεν είναι ούτε 1 έτους και εγώ είμαι ξανά έγκυος!

Δεν θέλω να αποκτήσω τόσο σύντομα ένα δεύτερο παιδί.

Θα ήθελα να υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα ανάμεσα στα δυο παιδιά.

Ο γιατρός ρωτάει:

Ωραία, τι θέλετε λοιπόν να κάνω για σας;

Η γυναίκα απαντάει:

Θέλω να διακόψω την εγκυμοσύνη μου και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Ο γιατρός σκέφτεται για λίγο και της λέει:

Νομίζω ότι έχω μια καλύτερη λύση στο πρόβλημά σας και είναι μάλιστα πιο

ακίνδυνη για εσάς:

Η γυναίκα αρχίζει να χαμογελάει πιστεύοντας ότι ο γιατρός μπορεί να την

βοηθήσει.

Ο γιατρός συνεχίζει:

Λοιπόν, για να μην έχετε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ένα δεύτερο παιδί, θα σκοτώσουμε το παιδί που κρατάτε στην αγκαλιά σας.

Με αυτό τον τρόπο θα έχετε κάποιο χρονικό διάστημα χαλάρωσης ώσπου να γεννηθεί το επόμενο παιδί.

Εκτός αυτού είναι ευκολότερο να θυσιάσετε το παιδί που κρατάτε στην αγκαλιά σας επειδή αυτό σημαίνει και λιγότερο ρίσκο για τη δική σας υγεία.

Η γυναίκα εμφανώς σοκαρισμένη:

Όχι κύριε γιατρέ! Τι απάνθρωπο! Το να σκοτώσεις ένα παιδί θα ήταν έγκλημα!

Αυτό πιστεύω και εγώ αγαπητή μου απαντάει ο γιατρός. Όμως φαινόσασταν τόσο αποφασισμένη που πίστεψα προς στιγμήν ότι έπρεπε να σας βοηθήσω.

Μετά από μια στιγμή σιγής φαίνεται ότι το δίδαγμά του είχε αποτέλεσμα. Έδωσε στη μητέρα να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά το αν θα σκοτώσεις μια γεννημένη ή μια αγέννητη ζωή.

! Το έγκλημα είναι το ίδιο !

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ και εγώ. Η έκτρωση είναι αμαρτία και έγκλημα.Τι θα κάνατε όμως αν μένατε έγκυος σε 2ο -3ο- 4ο παιδί και ο άντρας σας δεν το ήθελε? Αν σας έλεγε ότι αν το κρατήσεις χωρίζουμε? Πιστέυω ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις γυναικών που ωθούνται σε μια τέτοια απάνθρωπη κίνηση λόγω πίεσης του συζύγου....

Εγώ θυμάμαι όταν είχα πάει για απόξεση λόγω του ότι η πρώτη μου εγκυμοσύνη ήταν παλλίμδρομη, ήμουν στο δωμάτιο της αναμονής και έκλαιγα ασταμάτητα. Ήταν μια πιτσιρίκα δίπλα μου 19-20 χρόνών που περίμενε για έκτρωση, με μια απάθεια μου έλεγε μη φοβάσαι δεν είναι τίποτα εγώ το χω κάνει άλλες 3 φορές... τη μίσησα.

[sIGPIC][/sIGPIC]Χάρης και Αλεξάνδρα 27/01/2008

Είναι πραγματικά αδιανόητη η διακοπή μίας κύησης, ακόμη και αν ο νόμος υπό ορισμένες προυποθέσεις την επιτρέπει. Ωστόσο, η στυγνή πραγματικότητα δείχνει ότι σίγουρα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο. Αυτή είναι η ζωή...

Διαφημίσεις

Συμφωνώ και εγώ. Η έκτρωση είναι αμαρτία και έγκλημα.Τι θα κάνατε όμως αν μένατε έγκυος σε 2ο -3ο- 4ο παιδί και ο άντρας σας δεν το ήθελε? Αν σας έλεγε ότι αν το κρατήσεις χωρίζουμε? Πιστέυω ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις γυναικών που ωθούνται σε μια τέτοια απάνθρωπη κίνηση λόγω πίεσης του συζύγου....

Αν ο αντρας μου μου ελεγε κατι τετοιο θα σκοτωνα εκεινον...

Οι μονες περιπτωσεις που μπορει να δεχτω μια εξτρωση ειναι για θεματα υγειας γιατι οντως θελει πολυ δυναμη να φερεις στον κοσμο ενα παιδι που ξερεις απο πριν οτι εχει προβλημα.Τωρα λεω οτι ουτε αυτο θα εκανα αλλα δεν ξερω αν μου συνεβαινε πως θα το αντιμετωπιζα

Μου έστειλαν το παρακάτω mail, το οποίο βρήκα σοκαριστικά σωστό και σας το παραθέτω:

"Ο σοφός γυναικολόγος"

Μια γυναίκα με το μικρό της παιδί αγκαλιά πηγαίνει στον γυναικολόγο της και τον παρακαλάει:

Γιατρέ σας παρακαλώ βοηθήστε με στο πρόβλημά μου:

Το παιδί μου δεν είναι ούτε 1 έτους και εγώ είμαι ξανά έγκυος!

Δεν θέλω να αποκτήσω τόσο σύντομα ένα δεύτερο παιδί.

Θα ήθελα να υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα ανάμεσα στα δυο παιδιά.

Ο γιατρός ρωτάει:

Ωραία, τι θέλετε λοιπόν να κάνω για σας;

Η γυναίκα απαντάει:

Θέλω να διακόψω την εγκυμοσύνη μου και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Ο γιατρός σκέφτεται για λίγο και της λέει:

Νομίζω ότι έχω μια καλύτερη λύση στο πρόβλημά σας και είναι μάλιστα πιο

ακίνδυνη για εσάς:

Η γυναίκα αρχίζει να χαμογελάει πιστεύοντας ότι ο γιατρός μπορεί να την

βοηθήσει.

Ο γιατρός συνεχίζει:

Λοιπόν, για να μην έχετε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ένα δεύτερο παιδί, θα σκοτώσουμε το παιδί που κρατάτε στην αγκαλιά σας.

Με αυτό τον τρόπο θα έχετε κάποιο χρονικό διάστημα χαλάρωσης ώσπου να γεννηθεί το επόμενο παιδί.

Εκτός αυτού είναι ευκολότερο να θυσιάσετε το παιδί που κρατάτε στην αγκαλιά σας επειδή αυτό σημαίνει και λιγότερο ρίσκο για τη δική σας υγεία.

Η γυναίκα εμφανώς σοκαρισμένη:

Όχι κύριε γιατρέ! Τι απάνθρωπο! Το να σκοτώσεις ένα παιδί θα ήταν έγκλημα!

Αυτό πιστεύω και εγώ αγαπητή μου απαντάει ο γιατρός. Όμως φαινόσασταν τόσο αποφασισμένη που πίστεψα προς στιγμήν ότι έπρεπε να σας βοηθήσω.

Μετά από μια στιγμή σιγής φαίνεται ότι το δίδαγμά του είχε αποτέλεσμα. Έδωσε στη μητέρα να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά το αν θα σκοτώσεις μια γεννημένη ή μια αγέννητη ζωή.

! Το έγκλημα είναι το ίδιο !

Εγώ πάλι ξερνάω με αυτή την απόλυτη στάση και θα ονόμαζα τον εν λόγω γυναικολόγο όχι σοφό αλλά μαλ....α!

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Εγώ πάλι ξερνάω με αυτή την απόλυτη στάση και θα ονόμαζα τον εν λόγω γυναικολόγο όχι σοφό αλλά μαλ....α!

Kαι γω μολις ετοιμαζομουν να γραψω οτι δεν τα μπορω αυτα τα μελισταλαχτα που κυκλοφορουν και περνανε και καλα μηνυματα ηθικης ,αγαπης κτλ......

Και εν πασει περιπτωση, ειναι επιλογη και δικαιωμα καθε γυναικας για το τι θα κανει!!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

ρωταω επειδη εχω κανει

λογω καπιου προβληματος αλλα δεν θα ηθελα ειλικρινα να το ξαναζησω

φυσικα δεν μιλαμε οταν υπαρχουν περιπτωσεις βιασμου κακοποιησης και προβληματος του μωρου

για εμενα ηταν παντως σαν να εχω χασει καποιο κομματι μου για παντα

η εκτρωση για μενα παντα ειναι σαν να εχω σκοτωσει το παιδι μου ακομα και αν δεν ειχε γεννηθει ακομα

στις περισοτερες μαλλον αφηνει μια πικρη γευση στο στομα ακομα και αν ειναι απο επιλογη τους

Αν δεν το εχεις ζησει ευχομαι να μην το ζησει ποτε και αν το εχεις κανει ευχομαι να μην χρειαστει ποτε ξανα

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Ναι... είναι επιλογή της γυναίκας. Αν είναι θέμα υγείας δεν το συζητώ.Οτιδήποτε άλλο πάντως είναι μία κακή επιλογή της γυναίκας που έχει κάνει και την "πληρώνει" ένα μωράκι.

Δεν μπορώ να δεχτώ οτι μια γυναίκα στην εποχή μας με 1,2,3 παιδιά (ή και με κανένα) δεν έχει στο νου της την αντισύλληψη και είναι τόσο ανώριμη οταν δεν επιθυμεί ένα παιδάκι να περιμένει να της τύχει και μετά να κάνει έκτρωση.Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη περίπτωση.

Οπότε για μένα είναι ή θέμα υγείας ή ...τίποτα!

QqmLp3.png

Ποια είναι η διαφορά ενός μωρού μέσα στην κοιλιά και ενός μωρού που μόλις έχει γεννηθεί; Το ότι ίσως το μωρό μέσα στην κοιλιά δεν μιλάει, δεν το βλέπουμε να υποφέρει; Αν το σκοτώσουμε δεν θα καταλάβει τίποτα; Τότε γιατί σε ντοκυμαντέρ που έχουμε δει το έμβρυο στην έκτρωση ανεβάζει παλμούς και ανεβαίνει πάνω πάνω στη μήτρα; Και το εν λόγω άρθρο αναφέρει μια γυναίκα που το μόνο της πρόβλημα ήταν ότι το άλλο της παιδί ήταν ακόμα μικρό. Δεν αναφέρει ούτε πρόβλημα υγείας, ούτε συζύγου ούτε ηλικίας.

Διαφημίσεις

Ποια είναι η διαφορά ενός μωρού μέσα στην κοιλιά και ενός μωρού που μόλις έχει γεννηθεί; Το ότι ίσως το μωρό μέσα στην κοιλιά δεν μιλάει, δεν το βλέπουμε να υποφέρει; Αν το σκοτώσουμε δεν θα καταλάβει τίποτα; Τότε γιατί σε ντοκυμαντέρ που έχουμε δει το έμβρυο στην έκτρωση ανεβάζει παλμούς και ανεβαίνει πάνω πάνω στη μήτρα; Και το εν λόγω άρθρο αναφέρει μια γυναίκα που το μόνο της πρόβλημα ήταν ότι το άλλο της παιδί ήταν ακόμα μικρό. Δεν αναφέρει ούτε πρόβλημα υγείας, ούτε συζύγου ούτε ηλικίας.

Συμφωνώ απόλυτα.

Μια έκτρωση αν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί θα ήταν μόνο στην περίπτωση σοβαρού προβλήματος υγείας της μητέρας ή του παιδιού ή βιασμού. Για κανέναν άλλο λόγο, κατά την γνώμη μου πάντα. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω ποτέ έκτρωση που γίνεται επειδή κάποια είναι νέα σε ηλικία και όχι μόνο και δεν είναι έτοιμη να μεγαλώσει ένα παιδί που ''έτυχε'' ...στην παρούσα φάση όπως δηλώνουν μερικές κοπέλες.

Ας μην κρίνουμε, είναι μια προσωπική επιλογή και μπορούμε να κρίνουμε μόνο για τον εαυτό μας. Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του και κουβαλάει τον σταυρό των επιλογών του.

Ενημέρωση για την αντισύλληψη, ώστε να μην χρειάζεται να βρεθεί καμία γυναίκα σ' αυτό το δίλημμα.

Ας μην κρίνουμε, είναι μια προσωπική επιλογή και μπορούμε να κρίνουμε μόνο για τον εαυτό μας. Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του και κουβαλάει τον σταυρό των επιλογών του.

Ενημέρωση για την αντισύλληψη, ώστε να μην χρειάζεται να βρεθεί καμία γυναίκα σ' αυτό το δίλημμα.

Με συγχωρείτε αλλά και θα κρίνω και θα πω ότι δεν είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να σκοτώνει το παιδί της. Είναι μια ζωή που δημιουργήθηκε από εκείνη αλλά δεν είναι ο εαυτός της, είναι ένας άλλος άνθρωπος. έχουμε δηλ. δικαίωμα να επιλέξουμε να σκοτώσουμε το παιδί μας που έχει γεννηθεί; Νομίζω ότι με την περίπτωση των εμβρύων κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και απαλασσόμαστε των τύψεων και των ευθυνών μας επειδή εν το είδαμε να ψυχοραγεί.

Με συγχωρείτε αλλά και θα κρίνω και θα πω ότι δεν είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να σκοτώνει το παιδί της. Είναι μια ζωή που δημιουργήθηκε από εκείνη αλλά δεν είναι ο εαυτός της, είναι ένας άλλος άνθρωπος. έχουμε δηλ. δικαίωμα να επιλέξουμε να σκοτώσουμε το παιδί μας που έχει γεννηθεί; Νομίζω ότι με την περίπτωση των εμβρύων κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και απαλασσόμαστε των τύψεων και των ευθυνών μας επειδή εν το είδαμε να ψυχοραγεί.

συμφωνώ. Τι γίνεται όμως σε γυναίκες με εξωσωματική που προβαίνουν σε μείωση από τρίδημα σε δίδυμα? Θα μου πείτε ότι είναι για την ασφάλεια και της μητέρας και των άλλων εμβρύων :confused:. Πάλι όμως δεν προβαίνεις σε αφαίρεση ζωής?

συμφωνώ μαζί σου.

Απορία, βρε κορίτσια: Το παιδί που προκύπτει από βιασμό είναι λιγότερο παιδί από τα υπόλοιπα; Γιατί σ' αυτό ειδικά επιτρέπετε την έκτρωση; Δηλαδή τότε δεν είναι έγκλημα;

Ξέρω τι θα πείτε, αλλά πιστεύω ότι όπως σ' αυτή την περίπτωση έτσι και στις υπόλοιπες, η μητέρα -έχουσα σώας τας φρένας- δικαιούται να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη της κύησης. Σκοπός είναι να μη φτάσουμε στο δίλημμα -άπαξ και φτάσουμε...

Κάτι που ο νόμος επιτρέπει δεν θα πω εγώ σε κανέναν αν πρέπει ή όχι να το επιτρέψει η προσωπική του ηθική. Διότι εκεί επαφίεται το ζήτημα...

Δεν μου αρεσει αυτο το ποστ, "ο σοφος γυναικολογος'. δεν μου αρεσει αυτο που κανετε. ειναι ασχημο.

στο φορουμ εχει αναρτηθει αυτο, απο τη διαχειριση: Διαμάχη κατά και υπέρ αμβλώσεως - prolife-prochoice διακοπή εγκυμοσυνης

μετα απο τοοοοοσες συζητησεις κ τοσες διαμαχες που οφιλονται σε τετοιες ακριβως ασχημες κινησεις , θα επρεπε να γνωριζατε τι γραφει.

λυπαμαι που θελετε να πεισετε ( ; ) οποιαδηποτε γυναικα χρησιμοποιωντας δολια μεσα ("αμαρτια" ......"έγκλημα")

'ο αναμαρτητος....πρωτος τον λιθο βαλετω......':roll:

Δυστυχώς ή ευτυχώς στη ζωή δεν είναι όλα μαύρα ή άσπρα. Μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ καμία γυναίκα να βρεθεί αντιμέτωπη με ένατέτοιο δίλημα.

Δεν μου αρεσει αυτο το ποστ, "ο σοφος γυναικολογος'. δεν μου αρεσει αυτο που κανετε. ειναι ασχημο.

στο φορουμ εχει αναρτηθει αυτο, απο τη διαχειριση: Διαμάχη κατά και υπέρ αμβλώσεως - prolife-prochoice διακοπή εγκυμοσυνης

μετα απο τοοοοοσες συζητησεις κ τοσες διαμαχες που οφιλονται σε τετοιες ακριβως ασχημες κινησεις , θα επρεπε να γνωριζατε τι γραφει.

λυπαμαι που θελετε να πεισετε ( ; ) οποιαδηποτε γυναικα χρησιμοποιωντας δολια μεσα ("αμαρτια" ......"έγκλημα")

'ο αναμαρτητος....πρωτος τον λιθο βαλετω......':roll:

Βρε κορίτσια, μένω έκπληκτη με αυτά που διαβάζω. Όπως έγραψα και στην αρχή, απλά μετέφερα ένα mail που διάβασα και μου έκανε εντύπωση ως μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της άμβλωσης. Δεν είχα σκοπό να πείσω κανέναν και για τίποτα, και πραγματικά λυπάμαι αν δόθηκε αυτή η εντύπωση. Δεν εξέφρασα καν προσωπική άποψη για το θέμα. Η αναφορά για "δόλια μέσα" που αναφέρθηκε, είναι άδικη και δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια!!!

Η κάθε γυναίκα όπως και ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέγει στη ζωή αυτό που θέλει και είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Άποψη μου ήταν και είναι ότι ακόμη κι αν διαφωνώ με τη γνώμη κάποιου, θα μάχομαι με όλες τις δυνάμεις μου για το δικαίωμα του να έχει την ελευθερία της γνώμης!!!

Πραγματικά λυπάμαι αν άθελα μου δημιουργήθηκε μια τέτοια διαμάχη:(:(:(

Qep5p3.pngrWtbp3.png

DaF, κανένας δεν προσπαθεί να πείσει κανέναν.

Ειλικρινά πιστεύω ότι κανένας δε μπορεί να μιλήσει για το πως νοιώθει μια γυναίκα που κάνει έκτρωση, αν δεν το χει περάσει. Και πάλι πιστεύω ακράδαντα πως δεν υπάρχει γυναίκα που να έχει μπει σ αυτή τη διαδικασία και να έχει αισθανθεί περήφανη. Η τουλάχιστον να μην έχει αισθανθεί άσχημα, τύψεις, και άλλα άσχημα συναισθήματα.

Εγώ πιστεύω ότι το να κάνεις έκτρωση είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο. Είπα ότι την ημέρα της απόξεσης λόγω της παλλίνδρομης σιχάθηκα την κοπέλα που ήταν χαλαρή και την αντιμετώπιζε ως μεθοδο αντισύλληψης. Προσωπική μου γνώμη.

Και ξέρεις και κάτι? Μετά τα δίδυμα μπήκα και εγώ σε αυτή τη διαδικασία.... Εγώ που το κατέκρινα έκανα το ίδιο. Ο λόγος λίγο έχει σημασία... Αλλά το ότι το έκανα κι εγώ, δεν σημαίνει ότι το αποδέχομαι κιόλας. Ακόμα περισσότερο τώρα θεωρώ ότι είναι κακό. Σιχάθηκα τον ίδιο μου τον εαυτό. Άλλες γυναίκες να προσπαθούν και να παλεύουν χρόνια κι εγώ... Το πόσο φτηνή αισθάνθηκα δεν περιγράφεται. Πάντα το γεγονός αυτό θα βαραίνει τη συνειδησή μου.

Αυτά. και ναι δίκιο έχεις ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω...

Απλά δεν χρειάζεται να αρπαζόμαστε

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...