Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Cermit, fimo ή πηλό?

bourboulithra

Recommended Posts

Διαφημίσεις

εγω εφτιαξα τις μπομπονιερες σε διαφορα σχεδια με πηλο και τις εβαψα με τεμπερες.αρεσαν παρα πολυ.ισα που προλαβα να κρατησω για μενα.τις εξαφανισαν.ειναι πολυ ωραια ιδεα γιατι ειναι κατι τελειως χειροποιητο και αυτο το εκτιμουν ολοι .καλη δουλεια σου ευχομαι γιατι ειναι πολυ δουλεια.εγω τις ετοιμαζα πολους μηνες γιατι με2 παιδια τοτε 3 τωρα δεν υπηρχε πολυς χρονος.

Με λευκο πηλο απο βιβλιοπωλειο.με την τεμπερα ηταν ματ.Οσο για το αν ξεθωριαζουν θελει προσοχη.Δεν πρεπει να βραχουν η να τις βλεπει ο ηλιος.Εγω βεβεια δεν το εψαξα .Το δοκιμασα και αφου βγηκε ωραιο το εφτιαξα.Εσυ ρωτα μηπως βαφονται με κατι αλλο καλυτερα.

Με λευκο πηλο απο βιβλιοπωλειο.με την τεμπερα ηταν ματ.Οσο για το αν ξεθωριαζουν θελει προσοχη.Δεν πρεπει να βραχουν η να τις βλεπει ο ηλιος.Εγω βεβεια δεν το εψαξα .Το δοκιμασα και αφου βγηκε ωραιο το εφτιαξα.Εσυ ρωτα μηπως βαφονται με κατι αλλο καλυτερα.

Κι εγώ έφτιαξα για το δωμάτιο της μικρής τα γράμματα του ονοματός της με ΛΕΥΚΟ ΠΗΛΟ και τα έβαψα με ΤΕΜΠΕΡΑ, από πάνω πέρασα ΔΙΑΦΑΝΟ ΒΕΡΝΙΚΙ ΜΑΤ και είναι όμορφα. Οπως λέει και η φίλη παραπάνω δεν το έψαξα κι εγώ πολύ, τα αλλα υλικά που αναφέρεις δεν τα γνωρίζω καθόλου

Διαφημίσεις

Τελικά αγόρασα και εγώ λευκό πηλό που δεν χρειάζεται ψήσιμο και τέμπερες. Στη συσκευασία του πηλού έγραφε ότι χρωματίζεται με οποιοδήποτε χρώμα. Τα άλλα υλικά που αναφέρω είναι ουσιαστικά κάτι σαν πηλός και είναι χρωματιστά εξ αρχής και θέλουν ψήσιμο. Ο πηλός πάντως είναι πολύ πιο οικονομικός. Θα δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

4ITZp3.png

kRczp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

εγώ το fimo το έχω χρησιμοποιήσει παρα πολύ, θεωρώ ότι είναι καταπληκτικό υλικο, ευπλαστο (αρκεί να μην εχει ξεμείνει καμιά πενταετία στο κατάστημα απ' όπου θα το πάρεις) με φανταστικές και έντονες αποχρώσεις. Θέλει ψήσιμο μεν, αλλά δε θα σου πάρει πολύ ώρα. Εχω κομμάτια δεκαετίας που ακόμα κρατάνε σαν καινούρια. τα περνάς με βερνίκι αφού κρυώσουν και παραμένουν γυαλιστερά για χρόνια. και το cernit παρόμοιο είναι, απλά είναι πιο μαλακό σαν υλικό και εμένα δε μου πολυάρεσε στο πλάσιμο.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Από εκεί που θα αγοράσεις το fimo ή το cernit θα ζητήσεις και βερνίκι, γυαλιστικό είναι (και συντηρητικό φαντάζομαι, αν και κάποια κομμάτια που έχω χωρίς βερνίκι, μια χαρά διατηρούνται, απλά δε γυαλίζουν). Ειναι δλδ της ίδιας εταιρίας. Εγώ αυτά τα επαιρνα από το Art & Hobby στην Αθήνα, ήταν το μόνο μαγαζί που έβρισκα φρέσκο fimo.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Ρώτησα στην Ξάνθη για fimo αλλά αυτός που βρήκα ήταν παλιός και αποφάσισα για πηλό. Το θέμα είμαι ότι σκέφτομαι αφού τα βάψω να τα περάσω με κάποιο βερνίκι. Σε ένα κατάστημα που ρώτησα μου είπαν ότι έχουν βερνίκι λαδιού. Αυτό είναι που χρησιμοποιείτε?

4ITZp3.png

kRczp3.png

• 2 χρόνια μετά...

Το fimo και το cernit ειναι πολυ πιο ακριβα σαν υλικα απο τον πηλό και δε σε συμφέρει. Επίσης αν γινει κάποιο λάθος στο ψήσιμο μπορεί να μυρίσει πολύ άσχημα και να βγάλει βλαβερές αναθυμιάσεις. Προτίμησε καλύτερα τον λευκό πηλό που είναι πιο εύκολο σαν υλικό.

Μπορείς να το βάψεις με ακρυλικά χρώματα για πιο σίγουρα.

1YKQp3.png

Θα 'ρθει το θαυματάκι μου...

• 3 εβδομάδες μετά...
paidia me ti uliko gualizei to fimo;;; to pername prin i meta to psusimo;

Καλησπέρα!

Γυαλίζει με βερνίκι. Ακόμη και με βερνίκι νυχιών διάφανο εαν εχεις λίγα κομμάτια.

Το απλώνουμε πάντα και μόνο μετά το ψήσιμο....

:-)

Οι αδυναμίες της ζωής μου..

Οι παντοτινές μου αγάπες....

Μανθούλης.. 11/6/2010

Μπεμπάκος.. 29/2/2012

Να ρωτήσω κάτι. Επειδή κάπου διάβασα ότι ο πηλό δεν θέλει ψήσιμο, είαι αλήθεια. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια που έφτιαχνα κοσμήματα(έκανα χειροτεχνία) χρησιμοποιούσαμε χρωματιστό πυλό και το ψήναμε στο φούρνο για κάποιο χρονικό διάστημα. Μπορέι να μου πει κάποια κοπέλα γιατί θα ήθελα να ξεκινήσω ξανά αλλά δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...