Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η μικρή μου μετά από συνεχόμενες ιωσεις, λόγω παιδικού σταθμού, έκανε ιογενή πνευμονία...Τώρα είμαι σε αναμονή κάποιων εξετάσεων για να δουμε αν θα νοσηλευτεί...Το έχει περάσει καμία από σας ρε κορίτσια να μου πει την γνώμη της..?

Διαφημίσεις

΄Καλημέρα , συγνώμη αλλά είμαι σίγουρη οτι η λοιμωγενής πνευμονία θέλει νοσηλεία εγώ τουλάχιστον που έχω περάσει ιωγενης πνευμονιά όταν ήμουν μικρή ξέρω πολύ καλά και θυμαμαι ότι ήμουν γύρω στις 15μέρες μέσα γιατί είναι υποχρεωτικό να μείνεις και να κάνεις ενδοφλέβια αγωγή .Ο παιδιάτρος σας τι λεέι.??:?Ελπίζω να τελέίώσετε σύντομα και ιγιής και περαστικά σας.

Η δική μας εμπειρία από ιογενή πνευμονία είναι πολύ άσχημη. Το πάσχα του 2007, ο μικρός μου τότε περίπου 3 χρονών αρρώστησε με την ίωση που είχαν περάσει τα 2 αδέλφια του. Μετά από σπασμούς που έκανε στο πρώτο 24ωρο του πυρετού, πήγαμε άρον άρον, στο παιδιατρικό του Ασκληπιείου βούλας γιατί οι σπασμοί δεν σταματούσαν με τα συνήθη μέσα.Αυτό έγινε Μ. Σάββατο βράδυ,Μας κράτησαν για νοσηλεία και διαπίστωσαν ταχύπνοια, αλλά οι πνεύμονες είχαν λίγα ακροαστικά. Την Τρίτη του πάσχα στην επόμενη εξέταση των πνευμόνων και οι δύο πνεύμονες ήταν σχεδόν πλήρως καλυμένοι από εκκρίματα. Μας καθησύχασαν λέγοντας οτι θα χορηγούσαν ισχυρές αντιβιώσεις για τον καλύψουν και όλα καλά, μέχρι που το απόγευμα της ίδιας μέρας οι πνεύμονες του σταμάτησαν να λειτουργούν και έπαθε σόκ και σηψαιμία, τον μεραφέραμε όπως όπως διασωληνωμένο στο Αγία Σοφία μην γνωρίζοντας αν θα ζήσει η θα πεθάνει.Μείναμε 10 ημέρες στην εντατική όπου τις 6 από αυτές σε υψίσυχνο αναπνευστήρα καθώς ο απλός δεν επαρκούσε μια και οι πνεύμονες δεν λειτουργούσαν καθόλου μόνοι τους. Μεχρι να γίνει τα θαύμα και ο μικρός μας να γυρίσει στον κόσμο των ζωντανών περάσαμε μια κόλαση.Έχοντας λοιπόν αυτή την εμπειρία έχω να σου πώ πως οι ιογενείς πνευμονίες έχουν πολλές φορές απρόσμενη κατάληξη και η εικόνα του παιδιού μπορεί να αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη. Γνώμη μου είναι να μπείτε οπωσδήποτα σε ένα καλά οργανωμένο νοσοκομείο που να μπορεί να παρέχει στο παιδί ότι χρειάζεται ανα πάσα στιγμη πιστεύω πως η νοσηλεία στο σπίτι είναι παρακινδυνευμένη καθώς δεν ξέρεις αν το παιδί επιδεινωθεί ξαφνικά. Σας εύχομαι μέσα από την ψυχή μου οτι καλύτερο και γρήγορη ανάρρωση χωρίς απρόοπτα καθώς δεν θέλω με τίποτα καμία άλλη μανούλα να περάσει αυτά που πέρασα εγώ.

Δυστυχως και η δικη μου εμπειρια αυτο λεει, κατευθειαν νοσοκομειο. Η πνευμονια απο τη μια στιγμη στην αλλη μπορει να κανει αναπνευστικη ανεπαρκεια χωρις να το καταλαβεις. Απλα πεφτεις σε λυθαργικο υπνο και δεν δουλευουν οι πνευμονες. Μπορει να εχει επικινδυνες συνεπειες αν δεν αντιμετωπιστει αμεσα.

Για να εισαι σιγουρη καλυτερα να νοσηελευεται το παιδι για να αντιμετωπιστει σωστα.

Διαφημίσεις

Εμεις το περασαμε 2 φορες οταν αρχισε παιδικο σταθμο....την πρωτη στον αριστερο πνευμονα και μετα απο 2 μηνες στον δεξιο.

Δυο φορες απο 15 περιπου μερες νοσοκομειο,εκανε ενδοφλεβια αγωγη....δυσκολο για ολους μας αλλα στην εποχη μας ειναι ευτυχως μια αρρωστια που ξεπερνιεται σχετικα ευκολα.

Προσοχη βεβαια μετα αρκετη και ολα θα πανε καλα!!Να σκεφτεις οτι η κορη μου εκτοτε δεν ξαναρρωστησε σοβαρα εκτος απο κατι συναχακια.

Υπομονη και περαστικα σας!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Περιττό να σας πω πόσο έχω τρομάξει μ'αυτά που μου γράψατε...Εγώ την πήγα στο Παίδων Πεντέλης στον κο Πρίφτη, κ μας συνέστησε αγωγή στο σπίτι με δυνατή αντιβίωση...και σήμερα από την Τετάρτη που την ξεκινήσαμε έκανε πάλι δέκατα κ διάρροια κ έχω φοβηθεί πολύ...Μάλλον με βλέπω να την πηγαίνω νοσοκομείο...Σας ευχαριστώ κοριτσια για τις άμεσες απαντήσεις σας..

• 2 years later...

Καλημέρα!

Ο μεγάλος μας γιος (4,4 ετών) την Τετάρτη το βράδυ εισήχθη στο νοσοκομείο με εκτεταμένη ραγδαία πνευμονία (δεξής κάτω λοβός). Δεν ξέρουμε πόσο χρόνο θα μείνουμε στο νοσοκομείο, γιατί μέχρι χθες - 3η μέρα αγωγής - έκανε ακόμα πυρετό. Το θετικό θα είναι να μην κάνει πυρετό μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Τέλος πάντων...

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Μετά τη νοσηλεία πόσες μέρες ανάρρωσης συνίστανται? Και τι μέτρα προφύλαξης πρέπει να ληφθούν (π.χ. πόσες μέρες αποχή από κλειστούς χώρους με παιδιά).

Κάθε εμπειρία και συμβουλή ευπρόσδεκτη (δεν μπορώ να περιμένω τις οδηγίες των γιατρών μέχρι την - άγνωστη - ημέρα εξόδου)

Ευχαριστώ πολύ! :cool:

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Πολύ ψηλός πυρετός με ρίγη και μωβ χείλη, με αντιπυρετικό έπεφτε αλλά σε 3 ώρες ανέβαινε πάλι, δηλ. δεν υπήρχε διάλειμμα μεταξύ δύο πυρετών που το παιδί να έχει όρεξη για παιχνίδι ή φαγητό όπως στην ίωση, δεν είχε καθόλου όρεξη για φαγητό. Τότε καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Ενώ τα προηγούμενα 24ώρα η ανταπόκριση στα αντιπυρετικά ήταν η αναμενόμενη την Τετάρτη το πρωί άρχισε η επιδείνωση. Το παιδί ήταν σαν σε λήθαργο.

Πολλές φορές υπάρχουν και παράπονα για άλγος στην κοιλιά. Ο δικός μας δεν είχε κάτι τέτοιο.

Το σημαντικό είναι να πάς τη σωστή στιγμή στον γιατρό και να βρει τα ακροαστικά. Γιατί μπορεί να εξεταστεί το παιδί 6 η ώρα για παράδειγμα και να μην βρεθούν ακροαστικά και μετά από 3 ώρες επανεξέτασης να βρεθούν ακροαστικά.

Πάντως καταλαβαίνεις πότε το παιδί σου δεν είναι καλά και ότι δεν πρόκειται για μια απλή ίωση...

Δείτε κι εδώ: http://night-flights.pblogs.gr/2007/05/paidikh-pnefmonia-iatrikh-selida-89.html

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

Ειχαμε νοσηλευτει στην ευρωκλινικη παιδων για τρια βραδια και μετα τον ειχα κρατησει στο σπιτι μια βδομαδα, ειναι οντως τρομακτικο και η σοβαροτητα ποικιλλει αναλογα ποιος ιος το προκαλει, παντως αν παιρνει σωστη φαρμακευτικη αγωγη ξεπερνιεται πολυ ευκολα. Οπως λεει και μια αλλη μαμα και εμενα ο γιος μου δεν ξαναρρωστησε τοσο σοβαρα μετα απο αυτο. Περαστικουλια ευχομαι στο παιδακι σου και υπομονη! :-)

Περαστικά στο παιδάκι σου. Μην πανικοβάλεσαι όσο μπορείς, ευτύχως σήμερα πια αυτές οι καταστάσεις περνάνε. Ο χρόνος ανάρρωσης έχει σχέση με το χρόνο ίσασης. Δηλαδή αν κάνετε το κλασικό 5 ημερο για πνευμονία στο νοσοκομείο, 15 ημέρες μετά στο σπίτι. Αν υπάρχουν επιπλοκές εγώ θα το κράταγα μήνα. Φυσικά, όπως θα σου πουν όλοι οι γιατροί το παιδί θα συνεχίσει να αρρωταίνει και στο μέλλον όπως όλα τα παιδιά και όλοι οι άνθρωποι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παθαίνει κάτι σοβαρό. Αλλά αυτό θα κάνεις καιρό να το ξεπεράσεις και να μην φοβάσαι. Πάντως, εγω΄θα έπαιρνα μέτρα να μπορέσω να κρατήσω το παιδί αρκετά στο σπίτι γιατί αν κολήσει στο καπάκι από παιδικό κλπ ίσως να το ρίξει πάλι βαριά.

Αυτά στα λώ έχοντας περάσει η ίδια βαριά πνευμονία πριν δυο χρόνια (17 ημέρες νοσηλείας) μου έδωσαν ένα μήμνα αναρρωτική με την έξοδο. Το παιδί πέρσυ με βροχοπναυμονία αρχη οργάνωσης πνευμονίας (5 ημέρες νοσηλεία) 15 μέρες στο σπίτι σύμφωνα με γιατρό νοσοκομείου. ΄

Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα. Καλή δύναμη.

Νόσησε από πνευμονιόκκοκο.

Μάλλον πάμε για 5ήθερη νοσηλεία (σήμερα το βράδυ κλείνει 5 μέρες νοσηλείας).

Είναι ήδη απύρετος σχεδόν 30 ώρες.

Επιπλοκές δεν έχει, δηλ. δεν έχει υγρό στον πνεύμονα. Μόνο μια μικρή βροχίτιδα, που αντιμετωπίζεται με εισπνεόμενα.

Έχει αδυνατίσει πολύ... Κι εμείς σκεφτόμαστε να τον κρατήσουμε σπίτι γύρω στις 10 με 15 μέρες. Ίσως τον πάω στο χωριό που ήδη βρίσκεται και ο μικρός του αδελφός.

Θα δούμε...

Ευχαριστώ πολύ και καλημέρα!

tZh5p3.png

G0KVp3.png