Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΕΣ

Recommended Posts

Καλημέρα!

Έχει κανένα μέλος εμπειρία με τις Ουρσουλίνες, το νηπιαγωγείο (και κατ' επέκταση και το δημοτικό)? Θα με βοηθούσατε πολύ αν μου δίνατε πληροφορίες.

Ευχαριστώ! :)

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

πάει η κόρη μου στο νηπιαγωγείο στις Ουρσουλίνες φέτος και γενικά είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και το κυριότερο, είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη και η μικρή η οποία δε θέλει να λείψει ούτε μια μέρα. Απλώς εάν ενδιαφέρεσαι για τη σχολική χρονιά 2009-2010, νομίζω ότι είναι λίγο αργά κι έχουν γίνει ήδη οι εγγραφές.

εχω ακουσει τα καλυτερα απο δυο διαφορετικες οικογενειες. εχω δει και το εκπαιδευτικο υλικο τους και το θεωρω πολυ δυνατο.

children=world:D

happy children=better world:wink:

Διαφημίσεις

Συγνωμη αν ειμαι εκτως θεματος αλλα που κυμαινεται το κοστος για μια σχολικη χρονια? Υπαρχει διαφορα απο τα αλλα ιδιωτικα? Ευχαριστω.

ναι ,τα παιδια που γνωριζω πηγαν και δημοτικο εκει.ο μονος λογος που αλλαξαν καποια στιγμη σχολειο ηταν η αποσταση.τις καλημερες μου!

Συγνωμη αν ειμαι εκτως θεματος αλλα που κυμαινεται το κοστος για μια σχολικη χρονια? Υπαρχει διαφορα απο τα αλλα ιδιωτικα? Ευχαριστω.

Στο site της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου http://www.gge.gr/notice/sub.asp?3387 μπορείς να βρεις τιμές για όλα τα ιδιωτικά σχολεία, σε κάθε βαθμίδα.

Διαφημίσεις

εεεεεε

στα 4500 με 5000 τα νηπιαγωγεια

και στα 7000 τα δημοτικά

και δωωωωωωσε......

Για πες, για πες! Στο site της ΓΓΕ λέει 4,620 για α δημοτικού και προαιρετικά 1,500 για μελέτη και αθλητισμό. Έχει κι άλλα?

Για πες, για πες! Στο site της ΓΓΕ λέει 4,620 για α δημοτικού και προαιρετικά 1,500 για μελέτη και αθλητισμό. Έχει κι άλλα?

Georgina, εμείς πέρα από τα δίδακτρα και το σχολικό το μόνο που έχουμε πληρώσει είναι 120€ για αθλητικές δραστηριότητες (οι οποίες είναι προαιρετικές). Επίσης, υπάρχει ένα αντίστοιχο κόστος για όσα παιδιά πάνε κολυμβητήριο (το οποίο επίσης είναι προαιρετικό). Για τις διάφορες εκδρομές και εκδηλώσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε πληρώσει κάτι. Φυσικά, όπως σε όλα τα ιδιωτικά, υπάρχει το κόστος για τα βιβλία και τα υλικά που αγοράζεις στην αρχή του σχολικού έτους και το κόστος για τις στολές. Απλώς να ξέρεις ότι αν αφήσεις το παιδί για φύλαξη, δεν υπάρχει σχολικό (πρέπει να πάτε να το πάρετε εσείς).

ΜΟΛΙΣ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΟ ΣΤΙΣ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΕΣ

ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΕΙΝΑΙ 4880Ε ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ 750€ Η ΩΡΑ Η ΦΥΛΑΞΗ

ΕΧΩ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΦΗΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΜΟΛΙΣ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΟ ΣΤΙΣ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΕΣ

ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΕΙΝΑΙ 4880Ε ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ 750€ Η ΩΡΑ Η ΦΥΛΑΞΗ

ΕΧΩ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΦΗΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

αν ο γος σου είναι γεννημενος το 2005, θα ειναι συμμαθητής με τον ανηψιό μου που από τώρα παει προνηπιο στις ουρσουλίνες.

αρα... αλλο ενα αγορι στην παρέα

age.png

Διαφημίσεις

Δηλαδή, ποιά είναι η αναλογία αγοριών-κοριτσιών?

Ένα άλλο που διάβασα κάποια στιγμή από μέλος του forum (δεν θυμάμαι που) είναι ότι υπάρχει μια έμφαση στην θεωρητική κατεύθυνση. Υποθέτω αυτό ισχύει στις μεγαλύτερες βαθμίδες - γυμνάσιο & λύκειο, αλλά δεν σκεφτόμαστε ξεκινώντας το ενδεχόμενο να παραμείνει το παιδί στο σχολείο μέχρι να τελειώσει?

Το άλλο που προβληματίζει εμένα και ισχύει γενικά για τα ιδιωτικά σχολεία είναι ότι το παιδί δεν αναπτύσσει δεσμούς με τα παιδιά της γειτονιάς του για να μπορεί να βγαίνει να παίζει τα καλοκαίρια π.χ. ή να βρίσκονται ΣΚ.

Τι λέτε για αυτό? Εγώ τυχαίνει να είμαι κοντά στο σχολείο, αλλά πόσα παιδάκια άραγε έρχονται από μακριά?

Ένα άλλο που διάβασα κάποια στιγμή από μέλος του forum (δεν θυμάμαι που) είναι ότι υπάρχει μια έμφαση στην θεωρητική κατεύθυνση. Υποθέτω αυτό ισχύει στις μεγαλύτερες βαθμίδες - γυμνάσιο & λύκειο, αλλά δεν σκεφτόμαστε ξεκινώντας το ενδεχόμενο να παραμείνει το παιδί στο σχολείο μέχρι να τελειώσει?

Το άλλο που προβληματίζει εμένα και ισχύει γενικά για τα ιδιωτικά σχολεία είναι ότι το παιδί δεν αναπτύσσει δεσμούς με τα παιδιά της γειτονιάς του για να μπορεί να βγαίνει να παίζει τα καλοκαίρια π.χ. ή να βρίσκονται ΣΚ.

Τι λέτε για αυτό? Εγώ τυχαίνει να είμαι κοντά στο σχολείο, αλλά πόσα παιδάκια άραγε έρχονται από μακριά?

θα ρωτησω την παρασκευη την ξαδέλφη μου και θα σου πω για την αναλογία και για τη θεωρητική κατεύθυνση

τωρα... αυτό που λες για τη γειτονιά, εχεις δικιο. κι εγω σε ιδιωτικο πηγαινα ολα μου τα χρονια και εκανα χρυσο τον μπαμπα μου να με παει σε παρτυ που ηταν πχ στη πεντέλη. αν ηταν στη γειτονια, θα με πεταγε η μαμά μου (που δεν οδηγούσε) με τα πόδια.

εγω δε συμφωνω με τα ιδιωτικά. πλεον ειανι πολύ μακριά και τα παιδιά τρωνε τις ωρες τους μεσα στο σχολικό. ασε που γυρίζουν...τι ωρα γυριζουν... αδιάβαστα. τι αλλη δρστηριότητα να κάνουν μετά; με τι κουράγιο;

age.png

αυτο τζωρτζινα ειναι ενα θεμα.τα περισσοτερα παιδακια ερχονται απο αλλες περιοχες,αλλα με καλη θεληση γονεων ...ισως μπορειτε να κανονιζετε καποιες συγκεντρωσεις ποτε στο ενα σπιτι ποτε στο αλλο.καλα,οταν μεγαλωσουν αλλαζει το θεμα,αλλα λεω για τωρα που ειναι μικρα ακομη.

Όπως έχω ήδη αναφέρει η κόρη μου πάει φέτος στο νηπιαγωγείο στις Ουρσουλίνες. Η αναλογία φέτος είναι περίπου 70% κορίτσια - 30% αγόρια. Σχετικά με τη θεωρητική κατεύθυνση, δεν ξέρω να σου πω αλλά από τα αποτελέσματα των Πανελληνίων φαίνεται να υπάρχει ποικιλία.

Σχετικά με το θέμα της γειτονιάς, σίγουρα είναι ένα θέμα. Εμείς έχουμε βρει 2-3 παιδάκια που μένουν κοντά στην περιοχή μας κι έχουμε αρχίσει να κάνουμε παρέα αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο με το σχολείο της γειτονιάς. Απλώς είναι πολύ πιθανό να αλλάξουμε περιοχή σε 1-2 χρόνια και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξαμε ιδιωτικό - για να μη χρειαστεί να αλλάζει η μικρή σχολείο.

Τώρα αυτό που αναφέρθηκε για το αν υπάρχει χρόνος για άλλες δραστηριότητες εάν τα παιδιά δε μείνουν για φύλαξη στο σχολείο γυρνάνει στο σπίτι 2.30 - 3.00 οπότε πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος και για κάτι άλλο...εμείς τουλάχιστον τη στέλνουμε και από ότι ξέρω το ίδιο κάνουν και πολλοί άλλοι γονείς.

Η νηπιαγωγος του σχολειου μου αναφερε κι εκεινη τις ιδιες αναλογιες, αλλα μια αλλη υπαλληλο του δημοτικου που ρωτησα μου ειπε οτι υπαρχουν 3-4 αγορια σε καθε ταξη....πολυ μικρο ποσοστο και λιγο το σκεφτομαι αν εχω κανει την σωστη επιλογη γι'αυτον.Χωρις να υποβαθμισω το σχολειο, ειναι σημαντικο γι'αυτον να κανει παρεες και απο τα 2 φυλα.Σκεφτομαι οτι ισως του χρονου τον παω στην Λεόντειο.Αλλα παλι τοσο πολυ λετε να τον επηρεασει αυτη η διαφορα ??

Τωρα οσον αφορα τη γειτονεία, για τα παιδια που μενουν στην φυλαξη δεν υπαρχει λεοφωρείο του σχολειου που να τα επιστρεφει, που σημαινει οτι τα παιρνουμε μονοι μας οταν σχολασει....λιγο δυσκολο για παιδια που μενουν μακρια.Και στον βρεφονηπιακο που πηγαινει τωρα το ιδιο προβλημα υπαρχει ποσο μαλλον στο ιδιωτικο σχολειο

Αληθεια ποιο περιπου ειναι το κοστος των βιβλιων και των στολων στην αρχη της χρονιας ?

3-4 αγόρια επί συνόλου πόσων μαθητών σε κάθε τμήμα του δημοτικού kids?

ναι

ετσι μου ειπε

μου φαινεται τραγικη η διαφορα

αλλα και παλι γιατι να μου πει ψεμματα η νηπιαγωγος ?

δεν θα το εβλεπα?

και πιο πανω η maria το επιβεβαιωσε....

μηπως τα πραγματα βελτιωνονται οσο περνανε τα χρονια?

δεν ξερω

αν μπεις και μεσα στο site τους θα δεις οτι δεν κανουν νεες εγγραφες για την 1η δημοτικου και αποτι μου ειχαν πει ειναι περιορισμενες

επομενως οι αναλογιες παραμενουν

ουτως αλλιως μετα απο 2 χρονια θα ακολουθησει και η κορη μου και εκει παλι θα εχω τον ιδιο προβληματισμο

Georgina για νηπιαγωγειο ενδιαφερεσαι ? εχεις αγορακι ?

Έχω αγοράκι και κοριτσάκι, θα ενδιαφερθώ του χρόνου για τα προνήπια. Επειδή είναι πολύ κοντά μας αυτό το σχολείο το εξετάζω πολύ σοβαρά, αλλά η αναλογία 3-4 αγόρια ανά τμήμα είναι όντως αποθαρυντική.

Από την άλλη, πως γίνεται το 70-30 από το νηπιαγωγείο να αλλάζει τόσο δραστικά στο δημοτικό? Φεύγουν όλα τα αγοράκια?

Σε κάθε περίπτωση έχω σκοπό να κλείσω ραντεβού την άλλη εβδομάδα, οπότε όλα αυτά θα τα ρωτήσω.