Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η μικρή μου κοντά 4 ετών παραπονιέται μερικές φορές για πόνους στο πάνω μέρος του πέλματος ( στο λεγόμενο κουτεπιε). Αυτό συμβαίνει σποραδικά και όχι πολύ συχνά τον τελευταίο χρόνο. Συνήθως το βράδυ όπου ξυπνά από τον ύπνο της και κλαίει. Σημερα πόναγε από το απόγευμα και ήθελε να την πάρω αγκαλιά στον δρόμο. Της έδωσα DEPON και της πέρασε. Η παιδίατρος τηλεφωνικώς πρότεινε να δω ορθοπαιδικό. Εχετε ακούσει κάτι παρόμοιο, μήπως? Επίσης, μήπως ξέρετε κάποιον ορθοπαιδικό για παιδιά στο παιδων ή αλλού?

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω κάποιον ορθοπεδικό για παιδιά, όμως έχω δύο φίλες που τα παιδιά τους παρουσίασαν πόνους στο ίδιο μέρος με αυτό που λες εσύ γύρω στα τέσσερα χρόνια τους και τους είπανε όλοι οι γιατροί στους οποίους πήγανε (στο παίδων και αλλού, πολλές εξετάσεις, γιατί τρελλάθηκαν οι γονείς από την αγωνία τους), ότι είναι επειδή μεγαλώνουν τα πόδια τους!!!!!!! Φυσικά και τα δύο ζευγάρια γονιών (άγνωστα μεταξύ τους) γούρλωσαν τα μάτια όταν τους το είπαν. Καλά σε όλα τα παιδιά μεγαλώνουν τα πόδια αλλά δεν πονάνε, είπανε. Και οι γιατροί, όλοι μα όλοι, απάντησαν, ναι αλλά σε μερικά συμβαίνει. Θα τους περάσει γύρω στα 12 τους χρόνια.

Πραγματικά της μίας φίλης μου το παιδί είναι τώρα 15 και από τα 12 δεν έχει ξαναπονέσει. Της άλλης είναι ακόμη 6 χρονών και κατά καιρούς έχει πόνους.

Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι η δική σας περίπτωση, απλώς στο αναφέρω, επειδή ρώτησες αν κάποιος έχει ξανακούσει κάτι τέτοιο!

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Να πω την αλήθεια πήγαινε εκεί το μυαλό μου με βάση κάποια άρθρα από το ιντερνετ. Και γεγονός είναι ότι εκεί γύρω που πονάει παίρνει και κανένα πόντο. Έκλεισα πρωινο ραντεβού στο ΚΑΤ (έχει εκεί παιδορθοπεδικό τμήμα ) να την δουν.

vellini μου εγω το ειχα περασει ως παιδι και τελικα ηταν πλατυποδια.ο δε αδελφος μου ποναγε κι εκεινος κι ηταν απλα απο την αναπτυξη,οποτε νομιζω οτι το καλυτερο ειναι να πας σε εναν ορθοπεδικο.τις καλημερες μου!

children=world:D

happy children=better world:wink:

Διαφημίσεις

Σωστη η παρατηρηση της πλατυποδιας (το ξεχασα αυτο)

Εμας τον ειχε δει ο παιδιατρος και ειχε πει πονοι αναπτυξης (ελενξε τα πελματα του βεβαια για πλατυποδια)

Σαν μουρλη που ειμαι και αφου τραβαει χρονια αυτη κολωνια πηγα και σε ορθοπαιδικο και βγαλαμε και πλακα για να αποκλεισουμε καμια κυστουλα . Ολα καλα (λεμε τωρα).

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 1 month later...

Vellini ευχαριστώ για το θέμα που ανοιξες . Το ένα μου κοριτσάκι 4ων χρονών εδώ και 4 μήνες μου λέει συνεχώς αυτό το πράγμα. Το είπα στην παιδίατρο και απάντηση σαφή δεν πήρα. Μέχρι τώρα νόμιζα πως βαριέται να περπατήσει, πράγμα λίγο περίεργο μια και εγκαταλήψαμε το καρότσι απο τον πρώτο χρόνο. Τρελλάθηκα όταν το διαβασα πως συμβαίνει και σε σένα. Αν ρωτήσεις κάποιον και πάρεις καποια σαφή απάντηση ενημέρωσε μας, γιατί έχω αρχίσει να ανησυχώ...

Α!!!Κατι τέτοιο για ανάπτυξη είπε και η παιδίατρος μας όμως δεν με έπεισε. Έπειτα με ρώτησε αν τρέχει με τις κάλτες χωρίς παπούτσια μέσα στο σπίτι και είπε πως μπορεί να τραυματίζει τα πόδια της. Δε ξέρω είναι και η μικρή μου που δεν μπορεί να μου πει πως και τι είναι και η δική μου αγωνία....

κοριτσια περαστε και μια βολτα απο ορθοπεδικο για τυχον πλατυποδια και τα σχετικα.οχι τιποτα αλλο για να αποκλεισετε κι αυτο.εγω με την πλατυποδια κουραζομουν πολυ ευκολα και δεν ηθελα να περπαταω για τι με ποναγαν τα πελματα.πολλα φιλια

Ευχαριστω Maria7777 για την απάντηση δεν το σκέφτηκα ποτέ! Με βάζεις σε σκέψεις. Η παιδίατρος αναρωτιέμαι δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό;

Διαφημίσεις

εμας ο παιδιατρος το ειχε πει στη μητερα μου οταν ημουν 3 και ειχαμε φτιαξει παπουτσια στο μουγερ.στον αδερφο μου ηταν πια ψιλιασμενη η μαμα,αφου ειναι μικροτερος κατα 4,5 χρονια!παντως και με την αναπτυξη συμβαινει,αυτο το εζησε ο αδερφος μου.πολλα φιλαι!

15-16 μηνων και για ενα μηνα ο Βασιλης κουτσαινε χωρις κανενα λογο

Μου ειπαν διαφορα και εισαγωγη και ελξεις. Τελικα στο μηνα και με 10 μερες Αλγκοφρεν εφυγε το συμπτωμα.

Εχουμε ομως και πλατυποδια-βλασυποδια ελαφρια.

Θα αρχισω να τα συνδεω??????

Μαρια μονο ανατομικα παπουτσακια σου φοραγαν? Το ξεπερασες?

kKZUp2.png

φορεσα ανατομικα για ενα διαστημα.μετα προσεχαν τι παπουτσια μου αγοραζαν.πχ δε μου αγοραζαν πανινα(λογω ελλειψεως στηριξης το ποδι ξεφευγε ευκολα ).το θεμα βελτιωθηκε.και τωρα που ειμαι 34 αν παρω πανινα τα στραβοπαταω λιγο(οχι στραβοπαταω να πεσω,ελπιζω να καταλαβες τι εννοω).ομως παρολο που περπαταω πολυ δεν ποναω ουτε κουραζομαι ευκολα οπως τοτε.

Η μικρή μου κοντά 4 ετών παραπονιέται μερικές φορές για πόνους στο πάνω μέρος του πέλματος ( στο λεγόμενο κουτεπιε). Αυτό συμβαίνει σποραδικά και όχι πολύ συχνά τον τελευταίο χρόνο. Συνήθως το βράδυ όπου ξυπνά από τον ύπνο της και κλαίει. Σημερα πόναγε από το απόγευμα και ήθελε να την πάρω αγκαλιά στον δρόμο. Της έδωσα DEPON και της πέρασε. Η παιδίατρος τηλεφωνικώς πρότεινε να δω ορθοπαιδικό. Εχετε ακούσει κάτι παρόμοιο, μήπως? Επίσης, μήπως ξέρετε κάποιον ορθοπαιδικό για παιδιά στο παιδων ή αλλού?

εισαι ο ανθρωπος μου!!!!

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με το γιο μου που ειναι τωρα 3.5 χρονων.

Απο ακομη μικροτερος που ηταν, παραπονιοταν για τα ποδια του.....τα δαχτυλα του συγκεκριμενα. Μια το ενα ποδι μια το αλλο. Τωρα πια μας δειχνει ακριβως το κουντεπιε του.

Τον πιανει ο πονος κυριως το βραδυ, αφου εχει κοιμηθει. Ξυπναει στον υπνο του και κλαιει, ζηταει να του κανουμε μασαζ, και καμια φορα κουτσαινει κιολας. Πολλες φορες του εχω δωσει και ντεπον γιατι δεν ησυχαζει μετα να ξανακοιμηθει, ανω αλλες φορες φτανει μια αγκαλιτσα και ενα μασαζακι. Εγω το αντιλαμβανομαι σαν κραμπες να παθαινει....γιατι δε μπορει μετα να του περναει...αλλα δε μπορει επισης να μην ποναει σχεδον ποτε μεσα στη μερα...αλλα να πηδαει σαν το κατσικι!

Τον εχω παει λοιπον, σε 3 παιδορθοπαιδικους, οπου δεν του βρηκαν τιποτα....ουτε πλατυποδια, ουτε να φοραει ειδικα παπουτσια.

Τωρα τον πηγα και σε παιδονευρολογο στο Παιδων, οπου εκανε ενα σωρο εξετασεις (εγκεφαλογραφημα, τεστ κοπωσεως, ισχαιμικα τεστ κλπ) και ευτυχως δε βρεθηκε απολυτως τιποτα. Μου εφυγε ενα αχγος! Τωρα περιμενουμε το επομενο ραντεβου μας με τη νευρολογο, για να μας πει τι αλλο να κανουμε.

Ελπιζω να σε βοηθησα....οτι αλλο θες πες μου....

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Γατουλα ήθελα να σε ρωτήσω αν πήγες σε ορθοπαιδικό ή ποδολόγο γιατί κάτι τέτοιο μου ειπαν πως χρειάζεται! Μήπως πρέπει ν απεριμένω ένα διάστημα παρά να πηγαίνω να πληρώνω καμιά 70 ευρώ; Απ' ότι κατάλαβα απο τη συζήτηση καμια δεν έλυσε τελείως το πρόβλημα και δεν μοιάζει να είναι σοβαρό εφόσον λέτε πως τα επόμενα χρόνια υποχωρεί και είναι θέμα ανάπτυξης!

Για όλους αυτούς τους λόγους λέω να το κρατήσω στην άκρη αυτό το θέμα να το παρακολουθώ όλο το καλοκαίρι να δω αν έχει βελτίωση στη θάλασσα και να σημειώνω τη συχνότητα που γίνεται και το βλέπω πάλι απο Σεπτέμβριο.