Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Recommended Posts

Εχω θέμα με το συγκεκριμένο νοσοκομείο και θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας.

Για να μην πολυλογώ, παραθέτω το μήνυμα που έστειλα στο Υπουργείο Υγείας και στον Συνήγορο του Πολίτη:

Καλησπέρα σας, ονομάζομαι ...τάδε... και αποστελω την συγκεκριμένη επιστολή ως ένσταση για την εξωφρενική ταλαιπωρία που υφίσταται η μητέρα μου, ...τάδε..., νοσηλευόμενη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας Αγ.Παντελεήμων. Συγκεκριμένα νοσηλεύεται στην Ουρολογική Κλινική, με ημερομηνία εισαγωγής 24 Φεβρουαρίου 2010.

Από αρχής Ιανουαρίου διεγνώσθει με καρκίνο στο νεφρό, σε μορφή ευμεγέθους όγκου, χαρακτηριζόμενου από τους θεράποντες ιατρούς ως "ωρολογιακή βόμβα", πιθανή να "εκραγεί" ανά πάσα στιγμή (ρήξη του όγκου, με προφανείς συνέπειες). Θεωρήθηκε επείγον περιστατικό και ως "επείγον" η εισαγωγή της στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε 45 (!) μέρες αργότερα, με συνεχείς μεταθέσεις της ημερομηνίας εισαγωγής και παρατασεις ανευ συγκεκριμένης αιτιολογίας... Δεν θα επιμείνω όμως σε αυτό επι του παρόντος... Η εισαγωγή πραγματοποιήθηκε τελικά 24/02 με προγραμματισμένο χειρουργείο την επομενη, Πεμπτη 25 Φεβρουαρίου. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι η μητερα μου έχει μόνο ένα νεφρό, μιας και έχει υποβληθεί σε αφαίρεση του άλλου νεφρού προ 25ετίας. Συνεπώς μετά την επέμβαση αφαίρεσης του εναπομείναντος νεφρού θα ενταχθεί σε πρόγραμμα αιμοκάθαρσης. Την ημέρα της εισαγωγής στο νοσοκομείο λοιπον πραγματοποιήθηκε και η τοποθέτηση καθετήρα (δεν γνωρίζω αν είναι ο σωστός ιατρικός όρος) στο λαιμό, για την πραγματοποιηση της αιμοκάθαρσης μετά την επέμβαση. Πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την προετοιμασία της ασθενούς για χειρουργειο την επομενη (αιμοληψία, υποκλισμός, νηστεία κλπ)

Πέμπτη 25/02 πρωί αναμένουμε την ειδοποίηση για την επέμβαση, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε, μιας και το νοσηλευτικό προσωπικό ανακοίνωσε στάση εργασίας, διεκδικώντας περισσότερες θέσεις εργασίας και αύξηση του αριθμού των νοσηλευτών, στο όνομα της "βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών στον πολίτη" και στην "ποιοτική νοσηλεία"... Νοσηλεία την οποία έχουμε την "τύχη" να υφιστάμεθα μέχρι σήμερα 09/03/10, μιας και η επέμβαση δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί! Οι νοσηλευτές εξακολουθούν τη στάση εργασίας, το νοσοκομείο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και τα προγραμματισμένα χειρουργεία δεν πραγματοποιούνται. Και ερωτώ: με ποιο δικαίωμα ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος παρεμποδίζει την παροχή ιατρικής βοήθειας στη μητέρα μου? Για ποια "προαγωγή, προστασία, διατήρηση και αποκατάσταση της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας του ατόμου" μιλάμε στη συγκεκριμένη περίπτωση? Σε ποιους "επαγγελματίες" υγείας αναφερόμαστε, όταν αυτοί αρνούνται να πραγματοποιήσουν ιατρική πράξη σε ασθενείς που κινδυνεύει η ζωή τους? Ποιος θα αναλαβει ευθύνη σε περιπτωση που συμβεί το χειρότερο, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης? Γιατί πρέπει να ταλαιπωρούμεθα για να εισπράξουμε το αυτονόητο???

Δευτερευόντως: Για ποιο λόγο να νοσηλεύεται ασθενής για περισσότερο από δυο εβδομάδες, με συνεπαγόμενη άσκοπη χρέωση του ταμείου? (ΝΑΤ στη συγκεκριμένη περίπτωση) Και εδώ να αναφέρω ότι παρ' ότι το ταμείο της μητερας μου της καλύπτει θεση ΑΒ, αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε τετράκλινο δωμάτιο, χωρίς φαντάζομαι αυτό να αναφερθεί και να διαφοροποιηθεί η χρέωση του ταμείου. Ενα δωμάτιο το οποίο στερείται όχι μόνο δευτερευόντων χρηστικών αντικειμένων όπως οι καρέκλες επισκεπτών, αλλά βασικών υλικών, όπως είναι το χαρτί υγείας και το σαπούνι χεριών, τα οποία προμηθευόμαστε μόνοι μας!

Οπως καταλαβαίνετε, η ταλαιπωρία -σωματική και ψυχική- που υφίσταται η μητέρα μου είναι απερίγραπτη. Σχεδον καθημερινά την ταλαιπωρούν, προετοιμάζοντας την για επέμβαση την επομενη μερα, η οποια ποτε δεν πραγματοποιείται. Και επιπλέον κανείς δε μπορεί/επιθυμεί να μας δωσει μια απάντηση, σε μια τοσο απλή ερώτηση: "Πότε???"

Εννοείται πως επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Η επιστολή αυτή έχει ήδη αποσταλλει στο Υπουργειο Υγείας, με κοινοποίηση στο ΝΑΤ και στον Συνήγορο του Πολίτη (με fax).

Ευελπιστώ στην άμεση ανταπόκρισή σας.

Ευχαριστώ

Πού αλλού νομίζετε θα μπορούσα να στείλω την επιστολή αυτή, ώστε να ενεργοποιηθεί... τι να πω... ο οποιοσδήποτε? Πώς μπορώ να καλέσω εισαγγελέα? Αρκεί να κάνω καταγγελία στην αστυνομία? Ειμαι και άσχετη απ' αυτά...

Δλδ μόνο αν πάω στα κανάλια θα βγάλω άκρη? Δε θέλω να φτάσω εκεί, το έχω σαν τελευταία λύση...

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε απάντηση... Σας ευχαριστώ!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

καλημερα.

ευχομαι ολοψυχα περαστικα στην μητερα σου και να τελειωσει συντομα η ταλαιπωρια.

στείλτο στον σκαι,στον Άρη Πορτοσάλτε.ο ανθρωπος ειναι κορυφαίος,και αν μπορεί να βοηθησει,θα το κάνει σίγουρα.

να πάνε όλα καλα..

Ελλάς το μεγαλείο σου γμτ!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Μου φαίνεται τελικά δε θα την αποφύγω τη δημοσιοποίηση.

Τηλεφώνησα στον Συνήγορο του Πολίτη και μου είπαν ότι δεν εχει καν πρωτοκολληθεί η καταγγελία μου ακόμα και να τηλεφωνήσω τέλος της εβδομάδας. Ουτε κι αυτοί δεν ασχολούνται...

Μιλάμε για έναν ανθρωπο νεφροπαθή, καρκινοπαθή που θέλει απλά να χειρουργηθεί για να ζήσει, έλεος δλδ τι πρέπει να κάνουμε, σε τι κράτος ζούμε???? :(

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

να τη στειλεις σε ολα τα καναλια!!!

αν μπορεις κανε το αυτο τους αξιζει.

ευχομαι περαστικα και καλα ξεμπερδεματα.

Τελικα, αυτο πρεπει να γινεται για να εχουμε τα αυτονοητα?

Τηλεοραση ή μεσον?

Και μετα λενε ειμαστε Ευρωπαιοι!!!!!!!!

Περαστικα κοριτσι μου στην μανουλα σου και ευχομαι να τελειωσει γρηγορα το μαρτυριο σας!!!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δε μπορώ όμως να μην αναρωτιέμαι... ο μόνος τρόπος για να βρεις το δίκιο σου τελικά είναι να τρέχεις από κανάλι σε κανάλι? Ήθελα να κρατήσω πιο ήπιους τόνους...

Τελικά αν δεν εχεις μέσον, λεφτά και ιδιωτική ασφάλεια, είσαι καταδικασμένος...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δε μπορώ όμως να μην αναρωτιέμαι... ο μόνος τρόπος για να βρεις το δίκιο σου τελικά είναι να τρέχεις από κανάλι σε κανάλι? Ήθελα να κρατήσω πιο ήπιους τόνους...

Τελικά αν δεν εχεις μέσον, λεφτά και ιδιωτική ασφάλεια, είσαι καταδικασμένος...

Μονο ετσι..

Βγάλτους στα κανάλια γιατί αλλιώς δεν ιδρώνει το αυτί τους! έλεος πια! αποφασίζουν και διατάζουν μόνοι τους!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά γλυκιά μου.

Να ρωτήσω κατι; γιατί δεν την πάτε σε άλλο νοσοκομείο; στον Ευαγγελισμό ας πούμε που θεωρείται από δημόσια το πιο καλό; είναι γενική αυτή η κατάσταση στα νοσοκομεία ή απεργούν κάποια συγκεκριμένα;γενικά πάντως δεν έχω ακούσει καλά λόγια για το συγκεκριμένο νοσοκομείο...

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κατι; γιατί δεν την πάτε σε άλλο νοσοκομείο; στον Ευαγγελισμό ας πούμε που θεωρείται από δημόσια το πιο καλό; είναι γενική αυτή η κατάσταση στα νοσοκομεία ή απεργούν κάποια συγκεκριμένα;γενικά πάντως δεν έχω ακούσει καλά λόγια για το συγκεκριμένο νοσοκομείο...

H μητέρα μου ήταν ήδη στο αρχικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας και ο νεφρολόγος που την παρακολουθούσε εδώ και κάποια χρόνια ειναι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Την παρέπεμψε σε ουρολόγο μεν, αλλά καταλαβαίνεις, οσο να 'ναι όταν ξερεις κάποιον καιρό, εχεις εμπιστοσύνη. Περσυ χειρουργήθηκε στο πόδι (ολική αρθροπλαστική ισχύου - αλλαγή κεφαλης συγκεκριμένα) παλι στο Κρατικό και μείναμε πολύ ευχαριστημενοι, ο ορθοπεδικός μάλιστα περνά και τη βλέπει. Είναι ενα θεμα να παμε αλλού, κάπου που δεν θα ξέρουμε κανέναν, αυτό ειναι το πρόβλημα...

Δεν είναι γενική η στάση εργασίας των νοσηλευτών, μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο γίνεται, και απ' οσο είδα αποφεύγουν να ενημερώσουν κανάλια και ΜΜΕ, ποιος ξέρει γιατί...

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Εχω μιλήσει με το Υπ.Υγείας, με παρέπεμψε στον Διοικητή του Νοσοκομείου, μίλησα με τη γραμματέα του, μου είπε προγραμματίζεται το θέμα μας... σωθήκαμε!...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Αχ δεν σου φτανει η ψυχικη ταλαιπωρια εχεις κι αυτους να αρνουνται τα αυτονοητα :evil:

Ευχομαι περαστικα στην μανουλα σου

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Να ρωτήσω κατι; γιατί δεν την πάτε σε άλλο νοσοκομείο; στον Ευαγγελισμό ας πούμε που θεωρείται από δημόσια το πιο καλό;

Κρατιόμουν να μη σχολιάσω, αλλά δε μπορώ να κρατηθώ άλλο! Εχω θείο που νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό με πολλαπλά εγκεφαλικά και μας έλεγαν πάρτε τον σπίτι να πεθάνει. Βγήκε ο άνθρωπος από εκεί και βρήκε την υγειά του, εχουν περάσει 7 χρόνια από τότε και είναι μια χαρά (εχει κάτι ψιλοπροβληματάκια εξαιτίας των εγκεφαλικών, αλλα ζει!)

Και το Σεισμανόγλειο θεωρείται καλό... Εκεί έχασα τον πατέρα μου, από τις εξυπνάδες (να μην τις πω αλλιώς) των μεγαλογιατρών...

Τεσπα... μάλλον έχουμε θετικές εξελίξεις... μας προγραμματίζουν λεει για αυριο. Ακόμα και αν συνεχίζεται η στάση εργασίας των νοσηλευτών, το χειρουργείο μας θα γίνει με το προσωπικό ασφαλείας που έχει βάρδια... Αντε να δούμε.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Αντε ρε κοριτσακι, να τελειωνει αυτο το βασανο, να πανε ολα καλα σου ευχομαι και να μας πεις πώς πηγε.

Μετα την γεννα μου, δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανεναν δηθεν μεγαλογιατρο και σε κανενα νοσοκομειο.

Ειναι να μην σου τυχει, τελικα.

το διαβασα κ τρελλαθηκα.....καλο κουραγιο κοπελα.......τα περασα κι εγω με το μπαμπα μου...

ελπιζω για σενα να πανε καλυτερα τα πραγματα απ οτι πηγαν σ εμενα.....

φιλια κ θετικη ενεργεια....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Σας ευχαριστώ πολύ όλες!

Εχω άσχημη εμπειρία με τον πατέρα μου και ακόμα και τώρα, δυο χρόνια μετά, αναρωτιέμαι γιατί δεν το κυνήγησα... λάθη γιατρών, παραλείψεις... τι να πρωτοπώ... Έτσι τώρα είμαι αποφασισμένη να μην αφήσω τίποτα στην τύχη. Κι ελπίζω να πάνε καλύτερα τα πράγματα αυτή τη φορά. Ειδωμεν...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Δυστυχώς για όλα τα νοσοκομεία θα υπάρχουν άσχημες εμπειρίες.Είναι να μην μπλέξουμε...και εμείς δυστυχώς περάσαμε μια παρόμοια περίπτωση με τον μπαμπά μου τα χριστούγεννα αλλά Δόξα τω Θεό όλα καλά. Ελπίζω δηλαδή...

Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά και να τελείωσει σύντομα αυτή η απίστευτη ταλαιπωρία σας...

Τελικά η κινητοποίηση απέδωσε!

Το χειρουργειο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, πήγε πολύ καλά, ήδη ξεκινήσαμε και την αιμοκάθαρση, οι γιατροί είναι πολυ ευχαριστημένοι και η μητέρα μου σε καλή κατάσταση μπορώ να πω, και σωματικά και ψυχολογικά.

Θέλω να ευχαριστήσω παρα μα παρα πολύ την κοπέλα που μου έστειλε με πμ τα τηλέφωνα των σχετικών γραφείων στο Υπουργείο Υγείας, παίρνοντας εκεί έβγαλα άκρη. Να μην αναφέρω το νικ της, μιας και η ίδια επελεξε να μου στείλει πμ και ίσως να μη θέλει να πω ποια είναι. Πάντως την ευχαριστώ μεσα απ' την καρδιά μου!

Επίσης ευχαριστώ και όσες συμφορουμίτισες μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν και να σχολιάσουν το θέμα, εύχομαι σε όλες ό,τι καλύτερο και μακριά από νοσοκομεία! Μόνο για μαιευτήρια να διαβάζουμε και για καλά νέα!

:)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

χαιρομαι πολυ για τη θετικη εξελιξη....

με το καλο το μωρακι...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Έτσι για την ιστορία... εχθές με πήραν τηλέφωνο από τον Συνήγορο του Πολίτη για την καταγγελία που είχα κάνει 2 εβδομάδες πριν!!!... Τι να πει κανείς, για γέλια και για κλάμματα είμαστε...

EXXQp3.pngAIzKp2.png