Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επιστροφή στο μητρικό γάλα

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Είμαι μαμά 7 εβδομάδων με δυδιμάκια.

Η ιστορία μου με τον θηλασμό έχει ως εξής: στο μαιευτήριο μου είπαν ότι λόγω επίπεδων θηλών ο μόνος τρόπος για να θηλάσω ήταν οι θηλές σιλικόνης. Μου έφεραν λοιπόν κάποιες θηλές οι οποίες (απ ότι κατάλαβα εκ των υστέρων) ήταν ξεχειλωμένες από την πολλή χρήση. Το αποτέλεσμα ήταν να παιδεύομαι απίστευτα εγώ και τα μωρά, να μην έχω αποτέλεσμα και τα μωρά να χάνουν βάρος. Είχα απογοητευτεί τελείως. Μου είπαν να δοκιμάσω ηλεκτρικό θήλαστρο και η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ. Αγόρασα και το mini electric από το μαιευτήριο και όλα πήγαιναν μια χαρά. Αντλούσα 100-150 ml σε κάθε τάισμα. Επιστρέφοντας σπίτι όλα πήγαν καλά για 2-3 εβδομάδες. Όμως τα εξαντλητικά ωράρια με τα δύο μωρά, το μεγάλο πρόβλημα με τις πολύ συχνές αναγωγές και την παλινδρόμηση με οδήγησαν γρήγορα στο ξένο γάλα, αραιώνοντας ταυτόχρονα πολύ και τη χρήση του θήλαστρου. Τώρα που η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ με τα ωράρια, θα μπορούσα να επιστρέψω στο τάισμα και με δικό μου γάλα? Ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσω για να επανέλθει το γάλα μου? Η μήπως είναι πολύ αργά και το γάλα έχει κοπεί τελείως? Με το θήλαστρο βγάζω πλέον το πολύ 50ml την ημέρα...

line_m121_beg_xbliz43_time_1199768400_text_cbe7f4fe2026616d703b20cde9eafcebe1f220.gif

Διαφημίσεις

Natrap πήγαινε στην ίδια ενότητα στο υπόμνημα "Επαναγαλακτισμός και πρόκληση γαλουχίας" και θα βρεις όλα όσα θες... εύχομαι να σου ζήσουν τα δίδυμα και καλή επιτυχία αν το αποφασίσεις να θηλάσεις ξανά.... :wink: πάντως δε είναι καθόλου αργά ίσα ίσα έστω και από αυτά τα 50ml που λες σημαίνει ότι δεν έχει σταματήσει ακόμα πλήρως η παραγωγή...

Απλά θα χρειαστείς σίγουρα και ένα επαγγελματικό θήλαστρο.... :?

Να σου ζήσουν Nantrap!

Με πρόλαβε η Annastasia μας! :D

Στην ενότητα επαναγαλακτισμός θα βρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Διάβασε εκεί πρώτα και μετά άν χρειάζεσαι επιπλέον βοήθεια (έστω και ψυχολογική υποστήριξη) κάνε ξανά ερώτηση!

Το link της ενότητας:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Θα τα καταφέρεις! :wink:

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!!

Η παιδίατρος μου είπε ότι τα νασοκομειακά θήλαστρα θα μου ταλαιπωρίσουν πολύ το στήθος και γι΄αυτό να τα αποφύγω...

Όμως αυτό που έχω βλέπω ότι δεν βοηθάει καθόλου.

Ποιο λέτε λοιπόν να πάρω?

Το συμπήρωμα με τη μαγιά μπύρας βοηθάει? Τι άλλο μπορώ να κάνω ταυτόχρονα με τις πυκνές αντλήσεις?

line_m121_beg_xbliz43_time_1199768400_text_cbe7f4fe2026616d703b20cde9eafcebe1f220.gif

Καλέ τι να σου ταλαιπωρήσουν το στήθος τα νοσοκομειακά θήλαστρα??? :shock: Μαλλον τα συμβατικά θα στο ταλαιπωρήσουν, παρά τα νοσοκομειακά!

Αλλα να μην στα λεω εγώ που δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω, ας σου απαντήσουν εδώ οι κοπέλες του φόρουμ που με νοσοκομειακό θήλαστρο έχουν αντλήσει "όλο το Βοσπορο" σε γάλα! :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Η πλέον αρμόδια για περισσότερες πληροφορίες είναι η Αγλαϊα.. :D παρόλα αυτά, και αν είμαι καλή μαθήτρια :wink: , πολύ καλά σχόλια έχει πάρει το Symphony της medela με διπλό σύστημα άντλησης. Όσον αφορά τη μαγιά μπύρας βοηθάει πραγματικά. Η δοσολογία (η minimum νομιζω) για μαγιά τύπου Power Health είναι 7 χαπάκια, 3 φορές την ημέρα για δύο βδομάδες. Μετά κάνεις διακοπή για μια βδομάδα και αν χρειαστεί ξαναπαίρνεις!

Αν έχω κάνει κάπου λάθος παρακαλώ κάποια άλλη μανούλα να με διορθώσει... :D

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!!

Η παιδίατρος μου είπε ότι τα νασοκομειακά θήλαστρα θα μου ταλαιπωρίσουν πολύ το στήθος και γι΄αυτό να τα αποφύγω...

Το συμπήρωμα με τη μαγιά μπύρας βοηθάει? Τι άλλο μπορώ να κάνω ταυτόχρονα με τις πυκνές αντλήσεις?

NATRAP,να σου ζησουν τα μωρακια σου!!!

σου μιλαει μια βετερανος μαμα που αντλει ΟΛΑ τα γευματα του μωρου εδω και 3 μηνες!!!

στην αρχη για κανενα μηνα αντλουσα με το mini electric και μου προκαλουσε εντονη δυσφορια!!!

μετα βρηκα το φορουμ και ειδα την υγειά μου!!!

εδω και 2 μηνες περιπου αντλω με νοσοκομειακο θηλαστρο και ειμαι καταευχαριστημενη!!!!εχω παρει το lactina και περιμενω να παρω το symphony!!!!

ασε που με το μικρο αντλουσα για ωρες ολοκληρες για να εχω το γαλα του μωρου μου!!!

τωρα μεσα σε 20 λεπτα εχω τελειωσει!!!

αν θες και επειδη εχεις διδυμακια να παρεις για διπλη αντληση!!!

επισης εγω εδω και 2 εβδομαδες εχω παρει μαγια μπυρας και πραγματικα εχω δει τρομερη αυξηση!!!

αποθηκευω κιολας στον καταψυκτη!!!!

ελπιζω να βοηθησα!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

εταιρεία:

klinikum (Καϊκονίδης) και τα στοιχεία τους είναι

Κεντρικό(Θεσσαλονίκη) : Νάτσινα 25, . Τηλ. & Fax: 2310 316011, 315200

Υποκατάστημα (Αθήνα): Αερ. Παπαναστασίου 6 (κοντά στο ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο), ώρες 8.00-16.00-Δε-Πα. Τηλ & Fax: 210 74.70.417, 74.85.752

εγω νοικιαζω το lactina οπως σου ειπα 50ευρώ/μηνα

το symphony 60 ευρω/μηνα

9a7bp2.pngIm47p2.png

Natrap, να σου ζήσουνε!

Λυπάμαι που σε ταλαιπώρησαν με τις ψευδοθηλές, πιθανότατα δεν τις χρειαζόσουν καν.... Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να σου δείξει κάποιος πώς να τοποθετείς σωστά τα μωρά στο στήθος.

Όσο για την παιδίατρό σου, είναι πολύ κρίμα που ενώ δεν γνωρίζει, προσπαθεί να πει κάτι που δεν είναι τίποτα περισσότερο από παραπλάνηση και παραπληροφόρηση.

Η εταιρεία δεν προτείνει το συγκεκριμένο θήλαστρο ούτε σαν δεύτερη επιλογή για την περίπτωσή σου:

http://www.medela.ch/ISBD/en/breastfeeding/products/breastpumpoverview.php

Πώς να βοηθήσει; Το θήλαστρο αυτό είναι μόνο για μητέρες που έχουν ήδη εδραιώσει γαλουχία και θέλουν να αφήνουν ένα γεύμα το 24ωρο στο μωρό τους. Το θήλαστρο αυτό κάνει 34 θηλαστικές κινήσεις το λεπτό που είναι το όριο της δυσφορίας για τον άνθρωπο...

Πραγματικά είναι πολύ κρίμα που ταλαιπωρείσαι έτσι. Εσύ θέλεις να ανέβεις στον Όλυμπο και η παιδίατρος σου λέει ότι θα ταλαιπωρηθείς με το porshe kayenne, πάρε καλύτερα ένα πατίνι!!! :shock:

symphony με διπλό σύστημα άντλησης

Το συμπήρωμα με τη μαγιά μπύρας βοηθάει?

βοηθάει περίπου το 80% των μαμάδων! :wink:

Τι άλλο μπορώ να κάνω ταυτόχρονα με τις πυκνές αντλήσεις?

Να βάζεις τα μωρά στο στήθος όποτε μπορείς! :)

Πάντα στη διάθεσή σου.

ΥΓ: συγχίζομαι πάντα πάρα πολύ όταν κάποιος "ειδικός" λέει τη γνώμη του για τα θήλαστρα ενώ δεν έχει αγγίξει πάνω του ποτέ θήλαστρο, ενώ δεν έχει δει καν πώς δουλεύει και δεν έχει κάνει τον ελάχιστο κόπο να διαβάσει τις προδιαγραφές τις εταιρείας... :evil:

Διαφημίσεις

σχετικά με την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση :αύριο θα κάνουμε υπέρηχο για α δούμε αν υφίσταται,αν και το μωρό δεν κάνει αναγωγές απλά έχει βήχα που δεν περνάει και μετά από ακτινογραφίες θώρακα και εξετάσεις αιματος δεν βρίσκει τίποτα,κάνει κακό ο θηλασμός?γιατί σε άλλη θεματική ενότητα το διάβασα και αυτό!και μήπως κάνει κακό που τρώει το βράδυ ξαπλωμένος?αν βρεθεί κανένας ...υπονομευτής γιατρος να προτείνει τη διακοπή του θηλασμού τι να απαντήσω?(γιατί βέβαια δεν πρόκειται να σταματήσω...)

.png

.png

Valman σχετικά με την ΓΟΠ απ΄ότι έχω καταλάβει είναι θέμα ωρίμανσης του πεπτικού. Δηλαδή θέμα χρόνου να διορθωθεί...

Σίγουρα υπάρχουν και πιο αρμόδιοι να σου απαντήσουν αλλά εγώ εκ πείρας σου λέω ότι σχετίζεται με τον αέρα που κατεβάζει το μωρό όταν πίνει γάλα. Στην προσπάθεια του να ρευτεί κάνει αναγωγές ή εμφανίζεται λόξυγγας. Η κλίση 30 μοιρών κατα τη διάρκεια του γεύματος, οι συχνές διακοπές για να ρευτεί κατά τη διάρκεια του φαγητού καθώς και κάποια ειδικά μαξιλάρια βοηθούν αρκετά. Εμένα δεν εβγαζαν μόνο γουλίτσες αλλά σχεδόν όλο το γάλα και μετά ξαναπείναγαν οπότε ξεκίναγε η διαδικασία του ταίσματος πάλι από την αρχή!!!! Το μητρικό γάλα όμως είναι πολύ πιο εύπεπτο και δεν δημιουργεί τόσα αέρια. Αυτό έχω καταλάβει.

Αglaia ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Θα ξεκινήσω από αύριο το μεγάλο εγχείρημα. Παρήγγειλα το symphony και προμηθεύτηκα ταμπλέτες μαγιάς μπύρας. Το πρόγραμμα επαναγαλακτισμού φαίνεται πολύ απαιτητικό... Wish me luck!!

Διαφημίσεις

σχετικά με την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση :αύριο θα κάνουμε υπέρηχο για α δούμε αν υφίσταται,αν και το μωρό δεν κάνει αναγωγές απλά έχει βήχα που δεν περνάει και μετά από ακτινογραφίες θώρακα και εξετάσεις αιματος δεν βρίσκει τίποτα,κάνει κακό ο θηλασμός?γιατί σε άλλη θεματική ενότητα το διάβασα και αυτό!και μήπως κάνει κακό που τρώει το βράδυ ξαπλωμένος?αν βρεθεί κανένας ...υπονομευτής γιατρος να προτείνει τη διακοπή του θηλασμού τι να απαντήσω?(γιατί βέβαια δεν πρόκειται να σταματήσω...)

Αν υπάρχει γαστροϊσοφαγική παλλινδρόμηση τότε συνιστάται το τάισμα σε πιο όρθια θέση.

Αν κάποιος γιατρός προτείνει διακοπή θηλασμού, δεν απαντάς! Απλά τον αλλάζεις γιατί κάτι τέτοιο ως σύσταση δεν είχει δημοσιευτεί πουθενά. Δεν είναι δυνατό να εμπιστεύεσαι ένα γιατρό που αυθαιρετεί σε βάρος της υγείας του παιδιού σου. Το πολύ πολύ να ζητήσεις δημοσιευμένο αυτό που λέει.... Αν και δεν έχει νόημα.

Μερικά πράγματα είναι πολύ πολύ απλά, εμείς τα κάνουμε πολύπλοκα, πληρώνοντας και συντηρώντας τους αναξιόπιστους.

Επίσης είναι σημαντικό να καταλάβεις το ρόλο του γιατρού: ο γιατρός δεν έχει εκτελεστική εξουσία, δεν είναι δικαστής, είναι απλά ένας εξειδικευμένος σύμβουλος. Σε ενημερώνει κι εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις. Ο γιατρός δεν αποφασίζει και δεν κάνει τίποτα περισσότερο από ενημέρωση και συμβουλευτική.

Να απαντάς και άρα να τον ενημερώνεις δεν είναι δική σου δουλειά! Και να πληρώνεις και μαθήματα να παραδίδεις; :roll::lol:

το βράδυ και το μεσημέρι το μωρό περνάει πολυ ώρα θηλάζοντας ξαπλωμένο μαζί με μένα επίσης ξαπλωμένη και έτσι αποκοιμιέται κιόλας.Αν υπάρχει Γ.Ο.Π αυτή η συνήθεια πρέπει να αλλάξει?

.png

.png

Αγλαία καλημέρα :)

Ξεκίνησα εδώ και 2-3 ημέρες με το Symphony στοχεύοντας στον επαναγαλακτισμό και θα ήθελα να σχολιάσουμε 1-2 πραγματα:

:arrow: Οι 8-10 αντλήσεις την ημέρα που προτείνεις πόσο δεσμευτικές είναι? Θέλω να πω πως εάν είναι λιγότερες (6-7) αλλά πιο πολύ ώρα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα ή κάνουμε μια τρύπα στο νερό?

:arrow: Τα 13 λεπτά που αναφέρεις για 8 αντλήσεις την ημέρα περιλαμβάνουν και τη φάση διέγερσης ή μετράμε τον χρόνο μετά από αυτό το διάστημα?

:arrow: Στη φάση της διέγερσης και της άντλησης βοηθάει να προσαρμόζω την ένταση στο max ή έιναι αδιάφορο (μου είναι άνετη αυτή η ένταση προς το παρόν)

:arrow: Οι ταμπλέτες της μαγιάς μπύρας πρέπει να παίρνονται 3 φορές την ημέρα γενικώς ή μετά τα γεύματα και με συγκεκριμένη χρονική απόσταση μεταξύ του (πχ κάθε 8/ωρο)?

:arrow: Τα μωρά πόσο συχνά να τα βάζω στο στήθος μέσα στη μέρα?

:arrow: Πότε μπορώ να περιμένω τα πρώτα αποτελέσματα?

Καταλαβαίνεις ότι το ημερήσιο πρόγραμμα με δύο μωρά με ταυτόχρονη προσπάθεια επαναγαλακτισμού είναι βάρβαρο...Χρειάζομαι κάθε πληροφορία που μπορεί να με βοηθήσει :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :wink:

εγώ πάντως σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, γιατί στοχεύεις πολύ ψηλά: επαναγαλακτισμός σε 2 μωρά! μπράβο σου!!!

:arrow: Οι 8-10 αντλήσεις την ημέρα που προτείνεις πόσο δεσμευτικές είναι? Θέλω να πω πως εάν είναι λιγότερες (6-7) αλλά πιο πολύ ώρα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα ή κάνουμε μια τρύπα στο νερό?

Η πιο πολύ ώρα έχει νόημα μόνο αν προσθέσεις 2-3 λεπτά, δηλαδή αντί για δεκάλεπτο να κάνεις 13λεπτο, τα 13 λεπτά να τα κάνεις 16. Πάνω από αυτό δεν έχει και τόσο νόημα.

Κάτω από 6 αντλήσεις η προσπάθεια έχει πολύ φτωχό αποτέλεσμα. Η συχνότητα των αντλήσεων είναι πιο σημαντική από το συνολικό χρόνο. Δηλαδή αν δεν προλαβαίνεις να κάνεις άντληση αλλά έχεις χρόνο να διεγείρεις το στήθος για 3-5 λεπτά, είναι σημαντικό να το κάνεις.

Αν έχεις μια ευκαιρία στη μία ώρα από την προηγούμενη άντληση και ξέρεις ότι μετά δεν θα μπορέσεις, εκμεταλλεύεσαι την ευκαιρία.

Το πρόγραμμα μπορεί να είναι κάπως χαλαρό βάζοντας ελάχιστο όριο μεταξύ δύο αντλήσεων τη 1 ώρα και μέγιστο τις 4. Έτσι μπορείς να το προσαρμόζεις πιο καλά στο γενικό χαμό που γίνεται όλο το 24ωρο :roll::wink:

Αν οι αντλήσεις είναι 6-7 το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό αλλά η γαλουχία δεν επανέρχεται πλήρως. Αυτό όμως μπορούν να το αντισταθμίσουν τα μωρά αν κάθονται στο στήθος για διάρκεια όσο 2 αντλήσεις.

Είναι σημαντικό να μην μένουν ποτέ πάνω από 4 ώρες μεταξύ των αντλήσεων.

:arrow: Τα 13 λεπτά που αναφέρεις για 8 αντλήσεις την ημέρα περιλαμβάνουν και τη φάση διέγερσης ή μετράμε τον χρόνο μετά από αυτό το διάστημα?

Μετράει και η φάση διέγερσης. Τα 13 λεπτά είναι το ελάχιστο για τις 8 αντλήσεις.

:arrow: Στη φάση της διέγερσης και της άντλησης βοηθάει να προσαρμόζω την ένταση στο max ή έιναι αδιάφορο (μου είναι άνετη αυτή η ένταση προς το παρόν)

Βάζουμε την ένταση στο μέγιστο που είμαστε άνετα, αν για σένα αυτό είναι το μέγιστο του θήλαστρου είναι πολύ εντάξει! :)

:arrow: Οι ταμπλέτες της μαγιάς μπύρας πρέπει να παίρνονται 3 φορές την ημέρα γενικώς ή μετά τα γεύματα και με συγκεκριμένη χρονική απόσταση μεταξύ του (πχ κάθε 8/ωρο)?

Να τις παίρνεις πριν το φαγητό με λίγο νερό για να αφομοιώνονται καλύτερα. Η χρονική απόσταση δεν είναι αυστηρή, αρκεί να τις παίρνεις με τα 3 κύρια γεύματα του 24ωρου.

:arrow: Τα μωρά πόσο συχνά να τα βάζω στο στήθος μέσα στη μέρα?

Όσο συχνά θέλουν και μπορείς! Ο χρόνος που μένου στο στηθος μπορεί να αφαιρείται από το χρόνο των αντλήσεων. Μετρούν σαν άθροισμα! :wink:

:arrow: Πότε μπορώ να περιμένω τα πρώτα αποτελέσματα?

Σε 2 εβδομάδες!

Καταλαβαίνεις ότι το ημερήσιο πρόγραμμα με δύο μωρά με ταυτόχρονη προσπάθεια επαναγαλακτισμού είναι βάρβαρο...

Πολύ βάρβαρο... ακόμη κι αν έχεις ένα μωρό, πόσο μάλλον δύο...

Να ξέρεις ότι αν μια μέρα δεν τα καταφέρεις με τις αντλήσεις δεν πειράζει, κι ένα μωρό μπορεί κάποια μέρα να μην θηλάσει καλά. Μην αγχώνεσαι με τη μία άντληση και τη μία μέρα. Βάλε σαν κατώτατο κατώφλι τις 6 αντλήσεις, εκμεταλλεύσου το χρόνο ακόμη κι αν δυο αντλήσεις γίνουν πιο πυκνά (στη μία ώρα) και εκμεταλλεύσου τη διάθεση των μωρών για θηλασμό. Αυτά ίσως σε βοηθήσουν περισσότερο από το θήλαστρο. Αν τα μωρά είναι συνεργάσιμα θα τα καταφέρεις πιο σύντομα.

Η αρχή είναι κάπως δύσκολη, όμως μόλις έχεις λίγο παραπάνω γάλα και μένουν τα μωρά περισσότερο στο στήθος θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί θα μειώνεις τις αντλήσεις ενώ τα μωρά θα θηλάζουν περισσότερο και θα σου φέρουν όλο και περισσότερο γάλα.

Ο γενικός στόχος είναι να χρησιμοποιήσεις το θήλαστρο το ελάχιστο δυνατό τόσο σε συχνότητα όσο και σε διάρκεια. :wink::)

Πάντα στη διάθεσή σου :wink:

Αγλαία ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές :wink:

Μερικές διευκρινήσεις ακόμη:

Αν οι αντλήσεις είναι 6-7 το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό αλλά η γαλουχία δεν επανέρχεται πλήρως.

Δεν τρέφω αυταπάτες για πλήρη γαλουχία!

Το ζητούμενο για μένα είναι τα μωράκια να τρώνε όσο το δυνατόν περισσότερο δικό μου γάλα.

Αυτός ακριβώς είναι ο προβληματισμός μου :!:

Μέσα στη μέρα μου "φεύγουν" αρκετά 4/ωρα. Ειδικά τα ξημερώματα κατά τις 3 με 4 το πρωί όταν κλαίνε και τα δύο για φαγητό... Εκείνη την ώρα είναι αδύνατον να κάνω και άντληση!! Κατόπιν, το πρωί κατά τις 7 είμαι κατάκοπη ,κοιμάμαι και ως εκ τούτου τα ταίσμα αναλαμβάνει ο άντρας μου..

Βάλε σαν κατώτατο κατώφλι τις 6 αντλήσεις, εκμεταλλεύσου το χρόνο ακόμη κι αν δυο αντλήσεις γίνουν πιο πυκνά (στη μία ώρα) και εκμεταλλεύσου τη διάθεση των μωρών για θηλασμό.

Αν κατάλαβα καλά όμως οι 6 αντλήσεις από μόνες τους δεν προσφέρουν κάτι σημαντικό εάν υπάρχουν ενδιάμεσα κενά πάνω από 4 ώρες :?

Η αρχή είναι κάπως δύσκολη, όμως μόλις έχεις λίγο παραπάνω γάλα και μένουν τα μωρά περισσότερο στο στήθος θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί θα μειώνεις τις αντλήσεις ενώ τα μωρά θα θηλάζουν περισσότερο και θα σου φέρουν όλο και περισσότερο γάλα.Ο γενικός στόχος είναι να χρησιμοποιήσεις το θήλαστρο το ελάχιστο δυνατό τόσο σε συχνότητα όσο και σε διάρκεια

Εάν χρησιμοποιώ στο μέλλον κατά κύριο λόγο μόνο το θήλαστρο για τις θρεπτικές αντλήσεις (σε λίγο καιρό θα ξεκινήσω να δουλέυω πάλι) και λιγότερο το στήθος αυτό αποτελεί πρόβλημα στην παραγωγή γάλακτος?

Ευχαριστώ θερμά και πάλι!!

Δεν τρέφω αυταπάτες για πλήρη γαλουχία!

:shock: Γιατί;

Αν κάνεις 6-7 αντλήσεις και τα μωρά σε βοηθάνε λίγο, μια χαρά μπορείς να τα καταφέρεις.

:wink: (θα σου στείλω και πμ)

Αυτός ακριβώς είναι ο προβληματισμός μου :!:

Μέσα στη μέρα μου "φεύγουν" αρκετά 4/ωρα. Ειδικά τα ξημερώματα κατά τις 3 με 4 το πρωί όταν κλαίνε και τα δύο για φαγητό... Εκείνη την ώρα είναι αδύνατον να κάνω και άντληση!! Κατόπιν, το πρωί κατά τις 7 είμαι κατάκοπη ,κοιμάμαι και ως εκ τούτου τα ταίσμα αναλαμβάνει ο άντρας μου..

Τα μωρά κάθονται καθόλου στο στήθος; Αυτά είναι που κυρίως θα σε βοηθήσουν.

Βάλε σαν κατώτατο κατώφλι τις 6 αντλήσεις, εκμεταλλεύσου το χρόνο ακόμη κι αν δυο αντλήσεις γίνουν πιο πυκνά (στη μία ώρα) και εκμεταλλεύσου τη διάθεση των μωρών για θηλασμό.

Αν κατάλαβα καλά όμως οι 6 αντλήσεις από μόνες τους δεν προσφέρουν κάτι σημαντικό εάν υπάρχουν ενδιάμεσα κενά πάνω από 4 ώρες :?

Μεγάλα κενά θεωρούνται αυτά των 6 ωρών. Τα 4ωρα είναι καλά αν μπορείς να τα κρατήσεις. Μερικές μητέρες καταφέρνουν ακόμη και πλήρη γαλουχία με τις 6 αντλήσεις. Οι λιγότερες από 6 είναι το πρόβλημα.

Εάν χρησιμοποιώ στο μέλλον κατά κύριο λόγο μόνο το θήλαστρο για τις θρεπτικές αντλήσεις (σε λίγο καιρό θα ξεκινήσω να δουλέυω πάλι) και λιγότερο το στήθος αυτό αποτελεί πρόβλημα στην παραγωγή γάλακτος?

Δηλαδή θα εισαι στο σπίτι και δεν θα θηλάζεις;

Δεν το κατάλαβα πολύ καλά αυτό που γράφεις.

Γενικά όταν γυρίσεις στη δουλειά, θα αντλείς μία φορά πριν φύγεις για να έχεις το στήθος άδειο και να αντέξεις τις ώρες της απουσίας, θα αντλείς ίσως και όταν γυρίσεις αν είσαι πολύ πρησμένη και τις άλλες ώρες θα θηλάζεις. Αυτό είναι το πιο εφικτό σχέδιο.

Το θήλαστρο το χρησιμοποιείς τώρα για να αυξήσεις το γάλα και να κάθονται τα μωρά στο στηθος περισσότερο. Μετά θα το χρησιμοποιήσεις για να μπορείς να λείπεις χωρίς προβλήματα.