Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΤΙΣ 3 ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ "ΜΑΜΑ, ΓΑΛΑ"

Almodobar

Recommended Posts

Βοήθεια pls! Τέτοια κούραση ούτε όταν θήλαζα!Η κόρη μου πίνει ακόμα γάλα σε σκόνη(S26gold).Την θήλασα μέχρι 7 μηνών και τώρα είναι 16. Εδώ και 2 μήνες, ενώ τρώει το απογευματινό της στις 6, στις 9 που είναι να πιεί το γάλα,πίνει αντι για 200ml, 100.

Αρχίζει μετά και ξυπνάει κατά τις 1, στις 2μιση και μετά στις 3μιση οπου σηκώνεται, βγάζει την πιπίλα και λέει "μαμά γάλα".Σηκώνομαι, το φτιάχνω και της το δίνω και ξαναξυπνάει μετά απο κανένα 2ωρο.Ποτέ δεν κλαίει, αλλά επειδή είμαστε στο ίδιο δωμάτιο(δεν έχουμε και άλλο), σηκώνεται και με φωνάζει ή γκρινιάζει.Αυτό πάει μέχρι τις 7 και στις 8 έχουμε ήδη σηκωθεί.Σημειώστε οτι δεν την έχω μάθει να κοιμάται στο κρεβάτι μας.

Τον τελευταίο καιρό, κοιμάμαι, γύρω στις 4 ώρες και σε συνδιασμό με τις δουλειές, τα έχω παίξει.Τι να κάνω?Δοκίμασα, να την ξυπνάω στις 12 να πιεί γάλα, αλλά δεν θέλει.Να την παραμυθιάζω με νερό?με τσαι?Η' σώνει και καλά, είναι σε ανάπτυξη και πρέπει να πιεί γάλα?

σας παρακαλώ πείτε κάτι, γιατί μονίμως νυστάζω....στον θηλασμό τουλάχιστον, είχα την ευχαρίστηση οτι της έδινα οτι πολυτιμότερο.Α! η μικρή , έχει βγάλει 8 δόντια και γενικώς, απο 6 μηνών, τραβήξαμε γερό ζόρι.Ποιά είναι η αιτία της τσίτας??Όλη την ημέρα τρέχει πάνω κατω και τελικά κοιμάται μιάμιση ώρα 5-6:30.Νωρίτερα, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ.SO????

Διαφημίσεις

Βοήθεια pls! Τέτοια κούραση ούτε όταν θήλαζα!Η κόρη μου πίνει ακόμα γάλα σε σκόνη(S26gold).Την θήλασα μέχρι 7 μηνών και τώρα είναι 16. Εδώ και 2 μήνες, ενώ τρώει το απογευματινό της στις 6, στις 9 που είναι να πιεί το γάλα,πίνει αντι για 200ml, 100.

Αρχίζει μετά και ξυπνάει κατά τις 1, στις 2μιση και μετά στις 3μιση οπου σηκώνεται, βγάζει την πιπίλα και λέει "μαμά γάλα".Σηκώνομαι, το φτιάχνω και της το δίνω και ξαναξυπνάει μετά απο κανένα 2ωρο.Ποτέ δεν κλαίει, αλλά επειδή είμαστε στο ίδιο δωμάτιο(δεν έχουμε και άλλο), σηκώνεται και με φωνάζει ή γκρινιάζει.Αυτό πάει μέχρι τις 7 και στις 8 έχουμε ήδη σηκωθεί.Σημειώστε οτι δεν την έχω μάθει να κοιμάται στο κρεβάτι μας.

Τον τελευταίο καιρό, κοιμάμαι, γύρω στις 4 ώρες και σε συνδιασμό με τις δουλειές, τα έχω παίξει.Τι να κάνω?Δοκίμασα, να την ξυπνάω στις 12 να πιεί γάλα, αλλά δεν θέλει.Να την παραμυθιάζω με νερό?με τσαι?Η' σώνει και καλά, είναι σε ανάπτυξη και πρέπει να πιεί γάλα?

σας παρακαλώ πείτε κάτι, γιατί μονίμως νυστάζω....στον θηλασμό τουλάχιστον, είχα την ευχαρίστηση οτι της έδινα οτι πολυτιμότερο.Α! η μικρή , έχει βγάλει 8 δόντια και γενικώς, απο 6 μηνών, τραβήξαμε γερό ζόρι.Ποιά είναι η αιτία της τσίτας??Όλη την ημέρα τρέχει πάνω κατω και τελικά κοιμάται μιάμιση ώρα 5-6:30.Νωρίτερα, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ.SO????

Κοιτα και εμενα σηκωνεται και πινει ενα μπουκαλι γαλα μεσα στην νυχτα αλλα μετα ξανακοιματε. Κοιματε συνολικα 12 ωρες την νυχτα και 2 την μερα. Τι εννοεις σηκωνεται μετα απο κανα 2ωρο? Δεν ξανακοιματε καθολου μετα? Τι ωρα κοιματε το βραδυ? Ειναι αρκετες οι ωρες υπνου της μεσα στην μερα? Οταν ενα μωρο (εχω μαλλιασει να το λεω) ΔΕΝ κοιματε αρκετα για την ηλικια του ειναι 1. πιο νευρικο καθολη την μερα 2. πιο νευρικο ΚΑΙ την ωρα που παει να κοιμηθει ΚΑΙ κατα την διαρκεια της νυχτας και κανει ασχημο και διακεκομενο υπνο λογω υπερεντασης. Ενα μωρο της δικια σας ηλικιας θελει τουλαχιστον 14 ωρες υπνο την μερα. Και μετα απορουν οι μαμαδες και λενε μα γιατι κλαιει, σηκωνεται, δεν κοιματε ευκολα. Και ρωτας ρε κοριτσια ποσες ωρες κοιματε? Και σου λενε κοιματε 11 το βραδυ (!!!!!!!!!!! για μωρο) και ξυπναει 6 το πρωι......! εχμ.......οκ.....Εγω θα ελεγα τσεκαρισε ποσες ωρες συνολικα κοιματε και τι ωρα την βαζετε το βραδυ. Επισης 5:00 το απογευμα το βρισκω ΠΟΛΥ αργα για να κοιμηθει για μεσημερι. Ετσι θα σου κοιμηθει μεσανυχτα το βραδυ και αντε τρεχα γυρευε και εκει αντε να το μαζεψεις. Θελει λιγο πιο συμμαζεμενο προγραμμα στον υπνο το νινι σας νομιζω.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εμ δεν τα κατάλαβες καλά.Κοιμάται ΠΑΝΤΑ στις 9 μιση και μέχρι τις 1 περίπου όλα είναι καλά.Μετά ξυπνάει αρκετές φορές μέχρι τις 5.Δεν κλαίει.Είναι λες και το κάνει, μέχρι να σηκωθώ.Της δίνω πιπίλα και ξαναπέφτει μέχρι να σηκωθεί.Εντωμεταξύ, την ακούω και στριφοργυρνάει και αγχώνομαι οτι "τώρα θα πρέπει να σηκωθώ" και δεν με παιρνει ο ύπνος.

Το πρωί σηκώνεται στις 8.Όσο αφορά τον ύπνο της ημέρας, έχω προσπαθήσει να την βάλω να την βάλω νωρίτερα και δεν γίνεται.Κάποιες φορές έχω παίξει μαζί της μέχρι τελικής πτώσης, όλο το πρωί και έχει κοιμηθεί γύρω στις 1.(αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια, γιατί εχω δουλειές και μαγείρεμα)Μετά δεν ξανακοιμάται.Παλιά κοιμόταν 1 ώρα το πρωί και μια το απόγευμα και αυτό ήταν το ιδανικότερο, αλλά το κατήργησε.

Ο ύπνος μεταξύ 1 και 5 το πρωί είναι ο σημαντικότερος και με έχει τσακίσει.Κατα τ'άλλα, είναι το καλύτερο παιδάκι.Την ημέρα είναι μες το γέλιο και τη χαρά.Σε καμμία περίπτωση δεν είναι νευρικό.

Μεταξύ μας(!) δεν μου άρεσε πολύ ο τρόπος που απάντησες.Ήταν λίγο αυταρχικός και δεν είναι οτι καλύτερο, για μια μάνα σε απόγνωση και που ότι κάνει, το κάνει απο αγάπη.Δεν ξέρω τι σου έχουν πει, άλλες μητέρες, άλλα δεν χρειάζονται τέτοιες "βολές". Σόρυ, αλλά είμαι ειλικρινής άνθρωπος.

Εμ δεν τα κατάλαβες καλά.Κοιμάται ΠΑΝΤΑ στις 9 μιση και μέχρι τις 1 περίπου όλα είναι καλά.Μετά ξυπνάει αρκετές φορές μέχρι τις 5.Δεν κλαίει.Είναι λες και το κάνει, μέχρι να σηκωθώ.Της δίνω πιπίλα και ξαναπέφτει μέχρι να σηκωθεί.Εντωμεταξύ, την ακούω και στριφοργυρνάει και αγχώνομαι οτι "τώρα θα πρέπει να σηκωθώ" και δεν με παιρνει ο ύπνος.

Το πρωί σηκώνεται στις 8.Όσο αφορά τον ύπνο της ημέρας, έχω προσπαθήσει να την βάλω να την βάλω νωρίτερα και δεν γίνεται.Κάποιες φορές έχω παίξει μαζί της μέχρι τελικής πτώσης, όλο το πρωί και έχει κοιμηθεί γύρω στις 1.(αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια, γιατί εχω δουλειές και μαγείρεμα)Μετά δεν ξανακοιμάται.Παλιά κοιμόταν 1 ώρα το πρωί και μια το απόγευμα και αυτό ήταν το ιδανικότερο, αλλά το κατήργησε.

Ο ύπνος μεταξύ 1 και 5 το πρωί είναι ο σημαντικότερος και με έχει τσακίσει.Κατα τ'άλλα, είναι το καλύτερο παιδάκι.Την ημέρα είναι μες το γέλιο και τη χαρά.Σε καμμία περίπτωση δεν είναι νευρικό.

Μεταξύ μας(!) δεν μου άρεσε πολύ ο τρόπος που απάντησες.Ήταν λίγο αυταρχικός και δεν είναι οτι καλύτερο, για μια μάνα σε απόγνωση και που ότι κάνει, το κάνει απο αγάπη.Δεν ξέρω τι σου έχουν πει, άλλες μητέρες, άλλα δεν χρειάζονται τέτοιες "βολές". Σόρυ, αλλά είμαι ειλικρινής άνθρωπος.

Δεν μου εχουν πει κατι αλλες μαναδες τι να σου πω. Που ειδες βρε κοριτσι μου το αποτομο δεν καταλαβα. Την αποψη μου σου ειπα. Εγω δεν με βρηκα αποτομη. Ουτε σε εβαλα καπως. Τι να πω. Ισως ειναι η κουραση σου. Δεν εχω αλλη αποψη να σου εκφρασω για το προβλημα σου. Ισως καποια αλλη μαμα στα πει καλυτερα. Την καληνυχτα μου.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Δοκίμασε στις 1 που ξυπνάει να της δώσεις γάλα, και μετά ίσως κοιμηθεί μέχρι το πρωί.

Τα παιδάκια περνάνε διάφορες φάσεις στον ύπνο (και αλλού) όσο μεγαλώνουν.

Διαφημίσεις

Δοκίμασε στις 1 που ξυπνάει να της δώσεις γάλα, και μετά ίσως κοιμηθεί μέχρι το πρωί.

Τα παιδάκια περνάνε διάφορες φάσεις στον ύπνο (και αλλού) όσο μεγαλώνουν.

Μερικές φορές το πίνει, μερικές όχι.Απλά δεν είμαι σίγουρη, αν τελικά πρέπει να της δίνω γάλα, γιατι βλέπω την ανηψιά μου, που έχει μάθει να ξυπνάει το βράδυ και είναι 4 χρονών.Φοβάμαι, μην συνηθίσει. Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου. Ίσως να είναι μια φάση και το ξεπεράσει.Τι να πω...

Είναι περίπου σαν αυτό που περνάμε κατά διαστήματα και εγώ νομίζω ότι είναι από δόντια ή από άλμα ανάπτυξης. Εμένα ξυπνούσε το βράδυ, δεν ζητούσε γάλα αλλά δεν κοιμόταν. Μόλις το κατάλαβα και της έδινα γάλα κοιμόταν κατευθείαν. Βέβαια δεν ξυπνούσε τόσο πολλές φορές αλλά διαρκούσε για μερικές μέρες και μετά πάλι όλα καλά.

Επίσης εκείνες τις μέρες πολλή νευρικότητα, υπερκινητικότητα και νεύρα. Φοβόμουν πως θα κακομάθει, κοιμόταν μαζί μας ή στον καναπέ αλλά τώρα είμαστε πάλι σε φάση που δεν ξυπνάει και κοιμάται μόνη της. οπότε το μόνο μου συμπέρασμα: Δόντια

Υπομονή όσο μπορείς και μη νευριάζεις μαζί της γιατί μπορεί να αντιδρά

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

Μα μου κανει εντυπωση οτι γενικα, δεν ειναι καθολου νευρικη.Όλη μερα είναι ένας άγγελος. Επισης, πριν κανενα 3 μηνο που είχαν έξαρση τα δοντια, οταν της εδινα που και που , κανενα ντεπονακι, δεν ξυπνούσε.Δοκιμασα τωρα, να της δωσω, ωστε να καταλαβω αν προερχεται απο πονο, τοτε πάλι ξυπναγε με τον ιδιο ρυθμο.

Το βραδυ, δεν νευριαζω καθολου, γιατι ξέρω οτι δεν γινεται τιποτα ετσι και οτι τα νευρα, παντα περνανε στο παιδι.Απλα την χαιδευω, της λεω "υπνο τωρα", της βαζω πιπιλα και κοιμαται.Ωσπου να ξαναξυπνησει...

Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί πραγματικά να πεινάει;

Δοκίμασες κάποιο βράδυ να της δώσεις μαζί με το γάλα της και ένα σνακ ή να αντικαταστήσεις το γάλα με ένα γιαουρτάκι ή άλλο φαγητό;

Κάποια παιδιά είναι πιο φαγανά από άλλα και δε χορταίνουν με σκέτο γάλα σ' αυτή την ηλικία. Ίσως και η κόρη σου να είναι έτσι και να της πέφτει πολύ μεγάλο το διάστημα χωρίς φαγητό από τις 6 το απόγευμα μέχρι το πρωί.:wink:

Δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις.

.....δε νομίζω τάκη....

Μερικές φορές το πίνει, μερικές όχι.Απλά δεν είμαι σίγουρη, αν τελικά πρέπει να της δίνω γάλα, γιατι βλέπω την ανηψιά μου, που έχει μάθει να ξυπνάει το βράδυ και είναι 4 χρονών.Φοβάμαι, μην συνηθίσει. Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου. Ίσως να είναι μια φάση και το ξεπεράσει.Τι να πω...

Αυτό θα σου έλεγα και εγώ. Ο ανηψιός μου ξύπναγε μέχρι που πήγε προνήπια. Το παιδί κατέληξε να πίνει 3 μπουκάλια γάλα κάθε βράδυ και μετά ξύπναγε άλλες τόσες φορές να πάει τουαλέτα. Η ξαδέρφη μου ένα δράμα, τα είχε παίξει. Εγώ δεν νομίζω ότι τόσο μεγάλα μωρά χρειάζονται βραδυνό γάλα. Συνήθεια είναι και εγώ σφού είχαν μπει σε φουλ διατροφή δεν είχα δώσει ποτέ.

Νομίζω ότι ο απογευματινός ύπνος στα χαλάει. Δεν έχει τόση σημασία που κοιμάται 9-1π.μ. Ίσα ίσα χορταίνει λίγο ύπνο και μετά πάλι στο πόδι. Νομίζω να δώσεις λίγο προσοχή καμιά εβδομάδα να της αλλάξεις το πρόγραμμα μήπως και μπει σε άλλη ρουτίνα. Αυτό που τα κουράζει πάρα πολύ είναι το έξω. Το μέσα μπορεί και να τα εκνευρίζει. Να κάνεις τον κόπο να την βγάζεις έξω το πρωί μια-δυο ώρες μήπως και κουραστεί και κοιμάται το μεσημέρι και μετά ίσως και το απόγευμα τώρα που μεγαλώνουν οι μέρες. Κάντο για μια εβδομάδα και βλέπεις.

Εγώ το είχα εφαρμόσει με την κόρη μου όταν χρόνισε. Ήταν καλοκάιρι και μόλις είχε περπατήσει. Κάθε απόγευμα στο πάρκο 7-9μμ. Από εκεί που πριν κούναγα μέχρι τα μεσάνυχτα για να κοιμηθεί, μόλις ξεκινήσαμε το πάρκο καθημερινά, μόλις και προλάβαινα να την κάνω μπάνιο και να πιει γάλα και 9.30 ήταν στο κρεβάτι μέχρι τις 7 το πρωί. Ο ύπνος φέρνει ύπνο. Και μετά που χειμώνιασε και τα κόψαμε τα πολλά έξω της έμεινε η συνήθεια του ύπνου και σωθήκαμε.

Διαφημίσεις

Αυτό με την βόλτα θα το δοκιμασω αν και πάντα εξαρταται απο τον καιρο...και τελευταια δεν ειναι καλα τα πραγματα.

Εφοσων μου λετε, οτι μπορει να πειναει, γιατι στις 9, δεν πινει ολο της το γαλα? αντι για 200 μλ, πινει 100.Μηπως το βαριεται?Μηπως να της δωσω κατι αλλο πριν τον υπνο και το γαλα, να της το δωσω νωριτερα?Αλλα απο την αλλη, τι να της δωσω, πριν τον υπνο?

Μήπως της κόψει την όρεξη το γάλα αν το δώσεις νωρίτερα και δεν τρώει μετά. Δοκίμασε και άλλο γάλα ή άφησε μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ του βραδινού γάλακτος και του προηγούμενου γεύματος. Μήπως της το δίνεις αμέσως μετά το φαγητό της; Πάντως το βραδυνό γάλα είναι μέρος της βραδινής ρουτίνας του ύπνου. Τα χαλαρώνει , τα γεμίζει και τους φέρνει υπνηλία. Γιαυτό πολλά το πίνουν στην κούνια.

Παντως όπως διάβασα σε κάποιο άλλο τόπικ, τα πράγματα διορθώνονται θεαματικά στον 18 μήνα.

Εγώ πιστεύω ότι το πρόγραμμα το φτιάχνεις λίγο εσύ, αλλά κυρίως το φτιάχνει η μικρή! Δεν είναι σε ηλικία νομίζω να κοιμηθεί με παράγγελμα, ούτε μπορείς να την ξυπνάς γιατί είναι αργά για μεσημέρι. Επίσης πιστεύω ότι κάποιες συνήθεις είναι στο DNA του ανθρώπου! Ο αδερφός μου ταλαιπωρησε τη μαμά μου 2 χρόνια κάπως σαν την περίπτωση σας. (Τρίτο της παιδί, όπου τα άλλα δύο τα είχε με πρόγραμμα) Τώρα είναι 35 χρονών και ακόμα ξενυχτάει στο ιντερνετ, ενώ δουλεύει την επόμενη κι αν τον αφήσεις το πρωί μπορεί να ξυπνήσει στις 12! :lol::lol::lol:

Κουράγιο!

ssttaa

Εγώ πάλι με τα δικά μου παιδιά έχω μάθει αλλιώς. Το γάλα γι' αυτά σ' αυτή την ηλικία ήταν για να ξεδιψάσουν και όχι για να χορτάσουν.:wink:

Ακόμα και ο μικρός μου που είναι 8,5 μηνών, τρώει πρώτα το φαγάκι του και μετά καπάκι θηλάζει για να κοιμηθεί.

Βέβαια έχει και παιδιά που δύο και τριών χρονών πίνουν μόνο γάλα και δεν τρώνε καθόλου φαγητό.

Πάντως αν η δικιά σου ανήκει στην πρώτη κατηγορία, μπορείς να της δώσεις λίγο από το φαγητό της, ένα γιαουρτάκι, λίγο ψωμάκι στις 9 και μετά να πιεί και λίγο γαλατάκι για να κοιμηθεί.

.....δε νομίζω τάκη....

ειναι μια φαση που 8α περασει!!!σε καταλαβαινω οτι ειναι εξαντλητικο σε συνδιασμο με τη δουλεια....αλλα θα περασει,οντως μετα το 18μηνο θα δεις μεγαλη αλλαγη....εμενα συνεχεια μου τη λεγανε γιατι θηλαζα τοσο πολυ(λες κ τους επεφτε λογος):mad:,μετα γιατι οταν εκοψε το μητρικο ξυπνουσε και της εδινα γαλα(εγω ξυπναω εσενα τι σε νοιαζει) γιατι την επερνα στο κρεββατι μου,γιατι ειμαστε ακομη ΚΑΙ εμεις στο ιδιο δωματιο γιατι,γιατι γιατι....

πλεον κοιμαται σερι τη νυχτα μια φορα κατα τη διαρκεια της ημερας για κανα 2ωρο και ολα καλα-και αν κανα βραδυ ξυπνησει και θελησει γαλα παλι 8α της το δωσω...

σου λεω μη στεναχωριεσαι ειναι φαση που μεγαλωνει,βγαινουν δοντια αλλαζει ρυθμους,εμενα οταν ηταν 16 μηνων κοιμοταν κανα μισωρο το πρωι και καμια ωρα το απογευμα....

ολα θα στρωσουν..υπομονη κανε...αλλωστε ετσι ειναι να εισαι μανουλα...

(κ σκεψου οτι εχεις καλοβολο παιδακι,υσυχο φαντασου να ειχες κανα ταλιμπαν...!!!:lol::lol:)

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις