Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"ΙΣΤΟΡΙΕΣ" ΘΗΛΑΣΜΟΥ

bizoudaki

Recommended Posts

Καλημέρα :D

Ρε κορίτσια έχω έναν καημό και θα το γράψω.

Εδώ και δυο μήνες αποκλειστικού θηλασμού κατάλαβα ότι ούτε πρόκειται για "γολγοθά" ο μητρικός θηλασμός αλλά ούτε είναι και παιχνιδάκι (αλλιώς θα γράφαμε εδώ τόσες κοπέλες ξανά και ξανά ... ?).

Παρολα αυτά τώρα τελευταία ακούω "ιστορίες" θηλασμού απο άλλες μαμάδες που με κάνουν να νιώθω ώρες ωρες εντελώς ανίκανη και οτι εγω πελαγώνω με το παραμικρό σε θέματα που άλλες δεν δώσανε ποτε σημασια.

Τα δυο πιο χτυπητα παραδείγματα θα σας πω:

Μια φίλη μου θηλασε όπως λέει για έξι μήνες και ήταν για αυτην παιχνιδάκι. Όταν την ρώτησα με το θήλαστρο πως τα κατάφερνε (εγω δεν έχω αγοράσει ακόμα) μου είπε ότι δεν χρησιμοποίησε καθόλου. Δεδομένου ότι η κοπέλα αυτή στους 2 μήνες γύρισε στην δουλειά της και ότι απο όσο γνωρίζω τα βράδυα είχε πλούσια κοινωνική ζωή με εξόδους σε καφέ και εστιατόρια, απορώ πως το θήλασε το μωράκι ?? Με τηλεπάθεια ??

Η πεθερά μου ισχυρίζεται ότι θήλαζε τον άντρα μου στον ύπνο του, δηλαδη τον σήκωνε απο το κρεβατάκι, τον θηλαζε και ξανά νάνι χωρίς αυτός να ξυπνήσει όπως μου το περιέγραψε η ιδια.

Η μπεμπούλα μου αν κοιμάται δεν το ανοίγει το στοματάκι με τίποτα ή και να το ανοιξει ούτε για αστειο να κάνει τις θηλαστικές κινήσεις. Επίσης μετά έχουμε και τον 10λεπτο αγώνα για το ρέψιμο που αν δεν τα καταφέρει τελικά μπορεί να περιμένω και μια ώρα μέχρι να κοιμηθεί γιατί αλλιώς έχει δυσφορία το μωρακι και φοβαμαι. Αν υπολογίσουμε και ότι όλη αυτή η διαδικασία γίνεται ανα 2ωρο - 3ωρο τότε δεν μένει και πολύ ελεύθερος χρόνος, έτσι ? :wink:

ΟΚ, όλα αυτά τα κάνω με μεγάλη μου ευχαριστηση για το μωρό μου, αλλά τελικά δεν τολμάω να ξεμυτίσω απο το σπιτι για περισσότερο απο 2ωρο και ακούω και όλες αυτές τις κοπέλες και τρελαινομαι.

Τα είπα και ξαλάφρωσα ...

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Διαφημίσεις

Καταρχάς, κάθε μωράκι είναι διαφορετικό από το άλλο.... Οπότε μπορεί το ένα μωράκι να είναι το μωρό-βούδας: νιρβάνα συνέχεια, ηρεμία, θηλάζει ενω κοιμάται, δεν κλαίει ποτέ, κολικούς δεν γνώρισε και το άλλο να είναι το μωρο-μπακούνιν: να κλαίει και να απαιτεί συνέχεια, να είναι πάντα με το μάτι γαρίδα, να έχει κολικούς και όχι μόνο το βράδυ, να παλεύει συνέχεια με το στήθος (καμία σχέση με την ήρεμη εικόνα του μωρού που θηλάζει ήσυχα τη μαμά του), κτλ. (η δικιά μου ήταν προς το μπακούνιν στυλ)

Αλλά αυτό με την κοπέλα που θήλασε 6 μήνες (και εγώ και συνεχίζω) , δεν χρησιμοποίησε θήλαστρο ποτέ (και εγώ αλλά πήγα δουλειά στους 7 μήνες) και έβγαινε έξω και τα βράδια ενω το μωρό ήταν μικρό....μου φαίνεται λίγο στη σφαίρα της φαντασίας....Είμαι καλοπροαίρετη όμως και θα της αφήσω ένα μικρό παραθυράκι αμφιβολίας, πριν πω ότι λέει παραμύθια! Μήπως έβγαινε πρωί και απόγευμα , έπαιρνε το μωράκι μαζί της, και όταν χρειαζόταν, έβγαζε γάλα με το χέρι της και όχι με θήλαστρο! :roll:

Συνήθως πάντως στην αρχή είσαι αξεσουάρ του μωρού, κάτι που απόλαυσα εγώ προσωπικά...Και έβγαινα και κοινωνική ζωή είχα, αλλά στα μέτρα που βόλευε το μωρό μου - παντα μαζί (έτρωγε και κάθε 2ωρο)! Δεν μου έλειψαν οι νυχτερινές έξοδοι καθόλου - καποια στιγμή θα τις αρχίσουμε ξανά και αυτές!

Σχετικά με το ρέψιμο, μην επιμένεις τόσο πολύ! Αν δεν ρευτεί μέχρι τα πρώτα 10 λεπτά (μπορεί να λέω και πολύ) , μάλλον δεν έχει αέρα. Τα μωρα που θηλάζουν, δεν χρειάζονται επίμονο ρέψιμο. :wink:

bizoudaki μην τρελλαίνεσαι!Να ξέρεις πως πολλές τα λένε και κακοπροαλιρετα για να μας σπάσουν τον τσαμπουκά,χωρίς βέβαια να εννοώ κάτι για τη φίλη σου!Εμένα μια φίλη που δεν είχε σαραντίσει ακόμη μου είπε ότ είχε βγει ένα βράδυ απότισ 9 ωσ τισ 3!!!!!!!!!!!!!!και ενώ στην καφετέρια ζήτησε κακάο γιατί θηλάζει!!!!!!!!!!! της είπαν ότι δεν σέρβιραν πια ,είπιε βότκα!και στα μπουζούκια μετά ήπιε επίσησ βότκα!εγώ όπωσ και όλεσ μας τον πρώτο καίρο είχα τ ομωρό στο βυζί 23 ώρες τη μέρα!!!!!!!!!!όχι βόλτα,ούτε μπάνιο δεν προλαβαινα να κάνω!μην ακούς τις σειρήνες.........................

.png

.png

Συμφωνώ και με τις δύο... προλαλήσασες (<---- εδώ πρέπει να έχω σκοτώσει την ορθογραφία λίγο... :? πρέπει να θέλει δύο σίγμα :?::?: ).

Για την πεθερά σου που θήλαζε τον άνδρα σου κοιμησμένο μπορώ και να το πιστέψω, το πρώτο μου φαίνεται ΚΟΥΦΟΟΟΟ!!! Έχω επίσης ακούσει μωρά που θηλάζουν και ακολουθούν πρόγραμμα όπως με το ξένο γάλα. Παραξενεύτηκα, αλλά συμβαίνει!!!

Κατά τα άλλα και εμένα ο μικρός το πρώτο εξάμηνο έμοιαζε με της Erica, ατίθασος, απαιτητικός, γκρινιάρης, ΜΟΝΙΜΩΣ στο στήθος αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ χωρίς κολικούς (μόνο αυτό δεν είχαμε, όλα τα άλλα!!!). Φαίνεται το έχουν τα μωρά του Νοέμβρη, ε Erica???? :wink: . Ούτε εγώ χρησιμοποίησα ποτέ θήλαστρο (μόνο για να ανακουφιστώ 1-2 φορές) αλλά και εγώ επέστρεψα στους 6 1/2 μήνες, όχι στους 2!!!!

Και όσον αφορά την κοινωνική ζωή... Δε θα το έλεγα πως τη φχαριστήθηκα, τουλάχιστον όχι το πρώτο εξάμηνο, γιατί ο μικρός ακόμα και εκεί ήταν γκρινιάρης και φεύγαμε άρον άρον!!!! Με κλάματα και κάτι κυράτσες να με στραβοκοιτάνε σαν την αναίσθητη μάνα που δεν ξέρει τι θέλει το παιδί της και κλαίει!!! :evil::evil:

Μετά το 6μηνο βέβαια και εκείνος και εμείς του δίνουμε και καταλαβαίνει... (χωρίς εκείνος να ξενυχτάει βέβαια!)

:D

Κορίτσια ευχαριστώ. Και εγω τα βλεπω τα πραγματα όπως και εσεις.

Erica ανυπομονω να φτιάξει ο καιρός και να αρχισω να βγαίνω εξω με το βεντουζακι μου :D

Διαφημίσεις

Φαίνεται το έχουν τα μωρά του Νοέμβρη, ε Erica???? :wink:

Ποιος ξέρει? Μπορεί να έχει σχέση! :D Ουτε εμένα είχε κολικούς (χάριν παραδείγματος το έγραψα στην περιγραφή του μωρού μπακούνιν :lol: ), αλλά ήταν με το μάτι γαρίδα πρωι βράδυ, θηλαζε ασταμάτητα (και κάθε μισάωρο πολλές φορές), πάλευε με το στήθος συνέχεια, αλλά από βόλτες.... η καλύτερή της! Όταν βγαίναμε έξω ήταν το καλύτερο μωρό!

Με κλάματα και κάτι κυράτσες να με στραβοκοιτάνε σαν την αναίσθητη μάνα που δεν ξέρει τι θέλει το παιδί της και κλαίει!!!

Μη με φουρκίζεις annastasia μου μεσημεριάτικα με τις εκάστοτε κυράτσες, που δεν έχουν τι άλλο να κάνουνε, παρά να σχολιάζουν! :twisted::twisted::twisted: Επρεπε να με είχες παρέα...ρίχνω κάτι δολοφονικά βλέμματα και ενίοτε ατάκες....που θα εμεναν :shock: .... Αντε τώρα!

Erica ανυπομονω να φτιάξει ο καιρός και να αρχισω να βγαίνω εξω με το βεντουζακι μου

Καλέ, τι γλυκό υποκοριστικό! :D Ποτέ δεν το σκέφτηκα να την φωνάζω έτσι! Σήμερα έχει μιά μέρα τρέλλα! Λέω να το τολμήσεις! :wink:

Καταρχάς, κάθε μωράκι είναι διαφορετικό από το άλλο.... Οπότε μπορεί το ένα μωράκι να είναι το μωρό-βούδας: νιρβάνα συνέχεια, ηρεμία, θηλάζει ενω κοιμάται, δεν κλαίει ποτέ, κολικούς δεν γνώρισε...

Βρε κοριτσια, συμφωνω σε πολλα μαζι σας, απλα θελω να σας πω να μην τα περνεται ολα στραβα, αν ειναι διαφορετικα απο τη δικη σας εμπειρια... Το λεω αυτο γιατι ο πριγκιπακος μου ειναι σιγουρα το μωρό-βούδας!!

(άσχετο, βρε erica που βρηκες τους χαρακτηρισμους;;; ειναι αυτοσχεδιοι; ή ισχυουν σαν περιπτωσεις;;;; και να σκεφτεις πως επειδη ήταν παντα με προκοιλακι... τον φωναζω πολλες φορες χαϊδευτικα... "βουδακι μου"!!! κοιτα συμπτωση!!!!)

Από τη μερα που γεννηθηκε τον θηλαζω αποκλειστικα και θα ηταν προτυπο μπέμπη "μαμ-κακα και νάνι"... αν ομως εκανε κακα!! γιατι εκει μας τα χαλασε... φταναμε και τη 1 εβδομαδα... ευτυχως χωρις κολικους! τελος παντων, αλλη ιστορια!

Τους πρωτους μηνες έτρωγε καθε 1,5 ωρα... και κοιμοτανε! φταναμε τα 14 γευματα ημερισιως!! τωρα πια εχουμε 4-5 γευματα θηλασμου και 2-3 στερεες τροφες! (τα 3ωρα καλα κρατουν!!)

Εγω επεστρεψα στη δουλεια οταν ο μικρος μου ηταν 4,5 μηνων... χρησιμοποιησα πολύ θηλαστρο... (μαζι με την προετοιμασια της ατομικης τραπεζας που ειχα φτιαξει, μου πήρε κοντα ένα 4μηνο... αυτο ηταν λιγο ζορικο... αλλα απο ενα σημειο και μετα το συνηθισα!)

Επειδη στη δουλεια δε μπορουσα να χρησιμοποιησω το θηλαστρο... επρεπε να θηλαζω τον μπεμπη πριν φυγω για να "αδειαζω και να εχω περιθωριο μεχρι το μεσημερι να ξαναγεμισω χωρις να υποφερω!" Ετσι, αναγκαστηκα να του αλλαξω λιγο το προγραμμα στις ωρες που ετρωγε... δηλαδη 7 το πρωι τον επαιρνα αγκαλιτσα κοιμισμενο και τον θηλαζα, 9 στις 10 φορες δεν ξυπναγε... αλλιως με λιγο νανουρισμα τον ξανα 'παιρνε ο υπνος! Αυτο τουλαχιστον καλη μου bizoudaki μπορω να στο βεβαιωσω...

μαλιστα το συνεχιζουμε ακομη!!

Βεβαια, ο μπεμπης ειναι απο τα μωρα που δεν κλαινε για να φανε... υπολογιζα παντα την ωρα και μολις εβλεπα λιγη ανυσηχια του προσφερα στηθος! ετσι μαλλον εγω του εστρωσα το προγραμμα του (αλλα με βοηθησε και αυτος πολύ!!). Να σκεφτεις πως ακομη και τωρα αν ξυπνησει πχ στις 3 το πρωι... φροντιζω να κοιμηθει μεχρι τις 4, να τον θηλασω τοτε, για να μπορω να του ξαναδωσω στις 7... )αλλιως όλο μας το προγραμμα θα παει πισω... και θα εχω προβλημα οταν επιστρεψω απο τη δουλεια... βλεπεις τωρα με τις στερεες τροφες έχω σταματησει το θηλαστρο)

Δε λεω πως ολα ηταν εύκολα... και πολυ ξενυχτι εχουμε, και μεγαλη ταλαιπωρια στον βραδινο τουλαχιστον υπνο... (τα ευκολα ήταν στις πολυ αρχές...) και τις θηλες μου ειχε πληγωσει καποιες φορες και δαγκωνα τα χειλια μου σε καθε θηλασμο μεχρι να επουλοθουν απο την αλοιφη που εβαζα... και ξεφευγε απο το προγραμμα και εγω αγχωνομουν και η παραγωγη μου ειχε σκαμπανεβασματα και εκει να δεις αγχος... αλλα 8 μηνες τωρα, εχει γινει μια τρομερα ευχαριστη ρουτινα ο θηλασμος!!

Οσο για το εξω που λες... να σου πω!

πρωτη φορα ξεμυτισα στις 43 μερες και αυτο μαζί με το μωρο... και που πηγαμε;;; επισκεψηστη γιαγια!! Μονη μου (με τον αντρα μου δηλαδη, αλλα χωρις το μωρο) βγηκα καποιες φορες καπου κοντα στο σπιτι μας (σε ταβερνακι... ήταν και καλοκαιρακι...!!!) και αυτο μολις τον ειχα θηλασει και κοιμισει!! και αφου ειχαν αρχισει τα 3ωρα γευματα!! οποτε ελλειπα για τις ωρες αυτες!! αν ξυπναγε, ημουν τοσο κοντα που θα γυριζα πριν προλαβει να ξεσηκωθει!! Τη μερα, ναι κι εγω μονο για κανα 2ωρα ελλειπα και αυτο με τη ψυχη στο στομα μην τυχων και ζητησει βυζακι νωριτερα!!! Καπως ετσι τον βγαζω και τωρα βολτα με το καροτσι! πρωτα μαμ, μετα βόλτα!! όλα με το ρολοι!! υπομονη! Αργότερα, επεισα τον αντρα μου πως μπορω να θηλαζω χωρις προβλημα και αδιακριτα βλεματα... στο αυτοκινητο και αρχισαμε να χαιρομαστε τις εξοδους μας χωρις προβληματισμους!

Για το ρεψιμο ισχυει οτι σου ειπε η erica

ολες στην αρχη αγχωνομαστε με το ρεψιμο αλλα θα δεις που σιγα σιγα δε θα ανησυχεις τοσο! εγω σταματησα να τον σηκωνω ορθιο μετα το θηλασμο για να ρευτει, οταν αυτο ήταν η αιτια να ξυπναει και να τραβαω ζορια για να τον ξανακοιμισω!!!

Σου ευχομαι να σου ζησει η μπουμπουκα, καλη συνεχεια στο θηλασμο σας και οσο για τις ιστοριες που ακους... να 'σαι καλοπροαιρετη! κρατα τις τσαντιλες σου για τις καλοθελητριες που θα προσπαθουν να μειωσουν την προσπαθεια σου για θηλασμο!! εκει να δεις νευρα!! έχω φαει πολεμο εγω... :evil: αυτο κι αν ειναι αλλη ιστορια.........

σορρυ για το τεραστιο ποστ, αλλα ο γραπτος λογος... :oops:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Xrysalis μου... σε αυτά που είπες εσύ δεν υπάρχει κάτι παράξενο. Το να θηλάσεις ένα παιδί χωρίς να ξυπνήσει είναι όντως εφικτο! Το να βγεις πάλι να πας κάπου κοντά είναι επίσης εφικτό (σε εσάς τουλάχιστον γιατί εγώ τότε... που τέτοιο πράγμα!)

Το παράξενο είναι αυτό που είπε η κοπελιά για το 2 μηνών μωράκι της όταν πήγε στη δουλειά... ότι δε χρησιμοποίησε θήλαστρο παρόλα αυτά η ίδια είπε ότι θήλαζε!!! :shock::shock: Μα πώς;;;;; Ένα μωρό 2 μηνών έχει ανάγκη (ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση) από αρκετούς θηλασμούς!!!

:D

Bizoudaki καλημερα!

Μην ακους κανεναν ειναι το βασικοτερο!!!

Ολοι εχουν να πουν μια ιστορια μιας γνωστης-φιλης ξαδερφης που ολα ηταν αγγελικα πλασμενα και μετα αναρωτιεσαι εσυ τι λαθος κανεις...κανενα!!!!

Μην ακους τους αλλους απλα να εισαι σωστα ενημερωμενη και να κανεις αυτο που θεωρεις εσυ σωστο ως μαμα!

Και εγω γεννησα 7/12/2007.Τον τελευταιο μηνα της εγκυμοσυνης διαβασα τα παντα για τον θηλασμο και ημουν εντελως προετοιμασμενη για ολα.

Οι πρωτες 20 μερες ηταν δυσκολες...Πονος απο την καισαρικη,πονος στις θηλες ελλειψη υπνου και ενα γενικοτερο σοκ απο την νεα κατασταση!!!!

Αλλα σιγα σιγα τα πραγματα αρχισαν να βελτιωνονται...

Τωρα ο μπεμπης μου κοντευει τους 3 μηνες και ολα ειναι μια χαρα.

Θηλαζω αποκλειστικα και ανωδυνα κοιμαμαι και εχω χρονο και για αλλα πραγματα...

Εμενα το μωρο μου το ταιζω αρκετα στην διαρκεια της μερας και το βραδυ κοιματα απο τισ 9-10 ως τις 5-6.Δεν εχει κολικους, ρευεται σε 1 λεπτο και κοιμαται χωρις να γκρινιαζει.Ισως ειμαι τυχερη αλλα εκανα αγωνα τις πρωτες βδομαδες να μην μαθει σε συνεχεις αγκαλιες και νανουρισματα...

Τωρα βγαινουμε συχνα και συνηθως τον θηλαζω στο αυτοκινητο αλλα και σε δημοσιο χωρο να ειμαστε βαζω ενα πανι απο πανω και κανεις δεν βλεπει τιποτα...

Σιγουρα καποια μωρα ειναι ποι δυσκολα απο αλλα αλλα ειναι και θεμα του πως το αντιμετωπιζουμε εμεις οι μαμαδες...εγω θελω και μπορω και βρισκω χρονο και για μενα και για το σπιτι το μαγειρεμα τον αντρα μου τις εξοδους για ολα!Το μωρο ερχεται να μας καλυτερεψει την ζωη!!!Οχι να μας την κανει μαρτυριο οπως καποιοι νομιζουν!!Χαλαρωσε και απολαυσε αυτες τις μοναδικες στιγμες που ζεις!!!

Μια φίλη μου θηλασε όπως λέει για έξι μήνες και ήταν για αυτην παιχνιδάκι. Όταν την ρώτησα με το θήλαστρο πως τα κατάφερνε (εγω δεν έχω αγοράσει ακόμα) μου είπε ότι δεν χρησιμοποίησε καθόλου. Δεδομένου ότι η κοπέλα αυτή στους 2 μήνες γύρισε στην δουλειά της και ότι απο όσο γνωρίζω τα βράδυα είχε πλούσια κοινωνική ζωή με εξόδους σε καφέ και εστιατόρια, απορώ πως το θήλασε το μωράκι ?? Με τηλεπάθεια ??

Το ότι θήλασε 6 μήνες δεν σημαίνει ότι θήλασε αποκλειστικά έξι μήνες... Μπορεί να θήλαζε μόνο τις ώρες που ήταν στο σπίτι.

Πάντως έχω ακούσει πολλές φορές κάποια μαμά να λέει ότι θήλασε 3 μήνες το παιδί της, την επόμενη φορά που αναφέρεται στο γεγονός να λέει ότι θα ήθελε να θηλάσει πάνω από 5 μήνες αλλά δεν γινόταν, κάποια άλλη φορά να λέει ότι νιώθει τυχερή που έφτασε τους 7 μήνες θηλασμού κλπ...

Η πεθερά μου ισχυρίζεται ότι θήλαζε τον άντρα μου στον ύπνο του, δηλαδη τον σήκωνε απο το κρεβατάκι, τον θηλαζε και ξανά νάνι χωρίς αυτός να ξυπνήσει όπως μου το περιέγραψε η ιδια.

Δηλαδή στον ύπνο τον άλλαζε και κοιμισμένο τον έκανε μπάνιο;

Οι άνθρωποι όταν περνούν χρόνια έχουν την τάση να εξωραΐζουν το παρελθόν... Ειδικά όταν θέλουν να σου δείξουν πόσο πιο ικανοί είναι από σένα στο μεγάλωμα του μωρού... Κάποιοι το κάνουν και χωρίς να έχει περάσει πολύς καιρός...

Το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση είναι να μην μιλάς, θα δεις ότι όσο δεν σχολιάζεις και ο άλλος χαλαρώνει, αρχίζει και ξεδιπλώνεται μια τελείως διαφορετική ιστορία. :wink:

Διαφημίσεις

Οι άνθρωποι όταν περνούν χρόνια έχουν την τάση να εξωραΐζουν το παρελθόν... Ειδικά όταν θέλουν να σου δείξουν πόσο πιο ικανοί είναι από σένα στο μεγάλωμα του μωρού...

Κάποιοι το κάνουν και χωρίς να έχει περάσει πολύς καιρός...

Αγλαϊα, δεν εχω τη μυγα και δε μ' αρεσει να μυγιαζομαι... αλλα αν η απαντηση σου αφορα αυτο που ειπα...
7 το πρωι τον επαιρνα αγκαλιτσα κοιμισμενο και τον θηλαζα, 9 στις 10 φορες δεν ξυπναγε... αλλιως με λιγο νανουρισμα τον ξανα 'παιρνε ο υπνος! Αυτο τουλαχιστον καλη μου bizoudaki μπορω να στο βεβαιωσω...
λυπαμε πολυ... το συγκεκριμενο το ειχα γραψει λιγο καιρο πριν και σε σενα σε πμ οταν σου ζηταγα συμβουλες για τα γευματα και το θηλαστρο... δε νομιζω τοτε να ηθελα να σου δειξω ποσο ποιο ικανη ειμαι απο σενα στο μεγαλωμα του μωρου... :? και φυσικα ουτε τωρα, απαντοντας στην bizoudaki...

οσο για το

ναι, μεχρι και 2,5 περιπου μηνων, τις περισσοτερες φορες οταν του αλλαζα τα βραδια πανα, δεν ξυπναγε! ομως τοτε δεν τον επλενα τις νυχτες... μονο μωρομαντηλα χρησιμοποιουσα :oops: εννοειτε πως αν επρεπε να τον πληνω... ξυπναγε και με το παραπανο!

ειλικρινα ευχομαι να το παρεξηγησα αδικα...

Xrysalis δεν εννοουσε εσένα η Αγλαΐα, εννοούσε την φίλη του bizoudaki !!!!!! :?

Πάντως και εμένα μου έχει τύχει να μου λένε μαμάδες ότι θηλάσαν 1, 3, 5, κλπ μήνες αλλά δεν ήταν αποκλειστικός θηλασμός

Εξ'ου και το γνωστό ερώτημα (συνοδευόμενο με γούρλωμα ματιών)

ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ ;;;;;;;;; :P

WLn5p2.png

αλλα αν η απαντηση σου αφορα αυτο που ειπα...

Καμία σχέση. Μάλιστα δεν αναφερόμουν καν στη μαμά που θήλαζε 6 μήνες χωρίς θήλαστρο. Αναφέρομαι σε όλες εκείνες τις μαμάδες που θέλουν να δείξουν πόσο έξυπνες και ικανές είναι και όλα τους είναι εύκολα και κάνουν κριτική στις άλλες που είναι ανίκανες... Είναι ο τρόπος που το λέει ο άλλος, είναι το υπονούμενο...

Όσο για τα μωρά, πραγματικά διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Σε διαβεβαιώ ότι έχω δει σχεδόν όλα τα σχέδια!!! Είχα μία μαμά με ένα μωρό πραγματικό βούδα: 6 μηνών, 10 κιλά!!! μόνο με 5 γεύματα θηλασμού το 24ωρο από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε!!! Ήταν το δεύτερο παιδί και η μαμά ανησυχούσε γιατί δεν της φαινόταν φυσιολογικό! Το πρώτο θήλαζε πολλές φορές, ξύπναγε συχνά τα βράδια....

Τα περισσότερα μπορούν να πάρουν κάποιο γεύμα κοιμισμένα, όταν όμως κάποια λέει: εγώ κοιμισμένο τον τάιζα και ούτε καν ξυπνούσε χωρίς να κάνει τη διευκρίνιση ότι το έκανε σε ένα-δύο γεύματα, καταλαβαίνεις πώς νιώθει η άλλη που είναι εξαντλημένη και έχει να κοιμηθεί από τότε που γέννησε....

Φαντάσου να πω ότι εγώ κοιμόμουν και θήλαζα χωρίς να κάνω καμία διευκρίνηση. Αλήθεια είναι, το μωρό μου ξυπνούσε 6-8 φορές τα περισσότερα βράδια, ήμουν τόσο κουρασμένη που μόλις τον έβαζα στο στήθος μερικές φορές μ' έπιανε ο ύπνος, άλλες όχι. Το σίγουρο είναι ότι μου έλειπε ύπνος (και κοιμάμαι πολύ δύσκολα τη μέρα...). Άνετα όμως μπορώ να πω μια φράση που είναι αληθινή αλλά οι εντυπώσεις απέχουν πολύ από την πραγματικότητα....

Κι εγώ έχω αλλάξει πάνα στο κοιμισμένο μωρό χωρίς να ξυπνήσει, αυτό γινόταν συνήθως μία φορά το βράδυ, μπορεί και δύο. Όμως υπήρχαν και άλλες δύο που γινόταν χαμός! Σε αυτές δεν σηκωνόμουν. Δεν άντεχα. Αναλάμβανε ο μπαμπάς!

μα εντελώς! να σκεφτείς ότι διαβάζοντας αυτό το ποστ σου δεν κατάλαβα τι έγραφες γιατί όταν απάντησα δεν είχα διαβάσει το προηγούμενο δικό σου. Πολλές φορές διαβάζω και γράφω διακοπτόμενα, οπότε χάνω κάποια επεισόδια... :oops:

αλλα αν η απαντηση σου αφορα αυτο που ειπα...
Καμία σχέση
μα εντελώς!

:oops: sorry...

αλλα ξερεις, με το γραπτο λογο δεν ειναι παντα ευκολο να καταλαβεις τι θελει να πει ο αλλος...

αν δεν γινεται κουβεντα τετ α τετ...

Αλλα χάρηκα πολυ πολυ, που δεν ειχα καταλαβει καλα!! :D

Πολλα φιλια... ματς-μουτς!!

και κατι ακομη...

Πάντως και εμένα μου έχει τύχει να μου λένε μαμάδες ότι θηλάσαν 1, 3, 5, κλπ μήνες αλλά δεν ήταν αποκλειστικός θηλασμός

Εξ'ου και το γνωστό ερώτημα (συνοδευόμενο με γούρλωμα ματιών) ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ ;;;;;;;;;

Ελα ντε, τι ειναι κι αυτο;;; κι εμενα μου τα λενε αυτα...

μα, ειναι το ιδιο πραγμα; αποκλειστικος θηλασμος και θηλασμος με συμπληρωμα;;;

οχι τιποτε αλλο, αλλα αυτες οι μαμαδες ειναι, που ειτε μου λενε "ελα ρε, δωσ' του ξενο να κοιμασαι τα βραδια..." ή "γιατι δεν του το κοβεις πια;;;" και με κοιτανε καπως... και καλα "ναι, τωρα μας έπεισες!"

για κατι τετοιες ειπα

καλοθελητριες που θα προσπαθουν να μειωσουν την προσπαθεια σου για θηλασμο!! εκει να δεις νευρα!! έχω φαει πολεμο εγω...
:evil: γκρρρρρ... κομπλεξικες!!

Bizoudaki,

οι φίλες σου όντως αναφέρονται σε παιδιά βούδες. Εμένα ο μικρός μυ θήλασε 3 μήνες και αυτούς με συμπλήρωμα και είχα πρόγραμμα κόλαση. Αλλά και όταν βλακωδώς όπως δεν παύω να λέω σταμάτησα να θηλάζω, το ίδιο πρόγραμμα ακολουθούσαμε. Τάισμα κάθε 3 ώρες, και το βράδυ και πρωϊνό ξύπνημα 430 το πρωϊ!!!!!!!!!Ακόμα και τώρα στις 630 έχει ξυπνήσει, έτοιμος για δράση. Θέλω να πω ότι αν είναι στο παιδί, και τη λύση του έτοιμου να είχες επιλέξει (μην το κάνεις προς θεού) το ίδιο πρόγραμμα ενδεχομένως να ακολουθούσες. Εγώ μέχρι να ξεκινήσω δουλειά πήγαινα παντού με το μωρό. 19 ημερών τον έβαλα στο τουτού και τον πήγα στο σπίτι μας στο σούνιο....Δεν αποχωριστήκαμε ποτέ. Είναι θέμα επιλογών και παιδιού. Μεγαλώνοντας στρώνει πολύ η κατάσταση, σε σημείο που τα ξεχνάς. Κουράγιο και ευχαριστήσου αυτή την περίοδο όσο μπορείς....εμένα μου λείπει τώρα που έχει γίνει αντράκι

Διαφημίσεις

anniw με το καλο να υποδεχθεις και το δευτερο μωρακι σου.

Λοιπον κοριτσια καπου διαβαζα οτι ο ανθρωπος εχει επιλεκτικη μνημη, δηλαδη κραταει τις αναμνησεις που αυτος θελει και delete τις υπολοιπες :P

Η προκαταληψη παντως για τον θηλασμο ισχυει και αντι να τον επιβραβευει ο κόσμος γυρω μας, τον κατακρινει.

Felinidoc όπως τα λες ακριβως: "του φτανει το γάλα?" ή "δώσε ξένο να ξεμπερδευεις".

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι ενω σε όλες τις Ευρωπαικες χωρες τουλαχιστον στα εμπορικα κεντρα-πολυκαταστηματα και σε μεγαλα εστιατορια έχει προβλεφθει καποιος χώρος για θηλασμο και αλλαγη πάνας, εδω στην Ελλαδα ... ... τιποτα ... ... ... :evil::evil::evil:

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι ενω σε όλες τις Ευρωπαικες χωρες τουλαχιστον στα εμπορικα κεντρα-πολυκαταστηματα και σε μεγαλα εστιατορια έχει προβλεφθει καποιος χώρος για θηλασμο και αλλαγη πάνας, εδω στην Ελλαδα ... ... τιποτα ... ... ... :evil::evil::evil:

Τα Mothercare και το Mall έχουν δωμάτια θηλασμού.... Μόνο σε αυτά έχω δει όμως. Θα κάνουμε καιρό μάλλον να δούμε σε άλλα μέρη.

Εγώ δεν πτοήθηκα πάντως, έχω θηλάσει παντού.... Το ίδιο και πολλές άλλες μανούλες που γνωρίζω. Το άλλαγμα είναι πιο δύσκολο οταν δεν υπάρχουν υποδομές, ο θηλασμός είναι εύκολος... τουλάχιστον για όσες δεν ντρέπονται! Κατα τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να ντρέπεται καμία μαμά να θηλάσει δημόσια...Αν είμασταν σε άλλη χώρα δεν θα υπήρχε θέμα.

Από την άλλη όμως, αυτό είναι μία πολύ προσωπική επιλογή και είναι κατανοητό κάποιες μαμάδες να ντρέπονται και να μην μπορούν!

Κοριτσια και το ΙΚΕΑ εχει δωματιο θηλασμου.

Ολα τα αλλα μερη μην ντραπειτε θηλαστε και αγνοηστε τα αδιακριτα βλεματα.Εγω παντως βαζω ενα πανι και μας σκεπαζω και κανεις δεν βλεπει τιποτα η ενοχλειτε...

Μια φιλη μου θηλαζε στα goodys και καποια της ειπε κατι και γυρισε ωμα η φιλη μου και απαντησε εγω δεν κρινω τι που και πως τρως το ιδιο να κανεις και για το μωρο μου....

Παντως υπαρχει πολυς κοσμος διατεθειμενος να βοηθησει...εγω θηλασα σε γραφειο διευθυντη του ικα σε καφετερια σε καταστηματα σε εστιατοριο σε λεωφορειο...αμα ρωτησεις σχεδον παντα σου βρισκουν καπου πιο ησυχα!!!

Τα πραγματα απεχουν πολυ απο αλλες χωρες τις ευρωπης αλλα και εμεις αν κρυβομαστε στα σπιτια μας και δεν βγαινουμε δεν θα βελτιωθουν τα πραγματα.Κανουμε κατι πολυ φυσιολογικο και αναγκαιο!!!

Οσο για το αλλαγμα της πανας το πιο βολικο ειναι στο καροτσι αν δεν το εχετε μαζι ρωτηστε καπου μην ντρεπεστε και μην απελπιστειτε με την πρωτη αρνητικη η ασχημη απαντηση!!!

Θα γινουν καλυτερα τα πραγματα στο μελλον!!!αλλα πρεπει να κανουμε την αρχη εμεις τωρα...

Becky ναι το IKEA το ξέχασα! Και εκεί έχουμε θηλάσει....

Όσο για το άλλαγμα και το καρότσι, συμφωνώ.... είναι λίγο δύσκολο όσο μεγαλώνει το μωρό, αλλά αν δεν υπάρχει υποδομή τι να κάνεις!

Θα μου πει κανείς , μέσα στον κόσμο! Και απαντώ, ναι μέσα στον κόσμο! Τι άλλο να κάνω, επειδή αυτοί δεν φαντάστηκαν την ανάγκη μου, θα αναγκαστούμε εγώ και το μωρό μου να κλειστούμε μέσα???? Όχι βέβαια....

Εχει δίκιο η Becky κορίτσια, ΕΜΕΙΣ εχουμε την ανάγκη, ΕΜΕΙΣ πρέπει να κάνουμε την αρχή! Βγείτε από τα σπίτια! Ο θηλασμός δεν συνεπάγεται εγκλεισμό σε καμία περίπτωση!!!! :wink:

Καλέ ναι και στο ΙΚΕΑ πώς το ξέχασα; Να έχουμε πάει για ψώνια, ο μικρός να σκούζει (τι πρωτότυπο!!!! :oops::lol: ) και να οργώνω τον όροφο να πάω στο δωμάτιο περιποίησης βρέφους (είχα ανακαλύψει κάθε shortcut για να βρεθώ πιο γρήγορα εκεί :wink: ). Και όσο θήλαζες, έκανες και shopping να δεις τι θα ψωνίσεις μετά δλδ (την καρέκλα που καθόσουν, το φωτιστικό σκαθάρι, κουτιά αποθήκευσης.... :lol: )

Ερικα και εμείς στο mothercare του Mall (στο οποίο συχνά ακόμα πηγαίνουμε για βόλτα), του Περιστερίου, του Χαλανδρίου... Μπορεί και να διασταυρωθήκαμε αν και... απο κω&*$%δια δεν βρήκα ποτέ κάποια άλλη κοπέλα μέσα να το χρησιμοποιεί (το ίδιο και στο ΙΚΕΑ) και απορούσα... μόνη μου τα χρησιμοποιώ;;; Αλλά να! Είχα και παρέα.... :D

Ερικα και εμείς στο mothercare του Mall (στο οποίο συχνά ακόμα πηγαίνουμε για βόλτα), του Περιστερίου, του Χαλανδρίου... Μπορεί και να διασταυρωθήκαμε αν και... απο κω&*$%δια δεν βρήκα ποτέ κάποια άλλη κοπέλα μέσα να το χρησιμοποιεί (το ίδιο και στο ΙΚΕΑ) και απορούσα... μόνη μου τα χρησιμοποιώ;;; Αλλά να! Είχα και παρέα.... :D

:lol::lol::lol: Και εγώ την ίδια απορία είχα, γιατί μόνο 2 φορές μου έχει τύχει να βρω άλλη κοπέλα μέσα!

Αν και από το προσωπικό κοινωνικό μου δείγμα, αυξανόμαστε εκθετικά, είμαστε πολύ λίγες ακόμη.... :) Που θα πάει όμως!

.εγω θηλασα <..> σε λεωφορειο...

δε θέλω να φανταστώ πού πήγε το μωρό, έτσι απότομα που πατάνε φρένα οι λεωφορειατζήδες

:lol:

εμείς δειλά δειλά, κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο δημόσιο θηλασμό, τώρα που έχει αραιώσει τα γεύματά της η μπουμπού, και δεν είναι ένα με το βυζί:D

Λοιπόν για δημόσιο θηλασμό....

Ας ενωθούμε..

ας γίνουμε πολλές, έτσι ώστε να συνηθίσει λίγο ο κόσμος

Να μην μας στραβοκοιτάνε...

Να μην μας κοιτάνε λιγούρικα κάτι περιέργοι τύποι...

Να μην με κοιτάνε σαν να είμαι καμιά ανώμαλη γιατί το μωρό μου δεν είναι πλέον βρέφος .... και με ρωτάνε ...ΑΚΟΜΑ;;;;; :shock::shock::shock:

Στους περίεργους περαστικους απαντώ

Ναι, θηλάζω είδατε καλά.. και ναι μας ενοχλείτε !!!!! :lol:

(Ασχετο με το θέμα αλλά το παραθέτω:)

Το καλύτερο το είπε ο μπαμπάς μου...

Καλά πόσο έχεις σκοπό ακόμα να συνεχίσεις δηλαδή για να καταλάβουμε;;;;

Όσο πάει μπαμπά...

Δηλαδή θα περπατήσει και εσύ ακόμα θα την θηλάζεις;;;;; :D:D:D

Δηλαδή τρομερό πράγμα να τολμήσω να κάνω κάτι τέτοιο !!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol:

WLn5p2.png