Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μεταφορά παιδιών στο σχολείο με ταξί.

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Ήθελα την άποψή σας σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των παιδιών στο σχολείο με ταξί αντί για σχολικό. Πως θα σας φαινόταν???? Έχετε ακούσει τίποτα παρόμοιο να γίνεται?? Έχετε καμμιά εμπειρία γύρω από αυτό το θέμα???

Όταν το σχολικό κάνει 2 ώρες για να φέρει τα παιδιά στο σπίτι καθημερινά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα πηγαίνει κανένας από τους δύο γονείς λόγω δουλειάς τι γίνεται???

Θα με ενδιέφερε να ακούσω τις απόψεις, τις σκέψεις και τις προτάσεις σας. Ελπίζω να μην υπάρχει κάπου αλλού στο forum μία τέτοια συζήτηση γιατί έψαξα και δεν βρήκα κάτι.

Ευχαριστώ πολύ.!

Αγάπη.... η χαραμάδα της αιωνιότητας..

Ernesto Cardenal

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας. Ήθελα την άποψή σας σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των παιδιών στο σχολείο με ταξί αντί για σχολικό. Πως θα σας φαινόταν???? Έχετε ακούσει τίποτα παρόμοιο να γίνεται?? Έχετε καμμιά εμπειρία γύρω από αυτό το θέμα???

Όταν το σχολικό κάνει 2 ώρες για να φέρει τα παιδιά στο σπίτι καθημερινά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα πηγαίνει κανένας από τους δύο γονείς λόγω δουλειάς τι γίνεται???

Θα με ενδιέφερε να ακούσω τις απόψεις, τις σκέψεις και τις προτάσεις σας. Ελπίζω να μην υπάρχει κάπου αλλού στο forum μία τέτοια συζήτηση γιατί έψαξα και δεν βρήκα κάτι.

Ευχαριστώ πολύ.!

Οταν εννοείς μεταφορά με ταχι αντί για σχολικό δλδ να το μισθώνεις εσύ???????ή το σχολείο?????Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ρωτάς.......

Στην περιοχή που μένω πολλα παιδια από τα γύρω χωρια πηγαίνουν στο σχολείο με ταχι γιατί δεν συμφαίρει στην νομαρχία για 2-3 παιδάκια να στέλνει λεωφορείο......

Όχι.. εννοείται ότι είτε είναι σχολικό, είτε είναι ταξί, η οικογένεια το πληρώνει. Και μάλιστα αν στο ίδιο σχολείο φοιτούν 3 αδέλφια δεν γίνεται καμμία έκπτωση στα χρήματα του σχολικού.!! Από μία σύντομη ερώτηση σε ραδιοταξί είναι οικονομικότερο για την οικογένεια η μίσθωση ενός ταξί για τη μεταφορά 3 παιδιών από το να πληρώνεις στο σχολείο για κάθε παιδί ξεχωριστά το σχολικό.!

Απλά θέλω τις απόψεις σας για το αν έχετε ακούσει σε παρόμοια περίπτωση να υπάρχουν προβλήματα ή αν θα το προτιμούσατε εσείς για τα παιδιά σας. Πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να προσέξει ή να ψάξει κανείς????????????

Ernesto Cardenal

Κοιτα φιλενάδα με το ταχι απο ότι καταλαβα κερδίζεις χρόνο και οικονομικα χρεώνεσαι λιγοτερο.Το θεμα είναι εαν εμπειστευεσαι τα παιδια σου σε έναν αποιοδήποτε άνθρωπο να στα φέρει σπίτι...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΕΙΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ απλα επειδή μιλαμε για μια τεραστεια πολη με χιλιαδες ανθρωπους που κάνουν αυτή την δουλεια.........δεν είναι δλδ σαν την πολή που μένω εγω και λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε.......Υπαρχει το ενδεχομενο επιλογής δλδ να κάνεις μια συμφωνία με καποιον που γνωριζεις κάπως καλυτερα ωστε να αναλαβει καθημερινα την μεταφορα τους????????

το κανει μια φιλη μου για το φροντηστηριο των παιδιων. αν εχεις εμπιστοσυνη..δεν ειναι κακο. η βαλε ενα γνωστο σου να το κανει με το αυτοκινητο επι πληρωμη

Διαφημίσεις

ετσι μετακινειτε ο ανιψιος μου...μενςι σε εξοχικο σπιτι και το ταξι παιρνει πολλα παιδακια μαζι και αυτον..αλλα πληρωνει το κρατος και οχι οι γονεις του

κοιτα αν εχεις γνωστο σου που τον εμπιστευεσαι (και παραλληλα εισαι σιγουρη οτι τα παιδια αν συνεβαινε το παραμικρο θα στο ελεγαν στο λεπτο) τοτε μπορεις να κανεις συμφωνία με τον συγκεκριμένο.

Υπο προϋποθεσεις λοιπον θα συμφωνουσα διοτι ημουν και εγω παιδι που περασε μια 6ετια στο σχολικο Πευκη - Νικαια και ξερω τι κουραση είναι

ετσι μετακινειτε ο ανιψιος μου...μενςι σε εξοχικο σπιτι και το ταξι παιρνει πολλα παιδακια μαζι και αυτον..αλλα πληρωνει το κρατος και οχι οι γονεις του

Είναι οι περιπτώσεις που ανάφερα στις επαρχίες που στα μικρά χωριά δεν λειτουργουν τα σχολεία λόγω έλλειψης μαθητών και το κρατός πληρώνει ταχι για να πανε στο κοντινότερο σχολείο επιδη δεν συμφερει να μισθώσει ολοκληρο λεωφορείο.

Αν υπάρχει και από κάποια η δυνατότητα να μου προτείνει κάποιον καλό επαγγελματία-ταξιτζή θα με βοηθούσε πολύ.! Οι περιοχές είναι Παλαιό Φάληρο-Κερατσίνι.

Ernesto Cardenal

Αν υπάρχει και από κάποια η δυνατότητα να μου προτείνει κάποιον καλό επαγγελματία-ταξιτζή θα με βοηθούσε πολύ.! Οι περιοχές είναι Παλαιό Φάληρο-Κερατσίνι.

θα ρωτησω την επομενη Τετάρτη (ελπιζω να το θυμιθώ μονο)

Διαφημίσεις

Όταν πήγαινα σχόλειο σε ιδιωτικό στο Π. Ψυχικό έιχα 4 συμμαθητές που έρχονταν από τον Πειραία κάθε μέρα με ραδιοταξί (νομίζω ήταν το Πειραιας1). Το έκαναν για 6 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Βεβαια μιλάμε για μέσα δεκαετίας του 80 με αρχές του 90.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με κάποια εταιρεία ραδιοταξί που έχουν στοιχεία των οδηγών.

• 1 month later...

γεια σε όλους,

ο αντρας μου έχει ταξί και όταν ρωτούσαμε για τα ιδιωτικά σχολεία διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι μάλλον κοστίζει λιγότερο να πηγαινοέρχονται με ταξί τα παιδιά παρά με σχολικό!

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να ξέρεις τον άνθρωπο ειδικά αν πρόκειται για παιδιά δημοτικού

Στην Αθήνα είναι διαφορετικά γιατί τα ταξί έχουν άλλο τρόπο λειτουργίας σε μεγάλο βαθμό, έχω ξάδερφο αυτοκινητηστή εκει και δεν είναι το ίδιο. Θες οι αποστάσεις, θες οι πληθώρα των ταξί, δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

Παλιότερα δούλευα σε ραδιοταξί και είχαμε μανούλες που έκλειναν από την αρχή του μήνα για όλο το μήνα πρωί και μεσημέρι ταξί για να πηγενοφέρνουν από σχολείο σπίτι και το αντίστροφο τα παιδάκια τους....

Καμία έκπτωση δεν γινόταν και ήταν και ασύμφορο λόγω κόστους και θα σας πω τον λόγο....

Ας βάλουμε την χαμηλότερη ταρίφα για την πιο κοντινή διαδρομή που είναι 3 ευρώ και το ραντεβού 1,5 ευρώ πάμε στα 4,5 μόνο στο πήγενε και βάλε στο το έλα αλλα τόσα πάμε καθημερινώς στα 9 ευρώ ( για κοντινές αποστάσεις έτσι?) τον μήνα θα δίνεις μόνο για ταξί 180 ευρώ κερατιάτικα?

Θα μου πείς γιατί να το πάρω από ραδιοταξί και θα σου απαντήσω ευθύς αμέσως λόγω ασφαλειας διότι τα ταξι που πηγαινοέρχονται μέσω εταιρείας τα ξέρεις και ανα πάσα ώρα και στιγμή αν κάτι συμβεί έχεις όλα τα στοιχεία του οδηγού οποιασηποτε μέρας θελήσεις.

Με ταξί διερχόμενο όμως μπορεί να γλιτώνεις 1,5 του ραντεβού αλλά ξέρεις ποιός είναι αυτός που παίρνει το παιδί σου???

Γενικώς η μεταφορά με ταξί είναι ασύμφορη κόστους αλλά αν δεν έχεις και άλλο τρόπο τι να κάνεις?...

Ξέχασες να υπολογίσεις πως δε μιλούν για 1 παιδί, αλλά για 3 - 4 παιδιά. Δηλαδή το κόστος για το σχολικό είναι επί... 4. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον συμφέρει...

Το θέμα είναι η εμπιστοσύνη. Αν υπάρχει άνθρωπος εμπιστοσύνης τότε όλα καλά...

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εγω γνωριζω οτι απο την πολη μου πολλοι πηγαινουν στην Θεσ/κη για αιμοκαθαρση με το ιδιο ταξι μερα παρα μερα. Υπαρχουν ταξι που δεν ανηκουν στα ραδιοταξι, δεν κανουν πιατσα σε πλατειες απλα τα ναυλωνεις για συγκεκριμενο λογο, νοσοκομεια, αεροδρομιο. Ισως κατι τετοιο υπαρχει και στην Αθηνα. Ο αδερφος μου που πηγαινει με αυτο τον τροπο σε γιατρο παιρνει τηλ κατευθειαν το ταξιτζη, οχι καποιο κεντρο.

Διαφημίσεις