Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Eμβόλιο Priorix

xazomama

Recommended Posts

Καλημέρα Ηelen 18!!!

Δεν επανήλθε πλήρως αλλά είμαστε σε καλό δρόμο...τρώει τουλάχιστον πάνω απο το μισό πιατάκι και φρούτα και μεσημεριανό.Προχθές που της μαγείρεψα σπιτικές χυλοπίτες με ζωμό απο κατσικάκι που φάγαμε εμείς και δεν το άλεσα έπαθε πλάκα!!!Τελικά το εμβόλιο έπαιξε το ρόλο του στην ανορεξία της αλλά παίζει να βαρέθηκε και τις ίδιες γεύσεις...όπως και εμείς άλλωστε, ανθρωπάκι δεν είναι και αυτό;;;

Το κέρασμα ισχύει :D , οταν γυρίσω απο τις διακοπές θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω!!!Ο δικός σου εντάξει με τα σπυράκια;;

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.

• 7 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

επαναφερω λιγο το 8εμα.Σημερα πηγα και αγορασα το παραπανω εμβολιο,η δε φαρμακοποιος μου ειπε πως το priorix σε σχεση με το mmr διαφερει στο οτι εχει και ενα εξτρα ιο μεσα αυτο της ανεμοβλογιας

γιαυτο το λενε και priorix tetra

απο οτι ειδα και απο τα λεγομενα των κοριτσιων οι παιδιατροι λενε να γινει αναμεσα στουσ 12-14 μηνες(?),εμενα μου το εβαλε στους 15

μαλλον 8α της το κανω απο εβδομαδα η και ισως στον 16 μηνα γιατι προβληματιζομαι λιγο με ολες αυτεσ τις 'χημειες'

στον 18 εχουμε να κανουμε της ανεμοβλογιας,οποτε μπορει να της το κανω και τοτε αφου μεσα στο πακετο του PRIΟΡΙΧ εχει και την ανεμοβλιγια.....ιδωμεν........

1kOup2.pngTxJmp3.png

εμενα priorix σκετο μου εγραψε και ειδα οτι ειναι για MMR

θα το καθυστερησω 1 μηνα να κλεισουμε τους 16 μηνες

μου ειπε οτι πρεπει να γινει μεχρι τα 2 οπωσδηποτε

kKZUp2.png

Γιατι μεχρι τα 2 οπωσδηποτε ? Για να γινουν περισσοτερες δοσεις?

δεν υπαρχει οπωσδηποτε..........ενημερωθειτει πρωτα λιγο για τα εμβολια κοριτσια...μη βιαζεστε..........και μη κανετε πολλα εμβολια μαζι......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Βερα εμενα με καλυψε

μπορει να μπερδεψω βεβαια την ασθενεια αλλα στο περιπου

λοιπον για το βασιλη επειδη αφαιρεσαμε εναν ορχη και εχουμε τωρα ενα και καλο, μου λεει, ετσι και παθαινε παρωτιτιδα θα κλαιγαμε και τον καλο οποτε πρπει να το προλαβουμε

για την αναστασια, επειδη ειναι αδυτνατη και αρρωσταινει συνεχεια, για να προλαβουμε καποιες αλλες λοιμωξεις, νομιζω ανεφερε την ιλαρα η την ερυθρα

κ,απως ετσι μου τα ειπε

τι να της πω οχι????

εγω απλα το συγκεκριμενο ηθελα να το τρεναρω λιγο λογω αυτων που ακουω με τον αυτισμο

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

Γατουλα διαβασε εδω

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=13637&start=1170

Η YOGINI επικοινωνησε με το ΠΑΣΤΕΡ κι εμαθε οτι πωλουν μεμονωμενα εμβολια.......ετσι μπορεις να επιλεξεις ποιο απο αυτα προτιμας η και να τα κανεις ολα ΑΛΛΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ.....ΕΙΝΑΙ καλυτερο για το ανοσοποιητικο συστημα του μωρου.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Και βεβαια πωλουνται μεμονωμενα,τα αλλα ειναι τα λεγομενα "πολυδυναμα"(αν δεν κανω λαθος.)Το θεμα ειναι πως γλυτωνεις τα πολλα τρυπηματα,τωρα για το ανοσοποιητικο δεν ξερω αλλα ειναι καλο να μενει ενα παιδι χωρις να εχει εμβολιαστει;

Καλο ειναι να ενημερωθεις........υπαρχουν δυο πολυσελιδα τοπικ (ενα σε αυτη την ενοτητα κι ενα στην ενοτητα θηλασμου) πανω στα εμβολια με πολλες πληροφοριες........τα πολλα τρυπηματα δεν ειναι τιποτα, η αναστατωση του ανοσοποιητικου απο πολλους ταυτοχρονους εισβολεις ειναι σοβαρο θεμα!!! Ειδικα οταν προκειται για μωρακι.....

• 2 months later...

κοριτισια βοηθηστε κι εμας

αν και εχει περασει πολυς καιρος

την Παρασκευη (πριν 9 μερες) καναμε το priorix tetra

την 5η μερα ξεκινησε πυρετος μόνο, με ανορεξία,

ναι μεν έπεσε το 3 24ωρο, ομως επανηλθε το 4ο 24ωρο , πυρετος, με ελαφρυ εμετο, τρελη διαρροια και ανορεξια (πινει γαλα μονο, ειναι 15 μηνων, μεσα στο μπιμπερο διαλυω κι ενα ultra levur για τη διαρροια)

υπαρχει αλλο παιδακι με τα ιδια συμπτωματα?? ανησυχω πολυ, ειμαστε στην 5η μερα πυρετου....

• 1 month later...

Καλησπέρα κορίτσια,

η κόρη μου είναι τώρα 15 μηνών. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν να κάνουμε το priorix-tetra (ιλαρά-παρωτίδιδα-ερυθρά-ανεμοβλογιά), αλλά τελικά το αναβάλλαμε για να κάνουμε το Prevenar (πνευμονιόκοκκος) που δεν το είχαμε κάνει καθόλου.

'Εχω προβληματιστεί πολύ σχετικά με το εμβόλιο priorix-tetra και τις παρενέργειες που μπορεί να φέρει. Υποτίθεται ότι πρέπει να γίνει απο 15-24 μηνών. Ρώτησα την παιδίατρο μου αν μπορούμε να τα κάνουμε ξεχωριστά ένα-ένα και μου είπε ότι αυτό είναι δυνατόν μόνο σε νοσοκομείο γιατί δεν κυκλοφορούν ξεχωριστά.(μένω σε νησί και νοσοκομείο δεν υπάρχει). ¨Εχω διαβάσει τόσο πολύ σχετικά με το συγκεκριμένο εμβόλιο και για να είμαι ακριβής περισσότερο για το προηγούμενο που κυκλοφορούσε το MMR που ήταν τριπλό (χωρίς την ανεμοβλογιά). Υποτίθεται ότι το καινούργιο είναι βελτιωμένη έκδοση του MMR, με λιγότερες παρενέργειες, αλλά και πάλι δεν πείθομαι. Ψάχνω να βρώ ακριβή συστατικά του priorix-tetra στο internet, αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Ο νόμος ορίζει ότι αν το συστατικό - συντηριτικό Thirmesol(mercury), που ενοχοποιείται για νευρολογικές βλάβες περιέχεται στο εμβόλιο <5 micrograms, οι εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να το αναφέρουν στα συστατικά!!! Άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας πήρε 14/02/2008.

βλέπε link

http://career.duth.gr/cms/files/%CE%A6%CE%95%CE%9A%20%CE%92240_140208.pdf

Η γιατρός μου λέει πως πρέπει να το κάνουμε. Εγώ όμως δεν ξέρω τι να κάνω και θέτω τα εξής ερωτήματα προς διερεύνηση:

1. Είναι καλύτερα για το αμυντικό σύστημα του μωρού να γίνουν ένα-ένα?

2. Που μπορώ να βρώ τα ακριβή συστατικά του εμβολίου?

3. Οι μελέτες που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο εμβόλιο(λόγω του ότι είναι καινούργιο), είναι αρκετές για να το εμπιστευτούμε?

4. Το ότι εγώ θηλάζω τη μικρή (έστω και μια φορά την ημέρα μαζί με συμπλήρωμα 150ml), έχει καμμία θετική επίπτωση στην αντιμετώπιση του εμβολίου απο το αμυντικό της σύστημα? Κάπου διάβασα ότι ο λόγος που κάνουν το εμβόλιο μετά απο 15 μηνών είναι γιατί τα αντισώματα απο τη μητέρα έχουν σχεδόν αξαφανηστεί σε αυτήν την ηλικία και έτσι αντιδρα το μωρό και παράγει αντισώματα για αυτές τις αρρώστιες και ότι αν το μωρό θηλάζει ακόμα είναι δώρον-άδωρο να κάνει το εμβόλιο. Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο η ποσότητα του μητρικού γάλακτος??

5. Είναι καλύτερο να κάνει το εμβόλιο σε μεγαλύτερη ηλικία, δηλαδή να εξαντήσουμε το όριο των 24 μηνών που πρέπει να γίνει ή σε μικρότερη?

6. Αν δεν κάνουμε αυτή τη δόση του εμβολίου τώρα, δεδομένου ότι δεν πάει στον παιδικό σταθμό και κάνω την επόμενη δόση περίπου 4 χρονών πριν πάει παιδικό τι γνώμη έχετε?

7. Δεδομένο ότι η κόρη μου έχει αρρωστήσει μόνο μια φορά μέχρι τώρα απο 3 ήμερη ίωση, δεν έχει πάρει ποτέ της αντιβίωση και γενικά είναι γερό παιδί που δεν αρρωσταίνει, παρόλο που ερχόμαστε σε επαφή και με άλλα παιδιά πολύ συχνά ( τό ίδιο ακριβώς είμαι και εγώ και ο άνδρας μου). Θεωρητικά έχει καλό αμυντικό σύστημα. Αυτό το αναφέρω γιατί λένε ότι το τι παρενέργειες απο το συγκεκριμένο εμβόλιο θα έχει το κάθε παιδί εξαρτάται απο το αμυντικό τους σύστημα.

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/vaccines_scientific_critisism.html

8.Ti μακροχόνιες επιπτώσεις μπορεί να έχουμε απο αυτό το πολυδύναμο εμβόλιο?

Είμαι τρομερά προβληματισμένη αν θα πρέπει να πάρω το συγκεκριμένο ρίσκο ή όχι.

ΒΟΗΘΕΙΑ κορίτσια

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

.png

Διαφημίσεις

• 6 months later...
Καλύτερα διαβάστε για τις παρενέργειες των εμβολίων...

Μήπως είμαστε θύματα της φαρμακευτικής βιομηχανίας;

Δεν της έχω κάνει κανένα εμβόλιο και δεν θα κάνουμε, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο..μετά το ξανασυζητάμε πάλι (με τον παιδίατρο).

poly tritokosmiko mou akougetai auto!!!

Καλύτερα διαβάστε για τις παρενέργειες των εμβολίων...

Μήπως είμαστε θύματα της φαρμακευτικής βιομηχανίας;

Δεν της έχω κάνει κανένα εμβόλιο και δεν θα κάνουμε, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο..μετά το ξανασυζητάμε πάλι (με τον παιδίατρο).

poly tritokosmiko mou akougetai auto!!!

• 1 month later...

Χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη!Ηθελα να ρωτησω ποιες μανουλες εχετε κανει το συγκεκριμενο εμβολιο και αν ειχατε καποιο προβλημα..Ειναι ιλαρας ερυθρας παρωτιτιδας και προστεθηκε και της ανεμοβλογιας.Ευχαριστω εη των προτερων!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.εμεις το καναμε πριν απο 2 μηνες περιπου και στην 8η -9η ημερα καναμε 38 πυρετο μονο για μια ημερα και μετα βγαλαμε και λιγα σπιθουρακια που περασαν μετα απο 2 μερες περιπου.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Εμεις καναμε το εμβολιο και μετα απο 20 ημερες πρηστηκαν οι λεμφαδενες του και τρεχαμε στο παιδων. Μετα απο 5 ωρες αναμονη τον ειδε παιδιατρος και ΩΡΛ και δωσαν αντιβιωση! Διαβαζοντας στο ιντερνετ περνω τηλ. την παιδιατρο μας και τη ρωταω εαν υπαρχει πιθανοτητα να ειναι απο το εμβολιο PRIORIX μου ειπε πως ναι υπαρχει. Μετα απο 5 ημερες με αντιβιωση ο μικρος ηταν οκ. Απλα το αναφερω για να το εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους οι μαμαδες και να μην την πατησουν οπως εγω (βλεπε παιδων). Δυο γιατροι ειδαν τον δικο μου και μια η δικια μας παιδιατρος που της ανεφερα το περιστατικο τηλεφωνικος και κανεις δεν μου ειπε οτι μπορει να ναι απο το εμβολιο μεχρι να το ψαξω στο ιντερνετ και να ρωτησω εγω.

• 3 εβδομάδες μετά...

αχ τετοια να μου λετε.....

Το καναμε το priorix tetra την Παρασκευη 28/5 την Κυριακη 30/5 αρχισαν τα δεκατα ελαφρα μπορω να πω εως 38,2 εχει παει , αλλα δεν εχει ιδιαιτερη διαθεση ειναι γκρινιαρα, ολιγοφαγη....και χτες εβγαλε και σπιθουρακια στους βραχιονες της ασπρα μικρα...........

Τωρα με αυτα και με αυτα που διαβαζω...εχω αγχωθει ρε κοριτσια...!

Ωραία.....

Κι εμείς σήμερα θα το κάνουμε... το αναβάλλω συνέχεια...

αλλά πρέπει να γίνει πριν μας πιάσουν οι πολλές ζέστες!!!

Για να δούμε με το φαγητό τι θα κάνει?? γιατί και εμας θα φαει καμμια μέρα!!!

Αν δεν τρωει ο Κωνσταντίνος στάνταρ θα φταίει το εμβόλιο!!!

Ο Θεος βοηθός!!!!!!

Καλημερα κοριτσια. Ψαχνοντας στο φορουμε για τα εμβολια και τις παρενεργειες επεσα πανω σας και ομολογω πως λιγο ανακουφιστηκα με αυτα που διαβασα. Πριν απο 10 μερες καναμε και μεις της ιλαρας-ερυθρας-πολιομυελιτιδας και εχουμε εδω και κατι μερες απεριγραπτη γκρινια και κλαμματα χωρις λογο και εχουμε βγαλει και ψιλα σπυρακια στα ποδια και στα χερια. Ημουν ετοιμη να παρω τον γιατρο αλλα ειπα να ριξω και μια ματια στο ιντερνετ μπας και βρω οποιοπαθουσες μαμαδες και παρηγορηθω και να που βρηκα. Επισης δεν τρωμε με ορεξη και τα παραταμε ολα. Πυρετο δεν καναμε.

Ελπιζω μεσα στις επομενες μερες να ηρεμησουμε.

Y9MXp3.png

• 1 month later...

εμεις το καναμε πριν δυο μερες!!!η μικρη εχει πολυ γκρινια, καθολου ορεξη και σημερα μου εκανε και εμμετο.ο γιατρος ειπε οτι σε 8 με 10 μερες θα κανει πυρετο κΑι θα βγαλει σπυρακια. εγω συνεχεια την προσεχω μηπως μου ανεβασει πυρετο!!ανησυχω

• 1 χρόνο μετά...

Εμείς κάναμε το priorix ( oxi tetra) και πάνω στην βδομάδα καναμε από 38,8-39,5 πυρετό , σήμερα τρίτη μερα εχει μεχρι 37,7 .Ο γιατρός είναι αρνητικός ότι οφείλεται στο εμβόλιο ........Δεν ξερω ....πρεπει να ερθει να τηνδει ?

jHgFp3.png

Εμείς κάναμε το priorix ( oxi tetra) και πάνω στην βδομάδα καναμε από 38,8-39,5 πυρετό , σήμερα τρίτη μερα εχει μεχρι 37,7 .Ο γιατρός είναι αρνητικός ότι οφείλεται στο εμβόλιο ........Δεν ξερω ....πρεπει να ερθει να τηνδει ?

κι εμένα έχει ανεβάσει πυρετό μετά από ορισμένα εμβόλια αλλά η γιατρός αρνήται ότι μπορεί να οφείλονται στα εμβόλια παρόλο που ο κατασκευαστής το αναφέρει σαν πάρα πολύ συχνή παρενέργεια! Θα μας κουλάνουν οι γιατροί!:roll:

κι εμένα έχει ανεβάσει πυρετό μετά από ορισμένα εμβόλια αλλά η γιατρός αρνήται ότι μπορεί να οφείλονται στα εμβόλια παρόλο που ο κατασκευαστής το αναφέρει σαν πάρα πολύ συχνή παρενέργεια! Θα μας κουλάνουν οι γιατροί!:roll:

Μα μου λένε οι πιο πολλοί μετα το 1ο 24ωρο κανει πυρετο και στο ιντερνετ διαβασα ότι θελει 5 μερες για να αρχισει ο οργανισμός να παραγει αντισωματα ...Θα διαβάσω τις οδηγίες όμως δεν το σκέφτηκα ..

jHgFp3.png

• 6 months later...

Επαναφερω το θεμα αυτο μιας το κοριτσακι μου 16 μηνων εκανε πριν 10 μερες το εμβολιο και σημερα ειναι η 3η μερα πυρετου γυρω στο 38. Ειναι φυσιολογικο να κανει 3 μερες πυρετο λογω εμβολιου ή μηπως συμβαινει κατι αλλο?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...