Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μήπως αποθηλάζω και δεν το καταλαβαίνω;;;;;

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια! Είμαι καιρό στο forum και γενικά έχω διαβάσει αρκετά για τον θηλασμό και με την δική σας βοήθεια έχω καταφέρει να θηλάσω μέχρι τώρα την αγάπη μου!!!! Το προβλημά μου είναι το στήθος μου. Από το Σαββάτο το βλέπω... πιο άδειο να το πώ; Υπάρχει περίπτωση να τελειώνει το γάλα; Η μικρή αυτές τις μέρες δεν έχει και την τρομερη όρεξη να φάει, ίσως φταίει οτι την ενοχλούν τα ούλα της. Πιο έντονα ξεκίνησε από την Κυριακη ξημερώματα. Καθετε λίγο αλλά συχνά. Πιο παλιά είχα πρόβλημα που είχα τόσο γάλα που πεταγόταν και επνιγε το μωρό μου. Ετσι εγώ όποτε μπορουσα εβγαζα λίγο πρίν. Μέχρι και το Σαββάτο το στηθος μου ήταν αρκετά γεμάτο και αν έδινα 2 γευματα από το ίδιο στήθος (που συνήθως αυτό έκανα) το άλλο ήταν έτοιμο να σκάσει. Αλλά από το Σαββάτο έρχισε να μην είναι έτσι. Φανταστείτε το βράδυ που η μικρή ξυπνάει 2-3 φορες, εγώ αναγκαζόμουν να το βγάζω σε θηλαστρο το στήθος που ηταν γεμάτο, τώρα είναι πολύ πολύ πολύ λίγο γεμάτο. Σαν να έχει φάει η μικρή και σταμάτησε στην μέση το φαγητό της. Τι γίνεται; Βέβαια έχω παρατηρήσει το γάλα μετά από λίγο γίνεται κατασπρο αλλά μου φαίνεται πολύ λίγο για να χορταίνει η μικρή. Τι να κανω; Είμαι πολύ μπερδεμένη! Δεν ξέρω αν χορταίνει. Τις περισσότερες φορες αφού φάει (και όχι λαίμαργα όπως παλιά), σταματάει και παίζει με το στήθος μου ή δείχνει να γκρινιάζει, σαν κάτι να την ενοχλει, όταν το κάνει αυτό την σηκώνω να ρευτεί και την ξαναβάζω να συνεχίσει, τις περισσότερες φορές κλαίει, ή το παίρνει και μετά από 1 λεπτό αρχίζει το κλάμα. Σημερα θα την ζυγίσω. Κάθε εβδομάδα την μετράω και το λιγότερο που έχει πάρει ποτε ήταν 175 γρ ενώ το περισσότερο 360γρ. Της αλλάζω 6 με 7 πάνες, όλες βρεγμένες και από αυτες 3 με 4 έχει κακάκια. Εκεί στο χρώμα παίζουμε, συνήθως μουσταρδί (ανοιχτό ή σκούρο) με βλέννα (πολύ λίγο) και λίγο πράσινο (κομματάκια). Δείχνει να τρώει αλλά της φτάνει; και άν συνεχίσει έτσι μήπως θα ελλάτωθεί και άλλο και στο τέλος δεν έχω καθόλου. Τρώει κάθε 2 με 3 ώρες μερικές φορές έχει συμβέι να πάει και 4 (όταν κοιμάται) και το βράδυ πεφτει για ύπνο από την 8 μέχρι της 2 δεν ακούγεται καθόλου και μετά από εκεί κάθε 3 ώρες αλλά με ανησυχίες όλη την ώρα. Αυτα! Το ξέρω μεγάλο το μύνημά μου και συγνώμη αλλά πραγματικά έχω αγχος τώρα και είμαι 1 βημα πρίν το ξένο γάλα! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

Διαφημίσεις

Γειά σας κορίτσια! Αυτα! Το ξέρω μεγάλο το μύνημά μου και συγνώμη αλλά πραγματικά έχω αγχος τώρα και είμαι 1 βημα πρίν το ξένο γάλα! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου, δεν νομίζω ότι το ξένο γάλα θα σου δώσει τη λύση. Θήλασα την κόρη αποκλειστικά 10 μήνες κ είχαμε τα σκαμπανευασματά μας, ίσως την τριγυρνάει κάποιο κρυωματάκι, καποια ενόχληση, επέμεινε με το θηλασμό κ όλα θα πάνε καλά, θα σου απαντήσουν σίγουρα κ πιο έμπειρες μανούλες στο θέμα του θηλασμού

Ήδη από την πρόσληψη βάρους που ανέφερες και τις πάνες ξέρεις ότι τα πάτε πολύ καλά. Με την εδραίωση του θηλασμού ρυθμίζεται και το γάλα και δεν πρήζεσαι πλέον οπότε είναι φυσιολογικό. Συνέχισε να θηλάζεις όπως τώρα και μπορείς να δίνεις ένα στήθος εναλλάξ σε κάθε γεύμα μέχρι το μωρό να σου δώσει την ένδειξη ότι θέλει περισσότερο. Για τα πράσινα κακά δες το τόπικ για υπερπαραγωγή και πράσινα κακά.

Γειά σας! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η μικρή αυτή την εβδομάδα πήρε 130γρ. Λίγο πιο κάτω από το κανονικό. Τα κακάκια της από εχθές είναι μόνο μουσταρδί, άρα καλά πάμε από εκεί. Δηλαδή Morchelina θα είναι μαλακό σαν όταν είναι όταν έχεις θηλάσει; Γιατί κάπως έτσι είναι. Η μικρή βάζει συνεχώς το χέρι της στο στόμα και το πιπιλίζει! Είναι ούλα; Είναι πείνα; Είμαι νέα μανούλα και όλα μου φαίνονται βουνό!!! Να της δώσω πιπίλα; Να την αποφύγω; Ποιό πολύ με αγχώνει το στήθος μου, γιατί και λιγότερα γραμμάρια να πάρει, οκ μπορεί να είναι τα ούλα και να μην πεινάει τόσο. Αλλά αυτή η αίσθηση που έχω, να είναι το στήθος μου τόσο μαλακό, όπως ήταν όταν ήταν άδειο, με κάνει να μη είμαι σίγουρη για το πόσο γάλα παράγω;

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

Γειά σας! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η μικρή αυτή την εβδομάδα πήρε 130γρ. Λίγο πιο κάτω από το κανονικό. Τα κακάκια της από εχθές είναι μόνο μουσταρδί, άρα καλά πάμε από εκεί. Δηλαδή Morchelina θα είναι μαλακό σαν όταν είναι όταν έχεις θηλάσει; Γιατί κάπως έτσι είναι. Η μικρή βάζει συνεχώς το χέρι της στο στόμα και το πιπιλίζει! Είναι ούλα; Είναι πείνα; Είμαι νέα μανούλα και όλα μου φαίνονται βουνό!!! Να της δώσω πιπίλα; Να την αποφύγω; Ποιό πολύ με αγχώνει το στήθος μου, γιατί και λιγότερα γραμμάρια να πάρει, οκ μπορεί να είναι τα ούλα και να μην πεινάει τόσο. Αλλά αυτή η αίσθηση που έχω, να είναι το στήθος μου τόσο μαλακό, όπως ήταν όταν ήταν άδειο, με κάνει να μη είμαι σίγουρη για το πόσο γάλα παράγω;

Γιατί έδινες δύο γεύματα από το ίδιο στήθος και άφηνες το άλλο να πρήζεται; Το πρησμένο στήθος δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι δεν χρειάζεται τόσο γάλα και να μειωθεί η παραγωγή του. Καλά μην αγχωθείς τώρα για μείωση παραγωγής αφού το μωρό σου τα πάει τόσο καλά, αλλά έτσι λειτουργεί.

Να δίνεις εναλλάξ το κάθε στήθος σε κάθε θηλασμό αλλά να δοκιμάζεις και το άλλο και όσο πάρει. Την επόμενη φορά να ξεκινάς από το αυτό που θήλασε λιγότερο ή καθόλου την προηγούμεη φορά. Εγώ άλλαζα τη βέρα μου αφού τελείωνα το θηλασμό για να ξέρω από ποιο να ξεκινήσω γιατί από το πρήξιμο δεν καταλάβαινα. Ίδια ήταν. Να αφήνεις το μωρό στο στήθος άρκετή ώρα να φτάνει στο λιπαρό γάλα, τα μουσταρδί κακά με σποράκια λίπους είναι ένδειξη ότι το κάνει. Πράσινα κακά δείχνουν ότι το μωρό παίρνει μόνο το ελαφρύ γάλα στην αρχή και δεν φθάνει στο λιπαρό. Αυτό μπορεί να γίνει αν σε ένα γεύμα αλλάζει από το ένα στήθος στο άλλο πολύ σύντομα. Κατ' αυτό τον τρόπο στις πάνες φαίνεται ότι τρώει ικανοποιητικά αλλά μπορεί να μην παίρνει το αναμενόμενο βάρος.

Από το να πιπιλίζει το δάχτυλό της κατ' εμέ καλύτερη η πιπίλα. Αλλά μην πέσεις στην παγίδα να μειώσεις το ρυθμό θηλασμού επειδή το μωρό μπορεί να γίνει πιο ήσυχο και δεν ζητάει.

Μετράς πάνες με τσίσα 5-6 ημερησίως, τα κακά αραιώνουν κάπως σε σχέση με την αρχή, ζυγίζεις και παρακολουθείς. Αυτός είναι ο τρόπος στο θηλασμό. Αν θες απαντάς και σε αυτές τις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

για πληρέστερη εικόνα.

Διαφημίσεις

Morchelina ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντησή σου. Το έδινα 2 φορές γιατί είχα υπερπαραγωγή (έτσι το έβλεπα εγώ) και πίστευα, από κάποια διαβάσματα μεσα στο φορουμ, ότι είναι πιο σωστό. Μπορεί και να ήταν λάθος. Τώρα το κάνω εναλλάξ. Δεν επαναπαύομαι, πρώτα θα της δίνω το στήθος κι μετά, αν δεν το θέλει, την πιπίλα. Αν θελήσω να αρχίζω να κάνω "ψυγείο" από το γάλα μου, πώς να το κάνω χωρίς να προκαλέσω υπερπαραγωγή; Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου και συγνώμη για τις πολλές μου ερωτήσεις.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος / 39 εβομάδες και 4 ημέρες

Β. Το φύλο του βρέφους / Κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) / Φυσιολογικός τοκετός

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιο

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Δεν νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες /

3000 γρ γεννήθηκε 11/12/2009

2945 γρ έφυγε από το νοσοκομείο 15/12/2009

17/12/2009 2995γρ με δικιά μας ζυγαριά

31/12/2009 3665γρ

7/1/10 3945γρ

21/1/10 4435 γρ

11/02/10 5.035γρ

25/2/10 5.365γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8 γευματα περίπου

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα / Δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) / -

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

mini electric της medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: 2 με 3 την εβδομάδα έκανα

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι Συνήθως τα ξημερώματα το έκανα αυτό

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 5 με 10 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6 με 7 πάνες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 3 με 4

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Πιστεύω εδώ και 2 εβδομάδες την ενοχλούν τα ούλα της γιατί έχει πολλά σαλάκια και βάζει τα χέρια της μέσα στο στομα

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

Ένα σχόλιο μόνο... κι αυτό από την εμπειρία μου. Νομίζω πως στους 2 μήνες ρυθμίζεται το στήθος ως προς το θηλασμό. Θυμάμαι πως μέχρι το δίμηνο στα δίδυμα θήλαζα συνέχεια! Όμως στους 2 μήνες.... ο θηλασμός έγινε υπόθεση 7 λεπτών !!! Το στήθος έμοιαζε πιο άδειο, σταμάτησα να βρέχω τις μπλούζες κι έτσι δε χρειαζόταν να χρησιμοποιώ τόσο συχνά επιθέματα στήθους. Τα παιδιά όμως έπερναν αυτά που έπρεπε στο μήνα. Δε θυμάμαι να τα ζύγιζα πια ανά εβδομάδα. Η ζύγιση στον παιδίατρο ήταν αρκετή (και δεν είχα ζυγαριά στην κουζίνα που να με βολεύει πια... αφού αυτά είχαν μεγαλώσει).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ευχαριστώ πολύ Alcyon! Νοιώθω πιο καλά τώρα και πιο σίγουρη! :P:p:p Όντως η μικρή θηλάζει πολύ γρήγορα. 5 λεπτά νομίζω!!! Άρα καλά πάμε:P:p:p.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

Καλησπέρα κι' από μένα...

Γέννησα 12/12/08 και πέρυσι τέτοια εποχή .... περνούσα τα ίδια. Κάπου θα υπάρχουν και μηνύματα μου ;).

Νομίζω ότι η Alcyon έχει δίκιο. Μετά τους δύο μήνες το ένοιωθα και εγώ αυτό, αλλά μάλλον είχε να κάνει με τη ρύθμιση της παραγωγής. Ταυτόχρονα ο μικρός γκρίνιαζε πολύ στο στήθος (ίσως γιατί είχε συνηθίσει να τρέχει το γάλα χωρίς κόπο) και εγώ γεμάτη ανασφάλεια άρχισα τη μαγιά. Ήθελα να νοιώθω αυτό το αίσθημα ότι το στήθος είναι γεμάτο. Πάντως παρά τα σκαμπανεβάσματα (κυρίως της ψυχολογίας μου μ' όλα αυτά) δεν τα παράτησα. Δεν έδωσα ούτε ένα μπουκάλι ξένο γάλα και ακόμα και σήμερα έχει τρία γεύματα από το στήθος μου, που αν με ρωτήσεις.... νομίζω πως είναι άδειο αλλά όταν θηλάζει και τον "πειράξω", βλέπω το στόμα του γεμάτο γάλα.

Καλή συνέχεια .... με πολλούς χορταστικούς θηλασμούς ! :lol:

Διαφημίσεις

Αν θελήσω να αρχίζω να κάνω "ψυγείο" από το γάλα μου, πώς να το κάνω χωρίς να προκαλέσω υπερπαραγωγή; Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου και συγνώμη για τις πολλές μου ερωτήσεις.

Δεν το έκανα οπότε πρέπει να μπεις στην κατάλληλη ενότητα. Έχω διαβάσει όμως ότι αντλείς μία ώρα από το τελευταίο γεύμα, η ώρα αρχίζει από την αρχή του θηλασμού και όχι από το τέλος του. Ώστε να έχεις και γάλα για άντληση και γάλα για το μωρό όταν πεινάσει.

Παρακολούθησε τα κακά της, αν ξαναγυρίσουν πράσινα να την ξεγελάς να μένει πιο πολύ ώρα στο στήθος να παίρνει το λιπαρό γάλα.

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Μου δίνεται δύναμη να συνεχίσω. Θα το κοιτάξω αυτό για το "ψυγείο".

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

Κοριτσάκι γύρω στον τρίτο μήνα ρυθμίζεται η παραγωγή και το στήθος όντως μοιάζει άδειο , επειδή είναι μαλακό . Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζουμε , γιατί όπως όλες ξέρουμε ο αδένας παράγει το γάλα . Μεγαλώνοντας το μωρό θα τρώει πιο γρήγορα και δεν θα κάνει μεγάλα γεύματα . Ο δικός μου στην αρχή θήλαζε και 40 λεπτά το γεύμα , μετά 20 λεπτά , 15 λεπτά και το έφτασε 7-8 λεπτά με τον καιρό . Κάθε μωρό έχει τον δικό του ρυθμό .

Εμένα είναι 16 μηνών και ακόμη δεν του έχω δώσει ποτέ ξένο γάλα , θηλάζει τουλάχιστον 5-6 φορές το 24ώρο . Το στήθος μου είναι τόσο μαλακό και μετά από 7-8 ώρες που και εγώ αναρωτιέμαι , ενώ ξέρω πως είναι λάθος μήπως μου κόβεται το γάλα . Μερικές φορές ενώ θηλάζει σταματά απότομα για να πει κάτι και μόνο τότε βλέπω το γάλα μου , που πετάγεται σαν συντριβανάκι και ο μικρός γελάει .

Μην ασχοληθείς καθόλου με το ξένο γάλα .

Έχει δίκιο η Αρχοντούλα.

Ξέχασα να αναφέρω πως η μικρή μου που κοντεύει τώρα τους 13 μήνες.. θηλάζει κι αυτή για λίγα λεπτά. Έχω μόνο δύο γεύματα στη μέρα. Και το στήθος φαίνεται τόσο μαλακό και δείχνει τόσο "άδειο". Κι όμως... η μικρή κάτι καταπίνει.... σίγουρα όχι αέρα! :P

Συνέχισε... και μη μπαίνεις στην ιδέα του συμπληρώματος. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...