Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

χρειάζονται όλα?

eleanax

Recommended Posts

επειδή δεν έχουμε ακόμα πολλά παιδάκια στο σόι και στον φιλικό κύκλο έχω άγνοια για το θέμα, ακούω που φτιάχνετε πολλά πραγματάκια και καλάθια και μπομπονιέρες και κουτάκια και προσκλήσεις και βαζάκια κι έχω μπερδευτεί, εμένα γενικά μου αρέσουν τα απλά πράγματα και θέλω αν μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι υποχρεωτικό ή τέλως πάντων συνηθίζεται και αν ξεχνάω κάτι:

-προσκλητήρια, πρέπει να έχει και άλλα πραγματάκια, δεν αρκεί ένα απλό προσκλητήριο με φάκελλο?

-μπομπονιέρες, εγώ θέλω 1 στυλ, όχι παιδικές και μεγάλων, μάλιστα έχω σκεφτεί ή κάτι σε θαλασσινό ή βαρκούλα, μιας και η βάφτιση θα γίνει δίπλα στη θάλασσα, ή παλιά ξύλινα ή κεραμικά παιδικά παιχνίδια, σβούρες, στρατιωτάκια, ανεμόμυλοι κ.α.

-πρέπει να έχουν οπωσδήποτε smarties και γλυφιτζούρια ή αρκούν τα κλασικά κουφέτα, άντε και με γέμιση σοκολάτα ως κάτι special?

-μαρτυρικά, είναι ασορτί με τις μπομπονιέρες, συνήθως τι έχουν τώρα?

-ο στολισμός? κάτι για την κολυμπήθρα, είναι απαραίτητο, μου αρέσει σχετικά απλή, και κάτι για το χώρο, έξω τι βάζουν? αρκούν μπαλόνια και φαναράκια στα δέντρα?

-από γλυκάκι τι γίνεται, σκέφτομαι κάτι σε αμυγδαλωτό λόγω ζέστης, να είναι και κάτι παραδοσιακό που να θυμίζει νησί, π.χ. σιφναίικα ή υδραίικα αμυγδαλωτά, για να μπορεί να το φας επι τόπου, όχι γλυκό του κουταλιού

-βιβλίο ευχών είναι απαραίτητο?

-θα κάνουμε μάλλον catering έξω από την εκκλησία, έχετε κάποια απαραίτητα tips, προφανώς δε χρειάζεται κάποιος στολισμός των τραπεζιών

ξεχνάω κάτι?, please βοηθήστε μία άσχετη μαμά!

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

οπως τα ειπες ειναι ολα σωστα!κ ακουγονται κ ομορφα!απλα ολα τα αλλα ειναι για να νιωσουμε οτι ..περιποιουμαστε λιγο το θεμα αλλα τιποτα δεν χρειαζεται αναγκαστικα

Καταρχην να σου ζησει το μωρακι σου.

Δεν υπαρχει κατι στανταρ και πρεπει.Η καθε μανουλα κανει οτι της αρεσει και οτι αντεχει η τσεπη της.Εμεις π.χ.θελαμε μια τελειως απλη βαφτιση χωρις στολισμους κτλ.Καποια αλλη μανουλα ομως μπορει να ηθελε βαφτιση υπερπαραγωγη.Δες πρωτα εσυ με τι θα εισαι ικανοποιημενη.

Εμεις στις μπομπονιερες ειχαμε μονο κουφετα,μαρτυρικα δεν ειχαμε καθολου,κολυμπυθρα δεν στολισαμε γιατι δεν το επιτρεπανε,βιβλιο ευχων επισης δεν ειχαμε και το γλυκο το βγαλαμε στο τραπεζι οχι στην εκκλησια.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Αν σου αρέσουν γενικά τα απλά πράγματα, "τα υποχρεωτικά" είναι όπως γράφεις, το προσκλητήριο απλό σε φάκελο, μπομπονιέρες μπορείς να κάνεις ένα μόνο σχέδιο και μόνο με κουφέτα μέσα.

Τα μαρτυρικά κατά τη γνώμη μου όσο πιο απλά τόσο πιο καλά, ένα σταυρουδάκι ή μια Παναγίτσα αρκεί.

Εμένα ο παπάς δεν επέτρεπε να στολίσω την κολυμπήθρα ούτε την εκκλησία, πέρα από μια ανθοστήλη (καλύτερα).

Τα αμυγδαλωτά είναι πολύ ωραία ιδέα είχε κάνει και η αδελφή μου.

Βιβλίο ευχών δεν έκανα σε κανένα παιδί, είναι όμως ωραία ιδέα.

Για το τραπέζι έξω ίσως είναι ωραία να βάλεις καρότσι με παγωτό.

Με το καλό!

Το θέμα είναι τι σου αρέσει εσένα και πόσο θέλεις να επεκταθείς..

Αυτά που συνηθίζονται είναι:

προσκλητήρια - ότι σου αρέσει

μπομπονιέρα (ότι σου αρέσει. όχι απαραίτητα διαφορετική για μικρούς και μεγάλους) και με τα απλά κουφέτα είναι τέλεια

κάποιο γλυκάκι,

τα μαρτυρικά εμείς στη Θεσσαλονίκη δεν τα πολύ χρησιμοποιούμε. Εγώ δεν είχα.

Ο στολισμός δεν είναι απαραίτητος. Ούτε καν της κολυμπήθρας.

Βιβλίο ευχών μόνον αν θέλεις. Ούτε τέτοιο είχα.

Είμαι και εγώ υπέρ των απλών πραγμάτων...

Καλή επιτυχία. Το καλύτερο θα είναι να τα κάνεις όλα όπως τα έχεις φανταστεί και να απολαύσεις την κάθε στιγμή. Δε θέλει άγχος...

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

Διαφημίσεις

Λοιπόν κι εγώ της ίδιας νοοτροπίας είμαι.

Θα κάνω γάμο και βάπτιση μαζί. Ο μόνος "στολισμός" που θα υπάρχει θα είναι οι λαμπάδες.

Μπομπονιέρες δύο σε μία (τούλι με χρωματιστά κουφέτα για το πιτσιρίκι και δέσιμο με τρία κουφέτα για μεγάλους για το γάμο). Κολυμπήθρα δε θα στολιστεί. Επίσης catering στον περίβολο, χωρίς στολισμό, σαπουνόφουσκες, κ.λ.π. Γλυκό θα υπάρχει από το catering οπότε δε θα κάνω έξτρα για τη βάφτιση(αν και μου αρέσει πάρα πολύ το αμυγδαλωτό που σκέφτηκες). Μαρτυρικά φιογκάκι με σταυρουδάκι κλασικότατο. Επίσης δε θα κάνω χαιρετούρα. Την ώρα που θα τσιμπολογάει ο κόσμος θα κάνουμε μια βόλτα να τους ευχαριστήσουμε όλους που μας τίμησαν. Κι επειδή έχω πάρει λίγο ανάποδες μάλλον θα κάνω και σπαρτιάτικο προσκλητήριο.

Επίσης δε θα αγοράσω νυφικό. Ράβω ένα φόρεμα πολύ ιδιαίτερο μεν αλλά όχι νυφικό.

Καλά κάνουν όσοι θέλουν και δίνουν το κάτι παραπάνω, αλλά δεν νιώθω καμιά τέτοια υποχρέωση για το δικό μου.... event γιατί τελικά περί αυτού πρόκειται. Η εκκλησία είναι για μένα πάντα στολίδι από μόνη της και θεωρώ ότι το σημαντικότερο κόσμημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα λόγια των μυστηρίων και οι άνθρωποι που θα μας τιμήσουν. Αυτά από μια επίσης άσχετη μαμά και νύφη (πώς φαίνεται ότι έχω πάρει ανάποδες με το νταβαντούρι και ασχολούμαι μόλις μιαεβδομάδα....)

επειδή δεν έχουμε ακόμα πολλά παιδάκια στο σόι και στον φιλικό κύκλο έχω άγνοια για το θέμα, ακούω που φτιάχνετε πολλά πραγματάκια και καλάθια και μπομπονιέρες και κουτάκια και προσκλήσεις και βαζάκια κι έχω μπερδευτεί, εμένα γενικά μου αρέσουν τα απλά πράγματα και θέλω αν μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι υποχρεωτικό ή τέλως πάντων συνηθίζεται και αν ξεχνάω κάτι:

-προσκλητήρια, πρέπει να έχει και άλλα πραγματάκια, δεν αρκεί ένα απλό προσκλητήριο με φάκελλο?

-μπομπονιέρες, εγώ θέλω 1 στυλ, όχι παιδικές και μεγάλων, μάλιστα έχω σκεφτεί ή κάτι σε θαλασσινό ή βαρκούλα, μιας και η βάφτιση θα γίνει δίπλα στη θάλασσα, ή παλιά ξύλινα ή κεραμικά παιδικά παιχνίδια, σβούρες, στρατιωτάκια, ανεμόμυλοι κ.α.

-πρέπει να έχουν οπωσδήποτε smarties και γλυφιτζούρια ή αρκούν τα κλασικά κουφέτα, άντε και με γέμιση σοκολάτα ως κάτι special?

-ο στολισμός? κάτι για την κολυμπήθρα, είναι απαραίτητο, μου αρέσει σχετικά απλή, και κάτι για το χώρο, έξω τι βάζουν? αρκούν μπαλόνια και φαναράκια στα δέντρα?

-από γλυκάκι τι γίνεται, σκέφτομαι κάτι σε αμυγδαλωτό λόγω ζέστης, να είναι και κάτι παραδοσιακό που να θυμίζει νησί, π.χ. σιφναίικα ή υδραίικα αμυγδαλωτά, για να μπορεί να το φας επι τόπου, όχι γλυκό του κουταλιού

-θα κάνουμε μάλλον catering έξω από την εκκλησία, έχετε κάποια απαραίτητα tips, προφανώς δε χρειάζεται κάποιος στολισμός των τραπεζιών

ξεχνάω κάτι?, please βοηθήστε μία άσχετη μαμά!

λοιπον μη μπερδευεσαι το οτι καποιοι κανουν σουπερ γουαου υπερπαραγωγη τα βαφτισια ειναι καθαρα θεμα γουστου..οπως και στο γαμο..αλλοι θελουν απλα πραγματα αλλοι κανουν εκατο πραγματα....σου λεω τι εκανα εγω....απλα προσκλητηρια ωραια με φακελο.....μπουμπουνιερα μια για ολους (ποτε δε καταλαβα αυτο το διαχωρισμο για μεγαλους και παιδια..βαφτιση ειναι αφορα παιδι και εκανα μια που ητανε απλη με κατι που μπορουσαν να το χρησιμοποιησουν ολοι δηλ με ενα μαγνητακι νεραϊδα και ολοι το εχουν στα ψυγεια τους ...οκ κοινοτυπο θα πουν μερικοι αλλα εμενα αυτο αρεσε...στην μικρη θα βγαλω το αχτι μου και θα κανω ακομη πιο παιδικη μπομπο με αρκουδακι για ΟΛΟΥΣ)αυτα που σκεφτηκες ακουγονται πολυ ωραια....μεσα στις μπομπο ειχε σμαρτις αλλα εγω της ειχα πει κουφετα και τσακωθηκαμε μετα τη βαφτιση την αλλη μερα που της πηγα το καλαθακι γιατι γυρανει και μου λεει για να δικαιολογησει το λαθος ε βαφτιση ειναι αυτο ειναι το εθιμο και της λεω ναι ειχαν τοτε του 1800 σμαρτις καλη μου γυναικα !!!!μαρτυρικα τα παιρνει ο νονος...στολισμος ειναι θεμα παλι γουστου και τι θες να δειξεις και να δειχτεις νομιζω....εμενα το πληρωσε ο νονος και βαλαμε μια απλη με τουλι στη κολυμπηθρα και νεραϊδουλες και μπαλονακια αποεξω τριαδες και ενα μινι ενα μικι μεγαλο στη πορτα της εκκλησιας .....τα μπαλονια και αυτα τα τελευταια χρονια φοριουνται γενικα στη βαφτιση....γλυκακι εγω εβαλα κλασικα προφιτερολακια σε κουτακια με ηρωες της ντισνεϊ απεξω....μια χαρα ακουγονται τα αμυγδαλωτα που λες....βιβλιο ευχων ΟΧΙ δεν ειναι απαραιτητο..νεα μοδα και αυτη..εγω σε οσες βαφτισεις εχω παει δεν το εχω δει πουθενα...βασικα σε ενα γαμο μονο το πετυχα πριν ενα χρονο....οσο για το catering δε ξερω εμεις καναμε τραπεζι...

παντως ο στολισμος της εκκλησιας,τα γλυκα του κουταλιου,οι χωριστες μπομπο,το βιβλιο των ευχων ολα αυτα γενικα ειναι προεραιτικα...δεν εισαι υποχρεωμενη ντε και καλα να τα κανεις.....εχω παει και σε βαφτιση που δεν ειχε στολισμο και ολα ητανε μια χαρα...εχω παει και σε βαφτιση Υπερπαραγωγη που καπου το χασανε το παιχνιδι ητανε υπερβολικο αλλα ετσι ειναι και στη ζωη .....με το καλο η βαφτιση

και βεβαια μεχρι να γραψω σου απαντησανε και αλλες κοπελες οποτε εχεις ηδη μια πρωτη εικονα....:wink: γραφετε γρηγορααααααααααααααααα

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Nα και τι κάναμε εμείς:

Aπλό τετράγωνο σε φάκελο

Είχαμε 2, αλλά τελικά οι παιδικές έγιναν ανάρπαστες!

Είχαμε 5 κουφέτα με σοκολάτα

Ούτε που θυμάμαι

Εμείς είχαμε μόνο τη λαμπάδα (less is more, χαχαχα)

Προφιτερόλ, αλλά ήταν καταχείμωνο και το βγάλαμε στο φαγητό μετά.

Δεν είχαμε

ξεχνάω κάτι?

Δεν έχω ιδέα

Συμφωνώ και με τις ιδέες της Ζέττας.

Με το καλο, σε νησί θα το βαφτίσετε;

Θα κάνω γάμο και βάπτιση μαζί. Ο μόνος "στολισμός" που θα υπάρχει θα είναι οι λαμπάδες.

Μπομπονιέρες δύο σε μία (τούλι με χρωματιστά κουφέτα για το πιτσιρίκι και δέσιμο με τρία κουφέτα για μεγάλους για το γάμο). Κολυμπήθρα δε θα στολιστεί. Επίσης catering στον περίβολο, χωρίς στολισμό, σαπουνόφουσκες, κ.λ.π. Γλυκό θα υπάρχει από το catering οπότε δε θα κάνω έξτρα για τη βάφτιση(αν και μου αρέσει πάρα πολύ το αμυγδαλωτό που σκέφτηκες). Μαρτυρικά φιογκάκι με σταυρουδάκι κλασικότατο. Επίσης δε θα κάνω χαιρετούρα. Την ώρα που θα τσιμπολογάει ο κόσμος θα κάνουμε μια βόλτα να τους ευχαριστήσουμε όλους που μας τίμησαν. Κι επειδή έχω πάρει λίγο ανάποδες μάλλον θα κάνω και σπαρτιάτικο προσκλητήριο.

Επίσης δε θα αγοράσω νυφικό. Ράβω ένα φόρεμα πολύ ιδιαίτερο μεν αλλά όχι νυφικό.

Καλά κάνουν όσοι θέλουν και δίνουν το κάτι παραπάνω, αλλά δεν νιώθω καμιά τέτοια υποχρέωση για το δικό μου.... event γιατί τελικά περί αυτού πρόκειται. Η εκκλησία είναι για μένα πάντα στολίδι από μόνη της και θεωρώ ότι το σημαντικότερο κόσμημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα λόγια των μυστηρίων και οι άνθρωποι που θα μας τιμήσουν. Αυτά από μια επίσης άσχετη μαμά και νύφη (πώς φαίνεται ότι έχω πάρει ανάποδες με το νταβαντούρι και ασχολούμαι μόλις μιαεβδομάδα....)

Θα συμφωνήσω μαζί σουουουουου!!!!

eleanax όπως είδες συμφώνησα με την miriki. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι οι ιδέες σου εκτός από φανταστικές είναι από μόνες τους, και όπως τις παρουσίασες....υπερπαραγωγή!!!! Μου άρεσαν πάρα πολύ καθώς είμαι και γω φαν της λιτότητας αφού να φανταστείς στη βάφτιση της 1ης μου κόρης δεν είχα τίποτα από αυτά παρα μόνο τη λαμπάδα, το προσκλητήριο, τις μπομπο και το γλυκάκι, καλά θα μου πεις ήταν και το 1999 και δεν τα ξέραμε αυτά, αλλά ήταν μια σουπερ απλή βάφτιση την οποία την χάρηκα ιδιαιτέρως. Όταν βάφτισα εγώ στόλισα και την κολυμπήθρα αλλά μην φανταστείς τίποτα το τρελό, απλά στα 3 κεράκια που βρίσκονται πάνω στην κολυμπήθρα πέρασα τούλι όμοιο με εκείνο της λαμπάδας και του μπουκαλιού με το λάδι. Στην βάφτιση της 2ης κόρης μου....τί να σου λέω ούτε φωτογράφο δεν είχα γιατί στην επαρχία υπήρχε μόνο ένας που αναλάμβάνε τέτοια events ο οποίος στην βάφτιση της άλλης μου κόρης είχε κάψει το φιλμ!!!!! και έτσι είδαμε και αποείδαμε και φώτος έβγαζε ο σύζυγος και ένας φίλος. Όσον αφορά το βιβλίο των ευχών εγώ φέτος το χρησιμοποίησα στα γεννέθλια της Δεσποινούλας μου και μου άρεσε σαν ιδέα γιατί και μεν περιλαμβάνει ένα μέρος της διακόσμησης του πάρτυ αλλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αναμνηστικό στο παιδί όταν μεγάλώσει... Έτσι όπως κατάλαβες ολα είναι θέμα γούστου και προτεραιοτητας. Με το καλό η βαφτισή σας.

Διαφημίσεις

Όπως είπαν και τα κορίτσια τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό. Στη βάπτιση της μπουμπούς μας τα προσκλητήρια τα φτιάξαμε εμείς (απλά στο word). Οι μπομπονιέρες ήταν ίδιες για όλους και επίσης τις έφτιαξα εγώ (2 μέρες δουλειά αφού είχαμε ήδη προμηθευτεί τα υλικά). Smarties, γλυφιτζούρια κλπ δεν είχαμε μόνο 3 είδη κουφέτα με σοκολάτα, καραμέλα, λεμόνι. Μαρτυρικά δεν είχαμε καθόλου. Στολισμό επέμενε η κουμπάρα και στόλισε την κολυμπήθρα. Έξω δεν είχαμε στολισμό, καλύτερο στολισμό από τους ευκάλυπτους δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε. Γλυκάκια πήραμε μια μέρα πριν από ένα ζαχαροπλαστείο καριόκες που δεν λερώνουν κιόλας. Βιβλίο ευχών δεν είχαμε. Τραπέζι δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε αλλά επέμεναν οι γονείς μου οι οποίοι το πλήρωσαν εξολοκλήρου. Είχαμε φωτογράφο και βίντεο.

Μέτα τη νίλα που έφαγα στο γάμο που έτρεχα και τα κανόνιζα όλα και στο τελος βγηκε ένα αποτελεσμα:? (όχι απο δικά μου λάθη ή παραλείψεις) και εγώ ήμουν :cry:. Στη βάφτιση το είδα εντελώς cool το θέμα.

Απλά όμορφα, να είμαστε εμεις και το μωρό μας όμορφα ντυμενοι, να δώσουμε στους καλεσμενους μια σωστή μπουμπουνιέρα και το γνωστο γλυκάκι, χωρίς παιδικές μπουμπουνιερες, γιατί αρκετοί θα πάρουν και απο τις δύο αν κάνω και παιδικές και δε φτάνουν μετά. Ο αντρας μου ήθελε τραπέζι, εγώ όχι, τελικά κερδισε εκείνος με την προυπόθεση να μην πάρουμε δάνεια και καταλήξουμε στον Σαμουήλη. Βιβλίο ευχών αν και μου αρέσει παρα πολύ σαν ιδέα, δε ξέρω που να το βάλω να το βλεπει και να γραφει ο κόσμος και ύστερα έκανα ηδη ένα βιβλιο - ενθυμιο στο μωρό μου και έβαλα μέσα όλες τις ευχες απο καρτούλες που μας έγραψαν στο μαιευτήριο (ναι όσοι μας αγαπάνε εκεί ήρθαν και μας είδαν και όχι στη βαφτιση για τη μάσα... αλλά τεσπα...) και το βρίσκω λίγο περιττό να κάνω ξανά δεύτερο βιβλίο με ευχές. Μαρτυρικά δε θα κάνω γιατί δε ξερω ποιος θα τα μοιράσει. Στολισμό μέσα δεν αφήνει ο παπάς όπως και catering οπότε θα κάνω κάτι έξω με μπαλόνια και τέλος.

Αυτά όσο πιο απλά γίνεται και θα κοιτάξω να περάσω καλά όσο εγωιστικό και αν ακούγεται αυτό γιατί στο γάμο το στερήθηκα.

Αντε και να μας έρθουν όλα ευκολα όσες οργανωνουμε βαφτιση, ή υπερπαραγωγή ή απλή.

pECmp3.png

Με κάλυψες απόλυτα.Ούτε στον γάμο μου ασχολήθηκα ιδιαίτερα ούτε στην βάφτιση της κόρης μου και στον γιό μου όλα επίσης θα είναι πολύ απλά γιατί και σε εμάς θα γίνει σε νησί.

Ελεανα μου τα λεμε κ εκτος καφε!!!!

Οσα περιγραφεις ειναι τελεια, να σου ζησει!!!!!!!!!!!!!!!!:lol:

Λατρευω τα γλυκακια που λες. Μου εχει τυχει να ειναι τοσο λιωμενα απο τη ζεστη κατι σοκολατενια μια φορα που ολοι ειχαν γινει χαλια.

Στολισμο ιδιαιτερο δεν χρειαζεται με το catering, μπορεις να βαλεις μπαλονακια στο μπουφε αν θες το εχω δει σε παρομοια βαφτιση.

Εμεις σε νησι θα το κανουμε οπως ξερεις, στην Τηνο, ενας λογος ακομα να ειναι ολα λιτα και απλα.....Προσκλητηρια και στολισμο δεν θα εχουμε! Μονο λαμπαδες. Μπομπονιερες απο το Χαμογελο του Παιδιου (> ιδεα Κλεοπατρας) και μαρτυρικα οποια μας αρεσουν! Γλυκα θα παρουμε απο ενα ζαχαροπλαστειο εκει, οποια ειναι ντοπια και νοστιμα!! Θα βρω ενα εστιατοριο με παρα πολυ καλο φαγητο και αυτο ηταν....

ΥΓ εγω παντως παντα στις βαφτισεις ζηταω παιδικη μπομπονιεραααα:oops:

α, τώρα θυμήθηκα να σου πω ότι καλού κακού κανόνισε μαζί με το γλυκό να μοιράσεις και νεράκι εμφιαλωμένο, θεωρείται must και η κολλητή μου που το έκανε στο γάμο της στην Πάρο όλοι το καταευχαριστήθηκαν. Και επίσης να σου πω ότι εγώ σε καμμιά βάφτιση των παιδιών μου δεν έκανα τραπέζι γιατί, όπως είπε και η φίλη παραπάνω, τα έδωσα όλα στον γάμο και στους αρραβώνες μου, με δυο τραπέζια τη φορά και με πιατέλες φαγητά-γλυκά και άκουσα και κουτσομπολιά από πάνω και μάλιστα από συγγενείς. Έτσι αποφάσισα και έπραξα το εξής: μετά τη βάφτιση πήγαμε με του κουμπάρους σε μια γνωστή ταβέρνα και πέρα από την κλασσική μερίδα είχα και κατσικάκι σούβλα και περάσαμε καλά και συζητήσαμε και γελάσαμε σαν μια καθημερινή γιορτή!!! Ειλικρινά ήταν ωραία αλλά περισσότερο μου άρεσε που επέλεξα ΕΓΩ ποιοί θα περάσουμε καλά στη βάφτιση του παιδιού μου. Βέβαια όλα αφορούν το προσωπικό γούστο....

Διαφημίσεις

ευτυχώς μου θύμησες τις λαμπάδες!

αυτές είναι υποχρέωση της νονάς ή των γονιών?

1FdQp2.png

Nα και τι κάναμε εμείς:

Συμφωνώ και με τις ιδέες της Ζέττας.

Με το καλο, σε νησί θα το βαφτίσετε;

δε θα είμαστε σε νησί, αλλά δίπλα στη θάλασσα οπότε θαλασσινό άρα και κατ'επέκταση λίγο νησιώτικο τοπίο, στην Αγ.Μαρίνα, στους Αγ.Αποστόλους (Κάλαμος)

ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και για τις γρήγορες απαντήσεις και τις δικές σου και όλων των κοριτσιών

1FdQp2.png

Όπως είπαν και τα κορίτσια τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό. Στη βάπτιση της μπουμπούς μας τα προσκλητήρια τα φτιάξαμε εμείς (απλά στο word). Οι μπομπονιέρες ήταν ίδιες για όλους και επίσης τις έφτιαξα εγώ (2 μέρες δουλειά αφού είχαμε ήδη προμηθευτεί τα υλικά). Smarties, γλυφιτζούρια κλπ δεν είχαμε μόνο 3 είδη κουφέτα με σοκολάτα, καραμέλα, λεμόνι. Μαρτυρικά δεν είχαμε καθόλου. Στολισμό επέμενε η κουμπάρα και στόλισε την κολυμπήθρα. Έξω δεν είχαμε στολισμό, καλύτερο στολισμό από τους ευκάλυπτους δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε. Γλυκάκια πήραμε μια μέρα πριν από ένα ζαχαροπλαστείο καριόκες που δεν λερώνουν κιόλας. Βιβλίο ευχών δεν είχαμε. Τραπέζι δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε αλλά επέμεναν οι γονείς μου οι οποίοι το πλήρωσαν εξολοκλήρου. Είχαμε φωτογράφο και βίντεο.

που βρήκες τόσες γέυσεις κουφέτα? πραγματικά δεν το έχω ξανακούσει, ειδικά το κουφέτο λεμόνι μου κάνει κάτι, please όταν βρεις χρόνο ενημέρωσε μας για το όνομα του μαγαζιού ή του προμηθευτή!

1FdQp2.png

αυτό για τα μαρτυρικά τι είπαν και άλλες κοπέλες ότι δεν είχαν, δεν είναι υποχρεωτικά? ή απλά επειδή τα έχω δει σε όλες τις βαφτίσεις που έχω παει το θεωρώ λανθασμένα δεδομένο? ποια η σημασία τους? ως φυλαχτά?

1FdQp2.png

Ελεανα μου τα λεμε κ εκτος καφε!!!!

Οσα περιγραφεις ειναι τελεια, να σου ζησει!!!!!!!!!!!!!!!!:lol:

Λατρευω τα γλυκακια που λες. Μου εχει τυχει να ειναι τοσο λιωμενα απο τη ζεστη κατι σοκολατενια μια φορα που ολοι ειχαν γινει χαλια.

Στολισμο ιδιαιτερο δεν χρειαζεται με το catering, μπορεις να βαλεις μπαλονακια στο μπουφε αν θες το εχω δει σε παρομοια βαφτιση.

Εμεις σε νησι θα το κανουμε οπως ξερεις, στην Τηνο, ενας λογος ακομα να ειναι ολα λιτα και απλα.....Προσκλητηρια και στολισμο δεν θα εχουμε! Μονο λαμπαδες. Μπομπονιερες απο το Χαμογελο του Παιδιου (> ιδεα Κλεοπατρας) και μαρτυρικα οποια μας αρεσουν! Γλυκα θα παρουμε απο ενα ζαχαροπλαστειο εκει, οποια ειναι ντοπια και νοστιμα!! Θα βρω ενα εστιατοριο με παρα πολυ καλο φαγητο και αυτο ηταν....

ΥΓ εγω παντως παντα στις βαφτισεις ζηταω παιδικη μπομπονιεραααα:oops:

ωραία ιδέα για το Χαμόγελο του Παιδιού, θα το ψάξω κι εγώ, άντε με το καλό να βαφτιστούν τα μπουμπούκια μας, εσείς πότε είστε? έχω χάσει λίγο επαφή με το καφέ, δεν προκάνω, απορώ πότε προλαβαίνετε και γράφετε τόσες σελίδες!

1FdQp2.png

α, τώρα θυμήθηκα να σου πω ότι καλού κακού κανόνισε μαζί με το γλυκό να μοιράσεις και νεράκι εμφιαλωμένο, θεωρείται must και η κολλητή μου που το έκανε στο γάμο της στην Πάρο όλοι το καταευχαριστήθηκαν. Και επίσης να σου πω ότι εγώ σε καμμιά βάφτιση των παιδιών μου δεν έκανα τραπέζι γιατί, όπως είπε και η φίλη παραπάνω, τα έδωσα όλα στον γάμο και στους αρραβώνες μου, με δυο τραπέζια τη φορά και με πιατέλες φαγητά-γλυκά και άκουσα και κουτσομπολιά από πάνω και μάλιστα από συγγενείς. Έτσι αποφάσισα και έπραξα το εξής: μετά τη βάφτιση πήγαμε με του κουμπάρους σε μια γνωστή ταβέρνα και πέρα από την κλασσική μερίδα είχα και κατσικάκι σούβλα και περάσαμε καλά και συζητήσαμε και γελάσαμε σαν μια καθημερινή γιορτή!!! Ειλικρινά ήταν ωραία αλλά περισσότερο μου άρεσε που επέλεξα ΕΓΩ ποιοί θα περάσουμε καλά στη βάφτιση του παιδιού μου. Βέβαια όλα αφορούν το προσωπικό γούστο....

θα έχει catering στον περίβολο της εκκλησίας, οπότε θα έχει νεράκι

1FdQp2.png

ωραία ιδέα για το Χαμόγελο του Παιδιού, θα το ψάξω κι εγώ, άντε με το καλό να βαφτιστούν τα μπουμπούκια μας, εσείς πότε είστε? έχω χάσει λίγο επαφή με το καφέ, δεν προκάνω, απορώ πότε προλαβαίνετε και γράφετε τόσες σελίδες!

κι εγω αν μπεις θα δεις, γραφω πολυ σπανια, δεν προλαβαινω!!!

ωραια ιδεα με το νερακι, θα το κανω κι εγω!

κουφετα εχει οσες γευσεις θελεις ο Χατζηγιαννακης, τα ειχα στο γαμο μου αυτα λετε?

http://www.hatziyiannakis.gr/

Ειμαστε με το καλο 29 Μαιου να μας ζησουν!!!!!

αυτό για τα μαρτυρικά τι είπαν και άλλες κοπέλες ότι δεν είχαν, δεν είναι υποχρεωτικά? ή απλά επειδή τα έχω δει σε όλες τις βαφτίσεις που έχω παει το θεωρώ λανθασμένα δεδομένο? ποια η σημασία τους? ως φυλαχτά?

Τα μαρτυρικά κανονικά μοιράζονται στο τέλος της βάφτισης και τα φορούν οι καλεσμένοι ώς μάρτυρες του μυστηρίου.Γι'αυτό το λόγο ονομάζονται και μαρτυρικά.

τα μαρτυρικα ειναι υποχρεωτικά. Και ειναι υποχρεωτικο να εχουν σταυρό επανω. Αλλα εσενα γιατι σε αγχωνει? τα μαρτυρικα ειναι υπιχρεωση και αγορα του νονου...

απολα αυτα μπορεις να αποφυγεις και το προσκλητηριο. Με ενα τηλεφωνο την κανεις την δουλεια σου!!!!

και το βιβλιο ευχων φυσικα και δεν ειναι απαραιτητο. Μπορεις να κρατησεις τις καρτες που θα σου εχουν στα δωρα και να τις κολλησεις σε ενα τετραδιο....

τα μαρτυρικα ειναι υποχρεωτικά. Και ειναι υποχρεωτικο να εχουν σταυρό επανω. Αλλα εσενα γιατι σε αγχωνει? τα μαρτυρικα ειναι υπιχρεωση και αγορα του νονου...

απολα αυτα μπορεις να αποφυγεις και το προσκλητηριο. Με ενα τηλεφωνο την κανεις την δουλεια σου!!!!

και το βιβλιο ευχων φυσικα και δεν ειναι απαραιτητο. Μπορεις να κρατησεις τις καρτες που θα σου εχουν στα δωρα και να τις κολλησεις σε ενα τετραδιο....

και εγω περυσι που βαφτισα ετσι εκανα. δεν ειχα κανει βιβλιο, το θεωρουσα μοδα της εποχης μας (δεν ειχα ανακαλυψει ακομα κ το forum να παρω ιδεες) κ πηρα μετα ενα ωραιο λευκωμα κ κολλησα ολες τις καρτες των δωρων.

τα μαρτυρικα ειναι απαραιτητα κ συμβολιζουν την ενταξη του μωρου στο Σωμα του Χριστου κ το υπαρχουν μαρτυρες για τη Βαφτισή του. ενα μικρο λιτό σταυρουδακι με μια κορδελιτσα ειναι το καλυτερο.

μην τρελλαινεσαι παντως. κ εγω στην αρχη τα θεωρουσα οοοοολα αυτα βουνο κ γκρινιαζα αλλα μολις μπηκα στο χορο, κατενθουσιαστηκα με τις προετοιμασιες κ τα ψαξιματα

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...