Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

χωρίς ρούχα...

tozdel

Recommended Posts

ποιά είναι η άποψή σας (αφού των ειδικών διίστανται) σχετικά με το αν είναι υγιές να μας βλέπουν τα παιδιά μας γυμνούς.

όταν ντυνόμαστε κλπ - όταν μπαίνουμε/βγαίνουμε από το μπάνιο κλπ

κάνετε μπάνιο με τα παιδιά σας μαζί??? σε ποιές ηλικίες ναι ή όχι???

Διαφημίσεις

ποιά είναι η άποψή σας (αφού των ειδικών διίστανται) σχετικά με το αν είναι υγιές να μας βλέπουν τα παιδιά μας γυμνούς.

όταν ντυνόμαστε κλπ - όταν μπαίνουμε/βγαίνουμε από το μπάνιο κλπ

κάνετε μπάνιο με τα παιδιά σας μαζί??? σε ποιές ηλικίες ναι ή όχι???

Εμείς του Δημήτρη δεν του απαγορεύουμε να μας δει γυμνούς αλλά ούτε και το επιδιώκουμε. Π.Χ. Δεν κλειδώνω πόρτες για να πάω στο δωμάτιο μου να αλλάξω. Απλά την γέρνω λίγο.. Αν μπει μπήκε, δεν θα αντιδράσω καθόλου, ούτε θα με ενοχλήσει, γυρνάω με την πλάτη μου και συνεχίζω να ντύνομαι.

Μέχρι τα 1,5 - 2 χρονών δεν έγερνα καθ΄όλου την πόρτα. 'Η π.χ. στην τουαλέτα τον άφηνα ειδικά όσο ήταν μικρός να μπαίνει.. νομίζω ότι και αυτό έπαιξε μικρό ρόλο στο ότι απαλλάχτηκε απο τις πάνες από πολύ νωρίς. Τώρα μπαίνω κλεινω την πόρτα, αν μπει τον παροτρύνω να παει να κανει κατι αλλο πιο ευχαριστο.. Δηλαδή του το φέρνω στην πλάκα.. Μπάνιο δεν έχω κάνει μαζί του γιατί και οι δύο μεσα στο μπάνιο δεν βολεύει και δεν θα ένιωθα άνετα και εγω.. Γενικά πιστεύω ότι εξαρτάται από την ιδιοσυγρασία των γονιών.. Π.χ υπάρχουν άντρες που κυκλοφορούν με slip στο σπίτι, ο δικός μου δεν το κάνει.. Νομίζω ότι το παιδί πρέπει να χει μια εικόνα σε υγιή βάση και με μέτρο.. 'τόσο... όσο'

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

ΟΟΟ ναι είναι και αυτό ένα θέμα... Σοφία μου συμφωνώ.. Όλα με μέτρο. Αλήθεια πού τριγυρίζεις εσύ σε έχω χάσει !!! :P

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Νικάκη είχα τον Δημήτρη άρρωστουλη, με κόλλλησε και εμένα και ενώ σας διαβάζω λόγω έλλειψης κουράγιων (αυπνία, αδιαθεσία, μπούκωμα, άγχος) και δουλειάς δεν πολυσυμμετέχω.. Την αντιβίωση εγώ δεν την γλίτωσα αν και χαίρομαι γιατί την γλιτώσαμε με τον Δημήτρη το παλέψαμε πολύ και νικήσαμε!!

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Εμάς μας έχει δει πολλές φορές στο μπάνιο και όταν ντυνόμαστε...

Εγώ ειδικά όταν είμαι μόνη μου σπίτι τον έχω συνεχώς από δίπλα μου γιατί αν κλείσω την πόρτα για να ντυθώ ή να πάω τουαλέτα, δεν ξέρω τι σκανταλιά μπορεί να κάνει.

Έτσι έχει δει και τον μπαμπά του γυμνό κάποιες φορές, όταν τύχει.

Αφού βλέπει συχνά εμένα δεν θεωρώ ότι είναι κακό να δει κάποιες φορές και το μπαμπά του. Απλά όταν μας δει να αλλάζουμε ντυνόμαστε σχετικά γρήγορα, αλλά χωρίς να του κρυβόμαστε. Εαν δείξει ενδιαφέρον για το σώμα μας απλά του μιλάμε ότι έτσι είναι η μαμά, εσύ θα γίνεις σαν το μπαμπά και τέτοια.

Κάποιες φορές το έχω σκεφτεί και εγώ μηπως δεν πρέπει να συνηθίσει την ιδέα του γυμνού, όμως νομίζω ότι πρέπει να αισθάνεται όμορφα με το σώμα του και να μην ντρέπεται γι αυτό. Εξάλλου δεν κυκλοφορούμε γυμνοί, και φυσικά θα τον αποτρέψουμε να κάνει και αυτός το ίδιο.

Το παρακάτω είναι από το babycenter.com (στα αγγλικά)

Question: Is it okay for our toddler to see us naked?

Answer: Yes, it's definitely all right. What matters more is how you feel about it.

Until her second birthday or thereabouts, your toddler is unlikely to pay much attention to whether you or anyone else has clothes on. But at some point, usually around 24 months, she'll begin to develop a sense of herself as a separate person, which includes a sense of her body (and yours) as having private parts.

The question is, are you comfortable with your toddler seeing you naked? Some parents are very open with nudity, seeing it as a way to teach their children to accept and take pride in their own bodies. Others feel it's really only okay for their toddler to see the body of the parent of the same sex. Still others think any nudity is problematic, worrying that it will send confusing sexual messages or prematurely instill awareness of sexuality.

Once your toddler begins to grasp that she has control over her own body as an individual, she may start to resist you when you change her diaper or clothes in public. At this point she may also be sensing that public nudity doesn't jibe with the rules of polite society. If she starts reacting to your nakedness with signs of embarrassment such as silly smiles, giggling, or shielding her eyes with her hand, it's probably smart to cover up.

That said, if you feel strongly that you have the right to be naked in the privacy of your own home, you just need to do a little extra work. Tell your child that while the body is nothing to be ashamed of, going without clothes should be reserved for private times and places. Explain that you consider your home a private space where it's okay to wear nothing if no one else is around.

Και εμείς λειτουργούμε με παρόμοιο τρόπο.

Ντυνόμαστε μπροστά του και όταν κάνουμε μπάνιο έχει τύχει κάποιες φορές να ανοίξει την κουρτίνα και να μας δει είτε εμένα είτε τον μπαμπά του.

Στην αρχή μπορεί να κοιτούσε με περιέργεια, ή να μας ρωτούσε κάτι, πάντα φροντίζαμε να του απαντάμε απλά και κατανοητά και μετά του λέγαμε να κλείσει όμως τώρα την κουρτίνα γιατί θα πέσουν νερά έξω ( ή κάτι τέτοιο).

Νομίζω ότι έτσι έχει ξεχωρίσει και στο μυαλό του ότι αυτός είναι αγόρι σαν τον μπαμπά.

Εννοείτε ότι δεν κυκλοφορούμε στο σπίτι γυμνοί ή ο μπαμπάς με το slip, αλλά ούτε και τον διώχνουμε από το δωμάτιο αν μπει την ώρα που ντυνόμαστε

Και εμείς θεωρούμε ότι το σώμα δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπομαστε. Μας βλέπει όταν αλλάζουμε και κάνουμε και μπάνιο μαζί πότε πότε, αυτός στο μπανιεράκι του κι εγώ δίπλα όρθια κάνω ντουζάκι. Δεν έχει πρόβλημα, ούτε καν του κάνει εντύπωση κάτι. Είναι βέβαια μικρός ακόμα. Πάντως η μάνα μου δεν κρυβόταν ποτέ στο μπάνιο και όταν άλλαζε και δεν είχαμε και μεις πρόβλημα, ούτε ο αδερφός μου. Ο πατέρας μου ήταν πιο ντροπαλός και ακόμα θυμάμαι την περιέργεια που είχα...!!

5Aqjp3.png

Noμιζω ότι τους μεταφέρουμε ότι νοιώθουμε. Δηλαδή αν νοιώσουμε ντροπή θα το νοιώσουν και αυτά. Εγώ θυμάμαι και από τον ανηψιό μου γύρω στα 2- 2,5 που δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει σπίτι να είσαι στο μπάνιο και να μην χαλάσει τον κόσμο να μπει. Με είχε δει πάρα πολλές φορές στο ντους και ειλικρινα δεν νομίζω ότι του έκανε εντύπωση γιατί έτσι free είναι και με τη μαμα του και το μπαμπά του.Τώρα δεν ξέρω αν πρέπει αυτό να σταματάει σε κάποια ηλικία για κάποιους λόγους.Ας μας διαφωτίσει η Μαρία επ'αυτού καλύτερα :idea:

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Εμάς η ζουζού είναι 19 μηνών τώρα και κυκλοφορούμε ακόμα γυμνοί μπροστά της. Ενίοτε κάνουμε μπάνιο μαζί της. Έχει αναπτύξει μια περιέργεια για διάφορα σημεία του σώματός μαςκαι φαίνεται να τα συγκρίνει με τα δικά της πχ ζουλ΄ζει και τσιμπάει τα μεμέ της μαμας και του μπαμπά και μετά περιεργάζεται τα δικά της. Προχτές μου σήκωνε το φουστάνει και προσπαθούσε να δει τα οπίσθιά μου και μετά ήρθε μπροστά. είναι αλήθεια πως ένοιωσα άβολα, κυρίως για λόγους υγειηνής.

Πάντως, τώρα που θέλουμε να αρχίσουμε εκπαιδευση τουαλέτας, αφήνουμε ανοικτή την πόρτα της τουαλέτας και έρχεται και της εξηγούμε τι κάνουμε. Βλέπουμε ότι προσπαθεί να μιμηθεί την διαδικασία και έχει πλάκα.

(Όταν την αλλάζουμε κάνει πως σκουπίζεται και όταν θέλει να κάνει κακά της πάει σε μια γωνιά και κάθεται, επίσης αν την ρωτήσεις που κάνει κακά ο μπαμπας και η μαμά, ή οι μεγάλοι σου δείχνει. Επίσης, όταν είμαστε στην τουαλέτα μας κόβει το χαρτί και εποπτεύει το πλύσιμο των χεριών).

Γενικώς όμως δεν κυκλοφορούμε άσχετα γυμνοί στο σπίτι. Το σλιπάκι στον άνδρα και τα εσώρουχα, ως ενδυμασία σπιτιού , βέβαια τα αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το καλοκαίρι το μαγιό, και όταν αλλάζουμε ρούχα αυτό γίνεται στο μπάνιο ή στην κρεββατοκάμαρα.. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον, δε πρόκειται να λάβουμε κάποια απόφαση για το αν το παιδί θα μας βλέπει ή όχι γυμνούς, απλά αυτό συμβαίνει και θα συμβαίνει, έως ότου αποκτήσει φυσικά ντροπαλότητα, πράγμα που έρχεται με την συνείδηση του εαυτού, λίγο αργότερα. κατα την περίοδο αυτή, η ίδια θα επιλέξει και θα επιβάλει μάλλον σε όλους μας μια προσκετικότερη αντιμετώπιση του ιδιωτικού χώρου.