Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι να της πω τώρα?

Recommended Posts

Κορίτσια η κόρη μου σε ένα μήνα κλείνει τα 11 και πηγαίνει 5η Δημοτικού.Γενικά είναι ένα παιδί ατίθασο,δεν μπορεί να υπακούσει εύκολα στους κανονες και γενικά φέτος οι δασκάλες έχουν ένα θέμα μαζί της.Να φανταστείτε στον έλεγχο που πήραμε προχτές τα περισσότερα ήταν 8χτάρια εξαιτίας της συμπεριφοράς της .Λοιπόν σήμερα στο σχολείο της ζήτησαν 2 αγόρια να τα φτιάξουν.Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνουν τα παιδιά σ' αυτήν την ηλικία όταν τα φτιάχνουν?Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι.Από την άλλη οι δύο κολλητές της δεν της μιλάνε γιατί της είπαν ότι όλα τα αγόρια θέλουν εκείνη και θα της μιλήσουν όποτε κάνουν κέφι εκείνες.Εκείνη από την άλλη το έχει δεχτεί αυτό.( δεν ξέρω γιατί).Και με ρωτάει τώρα τι να κάνει.Εγώ τι να της πω τώρα?Σε μία πρώτη προσέγγιση της είπα ότι το καλύτερο θα ήταν να ασχοληθεί με τα μαθήματά της και τις φίλες της και να αφήσει κατά μέρος τα αγόρια,γιατί μετά το μυαλό της θα ασχολείται συνέχει με αυτό το πράγμα και δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί πουθενά.Δεν μπορεί που δεν μπορεί να είναι συγκεντρωμένη πόσο μάλλον άμα αρχίσουν τα φτιαξίματα και όλα αυτά.Να σημειώσω ότι ο ένας εκ των δύο αγοριών την παίρνει κάθε μέρα σπίτι τηλέφωνο και μιλάνε γιά διάφορα.Αφού δεν άντεξα προχθές και του είπα ότι καλό θα ήταν να την παίρνει μόνο το Σαββατοκύριακο γιατί τις καθημερινές έχει διάβασμα και δεν προλαβαίνει.Σας παρακαλώ ζητώ απελπισμένα την βοήθειά σας.Τι να της πω ?Πως να τη βοηθήσω να μη μπει σε αυτό το λούκι με τα αγόρια από τόσο νωρίς αλλά να έχει και τις φίλες της.Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Αν και δεν ειμαι μαμα θα σου πω τη γνωμη μου.Αν παω λιγα χρονια πισω και θυμηθω τα δικα μου μπορω να σου πω οτι ψιλοφλερτακια ειχαμε κι εμεις στο δημοτικο.Βεβαια ηταν ολα στα λογια...δεν καναμε τπτ απολυτως μη φανταστεις.Επειδη ομως οι εποχες αλλάζουν και βλεπω κατι κοριτσακια στο δρομο μια σταλια να ντυνονται ,να βαφονται και να φερονται σαν εικοσαχρονα και πολυ με προβληματιζει το θεμα...σε πρωτη φαση προσπαθησε να την ψαρεψεις για να δεις τι εννοουν αυτα οταν λενε τα φτιαξανε.

πχ

"Βρε αγαπη μου σκεφτομουν αυτο που μου ελεγες...αλλα δεν καταλαβα γιατι οι φιλες σου ζηλεψαν τοσο?Μηπως αν τα φτιαξεις με ενα αγορι θα εισαι ολη την ωρα μαζι του και δε θα τις βλεπεις?Αυτες δεν εχουν αγορια?Τι συζητατε με τα αγορια σας?"

Κατι τετοιο.Αυτο με το τηλεφωνο δε μου πολυαρεσει.11 χρονων και να την παιρνουν τα αγορια στο σπιτι να μιλανε με τις ωρες?Ισως αν κανατε μια συμφωνια...οτι πχ θα μιλαει μονο καθε σκ στο τηλεφωνο.Μηπως να ψιλοκρυφακουγες και λιγο τι σκατα λενε δλδ με το αγορι της στο τηλεφωνο?Ξερω δεν ειναι σωστο αλλα...φυλαγε τα ρουχα σου να'χεις τα μισα λενε.Θα μπορουσες να κανεις και με τη δασκαλα ισως μια κουβεντα να δεις τι γινεται.

Παντως να χαιρεσαι ΠΟΛΥ που στα λεει ολα αυτα...αυτο ειναι καλο και παει να πει οτι σε εμπιοστευεται...αυτο ειναι το παν.

Τωρα ατάκες του τυπου "τωρα ειναι καιρος για διαβασμα..ασε τα γκομενιλικια" δεν πιανουν οποτε μην της το πας στο θυμο αλλα στην κουβεντουλα.

εκει στην ηλικια της κορης σου θελει γερα νευρα και διαλογο καλο κουραγιο!!!ειναι τα προεορτεια ολα αυτα πριν το κανονικο πανηγυρι!μην πανικοβαλεσε τοσο δεν κανουν τπτ τα παιδια απλα λενε οτι τα εχουν και τα χαλανε και τα εχουν παλι ετσι παει ειναι ενα παιχνιδι ας το πουμε ετσι .τα κοριτσια ''ξυπνανε'' ποιο νωρις,τα εχω ολα αυτα φρεσκα καθοτι εχω ενα γιο 16χρ. και μια κορη 13χρ.ουτε ο εγκεφαλος τους ειναι ετοιμος να καταλαβει την σχεση ετσι οπως την αντιλαμβανομαστε εμεις.κατι που με στεναχωρισε διαβαζοντας σε ομως ειναι το εξης.γτ ριχνεις ευθυνες στο παιδι σου σε οτι αφορα το σχολειο?λες οτι ειναι ζωηρη καλα κανει και ειναι.η γνωμη μου ειναι οτι οταν ενα παιδι δεν λειτουργη σωστα στο σχολειο δεν φταιει το παιδι αλλα ο εκπαιδευτικος που δεν μπορει να προσεγκυση το παιδι.ειναι λιγο σαν να λεμε σου αφηνω το παιδι μου να μου το κρατησης και σου εσπασε το βαζο αλλα φταιει το παιδι μου που κρατουσε την μπαλα.εσυ επρεπε να του μιλησης και να του εξηγησης οτι δεν παιζουμε μπαλα μεσα στο σπιτι.βαριουνται και εχουν μεγαλο δυναμικο μεσα στις ταξεις και καποια παιδια που ειναι λιγο διαφορετικα αντι να τα βοηθανε τα ριχνουν στο ντουρβα με τα ζωηρα και ατακτα δεν συμφωνω με αυτο καθολου.και για να επανελθω στις σχεσεις,αεν θελεις να μοιραζεσε με την κορη σου τα πραγματα πραγματικα που θα την συμβαινουν απο δω και περα μην της ξαναπεις να κοιταει τα μαθηματα και να αφηση τα αγορια θα την αναγκασεις να ριξει τοιχο γυρω της για να προστατευτει απο σενα ασε που την μπερδευεις,γτ αυτη ειναι μια μεταβατικη περιοδο γι αυτην και εσυ απλα δεν την αφηνεις με αυτα που λες να κανει το βημα της.θα εισαι απο κοντα θα την αφηνεις να σου λεει τα παντα καμια φορα ειναι σοκαριστικα γτ αυτα που ακους απο το παιδακι σου απλα δεν τα δεχεσε το ξερω το εχω περασει πχ. μαμα ο θοδωρης με φιλησε στο στομα και θελει να τα φτιαξουμε σοοοοκκ!εγω ειπα σωπα ρε τον μαγκα τον θοδωρη!!!!αααα!!!αγαπη μου εμεις δεν δινουμε τα φιλια μας οπου και οπου πρεπει να μας κηνυγανε τα αγορια ετσι δεν ειναι?και το σωμα μας ειναι δικο μας και δεν θα αφηνουμε τον καθε θοδωρη να μας πειραζει,ασε που υπαρχουν και καλυτεροι και ομορφοτεροι απο τον θοδωρη θα δουμε πποιο μετα ποιος μας αξιζει.σε πληροφορω οτι και μου ελεγε τα παντα και για τις φιλες της και γι αυτην και παει ο θοδωρης.και περασαμε και μια σχεση μεγαλη περιση με καυγαδες και ρομαντζο τι να σου λεω αλλα δεν εχουν ακομη το πονηρο ή χυδαιο μεσα τους και οταν ξερεις και της οικογενειες των αγοριων συζητας με τις μαμαδες τους και πιστεψε με ειναι ππολυ καλυτερα ετσι.εχουμε φτασει σε ενα σημειο που και ο γιος μου και ακομη φιλοι των παιδιων μου μιλανε μαζι μου της κολητης μου τα παιδια σε μενα ερχονται και μιλαν φυσικα τα λεμε μετα με την φιλεναδα μου απλα εκανε την λαθος στροφη,την ωρα που επρεπε να μιλαει με τα παιδια της το ξερωοτι εχουμε ολες ανχος για το σχολειο τις δολειες μας αλλα τα παιδια μας ειναι αυτα που εχουν προτεραιοτητακαι οι εποχες πυ τα μεγαλωνουμε ειναι δυστυχος πολυ δυσκολες

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

εκει στην ηλικια της κορης σου θελει γερα νευρα και διαλογο καλο κουραγιο!!!ειναι τα προεορτεια ολα αυτα πριν το κανονικο πανηγυρι!μην πανικοβαλεσε τοσο δεν κανουν τπτ τα παιδια απλα λενε οτι τα εχουν και τα χαλανε και τα εχουν παλι ετσι παει ειναι ενα παιχνιδι ας το πουμε ετσι .τα κοριτσια ''ξυπνανε'' ποιο νωρις,τα εχω ολα αυτα φρεσκα καθοτι εχω ενα γιο 16χρ. και μια κορη 13χρ.ουτε ο εγκεφαλος τους ειναι ετοιμος να καταλαβει την σχεση ετσι οπως την αντιλαμβανομαστε εμεις.κατι που με στεναχωρισε διαβαζοντας σε ομως ειναι το εξης.γτ ριχνεις ευθυνες στο παιδι σου σε οτι αφορα το σχολειο?λες οτι ειναι ζωηρη καλα κανει και ειναι.η γνωμη μου ειναι οτι οταν ενα παιδι δεν λειτουργη σωστα στο σχολειο δεν φταιει το παιδι αλλα ο εκπαιδευτικος που δεν μπορει να προσεγκυση το παιδι.ειναι λιγο σαν να λεμε σου αφηνω το παιδι μου να μου το κρατησης και σου εσπασε το βαζο αλλα φταιει το παιδι μου που κρατουσε την μπαλα.εσυ επρεπε να του μιλησης και να του εξηγησης οτι δεν παιζουμε μπαλα μεσα στο σπιτι.βαριουνται και εχουν μεγαλο δυναμικο μεσα στις ταξεις και καποια παιδια που ειναι λιγο διαφορετικα αντι να τα βοηθανε τα ριχνουν στο ντουρβα με τα ζωηρα και ατακτα δεν συμφωνω με αυτο καθολου.και για να επανελθω στις σχεσεις,αεν θελεις να μοιραζεσε με την κορη σου τα πραγματα πραγματικα που θα την συμβαινουν απο δω και περα μην της ξαναπεις να κοιταει τα μαθηματα και να αφηση τα αγορια θα την αναγκασεις να ριξει τοιχο γυρω της για να προστατευτει απο σενα ασε που την μπερδευεις,γτ αυτη ειναι μια μεταβατικη περιοδο γι αυτην και εσυ απλα δεν την αφηνεις με αυτα που λες να κανει το βημα της.θα εισαι απο κοντα θα την αφηνεις να σου λεει τα παντα καμια φορα ειναι σοκαριστικα γτ αυτα που ακους απο το παιδακι σου απλα δεν τα δεχεσε το ξερω το εχω περασει πχ. μαμα ο θοδωρης με φιλησε στο στομα και θελει να τα φτιαξουμε σοοοοκκ!εγω ειπα σωπα ρε τον μαγκα τον θοδωρη!!!!αααα!!!αγαπη μου εμεις δεν δινουμε τα φιλια μας οπου και οπου πρεπει να μας κηνυγανε τα αγορια ετσι δεν ειναι?και το σωμα μας ειναι δικο μας και δεν θα αφηνουμε τον καθε θοδωρη να μας πειραζει,ασε που υπαρχουν και καλυτεροι και ομορφοτεροι απο τον θοδωρη θα δουμε πποιο μετα ποιος μας αξιζει.σε πληροφορω οτι και μου ελεγε τα παντα και για τις φιλες της και γι αυτην και παει ο θοδωρης.και περασαμε και μια σχεση μεγαλη περιση με καυγαδες και ρομαντζο τι να σου λεω αλλα δεν εχουν ακομη το πονηρο ή χυδαιο μεσα τους και οταν ξερεις και της οικογενειες των αγοριων συζητας με τις μαμαδες τους και πιστεψε με ειναι ππολυ καλυτερα ετσι.εχουμε φτασει σε ενα σημειο που και ο γιος μου και ακομη φιλοι των παιδιων μου μιλανε μαζι μου της κολητης μου τα παιδια σε μενα ερχονται και μιλαν φυσικα τα λεμε μετα με την φιλεναδα μου απλα εκανε την λαθος στροφη,την ωρα που επρεπε να μιλαει με τα παιδια της το ξερωοτι εχουμε ολες ανχος για το σχολειο τις δολειες μας αλλα τα παιδια μας ειναι αυτα που εχουν προτεραιοτητακαι οι εποχες πυ τα μεγαλωνουμε ειναι δυστυχος πολυ δυσκολες

Κουφετάκι εμένα η κουκλίτσα μου είναι μωρό ακόμα, αλλά πραγματικά τα σέβη μου για την αντιμετώπισή σου. Μπράβο σου, ελπίζω όταν θα έρθει η στιγμή αυτή να μπορέσω και εγώ να το αντιμετωπίσω με την ηρεμία, εξυπνάδα και ευαισθησία που το αντιμετώπισες εσύ. Μπράβο ξανά, και Νάνσυ δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση από από αυτή που σου είπε το Κουφετάκι.

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Αυτές οι ηλικιες 13-17 ειναι οι χειροτερες.Και ξαναλεω δεν ειμαι μαμα ακομα και ειμαι εξω απο το χορό που λενε και ισως κάποια πραγματα τα λεω με μεγαλη ευκολια.Θελω να πιστευω πως αν ενα παιδι απο μικρο εχει παρει σωστες βασεις απο την οικογενεια του και εχει μαθει πρωτα απόλα να σεβεται τον εαυτο του και τους γυρω του θα εχει μια νορμαλ εφηβεια.Κουβεντα απο μικρα θελουν τα παιδια ωστε να υπαρχει εμπιστοσυνη απο και προς τους γονεις.Αυτο ειναι το παν.Εννοειται θα τα κανουν ολα..και θα βαφτουν και θα φλερταρουν...αρκει να μη θετουν σε κινδυνο τον εαυτο τους.

Διαφημίσεις

Καλο μου κουφετακι δεν σε παρεξηγω !!!!!!!!!!!!!!!! Ειμαι πολυ ανοιχτος ανθρωπος και πραγματικα δεν παρεξηγουμε ευκολα .!!!!!!!!!Κι εγω εκανα την σχεση μου πιο ''ΣΟΒΑΡΗ'' και στα 18 και κατι ψιλα γνωρισα τον αντρα μου αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα προσπαθω καθημερινα μα ειμαι διπλα της παντα και να κραταω μια ''οσο μπορω φιλικη σχεση'' με το παιδακι μου για να μου λεει οτι την απασχολει και βασικα θελω να με εμπειστευεται .Ονειρευομαι το παιδακι μου να εχει το θαρρος να μου λεει τα παντα .Οχι για να της ''κουμανταρω'' τη ζωη της!!!!!!!!!!!Δεν το θελω αυτο σε καμια περιπτωση!!Αλλα για να της δινω ΜΟΝΟ συμβουλες.Εχω ζησει καποιες καταστασεις κι εχω την εμπειρια να βοηθησω το μωρο μου να χαρει τα νιατα της και να εχει καλες αναμνησεις!!!!!!!!!!!!Εγω π.χ. ειχα μηχανη στα 15 μου (ενα παπακι σαραβαλο) και ελεγα στη μαμα μου ''παω μεχρι της φιλης μου το σπιτι (που ειναι 50 μετρα μακρια) και εγω βρισκομουν 9 χιλιομετρα μακρια στην αλλη ακρη του νησιου! Η μαμα μου ηταν αρκετα συντηριτικη και δεν μου αφηνε πολλα περιθορια. Κι ενω δεν μιλουσαμε ανοιχτα για ολα τα θεματα ηξερε τα παντα για μενα , χαχαχαχαχαχαχαχα!!!! κι οταν την ρωτουσα "βρε μαμα που ξερεις που ημουν και με ποιες φιλες μου " παντα μου απαντουσε με στιλ μανταμ Σουσου "ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ. ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ???? ΗΜΑΡΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!!!!ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΜΑΝΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΛΙΟΜΑΝΑ ΕΓΩ???? '' Σαν να την ακουω καθε μερα αυτο μου ελεγε . . . . . . . κι ακομα αυτο λεει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μου φαίνεται ότι για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω μαζί σας και συμμερίζομαι το άγχος σας. Το κουφετάκι μου λυσε αρκετούς προβληματισμούς μου και κατα βάθος χαίρομαι που σε ορισμένα σημεία έχω πράξει το ίδιο π.χ. σε ένα παρόμοιο περιστατικό -δηλ. κάτι χουφτώματα στο σχολείο- της είπα ότι το σώμα μας δεν αφήνουμε να το μεταχειρίζοντια οι άλλοι αλλά όπως εμείς θέλουμε και νιώθουμε, προσπαθούμε να συμπεριφορόμαστε παρέα με τα συναισθήματα και τη λογική μας, σκεφτόμαστε τί συνέπειες έχουν οι πράξεις μας και πόσο έτοιμοι είμαστε να τις αντιμετωπίσουμε. Μετά τη συζήτηση φάνηκε να κατάλαβε αλλά η ουσία είανι ότι -δεν ξέρω αν συμφωνείτε- μπήκε το πρώτο λιθαράκι για τη σχέση μας και την αμοιβαία εμπιστοσύνη, πάνω σ' αυτό το πλαίσιο, νομίζω, ότι πρέπει να στηρίζεται η σχέση μας με τα παιδιά μας και όλα θα πάνε καλά. Φυσικά εννοείται ότι είναι δύσκολες καταστάσεις και σίγουρα εμείς δεν πράτταμε έτσι, άλλωστε ποτέ δεν θα πάψει να υφίσταται και τα χάσμα των γενεών όσο κοντά και να θέλουμε να είμαστε στα παιδιά μας. Επίσης, θα θελα να συμφωνήσω και με την angel25 και να τονίσω ότι ειδικά στην επαρχία το φαινόμενο της "αδυναμίας" του αγοριού βρίσκεται σε τρελή έξαρση ακόμα και ανάμεσα σε μοντέρνες και open mind μητέρες. Κάπου είχα διαβάσει ότι οι γονείς που μεγαλώνουν αγόρια μ' αυτό τον τρόπο είναι από την έλλειψη ή την αδράνεια μέσα στην οικογένεια του ανδρικού προτύπου στην δική τους παιδική ηλικία. Ο κανόνας αυτός έχιε και τις εξαιρέσεις του αλλά για μένα σωστό είναι να δώσουμε τις βάσεις στα παιδιά μας, οποιουδήποτε φύλλου, και μετά στο χέρι τους είναι ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν. Αυτά άντε μέρες που ναι ας μη προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα, ας γίνουμε και μεις λιγάκι παιδιά, θα αρέσει και στα παιδιά μας.......

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!

Η κορη μου εκλεισε το καλοκαιρι τα 10 και πηγαινει πεμπτη δημοτικου.

Δεν ειναι ακομη σε αυτη την φαση αν και παλιοτερα οταν ειχε τελειωσει την πρωτη δημοτικου μου ειχε πει οτι τα εχει με ενα αγορακι και μαλιστα την ειχε φιλησει.

Εγω ημουν ειμαι και πιστευω οτι θα ειμαι ψυχραιμη. Θελω το παιδι μου να με νιωθει διπλα του και οχι απεναντι του γιατι ετσι μαζι, μπορουμε να αντιμετωπισουμε τα παντα.

Δεν θεωρω κακο να εχει ενα φλερτακι, αλλωστε και εμεις δεν ειχαμε στην ηλικια τους? Επισης δεν θεωρω κακο να την παιρνουν τηλεφωνο στο σπιτι.

Οσο για το ντυσιμο των κοριτσιων σημερα, ναι, συμφωνω οτι ειναι υπερβολικο αλλα μηπως και το δικο μας οταν ημασταν 14 ετων δεν θεωρουνταν τοτε υπερβολικο?

Ακομη θυμαμαι οταν πηρα το πρωτο μου κολαν στην πρωτη γυμνασιου και ο μπαμπας μου ειχε κατεβασει τα μουτρα και δεν με αφηνε με τιποτα να το φορεσω.

Ναι η γυναικα του Καισαρα πρεπει να φαινεται τιμια, αλλα προτιμω να ειναι τιμια!!!

Η κορη μου εχει οσο ελευθερια πρεπει. Αλλωστε βρε κοριτσια θα παιδια εχουν το ηθος και την αξιοπρεπεια που τους μαθαινουμε εμεις ως γονεις.

Ενα παιδι κλειδωμενο που δεν ειναι ελευθερο να κανει καποια πραγματα δεν σημαινει οτι μεθαυριο θα ειναι καλυτερος ανθρωπος.

Εχουμε αναρωτηθει γιατι δεν αφηνουμε τα παιδια μας να ζησουν καποια πραγματα? (Δεν εννοω να κανουν ερωτα απο τα 11 τους). Μηπως γιατι φοβομαστε περισσοτερο το τι θα πουν οι αλλοι ?

Καποιες μαμαδες ντρεπονται ακομη να μιλησουν στα κοριτσια τους για την περιοδο και τον ερωτα.

Κατα την δικη μου γνωμη ετσι προστατευουμε το παιδι μας και οχι με απαγορευσεις.

Κορίτσια σας ευχαριστώ για την άμμεση ανταπόκρισή σας.Η κόρη μου τελικά του είπε το πολυπόθητο ναι εχθές ,αφού τον ταλαιπώρησε το Σαββατοκύριακο με το να την παίρνει τηλέφωνο να την ρωτάει και εκείνη να του λέει θα σου πω στο σχολείο.Εκείνος μετά την καταφατική απάντηση άρχισε να τρέχει σαν τρελός από την χαρά του με ένα χαμόγελο μέχρι τ αυτιά.Από εκεί και πέρα δεν νομίζω να άλλαξε και τίποτα μεταξύ τους.Πιο πολύ θέμα εντυπωσιασμού είναι για να λένε ότι τα έχουν φτιάξει με κάποιον.Εκείνος πάλι βέβαια πήρε το απόγευμα τηλέφωνο και τη ζήτησε αλλά εγώ πάλι του είπα οτι τις καθημερινές να μην την παίρνει γιατί διαβάζει ,και αν θέλει μόνο το Σαββατοκύριακο.Απάντηση :Δεν μου το είχατε πει.Στο είχε πει ο πατέρας της.'Εντάξει συγνώμη.Βέβαια σε εκείνη δεν είπα ότι πήρε γιατί έλειπε στο φροντιστήριο.Δεν θέλω να σκέφτεται πότε θα την πάρει τηλέφωνο και όλα αυτά τα επακόλουθα.Μάλλον εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι το 'μωράκι μου' έχει αρχίσει να ασχολείται με αυτά τα πράγματα.Θεέ μου δώσε μου δύναμη και υπομονή!!!!!.Αυτό λέω κάθε μέρα.

Καλο μου κουφετακι δεν σε παρεξηγω !!!!!!!!!!!!!!!! Ειμαι πολυ ανοιχτος ανθρωπος και πραγματικα δεν παρεξηγουμε ευκολα .!!!!!!!!!Κι εγω εκανα την σχεση μου πιο ''ΣΟΒΑΡΗ'' και στα 18 και κατι ψιλα γνωρισα τον αντρα μου αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα προσπαθω καθημερινα μα ειμαι διπλα της παντα και να κραταω μια ''οσο μπορω φιλικη σχεση'' με το παιδακι μου για να μου λεει οτι την απασχολει και βασικα θελω να με εμπειστευεται .Ονειρευομαι το παιδακι μου να εχει το θαρρος να μου λεει τα παντα .Οχι για να της ''κουμανταρω'' τη ζωη της!!!!!!!!!!!Δεν το θελω αυτο σε καμια περιπτωση!!Αλλα για να της δινω ΜΟΝΟ συμβουλες.Εχω ζησει καποιες καταστασεις κι εχω την εμπειρια να βοηθησω το μωρο μου να χαρει τα νιατα της και να εχει καλες αναμνησεις!!!!!!!!!!!!Εγω π.χ. ειχα μηχανη στα 15 μου (ενα παπακι σαραβαλο) και ελεγα στη μαμα μου ''παω μεχρι της φιλης μου το σπιτι (που ειναι 50 μετρα μακρια) και εγω βρισκομουν 9 χιλιομετρα μακρια στην αλλη ακρη του νησιου! Η μαμα μου ηταν αρκετα συντηριτικη και δεν μου αφηνε πολλα περιθορια. Κι ενω δεν μιλουσαμε ανοιχτα για ολα τα θεματα ηξερε τα παντα για μενα , χαχαχαχαχαχαχαχα!!!! κι οταν την ρωτουσα "βρε μαμα που ξερεις που ημουν και με ποιες φιλες μου " παντα μου απαντουσε με στιλ μανταμ Σουσου "ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ. ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ???? ΗΜΑΡΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!!!!ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΜΑΝΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΛΙΟΜΑΝΑ ΕΓΩ???? '' Σαν να την ακουω καθε μερα αυτο μου ελεγε . . . . . . . κι ακομα αυτο λεει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ρενα μου μεγαλο αλανι ησουν κι εσυ χαχαχααχα!!!!αχ!!αυτες οι μαναδες μας ποσο στον κοσμο τους ειναι μερικες φορες ε?!!!!!

Κορίτσια σας ευχαριστώ για την άμμεση ανταπόκρισή σας.Η κόρη μου τελικά του είπε το πολυπόθητο ναι εχθές ,αφού τον ταλαιπώρησε το Σαββατοκύριακο με το να την παίρνει τηλέφωνο να την ρωτάει και εκείνη να του λέει θα σου πω στο σχολείο.Εκείνος μετά την καταφατική απάντηση άρχισε να τρέχει σαν τρελός από την χαρά του με ένα χαμόγελο μέχρι τ αυτιά.Από εκεί και πέρα δεν νομίζω να άλλαξε και τίποτα μεταξύ τους.Πιο πολύ θέμα εντυπωσιασμού είναι για να λένε ότι τα έχουν φτιάξει με κάποιον.Εκείνος πάλι βέβαια πήρε το απόγευμα τηλέφωνο και τη ζήτησε αλλά εγώ πάλι του είπα οτι τις καθημερινές να μην την παίρνει γιατί διαβάζει ,και αν θέλει μόνο το Σαββατοκύριακο.Απάντηση :Δεν μου το είχατε πει.Στο είχε πει ο πατέρας της.'Εντάξει συγνώμη.Βέβαια σε εκείνη δεν είπα ότι πήρε γιατί έλειπε στο φροντιστήριο.Δεν θέλω να σκέφτεται πότε θα την πάρει τηλέφωνο και όλα αυτά τα επακόλουθα.Μάλλον εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι το 'μωράκι μου' έχει αρχίσει να ασχολείται με αυτά τα πράγματα.Θεέ μου δώσε μου δύναμη και υπομονή!!!!!.Αυτό λέω κάθε μέρα.

μπραβο μπραβο!!!!εισαι σωστη!!!μαλλον ποτε δεν θα μεγαλωσουν τα παιδια μας στα ματια μας αλλα τουλαχιστων θα τα εχουμε οσο μπορουμε διπλα μας γερα και καλοτυχα να ναι ολα τα παιδια μας κοριτσια

Η κορη μου εκλεισε το καλοκαιρι τα 10 και πηγαινει πεμπτη δημοτικου.

Δεν ειναι ακομη σε αυτη την φαση αν και παλιοτερα οταν ειχε τελειωσει την πρωτη δημοτικου μου ειχε πει οτι τα εχει με ενα αγορακι και μαλιστα την ειχε φιλησει.

Εγω ημουν ειμαι και πιστευω οτι θα ειμαι ψυχραιμη. Θελω το παιδι μου να με νιωθει διπλα του και οχι απεναντι του γιατι ετσι μαζι, μπορουμε να αντιμετωπισουμε τα παντα.

Δεν θεωρω κακο να εχει ενα φλερτακι, αλλωστε και εμεις δεν ειχαμε στην ηλικια τους? Επισης δεν θεωρω κακο να την παιρνουν τηλεφωνο στο σπιτι.

Οσο για το ντυσιμο των κοριτσιων σημερα, ναι, συμφωνω οτι ειναι υπερβολικο αλλα μηπως και το δικο μας οταν ημασταν 14 ετων δεν θεωρουνταν τοτε υπερβολικο?

Ακομη θυμαμαι οταν πηρα το πρωτο μου κολαν στην πρωτη γυμνασιου και ο μπαμπας μου ειχε κατεβασει τα μουτρα και δεν με αφηνε με τιποτα να το φορεσω.

Ναι η γυναικα του Καισαρα πρεπει να φαινεται τιμια, αλλα προτιμω να ειναι τιμια!!!

Η κορη μου εχει οσο ελευθερια πρεπει. Αλλωστε βρε κοριτσια θα παιδια εχουν το ηθος και την αξιοπρεπεια που τους μαθαινουμε εμεις ως γονεις.

Ενα παιδι κλειδωμενο που δεν ειναι ελευθερο να κανει καποια πραγματα δεν σημαινει οτι μεθαυριο θα ειναι καλυτερος ανθρωπος.

Εχουμε αναρωτηθει γιατι δεν αφηνουμε τα παιδια μας να ζησουν καποια πραγματα? (Δεν εννοω να κανουν ερωτα απο τα 11 τους). Μηπως γιατι φοβομαστε περισσοτερο το τι θα πουν οι αλλοι ?

Καποιες μαμαδες ντρεπονται ακομη να μιλησουν στα κοριτσια τους για την περιοδο και τον ερωτα.

Κατα την δικη μου γνωμη ετσι προστατευουμε το παιδι μας και οχι με απαγορευσεις.

συμφωνω με αυτα που λες το ξερεις οτι οταν γεννιετε ενα παιδι αυτοματα κουβαλαει ενα μεγαλο φορτειο στην πλατη του?αυτο με της δικες μας ενοχες και τα κομπλεξ μας γτ του τα μεταδιδουμε παντα!και αυτο το τι θα πει πια ο κοσμος δεν το μπορω καθολου ουτε οταν ημουν μικρη ουτε τωρα που .....λιγο μεγαλωσα δεν πα να κουρευετε ο κοσμος εγω ξερω πια ειμαι και που βαδιζω σε αυτη την ζωη,κουτσομπολια παντα θα γινονται βλεπω και αυτες τις κυρατσες που λενε τι κουμασια ειναι,εχουμε μια κοπελα στην γειτωνια που εμεινε χηρα νεα με τρια παιδια και επειδη δεν φορεσε τα μαυρα ενα χρονο λυσαξαν μερικες δεν σκεφτηκε καμια τους οτι τα παιδια την παρακαλεσαν να τα βγαλει γτ δεν μπορουσαν να την βλεπουν με τα μαυρα γι αυτο ξαναλεω δεν πα να κουρευτει ο κοσμος!!!!και επειδη μου θυμησες τον μεγαλο μου να σου πω οτι εμεις καναμε προταση γαμου στην πρωτη γραπτος κι επειδη δεν ηξερε να γραφει καλα ακομη μου ειπε να το γραψουμε μαζι,τι φοβερη αναμνηση πωπω!!!!ειχα βεβαια ενα προβλημα στην σχεση.....δεν μου αρεζε η συμπεθερα βρε παιδακι μου πολυ ξυνη ηταν αλλα ευτυχως δεν πηγε πανω απο τρια χρονια αυτο χααχαχαχχα

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

το κοριτσάκι μου είναι 6 μηνών και ειλικρινά δεν θα έπρεπε να λέω πολλά αλλά νομίζω ότι αν εγώ αντιμετώπιζα, θα έλεγα στο κοριτσάκι μου ότι είναι πολύ όμορφο και γλυκό και σίγουρα όχι μόνο 2 αγόρια αλλά 100 θα ήθελαν να τα φτιάξουν μαζί της αλλά μήπως στα 11 είναι πολύ πολύ μικρή. Αγάπη μου θα της έλεγα έχεις όλη την ζωή μπροστά σου .... μα ειλικρινά όλη την ζωή μπροστά σου και θα γνωρίσεις και αγόρια και σχέσεις θα κάνεις αλλά τώρα είναι ακόμα νωρίς. Θα της έλεγα ότι τα αγόρια λόγο της βιολογίας τους είναι φτιαγμένα να νοιώσουν πιο έντονα την επιθυμία για έρωτα-αγάπη- σεξ και πως για μια κοπέλα είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνει χωρίς σχέση γιατί η φύση της έχει δώσει την δυνατότητα να μείνει έγκυος από νωρίς (ακόμα και από τα 11). Μετά (επειδή είμαι τελείως σκύλα) θα της ζητούσα να δούμε ένα βίντεο για άμβλωση (και ο Άγιος φοβέρα θέλει) και θα της έλεγα πως η πλειοψηφία των αμβλώσεων γίνεται σε μικρά κοριτσάκι πολύ γλυκά που όμως ερωτεύτηκαν. Θα της πρότεινα λοιπόν να περιμένει μέχρι να γίνει 16 ετών για να κάνει την πρώτη της σχέση. Στα 16 θα την πήγαινα επίσκεψη στον γυναικολόγο για καλό και για κακό ώστε να ενημερωθεί για αντισύλληψη και θα της έδινα 2 επιλογές (ή να κάνει σχέση ή στα 18 να της αγοράσω αυτοκίνητο & δωρέαν μαθήματα οδήγησης εάν παρέμενει χωρίς σχέση μέχρι να επιλέξει σπουδές κλπ).

Επίσης θα της εξηγούσα πως σκέφτεται ένα αγοράκι γιατί έτσι είναι βιολογικά φτιαγμένο και πως αν θέλει να γίνει πραγματικά ευτυχισμένη θα πρέπει λιγάκι να περιμένει.

Πάντως δεν θέλω να σε πληγώσω αλλά ακόμα και τα μικρά κορίτσια και αγόρια που τα φτιάχνουν είναι ικανά για πολλά πράγματα. Εάν η μικρούλα σου είναι πολύ ανεπτυγμένη και νοιώθει ήδη γυναίκα καλό θα ήταν να την παρακαλέσεις να μην κάνει σχέση ακόμα και πες της πως αν δεν μπορεί να γίνει αυτό να δείτε ένα γυναικολόγο πολύ νωρίς. Είναι καλύτερο να ξέρει παρά να χρειαστεί να κάνει διακοπή κυήσεως. Προσωπικά είχα φίλη που είχε κάνει άμβλωση στα 13. Αλλά νομίζω πως η μαμά της κοπέλας έκλεινε τα μάτια της απέναντι στο πρόβλημα. Η κόρη της ήταν 1.70 γυναικάρα....με τα όλα της ... έδειχνε τουλάχιστον 18. Είναι κρίμα όταν ο γονιός κλείνει τα μάτια και δυστυχώς αυτό στην Ελλάδα το κάνουμε πολύ. Μίλησε με το παιδί σου κάνε πραγματική συζήτηση όχι θεωρίες. Δεν μπορούμε να έχουμε παράλογες απαιτήσεις από τα παιδιά μας. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε χειρότερα προβληματα. Εγώ αυτό νομίζω.

Επίσης μια πολύ καλή ιδέα είναι να προσπαθήσεις να της δημιουργήσεις νέα ενδιαφέροντα πχ. με κάποια άθλημα, κολύμβηση, μπαλέτο, μπάσκετ κλπ. ή να μάθει κάποιο μουσικό όργανο. Κάτι που να την απασχολεί και να την γεμίζει ώστε να μην νοιώθει τόσο ανάγκη να ασχολείται με το άλλο φύλο.

Εγω δεν ξερω πως θα χειριστω την κατασταση οταν ερθει με το καλο εκεινη η ωρα και αντιμετωπισω τετοιο προβλημα.

Προς το παρον διαβαζω εσας και παιρνω ιδεες.

Beba μου,σεβαστη η αποψη σου,αλλα πραγματικα θα ηθελα να ακουσω την γνωμη καποιου πιο ειδικου και των αλλων κοριτσιων φυσικα,σχετικα με δυο σημεια σε αυτα που γραφεις.

"Μετά (επειδή είμαι τελείως σκύλα) θα της ζητούσα να δούμε ένα βίντεο για άμβλωση (και ο Άγιος φοβέρα θέλει) και θα της έλεγα πως η πλειοψηφία των αμβλώσεων γίνεται σε μικρά κοριτσάκι πολύ γλυκά που όμως ερωτεύτηκαν."

"..θα της έδινα 2 επιλογές (ή να κάνει σχέση ή στα 18 να της αγοράσω αυτοκίνητο & δωρέαν μαθήματα οδήγησης εάν παρέμενει χωρίς σχέση μέχρι να επιλέξει σπουδές κλπ). "

Και ειδικα στο πρωτο μερος,δεδομενου οτι μιλας για την ηλικια των 11 με 13.

Φυσικα,κουκλα μου και θα κρινεις εσυ πως θα χειριστεις την κατασταση με το κοριτσακι σου,αλλα εχω την απορια αν αυτο ειναι σωστο.

Επισης καλο θα ηταν οντως,αν δεν υπαρχει ηδη στο φορουμ,μιας και υπαρχουν σχεδον τα παντα,να ειχαμε και την αποψη ενος ειδικου πανω στο θεμα.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Χρόνια πολλά σε όλες και εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να φέρει υγεία πάνω από όλα και αρκετή υπομονή σε εμάς τις μανούλες.Λοιπόν αυτή η ' σχέση ΄πήγε ως εξής: αφού τα ΄φτιάξανε΄λοιπόν και εκείνος πριν τα φτιάξουν την έπαιρνε κάθε μέρα τηλ, μετά το περιβοητο φτιάξιμο, δεν την έπαιρνε καθόλου.Συν ότι στο σχολείο της έλεγε ότι αγαπώ εσένα και αγαπώ και την κολλητή σου ,και επιπλέον σε μία διαμάχη τους της είπε 'εσύ σκάσε΄.Την δικιά μου την πείραζε αυτό και εγώ της έλεγα αφού σου φέρεται έτσι καλύτερα θα ήταν να τον πάρεις τηλ. και να του πεις να τα χαλάσετε.Εκείνη όμώς δεν μπορούσε να το πει.Μετά από πιέσεις δικές μου γιατί έβλεπα ότι στενοχωριόταν της είπα ότι έπρεπε να του το πει για να απαγκιστωθεί από αυτόν δηλ. της λέει ότι θέλει άλλη και εκείνη δεν του λέει τίποτα? Με έπιασε κι εμένα η γυναικεία συμπόνοια.Τελικά την δεύτερη μέρα των χριστουγέννων τον πήρε τηλ και του το είπε ,εκείνος είπε σκασίλα μου εκείνη απάντησε το ίδιο, κι έτσι πήρε τέλος όλη αυτή η ωραία ιστορία!!!Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι η συμπεριφορά από τις δύο κολλητές της οι οποίες δύο εβδομάδες πριν κλείσει το σχολείο δεν της μίλαγαν της έλεγαν σου κάνουμε χάρη που σου μιλάμε επειδή είναι χριστούγεννα την έλεγαν ψωνάρα επειδή τα έφτιαξε με τον εν λόγω κύριο και άλλα τέτοια κουλά.Η δικιά μου όμως τα δεχόταν και την άλλη μέρα που της έλεγαν σε έχουμε φίλη μόνο για σήμερα εκείνη το δεχόταν χωρίς καμια κουβέντα.Η ερώτησή μου είναι η εξής.Που είναι η αξιοπρέπειά της που είναι ο εγωισμός της?Εκείνες την 'ποδοπατάνε' κι εκείνη στην πρώτη προσέγγιση τα ξεχνάει όλα σε σημείο να τις παρακαλάει κιόλας να είναι φίλες.Εγώ λοιπόν τη συμβούλευσα να απομακρυνθεί λίγο από αυτές να κάνει και με άλλα κορίτσια της τάξης παρέα γιατί οι πραγματικές φίλες δεν φέρονται έτσι.Δεν νομίζω όμως να το καταλαβαίνει γιατί μου λέει ότι εγώ τις θέλω όμως για φίλες μου.Δεν θέλω να γίνει από αυτά τα παιδιά που συνέχεια τα ρίχνουν και ότι τους λένε το δέχονται.Και το περίεργο είναι ότι΄όταν ήταν πιο μικρή δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της ούτε κουβέντα από κανέναν.Τι έχει πάθει τώρα???????

Συγνώμη αλλα δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις και ελπίζω να μην επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια.

Θα σου συνηστούσα να μην την τρομάξεις μιας και ο στόχος σου κατα την γνώμη μου είναι να σε εμπιστεύεται και όχι να σε φοβάται.

Θέσε κάποιες ερωτήσεις και ακουσέ την ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!!!!!

Ευχαριστησε την για ότι σου εκμηστηρευτεί και δηλωσε της οτι θα είσαι εκει για οτι αλλο θελήσει να σου πει.

Καποια αλλη στιγμη (ο χρόνος βοηθά) και αφου εχεις επεξεργαστεί και κυρίως ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΘΕΙ την κορούλα σου εξήγησε της ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ για όλα αυτα (αγχωμένη, προβληματισμένη, χαρούμενη που σου μίλησε, φοβισμένη) και μέσα απο τις ερωτήσεις σου οδηγησέ την ΜΟΝΗ ΤΗΣ να δώσει τις απαντήσεις που ψάχνει.

Εεεεε φυσικά οφείλεις να της εξηγήσεις τα πάντα για την περίοδο, την συλληψη, την απολαυση του σεξ και την εκτρωση σε ώρα και με τρόπο που μπορείς τοσο εσυ οσο και το παιδί σου.

Κουράγιο, υπομονή και ψυχραιμία μανούλα ;)

...Μετά από πιέσεις δικές μου γιατί έβλεπα ότι στενοχωριόταν της είπα ότι έπρεπε να του το πει για να απαγκιστωθεί από αυτόν δηλ. της λέει ότι θέλει άλλη και εκείνη δεν του λέει τίποτα?...

...Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι η συμπεριφορά από τις δύο κολλητές της οι οποίες δύο εβδομάδες πριν κλείσει το σχολείο δεν της μίλαγαν της έλεγαν σου κάνουμε χάρη που σου μιλάμε επειδή είναι χριστούγεννα την έλεγαν ψωνάρα επειδή τα έφτιαξε με τον εν λόγω κύριο και άλλα τέτοια κουλά.Η δικιά μου όμως τα δεχόταν και την άλλη μέρα που της έλεγαν σε έχουμε φίλη μόνο για σήμερα εκείνη το δεχόταν χωρίς καμια κουβέντα.Η ερώτησή μου είναι η εξής.Που είναι η αξιοπρέπειά της που είναι ο εγωισμός της?Εκείνες την 'ποδοπατάνε' κι εκείνη στην πρώτη προσέγγιση τα ξεχνάει όλα σε σημείο να τις παρακαλάει κιόλας να είναι φίλες.Εγώ λοιπόν τη συμβούλευσα να απομακρυνθεί λίγο από αυτές να κάνει και με άλλα κορίτσια της τάξης παρέα γιατί οι πραγματικές φίλες δεν φέρονται έτσι.Δεν νομίζω όμως να το καταλαβαίνει γιατί μου λέει ότι εγώ τις θέλω όμως για φίλες μου.Δεν θέλω να γίνει από αυτά τα παιδιά που συνέχεια τα ρίχνουν και ότι τους λένε το δέχονται.Και το περίεργο είναι ότι΄όταν ήταν πιο μικρή δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της ούτε κουβέντα από κανέναν.Τι έχει πάθει τώρα???????

Η δική μου γνώμη είναι ότι καμιά φορά καλό είναι να βιώνουμε μόνοι μας τις αποτυχίες μας στον έρωτα ή στη φιλία, ειδικά όσο είμαστε μικροί δυναμώνει ο χαρακτήρας μας και μαθαίνουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας στο μέλλον. Το να "φάει τα μούτρα του" κανείς το θεωρώ πολύ χρήσιμη εμπειρία. Μιλώντας εκ του ασφαλούς, αφού δεν έχω μεγάλα παιδιά, θα έλεγα να της αφήσεις χώρο και απλώς να παρακολουθείς διακριτικά, αφού βέβαια την έχεις ενημερώσει για τα βασικά.

Διαφημίσεις

Αν εξαιρεσω το θεμα με το τηλεφωνο εισαι αψογη :D

1. Μην την μειωνεις μπροστα σε αλλους μικραινοντας την και απαγορευοντας της ακινδυνα πραγματα οπως το τηλεφωνο .

2. Μην της αποκρυπτεις ενα τηλεφωνημα ή και που σε εκεινη φανταζει σημαντικο. Πες της το και ξεκαθαρισε σε εκεινην τους κανονες χωρις να το λες σε αλλους.

Εχεις κερδισει την εμπιστοσυνη της και το να συζηταει πραγματα που συμβαινουν στην ζωη της με σενα. Διατηρησε το οσο μπορεις. Ειναι το μεγαλυτερο οπλο ωστε να εισαι διπλα της οταν σε χρειαστει.:D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Οσο για τις φιλες ..(μια μια διαβαζω τις εξελιξεις :mrgreen:) θα ελεγα να μην επεμβεις. Αστην να τις αποριψει μονη της.

Αν εχω καταλαβει καλα ο μικρος επαιζε και με τις 2 τους και η δικη σου τα εφτιαξε μαζι του? .

Ολες τα εχουμε ζησει και ολες τα εχουμε περασει αυτα.

Εσυ αυτα τα κοριτσια τα ξερεις? Γιατι δεν φωναζεις σπιτι και γενικα να εχεις μια καλυτερη οπτικη εικονα πριν επεμβεις? Μηπως η μικρη σου τους φεροταν καπως γιατι την συνεπηρε λιγο η ολη κατασταση με τα αγορια?

Πολλα μπορει να συμβαινουν και για να κανει πισω η μικρη σου που δεν σηκωνει μυγα κατι θα τους εχει κανει και το ξερει. Ισως στα λεει λιγο φουσκωμενα οπως τα νοιωθει αυτη την στιγμη.

Παρατηρησε , δες απο κοντα, ακου την και μην την πιεζεις γιατι αν βγει λαθος θα χασεις την εμπιστοσυνη της και την αναγκη της να σε συμβουλευετε.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Εγω δεν ξερω πως θα χειριστω την κατασταση οταν ερθει με το καλο εκεινη η ωρα και αντιμετωπισω τετοιο προβλημα.

Προς το παρον διαβαζω εσας και παιρνω ιδεες.

Beba μου,σεβαστη η αποψη σου,αλλα πραγματικα θα ηθελα να ακουσω την γνωμη καποιου πιο ειδικου και των αλλων κοριτσιων φυσικα,σχετικα με δυο σημεια σε αυτα που γραφεις.

"Μετά (επειδή είμαι τελείως σκύλα) θα της ζητούσα να δούμε ένα βίντεο για άμβλωση (και ο Άγιος φοβέρα θέλει) και θα της έλεγα πως η πλειοψηφία των αμβλώσεων γίνεται σε μικρά κοριτσάκι πολύ γλυκά που όμως ερωτεύτηκαν."

"..θα της έδινα 2 επιλογές (ή να κάνει σχέση ή στα 18 να της αγοράσω αυτοκίνητο & δωρέαν μαθήματα οδήγησης εάν παρέμενει χωρίς σχέση μέχρι να επιλέξει σπουδές κλπ). "

Και ειδικα στο πρωτο μερος,δεδομενου οτι μιλας για την ηλικια των 11 με 13.

Φυσικα,κουκλα μου και θα κρινεις εσυ πως θα χειριστεις την κατασταση με το κοριτσακι σου,αλλα εχω την απορια αν αυτο ειναι σωστο.

Επισης καλο θα ηταν οντως,αν δεν υπαρχει ηδη στο φορουμ,μιας και υπαρχουν σχεδον τα παντα,να ειχαμε και την αποψη ενος ειδικου πανω στο θεμα.

Χριστίνα καλημέρα

Και έμενα αυτα τα δυο σημεια μου έκαναν τρομερη εντυπωση.

Εγω δεν θα ακολουθόυσα κανένα απο τα δύο!!!

Το πρωτο το θεωρω φρικιαστικο ,να καθεται ενα παιδι και να τα βλέπει αυτα (υπαρχουν καλυτεροι τροποι νομιζω για να καταλάβει).¨Ασε που ποτε δεν ήμουν της λογικης ''και ο Αγιος φοβερα θέλει''

Το δευτερο επισης δεν το θεωρω σωστο.Δεν μπορω να προγραμματισω τις σχεσεις και την ζωη του παιδιου μου.Πως ειναι δυνατον να βάλω τετοια όρια και μάλιστα με ανταλλαγμα;;;Η κορη μου θα αποφασιζει για την ζωη της και όχι εγω.Η δικια μου δουλεια θα ειναι να συμβουλευω ,αλλα κυριως να ειμαι εκει και να ακουω και να εχω παντα μα παντα μια ανοιχτη αγκαλια..

Αλλα οπως σωστα ειπες καθε μανουλα κρινει και χειριζεται την καταστασημε τον τρόπο που θεωρει εκεινη σωστο.

QJZup3.png

bxuCp3.png

Οσο για τις φιλες ..(μια μια διαβαζω τις εξελιξεις :mrgreen:) θα ελεγα να μην επεμβεις. Αστην να τις αποριψει μονη της.

Αν εχω καταλαβει καλα ο μικρος επαιζε και με τις 2 τους και η δικη σου τα εφτιαξε μαζι του? .

Ολες τα εχουμε ζησει και ολες τα εχουμε περασει αυτα.

Εσυ αυτα τα κοριτσια τα ξερεις? Γιατι δεν φωναζεις σπιτι και γενικα να εχεις μια καλυτερη οπτικη εικονα πριν επεμβεις? Μηπως η μικρη σου τους φεροταν καπως γιατι την συνεπηρε λιγο η ολη κατασταση με τα αγορια?

Πολλα μπορει να συμβαινουν και για να κανει πισω η μικρη σου που δεν σηκωνει μυγα κατι θα τους εχει κανει και το ξερει. Ισως στα λεει λιγο φουσκωμενα οπως τα νοιωθει αυτη την στιγμη.

Παρατηρησε , δες απο κοντα, ακου την και μην την πιεζεις γιατι αν βγει λαθος θα χασεις την εμπιστοσυνη της και την αναγκη της να σε συμβουλευετε.

Αγαπητή elenik φυσικά και τα ξέρω τα κορίτσια έχουν έρθει πολλές φορές σπίτι μας έχει πάει η κόρη μου στο δικό τους και στης μίας έχει κοιμηθεί και το βράδυ 3 ,4 φορές εκεί.Αυτή τη φίλη λοιπόν στης οποίας εχει κοιμηθεί σπίτι της η κόρη μου και την θεωρεί την καλύτερή της φίλη ,εγώ θα την χαρακτήριζα παιδί το οποίο κρύβει κακίες και ζήλειες μέσα του.Θα σου πω μερικά παραδείγματα.Πηγαίνει η κόρη μου στο σχολείο το πρωί και της λέει 'καλά πως είσαι έτσι ντυμένη,είσαι ψώνιο? όλο με την μόδα πας δεν έχει δική σου προσωπικότητα?Λέει μάθημα η κόρη μου κι εκείνη πετάγεται και την διορθώνει.Τη μία μέρα της στέλνει σημειώματα είσαι η καλύτερή μου φίλη και δεν θα χωρίσουμε ποτέ και την άλλη μέρα της λεει τώρα δεν σε θέλω θα πάω με άλλους να παίξω.Στο πάρτυ που είχε κάνει το εν λόγω κορίτσι τον Σεπτέμβριο η δικιά μου της είχε πάει τα cd της και έκανε 2 μήνες να της τα φέρει πίσω γιατί δεν τα "έβρισκε".Η κόρη μου κάνει χορό εδώ και 4 χρόνια και φέτος γράφτηκε κι εκείνη στο ίδιο γυμναστήριο που πηγαίνει η δικιά μου.Πέρσι το καλοκαίρι η Α. αποφάσισε να πάει κατασκήνωση στην ίδια με αυτή που πηγαίνει η κόρη μου γιατί ήθελε έλεγε να είναι με την φίλη της και την πρώτη βδομάδα σηκώθηκε κι έφυγε με αποτέλεσμα να ΄θέλει να φύγει κι η δικιά μου,πράγμα βέβαια που δεν έγινε.Φέτος το καλοκαίρ πήγε πάλι στην κατασκήνωση της κόρης μου αλλά έκατσε μέχρι το τέλος περιέργως.Από ότι έχω καταλάβει είναι ένα κορίτσι κακομαθημένο κάνει τους γονείς ότι θέλει εκείνη και γενικά βλέπω στο βλέμμα της μια ζήλεια να το πω ξινίλα, δεν ξέρω.Η κόρη μου βέβαια λέει πολλές φορές ότι η Α. είναι πολύ ιδιότροπη αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει και δέχεται ότι της λέει και της κάνει.Ανάμεσα στις τρεις κολλητές η Α. είναι αυτή που κινει τα νήματα και κανονίζει τι θα κάνουν οι άλλες δύο.Την δικιά μου θα την χαρακτήριζα περισσότερο αφελή και απονήρευτη.Πότε θα καταλάβει ότι την εκμεταλλεύεται να αντιδράσει κι εκείνη κάπως?

RENAH μου,συμφωνουμε.

Δεν πιστευω οτι κοριτσι τετοιας ηλικιας η και μεγαλυτερης ακομα μπορει να δει εαν τετοιο βιντεο,χωρις να παθει ενα ψυχολογικο σοκ.

Εδω στο φορουμ που που υπαρχει τετοιο αναλογο βιντεο και ενηλικες γυναικες το βλεπουν και τρελαινονται,ποσο μαλλον ενα μικρο παιδι,το οποιο μαλιστα αναλογα με την ιδιοσυγκρασια του και το ποσο ευαισθητο ειναι,μπορει να παρει και το σεξ απο φοβο,για την μετεπειτα ενηλικη ζωη του.

Angel,με αυτη σου την τοποθετηση,με εστειλες κανονικα....

Και ειμαι και κοριτσομανα να φανταστεις.

Ωραιες τοποθετησεις.

Την μητερα μου δεν θυμαμαι να τις ειχε,κατι ψιλοθυμαμαι απο την γιαγια μου.

Και αλλα ωραια τετοιου στυλ.

Παντως και ετσι να ηταν,που δεν ειναι πια,ερευνες δειχνουν πως οι σημερινοι γονεις ειναι κλασεις ανωτεροι απο τους δικους μας και δεν υπαρχουν και πολλες μητερες και πατερες που λενε στον γιο τους "Εισαι ο αντρας ο βαρυς και δουλεια σου ειναι να πηγαινεις απο καναρα σε καναρα",αλλα ας πουμε οτι εστω ειναι ετσι,αν το κοριτσακι ειναι ενημερωμενο και ξερει τι θελει,προς τι να μαζευτει το αγορακι??

Μην τρελαινεστε,εγω βεβαια απεχω απο εκεινη την φαση της ζωης των κοριτσιων μου,αλλα ετσι οπως το βλεπω,λογικα το σωστο ειναι....

-Το καλο παραδειγμα απο τους γονεις.

-Να μπορει το παιδι σου να σε εμπιστευεται και να σου μιλαει "Χωρις την φοβερα του Αγιου".

-Η σωστη ενημερωση.

Απο'κει και περα,ο αγωνας ειναι λιγο δυσκολος,γιατι μην ξεχναμε πως η αναγκη για σεξ ειναι ΕΝΣΤΙΚΤΟ.

Κανουμε ο,τι μπορουμε.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Με εχουν καλύψει με τις απαντήσεις τους η Χριστιανα και η Ελενικ..

Γενικά είναι καλό να υπάρχει ένα μέτρο σε όλα, μια ισορροπία όμως όχι ακραίες καταστάσεις!!

Θυμάμαι όταν σπούδαζα σε επαρχιακή πόλη, όσα κορίτσια είχαν υπερβολικά αυστηρούς γονεις, εβγαλαν όλα τους τα απωθημένα εκεί που δεν είχαν επιτήρηση... Οι υπόλοιπες που είχαμε ισορροπία στη ζωή μας δεν είδα να κάνουμε τραγικά πράγματα!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Αγαπητή elenik φυσικά και τα ξέρω τα κορίτσια έχουν έρθει πολλές φορές σπίτι μας έχει πάει η κόρη μου στο δικό τους και στης μίας έχει κοιμηθεί και το βράδυ 3 ,4 φορές εκεί.Αυτή τη φίλη λοιπόν στης οποίας εχει κοιμηθεί σπίτι της η κόρη μου και την θεωρεί την καλύτερή της φίλη ,εγώ θα την χαρακτήριζα παιδί το οποίο κρύβει κακίες και ζήλειες μέσα του.Θα σου πω μερικά παραδείγματα.Πηγαίνει η κόρη μου στο σχολείο το πρωί και της λέει 'καλά πως είσαι έτσι ντυμένη,είσαι ψώνιο? όλο με την μόδα πας δεν έχει δική σου προσωπικότητα?Λέει μάθημα η κόρη μου κι εκείνη πετάγεται και την διορθώνει.Τη μία μέρα της στέλνει σημειώματα είσαι η καλύτερή μου φίλη και δεν θα χωρίσουμε ποτέ και την άλλη μέρα της λεει τώρα δεν σε θέλω θα πάω με άλλους να παίξω.Στο πάρτυ που είχε κάνει το εν λόγω κορίτσι τον Σεπτέμβριο η δικιά μου της είχε πάει τα cd της και έκανε 2 μήνες να της τα φέρει πίσω γιατί δεν τα "έβρισκε".Η κόρη μου κάνει χορό εδώ και 4 χρόνια και φέτος γράφτηκε κι εκείνη στο ίδιο γυμναστήριο που πηγαίνει η δικιά μου.Πέρσι το καλοκαίρι η Α. αποφάσισε να πάει κατασκήνωση στην ίδια με αυτή που πηγαίνει η κόρη μου γιατί ήθελε έλεγε να είναι με την φίλη της και την πρώτη βδομάδα σηκώθηκε κι έφυγε με αποτέλεσμα να ΄θέλει να φύγει κι η δικιά μου,πράγμα βέβαια που δεν έγινε.Φέτος το καλοκαίρ πήγε πάλι στην κατασκήνωση της κόρης μου αλλά έκατσε μέχρι το τέλος περιέργως.Από ότι έχω καταλάβει είναι ένα κορίτσι κακομαθημένο κάνει τους γονείς ότι θέλει εκείνη και γενικά βλέπω στο βλέμμα της μια ζήλεια να το πω ξινίλα, δεν ξέρω.Η κόρη μου βέβαια λέει πολλές φορές ότι η Α. είναι πολύ ιδιότροπη αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει και δέχεται ότι της λέει και της κάνει.Ανάμεσα στις τρεις κολλητές η Α. είναι αυτή που κινει τα νήματα και κανονίζει τι θα κάνουν οι άλλες δύο.Την δικιά μου θα την χαρακτήριζα περισσότερο αφελή και απονήρευτη.Πότε θα καταλάβει ότι την εκμεταλλεύεται να αντιδράσει κι εκείνη κάπως?

επειδή στο δημοτικό είχα και γω μια τέτοια φίλη.....

και έπειτα από κάποιο σημείο και μετά αρχιζε η συμπεριφορά της και γινονταν απαράδεκτη προς εμένα και εγώ τα συζητούσα όλα με την μητέρα μου .

Η μητέρα μου τότε μου ειχε πει να προσπαθήσω να κάνω παρέα και με άλλα κοριτσάκια και όχι μόνο με την συγκεκριμένη κοπέλα και με κάνα δυο άλλες που ήταν κολλητές.

Μάλιστα η μητέρα μου είχε "ξεχωρίσει" ενα κοριτσάκι το οποίο είχε πολύ καλούς τρόπους αλλα δεν εκανε παρεα με τις συγκεκριμένες γιατί ήταν πιο "χαμηλών" τόνων .

Και με παρακινουσε συνεχώς να κάνω παρέα με το συγκεκριμένο κοριτσάκι και μου έλεγε ότι είναι πολυ καλο κοριτσάκι και να το κάνω παρέα και αλλα τετοια και μου έλεγε οτι εχει καλους τρόπους και οτι δεν εχει αδερφάκια και είναι κρίμα και να το κανω παρεα και να καθίσω και μαζί του και αλλα τετοια .

Το αποτέλεσμα είναι οτι τα χρόνια περασαν και γω με εκείνο το κοριτσάκι είμαστε ακομα κολλητή!!!!!!!!!!!!!!!!

Και η μητέρα μου είχε δίκο απόλυτο .

Ηταν η αυτοκόλλητη μου σε ολο το λύκειο και ακόμα και τώρα εχουμε συνεχή επικοινωνία και ξέρω πως οτι και να συμβεί ειναι εκεί για μενα .

Ηταν η μητέρα μου που τη είχε ξεχωρίσει και που με την νουθεσία της μου χάρισε κατι το πολυ πολύτιμο στην ζωή " την φιλία".

Η αλλη κοπελίτσα δεν μπορεσε να εχει αυτό που είχα εγώ "την κολλητή" με καμία κοπέλα και παντα εκανε παρεες και μετα παρεξηγιόταν με τις παρέες της.

Ακομα και τώρα το ίδιο κανει .

Και σου λέω μήπως να την παροτρύνεις εσύ να κάνει παρέα και με κανένα άλλο κοριτσάκι που να είναι καλό και ήσυχο και να την καλέσετε στο σπίτι???

Η να πάτε εσείς επίσκεψη στο δικό του σπίτι???

Γιατί νομίζω ότι είναι καλό τα παιδία μας να εχουν "καλές" παρέες και προσγειωμένες

γιατί λέει και η παροιμία : ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ.

Το θέμα των αγοριών η μητέρα μου παντα μου έλεγε πως δεν κυνηγάμε εμεις τα αγόρια και πως να μην βιαστώ να μπλεχτώ γιατι τοτε ξεκινούν και οι μπελάδες!!!!!!!!

(μου έδειχνε και παράδειγμα τον πατέρα μου έτσι κέρδιζε αμέσως :-) και γω όντως έκανα μεγάλη.... σχέση στο λύκειο )

Manoules ton efivon,

na moirasto ligo tin ebeiria mou me ta ekatontades paidia pou pernane apo ta xeria mou kathe xrono(kathigitria se dimosio gar) mias kai to diko mou einai akomi kathodon.Simera ta paidia einai sigoura pio proxorimena alla kai pio fovismena...Oi kairoi exoin ginei pio epikyndinoi alla an sygrino to sxoliko perivallon otan imoun ego efivi me to torino den vlepo diafores megales..Sxeseis ginontousan kai tote,sxeseis ginontai kai tora aplos tora vgainoun perissotero sti fora!!!Agoria kai koritsia psaxnontai asystolos nai...apo tin ekti dimotikou toulaxiston.Apla einai thema xaraktira kai antimetopisis apo to spiti to pos kai pote tha ekdilothoun. Exo dei koritsia na ormane se agoria kai na ta prokaloun,exo dei agoria na ekmetalleuontai simmathitries tous me kinita se toualetes...To zitima einai an borei kaneis na milisei sta paidia kai na ta kanei na katalavoun ti simainei aksioprepeia kai logikh kai stoxoi sti zoi!Tora vevaia otan erxetai o erotas ante na ta valeis mazi tou....Ego toulaxiston se paidia pou mou ebisteuontai kapoia kommatia tis zois tous(pros theou den to paizo mathitomana) prospatho na miliso apo kardias san na imoun ena ebisto melos tis oikogeneias tous kai na ta apotrepso apootidipote tha borouse na xalasei to mellon tous-eite auto legetai ygeia eite spoudes.Vevaia sto telos telos mona tous apofasizoun..apla kalo einai na exoume symvallei oloi sti diamorfosi mias kalis apofasis pou na min exei dramatika apotelesmata!!!!Makari na exo tin dynami kai sta dika mou paidia na provallo sosta epixeirimata kai na megaloso ygieis prosopikotites...

Κορίτσια, διάβασα με προσοχή όλες τις απόψεις σας και προβληματίστηκα αρκετά. Οι περισσότερες κοπέλες έχουν σε γενικές γραμμές δίκιο σ' αυτά που λένε. Με την κοπέλα που συμφωνώ λιγότερο είναι η Δήμητρα αλλά δεν με βρίσκει αντίθετη στο σημείο που λέει ότι όταν το παιδί είναι 11-12 ετών (το παιδί ε? όχι ξεχωριστά κορίτσι ή αγόρι) δεν θα το αφήσω να πάει σε πάρτι ή σε μία έξοδο και να γυρίσει 12 η ώρα στο σπίτι. Προτιμώ να μην πάει καθόλου εάν το πάρτι θα ξεκινήσει στις 9 , παρά να πάει και να κάτσει 1 ώρα. Εξάλλου, σ' αυτή την ηλικία εάν θέλει να πάει βόλτα η κόρη μου π.χ. στα γκούντις με τις φίλες της ή σ' ένα πάρτι, θα την πηγαίνει ο μπαμπάς της ή εγώ και θα επιστρέφουμε να την πάρουμε.

Ετσι σκέφτομαι τώρα που το παιδί μου είναι ακόμα 6 ετών, όταν θα γίνει 12 το ξανασυζητάμε αλλά θα προσπαθήσω να μην βγαίνει έξω μέχρι αργά σ' αυτή την ηλικία, θεωρώ ότι θα είναι μικρή ακόμα. Το ίδιο θα ίσχυε και αν είχα αγόρι, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Εγώ ξεκίνησα να βγαίνω στα 18 αλλά είχα αυστηρούς γονείς και ήμουν μοναχοπαίδι οπότε λογικό είναι να φοβούνται, τους καταλαβαίνω τώρα που έχω γίνει και εγώ μάνα. Θεωρώ ότι μια καλή ηλικία να αρχίσει να βγαίνει το παιδί αλλά να γυρίζει λογικές ώρες στο σπίτι είναι στα 16. Βέβαια, οι καιροί αλλάζουν κορίτσια και γινόμαστε εμείς οι οπισθοδρομικοί γονείς, δεν είμαι αδιάλλακτη σε τέτοια θέματα. Πάντως, ο,τιδήποτε συμβεί στο παιδί μου , απο μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη έως ναρκωτικά, θα είμαι δίπλα του και θα παλέψω γι' αυτό και μαζί με αυτό.

Πιστεύω πάντως και όλοι θα συμφωνείτε πως οι καιροί δυσκολεύουν όλο και πιο πολύ, χρειάζεται εγρήγορση και ψυχραιμία.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...