Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καταγγελω φαρμακοποιο

Recommended Posts

καταγγελω φαρμακοποιο η οποια πρωοθει παιδικα Σαμπουαν που περιεχουν ΠΑΡΑΜΠΕΝ ,ουσια η οποια ειναι καρκινογονος!!!!!!!!(με μια απλη αναζητηση στο google θα βρειτε οτι πρεπει να ξερετε για τα παραμπεν).Προσοχη μανουλες τι μας πουλανε!!!!!!(Η Κυρια αυτη τα συστηνει ως τα καλυτερα και τα πουλάει και πανακριβα περιπου 16 ευρω το μπουκαλι).

Διαφημίσεις

οχι απο εταιρεια ειναι δεν ξερω αν πρεπει να το πω ειναι βρεφικα σαμπουαν ,αν δεις στα συστατικα περιεχει τετοια ουσια και το γραφει paraben

εγω το ειπα πιο πολυ για να διαβαζουμε τα συστατικα και να μην περνουμε οτι μας δινουν, για να περνουν τα δωρακια τους καποιοι φαρμακοποιοι ή υπαλληλοι αυτων!

Διαφημίσεις

Paraben περιέχουν το 80% από όλα τα καλλυντικά βρεφικά και μη που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ.

Γιατί καταγγέλεις μόνο την φαρμακοποιό? Το προϊόν που προωθεί δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ? Τότε πως το έχει στο φαρμακείο της?

Δεν κατάλαβα καλά γιατί τα βάζεις μόνο με την φαρμακοποιό σε σχέση με τα paraben.....

οχι απο εταιρεια ειναι δεν ξερω αν πρεπει να το πω ειναι βρεφικα σαμπουαν ,αν δεις στα συστατικα περιεχει τετοια ουσια και το γραφει paraben

εγω το ειπα πιο πολυ για να διαβαζουμε τα συστατικα και να μην περνουμε οτι μας δινουν, για να περνουν τα δωρακια τους καποιοι φαρμακοποιοι ή υπαλληλοι αυτων!

καλα οτι πεις...πριν κατηγορησεισ ανθρωπουσ καλυτερα ψαξε καλυτερα

καλα τωρα αυτο ειναι υπερβολη!!!!

και εγω ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΣΙΓΑΡΑ!!!

η φαρμακοποιος ειναι ΚΑΙ εμπορος και θελει να ζησει, να βγαλει λεφτα να θρεψει τα δικα της παιδια!!!

να καταγγειλεις την εταιρεια που τα βγαζει, τον εοφ που δινει εγκριση, τις μαναδες που δεν κοιτανε, ναι το καταλαβαινω!

Ε ναι θα συμφωνησω και εγω με τα κοριτσια , βρε κοπελια μου τι φταιει η φαρμακοποιος αμα το σαμπουαν εχει αυτη την ουσια και εχει περασει τον ελεγχο του εοφ , τοτε θα πρεπε να κατηγορουμε τους φαρμακοποιους που πουλανε βαρια φαρμακα επειδη σε μερικους ανθρωπους πιανουνε οι παρενεργειες .

Διαφημίσεις

κοριτσια χαλαρωστε εγω αν το δειτε ειπα πιο κατω πως το λεω για να προσεχουμε και να μην αγοραζουμε οτι μας δινουν ως το καλυτερο και να διαβαζουμε τις ετικετες, οσο για την φαρμακοποιο δεν την κατηγορω γιατι εχει στο φαρμακειο το σαμπουαν την κατηγορω γιατι αν μπεις στο φαρμακειο για σαμπουαν σου το πρωτεινει ως το καλυτερο και λεει οτι το δινει στις περισσοτερες μαμαδες!, γιατι ρε κοριτσια σε μαμαδες που δεν ειναι τοσο ψαγμενες να πρωοθει τετοια προιοντα?εγω δεν το ειπα για κακο το ειπα για προσοχη και επισης γιατι αν δεν ηξερα τα παραμπεν θα εκανα το παιδακι μου μπανιο με αυτο το προιον!Και ακομη δεν αναφερω λεπτομεριες για το Φαρμακειο!πιο ακριβως ειναι το προβλημα?

Ο περιπτερας οταν πας να αγορασεις τσιγαρα δεν σου λεει" παρε αυτα ειναι τα καλυτερα δεν θα παθεις τιποτα" ,απλα τα πουλαει...η apostolia28 ειπε ΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ. Η διαφορα ενος φαρμακοποιου με τον περιπτερα ειναι οτι ο πρωτος πηγε 5 χρονια στο πανεπιστημιο για να μπορει να ανοιξει "μαγαζι" και παντου στις διαφημισεις λενε: συμβουλευτειτε τον φαρμακοποιο σας! Αρα πρεπει να ειναι ενημερωμενος και να καθοδηγει( ειδικα τις νεες ασχετες και συχνα ευκολοπιστες μανουλες- οπως κι εγω) ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ.

Τώρα με τι κάνετε μπάνιο (οικογενειακώς)?

Και κατά τήν γνώμη μου, δεν έκανε και κάποιο τραγικό έγκλημα και παραλίγο θα πάθαινε κάτι το παιδάκι σου. Προωθεί ένα προϊόν (εγκεκριμένο από ΕΟΦ υποθέτω) στο κατάστημα της, όπως κάνουν και όλα τα άλλα εμπορικά καταστήματα.

Εμείς θα πρέπει να προσέχουμε και να επιλέγουμε.

Paraben έχουν μέσα και κάποια σκεύασματα σιδήρου απ΄ότι έχουν πει κάποιες κοπέλες εδώ μεσα στο φόρουμ (για τα παράμπεν υπάρχει ολόκληρο θέμα εγώ στις καταγγελίες που το έχω ανοίξει εγώ κάποια στιγμή που τα'χα "πάρει με τη frezyderm").

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20259

Σε ευχαριστω evita79, γιατι αναρωτιεμαι τι το κακο ειπα?

Δεν λες κάτι κακό, απλά το στοχοποιείς στον φαρμακοποιό το θέμα. Το ξαναλέω γιατί υποθέτω ότι αυτό που πήγε να σου προωθήσει είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. Δηλαδή αν σου έδινε αφρόλουτρο της Τζόνσον το ίδιο δεν θα ήτανε?

Διαφημίσεις

Για την τιμη(16 ευρω νομιζω) ευθυνεται η εταιρεια, για τα paraben και την εγκριση ο ΕΟΦ, η δικια μου ενσταση ειναι στο οτι ενας ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ( οχι απλως εμπορος), σου συστηνει οτι ειναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Αυτο θεωρω απαραδεκτο και δυστυχως το κανουν πολλοι. Ειναι τοσο ευκολο να πεισεις φορωντας την ασπρη ποδια, μια μαμα που το μονο που θελει ειναι να παρει το καλυτερο για το μωρο της, δινοντας ακομη και 16 ευρω για ενα μπουκαλακι, που δεν θα τα εδινε για τον εαυτο της.

Βασικα δεν θελω να μκρυγορω αυτο που ηθελα να πω το ειπα, οποιος θελει το περνει οπως θελει! οσες μαμαδες δεν προσεχανε μπορει με το μηνυμα μου να προσεχουν απο εδω και περα και επισης επιδη το παραμπεν και τετοιες ουσιες δρουν αθριστικα στον ανθρωπινο οργανοσμο για τη δημιουργια ογκων ναι πιστευω πως ως επιστημονας δεν πρεπει να τα πρωτήνει ως τα καλυτερα,και πως μπορει να βγαλει το ψωμακι της για τα δικα της παιδακια πρωοθοντας πιο αγνα για τα μωρα προιοντα και οχι με βαση τα δωρακια! τωρα με το τι κανω εγω μπανιο ειναι απλα δικο μου θεμα.

Για την τιμη(16 ευρω νομιζω) ευθυνεται η εταιρεια, για τα paraben και την εγκριση ο ΕΟΦ, η δικια μου ενσταση ειναι στο οτι ενας ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ( οχι απλως εμπορος), σου συστηνει οτι ειναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Αυτο θεωρω απαραδεκτο και δυστυχως το κανουν πολλοι. Ειναι τοσο ευκολο να πεισεις φορωντας την ασπρη ποδια, μια μαμα που το μονο που θελει ειναι να παρει το καλυτερο για το μωρο της, δινοντας ακομη και 16 ευρω για ενα μπουκαλακι, που δεν θα τα εδινε για τον εαυτο της.

+φωνω μαζι σου

Κορίτσια μου, το καλύτερο είναι πλήρως υποκειμενικό.

ΑΝ ήταν έτσι όλοι θα έπρεπε να συστήνουν μόνο βιολογικά αφρόλουτρα φαγητά κλπ.

Γίνεται αυτό?

Ακόμα και για τα βιολογικά έχω κάποιες ενστάσεις. Πως συντηρούνται χωρίς κανένα πρόσθετο?

Ο φαρμακοποιός (και ο κάθε φαρμακοποιός) πουλάει κάποια πράγματα εγκεκριμένα από ΕΟΦ (εφόσον είναι φαρμακείο). Ανάμεσα στο εμπόρευμά του, σου λέει ότι αυτό είναι το καλύτερο (τους λόγους προώθησης δεν τους ξέρω).

Εν ολίγοις δεν έκανε κάτι τραγικό, αυτό θέλω να πω, δεν προώθησε κάτι βλαβερό για την υγεία κανενός, εκεί θέλω να καταλήξω.

Τώρα για το αν τα παραμπεν είναι βλαβερά και πόσο........... αυτό είναι ένα τελείως ξέχωρο θέμα.

Βασικα δεν θελω να μκρυγορω αυτο που ηθελα να πω το ειπα, οποιος θελει το περνει οπως θελει! οσες μαμαδες δεν προσεχανε μπορει με το μηνυμα μου να προσεχουν απο εδω και περα και επισης επιδη το παραμπεν και τετοιες ουσιες δρουν αθριστικα στον ανθρωπινο οργανοσμο για τη δημιουργια ογκων ναι πιστευω πως ως επιστημονας δεν πρεπει να τα πρωτήνει ως τα καλυτερα,και πως μπορει να βγαλει το ψωμακι της για τα δικα της παιδακια πρωοθοντας πιο αγνα για τα μωρα προιοντα και οχι με βαση τα δωρακια! τωρα με το τι κανω εγω μπανιο ειναι απλα δικο μου θεμα.

Σε καταλαβαίνω αλλά με αυτή τη λογική θα πρέπει να καταγγείλουμε ακόμα και τον ίδιο τον ΕΟΦ που δίνει έγκριση σε πολλά φάρμακα τα οποία έχουν σοβαρότατες παρενέργειες, ή και σε καλλυντικά που δεν είναι τελικά κατάλληλα.

Ποιός φταίει τελικά, ο γιατρός του ΕΟΦ που δίνει την έγκριση για το αφρόλουτρο ή ο φαρμακοποιός που το προωθεί.

Πιάστο αυγό και κούρεφτο δηλαδή.

Όσον αφορά τα βιολογικά προϊόντα, έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής σε σχέση με τα συμβατικά (περίπου 30%) αφού δεν έχουν δεχθεί λιπάσματα και φυτοφάρμακα (εντατική γεωργία). Αν τώρα κάποιος παραπλανεί τον καταναλωτή και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αυτό είναι άλλο θέμα.

Τα παραμπέν χρησιμοποιούνται σαν συντηρητικά και λόγω ότι μοιάζουν με οιστρογόνα (ψευδοοιστρογόνα) έχουν έχουν συσχετιστεί στα συμπεράσματα πολλών ερευνών με τη ανάπτυξη καρκινικών όγκων στο στήθος. Αυτά εχουν λεχθεί από ανεξάρτητες έρευνες. Αντιθέτως οι χρηματοδοτούμενες έρευνες από τις εταιρίες, υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο-φθηνό σε σχέση με φυτικά εκχυλίσματα- χημικό είναι ακίνδυνο. Τα συμπεράσματα...δικά σας.

Μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας και εμάς από τα πάντα ; Φυσικά και όχι. Μπορούμε όμως από αυτά που γνωρίζουμε.

απλα ηθελα να παραθεσω ενα κειμενο που βρηκα στο ιντερνετ σχετικα με τα παραμπεν...το βρηκα προσπαθωντας να μην τρελαθω οταν διαπιστωσα οτι 6 μηνες στην εγκυμοσυνη μου επαιρνα σιδηρο με παραμπεν.

http://www.pharmacy-nafplio.gr/health_leaflets/parabens.pdf

fBaep3.png

uwK7p3.png

Μην σκοτώνετε τον αγγελιοφόρο!!!

Η ουσία δεν είναι το τι έκανε ο/η συγκεκριμένος φαρμακοποιός!

Το σημαντικό είναι οτι τελικά δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κάποιον με κλειστά τα μάτια εάν δεν ελέγξεις κι εσύ ο ίδιος!!

Ομολογώ οτι είχα πλήρη μεσάνυχτα για το paraben

και το topic της apostolia28 όπως και το post της v.polina ήταν πολύ ενδιαφέροντα!!

Σε καταλαβαίνω αλλά με αυτή τη λογική θα πρέπει να καταγγείλουμε ακόμα και τον ίδιο τον ΕΟΦ που δίνει έγκριση σε πολλά φάρμακα τα οποία έχουν σοβαρότατες παρενέργειες, ή και σε καλλυντικά που δεν είναι τελικά κατάλληλα.

Ποιός φταίει τελικά, ο γιατρός του ΕΟΦ που δίνει την έγκριση για το αφρόλουτρο ή ο φαρμακοποιός που το προωθεί.

Πιάστο αυγό και κούρεφτο δηλαδή.

Θα συμφωνησω..:?

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...