Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΕΝΝΑ

Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα ...

ειμαι εγκυος στον τεταρτο μηνα....αν και μας ηρθε απροοπτα ειμαστε παρα πολυ χαρουμενοι ,,,,το μονο πραγμα ..που δεν μπορω να βγαλω απο το μυαλο μου ειναι η γεννα ...το ξερω οτι ακουγεται χαζο ...αλλα απο την ημερα που το εμαθα ...με εχει πιασει ,,φοβος ...προσπαθω να το βγαλς απο το μυαλο μου ..γενικα ,,φοβαμαι οτι εχει σχεση με χιερουργεια και νοσοκομεια ...μηπως ειμαι αρκετα υπερβολικη ?

Διαφημίσεις

ναι καλη μην φοβασε ειναι η ποιο ομορφη εμπειρια οπως και να εχει ειτε ειναι με καισαρικη , ειτε φυσιλογικα η τεχν.πονους θα το απολαυσεις οταν παρεις το μωρο στα χερια σου που ολα θα ειναι πολυ ομορφα. σου ευχομαι μια καλη εγκυμοσηνη και μην βασανιζεις το μιαλο σου με τετοιες φασης .

Καλησπέρα Jeniffer,

η εγκυμοσύνη από μόνη της είναι ένα θέμα που αγχώνει.. όσο συνειδητοποιημένος και να είσαι είναι μια κατάσταση (ειδικά την πρώτη φορά) στην οποία όλα σου είναι άγνωστα... Ευτυχώς έχει φροντίσει η φύση και όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν! Μπορεί να μην το ξέρεις.. μπορεί να μην το πιστεύεις.. αλλά εκείνη τη στιγμή ως δια μαγείας σε συνεπαίρνει το όλο γεγονός... δεν υπάρχουν και περιθώρια επιστροφής... και όλα βαίνουν καλώς... και έχεις αγκαλιά το αγαπημένο σου πλάσμα...

Δεν έχω γεννήσει.. αλλά έχω μελετήσει συμπεριφορές γυναικών και κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα... εγώ είμαι στον 5ο και με το καλό γεννάω τον Ιούνιο... μην νομίζεις ότι εγώ δεν το σκέφτομαι... αλλά πιστεύω ότι όλα θα κυλίσουν όπως πρέπει!

Μην αγχώνεσαι... δεν βγάζει πουθενά... να είσαι σίγουρη ότι εκείνη την ώρα θα φανείς πιο δυνατή από ποτέ!

ΟΧΙ!ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ!ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ!ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ!!

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ!!

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!

JgiCp3.pngv9Xtp3.png

Και εγώ φοβόμουν πάρα πολύ πρέπει να σου πω..για τους πόνους..για το πότε θα με πιάσουν, πόσο θα διαρκέσουν, πόσο εύκολα θα γεννήσω, αν τυχών έχω καμιά επιπλοκή.

Δεν είχα ξαναμπεί ποτέ στη ζωή μου σε νοσοκομειο..δεν ήξερα τι θα πει αίθουσα χειρουργείου..τίποτα..άγνοια..

Τελικά, γέννησα πανεύκολα...βέβαια ήμουν στην αίθουσα τοκετών από 14:00 έως 22:05 οπότε και γέννησα..αλλά..δεν πόναγα σε όλο αυτό το διάστημα..Στην αρχή..ενιωθα ψιλοενοχλησούλες..πώς είναι όταν περιμένεις να αδιαθετήσεις..κάπως έτσι. Κατόπιν, μετά απο ώρες και ενώ μου έβαλαν τεχνιτούς πόνους, πονούσα (αν έχεις έντονους πόνους περιόδου ...είναι κάπως έτσι..λίγο πιο δυνατοι) αλλά για κανένα μισάωρο..τρια τέταρτα..μέχρι δηλ. που μου έκαναν επισκληρίδιο (που και αυτή δεν ποναει..δεν είναι τίποτα..ουτε την καταλαβαίνεις οτι στην κάνουν). Μολις μου έκαναν την ένεση..οι πονοι ελαχιστοποιήθηκαν..και μετά..αρχισα έσπρωχνα..και χλουπ..μέσα σε 5 λεπτά στην αίθουσα του χειρουργείου..είχα γεννησει! Να σκεφτείς πως για να με πάνε απο το δωμάτιο ωδινών στο δωμάτιο τοκετού (εκει που γεννάς δηλ. κ ειναι σαν χειρουργείο) και που είναι ακριβώς απέναντι το ενα δωματιο απο το αλλο....μου κρατούσαν το κεφάλι του μωρόύ...που ειχε ηδη σκάσει μύτη!!! Αντε..βρε..μην φοβάσει τιποτα..ολα καλα θα πάνε..Είναι μια μοναδική εμπειρία!

Διαφημίσεις

κοριτσια καλησπερα ...

ειμαι εγκυος στον τεταρτο μηνα....αν και μας ηρθε απροοπτα ειμαστε παρα πολυ χαρουμενοι ,,,,το μονο πραγμα ..που δεν μπορω να βγαλω απο το μυαλο μου ειναι η γεννα ...το ξερω οτι ακουγεται χαζο ...αλλα απο την ημερα που το εμαθα ...με εχει πιασει ,,φοβος ...προσπαθω να το βγαλς απο το μυαλο μου ..γενικα ,,φοβαμαι οτι εχει σχεση με χιερουργεια και νοσοκομεια ...μηπως ειμαι αρκετα υπερβολικη ?

Ακριβώς έτσι είμαι και εγώ! Με το που βλέπω άσπρη μπλούζα μπορεί και να λιποθυμήσω!Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μην ακούσεις καμία ιστορία γέννας γιατί κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.Να φροντίσεις να περπατάς όσο πιο πολύ μπορείς και να μην αφήσεις καμία από τις δραστηριότητές σου λόγω εγκυμοσύνης!Εγώ γέννησα μέσα σε 40 λεπτά χωρίς την παραμικρή αναισθησία και ήμουν απόλυτα συνεργάσιμη, ποιος εγώ! Μου είπαν πως αυτό που βοήθησε πολύ ήταν ότι περπάταγα πολύ σε όλη μου την εγκυμοσύνη!Αυτό που επίσης βοηθάει είναι τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Αν και δεν είχα κάνει εντατικά λόγω του ότι είμαι από επαρχία η μαία μου εδειξε πριν κατι αναπνοές (τις οποίες μου είπε πως εκανα τέλεια λες και είχα παρακολουθήσει μαθήματα) και με βοήθησαν πολύ. Να έχεις μαία μαζί σου οπωσδήποτε ειδικά αν γεννήσεις σε δημόσιο νοσοκομείο που δεν αφήνουν τους άντρες μας να μπουν και όλα καλά θα πάνε μην αγχώνεσαι.Αντε με το καλό το ζουζούνι σου και με έναν πόνο σου εύχομαι!!!

κοριτσια καλησπερα ...

καλημερα jeniffer!!λογικο ειναι να το σκεφτεσαι,λιγο πολυ ολες οι γυναικες οταν βρεθηκαμε σε αυτην την θεση το σκεφτομασταν συνεχως...

εγω βασικα το σκεφτομουνα πολυ τους πρωτους 2 μηνες μετα το πηρα αποφαση και αρχισα να το ξανασκεφτομαι τον τελευταιο μηνα παλι!!

να ξερεις και θα με θυμηθεις σε αυτο που σου λεω οτι θα ειναι η πιο συναρπαστικη-χαρουμενη-συγκινητικη-ξεχωριστη στιγμη της ζωης σου!!!:P

εμενα ολες οι φιλες μου που γεννησαν μετα απο μενα αισθανοτανε το ιδιο με σενα (οπως και εγω πιο μπροστα) και τις μιλουσα γι αυτην την ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και με κοροιδευαν,μου ελεγαν -καλα θα ποναμε και θα ειναι συναρπαστικο πραγμα αυτο???και ομως οταν γεννουσανε και πηγαινα να τις δω.....μου ελεγαν Η ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!!

εγω προσωπικα δεν θα αλλαζα εκεινη την μαγικη στιγμη,ουτε με ολον το χρυσο του κοσμου!!!και ανυπομονω πλεον να μου ερθει μια δευτερη εγκυμοσυνη και μια δευτερη γεννα!!!:P:D:p

συγνωμη αν σε κουρασα....αλλα τα ειπα οσο πιο συντομα μπορουσα!!!!

πιστευω να σε βοηθησα και να μην σε απογοητευσα χειροτερα...

εγω παλι ποτε δεν φοβηθηκα τους πονους της γεννας. ειχα μια αυτοπεπιθηση τρομαρα μου...

κι ομως οσο ελεγα 9 μηνες (δουλευα κιολας) οτι θα το γεννησω σαν αυγο , ετσι κ εγινε!!!αυθυποβολη?δεν ξερω.

η ψυχολογια μου ηταν αριστη μεχρι την τελευταια στιγμη κ νομιζω πως παιζει πολυ πολυ σημαντικο ρολο.

βεβαια 2 βδομαδες πριν τη γεννα ειχα κ την ηλιθια, τωρα που το σκεφτομαι ,ψυχραιμια να κατευθυνω τον αντρα μου για το τι θα κανει με το παιδι , το σπιτι , το μαγαζι, τους λογαριασμους...σε περιπτωση που ...κατι ρε παιδι μου δεν παει καλα.:shock:φρικαρε ο ανθρωπος.!

ειμαι κ γω τωρα που το σκεφτομαι...:)

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως πέρασα τέλεια και στις δύο γέννες, με φυσιολογικό τοκετό, στην πρώτη μου έσπασαν τα νερά και μου δώσαν φάρμακο για να αρχίσουν οι πόνοι, και στο δεύτερο μεέπιασαν οι πόνοι. Δεν κάνω πλάκα πέρασα ΤΕΛΕΙΑ. Το ξανακάνω άνετα, το πως μεγαλώνω το τρίτο παιδί σκέφτομαι.

αυτο το θεμα ηθελα κι εγω καιρο να το ανοιξω.σκεφτομαι οτι κι αν με πιασει πανικος?αν δεν βγαινει?αν δεν με πιασει η επισκληρηδιος?αν δεν καταλαβω οτι γενναω και δεν παω γρηγορα?το ξερω οτι ειμαι υπερβολικη και πολλες φορες λεω στον εαυτο μου οτι ειναι βλακιες ολα αυτα αλλα απο την αλλη τωρα που εχω αρχισει και τρωω κλωτσιες και σπρωξιδια δεν βλεπω την ωρα να το κρατησω αγκαλια.μερικες φορες λεω εχω ακομα ευτυχως πολυ καιρο μπροστα μου να συμφιλιωθω με την ιδεα του τοκετου και μετα λεω αντε ελα να σε ζουλιξω!!!

και εγω ετσι λεω Ελινα ......οτι αμα αρχισω και το νιωθω ....( γιατι ειναι και ενα αγχος που δεν το εχω νοιωσει ακομα ) θα ξεπεράσω την ιδέα του τοκετου και θα θελω να το παρω οσο πιο γρηγορα αγκαλια .... αλήθεια ποτε το αισθανθηκατε το μωρο ? εγώ είμαι στην 17 εβδομαδα ,,και τιποτα ? ειναι φυσιολογικο αυτο?

καλημερα!!!καλα.....εγω κατα την 22 εβδομαδα αρχισα να καταλαβαινω το μωρο!!!!πολυ τεμπελακος ο δικος μου κ ευτυχως ακομα ετσι ειναι!!!!

πριν γεννησω το καλα...κλασσικα λίγο χεσμεντεν αλλα συνεχεια σκεφτομουν...."ε, όπως ολες οι γυναικες του κοσμου, έτσι κ γω"

γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο 4 κιλα γαιδουρακι.....

τωρα πια λεω κ γω με τη σειρα μου.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

τα αναλαμβανει η φυση όλα...

ουτως η αλλως δε μπορεις να κανεις πισω...το μωρο ερχεται,

βασικα κ γω σκεφτομουν, α μηπως ειμαι κουρασμενη, μηπως καταρευσω, μηπως με πιασει πανικός,

καλα....καμια σχεση, εισαι σε τετοια εκσταση εκεινη τη στιγμη και εχεις κ μια τσιτα που απολαμβανεις τον ερχομο σε όλο του το μεγαλειο!!!!!!

ειναι πολυ όμορφη ολη η φαση, τωρα γενναει μια φιλη μου και ψιλοζηλευω την όλη φαση του τοκετου.......που θα δει το μωρο , θα το παρει αγκαλια κλπ......

αυτο που με βοηθησε μενα ηταν οτι σκεφτόμου ολη μα ολη την ωρα το μωρο, δεν με ενοιζε για μενα

αυτη η γλυκια η αγωνια μου δινε πολυ δυναμη!

ολα θα πανε μια χαρα:D

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Κι εγώ γέννησα φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο 4κιλά και 250 γραμμάρια γαϊδουράκι!!! Και εύκολα και γρήγορα! :lol: Κι ήταν η πιο όμορφη εμπειρία της ζωής μου

!!!!!

Σε όλη την εγκυμοσύνη φοβόμουν τη γέννα. Εκείνη τη μέρα η οποία μάλιστα ήταν προγραμματισμένη με πρόκληση (γιατί εκτός από μεγάλο ήταν και τεμπέλικο και δεν ήθελε να βγει :lol: ) ήμουν τόσο ψύχραιμη, μην πω απόλυτα ήρεμη. Δεν έτρεμαν τα χέρια μου, δε σφιγγόταν το στομάχι μου, δεν με έλουζε κρύος ιδρώτας. Αυτά τα έπαθα στις πανελλήνιες, όταν ερωτεύτηκα, όταν οδήγησα για πρώτη φορά! Ε όταν γέννησα (που δεν είχα ξαναμπει ποτέ σε νοσοκομείο και μέχρι και τον ορό φοβόμουν πριν να έρθει εκείνη η ώρα) δεν τα ένιωσα όλα αυτά!

Εκείνη τη στιγμή θα το δεις, θα είσαι τόσο μα τόσο έτοιμη! Και όπως και να έχει μόλις δεις το μωρό σου θα σταματήσει ο χρόνος!

Κι αυτό που σου λένε ότι μόλις δεις μωρό όλα τα ξεχνάς και πόνους κλπ είναι πέρα για πέρα αληθινό!!!!!! Μόλις γέννησα αν με ρωτούσες "το ξανακάνεις?" απαντούσα "ΕΠΙΤΟΠΟΥ!!!" Εύχομαι ο Θεός να με αξιώσει να ξαναζήσω αυτή την τόσο δυνατή και όμορφη εμπειρία!! Κι όλες τις γυναίκες του κόσμου!

Διαφημίσεις

η γιαγια μου ελεγε"δεν εισαι εσυ εκεινη τη στιγμη. μην κοιτας τον εαυτο σου. εσυ δεν παθαινεις τιποτα...αυτο...μην το ζοριζεις ...αιντε κοριτσι μου με τρεις ανασες ....μια δυο τρεις κ το λουρι της μανας ...αιντε πουλακι μου μην το πονεσεις το παιδι κ μαρτυραει...δεν εισαι εσυ πια. αυτο ειναι..."

η γιαγιακα μου ...σε ολες τα ειπε τις εγγονες τις κ γω την ακουγα .ημουν κ μικρη.αλλα μου το θυμησε χθες η αδερφη μου που της το λεγε κ ειπα να το γραψω πιστευοντας πως αρκετες μανουλες κατι θα παρουν κ απο αυτο:)

uDuOp2.png

Α, κι εγώ φοβόμουνα πολύ πριν μείνω έγκυος στην κόρη μου, αλλά όσο προχωρούσε η εγκυμοσύνη ο φόβος μειωνόταν. Εμένα με βοήθησαν πολύ και τα μαθήματα ανώδυνου (ή ψυχοπροφυλακτικής), μου έδωσαν αυτοπεποίθηση....Τελικά θα συμφωνήσω κι εγώ ότι η γέννα ήταν η πιο όμορφη εμπειρία της ζωής μου, ειδικά η στιγμή που η μαία μου σήκωσε το κεφάλι και είδα το μωρό να βγαίνει...

df306542d5.pngbb1d25814b.png

• 4 καλοκαιρινά νυχτικά (στο μαιευτήριο κάνει ζέστη) με άνοιγμα μπροστά ως τη μέση ή 4 πυτζάμες αν σας αρέσει καλύτερα
  • 2-3 στηθόδεσμους θηλασμού
  • Εσώρουχα
  • 1 ελαφριά ρόμπα για να φοράτε όταν βγαίνετε από το δωμάτιό σας
  • Παντόφλες (καλύτερα να μην είναι υφασμάτινες στο κάτω μέρος - στο μπάνιο θα έχει διαρκώς νερά)
  • Σεσουάρ και ότι άλλο χρειάζεστε για να φτιάχνετε ή να πιάνετε τα μαλλιά σας
  • Νεσεσέρ με τα καλλυντικά σας, σαμπουάν, σαπούνι, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα
  • Επιθέματα στήθους
  • Μια κρέμα για την προστασία των θηλών από 100% αγνή λανολίνη (όπως η LANSINOH)
  • Ρούχα και παπούτσια για τη μέρα που θα βγείτε

Η λίστα του μωρού

• Κορμάκι (εσώρουχο)
  • Φορμάκι
  • Ζακετάκι
  • Καλτσάκια
  • Σκουφάκι
  • Γαντάκια (για να μην γδέρνει το πρόσωπό του)
  • Κουβερτούλα (ανάλογα με την εποχή)
  • Κάθισμα αυτοκινήτου (Καλαθούνες ή πορτ-μπεμπέ δεν ενδείκνυνται. Καλό θα είναι να έχετε εξασκηθεί από πριν στην τοποθέτησή του)

Αν το ταξίδι της επιστροφής είναι μεγάλο θα πρέπει να πάρετε ακόμη μερικές πάνες, μωρομάντηλα και σελτεδάκι για πιθανή αλλαγή.

Σ' αυτή τη περίπτωση και αν δεν θηλάζετε πιθανά να χρειαστείτε ακόμη ένα μπιμπερό που θα το δώσετε για αποστείρωση στο θάλαμο νεογνών λίγο πριν φύγετε, ένα μικρό θερμός που επίσης θα το δώσετε να σας το γεμίσουν νερό και ένα κουτί γάλα σκόνη. Αν βέβαια θηλάζετε τότε δεν θα χρειαστείτε τίποτε από αυτά και το ταξίδι σας θα είναι πολύ πιο εύκολο!

Aλλα προαιρετικά και χρήσιμα

• Φωτογραφική μηχανή και φιλμ
  • Βιντεοκάμερα
  • Γουόκμαν και μπαταρίες
  • Κινητό, φορτιστής
  • Σημειωματάριο και στυλό για να σημειώνετε τις σκέψεις σας ή τις απορίες σας που θέλετε να ρωτήσετε τους γιατρούς
  • Επίσης την ταυτότητα τη δική σας και του συζύγου σας καθώς και την ληξιαρχική πράξη γάμου (και φωτοτυπίες όλων αυτών) για να δηλώσετε τη γέννηση του μωρού στο ληξιαρχείο πριν φύγετε
  • Και φυσικά αν αυτό δεν είναι το πρώτο σας μωρό, το δώρο που θα φέρει το μωρό στο μεγαλύτερο αδερφάκι (ή τα αδερφάκια)

Στα ιδιωτικά μαιευτήρια δίνονται σερβιέτες, σλιπ μιας χρήσης, πετσέτες. Στα δημόσια πρέπει να τα φέρετε μαζί σας καθώς και ρούχα για το μωρό για όσες μέρες παραμείνετε εκεί. Μια καλή ιδέα είναι να επικοινωνήσετε και να ρωτήσετε τι από όλα αυτά παρέχει το μαιευτήριο και τι θα πρέπει να φέρετε εσείς ώστε να είστε σίγουρες ότι δεν θα σας λείψει κάτι.

κάπου τα εχει κ εδω μέσα αλλα δε μπορω να το βρω...κοιτα κ συ πιο καλα στο ΤΟΚΕΤΟΣ Κ ΜΙΑΙΥΤΗΡΙΟ

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Πραγματικα η πιο ΤΕΛΕΙΑ εμπειρια. Ειναι το σημαντικοτερο πραγμα που θα κανεις στη ζωή σου. Ολους τους πονους (που δεν ειναι και τρομεροί - εντονοι πονοι περιοδου ειναι) θα τους ξεχασεις σε μισο δευτερολεπτο. Κι εγω ειμαι απο αυτες που γεννησαν χωρις επισκληρηδιο και το καταευχαριστηθηκα.

Μην αφηνεις, φοβους και αγχος να σου κλεψουν αυτες τις στιγμες. Μετα απο τη γεννα θα λες, τωρα που εχω κανει αυτο, μπορω να κανω τα παντα.

Και φυσικα καλη ψυχολογια, περπατημα και πολυ νερο βοηθουν την κατασταση. Να εισαι ψυχραιμη γιατί διαφορετικα θα δυσκολευεις το σωμα σου να κανει τη δουλεια του και το γιατρό να κανει τη δική του.

Ολα θα πανε καλα.

CYaip2.png

Πραγματικα η πιο ΤΕΛΕΙΑ εμπειρια. Ειναι το σημαντικοτερο πραγμα που θα κανεις στη ζωή σου. Ολους τους πονους (που δεν ειναι και τρομεροί - εντονοι πονοι περιοδου ειναι) θα τους ξεχασεις σε μισο δευτερολεπτο. Κι εγω ειμαι απο αυτες που γεννησαν χωρις επισκληρηδιο και το καταευχαριστηθηκα.

Μην αφηνεις, φοβους και αγχος να σου κλεψουν αυτες τις στιγμες. Μετα απο τη γεννα θα λες, τωρα που εχω κανει αυτο, μπορω να κανω τα παντα.

Και φυσικα καλη ψυχολογια, περπατημα και πολυ νερο βοηθουν την κατασταση. Να εισαι ψυχραιμη γιατί διαφορετικα θα δυσκολευεις το σωμα σου να κανει τη δουλεια του και το γιατρό να κανει τη δική του.

Ολα θα πανε καλα.

συμφωνω απολυτως μαζι σου!!!ακριβως αυτα τα λογια τα εχω πει και εγω στο παρελθον,σε φιλες μου...

ακριβως ομως ε???!!:P

• 1 χρόνο μετά...

Ax πήρα θάρρος με αυτά που διάβασα. Αν και δεν αγχώνομαι και τρομερά με την γέννα, όσο να πείς το να ακούς θετικές εμπειρίες βοηθάει πολύ :D

Τελικά τιποτα δεν είναι η γέννα όλα στο μυαλό μας είναι.

don't worry be happy :lol:

αφου καταφερα καιγεννησα εγω θα τα πας μια χαρα!!!!!!!!ηθελα τοσοπολυ να μεινω εγκυος αλλα οταν εμεινα σκεφτομουν τις εξετασεις.......ασε για να μου παρουν αιμα τους παιδευα ωρες....εκλαιγα!!!!!!ασε αυτη η εξεταση για το ζαχαρο........εννοειται πως δεν πονουσα αλλα φοβομουν!το ωραιο ειναι πως οταν μου εσπασαν τα νερα πηγα και ξαπλωσα και δεν το ειπα στον αντρα μου!!!!φοβομουν που θαμε πηγαινε νοσοκομειο.......του το ειπα μετα απο μιαωρα!δεν το συζητω για την επισκληριδιο.επεσε μεγαλη διαπραγματευση με τον γιατρο.......χαχα!!!!!!!!!

τελικα δεν ηταν τιποτα!!Ολα ειναι μια ιδεα.....γιατι οταν θα παρεις αγκαλια το αγγελουδι σου θα τα ξεχασεις ολα!!!!!!!

η γιαγια μου ελεγε"δεν εισαι εσυ εκεινη τη στιγμη. μην κοιτας τον εαυτο σου. εσυ δεν παθαινεις τιποτα...αυτο...μην το ζοριζεις ...αιντε κοριτσι μου με τρεις ανασες ....μια δυο τρεις κ το λουρι της μανας ...αιντε πουλακι μου μην το πονεσεις το παιδι κ μαρτυραει...δεν εισαι εσυ πια. αυτο ειναι..."

η γιαγιακα μου ...σε ολες τα ειπε τις εγγονες τις κ γω την ακουγα .ημουν κ μικρη.αλλα μου το θυμησε χθες η αδερφη μου που της το λεγε κ ειπα να το γραψω πιστευοντας πως αρκετες μανουλες κατι θα παρουν κ απο αυτο:)

Είναι η πιο όμορφη κουβέντα που διάβασα...πραγματικα συγκινήθηκα... την μέρα που γεννά η γυναίκα ξεκινά να σκέφτεται πραγματικά σα μάνα οπότε βάζει πίσω τις δικές της ανάγκες και φοβίες και στεναχωριέται μόνο για το μωρό. Και να θυμόμαστε κάθε λεπτό αυτά τα όμορφα λόγια της γιαγιάς σου..:-)

gth0p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...