Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καλώς ήλθατε στη μητρότητα

Recommended Posts

Μητρικός θηλασμός: Μια εμπειρία καταπληκτική για μητέρες και μωρά. Το γεννάς και μετά, αν το βάλεις στο στήθος εγκαίρως, κολλάει εκεί σαν όλη του η ύπαρξη να εξαρτιέται απ' αυτό κι εσύ αισθάνεσαι να λιώνεις σταγόνα σταγόνα μέσα του.

Μια εμπειρία καθηλωτική: κουράζεσαι, πιάνεσαι σ' όλο σου το σώμα, κλαις, λες «μπα, αποκλείεται να τα καταφέρω», κι αυτό μεγαλώνει, παχαίνουν τα δαχτυλάκια, τα μπουτάκια, μακραίνει, αρχίζουν τα χαμόγελα, οι φωνούλες, οι λοξές ματιές ευγνωμοσύνης καθώς περνούν οι μήνες κι αυτό παραμένει γαντζωμένο στο σώμα σου.

Κι έρχονται δυσκολίες, μυξούλες, πόνοι, δοντάκια κι άλλα διάφορα. Κι αυτό γαντζωμένο. Και σιγά σιγά δε θέλει να θηλάζει όλη την ώρα. Βρίσκει άλλα ενδιαφέροντα, το στήθος γίνεται πια προσωρινό καταφύγιο, μετά μόνο λίγες γλυκές σταγόνες ζωής.

Και έπειτα δε θέλει άλλο να θηλάσει. Εκείνο πάει για άλλες περιπέτειες, με την καρδιά γεμάτη από τη σιγουριά πως αγαπήθηκε στο έπακρο. Κι η μαμά καμαρώνει, αγανακτεί, διαλύεται, φροντίζει, αγαπά.

Καλώς ήλθατε στη μητρότητα.

από το βιβλίο της κ. Πατσούρου Άννας

μόλις το διάβασα, συγκινήθηκα τόσο, που θέλησα να το μοιραστώ με σας, που με καταλαβαίνετε...

-μια ευτυχισμένη μανούλα 38 ημερών, με ένα υπέροχο αγγελουδάκι που μού 'χει κλέψει καρδιά και μυαλό για πάντα! :oops:

Διαφημίσεις

882972g3wpsbe754.gif

Να ζήσει ευτυχισμένο το αγγελούδι σου Χάιδω :D:D:D:D:D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Χάιδω να σου ζήσει και με το καλο να σαραντησετε!

και ΝΑΙ καλωσηρθες στη μητροτητα... έτσι οπως τα λεει η Κα Πατσουρου ειναι και μαλιστα ακομη καλυτερα!!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

TO ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

Καταπληκτικό! Ακριβώς έτσι νιώθω κι εγώ! Δέν ήξερα ότι μπορούσα ποτέ να αγαπήσω τόσο πολύ...

Ευχαριστώ κορίτσια και καλό μας κουράγιο. Αν και κουραστικό -ο θηλασμός- είναι ταυτόχρονα το πιο υπέροχο πράγμα στον κόσμο.

Σε λιγο που το μωρακι σου θα ειναι πιο μεγαλο και θα μπορεις να το παιρνεις κ να κοιμαστε μαζι ενω θηλάζει, που θα πηγαινετε βολτες χωρις να κουβαλατε μπιμπερο, αποστειρωτες κτλ, θα δεις πως ο θηλασμος ειναι για τις τεμπελες :wink::wink: Απορω πως μερικες μαμαδες δε το καταλαβαινουν αυτό και δεν θηλάζουν. Εκτος αν εχουν σκοπο να στειλουν το μωρο πακετο σε καποιον αλλο.... οπότε τοτε ειναι πιο ξεκουραστο να μη θηλάζεις :D:D:D

GwASp3.png

Εμενα παλι βρε κοριτσια, γιατι ποτε δε με κουρασε ο θηλασμος;;;

ίσως επειδη ο πριγκιπακος μου απο την πρωτη στιγμη μεχρι και σημερα τελειωνει το γευμα του το πολυ σε 5-7 λεπτα ε; :lol::lol::lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Εμενα παλι βρε κοριτσια, γιατι ποτε δε με κουρασε ο θηλασμος;;;

ίσως επειδη ο πριγκιπακος μου απο την πρωτη στιγμη μεχρι και σημερα τελειωνει το γευμα του το πολυ σε 5-7 λεπτα ε; :lol::lol::lol:

και γιατί δε σε πόνεσαν οι θηλές, ο μικρός έπιανε σωστά, κλπκλπ :)

νομίζω όμως ότι είσαι η εξαίρεση :P

εγώ πέρασα δύσκολα τις πρώτες 30 μέρες, αλλά μετά άρχισε να στρώνει και να το απολαμβάνω...

τώρα βρίσκω ευκαιρία να βλέπω ταινίες στο διβιδί απερίσπαστη :D

Συγκινήθηκα, πρωί-πρωί...Κι όσο περνάει ο καιρός και το μωρό γίνεται παιδάκι τόσο πιο συναρπαστικός γίνεται ο θηλασμός!!! Κρίμα να διακόπτεται ο θηλασμός στους 6 μήνες...

πολυ συγκηνιτικο..και τοσο αληθινο...η μητροτητα ειναι η αγαπη..κι ο θηλασμος αχ πονεμενη ιστορια για μενα..χαιρομαι και συγκινουμαι τοσο πολυ με ολες σας που καταφερατε να θηλασετε για πολυ καιρο σας αξιζουν χιλια μπραβο...εγω δεν μπορεσα πανω απο μηνα και καθε μερα το μετανιωνω..

my baby was my reborn...

πολυ συγκηνιτικο..και τοσο αληθινο...η μητροτητα ειναι η αγαπη..κι ο θηλασμος αχ πονεμενη ιστορια για μενα..χαιρομαι και συγκινουμαι τοσο πολυ με ολες σας που καταφερατε να θηλασετε για πολυ καιρο σας αξιζουν χιλια μπραβο...εγω δεν μπορεσα πανω απο μηνα και καθε μερα το μετανιωνω..

Δεν φταις εσύ, φταίει η μη ενημέρωση του κόσμου γύρω από τον θηλασμό!

Διάβασες την ιστορία της Valman; Δεν ξέρω πόσες από εμάς θα τα κατάφερναν με τόσες αντίξοες συνθήκες! Εγώ σίγουρα όχι!

Να μην μετανιώνεις! Η αγάπη εκδηλώνεται με πάρα πολλές μορφές, δεν μετριέται μόνο με τον θηλασμό!

Στο 2ο θα ξέρεις καλύτερα, και θα πράξεις καλύτερα :D

WLn5p2.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΤΕ!!!ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΟΥΚΟΠΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ?

.png

.png

Διαφημίσεις

Δεν φταις εσύ, φταίει η μη ενημέρωση του κόσμου γύρω από τον θηλασμό!

Διάβασες την ιστορία της Valman; Δεν ξέρω πόσες από εμάς θα τα κατάφερναν με τόσες αντίξοες συνθήκες! Εγώ σίγουρα όχι!

Να μην μετανιώνεις! Η αγάπη εκδηλώνεται με πάρα πολλές μορφές, δεν μετριέται μόνο με τον θηλασμό!

Στο 2ο θα ξέρεις καλύτερα, και θα πράξεις καλύτερα :D

εχεις δικιο...απλως στενοχωριεμαι που δεν ειχα την σωστη ενημερωση ολα θα ηταν διαφορετικα..σαφως και η αγαπη δεν εκδηλωνεται μονο απο τον θηλασμο αλλα ειναι πολυ σημαντικο για το μωρο κ την μητερα..σκεφτομαι πολυ τον επαναγαλακτισμο,ομως φοβαμαι να υποβαλλω το μωρο σε αυτη την διαδικασια τωρα..στο επομενο μωρο θα θηλασω ωποσδηποτε..

my baby was my reborn...

Iοκάστη μου είμαι σίγουρη οτι την επόμενη φορά θα τα καταφέρεις . Τώρα έχεις όλες εμάς να σε υποστηρίξουμε!!!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Σε λιγο που το μωρακι σου θα ειναι πιο μεγαλο και θα μπορεις να το παιρνεις κ να κοιμαστε μαζι ενω θηλάζει, που θα πηγαινετε βολτες χωρις να κουβαλατε μπιμπερο, αποστειρωτες κτλ, θα δεις πως ο θηλασμος ειναι για τις τεμπελες ... :D

Βρε παιδιά, μου το είπε και η Αγλαϊα να θηλάζω και βράδυ στο κρεββατι ενώ κοιμάμαι, αλλά πώς γίνεται αυτό? Μου φαίνεται αδύνατο. Κατ' αρχήν το στήθος μου είναι μικρό, αν και πρήζεται πολύ όταν αργεί η μπέμπα μου να θηλάσει, αλλά και η όλη διαδικασία για μένα περιλαμβάνει τα άπειρα μαξιλάρια, για να βολευτώ, και πολύ χρόνο, σχεδόν 50-55 λεπτά καθε φορά. Βέβαια το αγγελούδι μου είναι μόλις 39 ημερών. Αργότερα θα μπορώ να το κάνω αυτο? Μου φάινεται πανδύσκολο, διότι είμαι και δύσκολη στον ύπνο...

[/img]

Χάιδω

Θεωρώ πως ο πιο εύκολος θηλασμός είναι ξαπλωμένη. Τουλάχιστον εγώ έτσι θήλαζα για όσο κράτησε (10 μήνες). Ειδικά τις νύχτες βολεύει πολύ (γιατί μπορείς και ξεκουράζεσαι) αλλά και την ημέρα εγώ δε μπορούσα διαφορετικά. Ο μικρός ήταν στο κρεβάτι μας και το βράδυ μέχρι και τον 3ο μήνα (μετά πήγε στο δικό του) αλλά ακόμα και τότε, τον θήλαζα πρώτα εγώ στο κρεβάτι και μετά ο σύζυγος τον πήγαινε στο δικό του.

Η αλήθεια είναι πως κατά τον ξαπλωτό θηλασμό "σέρνεις" μαζί σου και ένα κάρο μαξιλάρια αλλά μόλις το συνηθίσεις... αν χρειαζόταν δε να αλλάξω και στήθος κατά τη διάρκεια ενός ταϊσματος... εκεί πια έπρεπε να αλλάξω και θέση στα μαξιλάρια. Εμένα με διευκόλυνε πολύ και επειδή είχα και πόνους από την καισαρική και επειδή ήταν και ο μπέμπης 4300 και λιγάκι κουραζόμουν να τον θηλάζω και να τον κρατάω στα χέρια!

Υ.Γ. Και εγώ έχω μικρό στήθος, ο θηλασμός μας κρατούσε περισσότερο από 50 λεπτά (το έχω ξαναπεί, μια μέρα μας έμοιαζε με έναν ατελείωτο θηλασμό) και είμαι επίσης δύσκολη στον ύπνο... Στην αρχή που δε γνώριζα και θήλαζα καθιστή, την ημέρα ήμουνα ένα ερείπιοοοοοοοο!!!!

Προσωπικά δε χρησιμοποιω πολλα μαξιλάρια μερικές φορες και κανένα. Βεβαια το μωράκι σου ειναι ποοοολυ μικρουλακι κ φαινεται δυσκολο, αλλα με τον καιρο θα το βρεις, μη σε ανησυχει. Εγω πλέον και τη μερα σπανια την θηλαζω αγκαλιά, δε το θελει η ιδια.

Αν καθίσεις εσυ π.χ. στο αριστερο σου πλάι και το μωρακι σου, απεναντι στο δεξι του πλάι και το βάλεις στο υψος του στηθους σου, δε γινεται? Εμενα μερικες φορες με βολευε να εχω το χερι μου (το αριστερο στο παραπανω παραδειγμα) κατω απο το κεφαλάκι του σα μαξιλάρι.

Για ριξε μια ματιά http://www.thilasmos.gr/staseis%20thilasmou.htm και εδω

http://www.mammyland.com/moro-012/thilasmos/stasis

εχει και φωτογραφιες

GwASp3.png

Κορίτσια δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω αυτό, διότι είμαι πολύ δύσκολη στον ύπνο, και υποφέρω ακι από αυχενικό... :(

Αλλά ίσως προσπαθήσω σε λίγο καιρό, που θα μεγαλώσει και το μωράκι μου λίγο ακόμα.

Άσχετο: σας αρέσει το νέο μου άβαταρ? Μόλις το έκανα! Δεν είναι πολύ χαριτωμένη? :lol::lol::lol: όχι καλέ, δεν είμαι χαζομαμά εγώ !!! :lol:

Όταν βλέπω φωτογραφίες με κοριτσάκια σκέφτομαι πόσο θέλω να κάνω ένα.... να δούμε και τη διαφορά με τα αγοράκια... :wink:

Τέλεια είναι Χάιδω! :D:D:D

Όσο για την ξαπλωτή στάση θηλασμού... ίσως αργότερα σε βολέψει! Δοκίμασέ τη σε λίγο καιρό πάλι! :wink:

Άσχετο: σας αρέσει το νέο μου άβαταρ? Μόλις το έκανα! Δεν είναι πολύ χαριτωμένη? :lol::lol::lol: όχι καλέ, δεν είμαι χαζομαμά εγώ !!! :lol:

Ειναι κουκλάρα, χαζομαμά....

εχεις δικιο...απλως στενοχωριεμαι που δεν ειχα την σωστη ενημερωση ολα θα ηταν διαφορετικα..σαφως και η αγαπη δεν εκδηλωνεται μονο απο τον θηλασμο αλλα ειναι πολυ σημαντικο για το μωρο κ την μητερα..σκεφτομαι πολυ τον επαναγαλακτισμο,ομως φοβαμαι να υποβαλλω το μωρο σε αυτη την διαδικασια τωρα..στο επομενο μωρο θα θηλασω ωποσδηποτε..

Ιοκάστη, σίγουρα στην Ιοκάστη θα τα καταφέρεις!!! :wink::wink::wink:

GwASp3.png

Παρεπιπτόντως. στο δικό μου το άβαταρ βρίσκεται γαμπρός... σας πέφτει μακριά βέβαια... αλλά δε βαριέσαι, ωραία η Θεσσαλονίκη!

:wink:

Μμμμμμ... θα το σκεφτούμε... :wink:

Αλλά και ο μπαμπάς μας, Πειραιώτης είναι! Από τη Νίκαια, οπότε τίποτα δεν αποκλείεται!

Άντε, να τον καλοπροικίσετε όμως, διότι εμείς και προίκα θέλουμε και όμορφο γαμπρό... :P