Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

υπνηλια στην εγκυμοσυνη

Recommended Posts

καλησπερα σε ολες τις μελλουσες και τις ηδη μαμαδες. εχω ενα θεματακι που ηθελα να μου πειτε τις εμπειριες σας, ειμαι στην 9η εβδομαδα και επαθα μια μικρη αποκολληση. ο γιατρος μου εδωσε ουτροτζεσταν (3 φορες/ημερα), σικλακουρ (2 φορες/ημερα), καλα μεχρι εδω.

το θεμα ειναι οτι νυσταζω πολυ και κοιμαμαι πολλες ωρες, εχω ελαχιστες ζαλαδες και καθολου εμετους και αναρωτιεμαι εαν αυτο ειναι φυσιολογικο.

απο βδομαδα θα παω στον γιατρο μου και θα τον ρωτησω αλλα ηθελα να μαθω μηπως καποια απο σας ειχε αναλογη εμπειρια :confused:

Διαφημίσεις

μπορει να ειναι κ απο τα χαπια αλλα κ απο την εγκυμοσυνη.γινονται εντατικες κ ταχεις εργασιες μεσα σου βλεπεις;).εγω τους 3 πρωτους μηνες ειχα παρει κουβερτα κ μαξιλαρι στο μαγαζι κ κοιμομουν ενδιαμεσα στα ραντεβου:D

uDuOp2.png

Η υπνηλία το πρώτο τρίμηνο είναι φυσικό επόμενο της εγκυμοσύνης. Εγώ κοιμόμουν ακατάπαυστα, δεν είχα καθόλου ζαλάδες παρά μόνο καούρες και δεν εκανα ποτέ εμετό. Δόξα το Θεό είμαι τώρα στην 36η εβδομάδα και η εγκυμοσύνη ήταν φυσιολογικότατη. Ηρέμησε λοίπόν και απόλαυσε τις στιγμές.

Κι εγώ έιχα απίστευτη υπνηλία τις πρώτες εβδομάδες. Ήταν και καλοκαίρι και με την ζέστη με πιάναν κάτι ύπνοι, άλλο πράγμα! Μετά από μερικές εβδομάδες πέρασε και πλέον δεν κοιμάμαι τα μεσημέρια. Μόνο 7-8 ώρες την νύχτα.

Διαφημίσεις

τι μου θυμισες!!!

το πρωτο τετραμηνο απο καναπε σε κρεββατι σερνομουν.

τετοια υπνηλια ουτε απο νυχτερινη διασκεδαση.

ειχα μαζι αναγουλες και δεκατα.

περασαν ολα τον 4ο μηνα εκτος της υπνηλιας.

ετσι κοιμομουν 8 ωρες τουλαχιστον το βραδυ και 3-4 το μεσημερι.

απλως το συνιθισα.

και αυτο που μου ελεγαν αλλες μανουλες κοιμησου τωρα που μπορεις εχουν απολυτο δικιο!!!

Θα σου πω μονο οτι ο αντρας μου μου λεει οτι απο κει το καταλαβε οτι ημουν εγκυος ολη μερα ηθελα να κοιμαμε οπου ακουμπουσα κοιμομουν ενω πριν ολη μερα ημουν στην τσιτα!!!!

Απολαυσε το και μαζευε αποθεματα υπνου θα σου χρειαστουν!!!!!!

Καλη εκγυμοσυνη και με το καλο το παιδακι σου!!!!!

9newp3.png8dIOp3.png

Καλησπέρα.

Η υπνηλία, οι ζαλάδες και όλα αυτά που νιώθεις είναι ναι μεν από την εγκυμοσύνη αλλά κυρίως από τα utrogestan. Επίτηδες προκαλούν τα χάπια αυτά τα συμπτώματα για να σε καθηλώσουν στο κρεβάτι, να αναγκάζεσαι να ξεκουράζεσαι και λόγω της αποκόλλησης. Μην ανησυχείς είναι φυσιολογικότατο. Απλά απόλαυσέ το.

LFdxp3.png

Διαφημίσεις

η υπνηλια ειναι το μονο συμπτωμα που δεν μπορω να παλεψω με τιποτα... σαν το ζομπι τριγυρναω κι ολη αυτη η εξαντληση με κανει γκρινιαρα και μου αρχιζει το σοι τα "εγκυος πραγμα θα πρεπε να εισαι μεσα στην ευτυχια οχι να κοιμασαι και να γκρινιαζεις" γκρρρρρρρρρρρρρρρρ

Despoina 27/5/2010

Dimitris 12/6/2011

Marilou 9/8/2013

η υπνηλια ειναι το μονο συμπτωμα που δεν μπορω να παλεψω με τιποτα... σαν το ζομπι τριγυρναω κι ολη αυτη η εξαντληση με κανει γκρινιαρα και μου αρχιζει το σοι τα "εγκυος πραγμα θα πρεπε να εισαι μεσα στην ευτυχια οχι να κοιμασαι και να γκρινιαζεις" γκρρρρρρρρρρρρρρρρ

αχ γλυκια μου ποσο σε καταλαβαινω... εχω και γω το πατερα μου που με "κοροιδευει" επειδη κοιμαμαι τοσο πολυ. τα νευρα μου τσαταλια...:mad:

• 1 month later...
καλησπερα σε ολες τις μελλουσες και τις ηδη μαμαδες. εχω ενα θεματακι που ηθελα να μου πειτε τις εμπειριες σας, ειμαι στην 9η εβδομαδα και επαθα μια μικρη αποκολληση. ο γιατρος μου εδωσε ουτροτζεσταν (3 φορες/ημερα), σικλακουρ (2 φορες/ημερα), καλα μεχρι εδω.

το θεμα ειναι οτι νυσταζω πολυ και κοιμαμαι πολλες ωρες, εχω ελαχιστες ζαλαδες και καθολου εμετους και αναρωτιεμαι εαν αυτο ειναι φυσιολογικο.

απο βδομαδα θα παω στον γιατρο μου και θα τον ρωτησω αλλα ηθελα να μαθω μηπως καποια απο σας ειχε αναλογη εμπειρια :confused:

μια απ τα ιδια.ΚΑΙ ΓΩ 7 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ UTROGESTAN ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΥΠΝΗΛΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΡΙΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟΤΕ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 24ΩΡΟ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΑ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜ ΑΙ 15 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ Η ΝΥΣΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΦΕΥΓΕΙ.ΟΙ ΚΑΟΥΡΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΕΣ.

Αχχχ τελεια δεν ειμαι η μονη χαχαχ

καουρες και αναγουλες δεν ξερω τι ειναι :lol::lol::lol::lol:

αλλα απο υπνο αλλο τιποτα .. καλα ηταν οσο ειχα αδεια λογο μιας μικρης αποκολλησης που ειχα... τωρα που εργαζομαι ειμαι ολο στο αρχειο και κοιμαμαι κανα 20λεπτο δεν παει αλλο μολις περασουν 2 ωρες απο την ωρα που θα τα πιω ... τελος αυτο ηταν κοιμαμαι ορθια....

Το καλο ειναι οτι ο αντρουλης μου με περνει αγκαλιτσα οταν περασει το 2ωρο και με παει στο κρεβατακι μας...

• 7 χρόνια μετά...

καλησπερα ειμαι σχεδον στη 9 εβδομαδα και ξαφνικα εδω και 3-4 μερες οταν τρωω ακομα και ελαφρα πχ τωρα 2 αυγα και 2 φετες ολικης οπως τωρα με πιανουν απιστευτες υπνηλιες εως ληθαργος.ειναι νορμαλ?επισης μετρησα το ζαχαρο οταν ξυπνησα και ηταν 145.εχει η πεθερα μηχανακι .φοβαμαι οτι ειναι ζαχαρο οχι υπνηλιες.καμια εμπειρια

Διαφημίσεις

καλησπερα ειμαι σχεδον στη 9 εβδομαδα και ξαφνικα εδω και 3-4 μερες οταν τρωω ακομα και ελαφρα πχ τωρα 2 αυγα και 2 φετες ολικης οπως τωρα με πιανουν απιστευτες υπνηλιες εως ληθαργος.ειναι νορμαλ?επισης μετρησα το ζαχαρο οταν ξυπνησα και ηταν 145.εχει η πεθερα μηχανακι .φοβαμαι οτι ειναι ζαχαρο οχι υπνηλιες.καμια εμπειρια

phoinix δεν θελω να σε τρομαξω αλλα ειναι παρα πολυ υψηλο τοζαχαρο σου.το θελουμε απο 91 κ κατω.Ενημερωσε το γυναικολογο σου .χρειαζεται αυριο κιολας να απευθυνθεις σε διαβητολογο που ειδικευεται στην κυηση.δεν ειχες ξαναμετρηθει?

Επεξεργάστηκαν by μαγιοπουλας
ορθογραφικο λαθος

μαγιοπουλα σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου..ειχα κανει γκυκοζιβμενη 4-5 μερες πριν και μου ειπε οτι ειναι οριακα ,κανονικα δεν εχω τοσο ..δηλαδη επειδη ειμαι και πολυ παχουλη σαβουριαζα απιστευτα και μετα μετραγαμε το ζαχαρο και ειχα το πολυ 100,σημερα το πρωι ειχα 106

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...