Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ;

Recommended Posts

Κορίτσια, έτυχε σε καμία σας να κάνει Β' επιπέδου πολύ νωρίς;; Είναι αξιόπιστο; Ο γιατρός μου επιμένει να κάνω τώρα (17η εβδομάδα) το Β' επιπέδου και διστάζω λίγο διότι διαβάζω οτι γίνεται από 20-24 εβδομάδες...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Απορώ πραγματικά με την άποψη του γιατρού σου. Προσωπικά δεν θα το έκανα, άσε που όταν κλείνεις ραντεβού συνήθως ρωτάνε πότε ήταν η τελευταία σου περίοδος και σου λένε πότε μπορείς να την κάνεις. Η δική μου εμπειρία ήταν στην αυχενική για την οποία ξαναπήγα μία εβδομάδα μετά από το προγραμματισμένο μου ραντευού γιατι υπερηχογραφικά το έμβυο είναι μία εβδομάδα μικρότερο και μου είπε ότι όλα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους για να έχουν αξιόπιστες μετρήσεις. Μην ξεχνάς ότι όλα βασίζονται σε στατιστικές που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες εβδομάδες. Μωρέ μήπως σε μπέρδεψα?

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

μπορει ο γιατρος σου να ακολουθει το γερμανικο στυλ που κανουν Β επιπεδου απο την 12η εβδ κ σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης.εννοω σε καθε υπερηχο που κανεις καθε μηνα.αν ειναι ετσι ακομη καλυτερα!!

εγω εκλεισα ραντενου την επομενη εβδομαδα για β επιπεδου που κλεινω την 22 εβδομαδα.για να το λεει ο γιατρος σου ισως ξερει καλυτερα.παρολα αυτα γιατι δεν του κανεις μια ερωτηση;για να σου φυγει και το αγχος!

Αχ βρε κορίτσια θα τον ρωτήσω... Παρότι ρώτησα και τη γραμματέα του και η ίδια επέμενε οτι με είχε σημειωμένη για αυτή την ημερομηνία. Σκέφτομαι να το κάνω τώρα και να επαναλάβω στις 24 περίπου εβδομάδες, σε υπερηχογραφικό πλέον των Αθηνών (μένω σε νησί). Είμαι υπερβολι΄κη;;;;

Διαφημίσεις

ειμαι η τελευταια που θα σε πει υπερβολικη γιατι αν μπορουσα να κανω καθε μερα υπερηχο θα τον εκανα!φοβαμαι πολυ!θα σου ελεγε παλι να ρωτησεις τον ιδιο.αν παλι η απαντηση του δεν σε καλυψει γιατι δεν παιρνεις και μια δευτερη γνωμη απο καποιον αλλο γιατρο;

Θα την κάνει ένας συνεργάτης του που ειδικεύεται σε τέτοια θέματα και που έρχεται εδώ στο νησί μια φορά το μήνα περίπου. Σκέφτομαι να την κάνω τώρα και σε περίπου 40 μέρες να πάω και στην Αθήνα για επανάληψη, και δεν είναι ανάγκη να το πω στο γιατρό μου. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

Μώρε μήπως επειδή τον βολεύει αυτή η ημερομηνία σου είπε έτσι? Τέλος πάντων κακό στο μωράκι σου δεν κάνει κι έτσι... Ίσα ίσα που αν κάνεις την εξέταση 2 φορές θα έχεις τη χαρά να χαζεύεις για πολύ ώρα το μωρό, να μετράτε δαχτυλάκια, να το βλέπεις να κινείται κλπ. Εύχομαι καλά αποτελέσματα και ένα υπέροχο υπόλοιπο εγκυμοσύνης!:P

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

μπορει ο γιατρος σου να ακολουθει το γερμανικο στυλ που κανουν Β επιπεδου απο την 12η εβδ κ σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης.εννοω σε καθε υπερηχο που κανεις καθε μηνα.αν ειναι ετσι ακομη καλυτερα!!

καλημερα συμφωνω με τη Δήμητρα.οι γιατροι που κανουν εμβρυομητρικη παρακολουθουν την ανατομικη αναπτυξη του εμβρυου απο τη 12η εμβομαδα.αλλο να βρεις κατι παθολογικο στην 16η εβδομαδα και αλλο στην 20η ή και μεγαλυτερη εβδομαδα.καλα κανει ο γιατρος σου και σε στελνει τοσο νωρίς εφοσον δε μπορει να δει καποια πραγματα σε στελνει στους ειδικους

,,,,,,,?

Διαφημίσεις

Koρίτσια ευχαριστώ για τις γνώμες και τις ευχές σας... Απλά ήθελα να δω εάν έχει τύχει σε κάποια άλλη κοπέλα. Θα κάνω τη β επιπέδου τώρα αλλά θα προσπαθήσω να κλείσω και ραντεβού στην Αθήνα για αργότερα, έτσι για να μου φύγει ο φόβος οτι δε θα μπορέσουν να δουν τώρα κάτι άσχημο...

Koρίτσια ευχαριστώ για τις γνώμες και τις ευχές σας... Απλά ήθελα να δω εάν έχει τύχει σε κάποια άλλη κοπέλα. Θα κάνω τη β επιπέδου τώρα αλλά θα προσπαθήσω να κλείσω και ραντεβού στην Αθήνα για αργότερα, έτσι για να μου φύγει ο φόβος οτι δε θα μπορέσουν να δουν τώρα κάτι άσχημο...

καντην να νιωσεις καλυτερα.δεν υπαρχει προβλημα με τους υπερηχους ετσι κ αλλιως.κλεισε απο τωρα ραντεβου σε καλο γιατρο.με το καλο...

wCzlp2.png

εγω οπως και στην 1η εγκυμοσύνη ετσι και σε αυτη καθε φορα κανω β επιπέδου.το θετικο ειναι σε αυτη την εγκυμοσυνη πως ο ανδρας μου ειναι γυναικολογος και εχει μετκπαιδευτει στην εμβρυομητρικη δε θα μπορουσα να εχω καλυθτερη παρακολουθηση.

,,,,,,,?

Καλημέρα Κat και από εμένα..

Εγώ θα σε συμβούλευα να το ξανακάνεις.. γνωρίζω ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μωρό τόσο πιο αξιόπιστες είναι οι μετρήσεις... Καλύτερα για να είσαι σίγουρη.. να το κάνεις τώρα αφού έτσι (για κάποιο λόγο) σου προτείνει ο γιατρός σου, αλλά να πάρεις και 2η γνώμη από κάποιο κέντρο που ασχολείται μόνο με τέτοιες εξετάσεις για να είσαι πιο σίγουρη!

Εγώ θα κάνω β' επιπέδου μπαίνοντας στην 23η εβδομάδα! Με το καλό!!

Διαφημίσεις

Κι εγώ θα σου έλεγα να το ξανακάνεις.

Οι εξετάσεις αυτές γίνονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για να δείξουν όσα πρέπει να δείξουν.

Εννοείται ότι δε σε βλάπτει να την κάνεις και όταν σου λέει αυτός, αλλά για να είσαι σίγουρη. Κάποια όργανα ίσως να μην έχουν αρχίσει να λειτουργούν ή να μην φαίνεται στις 17 εβδ.

Θα μπορούσες να τον ρωτήσεις ως ειδικός που είναι πώς του φαίνεται το Β' επιπέδου στη 17η εβδομάδα; Θα είναι αξιόπιστο άραγε;;

οπως σου ειπα οσο νωριτερα το κανεις τοσο καλυτερα.οποτε αν δεις κατι παθολογικο να μπορεις να το παρακολουθησεις.ως ιδανικη εβδομαδα ειναι η 19η με 20η.μετα στην 28η εβδομαδα σου ζητανε να το ξαναδουνε.

παντως κατα την αποψη των γιατρων που κανουν β επιπεδου θεωρουν αργα την 22η 23η εβδομαδα.και εχουν δικαιο γιατι αν χρειαστει να γινει αμνιοπαρακεντηση μεχρι να βγουν τα οριστικα αποτελεσματα θα εχεις προχωρησει 3 εβδομαδες επιπλεον και αν χρειαστει να γινει διακοπη το ιδιο ειναι στην 20η το ιδιο και στην 25η?Το ιδανικο θα ηταν απο την αρχη της εγκυμοσυνης να σε παρακολουθει γιατρος που κανει β επιπεδου.σκεψου πως και η αυχενικη διαφανεια ειναι κατι σαν β επιπεδου στην 13η εβομαδα.εφοσον βλεπουν ολη την ανατομια του εμβρυου.ο ανδρας μου τις δικες του πελατισες που τις παρακολουθει απο την αρχη καθε φορα τις εχει απο μια ωρα μεσα ετσι ειναι αν πρεπει να υπογραψεις για την υγεια του παιδιου 3 σελιδες μετρησεις οχι διαγραμματα.

,,,,,,,?

Καλημέρα Κat και από εμένα..

Εγώ θα σε συμβούλευα να το ξανακάνεις.. γνωρίζω ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μωρό τόσο πιο αξιόπιστες είναι οι μετρήσεις... Καλύτερα για να είσαι σίγουρη.. να το κάνεις τώρα αφού έτσι (για κάποιο λόγο) σου προτείνει ο γιατρός σου, αλλά να πάρεις και 2η γνώμη από κάποιο κέντρο που ασχολείται μόνο με τέτοιες εξετάσεις για να είσαι πιο σίγουρη!

Εγώ θα κάνω β' επιπέδου μπαίνοντας στην 23η εβδομάδα! Με το καλό!![/Q

23η δε θεωρεις πως ειανι αργα?πλεον στην υπολοιπη ευρωπη προσπαθουν να διαγνωσουν κατι οσο ειναι νωριτερα.εδω στην ελλαδα καποιοι γιατροι δε θελουν αν ακολουθησουν αυτη την τακτικη

,,,,,,,?

βαρβαρα ο αντρας σου ομως εκανε εκπαιδευεση στη γερμανια ως εμβρυολογος σωστα? εδω εχουν τετοια συστηματα γιαυτο κ τα ακολουθησε κ στην ελλαδα.κ εμενα μου φανηκε παραξενο οταν εμαθα πως στην ελλαδα κανουν β επιπεδου μονο μια φορα(?) ενω εδω καθε μηνα μετα την 12η εβδ.αληθεια γιατι τοσο μεγαλη διαφορα?

Επικοινώνησα με το κέντρο που μου σύστησε η γιατρός μου και από εκεί μου έκλεισαν την συγκεκριμένη ημερομηνία με βάση το πότε είχα τελευταία περίοδο! Απ' όσο γνωρίζω η συγκεκριμένη εξέταση, τουλάχιστον στην Ελλάδα, γίνεται από την 20-24 εβδομάδα γιατί τότε έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα βασικά όργανα του μωρού και από εκεί και πέρα απλά αναπτύσσονται! Δεν ξέρω περισσότερα.. υποτίθεται ότι πηγαίνουμε στους "ειδικούς" για να μας διαφωτίσουν.. τι να πω;

βαρβαρα ο αντρας σου ομως εκανε εκπαιδευεση στη γερμανια ως εμβρυολογος σωστα? εδω εχουν τετοια συστηματα γιαυτο κ τα ακολουθησε κ στην ελλαδα.κ εμενα μου φανηκε παραξενο οταν εμαθα πως στην ελλαδα κανουν β επιπεδου μονο μια φορα(?) ενω εδω καθε μηνα μετα την 12η εβδ.αληθεια γιατι τοσο μεγαλη διαφορα?

οχι εμβρυολογος,γυναικολογος που εχει μετεπαιδευθει στην εμβρυομητρικη.στη Γερμανια το θεωρουν ρουτινα πως καθε ιατρος ξερει να κανει β επιπεδου και ετσι ειναι το σωστο μπορουν να παρακολουθησουν σωστα ολη την εγκυμοσυνη.και οπως εγραψα αυτο ειναι το σωστο αλλο να κανεις μια διακοπη στην 17η εβδομαδα και αλλο 25η.τωρα γιατι το κανουν εδω στην ελλαδα ειναι το αυτονοητο... .δε θελω να πω περισσοτερα

,,,,,,,?

Επικοινώνησα με το κέντρο που μου σύστησε η γιατρός μου και από εκεί μου έκλεισαν την συγκεκριμένη ημερομηνία με βάση το πότε είχα τελευταία περίοδο! Απ' όσο γνωρίζω η συγκεκριμένη εξέταση, τουλάχιστον στην Ελλάδα, γίνεται από την 20-24 εβδομάδα γιατί τότε έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα βασικά όργανα του μωρού και από εκεί και πέρα απλά αναπτύσσονται! Δεν ξέρω περισσότερα.. υποτίθεται ότι πηγαίνουμε στους "ειδικούς" για να μας διαφωτίσουν.. τι να πω;

ιδανικη εβδομαδα θεωρειται η 19η προς 20η.απο την αυχενικη διαφανεια φαινεται η ανατομια του εμβρυου.π.χ μια ανατομικη ανωμαλια στην καρδια θα φανει στην αυχενικη δαιφανεια δηλ 13η εβδομαδα

,,,,,,,?

Eκανα β επιπεδου στην τριτη μου εγκυμοσυνη στην 20η εβδομαδα και μετα το επαναλαβαμε περιπου στην 23η (γυρω σε αυτη την εβδομαδα που ειχε πει ο γιατρος οτι μπορουμε να δουμε τυχον προβληματα στην καρδουλα).

Eκανα β επιπεδου στην τριτη μου εγκυμοσυνη στην 20η εβδομαδα και μετα το επαναλαβαμε περιπου στην 23η (γυρω σε αυτη την εβδομαδα που ειχε πει ο γιατρος οτι μπορουμε να δουμε τυχον προβληματα στην καρδουλα).

μα η ανατομια της καρδιας φαινεται απο την 13η εβδομαδα.μηπως δε μπορουσαν να το δουν καλα στην 20η και σου ζητησαν να ξαναπας?

,,,,,,,?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...