Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ρούχα ο μηνών -> πόσα χρειάζονται κ τι;

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα...

Μπορείτε να μου πείτε πόσα κορμάκια, φορμάκια κ γενικά τι είδους ρούχα (κοντομάνικα ή μακρομάνικα) και σε τι ποσότητες χρειάζεται το νεογέννητο για τους μήνες Μάιο κ Ιούνιο?

Επίσης πόσες πάνες (αυτά τα απαλά σεντονάκια που τυλίγουν το μωρό), σελτεδάκια, σεντόνια, πετσέτες, σαλιάρες κλπ.

Για νεογέννητο έχω: 3 μακρομάνικα κορμάκια, 7 φορμάκια, 9 ζευγάρια κάλτσες, 1 σκουφάκι με γαντάκια, 3 κουβερτούλες fleece, 1 κουβέρτα με κουμπιά που γίνεται και σαν υπνόσακος. Να πάρω κοντομάνικα για το νεογέννητο ή μακρομάνικα? Είναι αρκετά αυτά που έχω? Δεν έχω ιδέα από ποσότητες, έχω πελαγώσει!!!

Διαφημίσεις

Μαιος - Ιουνιος κυριως = πολυ ζεστη.. κατα πασα πιθανοτητα δεν θα χρειαστεις καθολου μακτιμανικα αλλα φανελακια ραντακι (που δυσκολο να βρεις αυτη την εποχη). Το καλυτερο ειναι να το εχεις το μωρο με ενα φανελακι και απο πανω ενα δευτερο ρουχαλακι ωστε το φανελακι να απορροφα τον ιδρωτα (θυμαμαι και Ιουνιο με καυσωνα γι αυτο το λεω..)

γενικα μην παρεις πολλα ρουχα γιατι θα σου φερουν.. επικεντρωσου στα αλλα που χρειαζεσαι (απο σαπουνι μεχρι πανακια για το ρεψιμο) και ασε τα ρουχα γι αργοτερα

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Πηρα ραντακι φανελακια απο τα Μarks and Spencer το πακετο των 7 πολυ καλης ποιοτητας μακο μονο 9 Ε, απο 27 Ε. Εχουν πολυ καλες εκπτωσεις σε τετοια ειδη, αν εχουν μεινει ειναι σουπερ.

dora από σαπούνι μέχρι πανάκια για το ρέψιμο -> δηλαδή;;;

σαπούνι το βρεφικό υγρό που θα το κάνεις μπανάκι και που θα πλένεις το ποπουδάκι του όταν κάνει κακάκια γιατί με τα τσίσα βάζεις μόνο νερο

(δεν κάνει και συνέχεια το σαπούνι)

πανάκια για το ρέψιμο είναι κάτι έτοιμα που κυκλοφορουν στην αγορά (έχει και το jumbo παράδειγμα πολύ όμορφα σε σχέδια και οικονομικα)

σκέψου ότι είναι πετσετέ κομμάτια ύφασμα διαστάσεων περίπου 20 χ 20 ή 30 χ 30 το πολύ και τα βάζεις στον ώμο σου όταν βάζεις το μωρό να ρεφτεί επειδή συνήθως τον πρώτο καιρό βγάζουν γουλίτσες για να μη λερώνεσαι όλη την ώρα και για να μην ακουμπάει και το προσωπάκι του πάνω στα δικά σου ρούχα

τώρα για Μάιο Ιουνιο... θα έλεγα ότι δεν θα χρειαστεις μακρυμάνικα

άντε αυτα που εχεις ειναι υπεραρκετα

πάρε μερικά ζιπουνάκια με κοντο μανικάκι και φανελάκι

έχε υπόψη σου ότι τον πρωτο καιρό είναι πιθανό να χρειάζεται να αλλάζεις ζιπουνάκι το μωρό και 3 και 4 φορές τη μέρα...

άρα υπολόγισε αν θες να βάζεις πλυντήριο κάθε 2-3 μέρες να έχεις γύρω στα 12 ζιπουνάκια κι είσαι σουπερ οκ

σελτεδάκια 4 είναι υπέρ αρκετά

πάρε το μεγάλο μέγεθος στα 2 ώστε να κάνουν μετά και για την κούνια

αγκαλιάς σεντονάκια δε θα χρειαστείς κανένα

απλά θα τα στρώνεις στην καλαθούνα σαν μικρό σεντονάκι κι αργότερα θα τα βάζεις πάνω στην κούνια πάνω απ το μεγαλο σεντόνι για να μην αλλάζεις συνεχώς το μεγάλο σεντόνι

και παλι υπολογίζεις ότι ένας μέσος όρος είναι να αλλάζεις 1 τη μέρα εκτός αν το μωράκι έχει παλινδρόμιση και βγάζει συχνά γουλιτσες και υποχρεωθείς πιο συχνα σε αλλαγή

οπότε υπολογισε και πάλι γυρω στα 8-10 και πολλά σου λέω

σαλιάρες δε θα χρειαστεις τον πρώτο καιρό παρά αργοτερα

τον πρώτο καιρό θα βάζεις τα πανάκια που λέγαμε για το ρέψιμο για να μην το βασανίζεις με το δέσιμο της σαλιάρας

οι κουβερτουλες που εχεις ειναι πολλές για αυτη την εποχή

θα χρειαστεις πικε κουβερτουλες ανοιξιάτικες-καλοκαιρινές (θα τις βρεις ακόμα και τώρα σε μεγάλα καταστήματα με βρεφικά είδη (τυπου Λητώ)

Διαφημίσεις

Γενικα σαλιαρες δεν προκειτε να χρειαστεις ακομα.. θα χρησιμοποιεις ενα πανακι οταν το ταιζεις για να μην λερωνεται..

Υπαρχει και περιπτωση να μην χρειαστεις καθολου, γιατι οταν θα ξεκινησει την στερεα τροφη καλυτερα να παρεις πλαστικες γιατι δεν καθαριζουν ευκολα (ειδικα η φρουτοκρεμα οπου πεφτει μενει). Εμεις βεβαια τις αγοραζουμε 40 - 40 γιατι απο 2 μηνων εχει τοσα πολλα σαλια που χρειαζομαστε γυρω στις 15 την ημερα( τις καλες μερες) Βγαινουμε βολτα για 2 ωρες και περνω τουλαχιστον 8 μαζι μου.. Μιλαμε για πολλα σαλια ομως..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 1 month later...

παρε κοντομανικα κορμακια και τιραντε(6 =6)(mothercare)

μια πικε κουβερτα

3 πανωσεντονα -3 κατωσεντονα (mothercare)

6 πανες αγκαλιας (ηρα)

3 σελτεδακια.1 στρωμα κουνιας ,ενα για αλαξιερα,1 για εξω

3 μπουρνουζια

βαμβακερα κορμακια κοντομανικα 6

τα λοιπα δες τι απαντησα στη pixy

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..

m4ri4 , εγω γεννησα 1 Ιουνιου, αρχη καλοκαιριου!

Αυτα που πρεπει να παρεις και να τα εχεις σε μεγαλη ποσοτητα ειναι τα κοντομανικα φανελακια (πολλλα πολλα), πιστευω οτι την καλυτερη ποιοτητα και σε προσιτες τιμες την εχουν στα Μαρκς εντ Σπενσερ, όπου εχουν πακετακια των 7 νομιζω, με τοσο συχνο πλυσιμο και μετα απο 2 χρονια ειναι σαν καινουργια.

Εγω ολα το καλοκαιρι τον ειχα μονο με τα κοντομανικα αυτα φανελακια. Τα μακρυμανικα δεν με βολεψαν καθολου, ουτε στον ενα γιο ουτε στον αλλο, ουτε για καλοκαιρι και ουτε για χειμωνα.

Αν γεννησεις Μαιο θα σου χρειαστουν και φορμακια (και παλι απο τα μαρκς εντ Σπενσερ), οποτε του φορας το φανελακι και απο πανω το φορμακι και ειναι σουπερ.

Η γνωμη μου ειναι μην τα παρεις το μικροτερο νουμερο γιατι τα μωρα μεγαλωνουν πολυ γρηγορα.

Αντε με το καλο.

Διαφημίσεις

η αλήθεια είναι κι εμένα κάτι μαρκς εντ σπένσερ που μου έκαναν δώρο...

είναι απίθανη η ποιότητα τους!!!

τα έχω πλύνει τόσες φορές και είναι σαν καινούργια!! πραγματικά πολύ καλό βαμβακερό!

Ευχαριστώ κορίτσια, πλησιάζουν οι μέρες...

Πιστεύω για τον πρώτο καιρό δεν μας λείπει κάτι, βέβαια οτιδήποτε χρειαστεί η μπέμπα μας θα στείλουμε τον μπαμπάκα μας!!!

• 2 weeks later...

Τι λέτε για τα αμάνικα φανελάκια?Για Ιούλιο που περιμένω εγώ τη μικρή μας σκέφτηκα οτι ίσως είναι πιο δροσερά.Φαντάζομαι οτι θα έχει τόση ζέστη που θα το έχουμε όλη μέρα με το φανελάκι-κορμάκι.

Τι λέτε?

Τι λέτε για τα αμάνικα φανελάκια?Για Ιούλιο που περιμένω εγώ τη μικρή μας σκέφτηκα οτι ίσως είναι πιο δροσερά.Φαντάζομαι οτι θα έχει τόση ζέστη που θα το έχουμε όλη μέρα με το φανελάκι-κορμάκι.

Τι λέτε?

Λοιπόν εγώ γέννησα 8 Ιουλίου και πέρυσι λόγο τρομερών καυσώνων δεν φορέσαμε τίποτα στο μωρό με οδηγία παιδιάτρου, μόνο την πάνα του.Είχα μερικά αμάνικα φορμάκια ολόσωμα για την περίπτωση που νόμιζα ότι κρυώνει το μωρό κυρίως την νύχτα.Τα άλλα με το μανικάκι τα κοντομάνικα δεν τα φορέσαμε παρά μόνο προς το τέλος Σεπτέμβρη.Γενικά απέφυγε να πάρεις πολλά ρούχα αν έχει ζέστη δύσκολα θα το ντύσεις εκτός και αν έχεται όλο το καλοκαίρι ένα κλιματιστικό ανοιχτό και δεν πάτε πουθενά εκτός σπιτιού.Λίγα και βλέπεις...!Θα σου φέρουν τόσα πολλά καλοκαιρινά για 0-3 που δεν θα προλάβεις καν να τα φορέσεις της μικρής.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

σαπούνι το βρεφικό υγρό που θα το κάνεις μπανάκι και που θα πλένεις το ποπουδάκι του όταν κάνει κακάκια γιατί με τα τσίσα βάζεις μόνο νερο

(δεν κάνει και συνέχεια το σαπούνι)

πανάκια για το ρέψιμο είναι κάτι έτοιμα που κυκλοφορουν στην αγορά (έχει και το jumbo παράδειγμα πολύ όμορφα σε σχέδια και οικονομικα)

σκέψου ότι είναι πετσετέ κομμάτια ύφασμα διαστάσεων περίπου 20 χ 20 ή 30 χ 30 το πολύ και τα βάζεις στον ώμο σου όταν βάζεις το μωρό να ρεφτεί επειδή συνήθως τον πρώτο καιρό βγάζουν γουλίτσες για να μη λερώνεσαι όλη την ώρα και για να μην ακουμπάει και το προσωπάκι του πάνω στα δικά σου ρούχα

τώρα για Μάιο Ιουνιο... θα έλεγα ότι δεν θα χρειαστεις μακρυμάνικα

άντε αυτα που εχεις ειναι υπεραρκετα

πάρε μερικά ζιπουνάκια με κοντο μανικάκι και φανελάκι

έχε υπόψη σου ότι τον πρωτο καιρό είναι πιθανό να χρειάζεται να αλλάζεις ζιπουνάκι το μωρό και 3 και 4 φορές τη μέρα...

άρα υπολόγισε αν θες να βάζεις πλυντήριο κάθε 2-3 μέρες να έχεις γύρω στα 12 ζιπουνάκια κι είσαι σουπερ οκ

σελτεδάκια 4 είναι υπέρ αρκετά

πάρε το μεγάλο μέγεθος στα 2 ώστε να κάνουν μετά και για την κούνια

αγκαλιάς σεντονάκια δε θα χρειαστείς κανένα

απλά θα τα στρώνεις στην καλαθούνα σαν μικρό σεντονάκι κι αργότερα θα τα βάζεις πάνω στην κούνια πάνω απ το μεγαλο σεντόνι για να μην αλλάζεις συνεχώς το μεγάλο σεντόνι

και παλι υπολογίζεις ότι ένας μέσος όρος είναι να αλλάζεις 1 τη μέρα εκτός αν το μωράκι έχει παλινδρόμιση και βγάζει συχνά γουλιτσες και υποχρεωθείς πιο συχνα σε αλλαγή

οπότε υπολογισε και πάλι γυρω στα 8-10 και πολλά σου λέω

σαλιάρες δε θα χρειαστεις τον πρώτο καιρό παρά αργοτερα

τον πρώτο καιρό θα βάζεις τα πανάκια που λέγαμε για το ρέψιμο για να μην το βασανίζεις με το δέσιμο της σαλιάρας

οι κουβερτουλες που εχεις ειναι πολλές για αυτη την εποχή

θα χρειαστεις πικε κουβερτουλες ανοιξιάτικες-καλοκαιρινές (θα τις βρεις ακόμα και τώρα σε μεγάλα καταστήματα με βρεφικά είδη (τυπου Λητώ)

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝ

ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

• 2 weeks later...

Πόσα κορμάκια κοντομάνικα/αμάνικα να πάρω για 0-3 και ποσα 3-6?

Αν τα πάρω όλα από την αρχή για 3-6 θα έχουν μεγάλη διαφορά στην αρχή σε σχέση με το μωρό?Θα είναι πολύ μεγάλα?

Καλημέρα κορίτσια και με το καλό τα μωράκια! Η αγορά των βρεφικών ειδών θέλει μια κάποια αυτοσυγκράτηση γιατί με τόσα χαριτωμένα είδη που κυκλοφορούν παίρνεις- παίρνεις και μετά... :) Ειδικά στα ρούχα έρχονται πολλά σε δώρα, όπως είπαν κι άλλες μαμάδες. Για το μέγεθος να θυμάστε ότι τα μωράκια μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός (όπως λέει και η γιαγιά μου η ζέστη τα ξεπετάει! :) ) Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι έρχεται και καλοκαίρι, και τα ρουχαλάκια στεγνώνουν σε χρόνο dt! Άλλωστε, τα πιο πολλά που θα σας φέρουν ως δώρα δεν θα είναι 0-3 αλλά μεγαλύτερα, αφήστε που τα μεγεθολόγια σε πολλά καταστήματα είναι για γιγαντάκια!

Ένα ακόμη που θα ήθελα να σας πω, πιθανότατα θα σας το πει και ο/η παιδίατρος βέβαια, είναι ότι τα μωράκια ζεσταίνονται πολύ και γι' αυτό πρέπει να είναι ελαφρά ντυμένα. Δεν είναι ακόμα έτοιμα να προσαρμόζονται κατάλληλα στην θερμοκρασία περιβάλλοντος είτε χειμώνας είναι είτε καλοκαίρι και γι' αυτό υπερθερμαίνονται, πράγμα βασανιστικό και επικίνδυνο! Οπότε, το πιθανότερο ούτε τις κουβερτούλες να μην χρειαστείτε! Με τις πάνες αγκαλιάς (για τη βόλτα) και με τα σεντονάκια, μια χαρά θα είναι τα μωράκια σας!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Εγώ πάντως μέχρι στιγμής του έχω πάρει κορμάκια λίγα...δεν πρόλαβα, έστειλε ένα κάρο σε όλα τα μεγέθη η μαμά μου από την Γερμανία :lol::lol:

Βασικά πρέπει να έχω γύρω στα 10μέχρι 3 μηνών και γύρω στα 14 μέχρι 6 μηνών, τα οποία δεν έχουν και τόση τραγική διαφορά με τα μικρότερα. Τα υπόλοιπα είναι μεγαλύτερα μεγέθοι και για τον χειμώνα οπότε δεν τα αναφέρω. Είναι όλα κοντομάνικα κι έχω σκοπό βέβαια μέσα στο σπίτι να τον έχω μ΄αυτά, δεν θα του φοράω και ρούχα καλοκαιριάτικα και το σκάσω το νινί!

Να πάρω και αμάνικα;;; Και του έχω πάρει και 4 πολύ γλυκιές αλλαξιές για τις εξόδους μας χα χα χα...και η μαμά ψωνίζει πανικόβλητη στην Γερμανία και θα τα φέρει όταν έρθει. Χαζογιαγιά :lol::lol:8)8)

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Άσε κι η δική μου η μαμά από την ώρα που έμαθε οτι είμαι έγκυος έχει τρελαθεί να ψωνίζει ρούχα κλπ !

Ε μόλις μάθαμε και οτι είναι κοριτσάκι..άσε!

Στην αρχή δεν ήθελα αλλά τώρα μ'αρέσει και ήταν τελικά πολύ έξυπνη η κίνησή της.Λίγα λίγα δε σου φαίνονται.

Ναι όντως...λίγα λίγα δεν σου φαίνονται...ενώ όλα μαζί μετά σου φαίνονται βουνό γιαυτό μιά χαρά έκανε η μαμά!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»