Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όρθια ηλεκτρική σκούπα

mama-lia

Recommended Posts

Για αγορά από εξωτερικό, σημαίνει μετά ότι χρειάζεσαι μετασχηματιστή, δεν έχουμε το ίδιο ρεύμα με άλλες χώρες. Εχω φέρει σκούπες από εξωτερικό και κάηκαν. καλύτερα από εδώ για να μετράει η εγγύηση. παντως εγώ είμαι dyson junkie xaxaxa.!!! Δεν την αλλάζω με τίποτα, ρουφάει ρουφάει τα πάντα

Δεν με απασχολεί αυτό, έφερα από Αγγλία σκούπα, μίξερ, πιστολάκι, Η/Υ δεν έπαθαν τίποτα, μόνο πρίζα άλλαξα. Αλλά το σέρβις με σταματάει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 78
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όσες απο σας έχετε τη Dyson μπορείτε να μου λύσετε μια απορία;

Επειδή απ'ότι φαίνεται είναι η πιο δυνατή σκούπα που υπάρχει θα την ήθελα για τα χαλιά γιατί έχω την εντύπωση ότι με αυτήν που έχω σκουπίζονται μόνο επιφανειακά και η σκόνη εγκλωβίζεται στο βάθος. Επειδή όμως έχω μάλλινα χειροποίητα χαλιά τα οποία σύμφωνα με τις οδηγίες φροντίδας δεν πρέπει να σκουπίζονται στη μέγιστη ισχύ, φοβάμαι μην τα καταστρέψω.

Επίσης, βρήκα αυτή http://www.apothema.gr/Product/5-1-48-34149/LG/V-KC902_HT.html που φαίνεται να είναι της ίδιας φιλοσοφίας με την dyson αλλά φτηνότερη. Την ξέρει κανείς;

εγω αγορασα της φιλιπς με κονταρι 75ευρω αλλα δεν ειμαι ιδιετερα ευχαριστημενη επειδη δεν τραβαει πολυ και κανει και πολυ θορυβο (γινεται ομως και σκουπακι). με ειπανε ομως οι πωλητριες οτι οι χουβερ ειναι οι καλυτερες αλλα εχουν διπλασια τιμη αυτα. φιλακια

Η σκούπα που αναφέρεις στο link για μένα τουλάχιστον ειναι σχεδόν ίδια μόνο στο design η dyson ειδική τεχνολογία κυκλώνα αέρος που λόγω της χαμηλής δύναμης στα watt υπάρχει υψηλή δύναμη απορρόφησης με τον κυκλώνα αέρος (είναι θέμα μηχανισμού) ή άλλη που ανέφερες είναι μία συμβατική σκούπα χωρίς σακούλα με μεγαλα watt.

Αν έχω πεί κάτι λάθος διορθώστε με.

Διαφημίσεις

Όσες απο σας έχετε τη Dyson μπορείτε να μου λύσετε μια απορία;

Επειδή απ'ότι φαίνεται είναι η πιο δυνατή σκούπα που υπάρχει θα την ήθελα για τα χαλιά γιατί έχω την εντύπωση ότι με αυτήν που έχω σκουπίζονται μόνο επιφανειακά και η σκόνη εγκλωβίζεται στο βάθος. Επειδή όμως έχω μάλλινα χειροποίητα χαλιά τα οποία σύμφωνα με τις οδηγίες φροντίδας δεν πρέπει να σκουπίζονται στη μέγιστη ισχύ, φοβάμαι μην τα καταστρέψω.

Επίσης, βρήκα αυτή http://www.apothema.gr/Product/5-1-48-34149/LG/V-KC902_HT.html που φαίνεται να είναι της ίδιας φιλοσοφίας με την dyson αλλά φτηνότερη. Την ξέρει κανείς;

Καλημέρα,

Κοίταξε, αν τα χαλιά είναι ολόμαλλα τότε θα σηκώνεις τις βούρτσες και θα ρουφάει μόνο χωρίς να περνάνε τα βουρτσάκια.

κοριτσια, κι εγω εχω παρει την dyson DC24, ειναι πολυ δυνατη, ρουφαει κλπ - μαλιστα την πηραμε γιατι εχουμε μοκετα σε ολο το σπιτι. Αυτο που θελει προσοχη ειναι να μην ρουφηξει τιποτα μεγαλο (πχ ενα χαρτακι) γιατι μπλοκαρει ευκολα - και μετα αν τους φωναξεις μπορει να σου πουν οτι δεν το καλυπτει η εγγυηση γιατι ειναι κακη χρηση. Ιδιαιτερα αν εχετε καποια να σας βοηθαει στο καθαρισμα, μπορει να μην προσεχουν τοσο πολυ. Εμας ευτυχως επειδη ηταν ολοκαινουργια σχεδον η σκουπα (την ειχαμε ενα μηνα) δεν μας πηραν λεφτα να την ξεμπλοκαρουν, αλλα μας ειπαν οτι 90% των προβληματων ειναι οταν την σκουπα την χρησιμοποιει η καθαριστρια.

κοριτσια, κι εγω εχω παρει την dyson DC24, ειναι πολυ δυνατη, ρουφαει κλπ - μαλιστα την πηραμε γιατι εχουμε μοκετα σε ολο το σπιτι. Αυτο που θελει προσοχη ειναι να μην ρουφηξει τιποτα μεγαλο (πχ ενα χαρτακι) γιατι μπλοκαρει ευκολα - και μετα αν τους φωναξεις μπορει να σου πουν οτι δεν το καλυπτει η εγγυηση γιατι ειναι κακη χρηση. Ιδιαιτερα αν εχετε καποια να σας βοηθαει στο καθαρισμα, μπορει να μην προσεχουν τοσο πολυ. Εμας ευτυχως επειδη ηταν ολοκαινουργια σχεδον η σκουπα (την ειχαμε ενα μηνα) δεν μας πηραν λεφτα να την ξεμπλοκαρουν, αλλα μας ειπαν οτι 90% των προβληματων ειναι οταν την σκουπα την χρησιμοποιει η καθαριστρια.

Με προβλημάτισες τώρα γιατί εμάς το σπίτι μας είναι γεμάτο με χαρτάκια, μικρά κομματάκια από παιχνίδια, λαστιχάκια, κοκκαλάκια για τα μαλιά, στα πιο απίθανα μέρη. Στην Αγγλία έγινε αυτό με το σέρβις; Φαντάσου να την πας στον Κωτσόβολο. Θα σε γδάρουν για να την ξεμπλοκάρουν. Και ποιος ακούει τον άνδρα μου που δεν θέλει να δώσει τόσα λεφτά για την αγορά της. Σε ποιο μέρος είσαι;

Διαφημίσεις

Με προβλημάτισες τώρα γιατί εμάς το σπίτι μας είναι γεμάτο με χαρτάκια, μικρά κομματάκια από παιχνίδια, λαστιχάκια, κοκκαλάκια για τα μαλιά, στα πιο απίθανα μέρη. Στην Αγγλία έγινε αυτό με το σέρβις; Φαντάσου να την πας στον Κωτσόβολο. Θα σε γδάρουν για να την ξεμπλοκάρουν. Και ποιος ακούει τον άνδρα μου που δεν θέλει να δώσει τόσα λεφτά για την αγορά της. Σε ποιο μέρος είσαι;

ναι, θελει προσοχη.. εμας ρουφηξε κατα λαθος ενα κομματακι χαρτονι, περιπου 2εκ διαμετρο... βασικα ειναι 70 λιρες να ερθει ο ανθρωπος στο σπιτι να το επισκευασει, αλλα ευτυχως δεν μας πηρε λεφτα. Υπαρχει και τροπος να το κανεις μονος σου, παιρνεις τηλεφωνο και σου δινουν οδηγιες, αλλα εμεις δεν τα καταφεραμε γιατι και δεν πολυπιανουν τα χερια μας και φοβομασταν μην κανουμε καμια ζημια.

Morchelina, χαίρομαι που τα σπίτια μας είναι στην ίδια κατάσταση...χαρτάκια, λαστιχάκια, κοκαλάκια, μήπως και kinder παιχνιδάκια; :-) :-)

νομιζω οτι αν εχεις παιδια.... ολων μας τα σπιτια ειναι ετσι!!!

Μόλις χτες παραλάβαμε τη νέα μας σκούπα dyson μοντέλο 14i και είναι καταπληκτική. Έχει βουρτσάκια που γυρίζουν και καθαρίζουν το χαλί σε βάθος. Το τι χνούδι μάζεψε δε λέγεται, γέμισε ο κάδος. Και είχαμε σκουπίσει με την κλασική ηλεκτρική σκούπα μόλις πριν δυο μέρες.

Την παραγγείλαμε από το e-bay και μας κόστισε 230 ευρώ (160 η σκούπα και 70 τα μεταφορικά). Το αντίστοιχο μοντέλο δεν το φέρνουν στην Ελλάδα. Το μοναδικό μοντέλο που φέρνουν σε όρθια σκούπα της dyson είναι το 24, το οποίο είναι πιο μικρό, έχει μια μεγάλη σφαίρα για να στρίβει, αλλά επίσης είναι πολύ ακριβό (400 ευρώ).

Αυτό που πήραμε εμείς είναι ένα μοντέλο παλαιότερο δεν είχει αυτή τη σφαίρα, αλλά στρίβει πανεύκολα. Μάλιστα είχαμε παραγγείλει το μοντέλο 14, αλλά επειδή είχε τελειώσει μας ειδοποίησαν με e-mail αν θέλουμε να μας στείλουν το μοντέλο 14i (με κάποιο παραπάνω φίλτρο για αντιαλλεργική προστασία) χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. Επειδή παραγγείλαμε από Αγγλία χρειάστηκε αντάπτορα για να μπει στην πρίζα.

Μείναμε πάντως πολύ ευχαριστημένοι.

Διαφημίσεις

Πες μου τι γίνεται αν πάθει κάτι, μεταφορικά και σέρβις.

Το πακέτο ήταν τυλιγμένο πολύ καλά. Το κουτί της σκούπας ήταν μέσα σε άλλο χοντρό κουτί και ανάμεσά τους χαρτιά για ασφάλεια. Λίγο δύσκολο να πάθαινε κάτι. Με τον άντρα μου μέχρι και ηλεκτρικό πιάνο μας έχει έρθει από Γερμανία και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Πάντως αν ερθει στραπατσαρισμένο πχ το κουτί το στέλνεις πίσω σε αυτόν που το αγόρασες. Τώρα για το ποιος πληρώνει τα μεταφορικά θα το κυνηγούσα να τα πληρώσει αυτός. Στο e-bay έχεις τη δυνατότητα να δεις πόσους ευχαριστημένους πελάτες είχε ο συγκεκριμένος πωλητής. Αν βλέπεις 100% ευχαριστημένους πελάτες πρέπει να είσαι κάπως γκαντέμης για να σου έρθει εσένα το στραπατσαρισμένο. Ο πωλητής κοιτάζει να σε εξυπηρετήσει για να του βάλεις καλή κριτική, οπότε και τα μεταφορικά μπορεί να καλύψει. Υπάρχουν όμως και πωλητές που γράφουν από την αρχή ότι σε περίπτωση που χρειαστεί επιστροφή πληρώνεις εσύ τα μεταφορικά. Στον συγκεκριμένο δεν θυμάμαι.

Η σκούπα που πήραμε έχει 5 χρόνια εγγύηση, αλλά δεν καλύπτεται από τη dyson Ελλάδας. Αν πάθει κάτι θα πρέπει να τη στείλουμε στην Αγγλία με δική μας χρέωση. Και να μας χαλάσει μια φορά τα μεταφορικά θα κοστίσουν λιγότερο από τη διαφορά με τα χρήματα που θα πληρώναμε για να την αγοράσουμε από εδώ.

Να διορθώσω ότι είχε 190 ευρώ η σκούπα και 40 τα μεταφορικά. Στο σύνολο πληρώσαμε 230 ευρώ.

Σχετικά με το πώς σκουπίζει μόλις σήμερα είδαμε ότι τα βουρτσάκια της σκούπας ήταν τίγκα στην τρίχα (καθόσον είμαι μακρυμαλλούσα). Στην οδηγίες έλεγε πώς να ανοίξεις το καπάκι και έτσι την καθαρίσαμε. Προφανώς η κλασική σκούπα δεν τις μάζευε. Η dyson μαζεύει τα πάντα.

Εγώ έχω της phillips και είμαι ευχαριστημένη. Την έχω μόνο για την κουζίνα βέβαια. Κάνει και για τα χαλιά, περισσότερο από το πάτωμα μπορώ να σου πω... Ήθελα να πάρω της Miele αλλά προτίμησα τη φιλιπς λόγω τιμής (60 ευρώ με έκπτωση)

Aneraida, ποιο μοντέλο;

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να βάλω λινκ...αυτή είναι: http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=102001289

Μοντέλο FC6132/01, την έχει στα σκουπάκια, γιατί βγαίνει η σωλήνα και χρησιμοποιείται και σαν σκουπάκι. Το καλό είναι ότι δεν είναι πολύ βαριά και τη χειρίζεσαι άνετα, δε σκουπίζει βέβαια και όπως τη μεγάλη... Επίσης, καλό είναι ότι έχει φίλτρο αντιαλλεργικό.

• 3 εβδομάδες μετά...

Δεν γνώριζα ότι υπήρχε και τόπικ για τις Dyson, τις αγαπημένες μου σκούπες! :D

Εγώ πριν από μερικά χρόνια πήρα την DC22 Animal μια και έχω και δυο γατιά στο σπίτι και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Και από τότε δεν έχω ξαναπάει τα χαλιά μου για επαγγελματικό καθαρισμό, τα καθαρίζει τέλεια η Dyson και δεν θέλω τα χημικά που βάζουνε όλα αυτά τα συνεργεία καθαρισμού.

Αλλά είναι αλήθεια ότι τις χρυσοπληρώνεις τις Dyson στην Ελλάδα. Τελευταία που είχα πάει Λονδίνο είδα στο John Lewis το ίδιο μοντέλο (και όχι το baby που πήρα εγώ αλλά το κανονικό!) στη μισή τιμή :evil:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Rosie, σου έτυχε ποτέ αυτό που λέει η Abbie παραπάνω ότι μπλόκαρε απο χαρτάκι; Εσύ την πήρες από Αγγλία; Καλέ τι μισή τιμή μόνο είναι και πιο προχωρημένα μοντέλα. Εδώ όλο το παλιό στοκ φέρνουν.

Όχι, μάλιστα μου έκανε εντύπωση που το διάβασα γιατί η δικιά μου ρουφάει τα πάντα χωρίς πρόβλημα (πχ μικρά παιγνιδάκια του μικρού, μεγάλα φύλλα από τα φυτά εσωτερικού χώρου κτλ).

Εγώ όμως δεν έχω το όρθιο μοντέλο, δεν ξέρω αν αυτό κάνει τη διαφορά.

Αχ, με ησύχασες και μπα δε θα πάρω το όρθιο. Αν ξαναπάει ο άντρας μου Αγγλία θα τον αγκαζάρω να μου φέρει μία. Για 200 ευρώ ότι πάθει ας πάθει. Τόσα χρόνια περίμενα να τις φέρουν Ελλάδα αλλά αυτοί είναι κλεφτοαπατεώνες. Όταν τινάζω τα χαλιά τώρα παθαίνω σοκ από τη σκόνη. Και τα στρώνω από μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι αρχές Ιουλίου.

Αν ξαναπάει ο άντρας μου Αγγλία θα τον αγκαζάρω να μου φέρει μία. Για 200 ευρώ ότι πάθει ας πάθει.

Σωστά, κι εγώ αυτό θα έλεγα! Ακόμη μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν θυμόμαστε πόσα είδαμε τη Dyson μας στο Λονδίνο και πόσα πληρώσαμε εμείς εδώ πέρα για το baby model (πάνω από 500 Ευρώ μου φαίνεται!).

Από τότε που πήρα την Dyson δεν σηκώνω ποτέ το μεγάλο μάλλινο/μεταξωτό χαλί που έχω στο σαλόνι. Είναι και τόσο βαθύ και χνουδωτό αλλά η Dyson το καθαρίζει τέλεια (υπενθυμίζω και πάλι ότι έχω και δύο γατιά στο απίτι που μαδάνε συνέχεια!)

• 5 months later...

Χρειαζομαι μια ηλεκτρικη σκουπα με κονταρι, αν ειναι δυνατον με μπαταρια, για καθημερινη χρηση: να μαζευω ψιχουλα, τριχες, χνουδια απο τα πλακακια και να καθαριζω οσο γινεται και τα χαλια.

Τωρα που ξεκινα ο χειμωνας, κουραζομαι και μονο στη σκεψη να βγαζω-βαζω 2-3 φορες την ημερα την μεγαλη ηλεκτρικη σκουπα (τραβα καλωδια, καδο κλπ). Τα παιδια ξεκινησαν να ροκανιζουν μπισκοτα, ψωμια και καταλαβαινετε τι γινεται μεσα στο σπιτι απο ψιχουλα. Σε λιγο θα στρωσουμε κιολας....ουφ...

Βασικα χρειαζομαι ενα σκουπακι ΕΥΚΟΛΟ στη χρηση και στην αποθηκευση του.

Σκεφτομαι να παρω αυτο http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=36631

Υπαρχουν εμπειριες/εντυπωσεις?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...