Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

απ όσο ξέρω κρατάει μια ώρα. Εμείς το κρατάγαμε μια ώρα το πολύ και μετά το σουτάραμε όταν ήταν πιο μικρός. Πλέον δεν χρειάζεται ευτυχως, το τσακίζει ότι ειναι επιτοπου

ρωταω γιατι θελω να αυξησω τις καθε 3 ωρες που τρωει στις 4 αλλα αν ξυπνησει πιο μπροστα μεχρι να του το ετοιμασω σκουζει σα να καταπιε μικροφωνο με αποτελεσμα να μην τον ξαναπαρει ο υπνος και να ξυπναει και την κορη μου η οποια σηκωνεται μεσα στην τρελη χαρα και μετα αντε να κοιμηθει και αυτη!ωραια τοτε θα το εχω ετοιμο στο 3ωρο στον θερμαντηρα και μολις τον ακουσω να μασουλαει αερα κοπανιστο θα του δωσω το μπουκαλι πριν προλαβει να ξυπνησει! :D

ρωταω γιατι θελω να αυξησω τις καθε 3 ωρες που τρωει στις 4 αλλα αν ξυπνησει πιο μπροστα μεχρι να του το ετοιμασω σκουζει σα να καταπιε μικροφωνο με αποτελεσμα να μην τον ξαναπαρει ο υπνος και να ξυπναει και την κορη μου η οποια σηκωνεται μεσα στην τρελη χαρα και μετα αντε να κοιμηθει και αυτη!ωραια τοτε θα το εχω ετοιμο στο 3ωρο στον θερμαντηρα και μολις τον ακουσω να μασουλαει αερα κοπανιστο θα του δωσω το μπουκαλι πριν προλαβει να ξυπνησει! :D

θα μπορουσες να κανεις το εξης:να φτιαχνεις το πρωι πριν να ξυπνησει γαλατακια2-3 και να τα βαλεις στο ψυγειο.οταν ειναι να το ταισεις βγαζεις το γαλα,ζεσταινεις το βραστηρα για πιο γρηγορα και το βαζεις μεσα σε μεγαλη κουπα,μπεν μαρι.μεσα σε 2 λεπτα ειναι ετοιμο και μπορεις να το εχεις αγκαλια και να το ετοιμαζεις!!!

τα ξενα γαλατα στο ψυγειο διαρκουν 12 ωρες!!!

σε βοηθησα?

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Το ξένο γάλα διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα αλλά όχι μέσα στο θερμαντήρα (τουλάχιστον σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες).

Η σκόνη πρέπει να έρχεται σε επαφή με βραστό νερό για να σκοτώνονται πιθανά παθογόνα μια και το γάλα σε σκόνη δεν είναι αποστειρωμένο προϊόν (δεν μπορεί να αποστειρωθεί).

Στη συνέχεια μπορεί να διατηρηθεί είτε για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή για περισσότερες ώρες στο ψυγείο.

Το ξένο γάλα διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα αλλά όχι μέσα στο θερμαντήρα (τουλάχιστον σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες).

Η σκόνη πρέπει να έρχεται σε επαφή με βραστό νερό για να σκοτώνονται πιθανά παθογόνα μια και το γάλα σε σκόνη δεν είναι αποστειρωμένο προϊόν (δεν μπορεί να αποστειρωθεί).

Στη συνέχεια μπορεί να διατηρηθεί είτε για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή για περισσότερες ώρες στο ψυγείο.

δηλαδή.... αν το ετοιμάσουμε κανονικά με βραστό νερό και το αφήσουμε και κρυώσει στη θερμοκρασία του δωματίου και μπει ψυγείο είναι οκ για το επόμενο γεύμα να το ζεστάνουμε και να το δώσουμε?!!?!?!?! :shock:

αν ναι... είμαι ευτυχής με αυτή την ανακάλυψη για το πρώτο πρωινό γευμα των 5,30 :lol:

ιδου η απορια!πρεπει το νερο που θα κανουμε το γαλα να εχει βρασει και να ζεματαει και μετα κρυωνουμε το γαλα βαζοντας το μπουκαλι κατω απο τη βρυση?αν βρασουμε το νερο στον βραστηρα και κρυωσει και μετα το αφησουμε να κρυωσει και απλως το ζεσταινουμε οσο πρεπει για το γαλα πειραζει?

• 2 months later...

Εγώ κάνω το εξής .... ελπίζω να είναι σωστό !!!!

Βράζω το νερό κανονικά, το βάζω στο μπουκάλι και μετά βάζω το μπουκάλι στο θερμαντήρα. Όταν είναι η ώρα να φάει η μπέμπα, απλώς προσθέτω τη σκόνη στο μπουκάλι.

Τι λέτε ;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Βράζω το νερό κανονικά, το βάζω στο μπουκάλι και μετά βάζω το μπουκάλι στο θερμαντήρα. Όταν είναι η ώρα να φάει η μπέμπα, απλώς προσθέτω τη σκόνη στο μπουκάλι.

Τι λέτε ;

νομίζω ότι κάνεις πολύ καλά....

διατηρείς ζεστό δλδ μόνο το νερό και το μπουκάλι κι όχι το γάλα...

μια χαρά μου ακούγεται εμενα!!!

Τι λέτε ;

Και εγώ το ίδιο έκανα μέχρι 5 μηνών που αποστειρώναμε. Τώρα το ζεσταίνω λίγο στο βραστήρα και προσθέτω κατευθείαν τη σκόνη.

Αγλαϊα, αυτό περί επαφής της σκόνης με βραστό νερό χρειάζεται μόνο στην αρχή που απαοστειρώνουμε τα πάντα ή όσο καιρό πίνει σκόνη;

Τι λέτε ;

Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτός δεν είναι ασφαλής τρόπος παρασκευής. Αν υπάρχουν παθογόνα στη σκόνη αυτά δεν σκοτώνονται. Τα παθογόνα σκοτώνονται αν έρθουν σε επαφή με βραστό νερό. Δεν είναι συχνό το να υπάρχουν παθογόνα μέσα στη σκόνη οπότε δεν έχει συμβεί τίποτα μέχρι τώρα αλλά όταν υπάρχουν μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες ...

Αγλαϊα, αυτό περί επαφής της σκόνης με βραστό νερό χρειάζεται μόνο στην αρχή που απαοστειρώνουμε τα πάντα ή όσο καιρό πίνει σκόνη;

Όσο καιρό πίνει σκόνη. Αν υπάρχει παθογόνο τότε αυτό θα προκαλέσει συμπτώματα δηλητηρίασης, πιο σοβαρά σε ένα μικρό μωρό, λιγότερο σοβαρά σε ένα μεγαλύτερο.

άρα η λύση για όσες δεν αποστειρώνουν πλέον είναι να βράζουν μεν το νερό, να ρίχνουν λίγη ποσότητα ώστε να χτυπήσουν τη σκόνη να γίνει γάλα και μετά να προσθέσουν λίγο κρύο νερό βρύσης?

Διαφημίσεις

Συγνωμη..εγώ γνώριζα ότι η σκόνἦ δεν πρέπει να μπαίνει σε καυτό νερό γιατι σκοτώνονται εκτός απο τα μικρόβια και όλες οι βιταμίνες του γάλατος.

Λάθος γνώριζα??? :?

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Τα παθογόνα σκοτώνονται αν έρθουν σε επαφή με βραστό νερό. Δεν είναι συχνό το να υπάρχουν παθογόνα μέσα στη σκόνη οπότε δεν έχει συμβεί τίποτα μέχρι τώρα αλλά όταν υπάρχουν μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες ...

Αγλαία, βασικά εγώ κοίταξα τις οδηγίες παρασκευής της σκόνης γάλατος...που λέει ότι: βράζουμε το νερό (100 βαθμ. C), το αφήνουμε να κρυώσει (40 βαθμ. C) και μετά το βάζουμε στο μπιμπερό και προσθέτουμε την ποσότητα σκόνης γάλατος.

Εξ' ου και θεώρησα ότι αφού βράζω το νερό, μπορώ μετά να το διατηρώ σε μία χαμηλότερη θερμοκρασία με το θερμαντήρα και μετά να προσθέτω τη σκόνη. Ε ;;;;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

άρα η λύση για όσες δεν αποστειρώνουν πλέον είναι να βράζουν μεν το νερό, να ρίχνουν λίγη ποσότητα ώστε να χτυπήσουν τη σκόνη να γίνει γάλα και μετά να προσθέσουν λίγο κρύο νερό βρύσης?

αυτο κανω και εγω :oops:

επισης το γαλα σε μεγαλες θερμοκρασιες κανει?? :oops: ?

και μικροτερη που ηταν εβραζα το νερο το κρυωνα και μετα εβαζα το γαλα! :oops:

• 2 months later...

Kι εγώ αυτό κάνω. ο γιατρός μου είπε να μην βάζω ποτέ το γάλα σκόνη σε βραστό νερό γιατί χάνονται όλες οι βιταμίνες του. Να βάζω βραστό νερό στο μπουκάλι, να βάζω το μπουκάλι κάτω από τη βρύση ώσπου να γίνει χλιαρό και μετά να βάζω τη σκόνη. Από την αρχή έτσι κάνω. Όσο για το νερό μας είχε πει η γιατρός από την κλινική να το βράζουμε και να το βάζουμε σε θερμος, όπου μπορεί να διατηρηθεί για 24 ώρες. Μόνο που εγώ δεν το κρατάω τόσο, το ανανεώνω πιο συχνά για να είναι πιο φρέσκο!!

Και εμεις χρησιμοποιουμε νερο σε θερμος. Συγκεκριμενα απο την μερα που γεννηθηκε βραζουμε νερο εμφιαλωμενο σε ενα κανουριο κατσαρολακι που το εχω μονο γι αυτη τη χρηση (δεν μαγειρευω σε αυτο) και αφου βρασει για 5-10 λεπτα το αφηνω κρυωνει ελαφρα και το βαζω σε θερμος. Το μονο διαφορετικο ειναι οτι δεν το ανανεωνω δηλ. αν μεινει μεσα στο θερμος 150 ml απο προηγουμενο βρασμο και δεν μου φτανει για το γαλα της το πεταω και βραζω εξ αρχης 1 περιπου λιτρο. Αυτα :)

msEMp3.png

• 10 months later...

λοιπόν κορίτσια εγώ ακούστε τι κάνω...

αποστηρώνω τα μπιμπερό τα αφήνω 5 λεπτά βράζω το νερό στο βραστήρα και αμέσως τα γεμίζω και τα βάζω στο ψυγείο έτσι ώστε να μην προλάβουν να αναπτυχθούν μικρόβια και στη συνέχεια στο θερμαντήρα, έχω να σας πω ότι το έχω όλη μέρα κάθε μέρα ανοιχτό της nuk από τη μέρα που το πήρα και δεν έχει πάθει τίποτα, έχω πάντα ένα μπιμπερό μέσα ελάχιστα πιο κατω από τη γραμμή του μπιμπερό το ρυθμιστή θερμοκρασίας (γιατί όταν ήταν ακριβώς έκαιγε και ήθελε λίγο κρύωμα) και μόλις πεινάσει το βγάζω βάζω τη σκόνη και είναι ακριβώς στη θερμοκρασία που πρέπει... ούτε μικρόβια και σε 15sec έτοιμο γάλα χωρίς κόπο... :-D

• 1 year later...

ετσι λεω να κανω και εγω μετα την αποστειρωση να βραζω νερο στην κατσαρολα για 5-10 λεπτα η να παρω βραστηρα και να το βραζω εκει να γεμιζω τα αποστειρωμενα μπουκαλια και μετα κλεισιμο και ψυγειο και οταν χρειαζομαι για γαλα η τσαγακι να ζεσταινω στον θερμαντηρα και να προσθετω το γαλα σκονη η να βαζω το τσαγακι ειναι ομως ασφαλες? μηπως το νερο πρεπει να το βαζουμε κατευθειαν με το βρασιμο και να περιμενουμε να κρυωσει για να το δωσουμε με γαλα στο μωρο η αποστειρωνεται καλυτερα πρωτα με βρασιμο και μετα με παγωμα στο ψυγειο? καπου διαβασα οτι γινεται ψυχρη αποστειρωση ισχυει?

ότι σε βολεύει. Το ίδιο είναι μάλλον. Απο την στιγμή που βράζει σκοτώνονται τα μικρόβια. Το ψυγείο απλά τα διατηρεί καλύτερα. Εγώ το κρατάω το μπουκάλι το πολύ 48 ώρες μέσα στο ψυγείο. Εγώ βέβαια έκανα χαζομάρα και πήρα αυτόν τον IQ της AVENT ο οποιος δεν συντηρούσε ο μπιμπερό. Επρεπε κάθε φορά που ήθελα να ζεστάνω το μπιμπερό να το ρυθμίζω και να βάζω νερό και να περιμένω. Ο απλός όμως είναι καλύτερος απο ότι ακούω. Στο ψυγείο επίσης με βόλευε γιατί εαν χρειαζόμουν να κρυώσω λίγο το νερό το ζεστό που είχα για να φτιάξω το γάλα του χρησιμοποιούσα απο ένα άλλο μπουκάλι του ψυγείου αντί να κάθομαι να βάζω κάτω απο την βρύση. Μετά βέβαια απο λίγο καιρό σταμάτησα να χρησιμοποιώ τον θερμαντήρα. Απο τον βραστήρα κατευθείαν στον θερμό και ανακάτευα με το μπουκάλι που είχα ήδη στο ψυγείο και έτοιμο σε λιγότερο απο λεπτό.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Τι λέτε ;

Aυτο εκανα και εγω και στα δυο μου παιδια.