Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σφηνάκι ύπνου

Recommended Posts

Κορίτσια για άλλη μια φορά με ξεστράβωσε το forum και σας ευχαριστώ...

ούτε για το ανάσκελα ήξερα ούτε καν τι είναι το "σφηνάκι"!...είδα απλά περίεργη λέξη και μπήκα να διαβάσω για κανα ποτάκι! :lol::lol:

gwggp2.png ISWTp2.png

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 87
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια χαρά σε όλες...!!!

Θέλω να ρωτήσω αν έχετε χρησιμοποιήσει ή αν γνωρίζετε περισσότερα για τους ρυθμιστές ύπνου όπως λέγονται όπου το μωρό κοιμάται πάνω σε αυτόν στο κρεβάτι του και είτε κοιμάται στο πλάι (πλευρικός) ή ανάσκελα αλλά εμποδίζουν να γυρίσει πλευρό ή να πάθει αναρρόφηση ή ο,τιδήποτε παρόμοιο, κυρίως με ενδιαφέρει αν είναι καλά για νεογέννητο.

Ευχαριστώ

φιλιά σε όλες

Κοπελούδα μου δεν χρησιμοποίησα κάτι αντίστοιχο γιατί το θεώρησα περιττό... Τα μωράκια δεν μπορούν να γυρίσουν μόνα τους αν τα τοποθετήσεις ανάσκελα... ξεκινάνε μετά τον τρίτο μήνα να γυρνάνε και τότε δεν μπορείς και δεν χρειάζεται να τα εμποδίσεις. Όταν το τοποθετείς το μωράκι πλάγια προσέχεις το χεράκι που είναι απο κάτω να είναι τραβηγμένο προς τα έξω για να μην γυρίσει καταλάθος μπρούμητα και αν θες του βάζεις μια κουβερτούλα στην πλατούλα.

Άντε με το καλό να έρθει το μπεμπονάκι σου, γλυκούλα :wink:

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

εγώ στον μπεμπάκο το χρησιμοποιούσα ανελειπώς τους πρώτους μήνες!

είχα πάρει από τα τζάμπο..έβγαιναν και οι θηκούλες και τις έπλενα.

Μια χαρά!Άσε που καλόμαθε ο κύριος και τώρα παίρνει το μαξιλαράκι του αγκαλίτσα για να κοιμηθεί! :lol:

Διαφημίσεις

Εγώ είχα πάρει ένα μαξιλάρι σφηνάκι αλλά τελικά δεν το χρησιμοποίηση καθόλου για τα μωρά. Όλοι από τα καταστήματα προσπαθούσαν να με πεισουν οτι είναι απαραίτητο αλλά τελικά διάβασα και ενημερώθηκα πολύ. Η στάση ύπνου για τα νεογέννητα αλλάζει ανάλογα με τις μόδες. Όταν γεννηθήκαμε εμείς και για μία δεκαετία περίπου ήταν το μπρούμητα. Μετά και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων των μαγαζιών σε μαξιλαράκια ήταν το να κοιμάται το μωρό στο πλάι. Τα τελευταία 3-5 χρόνια συνήσταται το ανάσκελα. Όλα αυτά έχουν νόημα μέχρι το μωρό να μπορέσει να κινηθέι και να βολευτεί μόνο του. Η οδηγία για τη στάση ανακοινώνεται κάθε χρόνο από την αμερικανική ένωση παιδιάτρων. Τέλος είναι πολύ σημαντικό οτι τα μωρά πιάνονται και γκρινιάζουν οπότε καλό είναι να τα αλλάζει κανείς στάσεις για να ξεπιάνονται.

Με το καλό το μωράκι σου....

στην αρχή χρησιμοποιούσα συνεχώς σφηνάκι και μάλιστα ο παιδίατρος μας είχε πει ότι το βράδυ πρέπει να το βάζουμε πάντα από τη δεξιά μεριά γιατί έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για το σύνδρομο αιφνιδίου θανατου.Μετά από τους τρεις πρώτους μήνες, άρχισε να γυρνάει μόνος του και να κοιμάται ανάσκελα μέσα στο σφηνάκι.Έντωμεταξύ είχαμε αλλάξει παιδίατρο και όταν τον ρώτησα αν χρειάζεται το σφηνάκι, μου είπε να αφήσω το μωρό να βρει μόνο του τη στάση ύπνου που τον βολεύει. Από τοτε, του έβγαλα το σφηνάκι και κοιμάται ανάσκελα.

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

θα ήθελα να συμπληρώσω ότι πριν 15-20 χρόνια τα παιδιά κοιμόντουσαν μπρούμυτα (οδηγία παιδιάτρου) μετά από χρόνια η στάση αυτή σχετίστηκε με το σύνδρομο αιφνίδιου θάνατου και στάματησαν να το συστήνουν.

Το 2006 που γέννησα την 1η μου κόρη η οδηγία παιδιάτρου πάντα ήταν το μωρό να κοιμάτε στο πλάι. Και το 2008 στην 2η κόρη μου η οδηγία από το μαιευτήριο και τον παιδίατρο είναι να κοιμάτε ανάσκελα πάντα όμως με το κεφάλακι γυρισμένο στο πλάι.

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

• 8 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ; ΠΗΓΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΒΡΕΦΙΚΑ Κ ΜΙΑ ΠΩΛΗΤΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΦΗΝΑΚΙ ΥΠΝΟΥ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΝ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ; ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

• 6 months later...

το μωράκι μου είναι 54 ημερών και επειδή κανει πολυ ανάστατο ύπνο πήρα σφηνάκι για να το "περιορίσω".... το αποτέλεσμα?

ΤΙΠΟΤΑ!!

Συνεχίζει να γυρνάει ανάσκελα να ανεβένει πιο ψηλά στο λίκνο να έρχεται πιο μπροστά στα κάγκελα και απο εκεί που είχε την πλάτη στη μια ακρη, έρχεται πλέον με το προσωπο στην άλλη, και αυτα τα κάνει απο 30 ημερών...!!

και μου λέγαν οτι τόσο μικρά δεν κουνιούνται πολυ και δεν κανουν βόλτες!!!

και παρόλο που δεν είμαι εναντίον, του να κοιμάται ανάσκελα, προσπαθώ μέχρι να κλείσει τον 3ο μήνα να είναι στο πλάι γιατι έχουμε αναγωγες αρκετα, και φοβάμαι μην βγάλει στον ύπνο του, γιατί βγάζει πολύ συχνά.

το σφηνάκι σε μας πάντος δεν έκανε τίποτα!!!

εμεις παντως ειχαμε παρει το σφηνακι της chicco που κανει και μια ελαφρα δονηση και ηχο που προσομοιαζει στην καρδια της μανουλας οσο ηταν στην κοιλια. το χρησιμοποιησαμε για κανα 2μηνο και του αρεσε του μικρουλη..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...