Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σφηνάκι ύπνου

Recommended Posts

Θέλω να ακούσω τις απόψεις σας σχετικά με το περιβόητο σφηνάκι ύπνου. Από μαίες άκουσα "οχι στο αφρολέξ. Ούτε υγιεινό είναι, άσε που θα ιδρώνει το μωράκι". Προτείνουν να τυλίγουμε μια κουβερτούλα ρολό για να σταθεροποιείται το μωρό σε πλάγια θέση. Όμως στην καλαθούνα που θα χρησιμοποιήσω δεν νομίζω να βολέψει αυτό γιατί η κουβερτούλα θα πιάνει λογικά πολύ χώρο. Επίσης εκτός από το μεγάλο τριγωνικό σφηνάκι που είναι από αφρολέξ πρέπει να έχω δει στο jumbo και ένα άλλο πράγμα σαν ρολό. Εσείς χρησιμοποιείτε κάτι από όλα αυτά; Σας βόλεψε; Το προτείνετε ή όχι;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 87
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω τον εβαζα σε λικνο, οταν ηταν μικρουλης!

επερνα μια μικρη κουβερτουλα και την εκανα ρολο, μια χαρα ηταν δεν ειχα κανενα προβλημα και ηταν παντα καθαρη :wink:

Είναι και αυτό ένα δίλημμα...Κι εγώ άκουσα ότι οι διάφορες θεωρίες σχετικά με το πώς πρέπει να κοιμάται αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο. Και μία γνωστή μου μου έλεγε ότι τελευταία λένε ορισμλενοι επιστήμονες και πάλι ανάσκελα (με το κεφαλάκι στο πλάι φαντάζομαι;). Το σίγουρο είναι ότι απαγορευμένο θεωρείται πλέον το μπρούμητα.

Διαφημίσεις

Το σφηνακι το πηρα και εγω αλλα δεν βολεψε καθολου και το πηγα πισω.

Τον πρωτο καιρο και εγω σε καλαθουνα τον εβαζα και κοιμοταν και αντι για κουβερτες εκανα ρολα πετσετες, πιανουν λιγοτερο χωρο.

Μπορει να λενε οτι πρεπει να κοιμουνται ανασκελα τα μωρα αλλα το δικο μου ειχε επιπεδο την μια πλευρα το κεφαλιου του και η φυσιοθεραπευτρια ειπε να τον βαζουμε πλαι με τις πετσετες οπως ειπα. Μια πετσετα μπαινει κατα μηκος στην πλατη του και μια κατα μηκος μπροστα του ξεκινοντας απο το στηθος του και κατω και βαζοντας το ποδι του καβαλα πανω στην πετσετα. Ετσι το παιδι δεν υπαρχει περιπτωση να γυρισει μπρουμυτα. Αν ειναι βεβαια σε μεγαλυτερη ηλικια και γυριζει απο μονο του τοτε δεν εχει νοημα να βαζουμε τιποτα.

Τωρα ο μικρος μου κοιμαται σε ολες τις στασεις, και μπρουμυτα και ανασκελα και στο πλαι. Εμοιασε στον μπαμπα του τι να κανουμε :!::D

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Και εμείς χρησιμοποιύσαμε πετσετούλα και στην καλαθούνα. Παρόλο που όντως οι θεωρίες σχετικά με το πως πρέπει να κοιμάται αλλάζουν κατά καιρούς με την επικρατέστερη τώρα να είναι το ανάσκελα, ο δικός μας είχε πνιγεί κανα-δυο φορές και είχαμε τρομάξει οπότε τον βάζαμε στο πλάι με πετσετούλα στην πλάτη και το χεράκι τεντωμένο να μην γυρίσει μπρούμητα. Όταν κοιμούνται στο πλάι είναι σημαντικό να τους αλλάζουμε πλευρά κάθε φορά.

Και εμείς χρησιμοποιύσαμε πετσετούλα και στην καλαθούνα. Παρόλο που όντως οι θεωρίες σχετικά με το πως πρέπει να κοιμάται αλλάζουν κατά καιρούς με την επικρατέστερη τώρα να είναι το ανάσκελα, ο δικός μας είχε πνιγεί κανα-δυο φορές και είχαμε τρομάξει οπότε τον βάζαμε στο πλάι με πετσετούλα στην πλάτη και το χεράκι τεντωμένο να μην γυρίσει μπρούμητα. Όταν κοιμούνται στο πλάι είναι σημαντικό να τους αλλάζουμε πλευρά κάθε φορά.

Καλα που το ανεφερες γιατι ξεχασα εγω. Πραγματικα στον εναν υπνο τον εβαζα απο τη δεξια πλευρα και στον αλλο αριστερα, εναλαξ.

Στην αρχη οταν ηταν στην καλαθουνα, τον κοιμιζα στο πλαι και εβαζα μια κουβερτουλα διπλωμενη στην πλατουλα του γιατι φοβομουν μην ποναει πανω στο καλαθι (τι κι αν ειχε υαλοβαμβακα για επενδυση...) στην κοιλιτσα του δεν εβαζα κατι γιατι για αρκετο καιρο δε γυριζε καθολου απο μονος του! Αργοτερα ομως, οταν τον εβαλα στην κουνια και ενω ειχε μεγαλωσει... του πηρα το σφηνακι (αυτο που ειναι 2 τριγωνα αφρολεξ με εξωτερικο καλυμμα πετσετε σελτεδακι) δε λεω με βολεψε αρκετα γιατι ημουν ησυχη πως δε θα γυρισει μπρουμητα αλλα με ταλαιπωρησε γιατι δεν ηταν οτι ποιο ευκολο να το μετακινω καθε φορα που του αλλαζα πλευρο!

Τελος παντων... το χρησιμοποιησα μεχρι που ο μικρος μου πηγε 6,5 μηνων οποτε και αρχισε να δυσανασχετει γιατι ειναι και μεγαλοσωμος!! Επισης με βολεψε ιδιαιτερα οταν πηγαινα επισκεψεις και κοιμιζα τον μπεμπη σε καποιο κρεβατι... ημουν ποιο ησυχη μ' αυτο!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Και εγώ σε καλαθούνα τις κοίμιζα τους πρώτους μήνες και αν και πολύ μεγάλα μωρά πάντα έβαζα κάτι αντί για σφηνάκι, το σφηνάκι δεν το ήθελε ούτε η μια ούτε η άλλη. Καλύτερα όμως γιατί βολευόντουσαν παντού για ύπνο! Άλλες φορές έβαζα το μικρό μαξιλαράκι της καλαθούνας, άλλες πετσετούλα(πολύ καλή για καλοκαίρι), κουβερτούλα, ακόμα και λούτρινα όταν ήμασταν φιλοξενούμενοι, αλλά πάντα τυλιγμένα με ένα σεντονάκι.

Διαφημίσεις

Εμενα δεν κοιμοταν καν σε καλαθουνα Αριαδνη.. κοιμοταν σε ενα τοσο δα μικρουτσικο πορτ μπεμπε και σε πληροφορω οτι υπηρχε απλετος χωρος για να βαλω κουβερτουλα πισω απο την πλατουλα του.. Φαντασου οτι το μωρακι σου, το εχεις τωρα μεσα στην κοιλια σου.. ειναι τοσο μικρουτσικο και οταν γεννηθει θα ειναι ακομα παρα πολυ μικρουτσικο... δεν μπορεις να φανταστεις ποσο μικρουτσικο.. φαντασου οτι το ποδι του θα ειναι μικροτερο απο το μικρο δαχτυλακι του χεριου σου.. δεν βολευουν ιδιαιτερα τα υπνοσφηνακια.. τσαμπα λεφτα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

εμεις παντως πηραμε δανεικό ένα σφηνακι πολυ πρακτικο...

απαρτίζεται από 3 κομμάτια

ένα πανάκι για κάτω και δυο βουναλάκια να τα πω έτσι που έχουν από κάτω χρατς και κολλάνε σε ότι απόσταση και ύψος θες πανω στο πανάκι

τα πλένω κανονικά στο πλυντήριο κάθε τόσο με τα μωρουδιακά

το ερώτημα είναι.... μέχρι ποτε να κοιμάται στο πλάι με αυτή τη βοήθεια?

είναι τώρα 3,5 μηνών κι ακόμα φοβάμαι :oops:

πρόβλημα παλινδρόμισης ή κάτι δεν έχουμε....

η γνώμη των εμπειρων μαμάδων θα ήταν μεγάλη υπόθεση... ευχαριστώ :oops:

κι εγω το πηρα!!

παντως το κουτι που ηταν μεσα εγραφε μεχρι 5 μηνων!!!

ας μας πει ομως και μια μαμα πιο εμπειρη!!

Εγω θα ελεγα μεχρι που το παιδι θα μπορει να γυριζει απο μονο του. Αν μπορει και αλλαζει μονο του πλευρο τοτε δεν εχει νοημα το σφηνακι. Ασε που θα του φευγει και δεν θα μενει ποτε εκει που το βαζεις.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ! Κ ΕΓΩ ΤΟ ΠΗΡΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΣΑΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΠΟΥ Κ ΑΝ ΡΩΤΗΣΑ.. ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΠΕΙΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ.

ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ?

Διαφημίσεις

Τελικά πολλές μας απασχολεί η θέση του ύπνου και τα σχετικά! :D

Αυτό με την πετσέτα που λέει η Χρύσα δεν το είχα σκεφτεί. Μου ακούγεται καλό.

Τελικά ή που θα εφαρμόσω αυτό ή κάτι ανάλογο με "Μαμά του Ωρίων". Κάτι τέτοιο εννοούσα κι εγώ, παραπάνω (ίσως και να μην τα είδα στο jumbo αλλά σε αυτό το site . Κάτι τέτοιο εννοείς κι εσύ "Μαμά του Ωρίων" ;

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=10108&itmid=613

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=10108&itmid=882632

Μου φαίνεται πιο υγιές από τα δύο τρίγωνα, δεν ξέρω γιατί...

Τώρα ...μέχρι πότε να κοιμάται πλάγια, κι εγώ αυτό πιστεύω..." μέχρι να γυρίζει άνετα μόνο του"- λίγο πολύ αυτό με το 5μηνο μου φαίνεται λογικό. Αλλά όταν φτάσω κι εγώ εκεί με το καλό μάλλον θα αναρωτιέμαι αν κάνω το σωστό! Αχ, αυτές οι ανασφάλειές μας ...

:D:D:D:lol::lol::lol::oops::oops::oops:

Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται ΑΝΑΣΚΕΛΑ

Παγκοσμίως είναι η συστηνώμενη στάση ύπνου μέχρι το μωρό να μπορεί να στριφογυρίζει μόνο του στο κρεβάτι εδώ και 10 χρόνια !!!!

Η καμπάνια που ξεκίνησε από την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία μετά το 1994 ονομαζόταν "Back to sleep" ακριβώς για αυτό. Είναι η ΜΟΝΗ στάση που προστατεύει από το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου (SIDS)

Το να βάζεται τα μωρά στο πλάι είναι ΛΑΘΟΣ, οι πιθανότητες αιφνιδίου θανάτου (κούφια να'ναι η ώρα εννοείται :? ) είναι μεγαλύτερες απ'ότι ανάσκελα

Στην Ελλάδα ΑΚΟΜΑ :shock: οι παιδίατροι, οι μαίες δεν λένε να εκσυγχρονιστουν.... στο Καφριστάν που ζούμε.... Πρωτοτυπούμε ΔΙΕΘΝΩΣ πάλι :shock::shock::shock::?

Αν θέλετε ρωτήστε τους παιδιάτρους σας

"Ποια είναι η καλύτερη στάση για ύπνο συστηνώμενη από την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία για τα μωρά μέχρι 6 μηνών;;;;"

Αν σας απαντήσει στο πλάι να του ζητήσετε να το διαβάσετε !!!!!!!!

Τα έχω γράψει και εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2476&start=0

WLn5p2.png

Παγκοσμίως είναι η συστηνώμενη στάση ύπνου μέχρι το μωρό να μπορεί να στριφογυρίζει μόνο του στο κρεβάτι εδώ και 10 χρόνια !!!!

Η καμπάνια που ξεκίνησε από την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία μετά το 1994 ονομαζόταν "Back to sleep" ακριβώς για αυτό. Είναι η ΜΟΝΗ στάση που προστατεύει από το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου (SIDS)

Το να βάζεται τα μωρά στο πλάι είναι ΛΑΘΟΣ, οι πιθανότητες αιφνιδίου θανάτου (κούφια να'ναι η ώρα εννοείται :? ) είναι μεγαλύτερες απ'ότι ανάσκελα

Στην Ελλάδα ΑΚΟΜΑ :shock: οι παιδίατροι, οι μαίες δεν λένε να εκσυγχρονιστουν.... στο Καφριστάν που ζούμε.... Πρωτοτυπούμε ΔΙΕΘΝΩΣ πάλι :shock::shock::shock::?

"Ποια είναι η καλύτερη στάση για ύπνο συστηνώμενη από την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία για τα μωρά μέχρι 6 μηνών;;;;"

Τα έχω γράψει και εδώ

:shock: στο μαιευτηριο γιατι μας τα φερνουν στο πλαι με πετσετα? :shock:

τελικα γιατι τους πληρωνουμε???? :evil:

κι εγω το πηρα!!

παντως το κουτι που ηταν μεσα εγραφε μεχρι 5 μηνων!!!

ας μας πει ομως και μια μαμα πιο εμπειρη!!

Εγω θα ελεγα μεχρι που το παιδι θα μπορει να γυριζει απο μονο του. Αν μπορει και αλλαζει μονο του πλευρο τοτε δεν εχει νοημα το σφηνακι. Ασε που θα του φευγει και δεν θα μενει ποτε εκει που το βαζεις.

Συμφωνώ.

Τελικά πολλές μας απασχολεί η θέση του ύπνου και τα σχετικά! :D

Αυτό με την πετσέτα που λέει η Χρύσα δεν το είχα σκεφτεί. Μου ακούγεται καλό.

Τελικά ή που θα εφαρμόσω αυτό ή κάτι ανάλογο με "Μαμά του Ωρίων". Κάτι τέτοιο εννοούσα κι εγώ, παραπάνω (ίσως και να μην τα είδα στο jumbo αλλά σε αυτό το site . Κάτι τέτοιο εννοείς κι εσύ "Μαμά του Ωρίων" ;

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=10108&itmid=613

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=10108&itmid=882632

ναι, είναι περίπου κάτι σαν το δεύτερο που δείχνεις

οχι αυτό, αλλά κάπως έτσι...

το βρίσκω εξαιρετικά πρακτικό που είναι τρία κομμάτια κι όχι 1 σε στάνταρ θεση

τώρα ας πουμε που μεγάωσε κάπως, το έχω πιο ανοιχτα ώστε να έχει χώρο και να χωράει το παιδί

με προβλημάτισες πολύ είναι η αλήθεια....

να κάνω μόνο μια "χαζή" ερώτηση

όταν λες ανάσκελα, εννοείς το σώμα ανάσκετα αλλά το κεφαλάκι γυρισμένο στο πλάι...έτσι δεν είναι?

Από την άλλη ξέρω ότι δεν είναι σωστό να ακουμε τον έναν και τον άλλον αλλά... όταν ο ένας κι ο άλλος είναι η αδερφή σου κι όχι η πεθερά σου :lol: δεν περνάει τόσο στο ντουκου ε?

Η αδερφούλα μου λοιπόν που έχει τρία βλαστάρια ζωή να έχουν... μου είπε ότι ένα της παιδί κόντεψε να πνιγεί με την ανάσκελα θέση γιατί έκανε εμμετό και ακόμα και αν εχει το παιδί γυρισμένο το κεφάλι, αυτομάτως ο μηχανισμός που λειτουργεί είναι να τεντωθεί ίσια

ήταν λέει τυχερή που δεν ήταν σε νυχτερινό ύπνο γιατί αλλιώς..

δεν ξέρω ρε γμτ :? ειλικρινά δεν ξέρω και μακάρι να μπορούσα να πω με σιγουρια το ένα ή το άλλο

εντελώς ενστικτοδώς μου κάνει καλύτερα το 3/4 πλάι... αλλά πάλι... δεν ξέρω

Τα έχω γράψει και εδώ

:shock: στο μαιευτηριο γιατι μας τα φερνουν στο πλαι με πετσετα? :shock:

τελικα γιατι τους πληρωνουμε???? :evil:

emena pantos sto maieutirio anaskela mas to efernan to moro kai malista prin bgoume irthe o paidiatros kai mas tonise oti ta paidia prepei na koimounte anaskela kai stn diarkeia ths hmeras se opoia thesi theloume ala upo epiblepsei. An den kano lathos o efnidios thanatos den exei na kanei me palindomisi kai emeto , apla gia kapoio logo ta mora stamatan na anapneoun. otan einai anaskela den koimounte polu bathiakai to prosopaki tous einai pio anoixto. to idio isxuei kai gia thn pipila...otan pipilizoun den koimounte bathia kai den ksexnan na anapneoun

με προβλημάτισες πολύ είναι η αλήθεια....

να κάνω μόνο μια "χαζή" ερώτηση

όταν λες ανάσκελα, εννοείς το σώμα ανάσκετα αλλά το κεφαλάκι γυρισμένο στο πλάι...έτσι δεν είναι?

Ακριβώς αυτό....

Η αδερφούλα μου λοιπόν που έχει τρία βλαστάρια ζωή να έχουν... μου είπε ότι ένα της παιδί κόντεψε να πνιγεί με την ανάσκελα θέση γιατί έκανε εμμετό και ακόμα και αν εχει το παιδί γυρισμένο το κεφάλι, αυτομάτως ο μηχανισμός που λειτουργεί είναι να τεντωθεί ίσια

ήταν λέει τυχερή που δεν ήταν σε νυχτερινό ύπνο γιατί αλλιώς..

Οι οδηγίες λένε ότι τα μωράκια τρώνε, μετά τα κρατάς 10' όρθια για να ρευτούν (μπορεί και να μην ρευτούν) και μετά τα βάζεις ανάσκελα.

Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις (μωρά με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, με συχνές αναγωγές) για τα οποία συστίνεται μια διαφορετική στάση (με το κεφάλι σε κλίση, πλάγια με σφηνάκι κλπ) την οποία συστήνει ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις.....

Στο topic που παρέπεμψα τα έχω παραθέσει όλα αυτά...με τις βιβλιογραφικές πηγές ...

δεν ξέρω ρε γμτ :? ειλικρινά δεν ξέρω και μακάρι να μπορούσα να πω με σιγουρια το ένα ή το άλλο

εντελώς ενστικτοδώς μου κάνει καλύτερα το 3/4 πλάι... αλλά πάλι... δεν ξέρω

Είναι δύσκολο και το καταλαβαίνω να αποβληθούν συνήθειες που έχουν "περάσει" από το περιβλαλλον, κλπ.

Αλλά για τα περισσότερα πράγματα έτσι είναι. Η επιστήμη προοδεύει, βγαίνουν καινούργιες εργασίες που διαπιστώνουν ότι μια συνήθεια είναι λανθασμένη και γι αυτό πρέπει να αλλάξει. Οταν είδαν ότι από τα 100 παιδιά που πέθαναν το 60% ήταν μπρούμητα και το 30% στο πλάι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά...

Επειδή όμως αυτό το site λειτουργεί για να πληροφορούνται οι γονείς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν, γι αυτό και εγώ τα παραθέτω.

WLn5p2.png

εμεις παντως πηραμε δανεικό ένα σφηνακι πολυ πρακτικο...

απαρτίζεται από 3 κομμάτια

ένα πανάκι για κάτω και δυο βουναλάκια να τα πω έτσι που έχουν από κάτω χρατς και κολλάνε σε ότι απόσταση και ύψος θες πανω στο πανάκι

Και εγώ αυτό είχα και το χρησιμοποίησα πάρα πολύ το πρώτο τρίμηνο που την είχα στην καλαθούνα. Μάλιστα αγόρασα και ένα δεύτερο εκ των υστέρων για να μπορώ να τα πλένω εναλλάξ.

Θεωρώ πως η καλύτερη στάση για να κοιμούνται τα βρεφάκια είναι στο πλάι, το ανάσκελα το φοβάμαι για τις γουλίτσες μη τυχόν και γίνει αναρρόφηση. Δυο τρεις φορές που έβγαλε γουλίτσα ευτυχώς ήταν στο πλάι και δεν έπαθε τίποτα.

Α! επίσης πολύ σημαντικό είναι να άλλαζουμε μεριά τα βρεφάκια γιατί πιάνονται τα μικρούλια μας. Εγώ κάθε φορά που τη σήκωνα για τάισμα ή άλλαγμα μετά της άλλαζα μεριά και έδειχνε να βολεύται καλύτερα.

1aLup3.png

BtUIp3.png

emena pantos sto maieutirio anaskela mas to efernan to moro kai malista prin bgoume irthe o paidiatros kai mas tonise oti ta paidia prepei na koimounte anaskela

Ευτυχώς υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις....

An den kano lathos o efnidios thanatos den exei na kanei me palindomisi kai emeto , apla gia kapoio logo ta mora stamatan na anapneoun. otan einai anaskela den koimounte polu bathiakai to prosopaki tous einai pio anoixto. to idio isxuei kai gia thn pipila...otan pipilizoun den koimounte bathia kai den ksexnan na anapneoun

Η πιπίλα δρά προστατευτικά στις άπνοιες και όπως είπες πολύ σωστά το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου οφείλεται σε άπνοια, όχι σε παλινδρόμηση ή εμετό

WLn5p2.png

Οι οδηγίες λένε ότι τα μωράκια τρώνε, μετά τα κρατάς 10' όρθια για να ρευτούν (μπορεί και να μην ρευτούν) και μετά τα βάζεις ανάσκελα.

Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις (μωρά με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, με συχνές αναγωγές) για τα οποία συστίνεται μια διαφορετική στάση (με το κεφάλι σε κλίση, πλάγια με σφηνάκι κλπ) την οποία συστήνει ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις.....

εχεις απολυτο δικιο σε αυτο ανηκαμε σε αυτην την κατηγορια και μου ειχε πει ο παιδιατρος να κοιματε στο πλαι και με κλιση 35μοιρων στο στωμα και τον κραταγα 20 λεπτα ορθιο μετα απο καθε γευμα....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...