Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βαφτιση χωρις γαμο////

casperαki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Δεν σου ζητάνε πιστοποιητικό γάμου, μονο γέννησης του παιδιού. Αν κανένας παπάς ρωτήσει μπορεί και να κάνει το δύσκολο, αλλά δεν μπορεί να πει όχι.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Καλά..δεν νομίζω λέτε... για ακούστε.

Μια γνωστή μου έγινε μητέρα ανήπαντρη λόγω εγκατάλειψης του αρραβωνιαστικού της με το που έμαθε για την εγκυμοσύνη. Το γέννησε το μωράκι μας, ένα υγιέστατο νινί. Όλοι σταθήκαμε δίπλα της και είμασταν πολύ περήφανοι. Πάει να βρει εκκλησία για να το βαφτίσει. Αυτό που της είπε ο παπάς δεν έχει προηγούμενο. Λυπάμαι κυρία μου αλλά χωρίς τον πατέρα δεν στο βαφτίζω το παιδί. Τελικά το βαφτίσαμε σε άλλη εκκλησία.

Διαφημίσεις

Λυπάμαι κυρία μου αλλά χωρίς τον πατέρα δεν στο βαφτίζω το παιδί.

Κανονικα πρεπει να ειναι και οι δυο γονεις στην βαπτιση,ασχετως αν ειναι παντρεμενοι ή οχι.Αν δεν μπορει να βρεθει ο ενας γονιος απο τους δυο πρεπει να κανει υπευθυνη δηλωση που να λεει οτι συμφωνει με το ονομα του τεκνου.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Βρε κορίτσια και ο Ρουβας με την Κάτια δεν έχουν κάνει γάμο και μια χαρά βάπτισαν την κορούλα τους.Παντού υπάρχουν ...κολλήμενοι....εμένα που πήγα να κλέισω την εκκλησία για την βαπτιση του μπέμπη μου με ρώτησαν εάν οι κουμπάροι 'εχουν κάνει ....πολιτικό γάμο??????????

Αλλο για τπυς κουμπαρους και αλλο για τους γονεις.

Οι γονεις δεν παιζει ρολο αν ειναι παντρεμενοι ή οχι.Μπορουν κανονικα να βαφτισουν το παιδι τους.

Για τους κουμπαρους ομως εχει σημασια αν ειναι παντρεμενοι με πολιτικο γαμο.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Αλλο για τπυς κουμπαρους και αλλο για τους γονεις.

Οι γονεις δεν παιζει ρολο αν ειναι παντρεμενοι ή οχι.Μπορουν κανονικα να βαφτισουν το παιδι τους.

Για τους κουμπαρους ομως εχει σημασια αν ειναι παντρεμενοι με πολιτικο γαμο.

Γιατί??????πρώτη φορά το ακούω......Εάν είναι χριστιανοι ορθόδοξοι??? τι πειράζει????

Διαφημίσεις

Γιατί??????πρώτη φορά το ακούω......Εάν είναι χριστιανοι ορθόδοξοι??? τι πειράζει????

Δες εδω.....

http://orthodox-answers.blogspot.com/2007/09/1.html

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Καλησπερα

Ξερετε αν ενα ζευγαρι που ΔΕΝ ειναι παντρεμενο αλλα εχουν παιδακι μπορουν να το βαφτισουν κανονικα η θελει χαρτουρα?

ζ) Σε περίπτωση άγαμης μητέρας, επειδή αυτή ασκεί μόνη της τη γονική μέριμνα, ο Εφημέριος μπορεί να τελέσει την Βάπτιση και να δώσει όνομα, εφ'όσον η άγαμη μητέρα συμπληρώσει Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής της, στην οποία θα δηλώνει υπευθύνως ότι ασκεί αποκλειστικώς τη γονική μέριμνα επί του ανήλικου τέκνου της, ότι δεν υφίσταται δικαστική απόφαση, η οποία να απονέμει δικαίωμα ασκήσεως γονικής μέριμνας και στον πατέρα του ανήλικου τέκνου και, τέλος, ότι επιθυμεί το ανήλικο τέκνο της να βαπτισθεί κατά το Ορθόδοξο δόγμα και να λάβει συγκεκριμένο όνομα.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...