Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ…

DALIA

Recommended Posts

Όχι ρε thaumataki γι' αυτό ρωτάω! Γιατί όλοι οι άλλοι έχετε; Δώστε λοιπόν τα φώτα σας,

Εγώ δεν έχω, γιατί το έχει η τηλεόραση από μόνη της.

Για ρίξε μια ματιά στις οδηγίες χρήσεως, παίζει να το 'χει και η δική σου!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ δεν έχω, γιατί το έχει η τηλεόραση από μόνη της.

Για ρίξε μια ματιά στις οδηγίες χρήσεως, παίζει να το 'χει και η δική σου!

1ο: Βαριέμαι να διαβάζω:cry:

2ο: Η τηλεόραση είναι αγορασμένη πριν 3-4 χρόνια, δεν νομίζω να έχει

3ο : και εσύ που έχει MP4 λές ότι δεν έχει καμία διαφορά

Για αυτό ρωτάω για εξωτερικό αποκωδικοποιητή.

1ο: Βαριέμαι να διαβάζω:cry:

2ο: Η τηλεόραση είναι αγορασμένη πριν 3-4 χρόνια, δεν νομίζω να έχει

3ο : και εσύ που έχει MP4 λές ότι δεν έχει καμία διαφορά

Για αυτό ρωτάω για εξωτερικό αποκωδικοποιητή.

Ναι, αλλά εάν δεν έχεις αποκωδικοποιητή όταν το 2013 (νομίζω) κοπεί το αναλογικό σήμα και θα εκπέμπεται μόνο το ψηφιακό, δε θα μπορείς να βλέπεις τηλεόραση!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Ναι, αλλά εάν δεν έχεις αποκωδικοποιητή όταν το 2013 (νομίζω) κοπεί το αναλογικό σήμα και θα εκπέμπεται μόνο το ψηφιακό, δε θα μπορείς να βλέπεις τηλεόραση!

Ευκαιρία για να μην αγχώνομαι για ότι συμβαίνουν στην Ελλάδα:mrgreen:!!! και στα πέριξ της.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Όσοι είστε από Αθήνα τι κάνατε τώρα με την αλλαγή στο σήμα???

Εμείς πρόσφατα αγοράσαμε δεύτερη μικρή τηλεόραση η οποία έχει ενσωματωμένο την αποκωδικοποιητή και έτσι αγοράσαμε εξωτερικό αποκωδικοποιητή μόνο για τη μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού. Αλλά μου τη σπάει πολύ, γιατί πρέπει να έχουμε ακόμα μία συσκευή συνέχεια στην πρίζα, γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε 2 τηλεκοντρόλ, γιατί αύτό το σήστημα είναι πολύ πιό δύσχρηστο (όταν είνα στο σπίτι μόνοι η γιαγιά με τον μικρό όλο κάποιο λάθος γίνεται και δεν τα καταφέρνουν με τον αποκωδικοποιητή, οπότε καταλήγουν και οι δύο στην κρεβατοκάμαρά μου για να βλέπουν τηλεόραση στη μικρή), και στην τελική με ποιό δικαίωμα μας έκοψαν το αναλογικό σήμα και αχρήστεψαν τόσες τηλεοράσεις??? Ξέρετε αν αυτό θα γίνει και στις επαρχιακές πόλεις κάποια στιγμή ???? Την πατήσαμε...

Εμείς πάντως και αποκωδικοποιητή που βάλαμε...μόνο ΝΕΤ, ΕΤ και ΕΤ3 βλέπουμε....διότι όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σήμα. Μας είπαν ότι επειδή το σπίτι είναι μονοκατοικία και η κεραία παλιά...πρέπει να αλλάξουμε και την κεραία.

λενε οτι ολο αυτο ηταν κομπινα για να αρπαξουν κ απο εκει χρηματα...ή ισως αργότερα πληρώνουμε κ για να βλέπουμε τα ιδιωτικα καναλια...πάντως χάλια ειναι, 2 τηλεκοντρολ κλπ...εγω τις τηλεορασεις τις εχω στον τοιχο και δεν ειχα απο κατω τιποτα να βαλω τον αποκωδικοποιητη...αισχος...

ntRCp3.png

ρωτήσατε πριν παρετε τον αποκωδικοποιητή? για καποιες τηλεοράσεις αρκεί να παρεις μια καρτα, εχει υποδοχή κάπου στο πισω μερος της οθόνης. εκτός βεβαια αν μιλαμε για παλιά τηλεοραση με καθοδικό σωλήνα, γι αυτές πας αναγκαστικα σε αποκωδικοποιητή εξωτερικό.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εμάς η τηλεόραση είναι 3 ετών, αλλά είχε αποκωδικοποιητή MPEG2 γιατί τότε έλεγαν ότι έτσι θα εκπέμπουν τα κανάλια στο μέλλον. Μετά αποφάσισαν να εκπέμπουν σε MPEG4 οπότε τζάμπα λεφτά. Η τηλεόραση έχει υποδοχή για κάρτα και μάλιστα το ψάξαμε γιατί θα μας γλίτωνε από τα 2πλα τηλεκοντρολ, κτλ. Όμως η κάρτα στοιχίζει το ίδιο με τον αποκωδικοποιητή, δεν υπήρχε στην Ελλάδα στα μεγάλα καταστήματα τεχνολογίας και σε περίπτωση που τα κανάλια αποκτήσουν HD σήμα, που προς το παρόν προσφέρει μόνο η ΕΡΤ, δεν θα βλέπαμε διαφορά. Οπότε καταλήξαμε σε αποκωδικοποιητή. Ευτυχώς ο άντρας μου ξέρει από αυτά, και βρήκε έναν που έχει εύκολο τηλεκοντρόλ, πανεύκολο μενού και κυρίως αλλάζουν τα κανάλια πολύ γρήγορα. Όλα καλά!

Διαφημίσεις

ελενη,ο αδερφος μου εχει ενοικιαζομενα δωματια,πριν 2 χρονια εκανε αλλαγες και αγορασε και τηλεορασεις καινουργιες που τις κρεμασε στον τοιχο.....και εννοειτε καμια δεν ειχε MPEG4....αγορασε αποκωδικοποητη που κρεμιεται πισω απο την τηλεοραση...για ψαξε το.....

παντως ονως εβγαλαν σε αχρηστεια τοσες τηλεορασεις......και αυτο το χαλι με τα τηλεκοντρολ......

φαντσου τωρα μεσα στα ενοικιαζομενα,τηλεκοντρολ για tv,αποκωδικοποιητη κΙ ΑΙΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ...ΧΑΜΟς!

ρωτήσατε πριν παρετε τον αποκωδικοποιητή? για καποιες τηλεοράσεις αρκεί να παρεις μια καρτα, εχει υποδοχή κάπου στο πισω μερος της οθόνης. εκτός βεβαια αν μιλαμε για παλιά τηλεοραση με καθοδικό σωλήνα, γι αυτές πας αναγκαστικα σε αποκωδικοποιητή εξωτερικό.

Αυτό με την κάρτα δεν μας το είπε κανείς!!! Ούτε στο μαγαζί που ρωτήσαμε για να πάρουμε τον αποκωδικοποιητή, ούτε στις τόοοοοσες διαφημίσεις της Digea που μας δείχνουν με το κλικ-κλικ... κανείς δεν λέει κάτι για κάρτα. Ίσως να ήταν πιό εύκολη λύση...

Και αν είναι ευρωπαϊκή οδηγεία όπως λένε για το ψηφιακό σήμα και γι'αυτό μας ανάγκασαν να το βάλουμε, γιατί ευρωπαϊκά και διεθνή κανάλια δείχνουν με αναλογικό σήμα??? όπως το BBC, το TV5, το CNN, κτλ.

Σίγουρα κάποιος έχει μεγάλο κέρδος από αυτό, αλλά ακριβώς τι γίνεται μάλλον θα το μάθουμε αργότερα. Πάντως αν το κάνουν στην επαρχία με τόσους παππούδες ή στα νησιά και τα τουριστικά μέρη με τόσα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τόσες τηλεοράσεις, μιλάμε θα γίνει μεγάλο μπάχαλο.. Καλά εμείς οι Αθηναίοι που είμαστε χάπατα και καταπίνουμε αμάσητο ότι μας πλασάρουν, αλλά πιστεύω ότι δεν θα τολμήσουν να το κάνουν και με στην επαρχία... (στο χωριό έχουμε 4 τηλεοράσεις.. χαθήκαμε!!!)

τη δικια μας την πηραμε το 2009 κ εχει ενσωματομενο προγραμμα οποτε δεν χρειαστηκε αποκωδικοποιητη.μια χαρα σημα εχει εκτος απο τα κρατικα.ψαξτε το οσοι εχετε πιο καινουργιες τηλεορασεις γιατι δεν το λενε κ ολοι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...