Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υποκοριστικο του Ιωαννα?

frufru1

Recommended Posts

πρεπει να βαφτισω το κοριτσακι μου Ιωαννα το ονομα του πεθερου μου. το θεμα ειναι οτι σιχαινωμε το ιωαννα και το γιαννα. υπαρχει καποιο υποκοριστικο που να μην θυμιζει και πολυ ιωαννα;

Διαφημίσεις

πρεπει να βαφτισω το κοριτσακι μου Ιωαννα το ονομα του πεθερου μου. το θεμα ειναι οτι σιχαινωμε το ιωαννα και το γιαννα. υπαρχει καποιο υποκοριστικο που να μην θυμιζει και πολυ ιωαννα;

ιωαννα λεγομαι και οχι δεν υπαρχει εκτος αν θες να το βγαλεις γιαννουλα...;-Ρ πλακα κανω...οχι δεν υπαρχει....εμενα με φωναζουν ενα ξενο υποχωριστικο του ιωαννα αλλα ειναι η μαμα μου απο το εξωτερικο και ειναι ασχετο με το ιωαννα εννοω δε το θυμιζει...ασχετο γιατι το ονομα του πεθερου και οχι της πεθερας??? επισης ειχα μια ξαδερφη που επειδη δεν ηθελε η μανα της και αυτη το ιωαννα τη φωναζε αννα αλλα και αυτο δε το κοβω λογικο...να χαιρεσε τη μπεμπα σου...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εμένα πάλι το Ιωάννα είναι το αγαπημένο μου και ετσι ονόμασα την δεύτερή μου κόρη. Βέβαια έκανα μεγάλη προσπάθεια να μην κολλήσουμε στο Γιάννα (το συχαίνομαι) αλλά το Ιωάννα το θεωρώ πολύ αριστοκρατικό και μάλιστα ήταν επιλογή μου να μην βάλω το όνομα της μητέρας μου αλλά το όνομα του πατέρα μου που είναι Γιάννης (στην αντρική του μορφή πάλι δεν μου αρέσει).Εντάξει βέβαια αυτά είναι γούστα.Τώρα υποκοριστικό δεν έχω ακούσει κάτι αλλά το Ιβόνη τι σου λέει?

Τζοβάννα και Τζοάννα. Το ένα είναι το Ιωάννα στα ιταλικά και το άλλο στα αγγλικά.

Είναι ελαφρώς ξενικά ως ονόματα αλλά η αλήθεια είναι ότι πλέον έχουμε πήξει στα ξενικά ονόματα, αυτά θα μας ενοχλήσουν;;)

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

moy aresei trela to Annie!!!!!! den einai yperoxo onoma gia koritsaki?

ναι αλλα αυτο ειναι αννα ουσιαστικα οχι ιωαννα

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ευχαριστω για τις απαντησεις σας. δεν ξερω ακομη. ειμαι μπερδεμενη. μου αρεσε λιγο το ζανα. το τζοϊς βγαινει απο το ιωαννα? το γραφω σωστα΄?

Και εμενα Ιωαννα με λενε και χρονια τωρα ακουω το κλασσικό "Τι ωραιο ονομα που εχεις". Δεν επετρεψα ποτε σε κανεναν να μου το κόψει αλλα στα Αγγλικά το γραφω Joanna και με ελεγαν και ετσι στο κολλεγιο.

Το Νανα ισως....Ιώ....ή και Γιαννουλι που με κοροιδευουν :) αλλα να τονιζεται το λλλ οπως στο χωριο!

Διαφημίσεις

εγω θα σου ελεγα να το ξανασκεφτει γιατι το Ιωαννα ειναι πολυ ωραιο ονομα κατα την αποψη μου ενω τα υπολοιπα μου φαινονται λιγο φτηνα να το πω? την πεθερα πως την λενε?

Αν και πιστεύω ότι το Ιωάννα είναι ένα πολύ ωραίο όνομα (έτσι λένα τη μαννούλα μου) θα σου προτείνω τα εξής υποκοριστικά: .Aννυ, Αννέτ, Ζανέτ, Ζανέτα. Τζάνετ, Γιοβάνα, Τζοβάνα, Τζόαν, Τζοάννα, Ζανίν, Ζανίνα, Άννια, και από τη wikipaedia:

Βιβλική Εβραϊκή (αρχική μορφή) יהוחנן Yəhôḥānān

Βιβλική Εβραϊκή יוחנן Yôḥānān

Αραβικά يحيى (Yaḥyā)

Τουρκικά Yahya

Ελληνιστική Κοινή Ιωάν(ν)ης , θηλ. Ιωάννα

Ελληνικά Γιάννης ,Γιάννος, θηλ. Γιάννα

Βουλγαρικά Яни, Янко (Yani, Yanko), θυλ. Яна, Яница (Yana, Yanitsa)

Λατινικά Ioannes, Joannes, θηλ. Ioanna, Joanna

Αλβανικά Gjon

Καταλανικά Joan, υποκ. Jan, θηλ. Joana

Γαλικιανά Xoán

Γερμανικές γλώσσες Johannes, Johann, Joann, θηλ. Johanna, Joanna

Τσεχικά/Πολωνικά Jan

Δανέζικα/Ολλανδικά/Σουηδικά Jan

Αγγλικά John, υποκ. Johnny, Jack, Jacky

Γαλλικά Jean, θηλ. Jeanne, υποκ. θηλ. Jeannette

Αγγλικά θηλ. Jan, Jane, Joan, Jean, υποκ. θηλ. Janet

Ιρλανδικά Seán, υποκ. θηλ. Sinéad

Αγγλικά Shawn

Ισραηλίτικα Εβραϊκά שון (Shon)

Γερμανικά Jan, Johann, Johannes, θηλ. Johanna

Γερμανικές γλώσσες υποκ. Hans

Ουγγρικά/Σλοβακικά Ján

Ουγγρικά János , υποκ.: Jani

Ισλανδικά Jón

Λιθουανικά Janis

Ιρλανδικά Eóin

Σκωτσέζικα Ián, Iáin

Ρουμανικά Iancu, Ioan, Ion, υποκ. Nelu, Ionel, Ionica

Σλοβενικά Janez

Ιταλικά Giovanni, Gianni, Gian, θηλ. Giovanna, Gianna

Ιρλανδικά θηλ. Siobhán

Ιαπωνικά ヨハネ (Yohane)

Κινέζικα Yuehan

Ταϊβανέζικα Iok-hān (προτεστάντες), Jio̍k-bōng (καθολικοί)

Πορτογαλικά João, θηλ. Joana

Ισπανικά Juan, θηλ. Juana, υποκ. θυλ. Juanita

Ουαλικά Ieuan, Evan, Jone, Shone

Παλιά Σλαβονική Ιωан (Ioan), θηλ. Ioana

Βουλγαρικά Йоан (Yoan), θηλ. Йоана (Yoana)

Βουλγαρικά/Ρωσικά Иван (Ivan), θηλ. Ивана (Ivana)

Αγγλικά/ Ισπανικά Ivan

Κροατικά/Σλοβακικά Ivan, θυλ. Ivana

Πολωνικά Jan, θηλ. Janina, Joanna

Ρουμανικά Ion, Ioan, υποκ. Ionel, Ionuţ, Nelu, Ionică θηλ. Ioana, θηλ. υποκ. Oana

Σερβικά Jovan, θηλ. Jovanka και Jovana

Ουκρανικά Іван (Ivan), υποκ. Івась (Ivas'), Івасик, (Ivasyk), θυλ. Іванна (Ivanna)

Εβραϊκά Yoḥanan

Ισραηλιτικά Εβραϊκά Yochanan

Διάλεξε ότι τραβάει η όρεξή σου

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Χρόνια Πολλά και στην κορούλα μου Ιωάννα και σε όλες και όλους που έχουν αυτό το όνομα. Προσωπικά μου αρέσει πολύ το Ιωάννα, αλλά αυτά είναι γούστα. Νανά;

74Qtp3.png2SeRp3.png

Να χαιρεσαι τη μικρουλα σου....Κι εγω θα σου ελεγα να ξανασκεφτεις το Ιωαννα ειναι τοσο γλυκο ονομα...ειναι δυνατον να προτιμας τα Ζανα,Τζοις,Τζοβανα κτλ?Κριμα να χαλασεις το Ιωαννα.

οταν γινεται αυτο πραγματικα με εκνευριζει!!

η κοπελα το δηλωνει εξ αρχης οτι σιχαινεται το Ιωαννα και το Γιαννα...

Ειχε μια συμμαθητρια στο σχολειο με γυαλια, σπυρακια και κιτρινα δοντια. Εσεις γιατι προσπαθειτε να της αλλαξετε γνωμη?? Αν το δειτε το λεει καθαρά: πρεπει να βαφτισω το κοριτσακι μου ιωαννα . Αναγκαστικα δλδ...

τεσπα....

εγω θα προτιμουσα απόλα το Άννια παντως...

σε ενα συναδελφο πριν καιρό που επρεπε κι αυτος να βαφτισει το γιο του Ιωαννη, αλλα εκεινος ειχε λατρεια στα αρχαια ονοματα, του ειχα προτινει να τον βγάλει Ιωαννη και να τον φωνάζει Ίων... Ετσι ηταν όλοι ευτυχισμενοι!!

το οτι δεν της αρεσει σαν ονομα το καταλαβαινω και το συμμεριζομαι... αλλωστε την γνωμη μας ζητησε μεσα απο το φορουμ, αν η γωμη μας ειναι οτι το ιωαννα ειναι καλυτερο απλα την λεμε....

οσον αφορα το συχαινομαι γιατι: "Ειχε μια συμμαθητρια στο σχολειο με γυαλια, σπυρακια και κιτρινα δοντια." το μονο που εχω να πω ειναι ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ... οι περισσοτερες στο φορουμ ειμαστε μανουλες και μπορει να ξαναγινουμε αλλες μπορει να εχουμε πανεμορφα παιδια και αλλες ασχημα και τετοιες εκφρασεις κατα την γνωμη μου καλα θα ηταν να λειπουν!

το θεμα ειναι αλλο...οταν βαφιτζεις το παιδι ενα ονομα και το φωναζεις με ονομα ασχετο με αλλο....και ξαναλεω το αννια =αννα αλλο ονομα αλλη γιορτη ...σε λιγο το παιδι μεγαλωνει και οι φιλοι του κλπ κλπ θα του λενε χρονια πολλα της αγ.αννης και οχι στη γιορτη του..

φιλη μου κανε το καλυτερο νομιζω σε αυτη τη περιπτωση.....εαν πραγματικα δε σου αρεσει το ονομα ΜΗ το βγαλεις....βγαλε αλλο ...βγαλτε ενα ονομα που να σου αρεσει και να το χαιρεσαι οταν το λες στο παιδι σου ....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Έχω ακούσει "Τζένη" από Ιωάννα... Προσωπικά σιχαίνομαι το Γιάννα, αλλά το Ιωάννα ολόκληρο μου αρέσει πολύ.

εχω δυο μπουμπουκακια

Θα μπορούσες να δώσεις στη μικρή σου δύο ονόματα, το ένα εκ των οποίων αυτό που δε μπορείς να αποφύγεις, και να το συνδιάσεις, έτσι ώστε όλοι να είστε ευχαριστημένοι. Για παράδειγμα θα μπορούσες ίσως να τη βγάλεις Μαρία -Ιωάννα και να τη φωνάζεις Μαριάννα...Λέω εγώ τώρα...

Θα μπορούσες να δώσεις στη μικρή σου δύο ονόματα, το ένα εκ των οποίων αυτό που δε μπορείς να αποφύγεις, και να το συνδιάσεις, έτσι ώστε όλοι να είστε ευχαριστημένοι. Για παράδειγμα θα μπορούσες ίσως να τη βγάλεις Μαρία -Ιωάννα και να τη φωνάζεις Μαριάννα...Λέω εγώ τώρα...

Νομίζω πως ειναι η καλύτερη ιδέα ως τώρα!!!!!!!!Και όλοι θα μεινουν ευχαριστημένοι!

Εύγε Χρύσα! Πολύ έξυπνο!

φιλη μου κανε το καλυτερο νομιζω σε αυτη τη περιπτωση.....εαν πραγματικα δε σου αρεσει το ονομα ΜΗ το βγαλεις....βγαλε αλλο ...βγαλτε ενα ονομα που να σου αρεσει και να το χαιρεσαι οταν το λες στο παιδι σου ....

μαλλον δεν εχεις γνωρισει ποτε συζυγο ...κολλημενο... με τη μπαλα!!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...