Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παρακαλώ βοήθεια

Recommended Posts

Είμαι νέος στο forum και αναγκάστηκα να μπώ στη διαδικασία εύρεσης ενος τέτοιου είδους forum εξαιτίας ενός προβλήματος μαθηματικών που έχει να λύσει η κόρη μου, και με έκανε να χτυπάω το κεφάλι μου στόν τοίχο.

Σημειωτέον οτι η κόρη μου είναι μαθήτρια της Ε τάξης δημοτικού και έως τώρα ειλικρινά δεν είχα αντιμετωπίση κανένα απολύτως πρόβλημα στο να την βοηθήσω με τα μαθήματά της.

Συγνώμη εαν σας κούρασα με την εισαγωγή και φυσικά θα ήθελα εαν είναι δυνατόν οδηγίες για την λύση του κάτωθι προβλήματος:

Σε ένα σχολείο τα 60 εκατοστά ( σε κλάσμα αυτό) του συνόλου των μαθητών είναι κορίτσια και τα υπόλοιπα αγόρια.Πόσα είναι τα αγόρια και πόσα τα κορίτσια, αν είναι κατά 60 περισσότερα ( απο τα αγόρια ).

Κατά την ταπεινή μου γνώμη το πρόβλημα είναι ελλειπές γιατί δεν βρίσκω με ποιόν τρόπο θα μπορέσω να κάνω αναγωγή στη μονάδα μιας και σε αυτό το κεφάλαιο βρισκόμαστε.

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για τη βοήθειά σας.

Διαφημίσεις

έστω ότι τα αγόρια είναι χ, τότε τα κορίτσια είναι χ+60

άρα

χ / (χ+60) = (40/100) / (60/100)

χ=120

άρα τα αγόρια είναι 120 και τα κορίτσια 180

σε 3 χρονια θα σε χρειαστω,,,, δεν καταλα τπτ ουτε απο την ερωτηση ουτε απο την απαντηση!!!!! πληρωνω οσο οσο :)

Κατά την ταπεινότατη γνώμη μου, ο Πέτρος κακώς λύνει τις ασκήσεις της κόρης του, η δε Maggie κακώς βοηθά τον Πέτρο. :rolleyes:

Το ζητούμενο του δασκάλου/λας δεν ήταν να πάει η μαθήτρια με την άσκηση λυμένη αλλά να ασκηθεί προσπαθώντας να τη λύσει.;)

.....δε νομίζω τάκη....

μα για να τη βοηθήσει πρέπει να ξέρει την απάντηση. Αμα η κόρη του πει πχ "τα αγόρια είναι 90, μπαμπά το βρήκα;", πρέπει να της απαντησει δεν ξέρω κόψε το κεφάλι σου, η να της πει πρέπει να προσπαθήσεις άλλη μια φορά;

Διαφημίσεις

Maggie μου η λυση σου ειναι σωστη αλλα και παλι δεν βασιζεται στην αναγωγη στη μοναδα.Απόσο καταλαβα το προβλημα το Πετρου δεν ειναι οτι δεν μπορει να λυσει το προβλημα αλλα το πως να το λυσει χρησιμοποιωντας αναγωγη στη μοναδα....εκτος κι αν καταλαβα λαθος...

Αν χωρίσουμε τα παιδιά σε 10 ίσα μέρη τα 6/10 (ή 6 μέρη) είναι κορίτσια και τα 4/10 (ή 4 μέρη) είναι αγόρια. Η διαφορά τους τα 2/10 είναι 60, άρα το 1/10 (ή 1 μέρος) είναι 30. Άρα τα 6/10 θα είναι 180 και τα 4/10 θα είναι 120. Η αναγωγή στη μονάδα είναι στο 1/10 (ή 1 μέρος), λέω τώρα. Βοηθάει;

Φυσικά η εξίσωση είναι πιο σωστή από αυτές τις αλχημείες αλλά ούτε η κόρη μου που είναι Α' γυμνασίου δεν μπορεί να την καταστρώσει και να τη λύσει.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και για το χρόνο σας και για τις απαντήσεις.Δεκτές επίσης και όλες οι απόψεις γιατί η πραγματική μαγεία και η απόλαυση στο να ζείς είναι η διαφορετικότητα των συνανθρώπων σου.

Φυσικά και παραμένω στην όμορφη παρέα σας σε αυτό το δύσκολο και όμορφο ταξίδι του να μεγαλώνεις και να μορφώνεις παιδί.

Συγνώμη αλλά 6:15 το πρωί που μπήκα στο site μου έβγαινε λίγο ο ποιητής απο μέσα μου.

Και πάλι ευχαριστώ.

To προβλημα με αναγωγη στη μοναδα γινεται ως εξης:

Εχεις ως δεδομενα τα εξης:

60/100 ειναι τα κοριτσια

αρα 40/100 ειναι τα αγορια

η διαφορα τους ειναι 20/100 δηλαδη τα κοριτσια ειναι περισσοτερα απο τα αγορια κατα 20/100 που σου δινεται οτι ειναι 60 παιδια.

κανεις λοιπον αναγωγη στη μοναδα

για τα κοριτσια:

το 20/100 ειναι 60 παιδια

το 1/100 ειναι 60: 20=3

το 60/100 ειναι 3χ60=180

αρα τα κοριτσια ειναι 180 . αν θελεις αφαιρεις τα 60 που ειναι η διαφορα και βρισκεις οτι τα αγορια ειναι 120.

Ομως αν θελετε μπορειτε να κανετε αναγωγη στη μοναδα με τον ιδιο τροπο και για τα αγορια

δηλαδη

τα 20/1οο ειναι 60 παιδια

το 1/100 ειναι 60:20=3

τα 40/100 ειναι 3χ40 =120

κοριτσια 180

αγορια 120

Διαφημίσεις

Τι είναι αυτά τα κινέζικα βρε παιδιά???? Παναγιά μου, τα ίδια θα έχει και η κόρη μου σε 4 χρόνια? Δεν σκαμπάζω γρι!!!

Δεν είσαι υποχρεωμένη να σκαμπάζεις καλή μου...αυτό είναι υποχρέωση του δασκάλου.

• 2 months later...

Εχω κ αλλο τροπο:

Oνομαζουμε Σ το συνολο των παιδιων= Α + Κ

Α αγορια

Κ κοριτσια

Α=40/100 * Σ

Κ=60/100 * Σ

Κ=Α+60 συνεπαγεται K-A=60 συνεπαγεται (60/100 - 40/100)*Σ=60 συνεπαγεται 20/100 *Σ=60 συνεπαγεται Σ=60/0,2=300 παιδια

Αρα Κ=60/100 * 300= 180

Α=40/100 * 300=120