Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εμβόλια για αλλεργίες

balabol

Recommended Posts

Έχεις κάνεις κανείς εμβόλια για χρόνιες αλλεργίες?

Είμαι αλλεργική σε κάτι φυτά και κάθε χρόνο για 3 μήνες περνάω μια κόλαση, μέχρι στο νοσοκομείο με κορτιζόνες καταλήγω.

Και επειδή δεν αντέχω να περάσω άλλη τέτοια χρονιά, είπα να κάνω το σχετικό εμβόλιο, που πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα για 16(!!) βδομάδες και μετά 1 φορά το μήνα για 2 ή 3 μήνες.

Έχει κανείς τέτοια εμπειρεία από τέτοιου είδους εμβόλια?

A little help please?

Διαφημίσεις

Εδώ άλλη μια αλλεργική. Εγώ κάνω μια θεραπεία με πόσιμα εμβόλια μέσω του ΙΚΑ. Η θεραπεία αυτή κρατάει περίπου 3 χρόνια. Για τις θεραπείες που λες δεν έχω άποψη, γιατί δεν τις έχω κάνει.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Κι εγώ μέσω του ΙΚΑ θα την κάνω και μου είπε ο αλλεργιολόγος όταν τον ρώτησα για πόσιμα, ότι το ενέσιμο είναι σαφέστατα καλύτερο από το πόσιμο.

Σιγά μην είχα ένα σωρό λεφτά να πάω σε ιδιώτη. Η συμμετοχή μου μόνο στο εμβόλιο είναι 75€ (κάνει γύρω στα 280€ αν το έπαιρνα χωρίς συνταγογράφηση από το ΙΚΑ).

Κάπου ε΄κεί είναι και τα λεφτά που πληρώνω κι εγώ. Τώρα τι είναι καλύτερο και τι όχι δεν μπορώ να σου πω. Αυτό που ξέρω είναι πως παίζουν πολλά πράγματα ρόλο στην αντιμετώπιση της αλλεργίας. Εγώ είμαι αλλεργική σε πολλά κι αυτό κάνει δυσκολότερη την αντιμετώπιση.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι τις παρενέργεις από τα εμβόλια, σκευάσματα, φάρμακα κλπ, αλλά το πήρα απόφαση γιατί δεν μπορώ να περιφέρομαι άλλη μια χρονιά στο νοσοκομεία με τον ορό κορτιζόνης στο χέρι.

Εσύ είχεις καμιά παρενέργεια, είδες κάποια βελτίωση?

Διαφημίσεις

κι εγω το σκεφτομαι αλλα ειναι για μεγαλο διαστημα.πειτε μου πιανει ή θα ταλαιπωριεμαι αδικα για 3 χρονια?και κατι αλλο ξερετε για παρενεργεις σε περιπτωση εγκυμοσυνης?ειχα ρωτησει το γυναικολογο και ου ειχε πει οτι φαινονται ακακα.μιλαω για τα ποσιμα γιατι τα εμβολια τα φοβαμαι.!!

Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι τις παρενέργεις από τα εμβόλια, σκευάσματα, φάρμακα κλπ, αλλά το πήρα απόφαση γιατί δεν μπορώ να περιφέρομαι άλλη μια χρονιά στο νοσοκομεία με τον ορό κορτιζόνης στο χέρι.

Εσύ είχεις καμιά παρενέργεια, είδες κάποια βελτίωση?

Καλησπέρα και καλή χρονια άλλη μια λλεργική εδω με πάααααααααααρα πολλες αλλεργίες και κυρίως στο άτιμο το περδικάκι(χόρτο που φυτρώνει παντου),έκανα ενέσημα εμβόλια για 5 χρόνια εκ των οποίων τα 2 κάθε εβδομάδα ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο και για τα υπόλοιπα 3 καθε μήνα μετα καθε 2 και ουτω καθεξείς μέχρι που σταμάτησα στην 5 ετία πάνω βελτίωση ειδα και μαλιστα μπορώ να πω οτι τώρα περιορίζω την αλλεργία μου μονο με καποιο ελαφρή αντιησταμινικό εγω λόγω του ταμείου των υγειονομικών που με είχε η μητέρα μου(ΤΣΑΥ )που το έχω και τώρα έκανα όλη την θεραπεία με μηδενική συμμετοχη αλλά και συμμετοχη να είχα παλι θα τα έκανα γιατί βρήκα την ηρεμία μου..

Καλημέρα! Παρενέργειες δεν έχω καθόλου. Έχω βελτίωση, αλλά νομίζω πως θα μπορούσα και καλύτερα. Όσο για την εγκυμοσύνη, μου είπαν πως πρέπει να έχω τελειώσει με εγκυμοσύνες. Περίμενα να κάνω και τη δεύτερη κόρη μου, να τελειώσω και με θηλασμούς και μετά το ξεκίνησα, γιατί αν μείνω έγκυος στο μέσο της θεραπείας, μου είπαν πως πρέπει να σταματήσω. Καλύτερα να το ρωτήσεις για σιγουριά. Το infarix νομίζω ότι το κάναμε. Τα παιδάκια μου γενικά δεν είχαν παρενέργειες από τα εμβόλια, αλλά απ' όσο ξέρω κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Καλησπέρα και καλή χρονια άλλη μια λλεργική εδω με πάααααααααααρα πολλες αλλεργίες και κυρίως στο άτιμο το περδικάκι(χόρτο που φυτρώνει παντου)

Μια από τα ίδια με το άτιμο το περδικάκι .... βάλε και μια δόση πεύκου μέσα και είμαι πλήρης.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.............. θα αρχίσω και ο Θεός βοηθός (το αλλεργικό σοκ φοβάμαι)

Διαφημίσεις

Μη φοβάσαι, οι ποσότητες είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος.

Ευχαριστώ κοπέλα μου.

Από τότε που γέννησα φοβάμαι τα πάντα, δεν μπαίνω σε αεροπλάνα (εγώ, που σε πτήση Λονδίνο-Αθήνα κοιμόμουνα και οι άλλοι είχαν αγκαλιαστεί και φιλιόντσουσαν γιατί νομίζαμε ότι θα πέσουμε), και άλλα τέτοια "χαρωπά".

Και πάλι ευχαριστώ όλες τις κοπέλες για τις απαντήσεις και την ενθάρυνση.