Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

να αγοράσω παλιό σπίτι;

Recommended Posts

Γεια σας!!!!!!

Τελικά αυτό το φόρουμ έχει γίνει για όοοοοολα τα θέματα :mrgreen: Λοιπόν, θα σας εξηγήσω: θέλουμε να πάρουμε σπίτι και η τράπεζα μας δίνει λίγα λεφτά (ασ το αφήσουμε, είναι περίπλοκο θέμα το γιατί). έτσι, έχουμε δει καινούρια αλλά και κάποια παλιά σπίτια που εμένα, προσωπικά, μου άρεσαν. Το θέμα είναι ότι ένα συγκεκριμένο μου άρεσε αρκετά αλλά είναι παλιό. Είδα μούχλα στους τοίχους και είναι ένα με το χώμα το σπίτι, δηλαδή, δεν είναι υπερυψωμένο καθόλου. Σημειωτέο ότι είμαστε Θεσσαλονίκη, με τη υγρασία που έχουμε εδώ. Λοιπόν η ερώτησή μου είναι αν με μια επένδυση το θέμα της μούχλας μπορεί να λυθέι ή θα υπάρχει πάντα σε μεγάλο βαθμό;; και αν μπορεί να λυθεί, το έχει κάνει κανείς και μπορεί να μου πει πάνω κάτω πόσο κάνει αυτή η επένδυση;;;

Σας ευχαριστώ πολυ!!!!!!!!!!

αντε, και να γίνει μια μέρα στην οποία η κάθε οικογένεια να έχει και το σπιτάκι του!!!

Διαφημίσεις

μμμμ η μουχλα που υπαρχει λυνεται αλλα ο λογος που υπαρχει η μουχλα δυσκολα θα λυθει. Ειμαι υπερ στο να παρεις πιο παλιο σπιτι και στην τελικη να το ανακατασκευασεις αλλα καλυτερα μιλα με καποιον πολιτικο μηχανικο για να τσεκαρει και το συγκεκριμενο σπιτι (αν ειναι πολυ παλιο)

Όπως και να'χει καλοριζικο να ειναι!

Να τσεκάρεις σίγουρα με τον ιδιοκτήτη το θέμα της τιμής μήπως και οι επισκευές που θα χρειαστεί σου κοστίσουν ακριβά και με τα ίδια λεφτά έπαιρνες καινούργιο!!!

πρέπει να δεις τα στατικά του, τα ηλεκτρικά του, τα υδραυλικά του.

Να ξέρεις πως μία ανακατασκευή κοστίζει 800 με 1000 ευρώ το τετραγωνικό.

Η μούχλα στους τοίχους είναι πρόβλημα γιατί δείχνει πρόβλημα στη μόνωση από την εξωτερική πλευρά. Το αποτέλεσμα εκτός της μούχλας είναι η αποσάρθρωση του τοίχου.

Για να μην έχεις πρόβλημα θα πρέπει να κάνεις στεγανοποίηση ή από την εξωτερική μεριά (βλ σύστημα σαν το kelyfos) ή από την εσωτερική πλευρά (επιστρωση αρχικά με υλικό όπως το aquamat της ISOMAT) ή και από τις δύο πλευρές, και ίσως χρειαστεί και εσωτερικά επένδυση του τοίχου με γυψοσανίδα (και πετροβάμβακα ανάμεσα τα γυψοσανίδα και τοίχο).

Επίσης να ξέρεις ότι: Τα σπίτια με ενισχυμένο σκυρόδεμα έχουν διάρκεια ζωής περίπου 100 χρόνια. Τα ηλεκτρικά και τα υδραυλικά όμως, περίπου στην 30 ετία θα χρειαστούν ριζική αλλαγή. Ιδίως τα υδραυλικά είναι τα χειρότερα γιατί παλιά χρησιμοποιούσανε χαλύβδινους σωλήνες που έχουν ένα βασικό πρόβλημα: σκουριά. Κάποια λοιπόν μέρα θα δεις υγρασία στον τοίχο από ένα σπασμένο σωλήνα. Τότε θα είναι η ώρα που θα πρέπει να σκάψεις τοίχους, πατώματα κτλ για να αλλάξεις όλα τα υδραυλικά

Διαφημίσεις

Μπορείς να πάρεις ένα μικροτερο καινούργιο και να το νοικιάζεις..σίγουρα αφού θα έιναι καινούργιο το ενοίκιο που θα παίρνεις θα είναι υψηλό και θα έχεις κάνει και επένδυση!

μμμμ η μουχλα που υπαρχει λυνεται αλλα ο λογος που υπαρχει η μουχλα δυσκολα θα λυθει. Ειμαι υπερ στο να παρεις πιο παλιο σπιτι και στην τελικη να το ανακατασκευασεις αλλα καλυτερα μιλα με καποιον πολιτικο μηχανικο για να τσεκαρει και το συγκεκριμενο σπιτι (αν ειναι πολυ παλιο)

Όπως και να'χει καλοριζικο να ειναι!

και γώ το ίδιο θα σου έλεγα !!!!!!

επίσης να σου πω ότι καλύτερα να καθυστερήσεις και να πάρεις ενα σπιτι ακριβώς όπως το θες παρά να βιαστής και να πάρεις κατι που σου αρέσει μεν αλλά εχεις και τις αναστολές σου.

όσο για το θέμα του "παλιου " αν ειναι γύρω στην 10ετία με 15ετια ειναι παρα πολύ καλα τα σπίτια και τα βρίσκεις και σε πολύ καλή τιμή.

Τέλος να αναφέρω οτι είναι απο τις καλύτερες περιόδους για να κάνεις αγορές!!!!!!

και να το εκμεταλλευτής αυτό στο έπακρο.

που να αγοράσω ένα και να το νοικιάσω;;; εμείς είμαστε που χρειαζόμαστε ένα :((((((([/quote

Ακριβως στην ιδια φαση ειμαστε τοσα χρονια περιμεναμε να διοριστη ο αντρας μου για να παρουμε σπιτι μενουμε κομοτηνη που τα ενοικια ειναι πανακριβα τωρα που διοριστικε ψαχνουμε κοιταμε και παλια και καινουργια αλλα τα δευτερα ειναι απλισιαστα και τα πρωτα ειναι μια δυσκολη αποφαση πρεπει να προσεξεις πολλοι γιατι ειναι κατι που θα το εχεις σε ολοι σου την ζωη χωρια τα εξτρα που θα πληρωσεις για ναμπεις μεσα γιατι σιγουρα θα θελουν καποια επισκευει και να που θα υπολλογισεις και χωρια αυτοι που θα βριες οταν μπεις εμεις προς το παρον το αφησαμε αφου ακομα και το παρακαταθηκων δεν δινει εξτρα για παλιο επισκευες και δεν ειμαστε για δυο δανεια το κοβω μια ζωη στο ενοικιο....:(:(:(

Διαφημίσεις

νομίζω το ίδιο θα λεγα κι εγώ, σε ποια περιοχή της θεσ.νικης είναι; τουλάχιστον αξίζει η περιοχή;

το ίδιο σκεφτόμασταν κι εμείς πριν 2 χρόνια περίπου. σε παλιό καταλήξαμε το οποίο και αγοράσαμε 35ατιας δηλαδή. μας άρεσε πολύ όμως. είναι στον 6ο με 60 τετραγωνικά βεράντα και βλέπει όλην την Αθήνα. και το είδε και φίλος μηχανικός. κάναμε ανακαίνιση τα πάντα σχεδόν εκτός από πατώματα. και γλυτώσαμε σίγουρα περί τα 100 χιλιάρικα.

σαφως δεν είναι το ίδιο με καινούριο αλλά αν δε γίνεται διαφορετικά όπως στη περίπτωσή μας τότε δε το συζητώ προτιμότερο απ το νοίκι.

κοίτα μη δεσμεύεσαι η θεσ.νικη έχει μια πολύ μεγάλη αγορά ακινήτων, πριν κατέβουμε Αθήνα για πάνω σκεφτόμασταν αγορά και τα χαμε γυρίσει όλα μα όλα. από χορτιάτη, ασβεστοχώρι πεύκα μέχρι καρδία και μεσήμερι! θέλαμε και αποκέντρωση. σίγουρα κάτι θα βρεις που να αξίζει!!! υπάρχει μεγάλη κρίση!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Εγώ πάντως που ψάχνω επαρχία για καινούριο δεν την είδα αυτή την κρίση. Ούτε πολλά ακίνητα ούτε πέφτουν οι τιμές. Στο σπίτι που μένουμε τώρα όταν παντρευτήκαμε κάναμε ανακαίνηση (για να μπορέσουμε να ζήσουμε εκει μέσα μετά από 15 χρόνια που πέρασαν διάφοροι ενοικιαστές). Ειδικά τα υδραυλικά ήταν μισό βήμα απ το να τρυπήσουν οι σωλήνες. Και η πολυκατοικία είναι 27 ετών περίπου. Η ανακαίνηση μόνο (και όχι με τρελά πράγματα υπόψιν) πήγε 40.000 ευρώ. Αν ήξερα ότι θα ζήσω εδώ για πάντα σίγουρα θα πήγαινε παραπάνω. Προσωπικά όμως μάλλον θα διάλεγα να ζοριστώ παραπάνω ή να περιμένω λίγο ακόμα ώστε να πάρω καινουριο σπίτι.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Επειδή ξεκινάς μια ζωή στο σπίτι αυτό κι εγώ θα σου έλεγα για καινούριο ή το πολύ 10ετίας σε κάποια οικονομική περιοχή αφού και η περιοχή παίζει ρόλο στην τιμή. Κι εγώ τώρα που ψάχνω ένα μικρό διαμέρισμα για την μητέρα μου σκέφτομαι περισσότερο για καινούριο αφού θα μείνει και για αργότερα. Και από ότι έχω ακούσει οι τιμές και λόγω των αντικειμενικών θα πάνε στα ύψη σε 1 με 2 χρόνια. Τώρα λόγω ύφεσης έχεις την ευκαιρία να το παζαρέψεις λιγάκι παραπάνω.

Όποιος ψάχνει βρίσκει! Καλή επιτυχία.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

καλά, φαντάσου, κι εσείς τουλάχιστον θα έχετε δάνειο άτοκο, οι υπόλοιποι θνητοί.... αχ, μ' έπιασε μια απελπισία...

το ατοκο ειναι σχετικο και εγω ετσι νομιζα μεχρι που το ψαξαμε για 150..00ευρρω δοσει γυρω στα 800 για 3ο χρονια ατοκα ειναι μονο για τους παλενοστουντες χωρις να θελω να θιξω κανεναν θα αποπληρωσουμε300000:evil::evil: ασε που ητραπεζα οταν περνεις παλιο πρεπει να ερθει να πληρωσεις 2000 νομιζω σε μηχανικο να δει το σπιτι και αυτη θα σου εγκρινει το ποσο γιατι εμεις που ψαξαμε και απο αλλη τραπεζα για 10 σπιτι μας ζητησαν ενα σορρο εχτρα... ψαξε πριν το κλεισεις να σου πουν αναλυτικα τι σου δινουν μην εκπλαγεις απο τα εχτρα... βεβαια και το δικο σου ειναι καλυτερο απο το ενοικιο αλλα εαν εχει καποιο σεβαστο ποσο ικο σου στηντραπεζα..

Διαφημίσεις

σας ευχαριστώ πολύ και καταλαβαίνω, κι εγώ θα ήθελα να βρω ένα σπίτι καινούριο όπως το θέλω κι ας περιμένω στο νοίκι, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Τα νοίκια δεν είναι και τόσο φθηνά και θα είναι για μια ολόκληρη ζωή. Σε αυτήν την χώρα μας, όταν θα είμαστε συνταξιούχοι των 400 ευρώ δε θέλω να ζητώ απ' την κόρη μου το νοίκι!!!!!!!!!

Τέλος πάντων, κάτι θα βρεθεί, σίγουρα, απλώς θέλει πολύυυυυυυυυυ ψάξιμο

εγω θα σου ελεγα να μην βιαστεις να το αγορασεις.ειναι κριμα να δεσμευσεις τα χρηματα σου και τα ονειρα σου σε κατι που εχει κατα καποιο τροπο ηδη προβλημα...

εμεις πηραμε καινουργιο πριν το γαμο βεβαια αλλα ψαχναμε 6 μηνες περιπου καθημερινα και οι δυο.

οι ευκαιριες δεν χανονται ουτε τα σπιτια και αν δεν εχετε πολυ χρονο ρωτηστε και σε ενα μεσιτικο γραφειο δεν ειναι κακο.

εγω θα σου ελεγα να μην βιαστεις να το αγορασεις.ειναι κριμα να δεσμευσεις τα χρηματα σου και τα ονειρα σου σε κατι που εχει κατα καποιο τροπο ηδη προβλημα...

εμεις πηραμε καινουργιο πριν το γαμο βεβαια αλλα ψαχναμε 6 μηνες περιπου καθημερινα και οι δυο.

οι ευκαιριες δεν χανονται ουτε τα σπιτια και αν δεν εχετε πολυ χρονο ρωτηστε και σε ενα μεσιτικο γραφειο δεν ειναι κακο.

έχεις δίκιο, τιγράκι, υπομονή και τίποτα άλλο, μήπως εμφανιστεί μια καλή ευκαιρία

• 2 weeks later...

Εμείς δεν ψάξαμε πολύ. Περίπου ένα τρίμηνο ψάχναμε, και βρίκαμε αυτό που μας άρεσε μέσω μεσίτη. Οι περισσότεροι πλέον που πωλούν σπίτια τα δίνουν σε μεσίτη. Για να είμαι ειλικρινής κάναμε υποχώρηση στο θέμα της περιοχής. Εκεί που μένουμε τώρα θέλαμε αρχικά αλλά η περιοχή είναι απλησίαστη.....οπότε καταλήξαμε λίγο πιο πέρα αλλά σε πιο χαμηλή τιμή.

Δεν μπορώ να πω!!! Το σπίτι είναι σούπερ και σε πολύ ήσυχο μέρος. Απλά θα είμαι λίγο πιο μακριά απο τις αδερφές μου. Αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα!!!!

Κάτι πρέπει να θυσιάσεις. Μην απογοητεύεστε πάντως. Θα βρείτε αυτό που θέλετε αρκεί να έχετε το κουράγιο για ψάξιμο. Εγώ μέρα νύχτα ήμουν αγκαλιά με τον υπολογιστή και τις εφημερίδες. Και η εποχή είναι η πιο κατάλληλη να αγοράσει κανείς σπίτι γιατί και οι τράπεζες αρχίζουν να γίνονται ελαφρώς πιο ελαστικές και οι τιμές ακόμη δεν έχουν ανέβει πολύ. Να περιμένετε την απότομη άνοδο των τιμών.

sj3dp3.png