Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αγκαλια..

dora

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Η μεσουλα μου το ξερει... Να μ' εβλεπες απο μια μερια να μαγειρευω με τη μικρη γαντζωμενη πανω μου..."Τωρα αγαπη μου η μαμα θα ανακατεψει τα φασολακια..." :lol:

Ντοράκι εμένα που είναι 4,5 χρονών και ζηλεύει τώρα και θέλει αγκαλιά συνέχεια τι να κάνω???? Και έχω και αρθρίτιδα και οσφυαλγία :cry:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

εμεις παλι απο τοτε που περπατησε με το ζορι θελει αγκαλια. μονο οταν βγαζει δοντακια και ποναει μπορει να πηγαινει και να κρεμιεται απο τα ποδια μας και να θελει αγκαλιτσες. εγω φοβαμαι αν μεινω εγκυος τι θα κανω αφου στην πρωτη ειχα προβληματα και ο γιατρος ουτε ψωνια απο σουπερ μαρκετ δεν με αφηνε να σηκωνω. πως θα ξερω αν ειμαι καλα να την σηκωσω με δοκιμη? :?:( μωρακια ειναι ακομη τα γλυκουλια μας :D

Διαφημίσεις

Ρωταω γιατι ο αντρας μου λεει οτι τον εχουμε κακομαθει με τις αγκαλιες..

Να ξέρεις ότι πολλές μέσες έχουν λυγίσει κουβαλώντας τόσο μεγάλα μωρά! Η χειρότερη ηλικία είναι αυτή που θέλουν να περπατήσουν και δεν περπατούν καλά.

Πάντως καλά είναι να πηγαίνετε και στο γυμναστήριο να κάνετε μυς να αντέχετε. Γιατί το να κουβαλάς ένα τετράχρονο στους ώμου είναι ακόμη πιο δύσκολο (γι αυτό και το αφήνουμε στους άντρες!!!).

πως θα ξερω αν ειμαι καλα να την σηκωσω με δοκιμη? :?:( μωρακια ειναι ακομη τα γλυκουλια μας :D

Μια καλή εναλλακτική για το μεγαλύτερο παιδί είναι να το παίρνεις αγκαλιά ενώ κάθεσαι. Θα του μάθεις ότι ειδικά η μανούλα δεν μπορεί να σε πάρει αλλιώς αγκαλίτσα. Το περπατητό τα αφήνεις για τους δυνατούς της οικογενείας! Ξέρεις τη φράση: οικογενειακά βάρη!

'Αγκαίτσα....' η μαγική λέξη.

200 φορές την ημέρα...και την νύχτα ξαφνικά κατά τις 3:00 ακούς 'μαμά αγκαίτσα'....και πας και τον παίρνεις.....

Είναι και η περιέργεια...τι μαγειρεύει η μαμά; δε φθάνω να δω άρα...αγκαίτσα.....

Κουράστηκα στο δρόμο; μπαμπά αγκαίτσα....

Αρνούμαι να του πω όχι στην αγκαλίτσα (χέρια και μέση χάλια!!!)

Σοβαρά τώρα μας συμβαίνει κάθε μέρα όλη μέρα. Πιστεύω ακράδαντα ότι όσο πιο πολύ καλύπτονται οι ανάγκες τους για τρυφερότητα σε αυτή την ηλικία τόσο πιο καλυμμένοι αυτόνομοι και αυτάρκεις ενήλικες θα γίνουν...

Ρωταω γιατι ο αντρας μου λεει οτι τον εχουμε κακομαθει με τις αγκαλιες..

ανέκαθαν πίστευα κάτι που το είδα και σε μια υπογραφή εδώ, δε θυμαμαι ποιανής κοπέλας...

το είπα και στον άντρα μου όταν άρχισε να ανησυχεί για τις αγκαλιές του 3ων μηνών βρεφους μας! :shock:

καλύτερα να του περισσεύουν η αγάπη και οι αγκαλιές που θα εισπράξει, παρά να του λείψουν

αυτό να του πεις κι εσύ :wink:

εκτός αν πιστεύεις κι εσύ το ίδιο με τον άντρα σου :P:P:lol:

καλύτερα να του περισσεύουν η αγάπη και οι αγκαλιές που θα εισπράξει, παρά να του λείψουν

:D Συμφωνώ ! Το λέει και η υπογραφή μου! :wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Χα χα Μαμα του Οριων ειμαι ολη μερα αγκαλιστα με το χαρουλη.. αγκαλια κανουμε δουλειες, αγκαλια τρωμε αγκαλια κοιμομαστε.. οσο το μωρομου ζηταει αγκαλια τοσο ειμαι προθυμη να του τη δωσω..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

:D Συμφωνώ ! Το λέει και η υπογραφή μου! :wink:

τωρα ειναι σωστο :lol:

...όταν είμαι κουρασμένη κι μου ζητάει αγκαλιά ...κάνουμε ένα παιχνίδι...

πέρνουμε τα μαξιλάρια του καναπέ και ξαπλώνουμε στο πάτωμα (πάνω στην μοκέτα :P ) ...για να ξεκουραστει η μαμα που είναι κουρασμένη και την πονάνε τα χεράκια της....διαβάζουμε τα βιβλία μας....και διάφορα άλλα...μέχρι αν ξεκουραστούμε και να αρχίσουμε πάλι τις αγκαλιες & τα φιλια ! :D

ειδικά τώρα με την προσαρμογή του παιδικού/βρεφικού σταθμού,

έχει αυξημένες ανάγκες απο εγγύτητα, γιατί βρίσκεται σε μια αλλαγή.

εάν θέλεις μπορείς δηλαδή να πείς στον άντρα σου, ότι τώρα είδικά

εξαιτίας της αλλαγής αυτής κια

εξαιτίας της αρχής της προσκόλλησης,

είναι αναγκαίο, να έχει ένα παιδί αυτό που ζητάει απο θέματα εγγύτητας και αγκαλιάς.

(για να έχει ασφαλή προσκόλληση - θυμάσαι που τα είχα γράψει κάπου?)

εξάλλου είναι αναγκασμένο να σε αποχωρίζεται ΄κάθε μέρα πλέον, ακόμα και αυτή η λίγη ώρα, είναι ακόμα ένα σόκ το οποίο μετά όταν είσαστε μαζί καθυσυχάζεται,

όταν παίρνει αυτό που έχει ανάγκη σε θέμα εγγύτητας.

είναι πολύ σημαντικό να ληφθεί αυτό υπόψη, και εάν θέλει να δει τον Χαρούλη να μάθει να παίζει μόνος του πες του, ότι αυτό θα γίνει, όπως και όλα τα άλλα με τον καιρό του. Τώρα πάντως δεν έχει νόημα οποιαδήποτε αλλαγή στις συνηθισμένες τακτικές, γιατί καλείται ο Χαρούλης να ανταπεξέλθει σε αυτή την αλλαγή του περιβάλλοντος στον παιδικό.

Μετά, απο λίγο καιρό, θα μεγαλώσει και θα μπορεί να ασχοληθεί περισσότερο με τα παιχνίδια του,

Τώρα όμως κάθε άλλη παρέμβαση βεβιασμένη, η οποία να μην ξεκινάει απο επιθυμία του παιδιού

(δείχνεις κάποιο παιχνίδια και δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο ή θέλει να ασχοληθεί και άλλο) ή άρνηση στην ζήτηση εγγύτητας,

θα προκαλέσει ακόμα περισσότερο άγχος και προσκόλληση απο ότι ήδη υπάρχει σε παιδιά αυτής της ηλικίας.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

νομιζω dora μου ότι ειναι στο παιδι...εγω αν εξαιρεσεις 2 μηνες με τους κωλικούς που ηταν αυτοκολλητη στον ωμο μας και τη βολταραμε σε ολο το σπιτι μετα την κυνηγαγαμε που λεει ο λόγος για αγκαλια στα πεταχτα..μη φανταστεις να κατσει...φαντασου ότι τωρα που περασαμε την ιωση με το πολύ πυρετο καθοταν στην αγκαλια μου κι αυτο επειδη ειχε 40 πυρετο και ηταν σα φυτο:lol::lol::lol: ομολογω πως αρκετες φορες λεω "γαμωτο να καθοταν λιγο αγκαλιτσα" αλλα απο την αλλη σκέφτομαι ότι με τη κοιλια τουμπανο δυσκολο θα τα βγαζα βολτα αν ηταν ετσι τα πραγματα...

Διαφημίσεις

αουτς ............η μεσουλα μου....

με φανταζεστε 52 κιλα γυναικα 1.60 με δυο μωρα αγκαλια 11 κιλων το καθενα????????ναι ναι.....απο το μεσημερι που φθανω σπιτι....

πολλες φορες , οταν φευγει η κυρια που τα κραταει , προσπαθω να τους πεισω λιγο να κατεβουν για να βαλει η μαμα τα ρουχα του παιχνιδιου. :oops::oops::oops:

ματαια....

ποναει συνεχεια η μεση μου και τα ποδαρακια μου!!

αλλα να σας πω τι σκεφτομαι???

οτι δεν θα εχω ποτε ξανα την ευκαιρεια να τα παρω αγκαλια!!!τωρα ειναι μωρα!!!

ειναι η ηλικια της αγκαλιας!!!οταν θα πανε 10 και 15 χρονων αποκλειεται να ερχονται να τους κανω αγκαλιτσα!!

κι οπως λεω κι εγω ''τωρα θα τα χορτασω τα μωρα μου!!!!''

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Και μεις όλο αγκαλιά είμαστε. Και το κακό είναι πως θέλει μόνο σε μένα. Όχι στο μπαμπά... Τον διώχνει. Μάλιστα με χτυπάει και στην πλάτη, φιλικά, και μου λέει "μαμά", όλο γλυκα....

Την προηγούμενη εβδομάδα την έβγαλα με έμπλαστρα.

Ευτυχώς που είναι ακόμα 10 κιλά. (Λίγα δεν είναι αλλά θα μπορούσε να είναι και πιο βαριά).

sL7ap2.png