Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προίκα….ένα θέμα ταμπού, τελικά ισχύει και στις μέρες μας;

Recommended Posts

Θα ήθελα να μου εκθέσετε τις δικές σας απόψεις για αυτό το θέμα που είναι άκρως λεπτό και ευαίσθητο. Η έννοια της προίκας έχει επίσημα καταργηθεί στην Ελλάδα αλλά τελικά μήπως εξακολουθεί να ισχύει; Είπε «ο καλός σας το πολυπόθητο ΝΑΙ» όταν τελικά έμαθε ότι οι γονείς έδωσαν το διαμέρισμα ή το εξοχικό ή όταν έπεσε στην αντίληψη του ότι λάβατε κάποια γονική παροχή. Είχατε μακροχρόνιο δεσμό που δεν κατέληγε πουθενά αλλά μόλις έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις στο οικονομικό από την οικογένεια σας ήρθε εντελώς «απρόσμενα» η πρόταση γάμου;; Αναγκαστήκατε να παρουσιάσετε την οικονομική σας κατάσταση διαφορετική από ότι είναι στην πραγματικότητα προκειμένου να κερδίσετε την καρδιά του εκλεκτού σας; Περιμένω τα σχόλια και τις απόψεις σας

Διαφημίσεις

Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο. Η άποψή μου είναι πως αν υπάρχει ένα σπίτι να μείνει το ζευγάρι (όποιου από τους δύο κι αν είναι η... "προίκα") είναι κάτι που τους διευκολύνει οικονομικά. Κι αν το ζευγάρι δεν έχει τρελά και παλαβά οικονομικά προβλήματα, αυτό είναι σημαντικό για τη σχέση τους.

it's never too late to start all over again

Eγώ δεν έχω παντρευτεί, αλλά ναι έχει πέσει στην αντίληψη μου κάτι τέτοιο απο σχέση που είχα. Έχουν περάσει χρόοοονια απο τότε, αλλά θυμάμαι τα είχα με έναν κάπως παραδόπιστο άνθρωπο, που χωρίσαμε απότομα όταν κατάλαβε ότι προίκα δεν υπάρχει! Λεπτομέρειες δεν θυμάμαι γιατί έκανα ένα μεγάαααλο χ σε ότι αφορούσε αυτή τη σχέση! :-D

ssttaa

Σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι εκει εξω που σκεφτονται πολυ με οικονομικά κριτήρια...ειδικα σε μια κοινωνια ματεριαλιστική οπως η δική μας. Το θέμα ειναι ομως οτι οποιοι/ες σκεφτονται ετσι καταλήγουν σιγουρα δυστυχισμένοι. Τωρα αν το εχει το κατιτις ο καλος σου ή η καλη σου ε τι να κάνουμε δεν χαλαει κανεναν νομιζω αυτο ;)

Εγώ ήμουν 2,5 χρόνια με τον καλό μου όταν έμεινα έγκυος πριν 7 μήνες,και σκεφτόμασταν το καλοκαίρι για γάμο.Απλά κάναμε έναν πολιτικό λόγω της εγκυμοσύνης πριν 2 μήνες.

Επειδή λοιπόν,δε ζούσαμε μαζί,δεν είχαμε σπίτι και γενικά έπρεπε να βιαστούμε,βάλαμε κάτω τις οικονομίες μας,και κάναμε το βήμα.ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ,ΟΜΩΣ.Βέβαια,μας βοήθησαν και οι δικοί μας άνθρωποι,νοικιάσαμε ένα σπιτάκι και ζούμε μια χαρά.Έχω σπίτι δικό μου εγώ,αλλά το οποίο θα είναι απόλυτο δικό μου σε 2 χρόνια,γιατί προς το παρόν το εκμεταλλεύεται η μητέρα μου για να ξεχρεώσει το καινούριο που έχει πάρει.

Σε 2 χρόνια λοιπόν,θα κάνουμε κίνηση για δικό μας σπίτι.Έχει κι ο άντρας μου ένα οικόπεδο,το οποίο και θα πουλήσουμε γιατί εξοχικό υπάρχει ήδη και δεν μας χρειάζεται,και από κοινού θα πάρουμε ένα σπίτι.

Φοβόμασταν πολύ αρχικά,αλλά έχει ο ένας τον άλλον.Και με την βοήθεια των γονιών μας που πραγματικά μας στέκονται,τίποτα δεν θα πάει στραβά...

Όσο για την προίκα,πριν γνωρίσω τον άντρα μου έπεσα και σε τέτοιο άτομο.Με θεωρούσε κατώτερη επειδή έβγαζα τότε 850 ευρώ τον μήνα,και επειδή ο μπαμπάκας του,του είχε αγοράσει στο Καπανδρίτι ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο,ενώ οι δικοί μου μου είχαν γράψει απλά ένα 3άρι.Κι ήμασταν μικρά ακόμα,εγώ ήμουν 19.

Σήμερα,στα 23 μου ξέρω πολύ καλά ότι η προίκα είναι κάτι γελοίο για εκείνους που τα θέλουν έτοιμα και που δεν έχουν μάθει να παλεύουν.Ο άνθρωπος που παντρεύτηκα κοίταζε από τον πρώτο μας κοινό μήνα να είμαστε καλά μαζί,και πώς θα με φροντίσει.Ποτέ το πορτοφόλι ή το σπίτι μου...Το ίδιο κι εγώ.Γι αυτό και παραμείναμε μαζί και αγαπημένοι.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα κοιτούσα την προίκα σε έναν άνθρωπο,γιατί όταν κοιτάς τέτοια πράγματα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι "βαθύτερο" να κοιτάξεις,κι αν δεν υπάρχει καλύτερα να φεύγεις...

Και-βέβαια-σε καμιά περίπτωση δεν θα άφηνα κάποιον να κρίνει αν θα με παντρευτεί ή όχι από την προίκα μου.Καλό είναι να υπάρχει ένα κατιτίς,αλλά πιστεύω σε μένα και πιστεύω ότι έχω πολλά περισσότερα να δώσω από λίγα τετραγωνικά μέτρα.

Διαφημίσεις

Το ζήτημα της προίκας όταν αυτή απαιτείται είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να πω εξευτελιστικό. Ένας πατέρας δηλαδή πληρώνει για να παντρέψει το παιδί του? Βασική προυπόθεση είναι η προικά? Χωρίς προίκα δηλαδή γάμος δεν γίνεται. Κάτι σαν πληρώνω για να ξεφορτωθώ το σκάρτο πράγμα. Για αυτό το λόγο θεωρώ την προίκα εξευτελιστική συγκεκριμένα την απαίτηση προίκας.

Και φυσικά θα συμφωνησω οτι αν ένας από τους δυο έχει ένα σπίτι είναι ωφέλιμο για το ζευγαρι. Αρκεί αυτό να δίνεται γιατί το θέλει ο γονιός όχι γιατί το απαιτεί ο γαμπρός ή και η νύφη ακόμη γιατί το είδα και αυτό.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Θεωρω οτι η προικα είναι πια ξεπερασμένη με την έννοια οτι δεν είναι πλέον προυποθεση μια κοπελα να δωσει προικα για να παντρευτει. Βέβαια εχω πεσει σε σχεση που κοιταζε να εποφελιθει απο την οικονομικη κατασταση της οικογενειας μου. Οι γονεις μου ξεκινησαν απο το τιποτα και σε εμενα και την αδελφη μου εφτιαξαν 2 σπιτια και εξοχικο με δυο δουλειες ο πατερας μου και η μαμα μου είνε συνεργειο. Το λεω αυτο γιατι οπως οι γονεις μου πιστευω με τη ζωη πλεον που εχουμε δυσκολη οικονομικα πρέπει να προσπαθησουμε να εξασφαλισουμε οσο το δυνατον περισσοτερο τα παιδια μας είτε αυτα είναι κοριτσια είτε ειναι αγορια. Ο αντρας μου ποτε δεν είδε την οικονομικη μας κατασταση ως λογο να κανει μαζι μου οικογενεια και για αυτο οι γονεις μου τον εχουν βοηθεισει και οικονομικα δινοντας του ενα ποσο για να παρει ταξι. Αυτοι που στη πορεία εδειξαν οτι τους βολεψε η οικονομικη μου κατασταση ήταν τα πεθερικα μου. Εταζαν πριν το γαμο να παρουν το ενα ή το άλλο. Τελικα ενο το παιδι τους βρηκε 2 σπιτια αυτοι περα απο 1000 ευρω για τη κρεβατοκάμαρα ουτε πλακακι στο σπιτι ενω στη κουδνιαδα μου οταν είχε παντρευτει την εδωσαν τα μισα χρηματα για τα επιπλα. Μετα χωρισε και οταν παντρευτικαμε εμεις πήρε σπιτι και οι γονεις της της δινουν τη μιση και παραπανω δοση για το δανειο. Και δεν είναι οτι δεν εχουν. Επιχειρηματιες είναι και μαλιστα σε κλαδο που βγάζει. Αφηστε που οταν φτιαχναμε το σπιτι ήθελαν να εχουν και γνωμη (και να την επιβάλλουν) χωρις να βαλουν ευρω. Και παρολλα αυτα τους γονεις μου δεν τους χωνευουν μάλλον γιατι μενουμε στο ιδιο κτηριο και ο αντρας μου βλεποντας οτι οι γονεις μου του εχουν σταθει ενω οι δικοι τους οχι θελει να περναμε γιορτες με τους δικους μου και αλλα διαφορα τραγελαφικα. Πάντως βλεπω πως λιγο εως πολυ οι παλιοι μπορει να μη το λενε φανερα αλλα ακομα εχουν τη προικα σαν προυποθεση. Σορρυ που ξεφυγα λιγο απο το θεμα.

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

ο άντρας μου ήτνα πολυυυυυυυ τυχερός που την ημέρα που μου ζήτησε να παντρευτούμε δεν φορούσα τρυπιο βρακί :lol::lol::lol::lol:

Νομίζω πως δεν είνια μονο θέμα του άλλου (του παραδόπιστου ας πουμε) αλλα και δικό μας.

Παλιά είχα μια μακροχρόνια σχέση στην οποία η πεθερα εβαζε λόγια να μου γραψουν το σπιτι οι δικοί μου και να μείνουν με την αδερφή μου στο νοίκι :evil::evil::evil::evil:. Εστειλα και την μαμα του και τον πρώην μου να πάνε στον γερο διάλο και λιγο ακόμη παραπέρα (και μάλιστα παραμονές του γάμου):twisted::twisted::twisted::twisted:

Καμένη απο την προηγούμενη σχέση δήλωσα εξ' αρχής στον άντρα μου και στα πεθερικά μου οτι καλό θα είνια να ευχεται την ημέρα που θα με ζητήσει να φοράω καλό βρακί. Ηταν τυχερός ο ατιμος: μου έκανε προταση του Αγίου Βαλεντίνου και επειδή θα υπήρχε και σεξ εκείνο το βράδυ φορούσα ενα ωραιότατο σετάκι :lol::lol::lol::lol:

Με όλα αυτα θελω να πω οτι μπορεί ο άλλος να θελει οτι θέλει το θέμα είναι τι αποψη εχεις εσυ για την αξία σου: αν πιστεύεις οτι είσαι ΠΟΛΥ το δηλώνεις και περίφανα περίφανα οτι αυτή είμαι και πρεπει να είσαι και ΠΟΛΥ ευχαριστημένος!!!!!

Αν δεν του φτάνει τοτε ακόμα καλύτερα για εσένα: γλίτωσες απο μεγάλο μπελα:wink:

Το έχω δει και εγώ και τελικά ένιωσα πολύ προδομένη. Δυο χρόνια σχέση, είχε λυσσάξει για γάμο, αλλά όταν έκανα εγώ το βήμα, αυτός έκανε πίσω ώσπου ξεστόμισε το αλησμόνητο....."Να δούμε και τι θα κάνουν οι γονείς σου". Ντροπή του, αξιωματικός, με δικό του σπίτι (χωρίς δάνειο), αυτοκίνητο και εξοχικό και τόλμησε και είπε κάτι τέτοιο. Πήρε πόδι.

Λυπάμαι που το λέω αλλά εγώ το έχω δει να παίζει πολύ. Η γυναίκα του αδελφού μου παράτησε την τότε σχέση της για να παντρευτεί τον αδελφό μου για τα λεφτά του (εννοείται ότι τον πήρε όμως από έρωτα), η γυναίκα του άλλου μου αδελφού περίμενε οι γονείς μου να την "προικίσουν" και μας έγραψε τελείως όταν είδε ότι δεν έπαιρνε φράγκο. Γνωστή μου, ο αδελφός της παντρεύεται από έρωτα "τώρα που οι γονείς της, της αγόρασαν σπίτι". Φίλη (που δυστυχώς δεν έχει καθόλου εμφάνιση) με μεγάλη ακίνητη περιουσία, πετάει τους γαμπρούς από το παράθυρο και δέχεται την μια πρόταση γάμου μετά την άλλη. Τέλος πάντων η λίστα είναι μακριά ..... με διάφορες περιπτώσεις πιστεύω όμως ότι αυτό το φαινόμενο είναι τραγικό για την Ελληνική κοινωνία και τελικά καταλήγουμε να έχουμε δυστυχισμένα παιδιά γιατί οι γονείς δεν αγαπιούνται αλλά κάνουν ένα γάμο για να ανέβουν οικονομικά και κοινωνικά.

Θα έπρεπε η πολιτεία να ενισχύει τα νέα ζευγάρια να αποκτούν στέγη σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος ή να δίνονται κρατικά σπίτια και όχι να έχουμε το φαινόμενο να παντρεύονται οι περισσότεροι (ταπεινή μου γνώμη) την κοπέλα που έχει το σπίτι αλλά και το αντίθετο νέες κοπέλες να παντρεύονται κάποιον επειδή έχει ιδιόκτητο ακίνητο.

Απλά νομίζω ότι σίγουρα καλό είναι να υπάρχει κάτι, αλλά δυστυχώς νομίζω ότι όταν δεν υπάρχει, ο άλλος δεν προχωράει σε κάτι παραπάνω (γάμο κλπ). Έτσι εγώ νομίζω τουλάχιστον. Βλέπω όμως ότι αρκετές κυρίες εκφράζουν άλλη άποψη και αυτό είναι καλό.

Καλησπέρα! Θα ηθελα αν μπορουσε κάποια απο εσας να με καθοδηγησει στο πως να ανοιξω νεο Θεμα γιατι ειμαι νεα και ασχετη στο Forum.Θα το εκτιμουσα!!!!Ευχαριστώ παρα πολύ εκ των προταίρω!!!!

[/url]

foxfoxabu20101022_-8_My+son+is.png

Διαφημίσεις

Η προικα οταν υπηρχε επισημως ειχε την εννοια οτι η γυναικα δεν εργαζοταν και η προικα που της εδιναν οι γονεις της ηταν η οικονομικη συνεισφορα του κοριτσιου στο καινουργιο της σπιτι.

Τωρα πλεον η γυναικα συνηθως εργαζεται και συνεισφερει οικονομικα στο σπιτι της, οποτε δεν υπαρχει πια και λογος.

Ειναι σαφως μια σημαντικη βοηθεια στο νεο ζευγαρι, αλλα το να αποτελει κριτηριο για το γαμο ειναι απλως θλιβερο.

Οσες και οσοι παντρευτηκαν με αυτο το κριτηριο, συντομα το μετανιωσαν.

k9Tap3.png

αν ξεκιναμε τα ονειρα μας και τη ζωη μας με στοχο την ακινητη και κινητη περιουσια ειμαστε χαμενοι απο χερι!! μονο δυστυχια εξασφαλιζουμε με αυτον τον τροπο και οχι ευτυχια. δε λεω καλοδεχουμενα ειναι αν υπαρχουν καποια πραγματα αλλα αλλο ειναι να τα επιζητας για να παντρευτεις και αλλο να υπαρχουν απο τυχη! τι να τα κανω τα λεφτα αν δεν με γεμιζει η ιδια η σχεση μου και ο ανθρωπος μου να τα βρασω καλυτερα!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Την αδερφη μου την ειχε ρωτησει πρωην αν το σπιτι που εμενε ηταν δικο της γιατι ηταν σε "καλη" περιοχη..... Αυτο που λετε με την "προικα" το βλεπω και εγω. Μια κοπελα τελειοφοιτη να ειναι φουλ ερωτευμενη με εναν συμφοιτητη της και ξαφνικα γνωριζει το παλικαρι με τα "λεφτα" αισθηματα και χωριζει τον αλλο και μετα απο λιγο καιρο τον παντρευτηκε. Και καποιος παντρευτηκε μια με προικα και τωρα η κυρια τον κανει οτι θελει. Ευτυχως με τον αντρα μου ποτε δεν υπηρξε τετοιο θεμα ουτε απο την πλευρα του αλλα ουτε και απο τη δικια του. Γενικα δεν μου αρεσουν οι ανθρωποι που κοιταζουν τι εχεις και πως τα δειχνεις αυτα που εχεις και καπως ετσι πρεπει να ειναι και οι φιλοι σου και η γυναικα σου και ολα!!!!! Παντρευομαι τον ανθρωπο μου γι'αυτο που ειναι και οχι γι'αυτο που εχει.

AX!! βρε κοριτσια εγω παντως θα σας πω το εξης προικα=πυκρα γιατι το λεω δοξα το θεο με τον αντρα μου τετοιο θεμα δεν πεχτηκε .αλλα ζω σε επαρχεια και ξερεται το θεμα αυτο στην επαρχεια παιζει πολυ ξερω κοπελα που οταν ο αντρας της εμαθε οτι ειχε περιουσια ολα μελι γαλα αλλα οταν παντρευτηκαν αρχησαν τα τραγουδια ξυλο, απιστεια απο τον κυριο ,και απαιτησεις να πουλησει διαφορα απο τη περιουσια της για καλη ζωη και το χειρωτερο να υπαρχει και ενα παιδι αστα να πανε αμα μπλεξεις με τετοιο ιδιος ανθρωπου μην το συζητας καθολου. καταριεσε την ωρα και την στιγμη που βρεθηκε αυτος ο ανθρωπος στιν δρομο σου.

Η "προίκα¨μου είναι ο μισθός μου , τα χρήματα που φέρνω κάθε μήνα στο σπιτικό μας.

Στα 23 μου , μετά από τριετή σχέση , ο τότε φίλος μου , μου πρότεινε να το επισημοποιήσουμε , λέγοντας μου στην ψύχρα "θα πρέπει οι γονείς σου να γράψουν ένα σπίτι στο όνομα σου και μετά συζητάμε"...δεν θέλω να θυμάμαι το πόσο πόνεσα για να καταφέρω να τον στείλω στο διάολο , (ερωτευμένη μέχρι τα μπούνια), και έτσι απέκτησα ΤΡΟΜΕΡΗ ευαισθησία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα...

Όταν γνώρισα τον άντρα μου και συζήσαμε σε ενοίκιο ,είχα ήδη καταλάβει ότι δεν ανήκει στην ομάδα των ανθρώπων που θα περίμενε προίκα, διότι και ο ίδιος δεν έχει ιδιαίτερη περιουσία. Όταν , λοιπόν , τα βάλαμε κάτω οικονομικά και κάναμε προϋπολογισμό για τον αρραβώνα , τη μετακόμιση σε μεγαλύτερο σπίτι κλπ, του είπα απλά ότι το ποσό που υπολογίσαμε κάθε μήνα για ενοίκιο, θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε αλλού , καθώς η μαμά μου είχε τη δυνατότητα να μας βοηθήσει , αγοράζοντας ένα διαμέρισμα στο όνομα μου, έτσι κι έγινε...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Βeba09 μπράβο για το θέμα που άνοιξες. Ήθελα και γω να το ανοίξω αλλά δεν... Πιστεύω πως το θέμα προίκα παίζει πάρα πολύ αλλά συγκεκαλλυμένα. Δηλαδή οι άντρες δεν καταφεύγουν σε διαπραγματεύσεις με τον πεθερό όπως παλιά αλλά με έμμεσο, ύπουλο κι εκβιαστικό τρόπο ζητούν από τις κοπέλες προίκα.

Η μεσαία μου αδερφή δεν θα παντρεύονταν τον άντρα της αν ο πατέρας μου δεν της έδινε σπίτι και μπόλικα μετρητα. Τι να κάνουμε? Γιατρό δεν θέλαμε? Υπάρχουν επαγγέλματα πάρα πολύ προικοθηρίστικα. Αυτά είναι οι γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, απόφοιτοι πολυτεχνείου. Μιλώ εκ πείρας. Προσπαθούν να εξαργυρώσουν το πτυχίο τους με τον γάμο με πλούσια νύφη. Έτσι συμβαίνει στις ανώτερες τάξεις.

Παρόλα αυτά δεν συμφωνώ πως παντρεύονται οι περισσότεροι την κοπέλα με το ιδιόκτητο σπίτι. Έχω δει ένα σωρό κορίτσια με πολύ καλή ακίνητη περιουσία και εμφάνιση και χαρακτήρα να μένουν στο ράφι. Και γω απέκτησα δικό μου σπίτι. Η τύχη μου όμως δεν άνοιξε.

Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως η προίκα ισχύει απόλυτα στα προικοθηρέ επαγγέλματα, που ανέφερα πιο πάνω, αλλά πάρα πολλοί νέοι ακολουθούν τον δρόμο της καρδιάς. Ακόμη...

Grow up and get a life!

Αν κάποιος δε θεωρεί το γάμο ως την αρχή μιας νέας οικογένειας, αλλά την αρχή μιάς επιχείρησης τότε είναι λογικό να σκέφτεται τις προίκες και τα ακίνητα.

Mην λέτε πως δεν θα κρατήσει ο γάμος. Αν ένας άντρας έχει σκοπό της ζωής του να μένει σε μεζονέτα καλής περιοχής και να δουλεύει στην δουλειά του πεθερού του, τον οποίο και θα κληρονομίσει, ποιός ο λόγος να φερθεί άσχημα στην γυναίκα του? Ίσα ίσα εκεί είναι που δεν θα πουλήσει τσαμπουκά και τζάμπα μαγκιές και θα φερθεί ευγενικά και ανθρώπινα. Το έχω δει πολλές φορές το έργο. Πολλούς γάμους, που έγιναν με αποκλειστικά οικονομικό συμφέρον, βλέπω να μακροημερεύουν και άλλους από τρελλό έρωτα να διαλύονται. Αν ο γάμος σε καλύπτει -έστω και μόνο στην τσέπη- ποιός ο λόγος να τον διαλύσεις? Κάποιοι έτσι σκέπτονται.

Grow up and get a life!

Mην λέτε πως δεν θα κρατήσει ο γάμος. Αν ένας άντρας έχει σκοπό της ζωής του να μένει σε μεζονέτα καλής περιοχής και να δουλεύει στην δουλειά του πεθερού του, τον οποίο και θα κληρονομίσει, ποιός ο λόγος να φερθεί άσχημα στην γυναίκα του? Ίσα ίσα εκεί είναι που δεν θα πουλήσει τσαμπουκά και τζάμπα μαγκιές και θα φερθεί ευγενικά και ανθρώπινα. Το έχω δει πολλές φορές το έργο. Πολλούς γάμους, που έγιναν με αποκλειστικά οικονομικό συμφέρον, βλέπω να μακροημερεύουν και άλλους από τρελλό έρωτα να διαλύονται. Αν ο γάμος σε καλύπτει -έστω και μόνο στην τσέπη- ποιός ο λόγος να τον διαλύσεις? Κάποιοι έτσι σκέπτονται.

συμφωνώ μαζί σου.....απόλυτα. Εγώ είμαι άγαμη μανούλα και ο μπαμπάς της μικρής με πίεζε ψυχολογικά για να τον παντρευτώ και βέβαια να έχω σπίτι κλπ και μπροστά στους γονείς μου το παίζει δήθεν καλός κλπ. Πραγματικά ύπουλος και εκβιαστής και ενώ ήμουν τρελλά ερωτευμένη μαζί του τον έχω σιχαθεί. Άσε που είπε ψέμματα πως εγώ του είπα ότι δήθεν το σπίτι που μένουμε είναι δικό μας ενώ του είχα πει ότι το νοικιάζουμε. Έχω αηδιάσει. Μένω γλυφάδα εδώ και 4 χρόνια και από τότε που ήρθα εδώ μαζεύτικαν όλοι οι προικοθήρες και όλο έχουν εκτιμήσει τον χαρακτήρα μου. Είναι η δεύτερη φορά που την πατάω, και ειλικρινά πλεον μου την έχει δώσει στα νεύρα. Εγώ πάντως την κόρη μου θα την ξυπνήσω από νωρίς γιατί αλίμονο αν την αφήσω κοιμισμένη. Ας παντρευτεί όποιον θέλει αλλά ας έχει τα μάτια της ανοιχτά. Όντως υπάρχουν πολλοί που φέρονται καλά μέσα στο γάμο μόνο όταν υπάρχει το οικονομικό.

Όσο για τους γιατρούς, είναι η ξαδέλφη μου και όντως παίζει το θέμα του οικονομικού τρελλά. Έτσι τους γαλουχούν άλλωστε.

Αχ να τακτοποιηθώ οικονομικά και μετά θα ψάχνω εγώ για την καλή προίκα και τον καλό γαμπρό.

Ο θεσμος της προικας ειναι κατι τελειως διαφορετικο.

Η προικα ηταν : Γραφετε προικοσυμφωνο και δινει ο γονεας της κοπελας κατι με χαρτια στον συζυγο ωστε να γινει ο γαμος.

Αυτο που ισχυει πια ειναι επιτηδειοι (γυναικες και αντρες) οι οποιοι πριν προχωρησουν κοιτανε το Ε9 σου. Και δυστυχως τις περισσοτερες φορες το παιρνει αργα χαμπαρι ο/η ενδιαφερομενος/η.

Διαφωνω και με τα 2 εννοειτε.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

...Αν ένας άντρας έχει σκοπό της ζωής του να μένει σε μεζονέτα καλής περιοχής και να δουλεύει στην δουλειά του πεθερού του, τον οποίο και θα κληρονομίσει, ποιός ο λόγος να φερθεί άσχημα στην γυναίκα του? Ίσα ίσα εκεί είναι που δεν θα πουλήσει τσαμπουκά και τζάμπα μαγκιές και θα φερθεί ευγενικά και ανθρώπινα. Το έχω δει πολλές φορές το έργο...

Εγώ έχω δει άλλο έργο!!! :lol:

Που βγαίνουν όλα τα κόμπλεξ του "βολεμένου" γαμπρού και φέρεται άσχημα και στη γυναίκα του και στην οικογένειά της, με τσαμπουκά και τζάμπα μαγκιές. Άμα έχει μπλέξει με παιδιά και δουλειές, ούτε η "προνομιούχος" πλευρά αποφασίζει εύκολα το διαζύγιο. Πρέπει να φτάσει στο αμήν.

Παρομοίως έχω δει και ίδια συμπεριφορά από "βολεμένη" νύφη, που κόντεψε να ξετινάξει οικονομικά τον πλούσιο γαμπρό. Αλλά αυτός τη χώρισε.

Έχω καταλήξει στην άποψη ότι καλύτερα το ζευγάρι να έχει παρόμοια οικονομική κατάσταση, οι μεγάλες διαφορές βγάζουν εντάσεις.

Ο θεσμος της προικας ειναι κατι τελειως διαφορετικο.

Η προικα ηταν : Γραφετε προικοσυμφωνο και δινει ο γονεας της κοπελας κατι με χαρτια στον συζυγο ωστε να γινει ο γαμος.

Αυτο που ισχυει πια ειναι επιτηδειοι (γυναικες και αντρες) οι οποιοι πριν προχωρησουν κοιτανε το Ε9 σου. Και δυστυχως τις περισσοτερες φορες το παιρνει αργα χαμπαρι ο/η ενδιαφερομενος/η.

Διαφωνω και με τα 2 εννοειτε.

Να σου πω την αλήθεια τώρα θέλω και εγώ να κοιτάξω το Ε9 του άλλου γιατί άμα είναι "πεινασμένος στην ουσία σε παίρνει για το σπίτι" και μετά σου λέει πούλα το να κτίσουμε στο οικοπεδάκι μου. Εγώ νομιζω ότι το θέμα παίζει απίστευτα πολύ κανείς όμως δεν το παραδέχεται, αλλιώς σου φαίρονται όταν το διατυμπανίζεις (με τρόπο όμως) ότι υπάρχει χρήμα και αλλιώς αν νομίζουν ότι είσαι του μεροκάματου. Νομίζω ότι θα αρχίζω να δουλεύω πλέον τον κοσμάκι γιατί αυτό θέλει.

Έχω καταλήξει στην άποψη ότι καλύτερα το ζευγάρι να έχει παρόμοια οικονομική κατάσταση, οι μεγάλες διαφορές βγάζουν εντάσεις.

Zέττα μου, και γω αυτής της άποψης είμαι. Το ζευγάρι δένεται περισσότερο, όταν πρόκειται να βαδίσει κοινή πορεία. Αλλά πια αυτό συμβαίνει σπάνια... Οι μανάδες ανατρέφουν τις κόρες να βρουν πλούσιο γαμπρό και οι γιοι πάλι ανατρέφονται να βρουν πλούσιες νύφες. Άρα οι μητέρες κρατούν το κλειδί γι΄αυτή -και για τόσες άλλες..-νοοτροπία.

Επίσης ο "βολεμένος" γαμπρός βγάζει κόμπλεξ για τους εξής λόγους:

α) θέλει να "φοβίσει" την σύζυγο, δηλαδή να "σκίσει την γάτα", ώστε αυτή να μην του λέει μετά ατάκες του στυλ "εγώ σε έφτιαξα"

β) όταν δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο σεξουαλική και συναισθηματική χημεία, οπότε μένει για τα λεφτά αλλά έχει άθλια σεξουαλική ζωή

γ) όταν πιστεύει πως τον ρίξανε στα οικονομικά και παντρεύτηκε ένα "μπάζο" και θα μπορούσε να βρει καλύτερο κοροϊδο.

Grow up and get a life!

Να σου πω την αλήθεια τώρα θέλω και εγώ να κοιτάξω το Ε9 του άλλου γιατί άμα είναι "πεινασμένος στην ουσία σε παίρνει για το σπίτι" και μετά σου λέει πούλα το να κτίσουμε στο οικοπεδάκι μου. Εγώ νομιζω ότι το θέμα παίζει απίστευτα πολύ κανείς όμως δεν το παραδέχεται, αλλιώς σου φαίρονται όταν το διατυμπανίζεις (με τρόπο όμως) ότι υπάρχει χρήμα και αλλιώς αν νομίζουν ότι είσαι του μεροκάματου. Νομίζω ότι θα αρχίζω να δουλεύω πλέον τον κοσμάκι γιατί αυτό θέλει.

Οι πεινασμένοι δεν έχουν οικοπεδάκια για χτίσιμο. Οι συμφεροντολόγοι έχουν.:roll: Ο πεινασμένος δεν ζητάει τίποτα για πώληση, αρκείται σε ό,τι του προσφέρεις.:wink:

Δεν πουλάς τίποτα αν εσύ δεν θέλεις να πουλήσεις.

Όντως το θέμα "προίκα" παίζει απίστευτα πολύ, κυρίως στα βόρεια και νότια προάστεια. Πάντα έπαιζε αλλά τώρα λόγω οικονομικής κρίσης ακόμη περισσότερο.

Μην δουλεύεις τον κοσμάκη. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να ανακαλύψεις την αλήθεια του άλλου, που ουσιαστικά δεν κερδίζεις κάτι. Ποιός ο λόγος να πουλάς ψέμματα αφού είναι θέμα χρόνου να σε ανακαλύψουν?

Grow up and get a life!