Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ??

Recommended Posts

Καλησπερα και Χρονια σας Πολλα,

Γραφτηκα στο φορουμ μονο και μονο για να παρω την γνωμη σας καθως δεν εχω καπου αλλου να αποταθω. Ειμαι 16 χρονια παντρεμενη -απο ερωτα- και εχω 2 κοριτσακια 4 χρονων και 9 μηνων. Για καποιους λογους, που ειναι πολλοι για να τους αναλυσω, οχι ομως εξωσυζυγικες σχεσεις κλπ πονηρα- εδω και μερικα χρονια δεν τα παμε καλα με τον αντρα μου και χτες μου ζητησε να φυγω απο το σπιτι μονη μου ή θα εφευγε εκεινος με τα παιδια !! Αν θελω να χωρισω ή οχι ειναι αλλο θεμα, η αληθεια ειναι οτι πλεον ουτε εγω ουτε εκεινος ειμαστε ευτυχισμενοι σε αυτο το γαμο και ουδολως με ενδιαφερει το σπιτι -που ειναι κοινο με δανειο- η οτιδηποτε αλλο. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι αν μπορει να παρει τα παιδια ?? Νομιμα εννοω γιατι αυθαιρετα ο καθενας κανει οτι θελει. Θεωρειται απαγωγη ή οχι ?? Αν καταθεσω αιτηση διαζυγιου μπορει να παρει εκεινος την κηδεμονια ?? Και με λιγα λογια δουλευω τα τελευταια 12 χρονια, συνοχομενα, βγαζω ικανοποιητικα λεφτα και ειμαι δουλεια-σπιτι-σπιτι δουλεια, δεν εχω φιλες, δεν βγαινω εξω, δεν χαλαω λεφτα για μενα, τιποτα που να μπορει να μου καταλογιστει ή εστω να υποννοηθει. Μη μου πειτε για δικηγορο, δεν διαχειριζομαι χρηματα και δεν μπορω οικονομικα να ζητησω εστω συμβουλη. Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας και τη βοηθεια σας

Διαφημίσεις

Καλη μου καταρχην κουραγιο ...ΝΟμιζω οτι τα μωρακια σου σε χρειαζονται τα παιδακια σε αυτη την ιλικια χρειαζονται αποκλειστικα τη μαμα τους και ο νομος ειναι παντα υπερ της μητερας...Δεν ξερω ομως αν γινεται ολος αυτος ο αγωνας χωρις δικηγορο...Γιατι ετσι με τον αντρα σου.?"σηκω και φυγε" ετσι απλα?Δεν υπαρχει περιπτωση να τα βρειτε?

Νόμιμα δεν μπορεί να πάρει τα παιδιά...

Μάζεψε λίγα χρήματα και απευθύνσου σε δικηγόρο ή στην τελική πάνε σε έναν δικηγόρο μίλησε για την κατάσταση ( οι συμβουλες είναι δωρεάν ) και από κει και πέρα κάνε διακανονισμό...

rQGhp3.png

Όχι ΚΑΝΕΙΣ από τους 2 δεν μπορεί να πάρει τα παιδιά χωρίς την συγκατάθεση του άλλου. Χωρίς δηλαδή ένα παλιόχαρτο, έστω, που να έχει υπογραφεί και συνομολογηθεί και από τους 2. Αν τα πάρει από το σπίτι και δεν τα επιστρέψει για να διανυκτερεύσουν τότε ναι θεωρείται απαγωγή και αυτό θα μετρήσει σε βάρος του στο δικαστήριο.

Τα παιδιά κηδεμονεύει η μάνα εκτός ακραίων καταστάσεων όπως αν είναι χρήστης ναρκωτικών ή αποδειχτεί πως είναι κίνδυνος για εκείνα.

Αν θέλεις να χωρίσεις θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να μιλήσεις με δικηγόρο όπως και εκείνος γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει καμία πράξη σχετικά με τα παιδιά.

Συμφωνώ με την Ειρήνη. Ετσι είναι τα πράγματα, δεν μπορεί να σου τα πάρει τα παιδιά και τα δικαστηρια συνηθως είναι υπέρ της μάνας.

Αλλά, γιατί δεν διαχειρίζεσαι χρήματα; Αφού δουλεύεις και βγάζεις χρήματα. Στα κρατάει αυτός; Τα σηκώνει από την τράπεζα; Αν ναι, θα πρέπει η πρώτη σου κίνηση να είναι να πας και να ανοίξεις άλλο λογαριασμό για να μπάινουν τα λεφτά.

Πρέπει να είσαι ανεξάρτητη οικονομικά.

Κουράγιο και υπομονή σου εύχομαι, ελπίζω να στρώσουν τα πράγματα.

Διαφημίσεις

τα παιδια νομικα μετα απο ενα διαζυγιο πανε στην μαμα εκτος απο καποιες περιπτωσεις:

-η μαμα ψυχασθενης

-τα παιδια να ειναι σε καποια ηλικια και ναδιαλεξουν να πανε στο πατερα

-ξερω οτι τα αγορια απο την ηλικια των 8 χρονων και πανω μπορουν να μετακομισουν στον πατερα εφοσον αυτα το θελησουν...

Αν δεν εχεις βρει δουλεια παλι το δικαστηριο σου δινει την κηδεμονια και τον πατερα τον οριζει υψηλη διατροφη συμφωνα με τα εξοδα - εσοδα της οικογενειας.

/θελεις εναν καλο δικηγορο για να διεκδηκησεις οσα περισσοτερα γινεται..

Καλη συνεχεια σε οτι και αν αποφασισεις

Οχι δεν μπορει να σου παρει τα παιδια εκτος αν συμβαινει κατι απο τα παραπανω απ οσο ξερω κι εγω.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι αν παρει τα παιδια σου αφηνει το σπιτι ενω αν τα κρατησεις οχι.

Δεν ειναι το πιο λογικο να διατηρησετε μια κατασταση οσο γινεται πιο σταθερη για την υγεια των παιδιων μετα το διαζυγιο? Αν ειναι συζητησιμος και καλος πατερας δεν κανεις μια ειρηνικη νηξη πριν αρχισετε της διαμαχες?

Καταλαβαινω οτι εφοσον και οι 2 εχετε πληρωσει γι αυτο το σπιτι ειναι δυσκολη η παραχωρηση αλλα μηπως το να γραφτει στα παιδια (με επικαρπια παντα βεβαια) λυσει το προβλημα? Εξαλου ολοι γι αυτα παλευουμε. Μια ιδεα λεω βεβαια απλα αλλα το θεωρω ως το πιο σωστο και για τους 2 γονεις.

Δες λιγο και αυτα.

Γονική μέριμνα - Εσθονία

Για αρχη αν δεν μπορεις να απευθυνθεις σε δικηγορο (κατι που ομως πρεπει να κανεις σιγουρα στο κοντινο μελλον) ενημερωσου για τα βασικα απο εδω ωστε να μην σε πιασει στον υπνο (δεν καλυπτεσε εννοειτε απο αυτα αλλα πανω κατω μην κανεις καμια γκαφα πανω στον πανικο) :

1. Δωρεαν νομικες συμβουλες

2. Ζητήστε τη γνώμη των μελών για κάποιο νομικό πρόβλημα και συζητήστε για κάθε είδους νομοθεσία.

Εννοειτε αυτα ειναι απλα για τα βασικα και οχι για νομικη καλυψη και με καθε επιφυλαξη και ερευνα προς αυτα μετα.

Τι ποσοστο εχεις στο σπιτι? Βρηκα μια παρομοια (οσο γινεται ) περιπτωση:

"Εχεις πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απο εκείνον οποτε δεν μπορεί να σε βγάλει απο μέσα. Μπορεί κάποια στιγμή , αφού βγεί η άπόφαση του διαζυγίου να χρειαστεί να το πουλήσετε και να πάρετε ανάλογα με τα ποσοστά ιδιοκτησίας τα αντίστοιχα μερίδια. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να σε βγάλει με κανέναν τροπο απο το σπίτι.

Πρέπει να συμβουλευτείς δικηγόρο. Το πιθανότερο που θα σου πεί είναι να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα όπου τότε και μόνο τότε με το χαρτί στο χέρι θα αναγκαστεί εκείνος να φύγει απο το σπίτι. Αν το καταφέρεις αυτό θα πρέπει να φύγει απο το σπίτι και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγυρίσει. Και το κυριότερο. Δεν θα του πείς τίποτα πριν έχεις κάνει όλες σου τις κίνήσεις. Πρέπει να τον πιάσεις εξ απροόπτου."

http://experts.pathfinder.gr/index.php?view=12&question_id=6191

Απ'οσο διαβασα γενικα λεει οτι αν φυγεις απο το σπιτι πριν γινουν καποιες διαδικασιες θα κατηγορηθεις για εγκαταλειψη συζυγικης στεγης οποτε εννοειτε δεν κουναει κανεις πριν μιλησετε με δικηγορο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Πραγματι με εξεπληξε η προθυμια σας να βοηθησετε...ευχομαι μερες που ειναι να ειστε ολοι ευτυχισμενοι και υγιεις. Με λιγα λογια να σας πω οτι το θεμα μας δεν ειναι το σπιτι, ουτε εγω ουτε εκεινος νοιαζεται για το σπιτι, το θεμα του ειναι οτι αν θελω να κατσω εγω στο σπιτι και δεν φυγω θα φυγει εκεινος μαζι με τα παιδια,λεει,..το θεμα και για τους δυο ειναι τα παιδια. Λεφτα εχω απο την αποψη οτι παιρνω οσα χρειαζομαι αλλα αν ειναι απο καποιο ποσο και πανω που δεν δικαιολογει καθημερινα εξοδα θα πρεπει να ενημερωσω σε τι τα χρησιμοποιησα. Το ξερω οτι αν παει το πραγμα σε αδιεξοδο τελικα θα πρεπει να παω σε δικηγορο, και εφοσον γινει δεν θα εχω προβλημα να γυρισω τα χρηματα της δουλειας μου σε αποκλειστικα δικο μου λογαριασμο. Ψυχοπαθης δεν ειμαι (οχι επισημα τουλαχιστον, γιατι ισως εχω γινει στην πορεια τελευταια...) ναρκωτικα δεν εχω καν δοκιμασει στη ζωη μου (η μονη μου καταχρηση ειναι το καπνισμα). Και δεν ξερω αν το θεμα εχει φτασει στο απροχωρητο ή οχι. Τον αντρα μου τον νοιαζομαι και ξερω οτι και εκεινος με αγαπαει (μη μου πειτε γιατι δεν τα βρισκετε τοτε ??) αλλα ειναι ενας ανθρωπος νευρικος, με πολλα προβληματα τον τελευταιο καιρο στην δουλεια του και στην πατρικη του οικογενεια, που τελικα ξεσπαει τα παντα σε μενα...οταν τον πιασει με εξευτελιζει, με μειωνει, βριζει απαισια, και συνηθως αδιαφορει αν ειναι μπροστα τα παιδια ή οχι...βεβαια προχτες οταν η μεγαλη κορη μου του ειπε (νομιζαμε οτι κοιμοταν παντως) δεν θελω να φυγει η μαμα μαλλον πηρε ενα μαθημα γιατι και εκεινος πραγματι τα λατρευει τα παιδια...γενικα δεν ειναι κακος ανθρωπος, μαλλον ομως εχει ξεχασει τι σημαινει να αγαπας καποιον...κυριως ν'ανεχεσαι τα στραβα του. Και εγω το κανω πολλα χρονια τωρα, φτανοντας σε ενα σταδιο που πια δεν με νοιαζει αν αυτος ειναι στην ζωη μου ή οχι. Ομως χωρις τα παιδια μου δεν μπορω να ζησω...το γεγονος οτι ειναι αντρας και μεγαλοσωμος -ευτυχως- απεναντι στο νομο δεν του δινει κανενα πλεονεκτημα, οπως ισως νομιζει. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολους απο καρδιας για την καλη σας διαθεση και τις ευχες σας. Ευχομαι ολοι να ειστε ευτυχισμενοι, αγαπημενοι και υγιεις.

.βεβαια προχτες οταν η μεγαλη κορη μου του ειπε (νομιζαμε οτι κοιμοταν παντως) δεν θελω να φυγει η μαμα μαλλον πηρε ενα μαθημα γιατι και εκεινος πραγματι τα λατρευει τα παιδια..

Φίλη Λένα,

Εύχομαι να γίνει το καλύτερο για όλους σας αλλά κυρίως για τα παιδιά. Αυτό που είπε η κόρη σου, για μένα τουλάχιστον, θα ήταν μεγάλο χαστούκι γιατι δείχνει πόσο την πονάει και την επηρεάζει ακόμα και σαν φράση αυτό, πόσο μάλλον σαν πράξη. Μίλα του και κάνε πρώτα το καλύτερο για τα παιδιά σου και μετά για σας. Αυτή είναι η δική μου γνώμη... ;)

Να έχεις μια καλή χρονιά και σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Εγω θα τολμησω να σου δωσω μερικες πολυ γενικες νομικες συμβουλες, φυσικα δωρεαν και με ρητη δηλωση μου οτι δεν μπορω να σε αναλαβω ως πελατισσα. Σου τις δινω ΦΙΛΙΚΑ.

Απο το σπιτι πρεπει να φυγει εκεινος κι εσυ να μεινεις εκει με τα παιδια.

Τα παιδια χωρις αμφιβολια θα μεινουν μαζι σου, η επιμελεια ανατιθεται ακομα και σε ιεροδουλες μητερες. Για να αφαιρεθει πρεπει να αποδειχθει οτι η μητερα ειναι ανικανη ή και επικινδυνη. Προφανως κατι τετοιο δεν ισχυει στην περιπτωση σου.

Εαν παρει αυτη τη στιγμη τα παιδια και φυγει δεν ειναι απαγωγη, καθως ειναι και εκεινος νομιμος κηδεμονας τους ακομη.

Απαγωγη θα θεωρειται εαν αυτο συμβει αφου εσυ θα εχεις παρει νομιμως την επιμελεια.

Διατροφη θα πρεπει να δωσει στα παιδια και μονο στα παιδια.

Η τελικη μου συμβουλη ειναι να προσπαθησετε να τα βρειτε συναινετικα, εκδιδοντας ενα συναινετικο διαζυγιο και ρυθμιζοντας τα οικονομικα, επιμελεια, διατροφη με ενα ιδιωτικο συμφωνητικο.

Αυτο θα ειναι ευεργετικο για ολους σας.

Για τα παραπανω μπορειτε να αποτανθειτε σε εναν μονο δικηγορο και αρα και πιο οικονομικα να σας ερθει και να μοιραστειτε και το εξοδο.

Εαν ομως δεις οτι δεν δεχεται τη συναινετικη λυση, τοτε πηγαινε σε εναν δικηγορο και κανε τα απαραιτητα.

Ασφαλιστικα μετρα οπου θα ζητας να φυγει εκεινος απο το σπιτι, προσωρινη επιμελεια και προσωρινη διατροφη.

Αφου το κερδισεις αυτο, θα κανεις και την τακτικη αγωγη διαζυγιου, τακτικη αγωγη επιμελειας και διατροφης και καλα κρασια...

Λυπαμαι για το γαμο σου, προσπαθηστε ομως να το τελειωσετε ανωδυνα, γιατι με την ενταση θα βλαψετε ανεπανορθωτα κυριως τα παιδια αλλα και τις δικες σας ζωες.

k9Tap3.png

Kασσιανη σε ευχαριστω παρα πολυ,

να πω σε ολους οτι επι του παροντος η κατασταση εχει εξομαλυνθει, ισως προσωρινα-ισως μονιμα, δεν ξερω. Υπαρχει βεβαια μια "παγωμαρα" να το πω, μεταξυ μας, καθως ειδικα εγω παγωσα μετα απο αυτη τη συμπεριφορα αλλα τα πραγματα ειναι μαλλον καλυτερα. Βεβαια να ομολογησω οτι τα μηνυματα σας με ειχαν καθυσηχασει κατα πολυ ετσι και αλλιως καθως οπως και να εχει το πρωτο μου θεμα ειναι τα παιδια μου, αυτο ομως που θα με καθυσηχαζε τελειως ειναι να τα ξαναβρουμε με τον αντρα μου και να μη χρειαστει να μπω σε οποια διαδικασια επωδυνη και για μενα και για τα παιδια. Κασσιανη ευχαριστω πολυ για τις σαφεις οδηγιες σου, αχρειαστες να ειναι, παντως εγω τις κρατω πολυτιμες σε περιπτωση που χρειαστουν. Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ, η στηριξη σας ηταν η μονη διαθεσιμη και η πλεον πολυτιμη

λενα ενα εχω να πω αν και στο ειπανε κ τα κοριτσια παραπανω.τα παιδια δεν μπορει να τα παρει ο θεος ο ιδιος να κατεβει.αν θελει να φυγει απο το σπιτι ας φυγει(χωρις τα παιδια φυσικα)δεν προσεξα που βρισκεσαι,αν εισαι θεσσαλονικη εχω μια δικηγορο που βοηθαει πολυ(εννοω οικονομικα)αν ενδιαφερεσαι στειλε μου πμ να σου στειλω το τηλ της.ομως αν θελεις κι εσυ κι ο αντρας σου,πριν προχωρησετε στο διαζυγιο,να πατε σε εναν συμβουλο γαμου.αν εισαι θεσ/νικη,ξερω μια πολυ καλη ψυχολογο.οπως και να εχει,σε περιμενουν δυσκολες μερες,γι αυτο πρεπει να οχειρωθεις συναισθηματικα και να εισαι σιγουρη για την αποφαση σου.καλη τυχη σου ευχομαι ολοψυχα

• 5 months later...

na sas rwthsw k egw bre kortsia....apo pia hlhkia k meta mporei kapoios na paerneis to paidi sto spiti tou....xwrizei h filh m autos den dinei shmasia sto paidi oute fraggo...menei me tous goneis ths k h mikrh einai molis 7 mhnwn...k den basizetai na tou thn afhnei otan xwrisoun na thn pernei sto spiti tou.....den thn exei krathsei oute mia wra mexri twra........!!!

Διαφημίσεις

Θεωρητικα ακομα και μηνων να ειναι το μωρο μπορει ο πατερας να το παρει στο σπιτι του ή να το βγαλει εξω βολτα μαζι του κλπ.

Εαν δεν τα βρουνε μονοι τους, καθως συνηθως οι ιδιοι οι πατεραδες φοβουνται να παρουν μοονοι τους το μωρο, θα ορισει το δικαστηριο τι θα γινεται και μπορει και να μην επιτρεψει διανυκτερευση.

Εαν ομως πχ ο πατερας αποδειξει οτι μπορει ενα βραδυ την εβδομαδα να το φροντισει το μωρο ή οτι πχ μενει με τους γονεις του και αρα μπορει η γιαγια, τοτε δυσκολα δε θα του δοθει το δικαιωμα.

Αυτα ειναι πολυ θεωρητικα και εξειδικευονται αναλογα με την περιπτωση.

Σε καθε περιπτωση για να χωρισουν ειτε συναινετικα ειτε με αντιδικια, θα πρεπει να πανε σε δικηγορο, οποτε εκει θα συγκεκριμενοποιηθουν τα παργματα.

k9Tap3.png

• 1 month later...
Καλη μου καταρχην κουραγιο ...ΝΟμιζω οτι τα μωρακια σου σε χρειαζονται τα παιδακια σε αυτη την ιλικια χρειαζονται αποκλειστικα τη μαμα τους και ο νομος ειναι παντα υπερ της μητερας...Δεν ξερω ομως αν γινεται ολος αυτος ο αγωνας χωρις δικηγορο...Γιατι ετσι με τον αντρα σου.?"σηκω και φυγε" ετσι απλα?Δεν υπαρχει περιπτωση να τα βρειτε?

Τα μωράκια σε κάθε ηλικία χρειάζονται ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Και ο μπαμπάς τους είναι ΓΟΝΕΑΣ. Δεν έχει μόνο η γυναίκα δικαιώματα πάνω στα παιδιά!

Γιατί δεν ισχύει ισότητα και στο θέμα αυτό;

Τα μωράκια σε κάθε ηλικία χρειάζονται ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Και ο μπαμπάς τους είναι ΓΟΝΕΑΣ. Δεν έχει μόνο η γυναίκα δικαιώματα πάνω στα παιδιά!

Γιατί δεν ισχύει ισότητα και στο θέμα αυτό;

σου εχω απαντησει κ στο αλλο θεμα .δεν ειπε κανεις οτι η γυναικα εχει δικαιωματα πανω στα παιδια κ οχι ο αντρας.αν θες μπορεις να μοιραστεις μαζι μας την ιστορια σου κ να σε βοηθησουμε αν μπορουμε!

• 2 years later...

Γεια σας κορίτσια θελω την βηθια σας ειμαι σε διαστάσει εδω και ενα χρόνο με τον ανδρα μου εχουμε ενα κοριτσάκι 22 μηνών την Πέμπτη ηρθε στο σπιτι που μενο με την μητερα μου και το παιδι μου με χτιπισε άρπαξε το παιδί και έφυγε πήγα στην αστυνομία κατευθείαν μου είπαν οτι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα το ουσιαστικό και να κηνηθω νομικά άλλα εγω μέχρι της 10 του άλλου μήνα δεν μπορο κανω τιποτα μια και δεν δουλεύω δουλευη μόνο η μητέρα μου και τοτε θα πληροθη πηγα στον δικηγορικό σύλλογο αθηνών και μου ειπαν οτι δεν αναλαμβανουν υπόθεσης δωρεαν εικει πιγα γιατι ειχα ακουσι οτι η δικηγορική συλλογή αναλαμβανουν δωρεάν υπόθεσης ειμαι σε απόγνωση δεν ξερω τι να κανω μιπως καμια σας εχει καμια ιδεα να μου προτονη

Γεια σας κορίτσια θελω την βηθια σας ειμαι σε διαστάσει εδω και ενα χρόνο με τον ανδρα μου εχουμε ενα κοριτσάκι 22 μηνών την Πέμπτη ηρθε στο σπιτι που μενο με την μητερα μου και το παιδι μου με χτιπισε άρπαξε το παιδί και έφυγε πήγα στην αστυνομία κατευθείαν μου είπαν οτι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα το ουσιαστικό και να κηνηθω νομικά άλλα εγω μέχρι της 10 του άλλου μήνα δεν μπορο κανω τιποτα μια και δεν δουλεύω δουλευη μόνο η μητέρα μου και τοτε θα πληροθη πηγα στον δικηγορικό σύλλογο αθηνών και μου ειπαν οτι δεν αναλαμβανουν υπόθεσης δωρεαν εικει πιγα γιατι ειχα ακουσι οτι η δικηγορική συλλογή αναλαμβανουν δωρεάν υπόθεσης ειμαι σε απόγνωση δεν ξερω τι να κανω μιπως καμια σας εχει καμια ιδεα να μου προτονη

Εξαφανιστηκε ενα παιδι 22 μηνων και η αστυνομια σου ειπε οτι δεν μπορει να κανει τιποτα; Εαν ετσι εγιναν τα πραγματα πρεπει να τους ζητησεις την απαντηση τους γραπτα με υπογραφες και μετα στον εισαγγελεα ανηλικων.

Εξαφανιστηκε ενα παιδι 22 μηνων και η αστυνομια σου ειπε οτι δεν μπορει να κανει τιποτα; Εαν ετσι εγιναν τα πραγματα πρεπει να τους ζητησεις την απαντηση τους γραπτα με υπογραφες και μετα στον εισαγγελεα ανηλικων.

Μου ειπαν απο την αστυνομία οτι οτι δικεωμα έχω Εγω πανο στο παιδι το ιδιο δικεωμα εχει και ο πατέρας γι α αυτο δεν μπορούν να κάνουν κάτι

Μου ειπαν απο την αστυνομία οτι οτι δικεωμα έχω Εγω πανο στο παιδι το ιδιο δικεωμα εχει και ο πατέρας γι α αυτο δεν μπορούν να κάνουν κάτι

Σε αυτό έχουν δίκιο βάση νόμου, και σου είπαν να κινηθείς έτσι λόγω του γεγονότος ότι δεν έχετε κάνει ακόμα δικαστήριο για κηδεμονία κτλ. Αρχικά έκανες μήνυση για ξυλοδαρμό; Κάνε πρώτα αυτό και πήγαινε κατευθείαν σε δικηγόρο για ασφαλιστικά μέτρα και κυρίως για κηδεμονία. Τότε θα δράσει κατευθείαν η αστυνομία. Ο δικηγόρος δεν πληρώνεται την ίδια στιγμή. Πήγαινε να βρεις κάποιον και εξήγησε την κατάσταση και τον πληρώνεις σε 2 βδομάδες που θα έχουν γίνει και οι κατάλληλες ενέργειες.

Εχω την εντύπωση ότι υπάρχουν διάφορες ομάδες που βοηθούν τις άπορες μητέρες ειδικά σε τέτοια θέματα. Ψάξτο λίγο στο ιντερνετ. Μην περιμένεις ούτε μέρα γιατί είναι εναντίον σου. Θα το χρησιμοποιήσει ο πρώην συζυγός σου μετά για την επιμέλεια του παιδιού. Κυρίως όμως μιλάμε για ένα μικρό παιδάκι. Δεν μπορέι να βιώνει την όλη κατάσταση καθώς επίσης δεν μπορέις να έχεις εμπιστοσύνη στον πρώην αν είναι καλά κτλ