Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υδροκεφαλία

Recommended Posts

Υπάρχουν εδώ άλλοι γονείς παιδιών με υδροκεφαλία και βαλβίδες παροχέτευσης;

Έκανα αναζήτηση αλλά δε βρήκα κάποιο σχετικό θέμα εδώ, ούτε κάποιο forum στο internet...

Ας μαζευτούμε λοιπόν εδώ, οι εμπειρίες του ενός μπορεί να φανούν χρήσιμες σε κάποιον άλλον!

• 9 months later...

Διαφημίσεις

εχω ενα αγορακι 6 μηνων ζυγιζει 9270 υψος 70 κ κεφαλι 46.τον προηγουμενο μηνα τ κεφαλακι του ηταν 43.η παιδιατροσ μου ειπε επανεξεταση σε 15 μερεσ μηπωσ εχει υδροκεφαλια.διαωασα για αυτην κ η κατασταση ειναι μη χειροτερα.εχω αγχωθει αφανταστα.το μωρακι μου ειναι πολυ φυσιολογικο.μηπωσ εχετε ακουσει κατι παρομοιο?

μηπως ειχε μετρισει λαθος η παιδιατρος εγω την μετραω και μονη μου γιατι μια φορα μου την εβγαλε πιο κοντη 4 ποντους απο την προηγουμενη.μην αγχωνεσαι ολα καλα θα πανε.

μακαρι να εκανε λαθοσ η συγκεκριμενη με εχει στειλει 2 φορεσ σε παιδοχειρουργο χωρισ λογο στο 1οπαιδι μου και το μεγαλο κεφαλι ειναι κληρονομικο μου κιολασ.μακαρι ολα να πανε καλα

Διαφημίσεις

νομιζω ότι το κεφάλι του μωρού είναι ανάλογο με το υπόλοιπο σώμα του. πρόκειται για μεγαλοσωμο μωρό απότι καταλαβαίνω. και με μια προχειρη ματιά βλέπω ότι είστε στα ανώτατα φυσιολογικά (εμείς τα περάσαμε σε κάποια φάση αλλά δεν ανησυχήσαμε) Προφανως ήταν μια φάση ταχείας ανάπτυξης κ γιαυτό πήρε 3 ποντους μαζεμένους. Θα δεις ότι κατα πάσα πιθανότητα τώρα θα πέσει ο ρυθμός ανάπτυξης.

uXGbp3.png

Μήπως η μία εκ των 2 μετρήσεων δεν είναι σωστή, και το λέω αυτό γιατί το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου η κάρτα του μαιευτηρίου έγραφε 34,5 περιφέρεια κεφαλής και μία εβδομάδα αργότερα η παιδίατρος το μέτρησε 38. Πήγαμε σε παιδονευρολόγο η οποία μας έστειλε άμεσα για υπέρηχο και ήταν όλα καλά. Αποδείχτηκε εν τέλει ότι στο μαιευτήριο δεν το μέτρησαν καθόλου το κεφάλι και απλά έγραψαν ένα τυχαίο νουμερο που φυσικά δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα γιατί το παιδί είχε εξαρχής μεγάλο κεφάλι. Βέβαια στην πορεία εμείς αντιμετωπίσαμε και άλλα προβλήματα, το παιδί παρουσίασε υποτονία που φυσικά όμως δεν σχετίζεται με υδροκεφαλία. Εύχομαι και για σένα να είναι απλά μια λάθος μέτρηση και τίποτα παραπάνω.Να χαίρεσαι το παιδάκι σου.

τελικα ολα καλα το μωρακι μου ειναι ενασ φυσιολογικοσ κεφαλας!!!!!!!!!πιθανον προκειτε για λαθος μετρηση παρολα αυτα δεν εχει κανενα συμπτωμα...θεος μας φυλαξε.σας ευχαριστω παρα πολυ παντως

τελικα ολα καλα το μωρακι μου ειναι ενασ φυσιολογικοσ κεφαλας!!!!!!!!!πιθανον προκειτε για λαθος μετρηση παρολα αυτα δεν εχει κανενα συμπτωμα...θεος μας φυλαξε.σας ευχαριστω παρα πολυ παντως

:P:p:p Μπράβο για τα καλά νέα. Να σου ζήσει και να το χαιρεσαι

επειδη και εμεις μπορει να αντιμετωπισουμε το ιδιο προβλημα, τι κανατε και σιγουρευτηκατε οτι ολα ειναι καλα;κανατε υπερηχο;;;χαιρομαι πολυ που ηρεμησατε,μακαρι να ηρεμησουμε κι εμεις καποια στιγμη..

wCzlp2.png

Διαφημίσεις

εχω ενα αγορακι 6 μηνων ζυγιζει 9270 υψος 70 κ κεφαλι 46.τον προηγουμενο μηνα τ κεφαλακι του ηταν 43.η παιδιατροσ μου ειπε επανεξεταση σε 15 μερεσ μηπωσ εχει υδροκεφαλια.διαωασα για αυτην κ η κατασταση ειναι μη χειροτερα.εχω αγχωθει αφανταστα.το μωρακι μου ειναι πολυ φυσιολογικο.μηπωσ εχετε ακουσει κατι παρομοιο?

επειδη και εμεις μπορει να αντιμετωπισουμε το ιδιο προβλημα, τι κανατε και σιγουρευτηκατε οτι ολα ειναι καλα;κανατε υπερηχο;;;χαιρομαι πολυ που ηρεμησατε,μακαρι να ηρεμησουμε κι εμεις καποια στιγμη..

Κορίτσια είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το γιο μου.

Να ξεκαθαρίσω ότι η υδροκεφαλία φαίνεται από την κοιλιά στον υπέρηχο.

Εμείς είχαμε μεγάλο κεφάλι, περίπου 1 εκατοστό πάνω από τα ανώτατα φυσιολογικά.Η παιδίατρος δεν ανησυχούσε αλλά έπειτα από δικές μας πιέσεις, μας έστειλε σε παιδονευρολόγο, 6 μηνών, ο οποίος βρήκε πολύ καλή την κλινική του εικόνα αλλά μας έστειλε για υπερήχους.

Κάναμε λοιπόν υπέρηχο στο κεφαλάκι του και βρήκαμε ότι δεν είναι τίποτα.Συγκεκριμένα:

Στο μέτωπο όλοι όταν γεννιούνται έχουν ένα υγρό το οποίο θα διαπεράσει το κεφάλι και θα πάει σε όλο το σώμα(δε θυμάμαι καθόλου τι όρους χρησιμοποίεισαι ο γιατρός).Του δικού μας δεν είχε ωριμάσει αρκετά για να απορροφηθεί.Μόλις ωρίμαζε θα γινόταν αυτό και θα στματούσε να μεγαλώνει το κεφάλι μας.

Το χειρότερο που μπορούσε να μας συμβεί, μας είχε πει τότε ο γιατρός που κάναμε τον υπέρηχο, ήταν να απορροφηθεί λίγο αργά στα 2 του χρόνια περίπου και να είναι ολίγον κεφάλας!

Οπότε μην ανησυχείτε!

Djccp2.png

67KIp2.png

δεν καναμε υπερυχο.επειδη προκειτε για τον εγκεφαλο τα συμπτωματα βγαινουν αμεσως οπως υπνηλια κοπωση οι κορεσ των ματιων να ειναι προς τα κατω εμετοι κτλ.αν το μωρο ειναι φυσιολογικο τοτε απλα εχει κληρονομισει απο καπου μεγαλο κεφαλακι

• 4 weeks later...

καλησπέρα!

Δυστυχώς βρίσκω αυτό το post μετά από ένα χρόνο αφού έχει γραφτεί. Ελπίζω να μην έχασεσ της ελπίδα σου!

Μόλις έβαλα και εγώ 1 post σχετικά με αυτό το θέμα, αλλό προπαντώς σχετικά με την πάθηση μυελομηνιγγοκήλη (spina bifida, στα λατινικά). Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να το διαβάσεις.

Βασικά, αν ακόμα επισκέπτεσαι αυτό το φόρουμ, στείλε ένα μήνυμα ή κάνε comment σε αυτό, και μιλάμε! Εγώ τα ψάχνω γενικά πάρα πολύ όλα αυτά τα θέματα!

• 5 months later...

Έκανα αναζήτηση αλλά δε βρήκα κάποιο σχετικό θέμα εδώ, ούτε κάποιο forum στο internet...

Ας μαζευτούμε λοιπόν εδώ, οι εμπειρίες του ενός μπορεί να φανούν χρήσιμες σε κάποιον άλλον!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα ο γιος μου πάσχει από νευροινοματωση τύπου 1 είναι μια νόσος – σύνδρομο έχει βάλει βαλβίδα στο κεφάλι 6 ετών

• 9 months later...

μονο υπερηχο σας συστησανε??

εμενα μου ειπε ο γιατρός μαγνητική επειδή το κεφάλι εχει μεγαλώσει αρκετά.

τι ειναι το χειρότερο κορίτσια? η βαλβίδα? και αν ναι μετά πως ζούνε και πόσο??

πόσα υπάρχουν τελικά που μπορεί να πάθεις!

Διαφημίσεις

• 7 years later...
On 25/12/2009 at 5:22 ΜΜ, smartie είπε:

Υπαρχει και ομαδα στο Facebook πλεον....απαντω 10 χρονια μετα αλλα εμεις ειμαστε νεοι στο club και με ενδιαφερουν αλλες εμπειριες...18 μηνων υδροκεφαλος 15 χειρουργεια..