Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να ποιοι σπηλώνουν την αξιοπιστία των εκπαιδευτικών.

Recommended Posts

Το διάβασα κι έμεινα με το στόμα ανοικτό.

Ρωτά μια εκπαιδευτικός αν θα λειτουργήσει κανονικά το ολοήμερο την 23/12.

Της απαντά ένας Μανος1 (εκπαιδευτικός) αρνητικά, λέγοντας ότι θα γίνει η γιορτή και φεύγουν μετά.

Απαντά κάποιος ότι το Υπουργείο και η Πρωτοβάθμια ορίζει την 23η Δεκ. ως κανονική εργάσιμη.

Και ιδού τι απαντά ο Μάνος1. Τι παροτρύνει;

Δεν το παραθέτω εδώ για να συζητηθεί αν όντως θα έπρεπε να λειτουργεί ή όχι το ολοήμερο. Εκφράζω την απέχθειά μου για αυτά τα άτομα.

Ο/Η ΜΑΝΟΣ1 έγραψε την Σήμερα στις 12:35:15:

Οσο και να φαίνεται ειρωνικό το υφάκι μου, θέλω να ξέρεις, να μην ψαρώνεις και μην ακολουθείς κατα γράμμα τι λέει η Πρωτοβάθμια.. Μηπως θέλεις να κολλησεις και την εγκύκλιο στην εξωπορτα του σχολείου να γελάνε όλοι οι υπόλοιποι??

Μηπως θα έρθει και κανα προιστάμενος να σε ελεγξει ή φοβάσαι μήπως σε απολύσουν?? Για χαλάρωσε.. Οταν οι άλλοι συναδελφοι σου θα αρχίζουν μετά την γιορτη (όσοι κάνουν το πρωι) να φευγουν για τις πόλεις τους εσυ θα περιμένεις να λειτουργήσει το ολοήμερο??Grin

Γιατί εγω καθε 23 Δεκεμβρη που ξέρω και τόσους συνάδελφους δεν κάθεται κανένας μετά την γιορτή είτε αν γίνει το πρωι είτε το απόγευμα.

Αν είναι τα παιδακια μετά την γιορτη ή ακόμα και πρίν να είναι ντυμένα αγγελάκια, καλικατζαροι με τα ποιήματα, πιστεύεις οτι σου κάνει καρδιά να κάτσουν σχολείο και να έρθει και ο ωρομίσθιος να κάνει τι? μάθημα??? Στους γονείς των παιδιών μετά το παρτυ τι θα τους πείς? Ελάτε πίσω γιατί εχουμε ολοήμερο??? Μην τρελλαθούμε!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!! Huh

Και οτι ειδικότητες(ωρομίσθιους)έχεις εκείνη την ημέρα πρεπει από τώρα να στελνεις τα χαρτια τους στην Πρωτοβάθμια γιατί μετά κλείνει για Χριστούγεννα και θα χάσουν τις ώρες τους...

Λοιπον στο λέω φιλικά....

Αν κάνεις την γιορτή το πρωι το κλεινεις το σχολείο.. Λες καλα Χριστούγεννα και τέλος!!!

Αν κάνεις την γιορτή το απόγευμα κατα τις 5 θα αφήσεις τα παιδια κατα τις 11-12 να πάνε προσωρινά σπίτια τους και τα ξανακαλείς στην γιορτή...Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις ολοημερο ουτε να φωναξεις ειδικότητα.

23 Δεκεμβριου είναι γιορτή.

Κατάλαβες?

http://alfavita.gr/neoproaylio/YaBB.pl?num=1260860203

Αυτά. Και μετά άντε ο σωστός εκπαιδευτικός να βρει το δίκιο του.

Διαφημίσεις

Πόσο σε καταλαβαίνω....

Δηλώνω αδιόριστη καθηγήτρια Εικαστικών απασχολούμενη ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός τα τελευταία 6 χρόνια στα Ολοήμερα Δημοτικά....

Πραγματικά σε νιώθω....!

Sorry κιόλας ρε παιδιά αλλά τι ακριβώς πρέπει να μας κάνει εντύπωση?

Η νοοτροπία του δημόσιου υπαλλήλου ?

δεν λέω ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις...αλλά τα πράγματα σε γενικές γραμμές έτσι είναι....

οι περισσότεροι γονείς προσεύχονται να πέσουν σε σωστό εκπαιδευτικό..δεν το ξέρουμε αυτό ?

Διαφημίσεις

έχεις απόλυτο δίκιο.....

αλλά όταν είσαι νέος εκπαιδευτικός με όρεξη σε ρίχνει όλο αυτο....

σε κάνει να είσαι η μύγα μεσα στο γάλα....

είναι πολύ λίγες οι εξαιρέσεις

στα χρόνια που δουλευω....συναντάω μια εξαίρεση ανα σχολείο καθε χρονιά

και για όλα φταει κατά την γνώμη μου που δεν υπάρχει μια "σωστή" αξιολόγηση!

kalamaraki εγώ θέλω να πιστεύω ( ροζ συνεφάκι ) ότι όταν με το καλό συνταξιοδοτηθούν όλοι εκείνει οι "παλιοί" δάσκαλοι ( κλασσικός δημόσιος υπάλληλος ) θα αλλάξει λίγο όλο αυτό...

kalamaraki εγώ θέλω να πιστεύω ( ροζ συνεφάκι ) ότι όταν με το καλό συνταξιοδοτηθούν όλοι εκείνει οι "παλιοί" δάσκαλοι ( κλασσικός δημόσιος υπάλληλος ) θα αλλάξει λίγο όλο αυτό...

ακριβώς αυτο ελπίζω και ονειρεύομαι....!

Μπα μην το λες,εχω γνωρισει και νεοτατους συναδελφους μ αυτη τη νοοτροπια!!Πως θα ξεφορτωθουμε αυτη τη νοοτροπια δεν ξερω.Μας χρειαζεται βουρδουλας,το εχω πει ξανα και θα συνεχισω οπως φαινεται να το λεω!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Φλορα μου γι'αυτό είπα ροζ συννεφάκι...

Εγώ τυχαίνει να γνωρίζω αρκετούς νέους εκπαιδευτικούς και είναι μισοί μισοί σε θέμα νοοτροπίας...

Διαφημίσεις

Φιλη μου εκπαιδευτικός, 35 ετών, μου έλεγε οτι οι καθηγητές συνάδελφοί της (στην πλειοψηφία συνομήλικοί της και αυτό είναι το πιο λυπηρό) έβριζαν τους μαθητές διότι φτάσει Νοέμβριος μήνας και δεν είχαν κλείσει το σχολείο με κατάληψη!!!! Ειχαν λέει κανονίσει τις δουλειές τους ( γιατί κάθε χρόνο αυτή την εποχή το σχολείο κλείνει με κατάληψη) και οι μαθητές τους χάλαγαν το πρόγραμμα!!!!!

Δυστυχώς η νοοτροπία των Δημοσίων Υπαλλήλων (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και γενικα ο τρόπος λειτουργίας του Δημοσίου τομέα ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για την κατάντια αυτού του τόπου.

Φιλη μου εκπαιδευτικός, 35 ετών, μου έλεγε οτι οι καθηγητές συνάδελφοί της (στην πλειοψηφία συνομήλικοί της και αυτό είναι το πιο λυπηρό) έβριζαν τους μαθητές διότι φτάσει Νοέμβριος μήνας και δεν είχαν κλείσει το σχολείο με κατάληψη!!!! Ειχαν λέει κανονίσει τις δουλειές τους ( γιατί κάθε χρόνο αυτή την εποχή το σχολείο κλείνει με κατάληψη) και οι μαθητές τους χάλαγαν το πρόγραμμα!!!!!

Δυστυχώς η νοοτροπία των Δημοσίων Υπαλλήλων (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και γενικα ο τρόπος λειτουργίας του Δημοσίου τομέα ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για την κατάντια αυτού του τόπου.

αυτόι λουκομάμυ δεν είναι εκπαιδευτικοι ....

αυτόι είναι α΄τομα που πήγαν απλά στην σχολή αυτή γιατί δεν είχαν περάσει αλλού στις εισαγωγικές....

Δυστηχώς είναι έτσι..

Οπως τα λες είναι Kalamaraki. Το θέμα είναι οτι αυτοι οι άνθρωποι στελεχώνουν τα δημόσια σχολεία και οτι τελικά αυτή είναι η Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση που το κράτος προσφέρει στα παιδιά μας.

έχεις απόλυτο δίκιο.....

αλλά όταν είσαι νέος εκπαιδευτικός με όρεξη σε ρίχνει όλο αυτο....

σε κάνει να είσαι η μύγα μεσα στο γάλα....

είναι πολύ λίγες οι εξαιρέσεις

στα χρόνια που δουλευω....συναντάω μια εξαίρεση ανα σχολείο καθε χρονιά

και για όλα φταει κατά την γνώμη μου που δεν υπάρχει μια "σωστή" αξιολόγηση!

Εκτός από την θέσπιση αξιολόγησης αυτό που θα έπρεπε να καταργηθεί (κατά την γνώμη μου πάντα) είναι η μονιμότητα... Παντού... Έχω δει στο φόρουμ μας, άτομα που περιμένουν να διοριστούν σε δύο μήνες, πρώτα να ρωτούν τα δικαιώματα και τα προνόμια τους... Χωρίς να έχουν πάει στην δουλειά ακόμη!

Αλλά έτσι είναι στο δημόσιο! Μόνο δικαιώματα έχει ο εργαζόμενος καμία υποχρέωση!

Και όντως ακόμα και να θέλεις να ξεφύγεις από αυτή τη νοοτροπία, δεν σε αφήνουν κάτι τύπο σαν τον ΜΑΝΟ1 της ιστορίας μας.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς όμως σε μεγάλο ποσοστό φταίνε και οι γονείς. Όσο υπάρχουν γονείς που δεν μπορούν να ακούσουν παρατηρήσεις για τα "λουλούδια" τους, κατηγορώντας τον εκπαιδευτικό που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα ακόμα και για εμπάθεια (?) προς το παιδί, θα υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που κάνουν ξερά την δουλειά τους, απογοητευμένοι επειδή όποτε ήθελαν να βοηθήσουν τον γονέα σε σχέση με το παιδί βρήκαν τον μπελά τους...

Η αλήθεια είναι ότι με όση όρεξη και να ξεκινήσεις αυτό το λειτούργημα - επάγγελμα, το σίγουρο είναι ότι κάποιος θα σε απογοητεύσει... Είτε γονιός που σε ακυρώνει μόνο και μόνο επειδή εντόπισες κάποιο "προβληματάκι" στο παιδί του, είτε κάποιος Μάνος1..

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Εκτός από την θέσπιση αξιολόγησης αυτό που θα έπρεπε να καταργηθεί (κατά την γνώμη μου πάντα) είναι η μονιμότητα... Παντού... Έχω δει στο φόρουμ μας, άτομα που περιμένουν να διοριστούν σε δύο μήνες, πρώτα να ρωτούν τα δικαιώματα και τα προνόμια τους... Χωρίς να έχουν πάει στην δουλειά ακόμη!

Αλλά έτσι είναι στο δημόσιο! Μόνο δικαιώματα έχει ο εργαζόμενος καμία υποχρέωση!

Ετσι ακριβως Ελενη...συμφωνω απολυτα μαζι σου.Η μονιμοτητα στην Ελλαδα ειναι η αιτια για τα περισσοτερα προβληματα της χωρας.Και φυσικα εχει καταντησει το ονειρο καθε Ελληνα...πως θα βολευτει στο δημοσιο και πως θα βολεψει και τα παιδια του επισης.

Ελεος πια..ας δουλεψουμε και λιγο...δεν κανει κακο!

Διαφημίσεις

Και όντως ακόμα και να θέλεις να ξεφύγεις από αυτή τη νοοτροπία, δεν σε αφήνουν κάτι τύπο σαν τον ΜΑΝΟ1 της ιστορίας μας.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς όμως σε μεγάλο ποσοστό φταίνε και οι γονείς. Όσο υπάρχουν γονείς που δεν μπορούν να ακούσουν παρατηρήσεις για τα "λουλούδια" τους, κατηγορώντας τον εκπαιδευτικό που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα ακόμα και για εμπάθεια (?) προς το παιδί, θα υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που κάνουν ξερά την δουλειά τους, απογοητευμένοι επειδή όποτε ήθελαν να βοηθήσουν τον γονέα σε σχέση με το παιδί βρήκαν τον μπελά τους...

Η αλήθεια είναι ότι με όση όρεξη και να ξεκινήσεις αυτό το λειτούργημα - επάγγελμα, το σίγουρο είναι ότι κάποιος θα σε απογοητεύσει... Είτε γονιός που σε ακυρώνει μόνο και μόνο επειδή εντόπισες κάποιο "προβληματάκι" στο παιδί του, είτε κάποιος Μάνος1..

Πες τα βρε Ελενη!!!Συμφωνω κι εγω και επαυξανω!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Στα 10 χρόνια υπηρεσίας που δουλεύω μόνο λίγους δασκάλους (ημια συνάδελφος ήταν και η δασκάλα του γιου μου στην πρώτη τάξη) με αυτή τη νοοτροπία έχω συναντήσει. Ισως "φταίει" που δουλευω σε μικρά σχολεία ή στο δημοτικό είναι αλλιώς τα πράγματα..

Εκείνη τη χρονιά όμως που το παιδί μου δεινοπαθούσε κατάλαβα πόσο κακό μπορεί να κάνει ένας δάσκαλος. Μακάρι να μη φτάσω πότε σε αυτό το σημείο...

χα χα χα .σωστος ο μανος1.23 δεκεμβριου ειναι γιορτη!αλλοι ξεσκιζονται (πωλητριες,μαγαζια κλπ).....αλλα για τον μανος1 ειναι γιορτη.τελος!!(οπως λεει κι ο ιδιος)δε μου κανει καμια εντυπωση!η κουμπαρα μου ειναι καθηγητρια.υπαρχουν πολυ χειροτερα.παντως ειναι για γελια η κατασταση!:)

συγνώμη αλλα δεν πάνε ολοι αυτοι οι Μανοι1 2,3,4 κλπ στο γερο διάολο!!!!! αντε γιατι εχω αγχωθεί που εχω αγχωθει με την ιδέα οτι το παιδί μου στα 6 του αντι να κάθετε να παιζει θα πρεπει μεχρι τις 7μμ να είναι καθησμένο σε μια καρέκλα δεν θα αντέξω και σητν ιδεά του ωχαδερφικού κοπρο-μακακα!!!! Ελεος πια με τους άχρηστους!!!!

Πάντως στο δικό μας σχολείο πήγαν κανονικά με τσάντες. Τους παρέδωσε τις εργασίες των Χριστουγέννων και τηρήθηκε κανονικά το ωράριο. Βέβαια το κλίμα ήταν γιορτινό και έγινε και η γιορτή αλλά το σημαντικό είναι ότι από τους δασκάλους μας δεν θεωρήθηκε η σημερινή μέρα αργία. :)

Κι εγώ χθες βράδυ που βρέθηκα με συγγενείς μου εκπαιδευτικούς και τους ρώτησα μου είπαν ότι σήμερα δουλεύουν κανονικά. Ο ξάδελφός μου δουλεύει στο κανονικό ωράριο και το μάθημα θα γινόταν κανονικά, η γυναίκα του είναι στο ολοήμερο και μου είπε κι αυτή τα ίδια.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί "Μάνοι", ούτε ένας ούτε δύο και όχι μόνο στο χώρο των εκπαιδευτικών αλλά σε όλο το δημόσιο.

Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και έχω τρεις μέρες συνεχόμενες που λαμβάνω συγχαρητήρια από τους πολίτες, επειδή κάνω το αυτονόητο, δηλ. τη δουλειά μου και γιατί προσπαθώ να εξυπηρετήσω τον απλό πολίτη. Μου έκανε φοβερή εντύπωση, γιατί δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι εξαιρετικό αλλά κάποιος πολίτης μου εξήγησε ότι η πλειονοτητα των δημοσίων υπαλλήλων φέρονται άσχημα, ειρωνικά, βαριούνται, απαξιώνουν και κάνουν τον πολίτη μπαλάκι. Ίσως, επειδή δούλεψα πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και, για να μπω στο δημόσιο, έφτυσα αίμα στην κυριολεξία, οπότε είμαι σε θέση να εκτιμώ τη δουλειά μου και να συμπεριφέρομαι και να ενεργώ όπως αρμόζει σε κάθε δημόσιο λειτουργό.

5f27b8bd0c.png