Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βγάλ'το έξω, βρε!

Recommended Posts

Σήμερα κλήθηκα να αντιμετωπίσω μία καινούργια κατάσταση για εμάς. Στην αρχή το πήρα στο χαβαλέ, μετά άρχισα να φοβάμαι λιγάκι, μετά πάλι γέλαγα.

Λοιπόν, τα παιδιά μου δεν είναι ιδιαίτερα καλόφαγα. Πολλές φορές χάνουμε γεύματα μέσα στην ημέρα γιατί απλά δε θέλουν να φάνε. Αλλά πάντα μέχρι τώρα αν δε θέλανε να φάνε, απλά δεν το βάζανε στο στόμα τους. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι, που η μία σουσουράδα μου στην αρχή δε θέλει να φάει και μου σουφρώνει τα χειλάκια και κάνει γκριμάτσες. Δεν την πιέζω, της τραγουδάω, την κάνω να γελάσει, της κάνω παιχνίδια μέχρι που ανόρεκτα παίρνει την πρώτη κουταλιά κι εγώ θριαμβολογώ. Τρομάρα μου.

Τρώει 5-6 κουταλιές, μέχρι που κάποια στιγμή σταματάει πάλι να τρώει. Της κάνω το γνωστό "πάει ο λαγός να πιει νερό" κι ενώ γελάει... δεν ανοίγει το στόμα. Πάω να της δώσω νερό... δεν ανοίγει το στόμα. Σκέφτομαι ότι αυτό είναι πολύ ύποπτο, κάνω ό,τι παλαβομάρα μου κατέβει για να γελάσει δυνατά, να ανοίξει επιτέλους το στόμα της και να δω ότι, ναι, όντως, έχει κρατημένη τροφή μέσα η άτιμη την οποία α) αρνείται να φάει και β) αρνείται να βγάλει.

Γελάω. Δεν μου το έχουν ξανακάνει. Έχει την πλακα του να τη βλέπω να προσπαθεί να με κοροϊδέψει ότι όλα είναι τέλεια κι εκείνη να είναι ακόμα μπουκωμένη. Μετά βάζω στο μυαλό μου εικόνες να τη βάζω στο κρεβάτι και να πνίγεται, να φεύγει αυτή η μάζα φαγητού που έχει δημιουργήσει στον ουρανίσκο της και να φράζει το λαιμό της, να μην μπορεί να αναπνεύσει κι εγώ να παίρνω τηλέφωνα τα ασθενοφόρα, να τη γυρνάμε ανάποδα και να την τινάζουμε όπως οι νοικοκυρές τινάζουν τα χαλιά με τον κόπανο (ναι, η αλήθεια είναι ότι η φαντασία μου τρέχει άμα την αφήσω ελεύθερη). Μου ρίχνω μια νοερή σφαλιάρα και ξαναγελάω καθώς κάνει σκερτσα στον πατέρα της που προσπαθεί μάταια να της δώσει νερό.. με το στόμα πάντα κλειστό. Κι εκείνος με το πιο απελπισμένο ύφος να την εκλιπαρεί: "Βγάλ'το έξω, βρε. Βγάλ'το έξω"

Και ρωτάω εγώ τώρα εσάς τις υπόλοιπες μανούλες που ενδεχομένως να την έχετε ξαναδεί αυτή τη σκηνή... τι στο καλό κάνουμε σ'αυτή την περίπτωση; Γιατί, ειλικρινά, μέχρι και τη μύτη σκέφτηκα να της κλείσω για ν'ανοίξει το στόμα. Εκτός αν είναι τόσο πεισματάρα που τό'χει σε καλύτερο να σκάσει.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

η αληθεια καλο ειναι να ειμαστε προετοιμασμενες για ολα,γιατι με μικρα παιδια ολο και κατι μας συμβαινει και πρεπει να ξερουμε πως να αντιδρασουμε.σε μια παρομοια κατασταση βρεθηκε η αδελφη μου με την κορη της 2 χρονων τοτε.αυτο που της ηρθε στο μυαλο και εκανε ευτυχως ηταν το εξης.την ξαπλωσε μπρουμητα στο ποδι της και το κεφαλι ηταν πιο κατω απο το υπολοιπο σωμα της.τις εκανε [η αληθεια ειναι πιο εντονα]σαν μασαζ στην πλατη και αυτο που της ειχε κολησει πεταχτηκε απεναντι.βεβαια ολα αυτα μεσα σε εναν πανικο αλλα ευτηχως που εδειξε ψυχραιμια και πηγαν ολα καλα.παντως ελπιζω να μην χρειαστει ποτε να φτασουμε σε τετοιο σημειο

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

μην πιέζεις το παιδί να φάει. αν πεινάσει θα φάει. ενα παιδί που εχει φαγητό, δε θα μείνει ποτέ νηστικό.

Αχ βρε ismeni και πως να αφήσεις ενα σκασμένο δίχρονο που συνεχώς τραβάει την κατρακύλα στα κιλά και πέφτει κάτω με ίωσεις συνέχεια νηστικό??Αν ήταν δυνατόν να μείνει νηστική όλη μέρα χωρίς κάν νερό θα το απολάμβανε.

Διαφημίσεις

Σήμερα κλήθηκα να αντιμετωπίσω μία καινούργια κατάσταση για εμάς. Στην αρχή το πήρα στο χαβαλέ, μετά άρχισα να φοβάμαι λιγάκι, μετά πάλι γέλαγα.

: "Βγάλ'το έξω, βρε. Βγάλ'το έξω"

Και ρωτάω εγώ τώρα εσάς τις υπόλοιπες μανούλες που ενδεχομένως να την έχετε ξαναδεί αυτή τη σκηνή... τι στο καλό κάνουμε σ'αυτή την περίπτωση; Γιατί, ειλικρινά, μέχρι και τη μύτη σκέφτηκα να της κλείσω για ν'ανοίξει το στόμα. Εκτός αν είναι τόσο πεισματάρα που τό'χει σε καλύτερο να σκάσει.

Μη προσπαθήσεις να τις κλείσεις την μύτη γιατί εγώ δεν την ακουμπούσα κανονικά απλά να την τρομοκρατήσω πήγα και τελικά έκανε εμετο

Αχ βρε ismeni και πως να αφήσεις ενα σκασμένο δίχρονο που συνεχώς τραβάει την κατρακύλα στα κιλά και πέφτει κάτω με ίωσεις συνέχεια νηστικό??Αν ήταν δυνατόν να μείνει νηστική όλη μέρα χωρίς κάν νερό θα το απολάμβανε.

δεν μπορεί... κάποια στιγμή θα φάει! ισως αντιδράει στην πίεση. αν μείνει ελεύθερη...θα το ζητήσει μόνη της.

age.png

μην πιέζεις το παιδί να φάει. αν πεινάσει θα φάει. ενα παιδί που εχει φαγητό, δε θα μείνει ποτέ νηστικό.

Στην θεωρία καλά ακούγεται, στην πράξη όμως...

Το δοκίμασα στον μεγάλο μου γιο που δεν είναι fan του φαγητού και απλά δεν ζητούσε ποτέ να φάει. Και όταν τελικά έπαιρνε μόνος του να φάει, αυτό ήταν μερέντα με το κουτάλι ή δημητριακά ΜΟΝΟ. Γίνεται? Δεν γίνεται.....:wink:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Πρώτον για τα παιδάκια που δεν τρώνε ελεγα και εγω το "αστο και οταν πεινάσει τι θα κανει θα φάει"

Αμ δε!!! η κολητή της κόρης μου είναι ενα τετοια παιδί. Λοιπον ειδαν και αποδείδαν οι γονείς και την αφήσαν 3 ημέρες σχεδόν νηστική (μονο ενα ποτήρι γαλα επειν την ημέρα). Αποτέλεσμα???? την 3η ημέρα λιποθήμησε και ετρεχαν στο Παίδων με ορούς κλπ.

Εκτοτε κατανοώ απολυτα τους γονείς που κατεβαζουν ολοκληρη πολυκατοικία για να φαει το βλαστάρι τους

Τωρα αυτα τα χαριτωμένα με την μπουκιά στο στομα μέχρι να ...σαπισσει τα εκανε και το βλασταρακι μου. Ετρωγε το μεσημέρι κρεατοχορτόσουπα και κατα τις 7 το απογευμα αφου είχε ρίξει και εναν υπνάκο ξαφνηκα ερχόταν και σου εφτυνε μια κοματαρα κρέας ΝΑ!!!!

Εγκεφαλικό εγω!!!!! Μια δυο δέκα εγινα μια κακιά μάνα που δεν παει πιο κακιά: μολις τελειώναμε το φαϊ περιμενα κανενα 5λεπτο 10λεπτο και αρχίζαμε τις βιαιοπραγίες: ζουμπαγα να ανόιξει το στόμα και εβαζα κατι φωνές που με ακούγαν 3 τετραγωνα και εβγαζα μόνη μου το φαϊ.

Μετα απο 3 ημέρες τις ελεγα "κανε φτού γιατι αλλιώς" και το έφτυνε μια χαρα ή ανοιγε το στόμα της.

Τωρα θα μου πεις καλά έκανες???? οχι καλα δεν έκανα αλλα καλύτερα κακιά μαμα παρα μαυροφορεμένη μαμα!!!!! (Παναγία μου και μακριά απο όλους)

Βεβαια ισως η μικρουλα σου επειδη γέλασες το εχει πάρει οτι είναι αστεία. Αν απλώς δεν γελάς και δεν δίενις καμία σημασία ίσως το φτύσει!!!

Αυτή η σελίδα ίσως να σε βοηθήσει για το τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που (μακριά από εμάς) http://www.ghsitia.gr/first_aid9.html

ή http://mamalydia.wordpress.com/2008/05/14/cpr/

Νομίζω ότι υπάρχει και βιβλίο με θέμα τις πρώτες βοήθειες σε παιδιά αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες να ψάξω να το βρω.

Εμείς έχουμε το αντίθετο δεν κρατάει ποτέ φαγητό στο στόμα αν δεν το θέλει το φτύνει, βάζει όμως και κρατάει στο στόμα διάφορα που μπορεί να βρει και να αρπάξει. :?:? Συνήθως της προσφέρω κάτι που τις αρέσει πολύ και το φτύνει……. π.χ σήμερα το πρωί κατάφερε να αρπάξει (κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια μου) το καπάκι από το μπουκαλάκι με φυσιολογικό ορό (αυτό το μικρό) και να το βάλει στο στόμα της σε χρόνο dt, της ζήτησα να το βγάλει αλλά δεν….. οπότε της λέω αν το βγάλεις θα σου δώσω μπισκότο, κάτι που της δίνω σπάνια, οπότε το έφτυσε αμέσως:? (εκτός από φαγώσιμο της προσφέρω κάτι που συνήθως δεν την αφήνω να πιάσει) .

Ούτε η δικιά μου είναι καλοφαγού, τρώει αλλά με τα χίλια βάσανα κάνοντας τον παλιάτσο. Μέχρι που πήρα πρέφα ότι από αντίδραση όταν της πρόσφερα φαγητό δεν το δεχόταν, το νέο κόλπο είναι να βάζω το φαγητό πάνω στο τραπέζι φροντίζοντας να το δει ή να τρώω εγώ ή ο πατέρας της κάτι που θέλουμε να φάει χωρίς να της προσφέρουμε……… (τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει ένα πράγμα):P:p μπορεί να ακούγετε κάπως άλλα στην δική μας περίπτωση πιάνει, μόλις μας δει να τρώμε αρχίζει τα μαμ μαμ και ζητάει μόνη της

Διαφημίσεις

η μπεμπα ειναι 9 μηνων και εχει κανα μηνα και παραπανω που οταν δεν θελει σφραγιζει το στομα κ δεν περναει με τιποτα το κουταλι μεσα.η πλακα ειναι οτι ακομα κ με τα αστεια που της κανω γελαει με το στομα κλειστο!δεν ετυχε να το κρατησει η δεν το καταλαβα αλλα συμβαινει σε πολλα παιδια. στην χειροτερη δωσε μικρες κουταλιες που κ να τις αφησει στο στομα να το καταπιει ευκολα χωρις να το καταλαβει

AGE αυτα τα βιντεο ηταν πολυ κατατοπιστηκα. Εμενα ο δικος μου για ενα διαστημα την κρατουσε την τροφη για πολυ ωρα στο στομα (αλεσμενη βεβαια) και μετα απο πολυυυυυυυ ωρα την καταπινε. Ηταν μια φαση η οποια περασε.

Πιστευω οτι καλο θα ητανε να μην της δειχνετε οτι πανικοβαλεστε οταν το κανει αυτο γιατι αυτη πιο πολυ το διασκεδαζει παρα φοβαται..

Κι εγώ ήμουν κακόφαγη μικρή, κοιμόμουν και ξύπναγα με τη μπουκιά στο στόμα.

Είναί ομως αγχωτικό να το αντιμετωπίζεις ως μαμά... αν μου συμβεί με τον μικρό μου, δεν ξέρω τι θα κάνω...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Κι εγώ ήμουν κακόφαγη μικρή, κοιμόμουν και ξύπναγα με τη μπουκιά στο στόμα.

Είναί ομως αγχωτικό να το αντιμετωπίζεις ως μαμά... αν μου συμβεί με τον μικρό μου, δεν ξέρω τι θα κάνω...

Ασε εγω να δεις ποσες φορες ειχα κοιμηθει με φαγητο στο στομα, μια φορα δε με κουκουτσι απο ελια :shock::shock:

Και η δικη μου ειναι κακοφαγη αλλα ευτυχως δεν το κραταει στο στομα, αν δεν της αρεσει κατι θα το φτυσει αμεσως... Κανει δε και το αλλο ωραιο, θελει να πιει νερο και φτυνει τη μπουκια απο το στομα :rolleyes::rolleyes:

Παντως τωρα τελευταια τρωει καπως με το να της λεμε οτι θα φαμε εμεις γρηγοροτερα το φαγητο μας και θα την περασουμε ή οτι θα φαμε και το δικο της πιατο, το παιρνει και αυτη ανταγωνιστικα και κατι γινεται στο τελος :lol::lol:

καλα τωρα ειδα οτι το ερωτημα ειναι τι κανεις αν δεν τρωει:roll::rolleyes:αυτα παθαινεις αν γραφεις με τα παιδια στα ποδια:lol::lol:

και εγω ειμαι της γνωμης να μην πιεζεις το παιδι να φαει.εγω ημουν παντα ενα αδυνατο παιδι οταν η μητερα μου ρωταγε τον παιδιατρο τι να κανει,της ελεγε να μη με πιεζει αφου μεγαλωνα κανονικα.το παιδι ελεγε δεν κανει διαιτα απλα τρωει οσο θελει.μηπως δεν μεγαλωσα;ασε που εφτασε ο καιρος που μου πεταξε και μια σποντα η μητερα μου να χασω 3 κιλα:cry:

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τις απαντήσεις σας. Τελικά η δικιά μας η τσούπρα κάποια στιγμή την έφαγε το έφαγε το φαγητό που κράταγε στο στόμα. Πού να κάνει να το βγάλει. Αλλά είχα πεισμώσει τόσο πολύ, που ενώ δεν της φώναζα ή τη μάλωνα, απλά δεν την έβγαζα από το καρεκλάκι του φαγητού, κι ας ζήλευε που έβλεπε την αδερφή της να έχει πάει στο δωμάτιο για νάνι. Απλά της είπα αρκετές φορές ότι αν δε βγάλει το φαγητό από το στόμα, δε θα πάει να ξαπλώσει στο κρεβάτι της (τώρα τι κατάλαβε 16 μηνών παιδί, ο Θεός και η ψυχή της :roll: ).

Όσο για τα παιδάκια που δεν τρώνε, ναι, όντως είναι χειρότερο αν τα πιέσουμε, όσο και αν μας εκνευρίζει ή μας στεναχωρεί να τα βλέπουμε να αρνούνται να φάνε και ας μετράς τα κόκκαλά τους :?

AGE, σ'ευχαριστώ πολυ για τα link. Τα είδα, και αν και ένιωσα αρκετά άβολα και τους σφυγμούς μου να αυξάνουν, παρ'όλα αυτά αναγνωρίζω τη σπουδαιότητα της γνώσης πρώτων βοηθειών και ας ελπίσουμε οτι θα είναι πραγματικά αχρείαστες σε όλες μας.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Τarshou μου τωρα ειδα το θεμα που ανοιξες,το εχει η μερα βλεπω να φρικαρουμε.

Πριν 3 μηνες τα ιδια μου εκανε και η δικια μου,προς το παρων το κοψαμε αλλα ποιος ξερει τι μας περιμενει αυριο.Αυτα δεν ειναι παιδια ΝΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ.

Tarshou σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις ειναι να αδιαφορήσεις την ώρα που το κάνει. Το κάνει για να τραβήξει την προσοχή σου. Και εγώ αυτό κάνω. Τα έκοψα τα τρελλά καραγκιοζηλίκια.

Το δικό μου πρόβλημα είναι γνωστο στο φόρουμ με τον μικρό μου που πρέπει να κάνω τον καραγκιόζη για να φάει. Τελικά με youtube και ζουζούνια -mazzo & the zoo τα καταφέρνουμε! (να είστε καλά κορίτσια με τις συμβουλές σας!) Σώθηκα σου λέω.Εντάξει μερικές φορές κάνει ότι και καλά δεν θέλει αλλα αλλάζω τραγουδάκι και έτσι το παλεύουμε. Όταν αρνείται πεισματατικά, διακόπτω το τραγουδάκι και του λέω όταν είσαι έτοιμος να φάς τότε θα την ανόιξω πάλι, και μετά από λίγο αφού τον έχω αφήσει μόνο του, αρχίζει να τρώει. Δοκίμασε το αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη, θα χαζέψει και ίσως το καταπίνει ασυναίσθητα όπως ο δικός μου.

Μην την κάνεις να γελάει γιατί εμενα ο δικός μου 2 φορές έκανε εμετό από τα γέλια την ώρα του φαγητού. Είναι επικίνδυνο. Αδιαφορία δείξε.

Κάποια μανούλα που δεν έχει περάσει από τη θέση αυτή, φυσικό είναι να δώσει μια τέτοια συμβουλή. Όταν έχεις ένα πολύ αδύνατο παιδί όμως όχι μόνο θα το πιέσεις αλλά θα κάνεις ότι σου κατέβει στο μυαλό προκειμένου να φάει. Εγώ αν δεν πίεζα τον δικό μου να φάει, θα είχε μείνει μισός από ότι είναι τώρα.Και φαντάσου ότι είναι 21 μηνών και μόνο 10.600!

Κάθε μανούλα ξέρει πόσο πρέπει να το πιέσει, γιατί τα περισσότερα παιδάκια δεν τρώνε από αντίδραση όχι επειδή δεν πεινάνε.

χμ!! χωρις να θελω να σε τρομαξω αυτο το εκοψα οταν η κορη μου κοντεψε να πνιγει και εγω εγινα μπλε απο το φοβο μου....προτιμω να μεινει νηστικη παρα να μου παθει κατι απο πνιγμο.!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Απλά της είπα αρκετές φορές ότι αν δε βγάλει το φαγητό από το στόμα, δε θα πάει να ξαπλώσει στο κρεβάτι της (τώρα τι κατάλαβε 16 μηνών παιδί, ο Θεός και η ψυχή της :roll: ).

Σίγουρα το κατάλαβε, καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από όσα νομιζουμε. Και βοηθά πολύ αυτό αν το χρησιμοποιήσεις. Πχ. δεν της λες απλά βγάλε το φαγητό από το στόμα, αλλά της εξηγείς ήρεμα γιατί πρέπει να το κάνει και τι κυρώσεις θα έχει αν δεν το κάνει. Αυτό που εκανες δηλαδή. Τα πιάνουν όλα και όταν τους εξηγείς κάποια πράγματα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες συμμόρφωσης. Τουλάχιστον στην δική μου αυτό έχω παρατηρήσει.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Κάθε μανούλα ξέρει πόσο πρέπει να το πιέσει, γιατί τα περισσότερα παιδάκια δεν τρώνε από αντίδραση όχι επειδή δεν πεινάνε.

δυστυχώς... πολλές μανούλες, όπως και γιαγιάδες, δεν ξέρουν πόσο να πιέσουν τα παιδιά για να φάνε. γι' αυτό κάποια οταν γυρνάνε από "το χωριό" ειναι 10 κιλά παχύτερα. γι' αυτό η παιδική παχυσαρκία, η παιδική χωληστερίνη και το ζάχαρο εχει πάει στα ύψη τα τελευταία χρόνια!

δυστυχώς υπάρχουν μαμάδες που απαιτούν από τα παιδιά τους να φάνε την ποσότητα που τρώνε εκείνες.

δυστυχώς υπάρχουν παπουδο-γιαγιάδες που δίνουν καθημερινά στα παιδιά 1 μπουκάλι κοκα κολα για να τα ευαχριστήσουνε.

δεν μιάω γαι την πλειοψηφία, για να μην παρεξηγηθώ... μιλάω για ενα σεβαστό ποσοστό στην ελληνική κοινωνία.

οι περιπτώσεις που αναφέρω δεν μετριούνται στα δάχτυλα του χεριού, είανι πολλές περισσότερες.

age.png

Εντάξει, σίγουρα υπάρχουν και οι ακρότητες. Όπως οι γιαγιάδες που κυνηγάνε στους δρόμους (κυριολεκτικά στους δρόμους) τα πιτσιρίκια πάνω σ'ένα ποδήλατο, κι αυτές από πίσω μ'ένα πιάτο κι ένα πηρούνι να φωνάζουν σαν τις τρελές "Νικολάκη, έλα, τη μπουκιά σου γιατί δε θα μεγαλώσεις". Και βλέπεις ένα Νικολάκη να είναι σκέτος Νικόλαρος και σού'ρχεται να γελάσεις.

Αλλά να είναι το παιδί σου αδύνατο και να μην τρώει κιόλας, όσο κι αν λες ότι μια χαρά μεγαλώνει και αν πεινάσει, θα φάει, δε σε καθησυχάζει πάντα. Προσωπική εμπειρία, επειδή δε μου έτρωγε, την άφηνα νηστική, χωρίς να της δώσω γάλα, ας πούμε, που ήξερα ότι θα το πιει. Έλεγα κι εγώ αυτό, που θα πάει, θα πεινάσει, θα το φάει το ρημάδι το φαγητό τελικά. Έμενε 12/ωρα νηστική χωρίς καν να διαμαρτυρηθεί. Για πόσο καιρό μπορείς να το κάνεις αυτό χωρίς ν'αρχίσεις να ανησυχείς; Παιδί με παιδί έχει διαφορές. Αλλά καλό είναι, γενικά, να μένουμε μακριά από υπερβολές.

wyaMp2.pngcEVCp2.png