Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ!!!!

Recommended Posts

χθες πήρα τα αποτελέσματα του τριπλού. δεν ήταν καλά. για σύνδρομο down 1/210, για ηλικία 1/650 και για άλλες βλάβες 1/440. έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. ο γιατρός μου είναι θετικός γιατί η αυχενική μου ήταν καλή. την τρίτη πάω για αμνιο και τρέμω στην ιδέα της εξέτασης (για τους έστω και ελάχιστους κινδύνους που εγκυμονεί) αλλά κυρίως για τα αποτελέσματα. απο χθες το μυαλό μου πάει όλο στο κακό. θυμάμαι ότι όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος, δεν το περίμενα με τίποτα, πάγωσα και σταδιακά άρχισα να συμφιλιώνομαι με την ιδέα ότι είμαι και πάλι έγκυος (έχω ενα αγγελούδι 1,5 ετους). αισθάνομαι οτι τιμωρούμαι για την στάση που κράτησα οταν το έμαθα και αυτό με πληγώνει περισσότερο. υπάρχει καμια κοπέλα που έκανε άμνιο μετά από τριπλό; είχε καλά αποτελέσματα; προσπαθώ να προετοιμάσω τον εαυτο μου για τα χειρότερα αλλά με πιανει το παράπονο. η εξέταση πως είναι;

Διαφημίσεις

Καλημέρα Σοφάκι, εγώ δεν έχω τέτοια εμπειρία σου απαντώ όμως για να σου ευχηθώ καλά αποτελέσματα και να σου πω να μην νοιώθεις ότι τιμωρήσε. Λογική και φυσιολογική είναι η αντίδραση σου στο άκουσμα μιας απροσμενης εγκυμοσύνης. Επέλεξες όμως να την προχωρήσεις και αυτό τα λέει όλα, μην σκέφτεσαι έτσι.

μην αισθανεσαι ενοχες κουκλα μου και εγω εμεινα εγκυος το γιο μου χωρις να ειναι προγραμματισμενη η εγκυμοσυνη και επαθα σοκ απογοητευσης και θυμου! σιγα σιγα συνηλθα και αποφασισα αυτο το παιδι οτι πρεπει να ερθει στον κοσμο αφου ετσι ηθελε ο θεος. πηγαν ολα μια χαρα και ειναι η καλυτερη αποφαση που εχω παρει εως τωρα στη ζωη μου!! μια χαρα θα ειναι το μωρο σου ειμαι σιγουρη. μην ανησυχεις ολα θα πανε καλα θα δεις, μην κανεις αρνητικες σκεψεις και μην τιμωρεις τον εαυτο σου με τυψεις. τι θα πει δηλαδη? εσυ δεν εισαι αυτη που αποφασισες να το φερεις στον κοσμο τελικα?? γιατι να πρεπει να τιμωρηθεις για την αρχικη σου σταση και οχι να επιβραβευτεις για την αποφαση σου την τελικη??περιμενουμε νεα σου τα οποια ειμαι πεπεισμενη οτι θα ειναι χαρμοσυνα!!!!!!!!!!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

τα μονα σιγουρα αποτελεσματα ειναι της αμνιοπαρακεντησης, ολα τα υπολοιπα ειναι απλα στατιστικα...μην αγχωνεσαι καθολου...ολα καλα θα πανε!!!με το καλο το μωρακι σου!!!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

καλημερα Σοφακι!!κι εμενα στο πρωτο μου παιδακι τα αποτελεσματα ηταν πολυ χαλια..δε θυμαμαι ακριβως νουμερα να σου πω αλλα περιμενα σε σχεση με την ηλικια μου (19) περιμενα να μην εχω καμια πιθανοτητα..αλλα μονο εγω αγχωνομουν και δε μπορουσα να ηρεμησω..η γιατρος μου σχεδον δεν εδωσε σημασια και μου ελεγε οπως ειπε και η beloved πως ολα αυτα ειναι στατιστικα...μην ανησυχεις κουκλα μου ολα καλα θα σου πανε!κοιτα να μη σε βλεπει στεναχωρημενη το παιδακι σου και στεναχωριεται κι αυτο!!

Διαφημίσεις

εγω με ο 1/105 να παω να αυτοκτονησω κατευθειαν ε?

κατσε να βγουν τα αποτελεσματα αν και τα δικα σου ειναι πολυ καλα και απορω γιατι σε αγχωσαν τοο πολυ...

κορίτσια σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και τις ευχές σας. θα είναι ένα δύσκολο σαβ/κο γιατί δεν περνάει λεπτο που να μην το σκέφτομαι. όλοι προσπαθούν να μου δώσουν κουράγιο αλλά μέχρι να κάνω την εξέταση και να βγουν τα αποτελέσματα (την άλλη παρασκευή) ΘΑ ΣΚΑΣΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ε οχι και να σκασεις!!εγω αυτο το αγχος το ειχα μεχρι που γεννησα!!θα ξαναπω!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ!!μη στξριζομαστε στις στατιστικες λοιπον!σου ειπα η γιατρος μου δεν εδωσε σημασια μεχρι που αναρτιομουν αφου δε δινουν σημασια τι μας βαζουν και κανουμε τετοιες εξετασεις!!μεχρι εκει εφτασα!!και τωρα που το σκεφτομαι και στην τωρινη μου εγκυμοσυνη τα αποτελεσματα ειναι παραπλησια με τα δικα σου(παλι δε θυμαμαι να σου πω αριθμους) και μολις εκανα λογο στη γιατρο πως μηπως δεν ειναι παλι καλα ειδα πως με κοιτουσε περιεργα και το εκοψα κατευθειαν...γι αυτο μην ανησυχεις καλη μου!!κοιτα να ξεκουραστεις το σαββατοκυριακο!!και μη σκεφτεσαι αρνητικα!μετα θα λες τζαμπα εχανα τις ωρες μου και χαλιομουνα!κι εγω τα ιδια εκανα και με βλεπαν ολοι με κατι μουτρα ως κατω και χαλουσε και η δικη τους διαθεση!!

Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι κοπέλα μου, με το να αγχώνεσαι μόνο κακό κάνεις, δεν αλλάζεις κάτι, ούτως η άλλως όπως είπαμε τα αποτελέσματα αυτά έχουν να κάνουν με στατιστικές!! Κάτσε και απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου και μην ανησυχείς για τίποτα!

Μην απογοητεύεσαι καθόλου και κράτα γενικά θετική στάση. Η καλή ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Θα σου πω μόνο ότι ο γιατρός μου λέει ότι η μοναδική εξέταση που είναι η πιο βάσιμη και σημαντική σε όλη την εγκυμοσύνη είναι η αυχενική. Τα άλλα είναι όντως στατιστικά.

Και το άλλο: Φίλη μου με αποτέλεσμα 1προς80 έκανε αμνιο, και σήμερα έχει τον γιόκα της ο οποιος είναι υγιέστατος!! Κι αυτή πέρασε αγχωμένη μία εγκυμοσύνη για το τίποτα τελικά. α! και με πολύ καλή αυχενική... Απλά ήταν 35 χρονών, καπνίστρια... ίσως γι'αυτά να μην της βγήκαν καλά τα αλφα τεστ... Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, θα πάρεις μια χαρά αποτελέσματα και θα ξεαγχωθείς!!!

Διαφημίσεις

Σοφία μου εμένα ο γιατρός μου δεν μουέκανε καν αυτήν την εξέταση. Απο τη στιγμή που η αυχενική μου ήταν εντάξει δεν μέ έβαλε στη διαδικασία αυτη. Βέβαια ο κάθε γιατρός έχει το σύστημα του αλλά όπως και να έχει μην αγχώνεσαι γιατί έτσι βλάπτεις το μωράκι σου, έχε στο νου συο την αυχενική που όλα ήταν ΟΚ και καλη επιτυχία στην εξέταση σου.

Και επεδη προσφατα είχα μια συζήτηση με μανουλες από το φόρουμ σε μια επίσκεψή μου στην Αθήνα, μου είπαν ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να βγαίνουν ¨επίτηδες¨ :confused: εξετασεις αρνητικες με αποτέλεσμα να ωθουνται οι μέλλοντες γονείς σε άλλες πιο επικερδής εξετάσεις όπως αυχενική, λήψη τροφοβλάστης κ.λ.π. Μήπως να έκανες μια επαναληπτική εξέταση σε άλλο εργαστήριο πριν προβείς στην αυχενικη?? Λεω εγώ τωρα.....χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω...:rolleyes:

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Sofaki μην στεναχωριεσαι κοριτσαρα μου. Εγω πριν 3 βδομαδες εκανα την αυχενικη οπου τα αποτελεσματα λογω αυξημενου αυχενικου υγρου,ηλικιας,καπνισματος κλπ ηταν πολυ χαμηλοτερα απο τα δικα σου(1/94 και 1/193) και κοντευα να σκασω.. ο γιατρος μου προτεινε την ληψη τροφοβλαστης που ειναι ιδια με την αμνιοπαρακεντιση απλα γινεται πιο νωρις .Με ειδε οτι δεν θα αντεξω αλλες 5 εβδομαδες και εαν και εχει μεγαλυτερη πιθανοτητα αποβολης εκανα την ληψη.Λοιπον η διαδικασια εαν πας σε καλο γιατρο δεν ειναι τιποτα ουτε ποναει κραταει το πολυ 5 -8 λεπτακια θελει να εισαι ηρεμη και να μην κουνιεσαι. Τα αποτελεσματα ηταν αρνητικα για ολα και εμαθα και το φυλο ... Πηγαινε στο τοπικ αγχος στο 1ο Τριμηνο να δεις τι ελεγα και γω και ποσο τα κοριτσια με στηριξανε...Σε καταλαβαινω οσο δεν φανταζεσαι ...Προσπαθησε να ξεχαστεις να κανεις πραγματα το ΣΚ και να σκεφτεσαι οτι δεν ειναι τιποτα οτι το κανεις για να μαθεις το φυλο του μωρου σου. Εξαλλου τα νουμερα σου δεν ειναι χαλια ειναι πανω απο το οριο οποτε νομιζω τζαμπα στεναχωριεσαι.Εδω ειμαστε εμεις να σου κραταμε παρεουλα το Σκ και να πανηγυρισουμε ολες μαζι για αλλη μια φορα τα καλα σου νεα..

Και επεδη προσφατα είχα μια συζήτηση με μανουλες από το φόρουμ σε μια επίσκεψή μου στην Αθήνα, μου είπαν ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να βγαίνουν ¨επίτηδες¨ :confused: εξετασεις αρνητικες με αποτέλεσμα να ωθουνται οι μέλλοντες γονείς σε άλλες πιο επικερδής εξετάσεις όπως αυχενική, λήψη τροφοβλάστης κ.λ.π. Μήπως να έκανες μια επαναληπτική εξέταση σε άλλο εργαστήριο πριν προβείς στην αυχενικη?? Λεω εγώ τωρα.....χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω...:rolleyes:

αν έχουν φτάσει σε σημείο να νοθεύουν τα αποτελέσματα για να παίρνουνε λεφτά, το κρίμα στον λαιμό τους!!!!!!!!!!!! θα το βρούνε κάποτε μπροστά τους!!!!!!!!

Λοιπον η διαδικασια εαν πας σε καλο γιατρο δεν ειναι τιποτα ουτε ποναει κραταει το πολυ 5 -8 λεπτακια θελει να εισαι ηρεμη και να μην κουνιεσαι.

την εξέταση θα μου την κάνει ο ίδιος ο γιατρός μου. του έχω εμπιστοσύνη απλά γνωστή που έκανε την εξέταση πρόσφατα είπε οτι πόνεσε και φοβάμαι την αντίδραση μου εκείνη την ώρα.

Εδω ειμαστε εμεις να σου κραταμε παρεουλα το Σκ και να πανηγυρισουμε ολες μαζι για αλλη μια φορα τα καλα σου νεα..

δυστυχώς δεν έχω pc και ιντερνετ στο σπίτι αλλά μόνο στο γραφείο οποτε δεν θα μπορέσω να μπω σ/κ.

και πάλι σας ευχαριστώ όλες για την υποστήριξη και τα καλά σας λόγια!!!!!

Είμαι σίγουρη ότι δεν θα είναι τίποτα. Προσπάθησε να χαλαρώσεις και αν μπορείς να μην το σκέφτεσαι τόσο έντονα, μην ξεχνάς πώς κάνεις κακό και στο μωράκι σου. Έκανα και εγώ αμνιοπαρακέντηση για άλλους λόγους βέβαια και σου λέω ότι δεν είναι τίποτα, ούτε καν πονάει. Απλά πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου μετά και όλα θα πάνε καλά. Περιμένουμε νέα σου, αν και πιστεύω ότι θα μας πείς τα καλύτερα!!!!!!!!!!

aYVcp2.png

Έχε πίστη και κουράγιο και κυρίως αισιοδοξία. Εγω δεν αντιμετώπισα κάτι τέτοιο το αντιμετώπισε όμως κολλητή μου φίλη και στα δύο υγιέστατα γεννημένα -το τονίζω- παιδιά της. Η εξετάσεις σου μπροστά στις δικές της είναι άψογες. Αυτή και στα δύο της είχε πιθανότητες συνδρόμου down 1/50. Συν όλα τα υπολοιπα χάλια. Κάνει και την αμνιοπαρακέντηση και στο 2ο παιδί της βγαίνει επικίνδυνο αποτέλεσμα. Κλάματα άγχος πανικός κλπ. Τελικά γέννησε δύο υγιέστατα παιδάκια και μάλιστα το πρώτο της κατα γενική παραδοχή είναι ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό θα τολμούσα να πω ευφυές παιδί. Στα λέω αυτά για να πάρεις κουράγιο. Να κάνεις όλες τις εξετάσεις που θα σου συστήσουν και να θυμάσαι ότι όλα αυτά παίζουν με ποσοστά και όχι με βέβαια γεγονότα. Με το καλό να δεχθείς το μωράκι σου!!!

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

Σοφία καλημέρα,

πέρισυ την ημέρα της γιορτής σου!!!! πως να το ξεχάσω, πήγαμε με τον άνδρα μου για τη β' επιπέδου. Είμασταν πολύ χαρούμενοι που θα βλέπαμε ξανά το μωράκι μας. Είχα βγάλει από το μυαλό μου την επιλογή της αμνιοπαρακέντησης καθώς τα αποτελέσματα του α' τριμήνου ήταν περίπου 1 στις 14.000, πολύ καλές οι εξετάσεις και δεν ήθελα να ρισκάρω το ποσοστό της αποβολής που έλεγαν για να τσεκάρω ούτως ή άλλως για το σύνδρομο DOWN.

Εκείνη την ημέρα, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο γιατρός βρήκε 3 παράγοντες στην ανατομία του μωρού οι οποίοι συνδυαστικά όχι μόνο αύξαναν την πιθανότητα του συνδρομου DOWN αλλά και την πιθανότητα κυστικής ίνωσης (μίας πάθησης τόσο σοβαρής όσο και η μεσογειακή αναιμία). Καταλαβαίνω λοιπόν, πως η γη χάνεται κάτω από τα πόδια σου.

Η ψυχολογία μας χάλια, φοβόμασταν για το χειρότερο. 5 μέρες μετά κανονίσαμε την αμνιοπαρακέντηση. Για να σε ξεαγχώσω, η εξέταση δεν είναι τόσο φοβερή όσο την έχεις στο μυαλό σου. Δεν πονάει καθόλου η εξέταση γιατί η κοιλιά έχει τα λιγότερα νεύρα, απλά θα νιώσεις μία μικρή πίεση όχι κάτι το οποίο δεν αντέχεται. Επίσης δεν χρειάζεται να κοιτάς το μόνιτορ την ώρα της εξέτασης, κοίτα το σύζυγό σου!!!! Κρατάει πολύ λίγο για να μην αγχωθείς περισσότερο. Παρόλο που ο γιατρός μου είπε ότι μπορώ να πάω στη δουλειά μου εγώ πήρα μία πενθήμερη άδεια κι έκατσα ξάπλα στον καναπέ μου να ξεκουραστώ, να μην πιέσω καθόλου τον εαυτό μου από φόβο μήπως συμβεί κάτι. Πόνους είχα μόνο την επόμενη μέρα, πράγμα φυσιολογικό μου είπε, σαν πόνους περιόδου, πήρα κάποιο παυσίπονο. Αν τους νιώσεις κι εσύ μίλα πρώτα με το γιατρό σου δεν κάνει να παίρνεις οτιδήποτε.

Τελικά όλα πήγαν καλά και τώρα έχουμε το μωράκι μας στην αγκαλιά μας.

Για να μην μακρυγορώ, οι μέρες κύλησαν αργά γιατί τα αποτελέσματα για το DOWN βγαίνουν μετά από μερικές μέρες ενώ για την ίνωση που θέλαμε εμείς περιμέναμε ένα μήνα.Φαντάσου αγωνία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σου, όμως μην αισθάνεσαι ενοχές καθόλου, δεν φταις εσύ για τίποτα. Σκέψου ότι πλέον έχουμε έναν τρόπο διάγνωσης ενώ παλιότερα δεν είχαμε τίποτα. Την εξέταση αυτή καθεαυτή μην την φοβάσαι, εγώ θα την έκανα και για το δεύτερο παιδί μου για να βεβαιωθώ για το down. Να σκέφτεσαι θετικά γιατί όλο το άγχος σου μεταδίδεται στο μωρουλίνι σου και δεν χρειάζεται. Ολα θα πάνε καλά, όπως είπαν και οι άλλες μανούλες όλα είναι στατιστικές.Σκέψου ότι είσαι μέρος των υπολοίπων νούμερων που δεν πάσχουν καιόχι της εξαίρεσης. Χρειάζεσαι όλη την καλή ενέργεια γύρω σου και γω από τη δική μου πλευρά σου στέλνω πολλή.

Αν χρειαστείς κάτι άλλο, πες μου

Τα στατιστικα ειναι μονο νουμερα και πιθανοτητες.

Μονο η αμνιο θα σε ξεαγχωσει.

Ουτε ποναει ουτε εχει καμια ιδιαιτερη επικινδυνοτητα.

Σταιστικα πιο πιθανο ειναι να πεσεις και να αποβαλεις, παρα να αποβαλεις απο την αμνιο.

Οσο για τα αποτελεσματα σου, ενα θα σου πω :

Η κομμωτρια μου εχει 3 υγιεστατες κορες.

Και στις 3 ειχε πιθανοτητα 1:60!!!

Την πρωτη φορα τρομαξε, τη δευτερη τσαντιστηκε, την τριτη ειπε καντε μου τη ρημαδοαμνιο να τελειωνουμε:D

Συμβαινει και απο τις ορμονες της μητερας.

Σε καθε περιπτωση σου λεω και παλι, ειναι μονο νουμερα.

Στο 1:200 ειναι 1 στις 200 να υπαρχει προβλημα και 199 να ειναι καλα.

Μη διαλεγεις το πρωτο:P

k9Tap3.png

Δεν ξερω αν διαβασες το αλλο τοπικ αλλα το γραφω ξανα για να ηρεμησεις.ρωτησα την γιατρο και δεν εχεις λογο να αγχωνεσαι..απλα οι γιατροι θελουν να ειναι απολυτα σιγουροι

Σοφάκι, μην ανησυχείς καθόλου, κοριτσάκι. Τα νούμερα και οι στατιστικές είναι πιο αγχωτικά από την πραγματικότητα. Εγώ είχα δίδυμα, και παρ'όλη την αυχενική που βγήκε τέλεια (περίπου 1:3.800 για κάθε μωρο), οι γιατροί επέμεναν να κάνω αμνιοπαρακέντηση γιατί είναι η μονη εξέταση που σου λέει σίγουρα (άσε που μαθαίνεις και το φύλο του παιδιού με σιγουριά αντί να περιμένεις πότε θα γυρίσει, το άτιμο). Και επειδή τα μωρά ήταν σε διαφορετικούς σάκους, την εξέταση έπρεπε να την κάνω διπλή φορά. Η αμνιοπαρακέντηση έχει βγάλει "κακό" όνομα γιατί πιο παλιά που δεν υπήρχαν οι τόσο εξελιγμένοι υπέρηχοι και οι γιατροί δεν ήταν τόσο έμπειροι, πολλές φορές χτυπούσαν κατά λάθος το έμβρυο με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα. Σήμερα, όμως, με τα μηχανήματα που διαθέτουν και την προϋπόθεση ότι ο γιατρός που την κάνει είναι έμπειρος, δεν υπάρχει κανένας απολύτως φόβος τόσο για το μωρό όσο και τη μητέρα.

Δεν ξέρω αν σου λέει τίποτα, αλλά έχω δυο φίλες που η αυχενική διαφάνεια τους είχε βγει περίπου 1:20. Οι γιατροί λέγανε ότι τα μωρά τους σίγουρα νοσούσαν (μάλιστα στη μία λέγανε να το ρίξει). Περιττό να σου πω οτι σήμερα είναι ένας παίδαρος και μια κουκλάρα υγιέστατα και παν-φασαριόζικα.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

καλημέρα και θα σε πω το εξής...ούτε ο δικός μου γιατρός έδωσε σημασία...είπε ότι βασίζεται σε αυτό που βλέπει στον υπέρηχο...βασικό για το μωρό είναι το ρινικό οστό με είπε όσον αφορά το σύνδρομο down...όλα καλά θα πάνε κορίτσι μου...

g598zf3jh69s483c.png

• 5 weeks later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!! ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!! ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!! ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!! ΑΥΡΙΟ ΠΑΩ ΓΙΑ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!!