Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κουρτίνες (μάκρος/μέτρα/πλύσιμο)

Recommended Posts

Λοιπον....από βλακεία μου εντελώς παρήγγειλα τις κουρτίνες μας αρκετά μακριές...άσχετο αλλά θα βάλω και δεύτερο φύλο λαδί..

Δε λεω μου αρέσουν μπολικες....αλλά μου φαίνονται πολυ μακριές...

εσείς τι λετε? Να τις κοντίνω? Και αν ναι πόσο?

Βάλτε και εσείς καμιά φωτο να καταλάβω....(ξέρω ζητάω πολλά αλλά δείξτε μου και εσέις τις δικές σας να μπω στο νόημα..)

ευχαριστώ για την υπομονή σας...!

Ιδου και τα κατορθώματά μου....

DSC00081.jpg

DSC00080.jpg

DSC00082.jpg

Διαφημίσεις

χμμμ...εγα θα ελεγα να τις κοντινεις...Κι εμενα μου αρεσουν να ειναι μπολικες αλλα δε βολευουν τοσο μακρυες.θα σου λερωνονται...θα τις πατατε και θα σου σπανε τα νευρα στο σφυγγαρισμα.

Παντως ειναι πολυ ομορφες...μου αρεσει αυτο το υφασμα που ειναι λεπτο...τετοιες επελεξα κι εγω.Καλοριζικες!!!

Πρέπει να τις κοντύνεις τόσο ώστε να φτάνουν μέχρι το πάτωμα (δηλαδή ίσα να το ακουμπούν). Έτσι όπως τις βλέπω μακριές στη φωτογραφία, κάπως περίεργες μου φαίνονται.

Αν προκειταια να βαλεις αλλες απο μέσα, τοτε η γνωμη μου ειναι πως θα ηταν ωραια οι εσωτερικες να εφαπτονται στο πατωμα και αυτες να τις δεσεις, οποτε λιγο μποσικο το χρειαζονται. Κατι τετοιο εννοω: DSC00913.JPG

Η μικρή μου καραμέλα μεγαλώνει κάθε μέρα!!

Διαφημίσεις

εγω τις βρισκω μια χαρα!θα βαλεις ενα διακοσμητικο ξυλινο πραγματακι που πουλανε εκει που πουλανε τις κουρτινες(δεν ξερω πως λεγεται)να τις περασεις απο μεσα και θα ναι μια χαρα!η'μπορεις να τις δεσεις εναν ελαφρη κομπο(και τις δυο μαζι η'ξεχωριστα)για να μαζεψουν!

Το λαδί φύλλο υποθέτω ότι θα μπει απ' έξω και θα είναι αδιαφανές, έτσι; Κι εγώ την είχα πατήσει έτσι και τελικά κόντυνα τη λεπτή κουρτίνα τόσο ώστε ίσα ίσα να ακουμπάει στο πάτωμα, την έξω την άφησα να σέρνεται και τη μαζεύω στο πλάι. Και κάτι άλλο, το ύφασμά που διάλεξες είναι ΤΕΛΕΙΟ:D!!

5dyVp3.png

Eμενα kalamaraki, μου φαινονται υπεροχες. Τοσο το μηκος τους, οσο και το υφασμα τους. Πλεον, η νεα ταση ειναι, οι κουρτινες να... "σερνονται" και να σου πω την αληθεια, εμενα μου αρεσει περισσορερο ετσι. Δειχνουν πιο εντυπωσιακες. Οσο για το σκουπισμα και σφουγγαρισμα δεν θα δυσκολευουν καθολου, πιστεψε με, και οι δικες μου ετσι "σερνονται", και ακομη περισσοτερο. Απλως θα τις ανασηκωνεις... και αυτο ηταν.

Αντε με ΄γεια σου...:lol:

Αν προκειταια να βαλεις αλλες απο μέσα, τοτε η γνωμη μου ειναι πως θα ηταν ωραια οι εσωτερικες να εφαπτονται στο πατωμα και αυτες να τις δεσεις, οποτε λιγο μποσικο το χρειαζονται. Κατι τετοιο εννοω: DSC00913.JPG

Κι εμένα οι κουρτίνες μου είναι ακριβώς σαν της Καραμελένιας...Αν αυτό που βλέπουμε είναι το εξωτερικό φύλλο άφησε το έτσι...Πολύ ωραίο το λαδί!

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις φωτο σας και τις συμβουλες σας και εγώ έτσι λεω να τις αφήσω έτσι...!

Και ιδού τελείωσα με το υπνοδωμάτιο μας

DSC02084.jpg

DSC02086.jpg

και βρήκα τυχαία στην L.A ένα φύλλο αραχνούφαντο το οποίο ταίριαξε απόλυτα τονικα΄και χρωματικά

DSC02091.jpg

DSC02095.jpg

DSC02090.jpg

τι λέτε???

Και έχω παραγγέιλει από το L.A μια ντραπερύ το λένε...? 1 προς 3 σατέν ταφτά σε λαδοσοκολά (την μιραράκη μου θύμησα χε χε) θα το βάλω το σάββατο να με πείτε!

Μέχρι στιγμής τι λέτε????

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

DSC02090.jpg

Αυτό με τα κλαράκια είναι τέλειο!! Το βρήκα κι εγώ στη λαική μας και το ερωτεύτηκα!! Θέλω όμως να ράψω και ρόμαν και σ' εμάς δεν ράβουν!! Τι να κάνω; Να πάρω σβάρνα τις λαϊκές:lol::lol::lol:;

5dyVp3.png

Αυτό με τα κλαράκια είναι τέλειο!! Το βρήκα κι εγώ στη λαική μας και το ερωτεύτηκα!! Θέλω όμως να ράψω και ρόμαν και σ' εμάς δεν ράβουν!! Τι να κάνω; Να πάρω σβάρνα τις λαϊκές:lol::lol::lol:;

Δεν θα βρεις στην λαικη ρομαν.

Αγορασε το υφασμα απο την λαικη που θα σου ερθει φθηνα, αγορασε και τον μηχανισμο απο μαγαζι με ειδη κιγκαλεριας και πηγαινε σε μια γυναικα να σου το ραψει.

Το ρομαν για να ειναι ωραιο θελει μαστορια στο ραψιμο.

Α!! Και δεν γινεται απο πολυ λεπτο υφασμα, δεν θα καθεται καλα.

Ισως χρειαστει να παρεις φοδρα.

Ελπιζω να σε βοηθησα.

DSC02090.jpg

Εμάς πάντως στη Λαική μας ράβουν ρομάν , η ίδια που πηρα τις κουρτίνες και τα κάνει και πολύ ωραία μπορώ να πω και στα δίνει έτοιμα με τον μηχανισμό!

• 9 months later...

Έχω βάλει στο δωμάτιο της κόρης πολύ ωραίες βαμβακερές κουρτίνες.

Roman στο παράθυρο και απλή με σούρα στην μπαλκονόπορτα.

Πέρυσι λοιπόν τις έβαλα στο πλυντήριο, πλύθηκαν τέλεια, καθάρισαν ... αλλά μπήκαν!!!!

Τώρα είναι τσίμα τσίμα - ειδικά η roman.

Και ρωτάω βρε κορίτσια. Τι να κάνω φέτος;

Υπάρχει κάποιος τρόπος να τις πλύνω στο πλυντήριο, να καθαρίσουν μεν αλλά να μην μικρύνουν άλλο?

Ή μήπως να τις πάω στο καθαριστήριο για στεγνό καθάρισμα και να ησυχάσω???

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

καλημερα,

η πεθερα μου ειναι μοδιστρα και μου εχει πει οτι τα ρομαν πλενονται μονο με στεγνο καθαρισμα στο καθαριστηριο γιατι αλλιως μπαινουν.

καλυτερα να τις στειλεις εξω.

668bab1939.png

Την έχω πατήσει και εγώ...απλά έμαθα το εξής. Τα υφάσματα πρέπει να πλένονται όταν τα αγοράζουμε ΠΡΙΝ τα ράψουμε, ώστε μετά να μπορούμε να τα πλένουμε χωρίς να μπαίνουν και χωρίς να ξεβάφουν...

Πάντως εμένα δεν μπήκαν στο πρώτο πλύσιμο....!!!!!!!!

Τις έχω πλύνει πάνω από 8 φορές, αλλά μάλλον επειδή ήταν αρκετά "πλύσιες" στο ύφασμα, έμπαιναν λίγο φαίνεται κάθε φορά και δεν φαινόταν τόσο πολύ διαφορά. Την τελευταία φορά που τις έπλυνα όμως, αντιλήφθηκα ότι είχαν μικρύνει πολύ!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

γεια σας!εχω παρει κατι κουρτινες..αλλα βλεπω βρε κοριτσια,φουσκονουν παρα πολυ.δεν πεφτουν πολυ ομορφα..φταιει το υφασμα?η πηρα λιγα μετρα?

το παραθυρο ειναι 180 φαρδυ και πηρα 4 μετρα.το υφασμα ειναι και λιγο ψιλο στν αφη.το πηρα και απο το παζαρι...

γεια σας!εχω παρει κατι κουρτινες..αλλα βλεπω βρε κοριτσια,φουσκονουν παρα πολυ.δεν πεφτουν πολυ ομορφα..φταιει το υφασμα?η πηρα λιγα μετρα?

το παραθυρο ειναι 180 φαρδυ και πηρα 4 μετρα.το υφασμα ειναι και λιγο ψιλο στν αφη.το πηρα και απο το παζαρι...

Μάλλον φταίει το ύφασμα. Τα μέτρα που χρειάζεσαι για το παραθυρό σου είναι 1,80*3=5,40 σε λεπτό υφασμα και *2 σε χοντρό. Άρα δεν έχει να κάνει με τα μέτρα αφού είναι και λιγότερα. Άρα το ύφασμα δεν είναι καλης ποιότητας για να πέφτει ωραία. Φαντάζομαι όταν λες φουσκώνουν εννοείς ότι "στέκονται" ατημέλητες;

Μάλλον φταίει το ύφασμα. Τα μέτρα που χρειάζεσαι για το παραθυρό σου είναι 1,80*3=5,40 σε λεπτό υφασμα και *2 σε χοντρό. Άρα δεν έχει να κάνει με τα μέτρα αφού είναι και λιγότερα. Άρα το ύφασμα δεν είναι καλης ποιότητας για να πέφτει ωραία. Φαντάζομαι όταν λες φουσκώνουν εννοείς ότι "στέκονται" ατημέλητες;[/QUO

ακριβως!στεκονται σαν να ειναι σταλακομενες..οντοσ και στην αφη ειναισαν πλαστικουυρα...:mad:

;1756538ακριβως!στεκονται σαν να ειναι σταλακομενες..οντοσ και στην αφη ειναισαν πλαστικουυρα...:mad:[/QUOTE]

Άρα στα λόγια μου έρχεσαι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις φαντάζομαι είναι να τις πλύνεις και τις αφήσεις αρκετές ώρες στο μαλακτικό μπας και μαλακώσουν και είναι πιο χυτές.

Αν βάλεις βαριδιακια?

εχει απο κατω βαριδια..μαλλον εκανα κακη επιλογη..δεν φαινονται στουσ αλλουσ πιο πολυ εμενα με πειραζουν!ποσ βαζουμε φωτο να στην δειξω?