Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εχω δίλημμα...

Recommended Posts

Μολις πληροφορήθηκα ότι έγινε δεκτή η αίτησή μου ως βρεφονηπιοκόμος σε παιδικό σταθμό δίπλα στο σπίτι μου.Το θέμα είναι οτι εργάζομαι σε ιδιωτική επιχείρηση εδώ και 6 χρόνια με καλό μισθό αλλά 35 χλμ μακριά από το σπίτι μου.Στον παιδικό θα είμαι με 8μηνη σύμβαση και με αβέβαιο το αν θα ανανεωθεί μετά τη λήξη.Η απορία μου είναι αν θα μπορέσω να βγω σε ταμείο ανεργίας μετά ή θα μείνω ξεκρέμαστη.Σκέφτομαι ότι ίσως το μετανιώσω που θα αλλάξω εντελώς αντικείμενο εργασίας,όμως το ότι θα είμαι περισσοτερες ώρες με το μωρό μου με κάνει να θέλω να παρατήσω την τωρινή δουλειά αμέσως.Εχω μπερδευτεί...το μυαλό μου σταμάτησε να δουλεύει...κανένα σχόλιο;

url]

url]

Διαφημίσεις

Μολις πληροφορήθηκα ότι έγινε δεκτή η αίτησή μου ως βρεφονηπιοκόμος σε παιδικό σταθμό δίπλα στο σπίτι μου.Το θέμα είναι οτι εργάζομαι σε ιδιωτική επιχείρηση εδώ και 6 χρόνια με καλό μισθό αλλά 35 χλμ μακριά από το σπίτι μου.Στον παιδικό θα είμαι με 8μηνη σύμβαση και με αβέβαιο το αν θα ανανεωθεί μετά τη λήξη.Η απορία μου είναι αν θα μπορέσω να βγω σε ταμείο ανεργίας μετά ή θα μείνω ξεκρέμαστη.Σκέφτομαι ότι ίσως το μετανιώσω που θα αλλάξω εντελώς αντικείμενο εργασίας,όμως το ότι θα είμαι περισσοτερες ώρες με το μωρό μου με κάνει να θέλω να παρατήσω την τωρινή δουλειά αμέσως.Εχω μπερδευτεί...το μυαλό μου σταμάτησε να δουλεύει...κανένα σχόλιο;

Μα φυσικά θα μπορέσεις να βγεις ταμείο ανεργείας. Αφού όπως λές εργάζεσαι 6 χρόνια, φαντάζομαι με ένσημα έτσι δεν είναι? Άσε που για εκπαιδευτικούς νομίζω ότι παίρνουν έτσι και αλλιώς ταμείο γιατί είναι εποχιακό επάγγελμα. Έχω χρόνια να ασχοληθώ με εκπαιδευτικούς αλλά όταν κάναμε σύμβαση σε καθηγητές ορισμένου χρόνου, μετά το καλοκαίρι τους κάναμε απόλυση και πηγαίνανε ταμείο όλοι τους και πάλι μετά το Σεπτέμβριο πρόσληψη και έτσι πήγαινε κάθε χρονιά. Ελπίζω να σε βοήθησα. Το ταμείο πάντος το έχεις σίγουρο για φέτος αν κολλούσες ένσημα τόσα χρόνια ακόμη και να μην ισχύει πλεόν το εποχιακό για τους εκπαιδευτικούς.

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Μα φυσικά θα μπορέσεις να βγεις ταμείο ανεργείας. Αφού όπως λές εργάζεσαι 6 χρόνια, φαντάζομαι με ένσημα έτσι δεν είναι? Άσε που για εκπαιδευτικούς νομίζω ότι παίρνουν έτσι και αλλιώς ταμείο γιατί είναι εποχιακό επάγγελμα. Έχω χρόνια να ασχοληθώ με εκπαιδευτικούς αλλά όταν κάναμε σύμβαση σε καθηγητές ορισμένου χρόνου, μετά το καλοκαίρι τους κάναμε απόλυση και πηγαίνανε ταμείο όλοι τους και πάλι μετά το Σεπτέμβριο πρόσληψη και έτσι πήγαινε κάθε χρονιά. Ελπίζω να σε βοήθησα. Το ταμείο πάντος το έχεις σίγουρο για φέτος αν κολλούσες ένσημα τόσα χρόνια ακόμη και να μην ισχύει πλεόν το εποχιακό για τους εκπαιδευτικούς.

Μου κολλάει κανονικά ένσημα από το 2004.Το λύσαμε το ένα θέμα...Για την ανανέωση σύμβασης όμως;Είναι δημοτικός παιδικός σταθμός και δεν ξέρω αν θα με ξαναπάρουν το Σεπτέμβριο.Να αφήσω αυτή τη δουλειά με ρίσκο το να μην έχω δουλειά από Σεπτέμβρη;Ο σύζυγος δεν έχει σίγουρη δουλειά και με έχει φάει το άγχος...Θα ήθελα όμως να ασχοληθώ ξανά με το αντικείμενο σπουδών μου...

url]

url]

Καταλαβαινω το διλημμα σου αλλα στα παιδαγωγικα επαγγελματα ετσι ειναι τα πραγματα δυστυχως.Απο τη στιγμη ομως που θελεις να ασχολειθεις με το αντικειμενο σου,απο καπου πρεπει να αρχισεις.Οπως και να'χει ζυγισε τα καλα τα πραγματα και μετα αποφασισε.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι το μειωμένο δεν το χάνεις αν αλλάξεις εργοδότη, αλλά στον ιδιωτικό τομέα σίγουρα δεν το τηρούν, τώρα εσύ μάλλον θα το κρατήσεις το μειωμένο. Για αυτό πρέπει καλύτερα να κάνεις ένα τηλ. στην επιθεώρηση εργασίας θα σου λύσουν την απορεία σου με μεγαλύτερη ασφάλεια. Τώρα για το τι θα κάνεις... δύσκολα τα πράγματα. Αν πιστεύεις ότι έχεις έστω και λίγες ελπίδες να σε ξαναπάρουν του χρόνου εγώ λέω να πας. Είναι αυτό που σπούδασες και σίγουρα καλύτερες συνθήκεςμ, ωράρια κλπ. Τώρα , εσύ ξέρεις καλύτερα την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς σου. Κατά πόσο θα τα βγάζετε πέρα. Κάνε το καλύτερο για σένα και για την οικογένεια σου... Ξέρω ότι δεν σε βοήθησα πολύ, συγνώμη... :confused::rolleyes:

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Με βοήθησε πολύ που το μοιράστηκα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.Θα συσκεφθώ με το σύζυγο το βράδυ και θα αποφασίσουμε...Προβλέπεται μακριά η νύχτα σήμερα....

url]

url]

Αν ήμουν στη θέση σου με τα δεδομένα που μας έχεις δώσει έως τώρα θα επέλεγα το βρεφονηπιακό για τους παρακάτω λόγους:

1. Θα αποκτούσα προϋπηρεσία στο αντικείμενό μου μαζί με ότι συνεπάγεται (δικτύωση κλπ)

2. Οι συνθήκες εργασίας είναι καλύτερες και θα κέρδιζα επίσης και χρόνο και χρήματα μετακίνησης, που ωφελημένο θα βγει σίγουρα το παιδί σου.

Επίσης σαν άνθρωπος είμαι της άποψης ότι καλύτερα να μετανιώσω για κάτι που έκανα παρά για κάτι που δεν έκανα.

Τώρα αν δεν σου ανανεώσουν τη σύμβαση σκέψου ότι το μέλλον είναι αβέβαιο έτσι και αλλιώς και στη δουλειά που είσαι τώρα ίσως τα πράγματα να αλλάξουν. Αλήθεια ΤΕΙ έχεις τελειώσει ή κάτι άλλο; Η σύμβαση θα είναι ορισμένου χρόνου ή έργου; Αν είναι έργου δεν νομίζω να μπορείς να βγεις ταμείο ανεργίας.

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Τώρα αν δεν σου ανανεώσουν τη σύμβαση σκέψου ότι το μέλλον είναι αβέβαιο έτσι και αλλιώς και στη δουλειά που είσαι τώρα ίσως τα πράγματα να αλλάξουν.

Συμφωνώ.

it's never too late to start all over again

Δυστυχώς κορίτσια απέρριψα τον παιδικό καθαρά για οικονομικούς λόγους.Σίγουρα από κάπου έπρεπε να ξεκινήσω και με βρίσκουν σύμφωνη οι απόψεις σου zunix,αλλά μπροστά στα πολύ λιτά οικονομικά μας έπρεπε προς στιγμήν να κινηθώ με αυτόν τον τρόπο.Στη δουλειά που είμαι έχω θέση δεξί χέρι του αφεντικού και πληρώνομαι καλά.Οπότε αν θα με διώξει θα είμαι από τις τελευταίες.Πάντως κυνηγάω τις προκυρήξεις ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό γιατί είμαι απόφοιτος ΤΕΙ με άριστα.Ποτέ δεν ξέρεις...ίσως μου ξαναδωθεί ευκαιρία.Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.

url]

url]

Διαφημίσεις

Εύχομαι πολύ γρήγορα να βρεθεί μία προκήρυξη του ΑΣΕΠ με την οποία θα διοριστείς σε θέση με αντικείμενο ίδιο με των σπουδών σου. Καλή συνέχεια.

Ευχαριστώ για τις ευχές σου.Από το στόμα σου και στου Θεού τ΄αυτί...Μακάρι να ξεφύγω από τον ιδιωτικό τομέα με τις ιδιοτροπίες του!

url]

url]

Πάντως για να σου ξεκαθαρίσω το ταμέιο ανεργίας ...........

Για να πάρεις πρώτη φορά επίδομα ανεργίας θα πρέπει να έχεις 200ένσημα για συνεχόμενο χρόνο τα τελευταία 2 ή 4 χρονια και παίρνεις για 12 μήνες (εγώ δούλευα για 1 μιση χρόνο ως ρεσεψιονίστ και το έβγαλα το επίδομα για ένα χρόνο) συν το δώρο χριστουγέννων συν επίδομα αδείας συν πάσχα, δηλαδή πάιρνεις 14 επιταγές

Τώρα όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς (επειδή είμαι αδιόριστη ακόμα) για να πάρεις επίδομα ανεργίας συνήθως το καλοκαίρι που σε απολύουν έχοντας υπογράψει πάντα σύμβαση ορισμένου χρόνου- τις συμβάσεις έργου τις υπογράφουν πχ οι μηχανικοί κτλπ- θα πρέπει από τον Μαίο έως τον Απρίλιο να έχεις μαζέψει 120 ένσημα γιατί ο Μαιος και Ιούνιος δεν μετράνε πάνε στον επόμενο χρόνο για καταμέτρηση. Τότε θα σου βγάλουν 3μηνο επίδομα συν δώρο χριστουγέννων.

Αυτά από την 8χρονη εμπειρία μου ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός....

Τελικά kalamaraki για να γίνεις μόνιμος πρέπει να περάσεις από 40 κύματα και φυσικά ο ένας από τους 2 συζύγους να έχει μόνιμη δουλειά με καλό μισθό...Που θα πάει...

url]

url]

Διαφημίσεις

Κι εμένα μηχανικός είναι και πρόσφατα κλείσαμε το μαγαζί που είχαμε και καταλαβαίνεις...πέσαμε στη δούλεψη άλλου και με βασικό μισθό και χρέη από το μαγαζί...κόλαση!Είμαστε όμως πολύ δεμένοι μεταξύ μας και με τις οικογένειές μας και αυτό είναι μια παρηγοριά για τις δύσκολες ώρες.

url]

url]