Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νεογεννητο και γριπη

Recommended Posts

Θα ήθελα τις συμβουλές και τη βοήθειά σας. Γεννησα πριν από 10 ημέρες το δευτερο αγοράκι μου και τρέμω μην τυχόν κολλήσει τη βρωμογριπη! Μιλάμε έχω γινει υποχόνδρια...Ο μεγαλος ειναι εμβολιασμένος, γερο παιδάκι, δεν τον φοβάμαι. Ο μικρούλης είναι η αγωνία μου. Δεν θηλάζω, δεν έχω γάλα αν και δεν έχω πάρει χαπι για να το κόψω. Το ιδιο συνεβη και στον πρωτο μου. Φοβαμαι να κάνω εμβόλιο με αυτά που ακουω και φυσικά ούτε ο άντρας μου δεν έχει κάνει. Επειδη έχω και προιστορια αυτοάνοσων είναι μεγαλο το ρισκο για εμένα. Προς το παρόν, τον μικρό τον παιρνω μόνο εγω αγκαλιά και αν χρειαστει καποιος άλλος μόνο με μάσκα. Τηρω προσεχτικά τους κανονες υγιεινης. Με το που ερχεται καποιος από έξω πλενεται και αλλάζει ρούχα... τι άλλο να κάνω? Εννοειται ότι επισκεψεις δεχομαι ελάχιστες ( και τσεκαρισμενους υγιεις). Δεν ξερω τι να κάνω. Αν περάσει το τρίμηνο, όλα θα ειναι πιο απλα, θα έχει καταλαγιασει και υτό το κακό... εσεις τι λέτε??

Διαφημίσεις

Καλησπέρα Αλέκα. Να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Κι εγώ τις ίδιες ανησυχίες έχω... Γέννησα πριν ενάμιση μήνα περίπου και μάλιστα πρόωρα (κανονικά θα γεννούσα τώρα) και αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να κάνουμε, ο σύζυγός μου κι έγώ, το εμβόλιο. Ο παιδίατρος είναι υπέρ του εμβολίου και μας είπε να μη φοβηθούμε τις παρενέργειες και να μην ακούμε αυτά που λένε γιατροί και μη, οι οποίοι δεν ασχολούνται με τα εμβόλια. Οι παιδίατροι ασχολούνται όμως με τα εμβόλια και ξέρουν... Παρ' όλα αυτά, δεν πείστηκα... Φοβάμαι να το κάνω γιατί είμαι αλλεργική σε πολλά φάρμακα και φοβάμαι μη με πειράξει κι αυτό... Διάβασα επίσης ότι πολλοί επαγγελματίες υγείας που εμβολιάστηκαν πριν λίγες μέρες έπαθαν παρενέργειες όπως βροχόσπασμο, δύσπνοια, κα., που σημαίνει ότι έπαθαν αλλεργικό σοκ που αντιμετωπίστηκε από συναδέλφους τους εντός του νοσοκομείου. Γι' αυτό δεν πρέπει να φύγεις από το νοσοκομείο πριν περάσει μια ώρα από το εμβόλιο. Επισης διάβασα ότι στην Αμερική 10 άτομα νόσησαν από αυτή τη σπάνια νευρολογική ασθένεια που φοβούνται όλοι...

Προς το παρόν είμαι κλεισμένη στο σπίτι, λόγω του μωρού... είναι τόσο εξαντλητικό το τάισμα λόγω προωρότητας που δεν μπορώ να πάω πουθενά... οπότε "αυτοπροστατευόμαστε". Ο άντρας μου όμως εργάζεται και έρχεται καθημερινά σε επαφή με αρκετό κόσμο... Λύση είναι η μάσκα, το καλό πλύσιμο των χεριών ή και η απολύμανση αυτών με αλκοολούχο διάλυμα (όχι οινόπνευμα 90 βαθμών αλλά αραιωμένο, γιατί το 1ο σκοτώνει μόνο τα μικρόβια και όχι τους ιούς...) και καθαρά ρούχα. Καθαρίζω συνέχεια τους διακόπτες, τα πόμολα, τα τηλεχειριστήρια και τα τηλέφωνα...

Επίσης, τις επισκέψεις τις έχω αποκλείσει... Μόνο η μητέρα μου έρχεται για βοήθεια, κι εκείνη φοράει μάσκα και πάντα καθαρά ρούχα... Ο παιδίατρος συνέστησε να μην έρχεται κόσμος για τις επόμενες 3 περίπου εβδομάδες που θα είναι η γρίπη σε έξαρση. Επειδή σαράντησα, με παίρνουν τηλέφωνο και μου ζητάνε να έρθουν επίσκεψη, αλλά τους εξηγώ ότι δεν αφήνει ο παιδίατρος... Όποιος παρεξηγηθεί παρεξηγήθηκε...

Καλή τύχη σε όλους όσους δεν θα το κάνουν το εμβόλιο, αλλά καλή τύχη επίσης και σε όσους θα το κάνουν... (να μας πουν κι εμάς τί απογίνανε...)

Αλέκα ψυχραιμία , όλα καλά θα πάνε . Η φίλη μας πιο πάνω μια χαρά τα λέει. Απλά μην δέχεσαι καθόλου επισκέψεις . Ο μικρός της νονάς του μικρού μου έχει τη νέα γρίπη και την περνάει πολύ ελαφριά . Ο πανικός δεν βοηθάει , αυτά τα κανάλια φταίνε για όλα .

καλημέρα κοριτσια, ευχαριστω πολύ για τις απαντησεις, να χαιρεστε και εσεις τα παιδάκια σας, και όλες οι μανούλες!!! Ήμουν που ήμουν τρελή και αγχωδης, τώρα ήρθε και έδεσε!!! Από ότι καταλαβαινω δεν υπαρχουν και πολλά να κάνω πέραν όσων κάνω, οπ΄τε ο θεός βοηθός. Αλήθεια, ακουω από πολλές μανούλες ότι τα μωρακια για 2-3 μηνες έχουν καποια ανοσία? Ξερετε αν ισχυει κατι τετοιο? Και αν ναι, ισχυει και για αυτά που δεν θηλάζουν??

Εχθες πάντως μίλησα με μια φιλη μου που το παιδακι της ειναι 25 ημερων και ήταν ααρωστούλικο. Ευτυχως μόνο μιξούλες, άρα όχι κάτι σοβαρό... τι να πω??

Διαφημίσεις

Δυστυχώς δεν έχουν ανοσία. Ούτε αυτά που θηλάζουν.

Επίσης στα νεογέννητα ακόμα και μια απλή ιωσούλα μπορεί να χρειαστεί νοσηλία. Γι' αυτό άσχετα με τη νέα γρίπη ή την παλιά, πάντα προσέχουμε τα μικρά με τρόπους σαν αυτούς που αναφέρεις και εσύ στο αρχικό post: Όχι άτομα με ύποπτα συμπτώματα (μύτες που τρέχουν, βήχα,κλπ) κοντά στο μωρό, δεν ακουμπάει κανείς το μωρό σε σημεία που μπορεί να βάλει στο στόμα του (π.χ. τα χεράκια του), δεν το φιλάμε στο μάγουλο αλλά στο κεφαλάκι και στην περίπτωση που η μαμά αρρωστήσει, φοράει μάσκα για να μην μεταφερθούν σταγονίδια με τον αέρα και προσέχει πάρα πολύ την καθαριότητα των χεριών της.

Αυτά ίσχυαν και ισχύουν και άσχετα με τη νέα γρίπη.;)

.....δε νομίζω τάκη....

Vbar εχω ακριβώς το ίδιο προβλημα...το μωρακι μου ειναι 1,5 μηνών και εχω κλειστει στο σπιτι και δεν αφήνω κανέναν να έρθει επίσκεψη.Ο παιδιατρος μου ειπε οτι θα πρεπει να προσεξουμε παρα πολυ και πως πρεπει οπωσδηποτε να κανω και εγω και ο αντρας μου το εμβολιο....Σκέφτομαι να το κάνω...

και εμας έτσι μας ειπε ο παιδιατρος... αλλά ψαχνοντας είδα ότι 2 από τα 3 εμβόλια ενοχοποιούνται για βαρια αυτοάνοσα (πχ σκληρυνση) και το τριτο που δεν έχει τον υδράργυρο, έχει καποιο συστατικό που ενοχοποιειται για καρκινογεννεση!!! Και πάλι όμως, δε σημαινει ότι κανοντας το εμβόλιο δεν μπορούμε να κολλήσουμε το μικρούλι. Απλά εμεις θα προστετευτούμε αν τυχόν νοσησουμε. Δηλαδη απλά κανει τα συμπτωματα πιο ελαφρυά και τιποτα άλλο. Και εν πάση περιπτωση, έχω και ένα αγοράκι 3.5 χρονων που δεν προκειται να του κάνω το νέο εμβολιο. Έχουμε κανει της εποχιακής.

marandnik και εγώ έτσι φανταστηκα για την ανοσία... αλλά έλεγα μπας και κάνω λάθος...Ο πρωτος μου γεννηθηκε Ιούλη και θυμάμαι ότι τον Νοέμβρη είχε ήδη τις πρωτες μίξες... Τώρα μέχρι να πάει το μικρούλι 3 μηνών, να ξεπεραστει ο αρχικός κίνδυνος, θα έχει περάσει και η γρίπη...απλά αγχωνομαι πολύ, τρέμω στην κυριολεξία.

Παιδια δεν θελω να σας απογοητευσω αλλα χωρις να ειμαι υπερ ή κατά του εμβολιου, αυτο που ξερω ειναι οτι ΔΕΝ σε αποτρεπει απο το να εισαι ΦΟΡΕΑΣ της νοσου....

δηλ αν κανετε το εμβολιο, δεν θα νοσησετε αλλα αν πχ ο αντρας σου παει στη δουλεια και ο διπλα του εχει τη νοσο, και μετα ερθει σε επαφη με το μωρο, μπορει να μη νοσησει ο ιδιος αλλα το μωρο κολλάει ανετα και χαλαρα.....δυστυχως....

οπότε γι αυτο και δεν το εκανα εγω προσωπικα, δεν μπηκα καν σε ολη αυτη την πολεμικη για το αν εχει παρενεργειες κλπ.....

Και εγω Λίζα μου για αυτό δεν το κάνω... αν ήμουν σιγουρη ότι δεν θα αρρωσταινε, παρα τους φόβους μου, τουλάχιστον εγω θα το έκανα. Ενώ, καλύτερα να έχω νοσησει αν κολλήσω τον ιό ώστε να προστατευσω και τους άλλους παρά να μην νοσω λόγω εμβολίου και ναμεταφερω το ιό από εδω και από εκει χωρις να το ξέρω...

Διαφημίσεις

Εμάς ο παιδίατρος είπε να μην κάνουμε το εμβόλιο... και να προσέχουμε όπως πρόσεχαν πάντα οι οικογένειες με μικρά μωρά τπτ παραπάνω... αλλά και να σύστηνε να το κάνουμε θα είχα τις επιφυλλάξεις που διαβάζω και εδω!

uXGbp3.png

Και σε εμάς είπε η παιδίατρος να κάνουμε το εμβόλιο χωρίς όμως να μας πεί έναν πειστικό λόγο ή να μας εγκυηθεί για τις παρενέργειες που μπορεί να έχει και δεν σημαίνει οτι το μωρό δεν θα νοσήσει επειδή εμείς έχουμε κάνει το εμβόλιο το οποίο μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και με τα ρούχα.

Και σκέφτομαι εγω τώρα, τί θα κάνεις θα κλειστείς στο σπίτι σου και θα αποξενωθείς απο όλους και όλα όλον τον χειμώνα? εκεί είναι που θα αρρωστήσω εγώ.

Εγώ το αντιμετωπίζω όπως κάθε εποχική γρίπη αλλιώς θα τρελλαθώ με όσα ακούω δεξια και αριστερά.

Εμάς ο παιδίατρος είπε να μην κάνουμε το εμβόλιο... και να προσέχουμε όπως πρόσεχαν πάντα οι οικογένειες με μικρά μωρά τπτ παραπάνω... αλλά και να σύστηνε να το κάνουμε θα είχα τις επιφυλλάξεις που διαβάζω και εδω!

Σε ποιά περιοχή είναι ο παιδίατρος σου; Ψάχνω για έναν ψύχραιμο γιατρό σαν αυτόν!

Αλλάζω την γκαρνταρόμπα μου δημιουργικά!

.pngpLWrp3.png

Σε ποιά περιοχή είναι ο παιδίατρος σου; Ψάχνω για έναν ψύχραιμο γιατρό σαν αυτόν![/QUOTΕ]

Αγιο Δημήτριο, αν σε βολεύει πες μου να σου στείλω στοιχεία.

uXGbp3.png

Διαφημίσεις

ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙ 2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ (ΠΑΠΟΥΔΕΣ, ΘΕΙΟΙ, ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΤΛ......) ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΤΙΓΡΙΠΠΙΚΟ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΤΙΓΡΙΠΠΙΚΟ ΟΠΟΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΟΣΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ.

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ?????????????

Σενιορα μου, το έκανα!!!! Και εγω και ο άντρας μου και η μανα μου που τον κραταει όταν δουλευω. Στον μεγαλο μου που ειναι 3.5 δεν του το έκανα, του έκανα μόνο της εποχιακής. Φοβόμουν αλλά δε μπορούσα να σκεφτω ότι θα κόλλαγα κάτι το μωρό μου.

Επίσης σταματησα και τη συνεργασια με τη νταντα γιατι δεν δεχτηκε να κανει το εμβόλιο. Πιστευω ότι από τη στιγμή που έχει επιλέξει αυτό το επάγγελμα και το έκανε όλη η οικογενεια είχε και αυτη υποχρεώση να το κανει. Από τη στγμη που δεν ήθελε, δε μπορούσα να την έχω κοντα στο μωρό.

Νιώθω καλά που το έκανα, θεωρω ότι έκανα το σωστό!

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΑΠΛΗ ΙΩΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΑΛΙΑ. ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΤΕ?

πόσο ειναι το μωρό σου>?

ωχ τωρα το ειδα... δυο μηνών!! Να το χαιρεσαι!

Εχω προβληματιστει με το θεμα αυτο.

Ο παιδίατρος μου ειπε το εξης: Αν εγω κολλησω μια ιωση ( πχ αυτη τη νεα γρίππη) εγω απλα θα την περασω και ολα οκ. Αν ομως κολλησω το μωρακι μου που είναι κατω των 3 μηνων, και αυτο ανεβασει πυρετο (οχι δεκατα), αυτο σημαινει οτι παει κατευθειαν νοσοκομειο, και μαλιστα τηλεφωνικά , δλδ χωρις καν να το δει ο παιδιατρος.

Οποτε τί να κανω?

Ο ιδιος παντως που το ν ρωτησα, μου ειπε επι λεξει: εγω δεν θα το κανα, αλλα θα προσεχα και θα παιρνα τ ρισκο. ( μιλαει για την δικη του οικογενεια, αν το παιδι του ηταν κατω των 3 μηνων)

Να σας ζήσουν τα μωράκια σας!

κι εγώ το έκανα το εμβόλιο στο παιδί (9 μηνών), χθες.

Την πρώτη δόση, γιατί σε αυτή την ηλικία θα χρειαστεί και δευτερη.

Ο άντρας μου το έκανε πριν 9 μέρες.

Εγώ περιμένω να κλείσω το 1ο τρίμηνο για να μπορέσω να το κάνω. Φοβάμαι πολύ, δε θέλω να κολλήσω και διακινδυνεύσω την εγκυμοσύνη.

Εγώ προσωπικά, συμφωνώ με τη σενιόρα, το εμβόλιο είναι ακριβώς όπως όλα τα υπόλοιπα (και δη της εποχικής γρίππης). Βέβαια τό λέω αυτό, χωρίς να προσπαθήσω να πείσω ή επηρεάσω κανέναν.

Δυστυχώς και σε μας, δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι παππούδες και γιαγιάδες και είμαστε σε απομόνωση μέχρι να περάσουν καμιά δεκαριά μέρες και κάνουμε αντισώματα (το παιδί, εγώ έχω μέλλον ακόμα)

Μα καλά, εδώ έκανα το εμβόλιο στο παιδί κι ο πατέρας μου φοβάται; Κι έχει χίλια προβλήματα, έτσι και κολλήσει, δε θέλω να το σκέφτομαι.

Πάντως πιστεύω ότι αν έχετε κάνει όλοι το εμβόλιο, δεν μπορείτε να το μεταδώσετε στο νεογέννητο, εφόσον τηρείτε και όλα τα μέτρα υγιεινής (πλύσιμο χεριών και αλλαγή ρούχων όταν έρχεστε απ' έξω). Και φυσικά όλοι οι γνωστοί, φίλοι, ας περιμένουν. μην βιάζονται για τις επισκέψεις.

εγω πάντως δε μπορουσα να πάρω το ρισκο και παρ΄όλο που έκανα το εμβόλιο εξακολουθώ και είμαι πολύ προσεχτική... γιατι όσο να' ναι Χειμωνας ειναι, όλο ιωσεις ειναι ο καιρός.

Εχω προβληματιστει με το θεμα αυτο.

Ο παιδίατρος μου ειπε το εξης: Αν εγω κολλησω μια ιωση ( πχ αυτη τη νεα γρίππη) εγω απλα θα την περασω και ολα οκ. Αν ομως κολλησω το μωρακι μου που είναι κατω των 3 μηνων, και αυτο ανεβασει πυρετο (οχι δεκατα), αυτο σημαινει οτι παει κατευθειαν νοσοκομειο, και μαλιστα τηλεφωνικά , δλδ χωρις καν να το δει ο παιδιατρος.

Οποτε τί να κανω?

Ο ιδιος παντως που το ν ρωτησα, μου ειπε επι λεξει: εγω δεν θα το κανα, αλλα θα προσεχα και θα παιρνα τ ρισκο. ( μιλαει για την δικη του οικογενεια, αν το παιδι του ηταν κατω των 3 μηνων)

και εμένα έτσι μου είπε... στη θέση μας δε θα το έκανε... πολύ τσαντίζομαι που μας βάζουν σε τέτοια διλήματα...

uXGbp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...