Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

χριστουγεννα η πρωτοχρονια δινετε στα αγγελουδια σας τα δωρακια τους?

Recommended Posts

κοριτσια ποτε μοιραζετε τα δωρακια στα παιδια σας χριστουγεννα η πρωτοχρονια?? και τι ωραια ιστορια τους λετε πριν τα δωσετε? οτι π.χ. ποιος κ απο που τους τα φερνει? ειμαι νεα μαμα κ θα θελα τη γνωμη σας.

"]00856dd2fe.png

Διαφημίσεις

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

πολυ καλη ερωτηση κι εγω εχω ενα μπερδεμα αλλα αποφασισα να τα δινω (το κανω εδω και χρονια πια)τα χριστουγεννα που γεννηθηκε ο χριστουλης και ολα τα παιδακια δικαιουνται δωρακι τι λεει καμια αλλη μανουλα?

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Χμ αν κατσουμε ν αναλυσουμε ποιος παει πραγματι δωρα και ποτε..θα μπλεξουμε τα ποδια μας..οποτε δεν υπαρχει σωστο και λαθος ...

Εγω προσωπικα..θεωρω χαζο να περιμενουν τα παιδια τα δωρα τους τοσες μερες που καθονται απ το σχολειο και να τα παρουν λιγες μερες πριν ανοιξουν τα σχολεια...οποτε τα Χριστουγεννα...παιρνουν τα δωρακια τους...

Διαφημίσεις

ο αγιος βασιλης και το γελιο ειναι οτι μεγαλωνοντας τα παιδια καταλαβανε καποια στιγμη οτι δεν υπαρχει και τα δωρα τα περνουν απο μας αλλα δεν το λεγαν γιατι αλλο δωρο ο αγιος β. αλλο η μαμα με τον μπαμπα!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

λετε οτι τους τα φερνει ο χριστουλης η ο αγιος βασιλης κ πως??????

O Aγιος Βασιλης...αλλα επειδη εχει να παει δωρα σε παρααα πολλα παιδακια και δεν προλαβαινει ολα σε μια νυχτα....παει τα μισα τα Χριστουγεννα και τ αλλα την Πρωτοχρονια...χιχι

Εμάς μας τα φέρνει ο Άγιος Βασίλης παραμονή πρωτοχρονιάς λίγη ώρα πριν αλλάξει ο χρόνος και η χαρά μας είναι μεγάλη. Δε ξέρω φέτος, μήπως μας τα φέρει μόλις αλλάξει ο χρόνος. Θα δούμε πως θα βολέψει.

Σίγουρα είναι μεγάλο το διάστημα που τα παιδιά περιμένουν τα δώρα τους αλλά τα Χριστούγεννα μας φέρνουν δώρα οι νονές μας κι έτσι έχουμε κατι να ασχοληθούμε μέχρι την Πρωτοχρονιά.

.png.png

Παιδια οντως ειναι ενα μπαχαλο το θεμα.

Ολα τα εργα τον δειχνουν Παραμονη πρωτοχρονιας παντως.

Εγω του Βασιλη του τα εδινα Χριστουγεννα και ελεγα ο Αγ.ΒΑσιλης. Καποια στιγμη συζητοντας με εναν φιλο του του ειπε ο δικος μου οτι ηρθε χθες ο Αγ.Βασιλης και εφερε αυτο και μετα αρχισε το μπερδεμα γιατι σε εκεινον δεν ειχε παει ακομα :roll:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

elenik, μήπως μπερδεύτηκες? Στις ταινίες (του Hollywood) μάλλον δείχνουν ότι ο Αη Βασίλης φέρνει τα δώρα Παραμονή Χριστουγέννων.:roll:

Πάντως κορίτσια, απ'ότι γνωρίζω, αυτό συμβαίνει γιατί:

Ο Santa Claus των Αμερικανών και των Γερμανών είναι ο Άγιος Νικόλαος (Saint Nicolas - και απο εκεί βγαίνει στα γερμανικά το Santa Claus).

Ο μύθος λέει λοιπόν ότι ο Άγιος Νικόλαος, αρχίζει απο την ημέρα της γιορτής του 6/12 να μοιράζει δώρα και αυτό ολοκληρώνεται την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Εμείς όμως, κατά παράδοση, έχουμε τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος ως γνωστόν γιορτάζει την Πρωτοχρονιά. Γι'αυτό η ελληνική παράδοση, θέλει να δίνουμε τα δώρα στα παιδιά Παραμονή ή ανήμερα πρωτοχρονιάς.

(http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82)

Εμείς δίνουμε τα δώρα του Άη Βασίλη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Δηλαδή, το βράδυ της παραμονής, αφού έχει κοιμηθεί ο γιός μου, τα βάζουμε κάτω απο το δέντρο (σκηνοθετώ μάλιστα και το σκηνικό: πριν πάμε για ύπνο, αφήνουμε κουραμπιέ και μελομακάρονο και ένα ποτήρι χυμό για τον Άη Βασίλη. Το πρωί το παιδί μου τα βρίσκει μισοδαγκωμένα, με την χαρτοπετσέτα τσαλακωμένη, το ποτήρι του χυμού άδειο, την κουρτίνα τραβηγμένη, την μπαλκονόπορτα λίγο ανοιχτή κλπ. Είμαι off topic, το ξέρω.:mrgreen:) και το πρωί ξυπνάει και με ενθουσιασμό και αγωνία τρέχει να ψάξει κάτω απο το δέντρο!!!

Όσο για το ότι, τα παιδιά είναι πολλές μέρες στο σπίτι και είναι κρίμα να μην χαίρονται τα δώρα και να παίξουνε, σε εμάς δεν ισχύει.

Εξηγώ: Μέχρι να φτάσει η Πρωτοχρονιά, έχουμε πάρει Χριστουγεννιάτικα δώρα απο γιαγιάδες και παππούδες (2 τουλάχιστον, πολλές φορές παίρνουν άλλο η γιαγιά και άλλο ο παππούς), θείους και θείες (3), νονό (1), παλαιότερα απο τον παιδικό ή το νήπιο (1) και 1 δώρο απο την δουλειά του άντρα μου (προς όλους τους υπαλλήλους).

Άσε που όταν πηγαίνουμε να πάρουμε δώρα εμείς για τα ανήψια μου, όλο και κάτι παίρνουμε και για τον Ηλία.;)

edit

ΑΚΡΙΒΗ, δεν σου απάντησα για την ιστορία... Εμείς δίνουμε τα δώρα την Πρωτοχρονιά κατά το ελληνικό έθιμο... αλλά έχουμε υιοθετήσει την ξενόφερτη ιστορία του Santa Claus, με το σπίτι στο Βόρειο Πόλο, τα ξωτικά, τον Ρούντολφ κλπ.:mrgreen:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Santa Claus... Agios Nikolaos... Agios Vassilis... Ouf!!! Poly mberdema gia mena!

Emeis apo perisi sigkekrimena ksekinisame na dinoume emfasi stin giorti gyro apo ton Xristo! Eksallou, Afton thimomaste kai giortazoume ta Xristougenna kai sto onoma Tou moirazan kai aftoi oi Agioi ta dora stis diafores xores. Opote eipame me ton andra mou, giati na to psaxnoume peretero? Leme sta aggeloudia mas oti, O Xristos edose stin mama kai ston mbamba tin xari kai tin dynatotita na agorastei afto to doro gia ekeinous gia na giortasoume ta genethlia Tou! H kori mou xarike para poli me afto, perissotero apo oti me ton Agio Vassili pou ypostirizame ta teleftaia xronia. Xa! ;o)

904b6840de.png

d3aa52ef60.png

Eγώ είμαι πολύ παραδοσιακή σε αυτά... :D για μένα τα δώρα δίνονται την Πρωτοχρονιά, όταν έρχεται ο Άγιος Βασίλης - όπως αντίστοιχα στο σόι μου δεν τρώμε γαλοπούλα (γιατί παραδοσιακά δεν την ξέραμε) αλλά κότα γεμιστή ή γουρουνόπουλο.

Η μικρή μου είναι πολύ μικρή για να αναρωτηθεί ακόμα, και δεν ξέρω τι θα κάνω όταν έρθει η ώρα... συμφωνώ με την mom πάντως.

Α, και έχω την εντύπωση ότι στην Ιταλία έρχεται μια κυρία με δώρα, η Πεφάνα ή κάπως έτσι, την ημέρα των Φώτων! Ξέρει κανείς λεπτομέρειες να μας πει;

Η Μπεφάνα, νομίζω είναι μάγισσα με σκούπα, ούτε εγώ το ξέρω καλά. Νομίζω ότι χρησιμοποιούν και σκούπες σα στολίδια οι Ιταλοί. Και στην Ισπανία τα δώρα τα φέρνουν οι τρεις μάγοι τα Φώτα.

Προτίμησα να τα δίνω Πρωτοχρονιά κατά το ελληνικό έθιμο, αν και το επιχείρημα ότι κάθονται από τα Χριστούγεννα, ας παίξουν με τα καινούρια, το βρίσκω λογικό. Αλλά κι εμείς έχουμε γιορτή του Αγίου Νικολάου, οπότε το "πρώτο κύμα" δώρων, ερχεται τότε.

elenik, μήπως μπερδεύτηκες? Στις ταινίες (του Hollywood) μάλλον δείχνουν ότι ο Αη Βασίλης φέρνει τα δώρα Παραμονή Χριστουγέννων.:roll:

Μεχρι και εγω εχασα την μπαλα (που το παιδι :roll::lol::lol:)

Αυτο ηθελα να πω. Παραμονη Χριστουγεννων τα εργα, παραμονη Πρωτοχρονιας εμεις :lol::oops::lol::lol::lol: . 1ο μπαχαλο που του γεννα αποριες :roll:

Ηρθε και το 2ο με τον φιλο του.....:roll:

Διαφημίσεις

Α, και έχω την εντύπωση ότι στην Ιταλία έρχεται μια κυρία με δώρα, η Πεφάνα ή κάπως έτσι, την ημέρα των Φώτων! Ξέρει κανείς λεπτομέρειες να μας πει;

Αυτη αργει ακομα πιο πολυ. Λιγο πρινξεκινησει σχολειο το δωρο με τι θα τον απασχολησω Χριστουγεννα :lol::lol::lol:

Εμας πεφτει και η γιορτη του Πρωτοχρονια οποτε γινεται ο πανικος. Αυτο του Αη Βασιλη, αυτο της μαμας+μπαμπα αλλα τοσα απο λοιπους περναει στο ντουκου ο καημενος ο Αγιος και τελικα αναμενει την γιορτη και οχι τον Αγιο Βασιλη:roll: (γιατι για το δωρο τον περιμενουν ολα εννοειτε :lol::lol::-D)

Το εχω συζητησειπολλες φορες με τον συζυγοπου μεγαλωσε στη γερμανια κ θεωρει οτι τα δωρα δίνονται τα χριστούγεννα, ενω εγω λεω πρωτοχρονια. Βεβαια, εαν τα δωρα συμβολιζουν τους μαγους με τα δωρα τότε εχει μια λογικη να δίνονται χριστούγενα.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Εμάς είναι ακόμα μικρά και δεν έχουμε μπερδέματα. Ούτε με φίλους, ούτε με την τηλεόραση (βλέπουν ελάχιστα).

Προετοιμασία:

Κατά τις αρχές Δεκέμβρη στολίζουμε το δέντρο και ένα καραβάκι.

Λέμε πως τα δώρα που θα μας φέρνουν γιαγιάδες-παππούδες κτλ θα τα βάζουμε κάτω από το δέντρο. Μένουν εκεί μέχρι να φέρει και ο Αη-Βασίλης το δικό του, την πρωτοχρονιά.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς:

Το δέντρο μας είναι κοντά στο τζάκι. Η ιστορία που τους λέω .... χμμμμ.....

Ότι το βράδυ έρχεται ο Αη-Βασίλης από την καμινάδα... και φέρνει τα δώρα του. Συνήθως έχω ένα κόκκινο σακί και τα δώρα του Αη-Βασίλη τα βάζω μέσα. Στο σακί βάζω και σοκολατάκια και καραμελίτσες. Έτσι την πρωτοχρονιά τα παιδιά βρίσκουν κοντά στο τζάκι και στο δέντρο, το κόκκινο σακί (κλειστό).

Πρωτοχρονιά:

Φυσικά με τόσα δώρα όλη τη μέρα της πρωτοχρονιάς ανοίγουμε πακέτα. Παίζουμε λίγο, μαζεύουμε χαρτιά από τη συσκευασία, το βάζουμε στη θέση του (βρίσκουμε δηλ. μια θέση για το παιχνίδι). Ανοίγουμε το επόμενο κτλ...

Αργότερα:

Το κόκκινο σακί του Άη-Βασίλη περιέχει όπως είπα και γλυκίσματα εκτός των δώρων. Αυτά δεν είναι πολλά. Όμως το σακί μένει εκεί κοντά στο τζάκι και είναι "μαγικό". Γεμίζει κάθε μέρα από 1-2 γλυκίσματα για κάθε παιδί. Όταν τα πάρουν, το βάζουν πάλι κοντά στο τζάκι για να γεμίσει την επόμενη μέρα.

Επίλογος:

Μετά από αρκετές μέρες και όταν πια έρθει η ώρα να ξεστολίσουμε το δέντρο, λέω στα παιδιά πως τώρα πια πρέπει να επιστέψουμε το σακί στον Αη - Βασίλη για να μας το φέρει του χρόνου γεμάτο. Αφού φυσικά το έχουν αδειάσει από τα γλυκίσματα το αφήνουμε διπλωμένο κοντά στο τζάκι. Την άλλη μέρα το σακί λείπει, και ο Αη - Βασίλης έχει αφήσει στη θέση του τρεις σοκολατένιους Αη-Βασίληδες...

Φέτος....

Σκέφτομαι τη μέρα που θα στολίσουμε το δέντρο, να γράψουμε και ένα γράμμα στον Άη-Βασίλη που να του λέμε πως περνάμε και τι κάνουμε (π.χ. πάμε σχολείο κτλ). Και πως θα τον περιμένουμε. (Σκέφτομαι να μη τα βάλω στη λογική του να ζητήσουν δώρα. Από αυτά που θα του γράψουμε ο Αη-Βασίλης... θα καταλάβει τι θα μας αρέσει... )

Επίσης ο Αη-Βασίλης μαζί με τα δώρα να έχει ένα γράμμα, απάντηση... σε όσα του γράψαμε. :D

Καλή πρωτοχρονιά!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Νομιζω οτι στην ελλαδα δινονυ τα δωρα πρωτοχρονια.

Στην αγγλια και αμερικη τα δινουν χριστουγεννα.

Εγω μεγαλωνωντας τα επερνα Χριστουγεννα.τα εφερνε ο father christmas~!Κατω απ ο το δεντρο ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ δωρα!και τα νοιγαμε με τον αδελφο μου μες την τρελη χαρα ( :-(( ) η μαμα μου ομως δεν ειναι ελληνιδα.

Βλεπω στην ελλαδα οτι τα δινουν πρωτοχρονια.Εγω στο παιδι μου θα συνεχισω να τα δινω χριστουγεννα,....μου εχει μεινει απο μικρη μαλλον.

Τωρα αν με ρωτησει οταν μεγαλωσει γιατι οι φιλοι του τα περνουν πρωτοχρονια θα πω οτι δεν προλαβαινει ο αγιος βασιλης και τα μοιραζει 2 φορες και οτι θα πρεπει να τον αγαπαει ΠΑΡΑ πολυ που του τα φερνει νωριτερα!!!

Εμείς τα δώρα στο σπίτι τα δίνουμε τα Χρίστουγεννα που τα φέρνει ο Αγιος Βασίλης (μισή ιταλιδα μαμά) κ την πρωτοχρονιά ενα μικρο δωράκι για το καλό του νεόυ έτος (μισή ελληνιδα μαμά) εδώ κ αν επικρατεί μπάχαλο

Η Befana μπαίνει στα σπίτια από τις καμινάδες των τζακιών. Ετσι το βράδυ μεταξύ 5-6 Ιανουαρίου, ενώ όλοι κοιμούνται βάζει γλυκισματα στις κάλτσες των παιδιών που είναι κρεμασμένες στο τζάκι.

Στα παιδιά που όλο το προηγούμενο έτος ήταν καλά αφήνει γλυκά κ καραμέλες ενώ στα κακά παιδιά αφήνει κομμάτια κάρβουνου. Η Befana γιορτάζετε των "Φωτων".

Εκείνη την ημέρα αν μας θυμηθουν οι παππούδες από την Ιταλία μας στέλνουν κάρβουνο (σαν ζαχαρωτό να φανταστειτε, μαύρο με γλυκιά γεύση)

Τα δώρα τα φέρνει τα Χριστούγεννα στην Ιταλια ο Babbo Natale

. Έτσι την πρωτοχρονιά τα παιδιά βρίσκουν κοντά στο τζάκι και στο δέντρο, το κόκκινο σακί (κλειστό).

!

Εμάς μπαίνει απο την πόρτα αφού δεν έχουμε τζάκι κ του αφήνουμε ένα πιάτο με μπισκότα κ ένα ποτήρι ζεστό γάλα

Τωρα αν με ρωτησει οταν μεγαλωσει γιατι οι φιλοι του τα περνουν πρωτοχρονια θα πω οτι δεν προλαβαινει ο αγιος βασιλης και τα μοιραζει 2 φορες και οτι θα πρεπει να τον αγαπαει ΠΑΡΑ πολυ που του τα φερνει νωριτερα!!!

Λεω το ιδιο πραγμα..οτι απλα δεν προλαβαινει ...και τα μοιραζει και Χριστουγεννα και Πρωτοχρονια αλλα να μην πεις οτι επειδη τον αγαπαει παρα πολυ...γιατι θα το σφυριξει σε κανενα αλλο παιδακι και θα εχετε προβληματα...ο Αγιος αγαπαει ολα τα παιδακια...και δεν τα ξεχωριζει.

εγω επειδη η μαμα μου δεν ητανε Ελληνιδα μου τα εβαζε Χριστουγεννα (μαρεσει που την ιστορια με τον Αγ.Βασίλη την τραβηξε μεχρι και την εκτη δημοτικου λες και δε τους ειχα παρει χαμπαρι εδω και κατι χρονια)...αλλα εγω λογω χωρισμενων γονιων επαιρνα και τη Πρωτοχρονια μιας και την περναγα παντα με τον πατερα μου.....

Εγω τα δινω Χριστούγεννα με τη λογική των 3 μαγων που πηγαν τα δωρα στο Χριστο ...απο εκει ξεκινησε ολο το εθιμο με τα δωρα σε ολο το κοσμο....μαρεσει να τα δινω Χριστουγεννα γιατι δε την παω καθολου την Πρωτοχρονια (την σιχαινομαι ) ...αλλωστε τα Χριστουγεννα επειδη παιρνει και απο παντου δωρα το χαιρετε πιο πολυ...φετος ξεκινησαμε και την ιστορια ηδη που καταλαβαινει....θα στολισουμε αυριο...θα γραψουμε γραμματακι με 4 επιλογες για να μας φερει ΕΝΑ δωρο ο Αγιος αν θεωρει οτι ειμαστε καλα παιδακια οταν θα ερθει η παραμονη θα βαλουμε στο τζακι γαλα και μπισκοτακια (να τα βρει μισοφαγωμενα το πρωι ) κλπ κλπ κλπ....της εχω πει την ιστορια για τον Αγ.Βασιλη που μενει σε ενα φανταστικο μερος τον Ν.Πόλο-Καισαρεια....προσπαθω να κανω μια μιξη γιατι οντως ακουει εκατο διαφορετικες εκδοχες....οσο μεγαλωνει αναλογα με τις αποριες της θα απανταω ......και της εχω πει οτι τα Χριστουγεννα επειδη εχει ο Χριστούλης γενέθλια εχει πει στον Αγ.Βασίλη να πηγαινει σε ολα τα καλα παιδακια δωρα και κατι αλλα τετοια για να μπαινει σιγα σιγα στο νοημα....η πλακα ητανε που με ρωτησε εμεις τι θα του παρουμε του Χριστούλη και αν θα κανει παρτυ!!!!

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09