Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια από σύμβουλο θηλασμού

Recommended Posts

Γιαουρτάκι μετά τον 8ο?????????? Εμένα γιατι μου ειπε να του δίνω γιαουρτάκι στον 7ο? Βέβαια τώρα στο τέλος του έδωσα 3φορές έχει φαει αλλα γιατί μου είπε έτσι? Το πρόγραμμα του παιδιού είναι το εξής: κατά τις 7:20 τον ξυπνάω για τον θηλάσω μετά κατά τις 11 μου λένε ότι του δίνουν φρουτόκρεμα , μετ΄αμου λέει η μανα μου κατά τις 2 του φτιάχνουν γάλα αλλα δεν το πίνει πάντα και αν πιει θα πιει λίγο. Εγώ γυρίζω σπίτι κατά τις 4 όπου τον θηλαζω κατευθείαν και μετά απο κανένα τρίωρο τον ξαθηλάζω.. μετά απο κανένα μισάωρο του δίνω την μπισκοτόκρεμα και μετά απο κανένα 2ωρο τον ξαναθηλάζω . Το βράδυ θα σηκωθεί 3φορες για να φάει οποτε και συνεχίζω και τον θηλάζω. Απλά η απορία μου είναι τελικά αν η φρουτόκρεμα, ή το γιαουρτάκι, ή μπισκοτόκρεμα ισοδυναμεί με ένα μπουκάλι ξένο γάλα... Δηλαδή να στενοχωριέμαι που δεν τρωει πχ το ξένο γάλα αλλα τρώει την φρουτόκρεμα ή την μπισκοτόκρεμα ή να στενοχωριέμαι αμα δεν τρωει την φρουτόκρεμα , μπισκοτοκρέμα και μου τρώει πχ το ξένο γάλα.....

Σας μπέρδεψα συγνώμη :confused: αλλα δεν ξέρω πως αλλιώς να διατυπώσω την χαζή απορία μου.

Διαφημίσεις

Γιαουρτάκι μετά τον 8ο?????????? Εμένα γιατι μου ειπε να του δίνω γιαουρτάκι στον 7ο? Βέβαια τώρα στο τέλος του έδωσα 3φορές έχει φαει αλλα γιατί μου είπε έτσι? Το πρόγραμμα του παιδιού είναι το εξής: κατά τις 7:20 τον ξυπνάω για τον θηλάσω μετά κατά τις 11 μου λένε ότι του δίνουν φρουτόκρεμα , μετ΄αμου λέει η μανα μου κατά τις 2 του φτιάχνουν γάλα αλλα δεν το πίνει πάντα και αν πιει θα πιει λίγο. Εγώ γυρίζω σπίτι κατά τις 4 όπου τον θηλαζω κατευθείαν και μετά απο κανένα τρίωρο τον ξαθηλάζω.. μετά απο κανένα μισάωρο του δίνω την μπισκοτόκρεμα και μετά απο κανένα 2ωρο τον ξαναθηλάζω . Το βράδυ θα σηκωθεί 3φορες για να φάει οποτε και συνεχίζω και τον θηλάζω. Απλά η απορία μου είναι τελικά αν η φρουτόκρεμα, ή το γιαουρτάκι, ή μπισκοτόκρεμα ισοδυναμεί με ένα μπουκάλι ξένο γάλα... Δηλαδή να στενοχωριέμαι που δεν τρωει πχ το ξένο γάλα αλλα τρώει την φρουτόκρεμα ή την μπισκοτόκρεμα ή να στενοχωριέμαι αμα δεν τρωει την φρουτόκρεμα , μπισκοτοκρέμα και μου τρώει πχ το ξένο γάλα.....

Σας μπέρδεψα συγνώμη :confused: αλλα δεν ξέρω πως αλλιώς να διατυπώσω την χαζή απορία μου.

Παιδικό γιαουρτάκι, ναι από τον 7ο. Κανονικό γιαούρτι από τον 8ο.

Στη θέση σου δεν θα στενοχωριόμουν καθόλου, γιατί ο μικρός θηλάζει αρκετές φορές. Θα χαιρόμουν μάλιστα, αφενός γιατί τρώει τις φρουτοκρεμούλες χωρίς πρόβλημα και αφετέρου γιατί ακόμη προτιμά το γαλατάκι της μαμάς του. Απ' ό,τι κατάλαβα λαχανικά/ μοσχάρι/ κοτόπουλο ακόμη δεν δοκιμάσατε;

Ξανά: όταν λείπεις το μωρό να τρώει μόνο γεύματα όχι γάλα.

Το ένα γεύμα να είναι φτουτόκρεμα και το άλλο λαχανικά ή λαχανικά με κρέας.

Εσύ δεν θα δίνεις κανένα γεύμα στερεών όσο είσαι μαζί του.

Να στεναχωριέσαι αν τρώει σκουπίδια όπως η μπισκοτόκρεμα

Μου έχει δημιουργηθεί μια απορία : Επειδή το μωρο μου (7μηνω) δεν του αρέσει πολυ το ξένο γάλα πίνει ελάχιστο (τον θηλάζω αλλα το πρωι που λείπω πρέπει να πίνει το ξένο ) είναι προτιμότερο να του δίνει η γιαγιά του κανένα γιαουρτάκι απο γάλα? Εννοώ σαν θρεπτική αξία η κρεμα πχ μπισκοτόκρεμα ή το γιαουρτάκι είναι ίδιο με το ξένο γάλα σαν θρεπτική αξία? ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ. Την φρουτόκρεμα την τρώει με ευχαρίστηση μπορώ να πω . Αλλα η μητερα μου μου λεει ότι δυσκολευεται να του δώσει με΄τα το ξένο γάλα. Ερχομαι εγώ 4 ωρα και τον ταιζω με θηλασμο

Η μπισκοτόκρεμα είναι κατά ένα τρίτο άμυλο και κατά ένα τρίτο ζάχαρη, το υπόλοιπο είναι γάλα πλήρες και αποβουτυρωμένο.

Αφού το παιδί δεν θέλει ξένο γάλα, μη του δίνεις.

Λαχανικά και κρέας γιατί δεν τρώει;

Πρώτα ξεκινά με αυτά και μετά αν και όταν θέλει τα γιαούρτια που δεν είναι και απαραίτητα.

Γεία σας κορίτσια,να κάνω και εγώ μία ερώτηση και κυρίως στην καλή μας Αγλαια..

Θηλάζω την κόρη μου εδω και 2 μιση μήνες αλλά δεν τα πάμε πολύ καλά,θεωρούσα οτι ξέρω πάρα πολλα με τον θηλασμό μιας και τον γιό μου τοον θήλασα 13 μήνες .Δεν έχω το γάλα που είχα τότε,το στήθος μου δεν τον νιώθω ποτε πολύ γεμάτο.η μπέμπα μου δεν παίρνει πολύ βάρος και με το που δοκίμασα να της δώσω συμπλήρωμα ενώ την είχα θηλάσει πάρα πλύ ώρα ήπιε 90μλ!!!!τρελλάθηκα...η ερώτηση μου είναι ποιός μπορεί να είναι ο λόγος που δεν έχω πολύ γάλα αφού τη θηλάζω συνέχεια;;;και αν ευθύνεται που δεν την θήλασα την πρώτη ώρα μετά τον τοκετό αλλα 2 ολόκληρες μέρες μετα;;τι φταιεί;;

Διαφημίσεις

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 3 παιδίατροι που είναι πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας:

Άννα Πατσούρου

Στέλιος Παπαβέντσης

Δώρα Μενούνου

Υπαρχει πιστοποιημενος παιδιατρος στην Αθήνα??

qbd8p2.png

Υπαρχει πιστοποιημενος παιδιατρος στην Αθήνα??

Nαι αλλά δυστυχώς δεν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Στην Αθήνα υπάρχουν πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας που δεν είναι παιδίατροι.

Μπορείς να τους βρεις εδώ:

http://www.ilca.org

επέλεξε δεξιά το Find a Lactation Consultant

Γεία σας κορίτσια,να κάνω και εγώ μία ερώτηση και κυρίως στην καλή μας Αγλαια..

Θηλάζω την κόρη μου εδω και 2 μιση μήνες αλλά δεν τα πάμε πολύ καλά,θεωρούσα οτι ξέρω πάρα πολλα με τον θηλασμό μιας και τον γιό μου τοον θήλασα 13 μήνες .Δεν έχω το γάλα που είχα τότε,το στήθος μου δεν τον νιώθω ποτε πολύ γεμάτο.η μπέμπα μου δεν παίρνει πολύ βάρος και με το που δοκίμασα να της δώσω συμπλήρωμα ενώ την είχα θηλάσει πάρα πλύ ώρα ήπιε 90μλ!!!!τρελλάθηκα...η ερώτηση μου είναι ποιός μπορεί να είναι ο λόγος που δεν έχω πολύ γάλα αφού τη θηλάζω συνέχεια;;;και αν ευθύνεται που δεν την θήλασα την πρώτη ώρα μετά τον τοκετό αλλα 2 ολόκληρες μέρες μετα;;τι φταιεί;;

Αντέγραψε τις ερωτήσεις και απάντησε δίπλα σε κάθε ερώτηση

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Τα λέμε :-)

Α. 38

Β. θηλυ

Γ. Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Γενική αναισθησία.

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.Μέγιστη τιμή 15 ,μπήκε για 12 ώρες λάμπα δεν έπεφτε,εμεινε 6 ώρες εκτός 14,7 και φύγαμε...λόγω άθλιας ψυχολογικής δικής μου ταλαιπωρίας δεν ξαναμετρήσαμεγιατι και ο γιος μου λόγο θηλασμού εκανε πάρα πολύ καιρο να αποβληθει η χολεριθρίνη.και σε μία εβδομάδα που την είδε ο παιδίατρος ήταν πολύ καλήτερα

Ε. Νοσηλέυτικε για 2 24ωρα στην μονάδα λόγω αναπνευστικής δυσχέριας και γογγυσμού,πήρε μόνο Ο2 σε hood ,δεν ήπιε καθόλου ξένο γάλα ,μόνο ορό είχε και την θήλασα στην μονάδα πριν την βγάλουν και αφού άρπαξε κανονικά ολα πήγαν οκ.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

14..9 2840

18.9 2680

24.9 2870

14.10 3850

13.11 4750

5.12 5100

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

12-14

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

είχα δοκιμάσει πριν 15 μέρες περίπου ήπιε με το ζόρι 10μλ,μετά απο 5μέρες πού δεν ξεκόλαγε απο το στήθος της έδωσα κ ήπιε 60μλ και χτές90μλ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

1 φορά ανα 5 μέρες

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

πάρα πολλές

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

3-4

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

14..9 2840

18.9 2680

24.9 2870

14.10 3850

13.11 4750

5.12 5100

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

12-14

Βίκυ, το μωρό σου πήρε πολύ παραπάνω βάρος από το αναμενόμενο.

Από τις 18/9 (έξοδος από την κλινική) μέχρι τις 5/12 που γράφεις την τελευταία ζύγιση, το μωρό πήρε συνολικά 2420 γραμμάρια σε 78 μέρες, δηλαδή πήρε κατά μέσο όρο 31 γρ. την ημέρα ενώ το αναμενόμενο είναι 25 γρ. ανά ημέρα. Επειδή μάλιστα περιλαμβάνεται και το πρώτο 20ήμερο που πολλά παιδιά φυσιολογικά παίρνουν λιγότερο βάρος, ο μέσος όρος είναι πολύ υψηλός.

Γάλα έχεις και μάλιστα πολύ, το πρώτο διάστημα έπινε περίπου 1350ml γάλα τη μέρα. Με αυτό το γάλα θα μπορούσες να μεγαλώσεις άνετα δύο παιδιά!

Το μωρό σου αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα το πρώτο διάστημα και είναι φυσιολογικό και εντελώς αναμενόμενο να φρενάρει τις τελευταίες μέρες για να μην γίνει τέρας!

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

είχα δοκιμάσει πριν 15 μέρες περίπου ήπιε με το ζόρι 10μλ,μετά απο 5μέρες πού δεν ξεκόλαγε απο το στήθος της έδωσα κ ήπιε 60μλ και χτές90μλ

Συνέχισε να θηλάζεις και μη δίνεις συμπλήρωμα, κανείς δεν το χρειάζεται, ούτε εσύ, ούτε το μωρο σου!

Θηλάζω την κόρη μου εδω και 2 μιση μήνες αλλά δεν τα πάμε πολύ καλά,θεωρούσα οτι ξέρω πάρα πολλα με τον θηλασμό μιας και τον γιό μου τοον θήλασα 13 μήνες .Δεν έχω το γάλα που είχα τότε,το στήθος μου δεν τον νιώθω ποτε πολύ γεμάτο.

Όπως κατάλαβες, τα πάτε πολύ καλά και γάλα έχεις πάρα πολύ. Ίσως ο γιος σου έτρωγε λιγότερο και γι αυτό ένιωθες το στήθος πιο πρησμένο. Στο πρώτο παιδί το στήθος είναι περισσότερο πρησμένο τις πρώτες 6 εβδομάδες, ίσως και λίγο περισσότερο, όχι γιατί παράγεται περισσότερο γάλα αλλά γιατί υπάρχει περισσότερο λεμφικό οίδημα. Το στήθος έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο συνήθως το λεμφικό οίδημα είναι λιγότερο. Επίσης το γάλα παράγεται περισσότερο την ώρα του θηλασμού και λιγότερο την ώρα μεταξύ των θηλασμών σχεδόν από την αρχή του θηλασμού ενώ στο πρώτο παιδί το πρώτο διάστημα η παραγωγή σε άσχετες ώρες είναι πιο μεγάλη.

η μπέμπα μου δεν παίρνει πολύ βάρος

Όπως κατάλαβες πήρε πάρα πολύ βάρος.

η ερώτηση μου είναι ποιός μπορεί να είναι ο λόγος που δεν έχω πολύ γάλα αφού τη θηλάζω συνέχεια;;;

Γιατί υποθέτεις ότι δεν έχει πολύ γάλα;

Δες τις καμπύλες στο βιβλιάριο του παιδιού!

Διαφημίσεις

• 3 months later...

καλησπέρα μανούλες!ζητάω τη γνώμη σας γιατι είμαι πραγματικά πολύ μπερδεμένη.Το μωρό μας είναι τώρα 3,5 μηνών και 5,400 κιλά ,γεννήθηκε 2420 και αμέσως μεταφέρθηκε στη μονάδα παρακολούθησης(όχι θερμοκοιτίδα).Στην αρχή δεν είχε δύναμη να θηλάσει συνεπώς της δόθηκε αναγκαστικά ξένο γάλα.Σιγά σιγά κατάφερα να τη θηλάσω όλη μέρα απλά κατα το βράδυ δίναμε και συμπλήρωμα κοινώς μικτά.Νοιώθω όμως οτι το γάλα δεν της φτάνει πολλές φορές μάλιστα ενώ έχω λίγο γάλα και το βλέπω στο στόμα της εκείνη δεν θηλάζει τα παρατάει!τις τελευταίες μέρες παίρνει μόνο απο το στήθος και αρνείται το μπουκάλι.δεν ξέρω αν χορταίνει και δεν έχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά συνεχώς μας μπερδεύει το λουλούδι!!θα ήθελα αν είναι δυνατό και την γνώμη της Αγλαiας.Σας ευχαριστω!!

καλησπέρα μανούλες!ζητάω τη γνώμη σας γιατι είμαι πραγματικά πολύ μπερδεμένη.Το μωρό μας είναι τώρα 3,5 μηνών και 5,400 κιλά ,γεννήθηκε 2420 και αμέσως μεταφέρθηκε στη μονάδα παρακολούθησης(όχι θερμοκοιτίδα).Στην αρχή δεν είχε δύναμη να θηλάσει συνεπώς της δόθηκε αναγκαστικά ξένο γάλα.Σιγά σιγά κατάφερα να τη θηλάσω όλη μέρα απλά κατα το βράδυ δίναμε και συμπλήρωμα κοινώς μικτά.Νοιώθω όμως οτι το γάλα δεν της φτάνει πολλές φορές μάλιστα ενώ έχω λίγο γάλα και το βλέπω στο στόμα της εκείνη δεν θηλάζει τα παρατάει!τις τελευταίες μέρες παίρνει μόνο απο το στήθος και αρνείται το μπουκάλι.δεν ξέρω αν χορταίνει και δεν έχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά συνεχώς μας μπερδεύει το λουλούδι!!θα ήθελα αν είναι δυνατό και την γνώμη της Αγλαiας.Σας ευχαριστω!!

Θα πρέπει να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...