Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια από σύμβουλο θηλασμού

Recommended Posts

Γεια σας, είμαι καινούρια στο forum και χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Έχω ένα κοριτσάκι 2 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά. Παρόλο που παιδευτήκαμε και οι δύο αρχικά, (ψευδοθηλές, μάτωμα θηλών), κυρίως από λανθασμένες συμβουλές στο μαιευτήριο, τα καταφέραμε και ο πρώτος μήνας πήγε καλά από άποψη ανάπτυξης. Πρέπει να πω ότι με βοήθησαν πολύ και αυτά που διάβασα στο Forum. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του δεύτερου μήνα το μωρό δεν πιάνει καλά κυρίως το ένα στήθος, καταπίνει αέρα και πονάει και κάνει ενα θόρυβο με το στόμα, σαν πλαταγισμα και αφήνει τη θηλή. Προσπάθησα ν'αλλάξω στάσεις, γιατί είχα και αρκετό γάλα, αλλάδεν γίνεται τίποτα. Το στήθος μου δεν αδειάζει και το μωρό δεν τρέφεται καλά. Θα ήθελα να συναντήσω από κοντά μια σύμβουλο θηλασμού να με βοηθήσει. Ξέρεται πως γίνεται αυτό; Μένω στη Θεσσαλονίκη. Ξέρετε κάποια; Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί πέφτω πολύ ψυχολογικά, ενώ είχα αρχίσει ν΄απολαμβάνω τον θηλασμό.:(:(:(

Διαφημίσεις

Γειά σου Alky!

Για Θεσσαλονίκη βρήκα τα τηλέφωνα συμβουλων:

Νατάσσα Καψάλη 2310 850837 [email protected]

Ελένη Μπακοπούλου 23920 62817 [email protected]

Μαρία Νικολαΐδου 2310 345378 [email protected]

Νόπη Πετρίδου 6937 378262

Άννα Beavan-Παπαδοπούλου [email protected]

Τα τηλέφωνα τα βρήκα από το site του ελληνικού συνδέσμου θηλασμού:

http://www.thilasmos.net/lll.html

Ελπίζω να βοηθήσουν!

GJMap2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Για δες και αυτό:

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/la_leche_league_greece.html

Ελπίζω τα τηλέφωνα να ισχύουν. Ο Σύλλογος είναι πολύ δραστήριος και έχει και πολλά ενημερωτικά φυλλάδια.

Γεια σας, είμαι καινούρια στο forum και χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Έχω ένα κοριτσάκι 2 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά. Παρόλο που παιδευτήκαμε και οι δύο αρχικά, (ψευδοθηλές, μάτωμα θηλών), κυρίως από λανθασμένες συμβουλές στο μαιευτήριο, τα καταφέραμε και ο πρώτος μήνας πήγε καλά από άποψη ανάπτυξης. Πρέπει να πω ότι με βοήθησαν πολύ και αυτά που διάβασα στο Forum. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του δεύτερου μήνα το μωρό δεν πιάνει καλά κυρίως το ένα στήθος, καταπίνει αέρα και πονάει και κάνει ενα θόρυβο με το στόμα, σαν πλαταγισμα και αφήνει τη θηλή. Προσπάθησα ν'αλλάξω στάσεις, γιατί είχα και αρκετό γάλα, αλλάδεν γίνεται τίποτα. Το στήθος μου δεν αδειάζει και το μωρό δεν τρέφεται καλά. Θα ήθελα να συναντήσω από κοντά μια σύμβουλο θηλασμού να με βοηθήσει. Ξέρεται πως γίνεται αυτό; Μένω στη Θεσσαλονίκη. Ξέρετε κάποια; Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί πέφτω πολύ ψυχολογικά, ενώ είχα αρχίσει ν΄απολαμβάνω τον θηλασμό.:(:(:(

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 3 παιδίατροι που είναι πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας:

Άννα Πατσούρου

Στέλιος Παπαβέντσης

Δώρα Μενούνου

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 3 παιδίατροι που είναι πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας:

Άννα Πατσούρου

Στέλιος Παπαβέντσης

Δώρα Μενούνου

Έχουμε δει ήδη την Άννα. Απλά Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ή!

Στη Λάρισα ξέρεις καμία/κανένα παιδίατρο φιλικό στο θηλασμό και "σκεπτικό" με τα εμβόλια;

.pngy3DLp3.png

Καλημέρα!Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας ρωτήσω κάτι ρε παιδιά και όποια ξέρει ας βοηθήσει...

Έχω μία πιτσιρίκα, που κοντεύει- σε λίγες μέρες -τους 6 μήνες ζωής.

ΈΧουμε μπεί στην κρέμα εδώ και 2 εβδομάδες και εδώ και μία εβδομάδα στα φρούτα και συμπλήρωμα ακόμα λίγο γάλα.

Θηλάζω αποκλειστικά πρέπει να σας πω και παρόλο που είχα πάαααραπολλες ανησυχίες για το αν θα διατηρηθεί η γαλουχία..(βλέπεις αν δεν ξέρεις ανησυχείς για πολλά πράγματα τσάμπα...) βαδίζουμε ολοταχώς για τον χρόνο....

Το θέμα μου είναι το εξής...

Καθώς έχουν αρχίσει να μπαίνουν οι τροφές (και από ότι πληροφορούμε όπου ναναι θα μπούμε και στα χόρτα...μεσημεριανό) μεώνεται το γάλα και οι θηλασμοί.

Αυτή την στιγμή κάνει 5 γεύματα την ημέρα από τα οποία τα 3 είναι δικά μου ,ανά 7ωρο.Πρωί -μεσημερι- βράδυ.Δεκατιανό και απογευματινό είναι τα παραπάνω γεύματα που προανέφερα.

Το θέμα είναι ότι ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ αντέχω το 7ωρο και περιμένω το θηλασμό πως και πως για να αναπνεύω λίγο.Πρίζομαι και το γάλα είναι πολύ...

Το σώμα δεν λέει να ρυθμιστεί στο νέο πρόγραμμα της μπέμπας...

Σε λίγο έρχεται να αντικατασταθεί και ένα ακόμα γεύμα..οπότε θα θηλάζει μόνο πρωί και βράδυ!!!:shock::shock: και έτσι απότομα θα κοπεί και το μεσημεριανό γεύμα που με "έσωνε" από το πρίξιμο και τον πόνο...

ΤΙ θα κάνω???πως θα μειωθεί η παραγωγή??δεν θα αντέχω τόοοσες ώρες μέχρι να θηλάσει....εδώ τώρα και υποφέρω...

δεν ξέρω τι να κάνω...δεν θέλω να το κόψω δεν υπάρχει λόγος,άσε που και να ήθελα δεν με αφήνει η μπέμπα.Δεν συζητάει το μπιμπερό (ούτε καν με δικό μου γάλα μεσα) ούτε και πήρε ποτέ της πιπιλα.

Τη γνώμη σας και την βοήθειά σας.......:oops::cry::cry: ευχαριστώ....

Διαφημίσεις

Καλημέρα!Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας ρωτήσω κάτι ρε παιδιά και όποια ξέρει ας βοηθήσει...

Έχω μία πιτσιρίκα, που κοντεύει- σε λίγες μέρες -τους 6 μήνες ζωής.

ΈΧουμε μπεί στην κρέμα εδώ και 2 εβδομάδες και εδώ και μία εβδομάδα στα φρούτα και συμπλήρωμα ακόμα λίγο γάλα.

Θηλάζω αποκλειστικά πρέπει να σας πω και παρόλο που είχα πάαααραπολλες ανησυχίες για το αν θα διατηρηθεί η γαλουχία..(βλέπεις αν δεν ξέρεις ανησυχείς για πολλά πράγματα τσάμπα...) βαδίζουμε ολοταχώς για τον χρόνο....

Το θέμα μου είναι το εξής...

Καθώς έχουν αρχίσει να μπαίνουν οι τροφές (και από ότι πληροφορούμε όπου ναναι θα μπούμε και στα χόρτα...μεσημεριανό) μεώνεται το γάλα και οι θηλασμοί.

Αυτή την στιγμή κάνει 5 γεύματα την ημέρα από τα οποία τα 3 είναι δικά μου ,ανά 7ωρο.Πρωί -μεσημερι- βράδυ.Δεκατιανό και απογευματινό είναι τα παραπάνω γεύματα που προανέφερα.

Το θέμα είναι ότι ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ αντέχω το 7ωρο και περιμένω το θηλασμό πως και πως για να αναπνεύω λίγο.Πρίζομαι και το γάλα είναι πολύ...

Το σώμα δεν λέει να ρυθμιστεί στο νέο πρόγραμμα της μπέμπας...

Σε λίγο έρχεται να αντικατασταθεί και ένα ακόμα γεύμα..οπότε θα θηλάζει μόνο πρωί και βράδυ!!!:shock::shock: και έτσι απότομα θα κοπεί και το μεσημεριανό γεύμα που με "έσωνε" από το πρίξιμο και τον πόνο...

ΤΙ θα κάνω???πως θα μειωθεί η παραγωγή??δεν θα αντέχω τόοοσες ώρες μέχρι να θηλάσει....εδώ τώρα και υποφέρω...

δεν ξέρω τι να κάνω...δεν θέλω να το κόψω δεν υπάρχει λόγος,άσε που και να ήθελα δεν με αφήνει η μπέμπα.Δεν συζητάει το μπιμπερό (ούτε καν με δικό μου γάλα μεσα) ούτε και πήρε ποτέ της πιπιλα.

Τη γνώμη σας και την βοήθειά σας.......:oops::cry::cry: ευχαριστώ....

Γεια χαρά.

Δεν θα το παίξω αυθεντία (θα σου γράψει φαντάζομαι και η Αγλαία), αλλά από όσα γνωρίζω μέχρι τον 1ο χρόνο ο θηλασμός είναι η κύρια τροφή για το μωρό και τα άλλα γεύματα το συμπλήρωμα και όχι αντίθετα. Δηλαδή δεν αντικαθιστούμε γεύματα με τις κρέμες. Πριν το γεύμα θηλάζουμε το μωρό και μετά του δίνουμε στερεά τροφή. Στη συνέχεια τους ρυθμούς και την ποσότητα την ρυθμίζει μόνο του. Θα θηλάσει όσο θέλει και θα φάει κρέμα όσο θέλει και όταν είναι έτοιμο θα κόψει μόνο του κάποιο θηλασμό. Δεν του αρνούμαστε ποτέ το στήθος στους 6 μήνες (ή και αργότερα) που βρίσκεστε εσείς. Επίσης με δύο ή τρεις θηλασμούς την ημέρα μπορεί να οδηγηθείς σε αποθηλασμό.

Λες ότι το σώμα σου δεν θέλει να ρυθμιστεί με το νέο πρόγραμμα . Μήπως η φύση ξέρει καλύτερα;

Κατά τη γνώμη μου δώσε της όσο ζητάει.

40+mama

Υγ. Η μπέμπα μου μπηκε στις στερεές τροφές στον 7ο μήνα. Μέχρι τότε μόνο θήλαζε....

.pngy3DLp3.png

ntinti με μία γρήγορη αναζήτηση στο φόρουμ, θα δεις ότι στο δεύτερο εξάμηνο πρώτα θηλάζουμε και ύστερα από λίγη ώρα (μισή ας πούμε) δίνουμε την στερεά τροφή. ΔΕΝ αντικαθιστούμε γεύματα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ωχ!!!Palladin, τί είπες τώρα;;;Δηλαδή δεν αντικαθιστούμε γεύματα;;Η παιδίατρος μου είπε την ώρα που είναι να φάει το δεύτερο γεύμα της μέρας δίνω φρούτα και το απόγευμα ρυζάλευρο.Μισή ώρα ματά το θηλασμό θα φάει τίποτα;;;;

Vd4Sp3.png

Στη Λάρισα ξέρεις καμία/κανένα παιδίατρο φιλικό στο θηλασμό και "σκεπτικό" με τα εμβόλια;

στη Λαρισα η παιδιατρος Μαρια Δημητριου-Μπαλασκα ειναι πιστοποιημενη συμβουλος θηλασμου κ μαλιστα εχει παρει κ διδακτορικο πανω στο θηλασμο. Η Πεγκυ Πηλιτση ειναι συμβουλος θηλασμου κ προεδρος στο LLLI στη Λαρισα αλλα κ η Ποπη Σωτηρη που ειναι μαια κ διδασκει για το θηλασμο στα μαθηματα ανωδυνου στο ικα ειναι καταπληκτικη.

"]00856dd2fe.png

Ωχχχ.... Ρε συ PAlladin και εμένα η παιδίατρος μου έτσι μου ειπε...δίνουμε γεύμα και μέχρι να το αντικαταστησει πλήρως σε ποότητα ,συμπλρώνουμε με το γάλα.Μετά αφαιρούμε ένα θηλασμό και αφήνουμε μόνο το φαγητο.

ΝΑ σε ρωτήσω κάτι....αν θέλω τώρα να συνεχίσω σε πιό έντονους ρυθμούς το θηλασμό , επανέρχεται το στήθος σε αυτούς???ή έχω ήδη πάρει το δρόμο για τον αποθηλασμό??? θέλω η μπέμπα να θηλαζει σε κάε γεύμα.και όχι μόνο όταν τρωει αποκλειστικά γάλα.Το στήθος θα επαναφέρει την ποσότητα γάλακτος ή όχι???

και να ρωτήσω και κάτι άλλο...αν θέλουμε να δώσουμε λίγο νεράκι στο μωρό,το βράζουμε πρώτα και το αφήνουμε να κρυώσει έτσι?? δεν το δίνουμε απευθείας?

Διαφημίσεις

Ωχχχ.... Ρε συ PAlladin και εμένα η παιδίατρος μου έτσι μου ειπε...δίνουμε γεύμα και μέχρι να το αντικαταστησει πλήρως σε ποότητα ,συμπλρώνουμε με το γάλα.Μετά αφαιρούμε ένα θηλασμό και αφήνουμε μόνο το φαγητο.

αυτές είναι οι οδηγίες για τα μωρά που δεν θηλάζουν και πίνουν ξένο γάλα.

εν τω μεταξύ δεν είστε ούτε 6 μηνών και κάνετε ήδη 2 γεύματα στερεών;;;;;;;; και τώρα θα αρχίσετε 3ο;;;;; Δεν είναι πάρα πολλά;;;; Εδώ μιλάμε (όχι εμείς, ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας) για 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού, τι απέγιναν;;

ΝΑ σε ρωτήσω κάτι....αν θέλω τώρα να συνεχίσω σε πιό έντονους ρυθμούς το θηλασμό , επανέρχεται το στήθος σε αυτούς???ή έχω ήδη πάρει το δρόμο για τον αποθηλασμό??? θέλω η μπέμπα να θηλαζει σε κάε γεύμα.και όχι μόνο όταν τρωει αποκλειστικά γάλα.Το στήθος θα επαναφέρει την ποσότητα γάλακτος ή όχι???
η παραγωγή σου θα επανέλθει πιστεύω σε λίγες μέρες, αρκεί πρώτα να θηλάζεις και ύστερα από λίγη ώρα να δίνεις τις στερεες

και να ρωτήσω και κάτι άλλο...αν θέλουμε να δώσουμε λίγο νεράκι στο μωρό,το βράζουμε πρώτα και το αφήνουμε να κρυώσει έτσι?? δεν το δίνουμε απευθείας?
μετά τους 6 μήνες σταματά η αποστείρωση, το δίνουμε απ'ευθείας.

ntinti, αλήθεια σου λέω, πρέπει να διαβάσεις λίγο προσεκτικά τα θέματα στο subforum για τον θηλασμό και την έναρξη των στερεών (7-12 μηνών)

jv42p3.png

DfUyp2.png

.

αν θέλω τώρα να συνεχίσω σε πιό έντονους ρυθμούς το θηλασμό , επανέρχεται το στήθος σε αυτούς???ή έχω ήδη πάρει το δρόμο για τον αποθηλασμό??? θέλω η μπέμπα να θηλαζει σε κάε γεύμα.και όχι μόνο όταν τρωει αποκλειστικά γάλα.Το στήθος θα επαναφέρει την ποσότητα γάλακτος ή όχι???

O θηλασμός είναι ένα πολύ δυναμικό φαινόμενο που προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες.

Ένα παιδί δεν μπορεί να έχει σταθερά μειούμενες ανάγκες, μπορεί να αρρωστήσει, να μην μπορεί να φάει και να θέλει μόνο γάλα, μπορεί να περάσει άλμα ανάπτυξης και θα θέλει περισσότερο γάλα. Η παραγωγή μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες!

Palladin μου αν ήξερα κάποια πράγματα δεν θα ήμουν εδώ τώρα να ρωτάω και να συμβουλεύομαι....όταν η παιδίατρος σου λέει να μπει κρέμα και μετά από μία εβδομάδα το φρούτο...εγώ ακολουθώ.Όταν όμως βλέπω να μειώνεται η παραγωγή μου και το μωρό να παίρνει μόνο 3 γεύματα από εμένα αρχίζω να αναρωτιέμαι και να ψάχνομαι...

Ελπίζω να επανέλθει το στήθος στις ανάγκες του παιδιού γιατί δεν υπάρχει κανένας απολίτως λόγος ακόμα να σταματήσει ..ούτε το παιδί ούτε εγώ είμαστε έτοιμοι.

Palladin μου αν ήξερα κάποια πράγματα δεν θα ήμουν εδώ τώρα να ρωτάω και να συμβουλεύομαι....όταν η παιδίατρος σου λέει να μπει κρέμα και μετά από μία εβδομάδα το φρούτο...εγώ ακολουθώ.Όταν όμως βλέπω να μειώνεται η παραγωγή μου και το μωρό να παίρνει μόνο 3 γεύματα από εμένα αρχίζω να αναρωτιέμαι και να ψάχνομαι...

Ελπίζω να επανέλθει το στήθος στις ανάγκες του παιδιού γιατί δεν υπάρχει κανένας απολίτως λόγος ακόμα να σταματήσει ..ούτε το παιδί ούτε εγώ είμαστε έτοιμοι.

καλά κάνεις και ρωτάς, ο λόγος που σου λέω να διαβάσεις το φόρουμ είναι ότι θα σου λυθούν πολλές ακόμα απορίες που δεν ξέρεις καν ότι έχεις! Γιατί δεν είναι εύκολο να σκέφτεσαι ή να αμφισβητείς τα πάντα. Όταν όμως τα βλέπεις γραμμένα και συγκεντρωμένα είναι πολύ πιο εύκολο.

Η παιδίατρος ξέρει πολύ καλά τι κάνει, προωθεί τις κρέμες που της δίνουνε δωράκια και ελαττώνει τον θηλασμό στο ελάχιστο. Να υποθέσω ότι η κρέμα που δίνεις στο μωρό περιέχει ζάχαρη και αγελαδινό γάλα; Να ξέρεις ότι αν θέλεις να δίνεις ρυζάλευρο, υπάρχει και βιολογικό της Holle χωρίς ζάχαρη και γάλα. Είναι κρίμα και απαράδεκτο να σου λέει να κόψεις γεύμα θηλασμού και να το αντικαταστήσεις με ένα μείγμα βανίλιας-ζάχαρης και αγελαδινού γάλακτος

jv42p3.png

DfUyp2.png

Καλά υποθέτεις....χωρίς να διαβάσω τι λέει η κρέμα...από την γεύση και μόνο καταλαβαίνω ότι έχει και ζάχαρη και αγελαδινό γάλα....

ΝΟΥΝΟΥ ρυζάλευρο βανίλια....

τι να πω...δεν ξέρω τι άλλο θα μάθω......

Πριν το γεύμα θηλάζουμε το μωρό και μετά του δίνουμε στερεά τροφή. .

Για να μη δημιουργηθεί σύγχιση, αυτό το πριν είναι καλό να είναι μία ώρα πριν, ίσως και λίγο περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τις συνήθειες του μωρού.

Ο θηλασμός πριν το γεύμα έχει νόημα για να μην είναι το μωρό πεινασμένο και νευρικό. Ενα πειασμένο και νευρικό μωρό δεν έχει κέφι για δοκιμές και εξερευνήσεις.

Γι αυτό και λέμε ότι οι στερεές είναι καλύτερα να δίνονται ανάμεσα στα γεύματα των θηλασμών και να μην τους αντικαθιστούν.

Αυτό δίνει στο μωρό την ευκαιρία να κάνει μόνο του την αντικατάσταση, όποτε θέλει και στο βαθμό που το θέλει.;)

Καλά υποθέτεις....χωρίς να διαβάσω τι λέει η κρέμα...από την γεύση και μόνο καταλαβαίνω ότι έχει και ζάχαρη και αγελαδινό γάλα....

ΝΟΥΝΟΥ ρυζάλευρο βανίλια....

τι να πω...δεν ξέρω τι άλλο θα μάθω......

το 1/3 είναι άμυλο, το αλλο 1/3 γάλα και το τελευταίο 1/3 είναι ζάχαρη, το γράφει στη ετικέτα

Μου έχει δημιουργηθεί μια απορία : Επειδή το μωρο μου (7μηνω) δεν του αρέσει πολυ το ξένο γάλα πίνει ελάχιστο (τον θηλάζω αλλα το πρωι που λείπω πρέπει να πίνει το ξένο ) είναι προτιμότερο να του δίνει η γιαγιά του κανένα γιαουρτάκι απο γάλα? Εννοώ σαν θρεπτική αξία η κρεμα πχ μπισκοτόκρεμα ή το γιαουρτάκι είναι ίδιο με το ξένο γάλα σαν θρεπτική αξία? ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ. Την φρουτόκρεμα την τρώει με ευχαρίστηση μπορώ να πω . Αλλα η μητερα μου μου λεει ότι δυσκολευεται να του δώσει με΄τα το ξένο γάλα. Ερχομαι εγώ 4 ωρα και τον ταιζω με θηλασμο

Μου έχει δημιουργηθεί μια απορία : Επειδή το μωρο μου (7μηνω) δεν του αρέσει πολυ το ξένο γάλα πίνει ελάχιστο (τον θηλάζω αλλα το πρωι που λείπω πρέπει να πίνει το ξένο ) είναι προτιμότερο να του δίνει η γιαγιά του κανένα γιαουρτάκι απο γάλα? Εννοώ σαν θρεπτική αξία η κρεμα πχ μπισκοτόκρεμα ή το γιαουρτάκι είναι ίδιο με το ξένο γάλα σαν θρεπτική αξία? ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ. Την φρουτόκρεμα την τρώει με ευχαρίστηση μπορώ να πω . Αλλα η μητερα μου μου λεει ότι δυσκολευεται να του δώσει με΄τα το ξένο γάλα. Ερχομαι εγώ 4 ωρα και τον ταιζω με θηλασμο

Σωτηρία, γιαουρτάκι μετά τον 8ο. Γιατί όχι π.χ., στις 10 φρουτόκρεμα, στις 2.00 λαχανικά-κρέας και στις 4.00 το γαλατάκι σου; Θέλω να πω, γιατί να πρέπει μετά την φρουτόκρεμα να πιεί ξένο γάλα; Γενικώς, νομίζω ότι όσο λείπεις καλύτερα να τρώει κάτι, παρά να πίνει ξένο.

στη Λαρισα η παιδιατρος Μαρια Δημητριου-Μπαλασκα ειναι πιστοποιημενη συμβουλος θηλασμου κ μαλιστα εχει παρει κ διδακτορικο πανω στο θηλασμο. Η Πεγκυ Πηλιτση ειναι συμβουλος θηλασμου κ προεδρος στο LLLI στη Λαρισα αλλα κ η Ποπη Σωτηρη που ειναι μαια κ διδασκει για το θηλασμο στα μαθηματα ανωδυνου στο ικα ειναι καταπληκτικη.

Ευχαριστώ πολύ!!!

.pngy3DLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...