Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αρνήθηκαν να στολίσουμε την πολυκατοικια.(χριστουγεννιάτικος στολισμός).

Recommended Posts

είναι η δεύτερη χρονια που κατοικείται η πολυκατοικία μας και δυστυχώς όπως και περισυ, ετσι και φετος, είπαν ότι δεν θέλουν να συνεισφερουν στα χριστουγεννιάτικα έξοδα. και ξερετε γιατί ποσό μιλάμε; ζήτημα να είναι 10ε ανα διαμερισμα. βεβαια, πίσω απο αυτό κρύβονται άλλα πράγματα που δεν αξίζει να αναφέρω...

ωστόστο, ευτυχώς δηλαδή, ειμαστε κάποιοι ιδιοκτήτες που είπαμε δε πειράζει, θα καλύψουμε εμείς τα έξοδα, να δουν τα παιδάκια μας στολισμένο το κτήριο.

εκτός απο τα συνηθισμένα (δεντρο, λαμπάκια, μπάλες...) τι σούπερ ιδεες έχετε;....:shock:

Διαφημίσεις

Στην πολυκατοικεια που μενω καθε χρονο (δυο χρονια ειμαστε εδω) βαζουμε ενα τεραστιο αστερι στην ταρατσα φωτεινο και απο το αστερι κατεβαινουν φωτοσωληνες μεχρι κατω σαν ουρες του αστεριου..οι οποιες στερεωνονονται φυσικα αναν οροφο στα καγκελα καε διαμερισματος,

Το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακοτατο και φαινεται απο πολυ μακρια!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Για να πω την αμαρτία μου εγώ θα πω τι δεν μου αρέσει... Δεν μου αρέσει να αναβοσβήνουν σε διαφορετική συχνότητα φωτάκια σε κάθε μπαλκόνι... Μου τη δίνει...

Αλλά μου αρέσουν τα σταθερά φωτάκια στα φυτά, αν έχετε κήπο. Και οι φωτισμένοι χιονάνθρωποι.

Επίσης δεν μου αρέσουν οι αγιοβασίληδες που κρέμονται σαν σακιά κι ανεμίζουν στα μπαλκόνια (μπρρρ)

• 3 weeks later...
Στην πολυκατοικεια που μενω καθε χρονο (δυο χρονια ειμαστε εδω) βαζουμε ενα τεραστιο αστερι στην ταρατσα φωτεινο και απο το αστερι κατεβαινουν φωτοσωληνες μεχρι κατω σαν ουρες του αστεριου..οι οποιες στερεωνονονται φυσικα αναν οροφο στα καγκελα καε διαμερισματος,

Το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακοτατο και φαινεται απο πολυ μακρια!

Κι εμένα μου αρέσει αυτό, αλλά αφού οι ιδιοκτήτες είναι αρνητικοί, θα δεχτούν κάτι τέτοιο; Επίσης, όπως είπε η Ζέττα, καλό είναι να γίνει κάτι ομοιόμορφο.

Διαφημίσεις

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός ενός κτιρίου είναι πράγμα τελειώς υποκειμενικό. Εκτός από τα έξοδα που μπορεί να μην περισσεύουν ούτε 5 € σε κάποιον (αυτό δεν μπορεί κανείς να το ξέρει) είναι και άλλα. Μπορεί κάποιος να μην είναι Χριστιανός και να μην θέλει να το πει, μπορεί να έχει πένθος και να μην το ξέρετε και να μην θέλει να το πει, είναι δικαίωμά του.

Εμείς από σεβασμό στο πένθος κάποιου ιδιοκτήτη στην πολυκατοικία που έχασε το γιο του, δεν έχουμε στολίσει 2 χρόνια τώρα.

Μπορεί να είναι όντως Χριστιανοί αλλά να θεωρούν κιτς το δέντρο. Άλλωστε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Ελληνικής παράδοσης "απαιτεί" να στολιστεί καραβάκι (το δέντρο είναι ξενόφερτη παράδοση).

Στα κοινόχρηστα δεν μπορεί να χρεωθεί τέτοιο πράγμα γιατί είναι έξοδο μη απαραίτητο. Και τα μη απαραίτητα έξοδα , ο κάθε ιδιοκτήτης από το Νόμο δεν είναι υποχρεωμένος να τα πληρώσει (αυτό προς ενημέρωση στους εκάστοτε διαχειριστές).

Τέλος εσείς που θέλετε να στολίσετε και αγοράσατε τα χριστουγεννιάτικα, πέστε στους συγκατοίκους ότι την τάδε μέρα και ώρα θα γίνει ο στολισμός και όποιος θέλει να συμμετέχει ας έρθει.

ευτυχως μενω σε μονοκατοικια!!!!!!!!!

και εγω θα ηθελα στολισμενη την οικοδομη και θα στεναχωριομουν αν δεν συμφωνουσαν ολοι...

σαφως και θα δεχομουν το πενθος ως αιτια να μην στολιστει η οικοδομη αλλα ακομα και αν δεν ειχα 10 ευρω θα εκανα κατι με οτιδηποτε εχω..

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός ενός κτιρίου είναι πράγμα τελειώς υποκειμενικό. Εκτός από τα έξοδα που μπορεί να μην περισσεύουν ούτε 5 € σε κάποιον (αυτό δεν μπορεί κανείς να το ξέρει) είναι και άλλα. Μπορεί κάποιος να μην είναι Χριστιανός και να μην θέλει να το πει, μπορεί να έχει πένθος και να μην το ξέρετε και να μην θέλει να το πει, είναι δικαίωμά του.

Εμείς από σεβασμό στο πένθος κάποιου ιδιοκτήτη στην πολυκατοικία που έχασε το γιο του, δεν έχουμε στολίσει 2 χρόνια τώρα.

Μπορεί να είναι όντως Χριστιανοί αλλά να θεωρούν κιτς το δέντρο. Άλλωστε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Ελληνικής παράδοσης "απαιτεί" να στολιστεί καραβάκι (το δέντρο είναι ξενόφερτη παράδοση).

Στα κοινόχρηστα δεν μπορεί να χρεωθεί τέτοιο πράγμα γιατί είναι έξοδο μη απαραίτητο. Και τα μη απαραίτητα έξοδα , ο κάθε ιδιοκτήτης από το Νόμο δεν είναι υποχρεωμένος να τα πληρώσει (αυτό προς ενημέρωση στους εκάστοτε διαχειριστές).

Τέλος εσείς που θέλετε να στολίσετε και αγοράσατε τα χριστουγεννιάτικα, πέστε στους συγκατοίκους ότι την τάδε μέρα και ώρα θα γίνει ο στολισμός και όποιος θέλει να συμμετέχει ας έρθει.

αυτό καναμε τελικά.

πληροφοριακά, δεν τίθεται θέμα θρησκείας (εννοείται δε θα λέγαμε σε καποιον αλλόθρησκο να τηρήσει τα δικά μας έθιμα, ούτε και οικονομικο.

επιπλέον, όταν ένα θέμα γενικής συνέλευσης ψηφίζεται απο την πλειοψηφία, ολοι οφείλουν να το σεβαστούν. σε άλλες αποφάσεις απαιτείται παμψηφία (για αλλαγή πχ χρησης συγκεκριμένου χώρου) και τα έξοδα σύμφωνα με το νόμο 3741/1949 πανε βασει χιλιοστών εκτός και αν η γενική συνέλευση συμφωνήσει αλλιώς. :rolleyes:

αυτό καναμε τελικά.

πληροφοριακά, δεν τίθεται θέμα θρησκείας (εννοείται δε θα λέγαμε σε καποιον αλλόθρησκο να τηρήσει τα δικά μας έθιμα, ούτε και οικονομικο.

επιπλέον, όταν ένα θέμα γενικής συνέλευσης ψηφίζεται απο την πλειοψηφία, ολοι οφείλουν να το σεβαστούν. σε άλλες αποφάσεις απαιτείται παμψηφία (για αλλαγή πχ χρησης συγκεκριμένου χώρου) και τα έξοδα σύμφωνα με το νόμο 3741/1949 πανε βασει χιλιοστών εκτός και αν η γενική συνέλευση συμφωνήσει αλλιώς. :rolleyes:

Επειδή σαν οικοπεδούχος και διαχειρίστρια το έχω ψάξει το θέμα με δικηγόρο ο Νόμος που αναφέρεσαι είναι για πλειοψηφία σε θέματα ΝΟΜΙΜΑ & ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και επειδή είναι του 1949 , από τότε υπάρχουν και άλλοι Νόμοι που έχουν ψηφιστεί από τότε καθώς και ο κανονισμός κάθε πολυκατοικίας.

Μπορεί η πλειοψηφία να θελήσει π.χ. να αλλάζει την εξώπορτα κάθε χρόνο ή να βάφετε κάθε χρόνο τους κοινόχρηστους χώρους. Αυτό δεν είναι απαραίτητο και μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης να αρνηθεί το πληρώσει και κανένα δικαστήριο δεν θα δικαιώσει την πλειοψηφία, πίστεψέ με. Το ίδιο και τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Άσε με κι έχω πληρώσει χρυσάφι τον δικηγόρο μου σε κάποια θέματα κι έχω γίνει ειδήμονας σε θέματα διαχείρησης, εξόδων, δικαιωμάτων, κανονισμών κλπ.

Παρέχω όποια πληροφορία θες τσάμπα!!!!!!!:D

Μην σου ότι κάποιος κακιασμένος ιδιοκτήτης μπορεί να σας υποχρεώσει να τα βγάλετε τα στολίδια γιατί συνήθως οι κανονισμοί στις καινούργιες πολυκατοικίες απαγορεύουν να υπάρχει οτιδήποτε στους κοινόχρηστους χώρους.

Μπορεί να ισχυριστεί ότι πέρασε και σκόνταψε και χτύπησε με τα στολίδια σας κλπ κλπ......... ξέρεις τι έχουν δει εμένα τα ματάκια μου στα δικαστήρια?

Διαφημίσεις

θα σε έχω υπόψιν. εχω όπως κατάλαβες έχω κάποιους περίεργους στην πολυκατοικία. εχω ασχοληθεί και εγώ με το θέμα (βρήκα ένα σωρό φορουμ για την πολυκατοικία) αλλά απο ότι κατάλαβα γνωρίζεις καλύτερα το αντικείμενο!!;)

Εγώ να δεις κάτι περίεγρους που έχω.......... σε μια συνέλευση μας φέραν την αστυνομία από τις φωνές τους.

Στην διάθεσή σου , οπότε θες στείλε πμ.

Αχ...αυτα βλεπω και στεναχωριεμαι.

Καναμε αμαν να ερθουμε στο καινουργιο διαμερισμα πριν 2 χρονια νεοκτιστης πολυκατοικιας , κιεχει ερθει η ωρα και η στιγμη που παρακαλαω για μια μονοκατοικια , σαπια ,ελεεινή , 50ετίας οτι ναναι....αρκει να ειναι ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ.

Τα ακουγα και δεν τα πιστευα ποσο κομπλεξικοι μπορει να ειναι καποιοι ανθρωποι.

εγώ βρε κοριτσια απο τότε που γεννήθηκα σε πολυκατοικία έμενα, αλλά τέτοιους περιεργους δεν είχαμε.....το παρηγορο είναι ότι η πλειοψηφία είναι μια χαρα και τα βρίσκουμε. πχ για το δεντρο που λέγαμε συμφωνήσαμε οι 12 απο τους 17 ιδιοκτήτες. και παρακαλω σημειώστε ότι είμαστε όλοι σχεδον στην ίδια ηλικία (εκτος 2)!!!!νεα ζευγαρια με παιδι.....

Eμείς είμαστε 3 διαμερίσματα και χωρίς να συζητήσουμε τίποτα οι συγκάτοικοι στόλισαν ότι "ωραίο" μπόρεσαν στις πόρτες και τα μπαλκόνια τους. Η οικοδομή δείχνει σαν νταλίκα! Είναι βέβαια οροφοδιαμερίσματα κι εγώ μένω στον 1ο και δεν είμαι αναγκασμένη να βλέπω τις πόρτες τους αλλά όταν ανέβηκα για κάτι άσχετο κουφάθηκα! Τα παπούτσια στο πλατύσκαλο σαν να είναι τζαμί και όλη η πόρτα ντυμένη στο πλαστικό έλατο... Εγώ θα στολίσω το σπίτι μου το Σάββατο αλλά στο μπαλκόνι και τη σκάλα δεν θα βγάλω τίποτα. Έχω καλυφθεί απο τους προλαλήσαντες! Άντε και του χρόνου :cool:

ssttaa

Διαφημίσεις

Eμείς είμαστε 3 διαμερίσματα και χωρίς να συζητήσουμε τίποτα οι συγκάτοικοι στόλισαν ότι "ωραίο" μπόρεσαν στις πόρτες και τα μπαλκόνια τους. Η οικοδομή δείχνει σαν νταλίκα! Είναι βέβαια οροφοδιαμερίσματα κι εγώ μένω στον 1ο και δεν είμαι αναγκασμένη να βλέπω τις πόρτες τους αλλά όταν ανέβηκα για κάτι άσχετο κουφάθηκα! Τα παπούτσια στο πλατύσκαλο σαν να είναι τζαμί και όλη η πόρτα ντυμένη στο πλαστικό έλατο... Εγώ θα στολίσω το σπίτι μου το Σάββατο αλλά στο μπαλκόνι και τη σκάλα δεν θα βγάλω τίποτα. Έχω καλυφθεί απο τους προλαλήσαντες! Άντε και του χρόνου :cool:

Μιλάμε έχω πέσει κάτω στο πάτωμα και κοπανιέμαι στα γέλια................ εμάς ο τρίτος όροφος είναι όλο το χρόνο σαν παρμπρίζ νταλίκας, απλά τα Χριστούγενα η νταλίκα ανάβει και τα φώτα της, ο τέταρτος σαν ανθωπολείο και ο πέμπτος έχει κάτι ψιλόλιγνες ξύλινες γάτες που σε κοιτάνε περίεργα.... τώρα Αφρικάνικες να τις πω, Ίνκας να τις πω.... δεν έχω αποφασίσει ακόμα.

Η γνώμη μου είναι ότι όταν τα γούστα δεν είναι ίδια (δηλαδή πάντα) ο καθένας μπορεί να κάνει μέσα στο σπίτι του ό,τι θέλει, αλλά στους κοινόχρηστους χώρους πρέπει να τηρείται η απλότητα δηλαδή καθόλου στολισμός.

Τα εκτρώματα που βλέπουμε αυτές τις μέρες σε βεράντες και μπαλκόνια αλλά και σε δημόσιους χώρους (πλατείες, κολώνες, διαχωριστικές νησίδες κλπ) αποδεικνύουν ότι το 95% των συμπολιτών μας έχει άλλο γούστο από εμάς.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

λλά στους κοινόχρηστους χώρους πρέπει να τηρείται η απλότητα

Ρε κορίτσια έχω λιώσει στο γέλιο μιλάμε........... να'στε καλά........... εμάς κάποια εποχή στον τρίτο είχαν βγάλει και μαξιλαράκια στις σκάλες, τασάκια μαζί με τα στολίδια και πέρνανε το καφεδάκι τους, καθόντουσαν στα μακιλαράκια (μην κρυώσουν και τα οπίσθια στα μάρμαρα βλέπεις) και τον πίνανε κάθε απόγευμα... τεκές σκέτος δηλαδή.

Α! ξέχασα τα στολίδια του τρίτου επεκτείνονται και προς τις σκάλες του δεύτερου, μιλάμε έχουν ξοδέψει πολλά λεφτά οι άνθρωπο για "διακόσμηση"