Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

το multi πώς το καθαρίζετε?

Recommended Posts

το multi μου που χρησιμοποιώ για το φαγάκι του μικρού έγινε από άσπρο καφέ... το πλένω καθημερινά με καυτό νερό αλλά δε βλέπω αλλαγή... τι να κάνω? φαινεται πανβρώμικο:oops:

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Διαφημίσεις

Την ιδια απορια εχω και εγω...Ας απαντήσει καποια βρε κοριτσια...Και ξαναρωτω μηπως καποια ξερει κοπελα στη Σαλαμινα ή Περαμα ας πουμε, για οικιακη βοηθο,θα της πληρωνω και τα εισιτηρια αν χρειαστει...:?::?

Ναι κι εμένα με ενοχλεί αυτό.... Έχω αλλάξει 2 διαφορετικά μπολάκια και τώρα πάω για το τρίτο... Μπορείτε να αγοράσετε μόνο το πλαστικό, δεν θυμάμαι πόσο κάνει πάντως γύρω στα 10 με 15€ κοστίζει...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Διαφημίσεις

μολις εφτιαχνα την κρεατοχορτόσουπα

αμέσως έβαζα υγρό για τα πιάτα και λίγο νερό και το έβαζα σε λειτουργία (λες και ειχα φαγητό μέσα).

Ετσι Δεν προφταινε να μείνει το φαγητό και δεν πολυχρωμάτησε.

;)

εγώ χρόνια τώρα το βουτάω μια φορά στο δίμηνο-τρίμηνο σε ζεστό νερό με λίγη παχύρευστη χλωρίνη μέσα.

Μετά πολύ καλό πλύσιμο και ξέβγαλμα. Και γίνετε σαν καινούριο.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

εκτος απο το χρωμα δεν μενει κ λιγη..βρωμα οσο κ να τρυφτει;;

δεν θα έπρεπε να μένει διότι ειδικά το καλοκαίρι μπορεί μέχρι και τροφική δηλητηρίαση να προκαλέσουν τα υπολείματα τροφών.

Γιατί όμως να μεινει βρώμα? Εδικά αν βάζεις στην στιγμή νερο δεν προφταίνει να κοκαλώσει.

Εν ανάγκη βάλτο στο πλυντήριο πιάτων

Καλησπέρα,

Εγώ αμμέσως μόλις αλλέσω το φαγητό ή το

φρούτο, το ξεπλένω με νεράκι και φεύγουν όλα και το πλένω στο πλυντήριο πιάτων.Αν το ξεπλένεις αμμέσως δεν προλαβαίνει

να ξεραθεί το φαγητό και καθαρίζει εύκολα.

Μάνθος 20/12/1987

Νίκος 10/10/1989

Τάσος 09/09/2008

Σταμάτης 17/05/2010

Διαφημίσεις

Εχμ...Θεωρούσα δεδομένο ότι το ξεπλένετε αμέσως με ζεστό νερό και πλένεται στο πλυντήριο...

εννοειται!απλα αναμεσα στος κοπτες παντα φαινεται κατι κ αλλαζει το χρωμα.εγω δοκιμαζω με ξυδι,κατι γινεται..

Διαφημίσεις

μια που μιλαμε για το Multi, εγω δεν ειχα προβλημα με το χρωματισμο αλλα με τις λεπιδες που απ την πολυ χρηση δεν κοβανε καλά. κάπου διάβασα οτι για να γινουν παλι κοφτερες, βαζεις παγακια μεσα κ το λειτουργεις. το εκανα κ πραγματικα οι λεπιδες γινανε παλι σαν καινουργιες!

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

• 1 month later...

Εγώ το ξεπλένω αμέσως μέτα απο κάθε χρηση και δεν κρατάει τροφή,και αν μείνει λίγο απο το μοσχάρι κυρίως που δεν αλεθεται ευκολα το κάνω με ένα μαχαιράκι και το ξαναπλένω.Στο πλυντήριο δεν το βάζω γιατι θαμπώνει.

PASOUMI πολύ καλή η απορία σου και η λύση σου επίσης θα το κάνω και εγώ γιατί εχει αρχίσει και δεν κόβει καλά.:-D

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

• 1 year later...

.. Επαναφέρω λιγάκι το θέμα .. Θυμάμαι που το είχα διαβάσει πριν από καιρό και μου φαινόταν λίγο επικύνδινο να το καθαρίσω με χλωρίνη .. Το multi όμως είχε γίνει χάλια - είχε χρωματιστεί αλλά είχε και ξεραμένα πάνω του φρούτα (ή φαγητό) που δεν έβγαιναν με οτιδήποτε άλλο είχα δοκιμάσει (ζεστό νερό, ξύσι, σόδα .. ) και έτσι σκέφτηκα πως καλύτερα θα το απολύμανα αν το καθάριζα με χλωρίνη παρά να αφήνω πάνω του ξεραμένα φαγητά. Έτσι και έκανα .. Διέλυσα λίγη χλωρίνη μέσα και βούτηξα και τις λεπίδες .. Το ξέβγαλα όμως πολύ πολύ πολύ καλά και το χρησιμοποίησα σήμερα μετά από 2-3 ημέρες για τα φρουτάκια του που τα αλλέθω ακόμη κάποια .. και σκέφτομαι τώρα .. ξαναδιαβάζοντας τα post .. μήπως τελικά δεν έπρεπε και " δηλητειρίασα " το παιδί μου ? Φοβάμαι τώρα να το ξαναχρησιμοποιήσω ... Μια κοπέλα έγραψε "Ποτέ χλωρίνη σε σκεύη που ετοιμάζουμε το φαγητό των παιδιών! Είναι καρκινογόνα!" και τρομοκρατήθηκα ...

...ζω & υπάρχω για να σας βλέπω να μεγαλώνετε!

Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά έχω δει αυτό σε μια σελίδα:

"Όσο καλά και αν πλένουμε το μπλεντεράκι στο πλυντήριο ή το χέρι πάντα μένουν χρωστικές από τα φαγητά που λιώνουμε. Για καλύτερο καθάρισμα βάζουμε ξύδι και σόδα και το θέτουμε σε λειτουργία. Το αφήνουμε για λίγο και μετά το ξανακάνουμε για 2-3 φορές. Στο τέλος βάζουμε και 2-3 σταγόνες υγρό απορρυπαντικό πιάτων (μαζί με το ξύδι και τη σόδα) και κάνουμε το ίδιο. Ξεπλύνετε και δείτε τη διαφορά!"

Πηγή: http://www.facebook.com/pages/%CE%9C%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82/250237531310

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!