Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Διανύω την 30η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και μου έχει κάνει εντύπωση ότι όλες οι κλωτσιές και οι κινήσεις που νιώθω είναι χαμηλά, δηλ. κάτω από τον αφαλό. Σημαίνει αυτό ότι το μωρό είναι ανάποδα και δεν μπορεί να γυρίσει, οπότε μάλλον πάω αναγκαστικά για καισαρική;

Διαφημίσεις

επειδη ειμαστε στην ιδια περιπου εβδομαδα θα σου πω οτι καμια

φορα και εγω το νοιωθω εκει το μωρο δεν νομιζω ομως να εχει

καμια σχεση για καισαρικη νομιζω οτι ειναι ακομα πολυ νωρις για

να παρει την τελικη του θεση.

Στο γιατρο το εχεις αναφερει??

καλημερα...εγω βεβαια ειχα διδυμα....:roll::roll::roll: αλλα για να καταλαβεις, αλλαξαν θεση 3 ημερες πριν γεννησω , με καισαρικη βεβαια ....ο ενας ηταν ορθια σταση με το κεφαλι αναμεσα στο στηθος μου και ο αλλος οριζοντιως στα ποδια του πρωτου!!!!! :lol:

μεχρι τελευταια στιγμη νομιζω οτι κατι μπορει να αλλαξει...

τωρα βεβαια ρωτα και τον γιατρο σου.... :D

αντε με το καλο , νεες μανουλες!!! :D:D:D

Διαφημίσεις

Στον υπέρηχο που θα κάνεις την επόμενη φορά, θα διαπιστώσεις αν πράγματι είναι με τα ποδαράκια κάτω... ακόμα και έτσι να είναι όμως έχεις περιθώριο να αλλάξει θέση... :wink:

Ενα θα σου πω: το μωρο μου γυρισε με το κεφαλι προς τα κατω μια μερα πριν μπω για καισαρικη!!! :D Για να καταλαβεις,οταν ξαφνικα διαπιστωσαμε την 33η εβδομαδα οτι το μωρο ηταν με τα ποδαρακια κατω (η λεγομενη ισχιακη προβολη) τοσο ο γιατρος οσο και η μαια μου δεν ανησυχησαν ιδιαιτερα και μου ειπαν οτι ειναι νωρις και καλλιστα μπορει να γυρισει κανονικα.Μου διευκρινισαν ομως οτι αυτο πρεπει να γινει το πολυ μεχρι την 36η εβδομαδα,αλλιως παω για προγραμματισμενη καισαρικη.Κι αυτο γιατι,απ΄ο,τι μου ειπανε,μετα την 36η εβδομαδα ειναι πολυ δυσκολο να γυρισει το εμβρυο-ειδικα αν ειναι μεγαλο οπως ηταν ηδη τοτε το δικο μου,που κοντευε τα 3 κιλα απο τον 8ο μηνα. Εκανα λοιπον καποιες ασκησεις που μου ειχε πει η μαια μου και καποιες αλλες που μου ειχε στειλε η AnnaK απο το forum και απλως περιμενα μπας και γυρισει. Ελα ομως που σε ολους τους επομενους υπερηχους το μωρακι παρεμενε με τα ποδαρακια κατω!!! Εγω το ειχα παρει σχεδον αποφαση οτι δε θα γυρναγε σε κεφαλικη προβολη,ειχα μαλιστα ανοιξει και σχετικο topic στο forum με τιτλο "Οταν το μωρο ερχεται αναποδα".Ο γιατρος μου,λες και το ειχε προαισθημα,μου εδινε συνεχως παραταση και δε με πιεζε να προγραμματισουμε χειρουργειο,παρ' ολο που κατι τετοιο σιγουρα θα τον διευκολυνε.Μιλαμε βεβαια για φοβερο γιατρο,υπερ του φυσιολογικου τοκετου και με "αυρα" που εμπνεει απολυτη εμπιστοσυνη.Λιγο πριν γινω 39 εβδομαδων μου λεει λοιπον οτι καλυτερα θα ηταν να μην το καθυστερησουμε αλλο κι οτι πρεπει να προγραμματισουμε καισαρικη.Μου ειπε μαλιστα να διαλεξω αν θελω να γινει το χειρουργειο πριν την Πρωτοχρονια ή μετα.Ειπα λοιπον κι εγω να αλλαξει πρωτα ο χρονος,περισσοτερο επειδη ηθελα να κερδισω μερες μπας και γινει η μεγαλη ανατροπη!!! Εντωμεταξυ ακομη και η μαια μου,με την οποια εκανα μαθηματα ανωδυνου τοκετου,μου ειχε πει οτι πλεον ειναι αδυνατον να γυρισει το μωρο,τοσο λογω ηλικιας κυησης οσο και λογω του βαρους του. Προγραμματιζουμε λοιπον το χειρουργειο για 2 Ιανουαριου,εγω πλεον ειχα συμβιβαστει με την ιδεα της καισαρικης αν και δεν ηταν το καλυτερο μου,και στις 2 του μηνα,ξεκιναμε πρωι πρωι για το μαιευτηριο.Να σημειωσω οτι το προηγουμενο βραδυ,που μολις ειχε μπει η νεα χρονια,ενιωθα το μωρο πολυ κινητικο στην κοιλια μου,μιλαμε εμοιαζε να κανει κωλοτουμπες κι αναρωτιομουν που τον βρισκει το χωρο,αφου ηταν ηδη 3400 kg.Κανω που λετε εισαγωγη στο μαιευτηριο,μου βαζουνε ορρο,παει ο αντρας μου τα πραγματα μου στο δωματιο,κι ειμαι πανετοιμη για το χειρουργειο,μεχρι που ερχεται ο γιατρος μου και μου λεει οτι θα κανουμε εναν τελευταιο υπερηχο πριν την καισαρικη,ετσι μπας κι εχει αλλαξει κατι. Εγω δεν ηθελα γιατι το θεωρησα χαμενο χρονο. Αφου ολοι μου απεκλειαν το ενδεχομενο να γλυτωσω την καισαρικη τι να τον κανω τον υπερηχο;

Κι ομως παιδια. Λιγα λεπτα πριν μπουμε χειρουργειο,ο γιατρος διαπιστωσε στον υπερηχο οτι το κεφαλακι ηταν προς τα κατω. Απιστευτο!!! Πώς γυρισε; Πώς εγινε να παρει στροφη 180 μοιρων ενα τοσο μεγαλο μωρο και μαλιστα στην 38η εβδομαδα; Εγω δεν μπορουσα να το πιστεψω,στην αρχη νομιζα οτι μου εκανε πλακα ο γιατρος μου,κι ομως ηταν αληθεια.Λιγο αργοτερα εμαθα οτι η νονα μου ειχε παει το πρωι και ειχε προσευχηθει για μενα στην Αγια Ειρηνη τη Χρυσοβαλαντου στη Μεταμορφωση,Μεγαλη η Χαρη Της,που προστατευει τις εγκυες και τις γυναικες που θελουν να κανουν παιδι. Ειμαι σιγουρη οτι η Αγια την ακουσε κι εκανε το θαυμα της,γιατι σιγουρα περι θαυματος επροκειτο. Και δε θα το ξεχασω ποτε. Ποτε οσο ζω.

Για να μη σας τα πολυλογω μου εδωσαν εξιτηριο (κυριε Σταθοπουλε,ξερω οτι ελαχιστοι γιατροι θα ανεβαλλαν μια προγραμματισμενη καισαρικη και θα περιμεναν να ερθουν ολα φυσιολογικα,ελαχιστοι θα εκαναν αυτο που κανατε εσεις και ειλικρινα το λεω για αλλη μια φορα οτι σας ειμαι ευγνωμων) και υστερα απο οδηγιες της μαιας μου (κυρια Φωφω μου,ειστε σουπερ,σας το εχω πει; ) αρχισα να περπαταω καθε μερα σχεδον 2 ωρες για να εμπεδωθει το μωρο,να "βιδωσει" δηλαδη το κεφαλακι στον τραχηλο.

Τελικα γεννησα με φυσιολογικο τοκετο στις 15 Ιανουαριου,και αυτο που διδαχτηκα απο αυτη την ιστορια ειναι ενα: ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ!!! Και κυριως ΕΧΕ ΠΙΣΤΗ!!! :wink::wink::wink:

Thanks κορίτσια, θα δώ τί θα μου πεί ο γιατρός την άλλη εβδομάδα και θα σας πώ. Βέβαια απότι μου είπε υπέρηχο δεν θα κάνουμε άλλο (ο τελευταίος ήταν του β΄επιπέδου) αλλά καταλαβαίνει αυτός τη θέση του μωρού με τα χέρια του. Το καλό είναι ότι και ο δικός μου ο γιατρός είναι super και πολύ κατά της καισαρικής, οπότε όσο παίρνει να μην κάνω καισαρική θα το προσπαθήσει. να φανταστείτε η αδελφή μου γένναγε 24 ώρες με φυσιολογικό τοκετό, συνάδελφοί του του έλεγαν μπροστά της να της κάνει καισαρική για να ξεμπερδεύει ( ο γιατρός όχι η γυναίκα, αυτή μάλλον χ...νη την είχανε) και αυτός κούναγε το κεφάλι και έλεγε ότι κόβουν τις γυναίκες για ψίλου πήδημα και όσο είναι καλά το μωρό και εκείνη αυτός θα περιμένει να βγεί φυσιολογικά.

Μπραβο στο γιατρο σου,πραγματι λιγοι γιατροι σκεφτονται ετσι. Η καισαρικη εχει γινει πλεον η ευκολη λυση για τους πιο πολλους,ασε που τη χρεωνουν και παραπανω!!! :x

Thanks κορίτσια, θα δώ τί θα μου πεί ο γιατρός την άλλη εβδομάδα και θα σας πώ. Βέβαια απότι μου είπε υπέρηχο δεν θα κάνουμε άλλο (ο τελευταίος ήταν του β΄επιπέδου) αλλά καταλαβαίνει αυτός τη θέση του μωρού με τα χέρια του. Το καλό είναι ότι και ο δικός μου ο γιατρός είναι super και πολύ κατά της καισαρικής, οπότε όσο παίρνει να μην κάνω καισαρική θα το προσπαθήσει. να φανταστείτε η αδελφή μου γένναγε 24 ώρες με φυσιολογικό τοκετό, συνάδελφοί του του έλεγαν μπροστά της να της κάνει καισαρική για να ξεμπερδεύει ( ο γιατρός όχι η γυναίκα, αυτή μάλλον χ...νη την είχανε) και αυτός κούναγε το κεφάλι και έλεγε ότι κόβουν τις γυναίκες για ψίλου πήδημα και όσο είναι καλά το μωρό και εκείνη αυτός θα περιμένει να βγεί φυσιολογικά.

Κορίτσια καλός ο φυσιολογικός τοκετός (μακάρι να ήμουν και εγώ τυχερή και να γεννούσα έτσι) αλλά 24 ώρες... θα προτιμούσα την καισαρική από μόνη μου σε αυτήν την περίπτωση, δε θα περίμενα το γιατρό... :!:

Εξαρτάται από τις αντοχές του καθε ενός βέβαια!

Διαφημίσεις