Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ;;;;

katesps

Recommended Posts

Κορίτσια, καλημέρα!!!

Ζητάω τη γνώμη σας, όχι για κάτι σημαντικό, αλλά για κάτι που με προβληματίζει.

Η ιστορία έχει ως εξής: Η αδερφή του άνδρα μου (μου φαίνεται ότι είναι η κουνιάδα μου) αποφάσισε, επειδή η κόρη της πέρασε σε σχολή της Αλεξανδρούπολης, να αφήσει να αφήσει πίσω τον άνδρα της και το γιο της, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του και να εγκατασταθεί μαζί με τη μικρή. Η ίδια είπε ότι δεν μπορεί να αφήσει μόνο του το παιδί, γιατί φοβάται μην συμβεί κάτι. Έτσι από τα μέσα Οκτωβρίου έχει μετοικήσει άνωθεν κι η πεθερά μου έχει αναλάβει να συντηρεί 2 σπίτια, το δικό της και της κόρης της.

Δεν εξετάζω, εάν αυτό που έκανε είναι καλό ή κακό, έτσι αποφάσισε έτσι έπραξε με το μυαλό που έχει. Προσωπικά, βλέπω ότι έχει φορτώσει την οικογένειά της σε 2 μεγάλους ανθρώπους, οι οποίοι είναι εντάξει στην υγεία τους, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να επωμισθούν κι αυτά τα βάρη. Οι ίδιοι δεν παραπονέθηκαν, απλώς συντάχθηκαν μαζί της. Είναι τέτοιο το στυλ της οικογένειας.

Όταν μίλησα στον άνδρα μου ότι προσωπικά δεν βλέπω ότι αυτό είναι σωστό και του είπα, τουλάχιστον στο γιο, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία κοντά στην Αθήνα και πηγαινοέρχεται όποτε έχει έξοδο, να του πούμε όποτε θέλει να έρχεται σπίτι να φάει, να πλυθεί ή ακόμη και να μου δώσει να του πλύνω τα ρούχα του. Εντάξει, μπορεί να μην έχω τον απαραίτητο χρόνο, αλλά σκέφτομαι την πεθερά μου, η οποία ήταν παρούσα όσες φορές την χρειάστηκα κι, ειλικρινά, θέλω να το κάνω για εκείνην. Ο άνδρας μου είπε να μην πω τίποτα στο μικρό, αφού αυτοί μεταξύ τους τα έχουν βρει, να μην ανακατευτώ.

Όμως, δεν μου πάει; Δεν το βλέπω σωστό. Καταλαβαίνετε τι θέλω να γράψω. Και σκέφτομαι να τηλεφωνήσω στο παιδί και να του πω ότι το σπίτι μου είναι ανοικτό για ένα πιάτο φάι, για να του πλύνω τα ρούχα, προκειμένου να ξεκουράσουμε λίγο τη γιαγιά.

Εσείς τι λέτε; Να του τηλεφωνήσω ή θα φωνάζει ο σύζυγος; Δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στη δική μου οικογένεια.

Διαφημίσεις

Συγνώμη η κόρη είναι 18 χρονών και πήγε να σπουδάσει και πήγε μαζί της και η μάνα της??????????

Τι να πάθει δηλαδή το κοριτσάκι, θα το βιάσουν?

Και γω που σπούδασα σε άλλη πόλη έπρεπε να πάρω και την μάνα μου μαζί μου?

Ε μην τρελαθούμε....

Αλλού είναι το πρόβλημα στην οικογένεια...

433965qzur0la2nd.gif

ΣΕ συγχαιρω και μονο με την σκεψη σου....πραγματικα μπραβο...

οσο για το ερωτημα σου θα πρεπει να το συζητησεις ξανα με τον συζυγο και να του πεις απλα πως νιωθεις...

και παλι μπραβο σου..

Mπράβο σου για αυτό που σκέφτηκες...

Για την κουνιάδα δεν θέλωνα εκφραστώ και την ανιψιά επίσης...( και οι 2 φταίνε ).

εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα να πείσω το σύζηγο ότι αυτό που σκέφτηκα μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει και θα προχωρούσα.όχι φυσικα χωρις τη συγκατάθεση του...

rQGhp3.png

Καλε ναι πηγε μαζι με ενα 18χρονο κοριτσι οπου σπουδαζει η μαμα της ?δηλαδη τι παθαινουνε ολα τα παιδια του κοσμου ? οταν παντρευτει τι θα γινει θα παει μαζι της παλι ? μπραβο σου οντως που προσπαθεις και ισως με ευγενικο και διακριτικο τροπο να προσπαθεισετε να αλλαξετε μυαλλα .

Διαφημίσεις

Mπράβο σου για αυτό που σκέφτηκες...

Για την κουνιάδα δεν θέλωνα εκφραστώ και την ανιψιά επίσης...( και οι 2 φταίνε ).

εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα να πείσω το σύζηγο ότι αυτό που σκέφτηκα μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει και θα προχωρούσα.όχι φυσικα χωρις τη συγκατάθεση του...

συμφωνω με τη DALIA απλα μηπως ο συζηξ δεν θελει για να δουν οτι αυτο το συστημα δεν δουλευει και να επιστρεψει η αδερφη του;

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απάντησεις.

Λοιπόν, πρόκειται για μία οικογένεια πολύ πολύ θρησκευόμενη (η κουνιάδα μου παντρεύτηκε με προξενιό παπά) κι αρκετά δυσλειτουργική. Π.χ. όταν "τα είχα" με το σύζυγο, πήγαμε διακοπές στη Σαντορίνη. Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τηλεφωνούσαν συνεχώς μη συμβεί κάποιο ατύχημα και βουλιάξει το καράβι, ντάλα καλοκαίρι θα είχαμε τρικυμία :rolleyes:. Από την ημέρα που παντρευτήκαμε και μέχρι που ο σύζυγος απαίτησε (έγινε τρομερός καυγάς) τηλεφωνούσαν σχεδόν κάθε ώρα για να δουν τι κάνει, τι έφαγε, πώς κοιμήθηκε. Τώρα, ευτυχώς πάει αυτό.

Η κουνιάδα μου δεν έχει βγει ποτέ έξω από το σπίτι της, έφθασε σε αυτή την ηλικία (δεν ξέρω ακριβώς πόσο χρονών, πάντως είναι αρκετά μεγαλύτερη από τον άνδρα μου, μάλλον 10 χρόνια υπολογίζω, δηλ. κοντά στα 50) για να κάνει το μοναδικό της στη ζωή της ταξίδι. Α, κι ένα στα Ιωάννινα όταν παντρεύτηκε. Το κορίτσι, ειλικρινά δεν μπορώ να γράψω ότι το συμπαθώ και πολύ, πρόκειται για ένα ξινό και μίζερο, δεν έχει βγει έξω από το σπίτι του. Πρώτη φορά πήγε σινεμά στην Α΄Λυκείου μαζί με μένα και τον άνδρα μου, μετά από δική μας παρότρυνση. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι προσπαθεί να κάνει (και καλά κάνει) την επανάστασή του, καθώς από ό,τι μαθαίνω, στη μάνα της δεν δίνει κι ιδιαίτερη σημασία με την έννοια ότι βγαίνει, ξενυχτάει, και φέρεται εντός λογικών πλαισίων όπως μία φοιτήτρια.

Σημειωτέον όταν ο γιος της πέρασε σε σχολή της επαρχίας, πήγε για κάποιο διάστημα στην αρχή - όπως πιστεύω όλες οι μητέρες - και μετά ούτε που πλησίασε.

Κι ειλικρινά, δεν με απασχολεί τι κάνει με τη δική της οικογένεια, αλλά δεν μπορώ να ανεχθώ την πεθερά μου (κοντά 75) και τον πεθερό μου (κοντά 80) να φροντίζουν 2 σπίτια.

Λοιπόν, το αποφάσισα θα μιλήσω άλλη μία φορά το απόγευμα με το σύζυγο κι ανεξαρτήτου απαντήσεως θα τηλεφωνήσω στο γιο.

Μπορείς σα θεία να πεις στον ανηψιό σου ότι μπορεί να σε υπολογίζει για βοήθεια, αλλά μην "φορτωθείς" με υποχρεωτική συμμετοχή, γιατί θα είναι σα να εγκρίνεις τη συμπεριφορά της κουνιάδας σου.

Μου φαίνεται πολύ μίζερη η συμπεριφορά της. Να υποθέσω ότι παρουσιάζει τη μετακόμιση σαν τρομερή θυσία που κάνει για το καλό της κόρης της;

kate γεια σου:D

εμενα μου φαινεται πολυ μπερδεμα η ιστορια και θα ελεγα να μην πολυασχοληθεις...οκ, αν θες καντε ενα οικογενειακο τραπεζι, αλλα ο φανταρος μπορει να αυτοεξυπηρετηθει ακομα κ αν η μανουλα του ειναι μακρια...:rolleyes:

τι , θα του πλενεις τα ρουχα;σε κοτζαμ "γ@ιδ@ρο" ;μετα συγχωρησεως...:?

αν θες να βοηθησεις την πεθερα σου μπορεις να βοηθησεις την ιδια, οχι τον ανηψιο!

θεωρω οτι ο συζυγος σου εχει δικιο....αλλωστε τους ξερει απο πρωτο χερι.....:roll:

Μπορείς σα θεία να πεις στον ανηψιό σου ότι μπορεί να σε υπολογίζει για βοήθεια, αλλά μην "φορτωθείς" με υποχρεωτική συμμετοχή, γιατί θα είναι σα να εγκρίνεις τη συμπεριφορά της κουνιάδας σου.

Μου φαίνεται πολύ μίζερη η συμπεριφορά της. Να υποθέσω ότι παρουσιάζει τη μετακόμιση σαν τρομερή θυσία που κάνει για το καλό της κόρης της;

συμφωνω!θα ελεγα να το λαβεις υποψη σου σοβαρα αυτο....:roll:

Διαφημίσεις

Κορίτσια, και πάλι ευχαριστώ.

Ζέττα, έχεις απόλυτο δίκιο. Ναι, είναι ξινή και μίζερη,όπως κι η συμπεριφορά της. Δεν νομίζω ότι το παρουσιάζει σαν κάτι αναγκαίο, αλλά σαν κάτι που οφείλει η κάθε σωστή μάνα να κάνει για το παιδί της. Για την κουνιάδα μου, σωστή μάνα δεν είναι αυτή που μακιγιάρεται, φροντίζει τον εαυτό της, έχει κοινωνικό κύκλο, αλλά αυτή που στέκεται δίπλα στα παιδιά της, κι όταν είναι να πάει στο σχολείο για να ρωτήσει, ας πάει όπως είναι και με την πιτζάμα, αν είναι δυνατόν. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε.

Αυτό με την υποχρεωτική συμμετοχή, η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφθεί.

Μήπως, τελικά, πρέπει να μιλήσω με την πεθερά μου για να δω τις αντοχές της και πού χρειάζεται αυτή βοήθεια; Άλλωστε, στην ουσία, αυτή θέλω να βοηθήσω κι όχι το γάιδαρο. (Daf, όπως βλέπεις δεν παρεξηγώ. Εδώ, ζητάμε βοήθεια, τι θα παρεξηγηθούμε κιόλας; Να ήδη τέθηκαν παράμετροι που δεν είχα σκεφθεί.)

Daf, πώς πάει το διάβασμα;;

Μήπως, τελικά, πρέπει να μιλήσω με την πεθερά μου για να δω τις αντοχές της και πού χρειάζεται αυτή βοήθεια;

νομιζω πως ναι....!μπορεις παντα να ρωτησεις ή και να προσφερθεις να κανεις κατι για εκεινη, αφου φαινεται οτι την εκτιμας...

τα ανηψια σου ειναι εντελως αλλη παραγραφος και εχουν ηδη γονεις. οκ, αν συμβει κατι, 'ανθρωποι ειμαστε' που λεμε, εννοειται θα τρεξεις για εκεινα. τωρα δεν νομιζω να χρειαζεται, ασε που, αφου ειναι αττικη ο φανταρος, μια χαρουλα περναει , αλλοι που ειναι στην παραμεθοριο τι να πουνε:lol::lol:

υγ:το διαβασμα....αχ...να εδω, διαβαζω τα τοπικς!!:lol:

περα απο την πλακα ,σκουρα τα πραγματα, αλλα λεω να κανω ο,τι μπορω...ξεκινησα κ δουλεια κ δεν εχω τοσο χρονο, το ηξερα βεβαια, αλλα οκ,θα το προσπαθησω...:rolleyes:

Κοριτσάκι άκουσες πολλά μπάβο αλλά θα σου πω άλλο ένα εγώ.Είναι αξιέπαινο που σκέφτεσε κάποιον άλλο και θέλεις να βοηθήσεις(μιλάω για την πεθερά σου).Άλλη νύφη στη θέση σου δεν θα το σκεφτόταν καν.Όμως θα συμφωνήσω με τα κορίτσια ότι ναι μεν ενδιαφέρεσε να βοηθήσεις την πεθερά σου αλλά η κουνιάδα σου πιστεύω πως όπως έστρωσε πρέπει να κοιμηθεί.Οι αποφάσεις της πρέπει να επηρεάζουν αυτήν και την οικογένειά της και κανέναν άλλο.Σίγουρα θέλεις να το κάνεις για την πεθερά σου όμως έτσι διευκολύνεις και την κουνιάδα σου.Και την βοηθάς να μένει με την κόρη της ακόμα πιο χαλαρή μιας και θα ξέρει ότι εσείς εδώ φροντίζεται για όλα.Συζήτησέ το με τον άντρα σου ,μην δημιουργήσεις πρόβλημα στην δική σου οικογένεια, και αν συμφωνει πες στην πεθερά σου ότι αν σε χρειαστει για βοήθεια μπορεί να στο ζητήσει.Έτσι και δεν θα αισθάνεσε άσχημα που δεν πρόσφερες την βοήθειά σου αλλά από την άλλη δεν θα τρέχεις και πίσω από τον γιο της κουνιάδας σου να τον φροντίζεις και αυτή να κάθετε με την κόρη της χωρίς να αγχώνεται για τίποτα.Είμαι πολύ κατά με αυτό που κάνει ,δεν υπάρχει λόγος να την διευκολύνεις και εσύ.Κρίμα η πεθερά σου,δεν λέω , αλλά ήταν επιλογή της να αναλάβει το σπίτι.Μπορούσε να πει όχι.Ξέρω μια μάνα δύσκολα λεέι όχι στο παιδί της αλλά αν το ίδιο το παιδί δεν σκέφτεται σωστά και δεν λυπάται την μάνα του ,τότε πρέπει να ακούσει και ένα όχι από την μητέρα.

PMNYp3.png

Κορίτσια και πάλι ευχαριστώ για τη γνώμη σας.

Λοιπόν, θα μιλήσω άλλη μία φορά με τον άνδρα μου και μετά απευθείας με την πεθερά μου, όπου θα της πω ότι εάν χρειάζεται την οποιαδήποτε βοήθεια, είμαι στη διάθεσή της.

Έτσι, κι αυτή ξέρει ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει και στη δική μου οικογένεια δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Πάντως, βρε κορίτσια, σας αξίζουν μπράβο. Καταλάβατε αμέσως τι ακριβώς συμβαίνει.

Και πάλι πολλά ευχαριστώ.

Μπορεί η σκέψη σου να δείχνει την καλή σου ψυχή αλλα κατα την γνώμη μου κανεις λαθος.

Μονοι τους πρεπει να μιλήσουν, πως να στο πω: αστους να φανε τα μούτρα τους μπορεί και να ξυπνήσουν έστω και τωρα στα γεράματα.

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ: η γιαγιά και ο παππους να καταλάβουν οτι είναι γέροι, η κόρη να καταλάβει οτι δεν είναι μονο μάνα αλλα και κόρη και εσυ να καταλάβεις οτι καμιά καλή πραξη δεν μένει ατιμώρητη.

Για σκέψου γιατι ο αντρας σου που στην τελική γονείς του είναι δεν συμφωνει?

Και να πώ και κατι ακόμα: ο φαντάρος εχει καμιά αναπηρία (ξου και μακρια)? Να βάλει μονος το πλυντήριο και μια μακαρονάδα, ή αν θέλει βοήθεια να στην ζητησει.

Και γενικά οποιος θελει βοήθεια να τους μάθεις να στην ζητάνε:

1. ετσι την εκτιμούν καλύτερα
  2. δεν βρίσκεις μπελα αν γίνει παρεξήγηση
  3. δεν σε θεωρούν δεδομένο θύμα

Το έχω ξαναδεί το έργο πολλές φορές και απο πολλούς θιάσους και δεν είχε καλό τέλος :(

Διαφημίσεις

alan & Dimitra83, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, όπως και τα υπόλοιπα κορίτσια.

Όπως, ήδη, έγραψα οι απαντήσεις σας μου έδειξαν το διαφορετικό.

Το εργάκι με το "θύμα" το έχει δει πολλές φορές, τόσες πολλές που σταμάτησα να μετράω. Μάλιστα, για να "βγάλω και τα απωθημένα μου", "φίλες" και "φίλοι" καλοί κι αγαπημένοι ούτε στο γάμο μου δεν ήρθαν. Όλοι, βέβαια, με μία καλή δικαιολογία, μέχρι που τους έκλεισα την πόρτα στα μούτρα και, πλέον, οι σχέσεις είναι μόνο τυπικές. Έτσι, για τον παλιό καλό καιρό. (off topic) :mad::confused:

Λοιπόν, αυτό που έκανα, αφού πρώτα μίλησα με τον άνδρα μου, γιατί δεν θέλω να έχω και προβλήματα στην οικογένειά μου: Τηλεφώνησα στην πεθερά μου και της είπα ότι αν χρειαστεί κάτι τώρα που λείπει η κόρη, ας μου το πει. Ούτε το γιο ούτε κανέναν άλλον. Σωστά λέτε: φαντάρος είναι, όχι άρρωστος (μακριά από το παιδί, εννοείται). Τέλος, αυτή θέλω να βοηθήσω, αυτή θα βοηθήσω.

Και πάλι πολλά πολλά ευχαριστώ.:-D

και ό,τι σε ειχα στο μυαλο μου kate!:) κι εγω ηθελα να προσθεσω οτι επειδη δειχνεις πολυ καλος κ φιλοτιμος ανθρωπος, μπορει δυστυχως καποιος να αρχισει να εκμεταλλευεται την καλοσυνη σου...:?-το 'εργακι' που λενε παραπανω.....

τελοσπαντων χαιρομαι που σε βοηθησαμε, ειναι αληθεια οτι κ εγω εχω βρει πολυ καλες συμβουλες απο κοριτσια μεσα στο φορουμ κ με εχουν βοηθησει σε δυσκολες αποφασεις!:-D ελπίζω να τα πουμε κ στο παρεντχολικς, ειδα οτι θα ερθετε...!