Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΟΗΘΕΙΑ! ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ!

athens2006

Recommended Posts

Αποφασίσαμε με τον καλό μου πριν την αφιξη του νεου μελους να παντρευτούμε. Στην αρχή λέγαμε για πολιτικό και θρησκευτικό αργότερα με τη βάπτιση. Αυτό εμένα σαν εικόνα δεν μου άρεζε γιατι έχουμε ήδη ενα παιδάκι, να πάω νυφη με δυο μωρα στην αγκαλιά ειναι τραβηγμένο.

Ετσι αποφασίσαμε να κανουμε ενα κλειστο θρησκευτικό γάμο πριν το τελος του ετους.

Οι προσκλήσεις θα ειναι αυστηρες στον αριθμό, το πολύ 30, δηλαδή 60 ατομα. Και αυτό γιατι οι μισοί δεν μενουν Αθηνα και πρεπει να κανονισουμε και τη διαμονη.

Θελω να με βοηθησετε, εχω κανει εναν προυπολογισμο προχειρο και να μου πειτε αν πιστευετε πως αντιστοιχει στην πραγματικοτητα και αν εχω ξεχασει κατι.

-νυφικο-παπουτσια 700,00

-κοστουμι-παπουτσια 200,00

-χτενισμα-μακιγιαζ 200,00

-βερες 200,00

-στεφανα 200,00

-λαμπαδες 200,00

-προσκλητηρια-μπομπονιέρες 150,00(απο το χαμογελο του παιδιού)

-ανθοδεσμη, στολισμος εκκλησιας + αυτοκινητου 300,00(ειναι γνωστη)

-δισκος,καραφα,ποτηρια 200,00

-φωτογραφος 400,00(μονο φωτο, βιντεο θα τραβηξει φιλος επαγγελματιας)

-τουρτα 200,00

-ρουχα υπολοιπων 3 παιδιων 500,00

-ξενοδοχειο 600,00

-ταβερνα ή μπουφέ 2.000,00

εάν μπορούσα να αποφύγω το ξενοδοχείο και τη μασα, θα μουν ευτυχισμενη. Θα εβγαινε ο γάμος κανενα 3.000,00. Δηλαδή θα ήμασταν εντός προυπολογισμού

Βασικά να μου πείτε αν ξέχασα κατι.

Επίσης να μου πειτε αν γνωριζετε τι θα κοστιζε περισσοτερο, ενα catering εξω απο την εκκλησια, να πάμε σε μια ταβερνα για φαι ή να πάρω catering για το σπιτι που εχει αυλή;

Διαφημίσεις

κατ' αρχήν η ώρα η καλή!

Κι εγω 70 άτομα είχα στον γάμο μου.Τα στέφανα-λαμπάδες μην τα υπολογίζεις, τα αγοράζει ο κουμπάρος.Τις προσκλήσεις και τις μπομπο τα έφτιαξα μόνη μου οπότε το έξοδο ήταν μικρό, επέλεξα να γιορτάσουμε μετά σε μια ωραία μπυραρία με τρομερό φαγητό, μου πήγε 20 ευρω το άτομο με 4 πιάτα και άφθονη μπύρα(τα κρασιά/αναψυκτικά ήταν μέσα στα 20 ευρω) Έφτιαξα έναν μικρό στολισμό που μοας στοίχισε πολύ λίγα χρήματα.Το νυφικό μόνο που αγόρασαμε...ότι βοήθεια θέλεις πες μου γιατί τα έχω πρόσφατα να σου πω ιδέες!

maria.jpg

Ισως θα ηταν καλυτερα ενα catering στην αυλη του σπιτιου σου.Γιατι εφ οσον εχεις κι ενα παιδακι ηδη καλυτερα να ειστε σπιτι για να ειστε πιο ανετοι.Κι εσεις και το παιδακι σας.Ετσι κ αλλιως θα κοστισει οσο ενα τραπεζι σε ταβερνα.Εφ οσον θα ειστε 60 ατομα ειναι πιο ζεστο κ φιλικο το κλιμα.Η ωρα η καλη να ειναι!!!!!!

Επισης δεν ειδα γραμμενο το δωρο του κουμπαρου.

Τα στεφανα κ οι λαμπαδες ειναι του κουμπαρου καθως κ η καραφα οπως ειπε κ η mariantinos.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Καταρχήν ευχομαι η ώρα η καλή!

Λοιπόν όπως είπαν και τα κορίτσια, στέφανα, καράφα, ποτήρι, δίσκο, λαμπάδες είναι των κουμπάρων άρα βγαίνουν αυτά και μπαίνει το δώρο για τον κουμπάρο. Δεν θα σου πω τιμή, ότι μπορείς είναι αυτό. Ότι νιώθεις.

Για νυφικό και παπούτσια μαζί μου φαίνονται λίγα τα 700 αλλά σου ευχομαι να βρεις!

Για κοστούμι και παπούτσια νομίζω είναι επίσης λίγα τα 200 αλλά μπορείς εύκολα να τα καταφέρεις.

Χτένισμα-μακιγιάζ (νύχια? Που τα πας να νύχια?) αν βρεις σοβαρές κοπέλες νομίζω είσαι εντός.

Βέρες να υπολογίζεις κάτι παραπάνω. Οι δικές μας έκαναν 450 και δεν τις λες και απ τις ακριβές... Πάντως μας τις έκανε δώρο η πεθερά (έτσι ήθελε, όχι ότι είναι έθιμο)

Προσκλητήρια και μπομπονιέρες μη σου πω ότι θα σου έρθουν και λιγότερα.

Ανθοδεσμη, στολισμος εκκλησιας + αυτοκινητου 300,00 και γνωστή που είναι, το έχετε συζητήσει? Γιατι ζητάνε τρελά ποσά...

Φώτο-βιντεο εμας μας πήγε 400 και τα δυο (χωρις άλμπουμ, θα το φτιάξουμε εμείς)

Για την τουρτα τα 200,00 ίσως να μη τα φτάσεις, εξαρτάται που θα παραγγείλεις.

Τώρα για ρουχα 3 παιδιων 500,00 είναι πολλά. Υπολόγιζε περίπου 120 ευρώ για το καθένα, λέω εγώ τώρα.

Ξενοδοχειο πόσα δωμάτια θα κλείσεις? 10-15? Αν είναι τόσα πάς πολύ παραπάνω δυστυχώς. Έψαχνα στην Αθήνα να κλείσω δωμάτιο για τον κουμπάρο μου και σε συνοικιακό (ξέρεις τον ρόλο τους...) έβρισκα 100 ευρώ το δίκλινο! Αρρώστησα. Στην επαρχία που παντρευτήκαμε μετα βίας είχαμε κλείσει με 60 ευρώ το δίκλινο. Σου εύχομαι καλή τύχη σ αυτό τον τομέα...

Τώρα για το θέμα του φαγητού, διαφωνώ στο να γίνει στο σπίτι. Βάπτιση έκανα και από επαρχία ήρθαν όλοι κι όλοι 10-12 άτομα και ήταν όλοι στο σπίτι μου πριν και μετά τη βάπτιση. Δηλαδή να χω να ετοιμαστώ, να ταισω και να ετοιμάσω το παιδί και να κεράσω κόσμο, να πηγαίνει ένας από δω να ντυθεί, να ρχεται η άλλη να ζητάει ροζ μανό να βάψει τα νύχια κ.λπ. και μετά να χω να μαζεύω. Που να έκανα εκεί και το τραπέζι...Με λίγα λόγια (ναι, τώρα το θυμήθηκα!) προτείνω να μην κάνετε το τραπέζι στο σπίτι. Τώρα για ταβέρνα να υπολογίζεις από 20 ευρώ και πάνω. Με 60 άτομα γύρω στο 1.500 δηλαδή. Προσωπικά δεν θα διάλεγα το έξω απ την εκκλησία ειδικά από τη στιγμή που έχεις κόσμο από επαρχία. Μην ταλαιπωρηθούν.

Εύχομαι όλα καλά!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

-νυφικο-παπουτσια 700,00

-κοστουμι-παπουτσια 200,00

-χτενισμα-μακιγιαζ 200,00

-βερες 200,00

-στεφανα 200,00

-λαμπαδες 200,00

-προσκλητηρια-μπομπονιέρες 150,00(απο το χαμογελο του παιδιού)

-δισκος,καραφα,ποτηρια 200,00

-τουρτα 200,00

-ρουχα υπολοιπων 3 παιδιων 500,00

-ξενοδοχειο 600,00

-ταβερνα ή μπουφέ 2.000,00

εάν μπορούσα να αποφύγω το ξενοδοχείο και τη μασα, θα μουν ευτυχισμενη. Θα εβγαινε ο γάμος κανενα 3.000,00. Δηλαδή θα ήμασταν εντός προυπολογισμού

Βασικά να μου πείτε αν ξέχασα κατι.

Επίσης να μου πειτε αν γνωριζετε τι θα κοστιζε περισσοτερο, ενα catering εξω απο την εκκλησια, να πάμε σε μια ταβερνα για φαι ή να πάρω catering για το σπιτι που εχει αυλή;

η ωρα η καλη σου ευχομαι.

απο ολα εχεις γραψει απλα να αφαιρεσεις στεφανα ,καραφα ,λαμπαδες,στολισμο αυτοκινητου(κ στολισμο εκκλησιας καμια φορα κατ οπιν συζητησης)ειναι των κουμπαρων!

για νυφικο,παππουτσια,κοστουμι κ βερες πιστευω θα σου βγει παραπανω εκτος αν πας σε στοκ ή σε βιοτεχνια.

μπορεις κ να τα παραγγελεις καποια μεσω ιντερνετ που θα βρεις πιο φθηνα σιγουρα!

για μακιγιαζ κ μαλλι λιγα βαζεις.εμενα μου πηρανε 5οοε.

εκτος αν εχεις γνωστη.

ο φωτογραφος για μονο φωτο πολυ μου φαινεται οπως κ η τουρτα πολλα βαζεις εφοσων θα εισαστε λιγα ατομα.τοσο μου βγηκε εμενα που ειχα 320 ατομα στο τραπεζι.

εσυ θα παραγγειλεις τοσα κομματια οσοα ειναι τα ατομα κ 10 παραπανω.

συνηθως πανε με το κιλο δηλ 1 κιλο=8ε(10 κομματια)

εσυ θες 70 κοματια οποτε γυρω στα 60 με 70 ευρω κ με το σχεδιο!(ενδεικτικη τιμη του κιλου.εγω ειχα βρει με 8ε)

τα ρουχα των παιδιων πολλα μου φαινονται.

για ξενοδοχειο δεν ξερω να σου πω αλλα ψαξε για ενοικιαζομενα δωματια που ειναι πιο οικονομικα.

κ τωρα φτασαμε στον μπουφε.η γνωμη μου ειναι να κανεις κετερινκ εξω απο την εκκλησια η στην αυλη του σπιτιου σου.μπορεις να βρεις οικονομικα πακετα.

η αδερφη μου που παντρευτηκε προσφατα εκανε μπουφε εξω απο την εκκλησια κ ηταν φανταστικα!

ευχομαι η ωρα η καλη κ μια ζωη ευτυχισμενη!

Λοιπόν, η σκεψη αρχικα ηταν να μας παντρεψει ο ξαδελφος μου με τη γυναικα του. Αλλά τους ειπε η θεια μου οτι επειδη δεν εχουν κλεισει ακομη χρονο παντρεμενοι δεν επιτρεπεται και προτεινε να μας παντρεψει αυτη με το θειο μου. Και πιστεψτε με οι σχεσεις μας ειναι τελειες.

Στην πρωτη περιπτωση, επειδη δεν ηθελα να επιβαρυνω τα ξαδελφια καθως το αποφασισαμε τελευταια στιγμη, υπολογιζα ολα τα εξοδα σαν δικα μου. Τωρα που θα μας παντρεψει η θεια μου, ο,τι τους αναλογει θα παει κανονικα σε αυτους.

Οποτε παμε παλι το μετρημα.

-νυφικο παπουτσια, 700,00

-κοστουμι παπουτσια, 200-300

-χτενισμα, σκεφτηκα να μην πω στον κομμωτη οτι γινομαι νυφη αλλά κουμπαρα, να παω εγω εκει να χτενιστω και να μου βγει κανα 50,00

-μακιγιαζ, εδω υπάρχει προβλημα. Δεν εχω να διαθεσω τα 400,00 που ζητανε για νυφικο πακετο. Αν καμια ξερει καποια κοπελα που να με βαψει με καποιο ικανοποιητικο ποσο, μεχρι 100,00 δηλαδη, ας μου στειλει τηλεφωνο...

-βερες 200,00 εχουμε ρωτησει, ισως και λιγο φθηνοτερα γιατι ειναι γνωστος.

-στεφανα - λαμπαδες, της κουμπαρας

-προσκλητηρια 0,00 θα μας τα κανει δωρο το παιδι, ειναι και καλεσμενος μας.

-μπομπονιερες για 60τεμαχια το πολύ 60,00 καθως θα της κανει η αλλη κουμπαρα μου που αυτη ηταν η δουλεια της

-ανθοδεσμη, δωρο απο την ανθοπωλησα, γιατι ειναι πελατισσα και γνωστη

-στολισμος αυτοκινητου και εκκλησιας, υπολογιζω λιγα και στα λίγα θα μεινω, 300,00

-δισκος,καραφα,ποτηρια ειναι της κουμπαρας

-φωτογραφος , κραταω τα 400,00 αν και θα παρω σημερα προσφορες

-τουρτα, 100,00 την τσεκαρισα και με τιμη 16,00 /κιλο, ισως βρω και φθηνοτερα

-ρουχα υπολοιπων παιδιων, κραταω τα 500,00 γιατι ειναι και τα παπουτσια στη μεση.

-ξενοδοχειο ειναι με προσφορα τα 600,00 για 10 δωματια. Η θεια μου ομως λεει πως επειδη οι καλεσμενοι μας ειναι συγγενεις ολοι α βαθμου, γονεις, αδελφια και θειοι και δεν ειναι μακρυνοι για να σκεφτονται το οικονομικο να μην βαλω το ξενοδοχειο. Να το πληρωσει ο καθενας μονος.

-ταβερνα, 1500,00. υπολογιζω περιπου στα 25/ατομο έπειτα από προσφορα ειτε catering ειτε ταβερνα.

-δωρο κουμπαρας 500,00 γιατι ειναι πολυ αγαπημενοι θειοι και μας βοηθανε γενικοτερα.

ΣΥΝΟΛΟ:4.760,00

Παλι πολλα ειναι γιατι για αλλου ξεκινησαμε και αλλου φτανουμε αλλα απο που να κοψω τι;

για παπουτσια νυφικα μπορεις να πας στο εργοστασιο του Μπουρναζου που ειναι στο Περιστερι κοντα στο μετρο εγω εκει πηρα τα νυφικα μου στην ερμου βιτρινα τα ειχε 300 και στο εργοστασιο τα πηρα 60.

νυφικο πιστευω μπορεις να βρεις κατι φτηνο και απλο υπαρχουν πολλα μαγαζια ψαξε στα μικρα τα επωνυμα βαρανε.

επισης για κουστουμι κοιτα και στο βαρδας στοκ και στα γκλου στοκ κατι θα βρεις.

για χτενισμα κανε αυτο που λες για μακιγιαζ η κουμπαρα μου ειναι αισθητικος αλλα παιρνει 200 αν δεν βρεις κατι φθηνοτερο πεσμου να δουμε μηπως κανει κατι καλυτερο.

για ταβερνα κοιτα και στην Παρνηθα και χασια εχουν καλες τιμες ορισμενες ταβερνες απο 20 ευρω το ατομο και στην Παρνηθα εχει και το ξενοδοχειο το parnitha palace δεν ειναι πολυ ακριβο μην σε μπερδευει το pallas.

οτι αλλο σκεφτω θα σου πω

Διαφημίσεις

για τούρτα κοίτα στον Στεργίου έχει ιστοσελίδα με τηλέφωνα και δύο καταστήματα το πιο εύκολο στην πρόσβαση στην γέφυρα της μεταμόρφωσης μόλις βγεις από εθνική οδό. Λιγότερο από 10 ευρώ το κιλό με διάφορες γευσεις και το κυριότερη ολόφρεσκη...Την δικιά μας την είχε κάνει πρωί και την έφερε στο κέντρο όλοι είχαν να λένε για την τούρτα μας στο γάμο.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Η ώρα η καλή να πάνε όλα κατευχήν. Η αλήθεια είναι οτι σου εχει βγεί μια χαρά,ολα κοστίζουν πολύ και ιδίος στον γάμο σε κοπανάνε όλοι. Αυτό που λες για το κομμωτήριο να το κάνεις, μην πεις καν οτι είσαι κουμπάρα, πες απλά θέλω ένα βραδυνό χτενισμα δεν ξέρουν τι ζητάνε.Εχω μια γνωστή για μακιγιάζ θα τη ρωτήσω ποσο παίρνει και θα σου στείλω πμ.

εγώ τον γάμο τον έκανα πέρσι σε ένα χωρο στην βαρυμπόμπη και μου στοίχισε 30 ευρώ το άτομο πολύ ωραίος χώρος,και αυτός ο ίδιος είχε και ταβέρνα, ο χώρος είναι το erato.com.gr.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Κοριτσια καθε μερα και μια καλη ιδεα μου δινετε. Ιδεα για ταβερνα προς Πευκη, Κηφισια, Λυκοβρυση, Νεο Ηρακλειο μεχρι 25,00; ΑΝτε λιγο παραπάνω...

Να την εχει δει ομως και ισως δοκιμασει...

Ευχαριστω!

Για μακιγιάζ πήγαινε σε αισθητικό που βάφει και πες ότι θες βραδινό βάψιμο γιατί είσαι κουμπάρα και κλείσε το Σάββατο το πιο αργά ραντεβού που έχει σε σχέση με την ώρα του γάμου σου. Έτσι θα σε χρεώσει βραδινό βάψιμο και όχι νυφικό. Δεν πιστεύω να πληρώσεις 300 ευρώ για βραδινό βάψιμο.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Κοριτσια καθε μερα και μια καλη ιδεα μου δινετε. Ιδεα για ταβερνα προς Πευκη, Κηφισια, Λυκοβρυση, Νεο Ηρακλειο μεχρι 25,00; ΑΝτε λιγο παραπάνω...

Να την εχει δει ομως και ισως δοκιμασει...

Ευχαριστω!

Kαλημέρα, καταρχήν να ζήσετε! Αν κατάλαβα καλά το παιδάκι σας θα το βαφτίσετε τώρα μαζί με το γάμο σας. Να σας ζήσει και αυτό και το άλλο που έρχεται! Εγώ έκανα τις βαφτίσεις των παιδιών στον "Ηλία" εστιατόριο - ταβέρνα στο Πολύδροσο Χαλανδριού - Αμαρουσίου. Πολύ καλές τιμές και πολύ καλό φαγητό, δώρο και λουκουμάδες στο τέλος για γλυκό. Θα σας βάλει σε ξεχωριστή αίθουσα που μπορείτε να τη στολίσετε με κανα μπαλονάκι.

Επίσης αυτό που θα σου έλεγα είναι ότι δεν είναι υποχρεωτικό να πληρώσετε εσείς το ξενοδοχείο για τους συγγενείς. Στους περισσότερους γάμους - βαφτίσεις που έχω πάει (εκτός Αθηνών) τα έξοδα διαμονής ήταν των καλεσμένων και κανείς δε παρεξήγησε το ζευγάρι γι΄αυτό (πόσο μάλλον εσας που γεννάτε άμεσα . Επίσης κανείς δε παρεξήγησε τους συγγενείς που λόγω οικονομικού προβλήματος δεν ήρθαν.

Μακιγιάζ και κομμωτήριο θα πεις ότι είσαι κουμπάρα σε βάφτιση (όχι σε γάμο) και θα πληρώσεις πολύ λίγα σε οποιοδήποτε κομ/ριο.

Ρούχα παιδιών τι εννοείς; παρανυφάκια; Αν ναι θα τους πάρεις μόνο ρούχα, παπούτσια οι γονείς τους. Υπάρχουν στοκ για τέτοια ρούχα.

Διαφημίσεις

Συμφωνω για το ξενοδοχειο.Κι εγω που ειχα παει εκτος Αθηνων η φιλη μου που παντρευτηκε απλα εκλεισε το ξενοδοχειο κ μειναμε ολοι μαζι.Αλλα το πληρωσαμε εμεις,χωρις βεβαια καμια παρεξηγηση.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Εφόσον οι ετοιμασίες καλά τρεχουν ανανεωνω τη λιστα να μου πειτε πως τα παω

-νυφικο-παπουτσια 450,00+80,00

-κοστουμι-παπουτσια 150,00+70,00

-χτενισμα-μακιγιαζ 30,00+250,00(μονο αυτο με ποναει)

-βερες 250,00

-στεφανα 100,00(τα πληρωνει η κουμπαρα τελικα)

-λαμπαδες 300,00(και αυτά της κουμπαρας)

-προσκλητηρια-μπομπονιέρες : δωρο απο συνεργατη και 100,00

-δισκος,καραφα,ποτηρια 120,00

-τουρτα 80,00

-ρουχα υπολοιπων 3 παιδιων 350,00

-ξενοδοχειο συμφωνια για 60,00 το δικλινο και η χρεωση στον καθενα χωριστα

-ταβερνα 25,00/ατομο, εκκρεμει να αποφασισουμε ποια, περιπου 1500,00

τη μιση ταβερνα προθυμοποιηθηκαν να πληρωσουν οι γονεις μου.

Κοριτσια τι εχω ξεχασει;

H ωρα η καλη.Οι τιμες που βρηκες ειναι παρα πολυ καλες.Ισως το χτενισμα και το μακιγιαζ λιγο τσιμπημενα αλλα τα υπολοιπα πολυ καλα.Θα μπορουσες να βγαλεις και το δισκο με την καραφα.Οχι επειδη κοστιζουν(απ'οτι ειδα δεν ειναι ακριβα)απλα ειναι περιττο εξοδο αφου δεν χρειαζονται.Ο ιερεας το κρασι το βγαζει κατευθειαν στο ποτηρι.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Επισης να πω οτι τα αξεσουαρ του νυφικου ειναι εξτρα π.χ.(γαντια και πεπλο κανονικα ειναι του κουμπαρου)αυτα που θα στολισεις το κεφαλι σου αν το στολισεις και τα εσωρουχα.Τα εχεις υπολογισει αυτα?

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Εμας ο κουμπαρος ανέφερε τα στεφανα, τις λαμπάδες και το κοστος της εκκλησιας, σαν υποχρεωσεις. Εμεις βεβαια Θεσσαλονικη εχουμε πολλα περισσοτερα αλλα δεν θελω να τα ζητησω γιατι ηδη κανουν πολλα για εμας καθως μας πηραν και γαμηλιο δωρο μια κρεββατοκαμαρα.

Οσον αφορα πεπλο δεν θα φορεσω, ουτε γαντια, ε ενα σετ εσωρουχα θα το αγορασω εγω.

Οσο για το κεντρο βρηκαμε μια αιθουσα εκδηλωσεων και οχι απλη ταβερνα οπου το κοστος ειναι 23,00 το ατομο. Περιλαμβανει ποτο υποδοχης, πρωτο πιατο ορεκτικο με 7 ειδη, επιλογη απο 2 κυριως πιατα και νηστισιμο, για οσους θελουν, 3 ειδη τυριων ανα 4 ατομα, πιατελα με 4 σαλατες ανα 4 ατομα, απεριοριστο κρασι και χρεωνει εξτρα μονο τα αναψυκτικα. Και εχει και ζωντανη μουσικη με εφε την ωρα της τουρτας και του πρωτου χωρου καπνογονα, φωτα και αλλα... Νομιζω ειναι καλη η τιμη αν σκεφτει κανεις οτι 20,00 μου ζητησε ταβερνα και το μονο που ειχε ηταν το κυριως πιατο...

irene-stathis συμφωνω με την ρουλα, καραφα ποτηρια κτλ δεν ειναι απαραιτητα, ουτε και χρησιμα στο τελος. Εμας μας παρακινησε ο ιερεας να μην αγορασουμε, εχει η Εκκλησια, απλα ξεκαθαρισε το για να εισαι σιγουρη. Επισης για μακιγιαζ, γιατι βλεπω οτι αυτο σε ποναει, δες το site www.beautyathome.gr εχει το επισημο μακιγιαζ 45 ευρω και το νυφικο 190, σε καθε περιπτωση λιγοτερα απο τα 250 που υπολογιζεις και φυσικα στο χωρο σου, μαζι τους μπορεις να κανονισεις και το χτενισμα.

Καλη συνεχεια :D

LQvip2.png

Ειρήνη μου, εγώ παρήγγειλα το νυφικό μου από internet και πλήρωσα 120ευρώ. Δεν ξέρω αν προλαβαίνεις, αλλά άξιζε τον κόπο καθώς ήταν ακριβής αντιγραφή ενός πανάκριβου εδώ και το θεωρώ γενικά κοροϊδία να πληρώσει κάποιος τόσα λεφτά για να νοικιάσει ένα φόρεμα για δύο ώρες το πολύ. Αν θες σου στέλνω την διεύθυνση internet. Μετά έβαλα ένα φουστανάκι που είχα βρει στις εκπτώσεις 35 ευρώ, έμοιαζε με κοντό νυφικό κι ήταν τέλειο.

Βέρες, στέφανα, λαμπάδες, δίσκο με ποτήρια θα βρεις και σε καλύτερη τιμή. Δίσκο με ποτήρια πάρε από κάποια μάνα, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις! Άντε, η ώρα η καλή!:)

it's never too late to start all over again

Κανω up το θέμα καθώς εχει προκύψει κάτι και θελω τη βοηθεια σας.

Οταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε, επειδή ήταν ξαφνικο και μεσα σε ενα μηνα, δεν ειχαμε κουμπαρο. Ειπαμε λοιπον με τον συζυγο να αναλαβουμε εμεις τα εξοδα και του κουμπαρου αντιστοιχα και να ζητησουμε απο τον ξαδελφο μου που εχει προτεινει να μας βαφτισει το παιδι, να μας παντρεψει κιολας. Στην κυριολεξια με μονα εξοδα τα ρουχα που θα φορουσαν.

Για θρησκευτικους λογους τα παιδια δεν μπορουσαν και προτεινε η μητερα του ξαδελφου μου, η θεια μου να μας παντρεψει. Οι σχεσεις και με τα δυο παραπανω ζευγαρια ειναι παραπανω απο φιλικες, βρισκομαστε συνεχεια, κανονιζουμε βολτες, γιορτες και ολα τα συναφη τα περναμε μαζι.

Εγώ δεν ειχα προβλημα με αυτο. Η θεια μου προτεινε να αναλαβει αυτη κανονικα τις υποχρεωσεις ενος κουμπαρου, δηλαδη τα στεφανα, τις λαμπαδες και το κοστος της εκκλησιας. Αυτα μου ειπε ειναι τα εθιμα του κουμπαρου στην Αθηνα. Εμεις σαν Βορειο Ελλαδιτες εχουμε πολλα περισσοτερα αλλά το σεβαστηκα και ειπα πως ουτως ή αλλως εγω τα ειχα υπολογισει ολα να πληρωθουν απο εμας.

Μεχρι στιγμης δεν εχει γινει καμια συζητηση για το κοστος αυτων των υποχρεωσεων και που μπορω να κινηθω αν δω κατι και μου αρεσει. Πηγα λοιπον σε ενα ανθοπωλειο και μου ζητησαν 300,00 για τις λαμπαδες. Αυτα τα λεφτα εγω θεωρω οτι ειναι πεταμενα. Οι λαμπαδες αυτου του κοστους ηταν απλά δυο τετραγωνοι στυλοι υψους περιπου 1,20 με τον απαραιτητο στολισμο και παντελώς άχρηστες στο μέλλον για εμένα. Έτσι προτεινα να κανουμε αυτο που κανουν Θεσσαλονικη, και αντι για λαμπαδες - κερια να πάρουμε λαμπαδες-φωτιστικα για να μου μεινουν και στο σπιτι, με αυστηρη προυποθεση οτι το ποσο των φωτιστικων δεν θα ξεπερνουσε τα 300,00 που κοστιζαν τα κερια. Αυτή η ιδεα δεν ενθουσιασε καθολου τη θεια μου λέγοντας πως ειναι πολυ παλια μοδα στην Αθηνα και δεν το κανουνε. Προτεινε να ρωτησει σε ενα δικο της ανθοπωλειο, ετσι ωστε να βρουμε λαμπαδες κερια που να μπορουν να αξιοποιηθουν και σαν κερια αργοτερα στο σπιτι. Δεκτη η αποψη της απο εμενα και περιμενω να παμε να δουμε τι θα γινει.

Οσον αφορα τα στεφανα, αυτά που αρχικα εβρισκα εγω και μου αρεσαν κοστιζαν περιπου στα 150-200 € αναλογα το μαγαζι. Σε μια κουβεντα καταλαβα οτι ηταν ακριβα για αυτην. Βρηκα λοιπον καποια που αρεσαν και σε μενα και στο συζυγο με 110,00. Ειμαστε ομως σε αναμονη γιατι τωρα που θα παει η θεια μου να δει για λαμπαδες, θελει να δει η ιδια για στεφανα.

Και ολα αυτα δεν ειναι πραγματα που για μενα θα τα εδινα σημασια αν απλα δεν ειχε συμβει το εξης:

Η θεια μου αποφασισαν να μας κανουν δωρο μια κρεββατοκαμαρα, θεωρωντας πως αυτη που μενουμε ειναι η κρεββατοκαμαρα του συζυγου με την πρωην του. Εμεις την κρεββατοκαμαρα την αγορασαμε πριν τρια χρονια και δεν ειναι απο τα δωματια που αλλαζεις επιπλα συχνα. Οταν ακουσα το δωρο ομολογώ οτι ενθουσιαστηκα αλλά ήμουν και λιγο επιφυλακτικη. Δηλαδη, το δωματιο μου πρεπει να εχει το γουστο μου, ετσι δεν ειναι; Αν ας πουμε, το ιδιο ελεγε η πεθερα μου να κανει, ως το εθιμο, θα της ελεγα πως πρεπει να τη διαλεξουμε μαζι. ή δωσε μου τα λεφτα να κλεισω εγω μια που μου αρεσει ανεξαρτητως ποσού, θα το συμπληρωνα εγώ. Το δωρο ομως της θειας δεν ειχε καμια πινελια δικη μας επάνω και οταν το παρελαβα ήταν αποκαρδιοτικό. Το στρωμα ήταν πολύ μικροτερο απο αυτο που ήδη έχουμε και δεν χωραμε καλα καλα καθως ο μικρος ακομη τρυπωνει μαζι μας τη νυχτα και δεν υπήρχαν καθολου συρταρια αποθηκευσης ρουχων, δηλαδη κομο και τουαλετα είχαν ενα συρταρι για δειγμα. Αρα επρεπε εκτος των νεων επίπλων να κρατησω τουλαχιστον τη μια απο τις δύο συρταριερες που ειχα απο τη παλια κρεββατοκαμαρα. Ετσι αποφασισα να τους πω οτι σεβομαι τη κινηση που έκαναν και την εκτιμώ αλλα επειδη το κρεββατι ειναι μικρο για εμας να έκανα μια αλλαγή στο καταστημα που την πήραν και να συμπληρωσω το ποσο να παρω μια μεγαλυτερη του γουστου μου.

Η αντιδραση τους ακουστηκε καπως... Ενταξει ξερω το δωρο δεν επιστρεφεται. Αλλά εγω δεν ηθελα να το επιστρεψω απλά να το φέρω στα γουστα μας και στις αναγκες μας. Το βραδυ της ιδιας ημερας ελαβα ενα τηλεφωνημα οτι τελικα θα παρουν πισω την κρεββατοκαμαρα που μας εστειλαν να τη χρησιμοποιησουν στο σπιτι τους και θα δουν με εμας.

Εμένα, ειλικρινά, δεν με πειραξε αυτό γιατι οπως προειπα η κρεββατοκαμαρα μου ειναι καινουργια. ΑΠλά δεν ξέρω κατα ποσο μπορει να παρεξηγηθεί η κατασταση ετσι και λιγες μερες πριν το γαμο να βρεθουμε ψυχραμενοι και .... χωρις κουμπαρους.

Ο αντρας μου λεει πως δεν εχουν θυμωσει ή πειραχτει αλλά κατι που θα μπει στο σπιτι μας και ειδικα επιπλο πρεπει να μας ρωτησει οποιος το αγοραζει αν μας αρεσει και μας εξυπηρετει. Εσεις εχετε την ιδια αποψη;

Ο αντρας μου λεει ότι κατι που θα μπει στο σπιτι μας και ειδικα επιπλο πρεπει να μας ρωτησει οποιος το αγοραζει αν μας αρεσει και μας εξυπηρετει. Εσεις εχετε την ιδια αποψη;

Έτσι είναι, έχει δίκιο. Άμα ένα δώρο δημιουργεί ξεβόλεμα, καλύτερα μη το κάνεις. Αφού όμως έχετε κρεβατοκάμαρα, έπρεπε από την αρχή να τους πείτε ότι δεν θέλετε τέτοιο δώρο. Τώρα, θα έλεγα για να μην παρεξηγηθείτε, να δεχτείτε ό,τι άλλο δώρο σας κάνουν κι αν σας ρωτήσουν, καλύτερα κάτι μικρό π.χ. μιά λάμπα.

Για τις λαμπάδες συμφωνώ με τη θεία :rolleyes:, τα φωτιστικά, ή οι λαμπάδες με τα τραπεζομάντηλα και τις μαξιλαροθήκες είναι πασέ.

Και για τα στέφανα, ας πάρει ό,τι της αρέσει, είναι του κουμπάρου :cool:.