Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μπανιοερωτήσεις

Recommended Posts

1.Ο κωνσταντίνος είναι 14 μηνών κ κάποιες φορές δεν τον κάνω μπάνιο κάθε μέρα είτε γιατί είμαι πολύ κουρασμένη είτε γιατί αναγκαστικά για κάποιο λόγο είμαστε εκτός σπιτιού.νοιώθω τύψεις για αυτό.εσείς τα κάνετε κάθε μέρα;

Τα μαλλιά τα λουζουμε μέρα πάρα μέρα.

2.όταν είναι άρρωστος πάλι φοβάμαι να τον κάνω μπάνιο μην μου κρυώσει κ γίνει χειρότερα.είναι σωστό αυτό;

Διαφημίσεις

εγώ τον χειμώνα τους κάνω μπάνιο μέρα παραμέρα, απλώς καθημερινά τους πλένω τοπικά. το καλοκαίρι απαραιτήτως κάθε μέρα γιατί γίνονται "μαύροι"....

όσο για το όταν είναι άρρωστοι η αλήθεια είναι ότι και εγώ το αποφεύγω, αν και δεν νομίζω ότι τους κάνει κακό...

WnBPp3.png

Τα πλένω κ τα δύο καθημερινά αφού πάνε κουνιες κ ακόμα κ η μικρή επιστρεφει καταμαυρη. Σίγουρα στα 6 χρόνια μπορεί να έχει τύχει καποιο βράδυ να μην τον κάνω μπάνιο αλλά τον κάνω το πρωι της επομένης

Κι εγώ κάθε μέρα την κάνω μπάνιο, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, χειμώνα - καλοκαίρι. Τα μαλλιά βέβαια καθώς δυσκολευόμαστε λίγο τα κάνω μέρα παραμέρα.

Όταν είναι άρρωστα πάντως εμένα η γιατρός μου είπε να την κάνω ένα χλιαρό μπάνιο αφού βοηθά στο να πέσει ο πυρετός.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

και γω μέχρι στιγμής την κάνω καθημερινά μπανάκι αν και νομίζω ότι επειδή είναι μικρούλα δε θα πάθει και τίποτα αν δε την κάνω δηλαδή είναι καθαρή, δεν παίζει να λερώνεται.

Απλά της αρέσει και χαλαρώνει κιόλας.

Πάντως έχω και γω μια απορία. Απο τη στιγμή που τη βάζω στη μπανιέρα δε τη γεμίζω με νεράκι και της κάνω βασικά ντους. Μήπως τώρα το χειμώνα καλό είναι να βάζω ελάχιστο νερό ή δε χρειάζεται; Η όλη διαδικασία διαρκεί λίγο δεν την αφήνω δηλαδή να παίζει κλπ.

1.Ο κωνσταντίνος είναι 14 μηνών κ κάποιες φορές δεν τον κάνω μπάνιο κάθε μέρα είτε γιατί είμαι πολύ κουρασμένη είτε γιατί αναγκαστικά για κάποιο λόγο είμαστε εκτός σπιτιού.νοιώθω τύψεις για αυτό.εσείς τα κάνετε κάθε μέρα;

2.όταν είναι άρρωστος πάλι φοβάμαι να τον κάνω μπάνιο μην μου κρυώσει κ γίνει χειρότερα.είναι σωστό αυτό;

Και εγώ Μαρία δεν την κανω κάθε μερα μπάνιο για τους ίδιους λόγους, μερα παρά μέρα μόνο από βρέφος, ειδικά αν δεν έχουμε πάει πουθενά και είμαστε σπίτι όλη μέρα.Το καλοκαίρι ναι κάθε μέρα και καμμιά φορά και ενδιάμεσα γιατί είμασταν έξω και είχαμε ιδρώσει πολύ. Τώρα όμως μονο ένα φρεσκάρισμα το βραδάκι ποπουδάκι και προσωπάκι και βουρ στο κρεββάτι. Βεβαια όταν ξερω ότι έχει πάει κούνιες και βόλτες στα παρκα την κάνω μπάνιο οπωσδήποτε και ας την έιχα κάνει την προηγούμενη.Να μην νιώθεις τύψεις από την στιγμή που δεν είναι βρώμικος.Εγώ απλά παρατήρησα οτι πρέπει όταν δεν της κάνω μπάνιο να της πλένω καλά τα χέρια γιατί μαζευει μπιχλιτσες στα νύχια της και πολύ μου την σπάνε αυτά! Και όταν είναι αρρωστα τα παιδία το να τους κάνουμε΄ενα χλιαρόζεστό μπανάκι μικρής διάρκειας και σε ζεστό χώρο του μπάνιο δεν θα τους κάνει κακό σίγουρα, μην το φοβάσαι!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια.το είχα γράψει κ αλλού...όταν ήταν λίγων μηνών μου μύριζε κάπως κ κάθε μέρα μπάνιο να του έκανα,ενώ τώρα όχι.μαλλακια μέρα πάρα μέρα.

Δηλαδή την μια μέρα μπάνιο με τα όλα του κ την άλλη μόνο σώμα αλλά γεμίζω μπανιέρα κ τον αφήνω να παίζει μέσα.

Και εγώ κάθε μέρα μπανάκια και λούσιμο και ειδικά το καλοκαίρι και ντουζάκια ενδιάμεσα για να πέφτουμε φρέσκες στο κρεββάτι.

¨οταν είναι άρρωστη ειδικά με πυρετό την κάνω συνέχεια ντουζάκια με χλιαρό νεράκι προς ζεστό για να τις ρίχνω τον πυρετό και να αποφεύγω τα αντιπυρετικά.:rolleyes:

εγω το μικρο τον κανω μπανιο καθε μερα,εκτος αν ειμαστε εκτος σπιτιου που θα εχω φροντισει να τον εχω κανω μπανιο πιο νωρις.δεν εχω σκεφτει ποτε να μην τον κανω επειδη παει παιδικο θελω να τον κανω καθε βραδυ,οπως κανω και εγω που παω στη δουλεια.απλα εδω και ενα μηνα δεν γεμιζω το μπανακι επειδη σηκωνοταν ορθιος και το τουμπαρε για να χυνει το νερο και να γελαει.τον κανω ορθιο κατευθειαν στη μπανιερα μας.

Διαφημίσεις

• 3 months later...

εμεις εχουμε αλλο θεμα!!!σπαραζει στο κλαμα....με το ζορι τον κανω καλα...δεν ξερω το γιατι...μικρουλης τρελαινοταν στα γελια απο τοτε που χειμωνιασε εχουμε αθτο το προβλημα...τι προτεινετε?

s0Qs.jpgWUkbp2.png

Οχι βρε κοριτσι μου σιγα και τι θα παθουν. και εμεις αμα κανει κρυο δεν κανουμε, λουζομαστε δε 2 φορες την εβδομαδα γιατι μαλλι εχει μακρι και μπολικο και ειναι μανουρα το ολο θεμα οποτε δεν την λουζω συνεχεια. Ασε που και το συνεχεια δεν κανει καλο πουθενα και ειδικα στην τριχα........Οταν ειναι αρρωστη απλα δεν την κανω μπανιο εκτος και αν καιγεται στον πυρετο οποτε την κανω για να πεσει.......:-P

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

εμεις εχουμε αλλο θεμα!!!σπαραζει στο κλαμα....με το ζορι τον κανω καλα...δεν ξερω το γιατι...μικρουλης τρελαινοταν στα γελια απο τοτε που χειμωνιασε εχουμε αθτο το προβλημα...τι προτεινετε?

μήπως κρυώνει ο μικρούλης σας; εμείς συνήθως κανα 20λεπτο πρίν μπούμε για μπάνιο ανεβάζουμε το καλοριφέρ στους 26 για να ζεστάνει αρκετά, και το κλείνουμε μόλις τον έχουμε πια ντύσει.

vVzsp2.png